SAAB AB jobb i Malmö

Hitta lediga jobb hos SAAB AB i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Malmö.

Naval Architect

Utvecklingsingenjör, maskin
Läs mer Maj 2
Skeppsbyggnadsingenjör söks till sektionen för

Naval Architecture - Submarines

Vår sektion för Naval Architecture behöver förstärkas med fler team-medlemmar för att möta framtida utmaningar. Detta är ett arbete för dig som är intresserad av utveckling och analysering av nya ubåtar och har ett genuint intresse i både avancerad teknologi och människan!


Din roll

Vi arbetar med att säkerställa att våra ubåtar har den rätta produktlayouten, skrovformen, vikten, deplacementet, manöveregenskaperna, farten etc. samt en god komfort för besättningen. Dina arbetsdagar kommer att vara varierande och följa tillväxten av vår verksamhet. Din egen aptit och intresse i förhållande till våra projekt kommer att påverka din framtid med oss och du kommer att ha stora möjligheter att växa i din professionella roll. Rollen omfattar arbete med nyutvecklingsprojekt och moderninseringsprojekt av ubåtar inom det marintekniska området.

Arbetsuppgifterna kan bestå av:

* Utveckling av produktlayouten (generalarrangemang)
* Utföra analyser med Virtuell Reality (VR) teknologi samt skapa artists impressions
* Analyser inom hydrodynamikområdet
* Analyser inom hydrostatikområdet
* Beräkningar av fart- och räckviddsprestanda
* Koordinering av konceptutvecklingsarbeten för ytfartyg och ubåtar
* Skapa såväl som att hålla presentationer för kollegor och kunder


Din profil

För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha förmågan att både kunna skapa en översiktsbild och att gå ner till lägsta detaljnivå. Vi letar efter dig som är självgående och kan hantera ditt dagliga arbete på ett självständigt sätt såväl som att arbeta i grupp för att lösa komplexa frågeställningar.

Nödvändiga kompetenser:

* Civilingenjörsexamen i skeppsbyggnad, maskinteknik eller motsvarande
* Nyligen examinerad eller med några års relevant erfarenhet inom skeppsbyggnad
* Goda kunskaper att kommunicera på svenska och engelska, i tal och skrift

Önskade kompetenser:

* Kunskap och erfarenhet i skeppsbyggnad, speciellt i konceptutveckling
* Kunskap och erfarenhet i operation av svenska marina fartyg
* Erfarenhet från koordinering och projektledning i en mindre skala

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Du blir en medlem av Naval Architecture - Submarines sektionen och del av ett erfaret team som vill samarbeta och lära av varandra. Sektionens kompetensområden består av utveckling och analys av den övergripande produktlayouten, fart och räckvidd, hydrodynamik och hydrostatikegenskaper. Sektionen definierar framtida marina ubåtar. Du kommer att få djupare kunskap och förståelse för övergripande ubåtsutveckling på helbåtsnivå.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Affärsområde Kockums: https://www.saab.com/about/company-in-brief/organisation;

Inuti vår ledande marina fabrik: https://www.youtube.com/watch?v=sKDAg121oUA;

Blekinge-Class A26 Submarine: https://saab.screen9.tv/media/Qsuzicj37fanxq6HYrKJeQ/blekinge-class-a26-submarine-mp4;

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sista ansökningsdag är den 29 juli, vänligen notera att detta är en pågående rekryteringsprocess och att positionerna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Din ansökan föredras på svenska.

Placering: Malmö - Isbergs gata 2

Arbetsomfattning: Heltid

Anställningstyp: Tillsvidare

Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta Henrick Olofsson, rekryterande chef +46 10 216 86 69


Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera härVill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig.
Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle

Ansök nu

Administrativ assistent

Chefssekreterare
Läs mer Maj 25
Chefsassistent Design Submarine

Tycker du om att hålla många bollar i luften och har en genuin vilja att hjälpa andra? Nu söker vi en chefsassistent som har energi, engagemang och administrativ erfarenhet som kan hjälpa vårt chefsgäng!Din roll

Som administrativ assistent kommer du jobba inom Design Submarine, en utvecklingsavdelning som tillhör affärsenhet Submarine. Avdelningen har personal främst i Malmö, men finns även representerad i Karlskrona och Helsingborg. Huvudsakliga arbetsuppgifter för assistenten är att stötta och hjälpa linjechefer i deras dagliga arbete. Rollen kräver att man kan arbeta självständigt samtidigt som man har mycket kontakt med de chefer man stöttar och det nätverk som behövs för att få alla saker att hända på avdelningen. Vi söker en person som är välorganiserad, har stor ansvarskänsla och en förmåga att kommunicera med alla. Du förväntas kunna ta egna initiativ och se till att inget faller mellan stolarna.

Exempel på arbetsområden:

* Möteskoordinering ledningsmöten
* Planering och genomförande av externa möten, event och resor
* Hantera tidskrivning och fakturor samt support i administrativa verktyg
* Arbetsmiljöarbete
* Boka och genomföra konferenser och event
* Hantera lokalbokningar
* On-Bording av nyanställda
* Sammanhållande för interna utbildningarDin profil

Vi tror att du bäst kommer trivas med tjänsten om du har haft liknande arbete, där du stöttat och hjälpt chefer att hinna med vardagen. För att lyckas i rollen är det otroligt viktigt att du är proaktiv och ser behovet av stöd i de olika arbetsområdena. Du är en mycket social och serviceinriktad person som gärna tar egna initiativ för att få saker gjorda. Du har en positiv inställning och föreslår gärna förbättringar i det dagliga arbetet, eftersom du själv är duktig på att organisera, strukturera och administrera ditt eget arbete. Du kan jobba självständigt, men tycker om att arbeta i team med många människor och kan därmed bygga ett användbart nätverk över hela företaget. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i administrativa verktyg och har inga problem med att visa andra hur de fungerar.

Kvalifikationer för tjänsten är bland annat mycket god datorvana och administrativ förmåga, goda kunskaper i MS Office och SharePoint samt god kommunikationsförmåga i svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är administrativ erfarenhet, gärna i liknande roll som chefsassistent.

Placeringssort: Malmö
Resor: 10-15 dagar per år

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Här är chansen att bli en del av ett hårt arbetande och mycket erfaret chefsteam i en öppen miljö. Ledningsgruppens ambition är att vi tillsammans inspirerar, leder och utvecklar de cirka 220 medarbetarna till att utveckla ubåtar i världsklass. På Saab anser vi att det är viktigt att alla har en bra balans mellan arbetet och fritiden, samt att ett gott skratt leder till goda resultat.

Avdelning Design Submarine består av fyra områden, där du kommer ha mycket nära kontakt med avdelningschefen och de fyra områdescheferna. Du kommer även jobba mycket med våra duktiga sektionschefer och ett härligt gäng av assistenter som hjälper och stöttar varandra i alla utmaningar.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Information Systems Security Engineer

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Maj 24
Do you want to make a true difference? Working as an information systems security engineer at Saab Kockums means taking responsibility and having real impact on us creating safe Submarines and Surface ships! We are looking for an engineer committed to information security to join our cross functional team, Onboard Security & IT Architecture.

Your role

As an Information Systems Security Engineer on Kockums you will be working with information systems security in our submarine and surface ship projects. You will work closely with our IT Architects and system engineering teams, to make sure information onboard our submarines and surface ships are secure from unauthorized access, manipulation, destruction etc.

Our products consist of many systems, both developed in house and procured and integrated in a complex distributed environment.

The main tasks are:

* Information systems security requirement identification, analysis and verification
* Supporting IT architects and system engineers in the product development process
* Review and analysis of technical security solutions
* Information security analysis e.g. vulnerability analysis and risk management
* Create security documentation e.g. descriptions, instructions and policiesYou will work from either one of our centrally located and coastal offices in Malmö or Karlskrona. The work may involve some business travel, both within Sweden and abroad.

Your profile

We are looking for a person with great communicative skills to collaborate with many different stakeholders in our cross functional environment. You have the knowledge to convert requirements and analysis into technical solutions. We are looking for a great colleague that will fit into our group of open minded individuals constantly sharing our knowledge and experience!

Who you are is of great value for us in our selection process. So straight out of school or with experience, you might be the one for us.

Required skills:

* A university degree or equivalent experiences in IT, engineering, software or similar areas
* Knowledge and experience in information security
* Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and written

Desired skills:

* Knowledge and experience from working with information security standards and processes
* Experience from working with product development

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply

What you will be a part of

With us, you get the chance to influence the products that protect our borders and help maintain a peaceful world. You will be part of multiple projects allowing you to develop and broaden yourself and our leading edge technology within the shipbuilding area. You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. The team you will join consists primarily of Information Systems Security Engineers, IT Architects and IT Systems Engineers working closely together.

Business Area Kockums
Inside our leading naval factory
Meet our people

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here. Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

If you have any questions about the job, don´t hesitate to contact
Mattias Bruzelius, recruiting manager +46 734 18 87 49

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

IT Architect

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Maj 24
Do you want to make a true difference? Working as an IT Architect at Saab Kockums means taking responsibility and having real impact on us creating world leading Submarines and Surface ships! We are looking for an engineer committed to IT Architecture to join our cross functional team, Onboard Security & IT Architecture.

Your role

As an IT Architect on Kockums you will be working with onboard IT systems in our submarine and surface ship projects. You will work closely with our system engineering teams, to make sure that the IT infrastructure onboard is well designed in accordance to the operational needs.

Our products consist of many systems, both developed in house and procured and integrated in a complex distributed environment.

The main tasks are:

* IT architecture design, development and verification
* Supporting system engineers in the product development process
* Review and analysis of technical IT solutions
* Create IT architectural documentation e.g. descriptions, instructions and policies


You will work from either one of our centrally located and coastal offices in Malmö or Karlskrona. The work may involve some business travel, both within Sweden and abroad.

Your profile

We are looking for a person with great communicative skills to collaborate with many different stakeholders in our cross functional environment. You have the knowledge to convert requirements and analysis into technical solutions. We are looking for a great colleague that will fit into our group of open minded individuals constantly sharing our knowledge and experience!

Who you are is of great value for us in our selection process. So straight out of school or with experience, you might be the one for us.

Required skills:

* A university degree or equivalent experiences in IT, engineering, software or similar areas
* Knowledge and experience in IT architecture
* Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and written

Desired skills:

* Knowledge and experience from working with IT architecture or IT infrastructure
* Experience from working with product development

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

With us, you get the chance to influence the products that protect our borders and help maintain a peaceful world. You will be part of multiple projects allowing you to develop and broaden yourself and our leading edge technology within the shipbuilding area. You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. The team you will join consists primarily of Information Systems Security Engineers, IT Architects and IT Systems Engineers working closely together.

Business Area Kockums
Inside our leading naval factory
The Next Generation Corvette

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here. Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

If you have any questions about the job, don´t hesitate to contact
Mattias Bruzelius, recruiting manager +46 734 18 87 49

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Mekanikkonstruktör till Saab Kockums

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Mar 30
Mekanikkonstruktör till Saab KockumsVi växer och förstärker vårt område Outfitting på Saab Kockums med både seniora och juniora mekanikkonstruktörer.Din rollVill du vara med och arbeta för att göra världen till en säkrare plats är Saab rätt ställe! Saab Kockums designar, underhåller och bygger ubåtar och ytfartyg till den svenska marinens flotta, men vi på Outfitting arbetar endast med ubåtar.

För oss handlar det mycket om hur du är som person, oavsett om du ska ta examen till sommaren eller om du arbetat som konstruktör i 20 år. Vi erbjuder möjligheten att lösa tekniska utmaningar samt bli en del av ett kompetent och teknikintresserat team.Din profil

För att lyckas i rollen som mekanikkonstruktör hos oss behövs en högskoleutbildning inom mekanisk konstruktion och mycket eget driv. Vi är nyfikna på vem du är, så sök redan idag då urvalet sker löpande!* Omfattning: Heltid
* Placering: Malmö eller Karlskrona, (Vänligen uppge i ansökan önskad placeringsort. På grund av säkerhetsskäl arbetar vi på plats på kontoret.)
* Lön: Enligt överenskommelse"Jag har chansen att utvecklas mycket som konstruktör här i och med det finns både tilltro och möjlighet att ta på sig ett större ansvar. Man har möjlighet att påverka redan från start. Alla kollegor jag stött på än så länge har varit väldigt trevliga"Vad du blir en del avSaab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Linnéa Nilsson, Recruitment Coordinator: linnea.nilsson3@saabgroup.com


Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera härVill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Systemingenjör belysning

Elektronikkonstruktör
Läs mer Maj 23
Systemingenjör till Electrical Systems Submarine

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Nu söker vi dig som är utbildad elektroingenjör till vår sektion Electrical Systems Submarine!Din roll

Som systemingenjör arbetar du med bland annat belysning och el-systemets hela livscykel från systemdesign/dimensionering, kravhantering, inköp och integration till driftsättning och uppdateringar. Här har du möjligheten att få arbeta med både befintliga och framtida ubåtar. I den här rollen ingår kontakt med både kunder och leverantörer.

Erfarna ingenjörer som gärna delar med sig av sina kunskaper kommer bli dina nya kollegor. Du bli ansvarig för Belysningssystemet i vår kommande ubåt och beroende på dina erfarenheter och kompetens kan vi bredda tjänsten inom sektionens ansvarsområden så att den passar dig.Din profilVi letar efter dig som har initiativförmåga och drivkraft för att driva ditt system i hamn. Vi tror att du är Civilingenjör eller högskoleingenjör inom elektroteknik eller har motsvarande erfarenhet. Du får energi av att arbeta med komplexa system och lösa de utmaningar som man ställs inför när man arbetar med en av världens mest moderna ubåtar. Vi ser att du har en god kommunikationsförmåga i tal och skrift både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du dessutom har minst 3-5 års arbetslivserfarenhet inom el-området och kunskap om Relux, DIALux el liknande program.

De här positionerna kräver att du genomgår en säkerhetsprövning baserat på gällande föreskrifter kring/av säkerhetsskydd. För positioner som kräver säkerhetsprövning kan det även gälla ytterligare krav om medborgarskap.Vad du blir en del avDu kommer ingå i sektionen Electrical Systems Submarine och bli en del av vårt team av erfarna systemingenjörer där vi har ansvaret för de elektriska systemen ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.

Vi är ett glatt gäng med mycket tålamod och har högt i tak och vi ser fram emot att få välkomna en ny kollega till oss. Du kommer få en projektmentor och en platsmentor för att du ska få den bästa möjliga starten hos oss.

Med 18 000 medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Nyfiken på att se mer, titta på vår youtube film, klicka här

Har du några frågor eller funderingar kontakta Johan Gunnarsson: johan.gunnarsson@saabgroup.com

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Senior mekanikkonstruktör med inriktning rör och svets

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Apr 13
Senior mekanikkonstruktör med inriktning rör och svets

Letar du efter ett nytt spännande uppdrag samtidigt som du kan bidra till ett säkrare samhälle? Vi på Saab Kockums värdesätter både teknisk och social kompetens. Vi söker dig som har erfarenhet av mekanikkonstruktion med inriktning rör och svets samt är engagerad och driven i ditt arbete.

Sektionen Outfitting Fore består idag av 35 medarbetare, men med nya utmaningar och uppdrag behöver styrkan växa. Som senior konstruktör har du en viktig del i teamet. Ditt fokus kommer främst vara rörkonstruktion och svets samt bidra med din erfarenhet och kompetens till sektionen. Du tycker om problemlösning, detaljkonstruktion, 3D CAD och är en lagspelare samtidigt som du kan arbeta självständigt.Din roll

Uppgifterna varierar, men som mekanikkonstruktör är dina främsta uppgifter att:

* Konstruera, modellera och granska produktutformningen
* Detaljkonstruera och ta fram ritningar, 2D/3D enligt standarder och installations-/produktionskrav
* Genomföra såväl kravanalys som installations- och produktionssupportDin profil

Vi söker dig som är teknikintresserad, har en relevant utbildning och erfarenhet av mekanikkonstruktion. Kompetens inom rör och svets är meriterande samt erfarenhet av projektledning. Vi tror dock mycket på den personliga kompetensen och lämpligheten till vårt team. Du är strukturerad och resultatinriktad samt har ett stort engagemang för ditt arbete. Du tycker om att samarbeta då vi arbetar mycket tillsammans, både inom sektionen, men också med andra avdelningar.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi tillämpar löpande urval, så sök redan idag! Vid frågor om tjänster kontakta Linnéa Nilsson, Recruitment Coordinator: linnea.nilsson3@saabgroup.comSaab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera härVill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Konstruktör med systemtekniska kompetenser

Maskinkonstruktör
Läs mer Maj 4
Är du redo för en ny utmaning? Vill du arbeta med en spännande produkt? Vi söker nu en mekanikkonstruktör med systemtekniska kompetenser alternativt en systemingenjör.

Sektionen Outfitting Upper arbetar med den övre delen av ubåten och idag består sektionen av nästan 30 medarbetare. Majoriteten är mekanikkonstruktör, men vi är nu i behov av dig som kan arbeta med konstruktion och systemarbete.Din roll

I rollen är du med i hela livscykeln, vilket innebär processen från produktframtagning till verifiering. Eftersom att vi har en komplex produkt finns det många krav som ska uppfyllas och produktframtagningen startar med koncept som omvandlas till krav. Din uppgift blir därefter att ta fram systemdesignen så att den uppfyller de krav som ställs. Du kommer även stötta i framtagningen av ritningsunderlag, samt inköp under processen. Du kommer även verifiera kraven i slutfasen.

Dina uppgifter kommer vara

* Utifrån kravställning ta fram systemlösningar
* Ansvara genom hela produktframtagningen för systemet
* Samarbeta i teamet samt med andra avdelningar
* Genomföra verifieringar
* Då rollen som systemingenjör inte är en heltidstjänst, kommer du även konstruera.Din profil

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande samt är redo för en ny utmaning. Meriterande är några års erfarenhet, men vi lägger även stor vikt vid det personliga i denna rekrytering. Det är av vikt att du har lätt för att samarbeta, samtidigt som du är driven och självständig i ditt eget arbete. Du är duktig på att kommunicera både på svenska och engelska och har en vilja att utveckla dig och ditt arbete. Du har ett teknikintresse och ett engagemang i det du gör. På ett nytt arbete eller i en ny roll är det mycket att lära sig och man kan inte allt från början, men för oss är det viktigaste att man vill lära sig och att vi växer som team.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassplacering och för att söka denna roll kräver att du har ett svensk medborgskap. Rollen kan även innebära en del tjänsteresor.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev. Frågor om tjänsten? Kontakta Carolina Halvarsson, Arrangement Upper, rekryterande chef 010-216 19 57Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Mekanikkonstruktör

Fartygskonstruktör
Läs mer Apr 29
Mekanikkonstruktör Saab KockumsPå Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.Din roll

Att konstruera och bygga avancerade fartygssystem innebär många tekniska utmaningar och Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det segmentet. Vi konstruerar, bygger och underhåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik och unika förmågor. Nu söker vi efter fler mekanikkonstruktörer som vill vara med oss och lösa de tekniska utmaningarna i nuvarande och kommande projekt.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

* Konstruera, modellera och granska produktutformning i 3D-CAD
* Ritningsframtagning (2D/3D) enligt standarder och installations-/ produktionskrav
* Kravanalys, installations- och produktionssupportDin profil

Du har en examen inom maskinteknik eller motsvarande och du har lätt för att arbeta med andra människor. Kanske är du i början av din karriär eller så är du en senior konstruktör med flera års erfarenhet. Det allra viktigaste för oss är din vilja att utveckla såväl dig själv som andra, din goda samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och initiativ. Du gillar tekniska utmaningar och ser dig själv som lösningsfokuserad.

För oss är du extra intressant om du har erfarenhet av:

* Marin industri
* Svetsade konstruktioner, rörkonstruktioner, toleransanalyser
* Produktions- och tillverkningsteknik
* Elmekanik, kabelinstallation, kabeldragning

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Du kommer tillhöra vår utvecklingsorganisation Engineering i Malmö och blir del av en sektion med ansvar för att arrangera, konstruera och integrera olika system, komponenter och utrustning i 3D-produktmodellerna. Sektionen ansvarar också för att ta fram produktions- och installationsunderlag till siten i Karlskrona där vi också har vårt varv, vår produktion. Under konstruktionsarbetet kommer du samarbeta nära med bl.a. beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal för att få fram den optimala lösningen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev. Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta

Carolina Halvarsson, Arrangement Upper, rekryterande chef +46 10 216 19 57Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Beräkningsingenjör, inom strukturanalys Ubåt

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Maj 9
Beräkningsingenjör Strukturanalys Ubåt

Vill du arbeta i teknikens framkant? Lockar det dig att delta i olika utvecklingsprojekt och att arbeta med beräkning och analyser? Då har vi arbetet för dig! Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.Din rollSom beräkningsingenjör inom strukturanalys kommer du att ingå i team som arbetar med beräkningar och analyser. Ditt arbetsområde kommer spänna över de flesta discipliner inom strukturanalys. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till verifiering av färdig produkt. Du kommer att arbeta självständigt men måste på ett kreativt och konstruktivt sätt interagera med konstruktion och produktion i olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Beräkningsarbetet innefattar statiska och dynamiska hållfasthetsberäkningar. Programvara som används är Ansys, Abaqus, LS-Dyna och Hypermesh. Inom sektionen bedrivs också olika forsknings- och teknikutvecklingsprojekt.Din profilVi söker dig som är Civilingenjör eller teknisk doktor, med fördel inom farkostteknik, maskinteknik, eller teknisk fysik, med inriktning mot strukturanalys. För att vara framgångsrik i tjänsten krävs god förståelse av grundläggande kontinuummekanik, god erfarenhet av implicita och explicita hållfasthetsberäkningar med hjälp av FEM och ovan nämnda programvaror. Du har erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt, har en god pedagogisk förmåga och även en förmåga att prioritera bland och hantera flera projekt parallellt. Du har erfarenhet av att delta i produktutvecklingsprogram och produktutvecklingsprocesser. Meriterande är om du har erfarenhet av marina system, kompositmaterial, MATLAB, Mathcad samt programmering tex Python.

Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är både självgående, drivande samt noggrann i ditt arbete. Du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Stationeringsort är Malmö. Tjänsteresor förekommer, körkort är inget krav men meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del avSektionen Structural Analysis and Materials är idag en grupp på ca 20 personer som ansvarar för utveckling och analys av mekaniska system. Gruppens ansvarsområden innefattas av de flesta discipliner inom strukturanalys, dynamik, statisk hållfasthet, utmattning och brottmekanik. På sektionen finns även kompetens inom metalliska material. För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara - du kommer att arbeta med tekniska specialister och några av de bästa inom deras kompetensområde. Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Saab har en uttalad ambition om att öka antalet kvinnliga anställda på alla nivåer inom organisationen varför vi gärna ser flera kvinnliga sökande till våra utlysta tjänster!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Per Tingskull, rekryterande chef +46 734 34 25 96

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera härVill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Senior konstruktör

Konstruktör, textil, trä, glas, förpackningar
Läs mer Apr 29
Senior Konstruktör

Är du en erfaren konstruktör som vill vara med och utveckla framtidens ubåtar? Just nu söker vi en mekanikkonstruktör till avdelningen Hull Submarine. Vi ansvarar för att konstruera ubåtens komplexa tryck- och formskrov och säkerställer att alla krav uppfylls och är realiserbara i vårt toppmoderna varv i Karlskrona.Din roll

Vi har behov av en senior medarbetare inom stålkonstruktion men hur rollen utformas tar vi fram tillsammans, beroende på din erfarenhet och vad du brinner för. Alla är olika. Några vill vara spindeln i nätet och hålla ihop helheten. Andra trivs bättre med att fokusera på kluriga konstruktionslösningar och diskutera idéer med vår produktion. För många är variationen det viktigaste. Som rekryterande chef värdesätter jag dina styrkor och vill tillse att du hamnar i en roll där du trivs, utvecklas och bidrar med din kompetens på bästa sätt.Din profil

Det vi jobbar med är unikt och vi förväntar oss inte att du har erfarenhet av marin teknologi, dock är det meriterande. Likaså om du har du erfarenhet av svets, komposit, ritningsgranskning och mekanisk bearbetning. Vi ser också att du är kommunikativ och inte tvekar att ta hjälp av dina erfarna kollegor.

Det viktigaste för teamet är att våra medarbetare vågar ta sig an nya utmaningar, visar nyfikenhet och gör sitt bästa för att vara med och bidra. Som senior konstruktör hos oss är du noggrann och ansvarsfull och vill vara delaktig i att utveckla säkra produkter för vår ubåtsflottilj. En viktig uppgift för SAAB Kockums såväl som för Sverige. Vårt fokus är att möta våra utmanande mål samtidig som vi utvecklas och har roligt tillsammans!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del avSaab Kockums utvecklar, bygger och levererar ubåtar och ytfartyg till kunder både i Sverige och utomlands. Du kommer ingå i ett sammansvetsat team med kunniga och hjälpsamma kollegor som har placeringsort i Malmö och Karlskrona.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev. Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta rekryterande chef, Linnéa Karlsson, Head of Section "Hull Submarine", +46 73-434 27 82Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera härVill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Analytics BI Developer

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Apr 21
If you are a person who has a great interest, knowledge and experience as a developer within the data analytics and advanced analytics domain, you are the one we are looking for.Your role

You will be a member of the implementation team for Idustry 4.0 Center of Excellence. You will collaborate with our business areas and IT business analyst in defining analytics and BI use cases. You will contribute in the development, modelling, implementation and systems administration of the Saab Analytics Reference Architecture where the visualization and BI-tools is an important component. You will model, develop, build and deploy BI applications using Qlik Sense, MS Power BI and/or Python.You will work in teams in close collaboration with Business Analysts, Solution Architects, Data Architects/Engineers etc.

The main tasks are:

* Model, Develop, build, deploy and maintain BI applications on the Saab Analytics Reference Architecture
* Manage core data infrastructure, ensuring data is available and accessible across the organizationYour profileRequired skills:

* Bachelor degree or higher within information technology, computer science or computer engineering
* Minimum two years of relevant experience in developing Qlik Sense and/or MS Power BI applications
* Data modelling
* Communicate clearly, simply, and effectively
* Excellent communication skills in English, verbal and written

Desired skills:

* Data engineering
* Python, Scala and/or Apache SparkThis position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

As a high technology, aerospace and defense company Saab is growing in multi country by investing R&D and modern product portfolio and international expansion. Besides Saab is executing digital transformation efforts within Saab business areas both in product portfolio and operations.


Increased digitalization in products and ways of working

Invest in modern technologies such as automation, cyber, cloud and space

Continuing to create a truly inclusive and performance driven culture

In our growing IT organization, we are now hiring an Analytics Lead, an important role in the digital transformation efforts.

You will report to the head of "Digital Solutions & Analytics". This section delivers tailored IT-services to Saabs business and have the responsibility of realizing Analytics initiatives according to business roadmap and targets.

Your location can be flexible but travelling between Saab locations in Sweden will be required.If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

HR Generalist

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Apr 19
HR Generalist

We are looking for a communicative and skilled HR Generalist to our centrally located office in Malmö. This is a temporary role since one of our colleagues will be on study leave for six months. With us, you have an important role to play in developing the organization, lifting and challenging managers and leaders.Your role

As a HR Generalist, you are highly engaged in driving business forward. In this particular role, you will drive the HR activities within your areas. Your tasks and responsibilities will include high level of communication with managers and actively supporting the business by implementing HR initiatives. You will continuously work with attracting, developing and retaining employees to ensure the company has an optimized workforce that promotes job motivation. The Human Resource Generalist within Saab focuses on people aspects of the business with an overall goal to translate business needs and strategies into a people strategy. You will work both independently and in the HR team, and work closely together with managers. You will have the opportunity to be part of various work groups at Saab Group level where you will be able to expand your network within Saab. You report to Head of HR. The role include some business travels, mainly between Malmö and Karlskrona.

Main responsibilities:

* Empower managers, communicate and facilitate meetings
* Make conclusions and propose actions based on data analytics
* Undertake key HR projects and manage HR life cycle
* Support managers to manage performance effectively, embedding the principles of good performance management and ensure a talent pipeline is in place
* Use data to understand themes and trends, make conclusions and propose actions
* Maintain a strong relationship with unions, negotiate and inform accordingly
* Ensure health & safety and safeguarding requirements are met
Your profile

We are looking for a skilled and communicative HR Generalist with high energy, resilience and integrity! To succeed in this position you have a strong ability to work independently as well as being a team player. You have the ability to translate people strategy into activities to meet strategy and targets, and have a business and financial understanding. The role also requires a sense of urgency to drive results and make people grow in their day-to-day business. When collaborating with stakeholders, you are confident with the ability to build relationships, influence and provide advice to key decision makers.

Required skills:

* Proven successful work experience from above mentioned tasks
* Relevant academic degree and at least a few years' experience from a HR role
* Experience in setting and implementing strategies and/or projects
* Analytical and reflective mind-set
* Experience in working with talent and performance management as well as coaching
* Knowledge of applicable labor laws, employment laws and experience in coaching managers through employee relations situations
* Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and written


Desired skills:

* Working with diversity and cultural awareness
* Experience from similar role in larger global organizations with workforce and stakeholders in different locations
* Knowledge in Excel and in ease of learning and using HR-related systems

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions, requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 18,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Business area Kockums is a world leader in its segment in terms of development, production and in-service support of submarines, surface vessels and naval systems. The product portfolio includes submarines with Air-Independent Propulsion (AIP) systems, surface vessels that contain the most advanced stealth technology as well as minesweeping systems, high-speed patrol and pilot boats. Kockums also supplies subsystems and components for integration into naval solutions with customers worldwide.

Saab is also a company with opportunities. A company where we see diversity as an asset and where you have both considerable responsibility and good opportunities for advancing in your career. But also a company that respects each person's needs for a rewarding life beyond work.

Do you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees. If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Observe that you can send us your application in either Swedish or English.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging setting, Saab may well have the conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Development Engineer EMC

Elektrotekniker
Läs mer Apr 13
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Nu söker vi en tekniknyfiken ingenjör som vill utecklas inom området EMC (Elektromagnetiska fält och elektriska strömmar)

Förresten! Du har väl inte missat att Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här när du läst färdigt annonsen.

Din roll

EMC är samlingsnamnet för allt som påverkas av elektromagnetiska fält och elektriska strömmar. Dina arbetsuppgifter kommer att innehålla allt från ESD, EMP, RadHaz, RÖS, TEMPEST till åskskydd och fartygens signaturer. Kravställning och utvärdering av tekniska lösningar är en naturlig del av ditt jobb som utvecklingsingenjör, men även att handleda och axla rollen som teknisk EMC-expert för andra systemingenjörer och konstruktörer. Arbetet innefattar kontakter med leverantörer, kunder och slutanvändare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

*

Självständigt genomföra analyser, forskning och utveckling
*

Beräkna, utreda och utvärdera konstruktioner och system
*

Utföra, utvärdera och rapportera EMC relaterade mätningar
*

Utveckla och utvärdera anvisningar för att uppnå god EMC
*

Vara EMC-expert för övriga konstruktörer
*

Sprida kunskap om EMC inom företaget och dess kontaktytor.
*

Säkerställa att verifierade och godkända metoder används i det tekniska arbetet
*

Verifiera att den slutgiltiga konstruktionen och fartyget uppfyller kraven

Sektionen bedriver sin verksamhet både i Karlskrona och Malmö vilket medför resor mellan orterna, men även till andra bolag både i Sverige och utomlands. Arbetet kommer att variera mellan kontorsarbete, labbmätningar och tidvis även arbete ombord våra fartyg.

Vem är du

Som person ser vi att du har en god initiativförmåga, arbetar bra självständigt och är en samarbetsvillig lagspelare som drivs av komplexa problem. Det är även viktigt att du har en pedagogisk förmåga, ett stort intresse för avdelningens tekniska område och är vetgirig och nyfiken.

För att lyckas i denna rollen behöver du minst ha: :

* Civilingenjör eller motsvarande
* Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
* Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet

Vi blir särskilt glada om du dessutom har något av nedanstående: :

* Erfarenhet av EMC området
* Erfarenhet av marina produkter
* Erfarenhet av el design
* Mät- och laboratorieerfarenhet
* Körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Anställningar sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Läs mer om oss här

Inte övertygad än, eller har du frågor? Kontakta ansvarig rekryterare här!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Beräkningsingenjör, inom strukturanalys Ubåt

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Apr 6
Beräkningsingenjör Strukturanalys Ubåt

Vill du arbeta i teknikens framkant? Lockar det dig att delta i olika utvecklingsprojekt och att arbeta med beräkning och analyser? Då har vi arbetet för dig! Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.Din rollSom beräkningsingenjör inom strukturanalys kommer du att ingå i team som arbetar med beräkningar och analyser. Ditt arbetsområde kommer spänna över de flesta discipliner inom strukturanalys. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till verifiering av färdig produkt. Du kommer att arbeta självständigt men måste på ett kreativt och konstruktivt sätt interagera med konstruktion och produktion i olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Beräkningsarbetet innefattar statiska och dynamiska hållfasthetsberäkningar. Programvara som används är Ansys, Abaqus, LS-Dyna och Hypermesh. Inom sektionen bedrivs också olika forsknings- och teknikutvecklingsprojekt.Din profilVi söker dig som är Civilingenjör eller teknisk doktor, med fördel inom farkostteknik, maskinteknik, eller teknisk fysik, med inriktning mot strukturanalys. För att vara framgångsrik i tjänsten krävs god förståelse av grundläggande kontinuummekanik, god erfarenhet av implicita och explicita hållfasthetsberäkningar med hjälp av FEM och ovan nämnda programvaror. Du har erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt, har en god pedagogisk förmåga och även en förmåga att prioritera bland och hantera flera projekt parallellt. Du har erfarenhet av att delta i produktutvecklingsprogram och produktutvecklingsprocesser. Meriterande är om du har erfarenhet av marina system, kompositmaterial, MATLAB, Mathcad samt programmering tex Python.

Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är både självgående, drivande samt noggrann i ditt arbete. Du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Stationeringsort är Malmö. Tjänsteresor förekommer, körkort är inget krav men meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del avSektionen Structural Analysis and Materials är idag en grupp på ca 20 personer som ansvarar för utveckling och analys av mekaniska system. Gruppens ansvarsområden innefattas av de flesta discipliner inom strukturanalys, dynamik, statisk hållfasthet, utmattning och brottmekanik. På sektionen finns även kompetens inom metalliska material. För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara - du kommer att arbeta med tekniska specialister och några av de bästa inom deras kompetensområde. Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Saab har en uttalad ambition om att öka antalet kvinnliga anställda på alla nivåer inom organisationen varför vi gärna ser flera kvinnliga sökande till våra utlysta tjänster!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Per Tingskull, rekryterande chef +46 734 34 25 96

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera härVill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Ingenjör till skeppstekniska system för ubåtar/ytfartyg!

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Mar 24
Ingenjör till skeppstekniska system för ubåtar/ytfartyg!

Vill du ha en utmaning? Vill du vara med och utveckla en av världens mest tekniskt avancerade produkter? Bli en del av en spännande och expanderande arbetsplats? Då bör du söka till oss och arbeta med skeppstekniska system för ubåtar/ytfartyg! På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats!

Din roll

På vår avdelning arbetar vi med system som är nödvändiga för att besättningen och fartyget ska kunna utföra sina uppdrag på ett säkert och bra sätt. Några exempel på de system vi utvecklar är framdrivningsmaskineri, kyl- och ventilationssystem men även färskvatten- och brandsläckningssystem.

I din roll som systemingenjör är du inblandad i hela livscykeln av systemen, från produktframtagningen till driftsättning, verifiering, och därefter underhåll över hela fartygets livstid. Detta innebär att du får många varierande och breda uppgifter. Produktframtagningen börjar med koncept som omvandlas till krav. Efter att kraven har definierats är det dags för dig att vidareutveckla och ta fram den skeppstekniska systemdesignen så att den uppfyller kravställningen. Du stöttar i framtagningen av ritningsunderlag och den detaljerande konstruktionen, inköp av komponenter och stödjer även produktionsavdelningen att tillverka och installera systemen ombord på fartygen. Till sist driftsätter du systemen och verifierar dess krav. Samarbetet med andra avdelningar och professioner kommer genomsyra arbetet för att skapa tekniska lösningar för ett säkert och funktionellt fartyg.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

* Ansvara för systemet genom hela produktframtagningen
* Ta fram systemlösningar utifrån kravställning
* Skapa tekniska specifikationer för inköpta produkter
* Samarbeta med andra avdelningar för att färdigställa systemet
* Genomföra verifiering och driftsättning av systemetDin profil

Vi söker dig som vill ha en utmaning och lära dig massvis med nytt! Vi kommer hjälpa och guida dig till de kunskaper du behöver. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och bygga dig ett nätverk. Att vara teamorienterad, bra på att kommunicera både på svenska och engelska, och har en förmåga att ta dig an komplexa problem är en nödvändighet. Du har ett genuint teknikintresse, en bra problemlösningsförmåga och är öppen för nya lärdomar. Du behöver inte kunna allt, men du ska ha ambitionen att lära dig med vår hjälp.

Vem just du är som person är viktigt för oss och i urvalsprocessen lägger vi stort fokus på just detta. Oavsett om du är nyexaminerad eller erfaren Civil- eller högskoleingenjör (eller motsvarande), kan du vara helt rätt för oss! Har du erfarenhet av marina produkter är det meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Våra sektioner under Maskinsystem och Design är placerade i Malmö och Karlskrona. Vi kännetecknas som ett tajt och familjärt gäng med stor samlad kunskap, där vi hjälper varandra för att komma fram till innovativa lösningar.

Saab Kockums utvecklar, bygger och levererar ubåtar och ytfartyg till kunder både i Sverige och utomlands. Du kommer att arbeta med ny teknik och avancerade system som slutligen skall tillverkas / upphandlas, monteras och driftsättas på ett toppmodernt varv i Karlskrona. Resor mellan orterna förekommer. Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Hjalmar eller Carl

hjalmar.unneberg@saabgroup.com (Malmö)

carl.snaar@saabgroup.com (Karlskrona)

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

IT Security & Compliance manager

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Apr 4
IT Security & Compliance Manager to Saab Kockums

It´s a human right to feel safe. Our mission is to increase security in society, for its citizens and for those whose job it is to protect this right. Do you agree? Apply and become a member of One Security at Saab, where security is prioritized.

Your role

We are looking for a Junior IT-security & compliance manager that thrives on working in a dynamic environment with the capacity to handle the unexpected on a daily basis. As an IT-security & compliance manager, you will work in an international environment where advanced security threats are part of the everyday business alongside complex business environments and projects with high business impact. In your role, you will be responsible for supporting, analyzing and setting the requirements for the business area regarding compliance against internal- and external regulations. The scope varies throughout the entire spectrum of security disciplines, such as physical-, information- and IT-security. You will also support the business in risk mitigations and in identifying and preventing security threats of different nature. As well as raising security awareness, and be the IT & information security point of contact in different campaigns and operations.

Your main tasks will be, but not exclusively:

* Key team member driving IT- and info. security issues with business units, projects and campaigns
* Ensure compliance and that IT- & information security matters are properly represented and acted upon by responsible parties and identify IT compliance gaps
* Design and implement compliance programs, enforce compliance initiatives, build employee awareness for IT- and infomation security. Oversee audits, self-assessments, reviews
* Ensure and maintain security and compliance according with standards
* Maintain standards and controls to comply with national and international regulations
* Support Group IT compliance audits, assessments and reviews
* Manage Information Security Management System & system accreditations
* Incident management, including incident investigations
* Report security incidents and compliance issues to IT Director, Functional Teams and Leadership

Your profile

You are a true team player, always focusing at the team results, whether the team is the security department, the business area/unit, Saab group functions or Saab as a company.

Required skills:

* A university degree or equivalent competence acquired through work life experience in IT- and Information security risk management, and be fluent in Swedish as well as advanced in English
* Experience from working with Swedish protective security regulations, including Swedish protective security act and/or similar

Desired skills:

* Experience from working IT- & Information security for government authorities or in a global company
* Maintain currency of new and emerging security threats, security frameworks, and regulations
* Provide technical leadership and oversight to organizational technology and security projects
* Experience from working with incident handling and/or incident investigations and ability to build and maintain networks inside and outside your own organization
* The ability to improvise, adapt and overcome the unexpected and experience from working in an international environment

Personal qualities will be of great importance and it is of greatest importance that you are trustworthy with strong ethics and a high personal integrity. You understand the need for balanced security in a business driven environment. As an IT-security & compliance manager you are likely to get in contact with classified information, therefore, this position requires that you will be approved in a security screening in accordance with the Swedish Protective Security Act. This position will have its primary location in either Karlskrona or Malmö but you must be able to travel national and international.

What you will be a part of

At the Security Department we take pride in supporting the business, we always go the extra mile to deliver on time, with precision and always put our customer first. Others look at us as a pragmatic, crucial and an obvious enabler in all aspects of the business. We believe that an open environment, where everyone's opinions and ideas are welcome, are crucial for our future development.

The Security Department consist today of a variety of competences such as site- ,information-, security & risk- and supply chain security managers, security specialist, and last but not least our centre of gravity our security offices. You will work at all our facilities, often in close cooperation with other parts of the Business Area or Group functions, and you will report to the Head of Security Department. Within Saab Security, we have anchored a wide ambition to become world leading in Security Risk Management and other Security professionals refer to us as the company having the best practices in place. Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 18,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Business area Kockums is a world leader in its segment in terms of development, production and in-service support of submarines, surface vessels and naval systems.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Analytics BI Developer

Systemadministratör
Läs mer Mar 28
If you are a person who has a great interest, knowledge and experience as a developer within the data analytics and advanced analytics domain, you are the one we are looking for.Your role

You will be a member of the implementation team for Idustry 4.0 Center of Excellence. You will collaborate with our business areas and IT business analyst in defining analytics and BI use cases. You will contribute in the development, modelling, implementation and systems administration of the Saab Analytics Reference Architecture where the visualization and BI-tools is an important component. You will model, develop, build and deploy BI applications using Qlik Sense, MS Power BI and/or Python.You will work in teams in close collaboration with Business Analysts, Solution Architects, Data Architects/Engineers etc.

The main tasks are:

* Model, Develop, build, deploy and maintain BI applications on the Saab Analytics Reference Architecture
* Manage core data infrastructure, ensuring data is available and accessible across the organizationYour profileRequired skills:

* Bachelor degree or higher within information technology, computer science or computer engineering
* Minimum two years of relevant experience in developing Qlik Sense and/or MS Power BI applications
* Data modelling
* Communicate clearly, simply, and effectively
* Excellent communication skills in English, verbal and written

Desired skills:

* Data engineering
* Python, Scala and/or Apache SparkThis position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

As a high technology, aerospace and defense company Saab is growing in multi country by investing R&D and modern product portfolio and international expansion. Besides Saab is executing digital transformation efforts within Saab business areas both in product portfolio and operations.


Increased digitalization in products and ways of working

Invest in modern technologies such as automation, cyber, cloud and space

Continuing to create a truly inclusive and performance driven culture

In our growing IT organization, we are now hiring an Analytics Lead, an important role in the digital transformation efforts.

You will report to the head of "Digital Solutions & Analytics". This section delivers tailored IT-services to Saabs business and have the responsibility of realizing Analytics initiatives according to business roadmap and targets.

Your location can be flexible but travelling between Saab locations in Sweden will be required.If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Developer Analytics and BI

Systemadministratör
Läs mer Mar 18
If you are a person who has a great interest, knowledge and experience within data analytics and advanced analytics, you are the one we are looking for.Your role

You will be a member of the implementation team for Idustry 4.0 Center of Excellence. You will contribute in the development, implementation and systems administration of the Saab Analytics Reference Architecture. You will occationally lead the implementation of components within the Analytics layer such as Apache Spark. You will work in teams in close collaboration with Business Analysts, Solution Architects, Data Architects/Engineers etc.

The main tasks are:

* Develop, implement and maintain components within the analytics plattform
* Manage core data infrastructure, ensuring data is available and accessible across the organizationYour profileRequired skills:

* Bachelor degree or higher within information technology, computer science or computer engineering
* Minimum two years of relevant experience within Apache Spark, Delta Lake, Delta Sharing, Python and/or Scala
* Communicate clearly, simply, and effectively
* Excellent communication skills in English, verbal and written

Desired skills:

* Experience from Industry 4.0

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be a part of

As a high technology, aerospace and defence company Saab is growing in multi country by investing R&D and modern product portfolio and international expansion. Besides Saab is executing digital transformation efforts within Saab business areas both in product portfolio and operations.


Increased digitalization in products and ways of working

Invest in modern technologies such as automation, cyber, cloud and space

Continuing to create a truly inclusive and performance driven culture

In our growing IT organization, we are now hiring an Analytics Lead, an important role in the digital transformation efforts.

You will report to the head of "Digital Solutions & Analytics". This section delivers tailored IT-services to Saabs business and have the responsibility of realizing Analytics initiatives according to business roadmap and targets.

Your location can be flexible but travelling between Saab locations in Sweden will be required.If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Systemingenjör

Systemanalytiker/Systemutredare
Läs mer Mar 11
Systemingenjör till Weapon handling

Vi söker nu en Systemingenjör till sektionen Weapon handling. En sektion på Saab Kockums som arbetar genom hela utvecklingsprocessen avseende utveckling av vapenhanteringssystem på både ubåt och ytfartyg.

Här välkomnar vi dig till att ta plats i något av våra projekt och bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Du får ta del av våra kunskaper och erfarenheter och utvecklas med det. Fokus är att möta våra utmanande mål och en framgångsfaktor är att lära och ha roligt på vägen dit. Det har vi! Målen är inte bara viktiga för Saab Kockums utan även för Sverige i form av utökad ytfartygs- och ubåtsförmåga. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Din roll

För att lyckas i rollen som Systemingenjör ska du vara nyfiken och vilja ta till dig information och nya kunskaper. Det vi arbetar med är unikt och komplext. Du gillar att arbeta i team för att tillsammans hitta effektiva lösningar.

Din profil

Kanske är du precis i början av din karriär eller så är du en senior systemingenjör med flera års erfarenhet av systemarbete och/eller leda medarbetare. Det allra viktigaste för oss är din vilja att utveckla såväl dig själv som andra, din goda samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och initiativ. Vi söker dig med ett genuint intresse för teknik och människor och som förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta de bästa svaren på komplexa problem.

Att arbeta som systemingenjör hos oss innebär att ha en central roll i arbetet med de tekniska kraven för våra komplexa system. Arbetsuppgifterna för en systemingenjör varierar stort och beror på vilken kompetens och vilja du har. Du har kännedom eller erfarenhet av V-Modellen och vet vad ett kravarbete innebär. Du kommer att arbeta med funktioner, kravhantering, verifiering, hantering av interna och externa intressenter, tekniska delar i kontrakt tillsammans med inköpsorganisationen mm. God kommunikationsförmåga och förståelse för intressenters behov är en framgångsfaktor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab Kockums utvecklar, bygger och levererar ubåtar och ytfartyg till kunder både i Sverige och utomlands. Du kommer att arbeta med ny teknik och avancerade system som slutligen skall tillverkas / upphandlas, monteras och driftsättas på ett toppmodernt varv i Karlskrona. Detta på en sektion i Malmö som består av ett 15-tal drivna, kunniga och hjälpsamma konstruktörer och systemingenjörer. Resor mellan orterna förekommer.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Jenny eller Viktor

jenny.lu@saabgroup.com

viktor.liljekvist@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera härÖnskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Systems Engineering in Process Methods & Tools

Standardiseringsingenjör
Läs mer Mar 16
Systems Engineering in Process Methods & Tools

"I find it both challenging and meaningful to work with improving the process, methods and tools environment at Saab Kockums Research and Development. It benefits everyone to have a well-functioning work environment and I am glad to be part of Saab Kockums efforts to become best at it!" Pontus Svefors, Design and Engineering (D&E) Process, methods and tools Engineer


Your role

As our portfolio and needs develop, we must also develop our ways of working. You will be driving and coordinating continuous improvement activities as well as looking into future needs for greater leaps. You will be the key interface and interact with the entire D&E organization as well as other disciplines within Saab Kockums concerning processes, methods and tools.

The main tasks are:

* Administering and improving the product development process and ensuring that the process and activities provide efficient and practical ways of working
* Reviewing and assessing project method documentation
* Contributing to enhancing our business capabilities
* Coaching/teaching employees in how to work with current and new processes and methods
* Reporting and managing deviations within the assigned process/methods area
* Propose and implement new metrics and improvements to existing KPIThe position is based in Malmö or Karlskrona and some travels will occur between these sites and at times to other Saab sites in Sweden.

Your profile

Improvement is your middle name! We are looking for you who are curious and eager to achieve set goals. You enjoy, most importantly to take initiatives and make decisions within your mandate. To succeed in this role you need high cooperation and communication skills and a pedagogical ability.

Required skills:

* General knowledge of product lifecycle processes or previous experience associated with developing complex systems
* M.Sc. or B.Sc. and relevant work experience including experience in the area of design/product lifecycle processes, product development and validation
* Experience in educating/training/coaching stakeholders
* Excellent communication skills in English and Swedish


Desired skills:

* Knowledge, understanding of INCOSE (preferably certified) and/or ISO 15288
* Knowledge in Saab/Kockum's products and systems
* Experience within project/change management and/or organizational development
* Experience from the navy or naval products


This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.


What you will be a part of

You will be a crucial and important part of our PM&T team! You report to an including transparent manager who appreciate you taking initiative and wanting to drive together as a team. Working with us in the technical forefront means being on a continuous development journey and, perhaps the most important thing of all, you will join us in our strive to make the world safer for all!

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 18,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Business area Kockums is a world leader in its segment in terms of development, production and in-service support of submarines, surface vessels and naval systems. The product portfolio includes submarines with Air-Independent Propulsion (AIP) systems, surface vessels that contain the most advanced stealth technology as well as minesweeping systems, high-speed patrol and pilot boats. Kockums also supplies subsystems and components for integration into naval solutions with customers worldwide.

Inside our leading naval factory


Do you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here

Last application date is 15th of April, however kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Sektionschef Logistics Engineering

Logistikingenjör
Läs mer Feb 17
Sektionschef Logistics Engineering

Vi söker en ny chef till sektionen Logistics Engineering då nuvarande chef går till andra uppdrag inom företaget.

Logistics Engineering ingår som en vital del i området Specialty Engineering. Områdets övriga sektioner är Technical Information, System Safety & Requirement Management samt Onboard Security & Information Technology Architecture.Din Roll

Som sektionschef för Logistics Engineering kommer du vara chef över en grupp kompetenta och hängivna medarbetare som arbetar med att tillse att våra produkter är driftsäkra och underhållsmässiga, att behov av support är tillgodosett i form av bl.a. dimensionering av reservmateriel och verktyg, att ta fram underhållsplaner och underhållskostnader. Sektionen har 20-tal medarbetare och planeras växa det närmaste året.

Dina viktigaste uppgifter är:

* Leda och utveckla teamet. Säkerställa ett gott arbetsklimat internt och mot övriga sektioner inom Kockums
* Säkerställa och utveckla kompetensen inom din sektion
* Ansvara för sektionens leveransförmåga i våra projekt
* Ansvara för att sektionens metoder och verktygsval är ändamålsenliga och effektiva
* Ansvara för att organisationsstruktur och ansvarsstruktur inom sektionen är tydlig och effektiv
* Ansvara för att din sektions gränssnitt mot omgivande sektioner är väl fungerande, effektivt och möter hela organisationens behov
* Krav, kalkyl och offertarbete samt arbete med process

Du kommer rapportera till områdeschefen för Specialty Engineering och ingå i områdets ledningsgrupp. Du kommer vara stationerad i Malmö eller Karlskrona men förväntas resa mellan orterna i stor utsträckning när arbetet så kräver.Din profil

Vi söker en person med kunskap från teknikbranschen, gärna inom försvarsindustrin eller försvarsmakten. Du skall vara intresserad av att arbeta både operativt med att stötta våra projekt och mer strategiskt med att utveckla ditt område och din personal.

Du förväntas ha:

* Erfarenhet och goda kunskaper inom de kompetensområden som sektionen spänner över och kunskaper inom övriga ILS områden (såsom teknikinformation och utbildning)
* Tidigare dokumenterade ledaregenskaper
* Utmärkta kommunikationsförmågor på såväl svenska som engelska
* Relevant högskoleutbildning eller motsvarande och har jobbat några år med liknande innehåll
* Vara öppen och tydlig, lyssnar, har lätt för att samarbeta, och förmåga att stimulera och utveckla Dina medarbetare. Du är ledaren som ser till att medarbetarna känner att de bidrar till företagets affärsidé, mål och strategier

Meriterande är:

* Kännedom om och erfarenhet av olika standarder inom området
* Erfarenhet från marinen (militär)

Vikt kommer läggas på slutliga kandidatens bidrag till ledningsgruppens totala sammansättning för skapande av högpresterande ledningsgrupp med kompletterande egenskaper och förmågor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad blir du en del av

Saabs affärsområde Kockums har ett av Europas mest moderna skeppsvarv. Vi är inne i ett mycket expansivt läge med ett antal stora ubåts- och ytfartygsprojekt i olika skeden, både pågående och under uppstart. Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka samt vara del av en oerhört spännande och unik resa!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Sista ansökningsdag är den 31 mars. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Systemingenjör

Systemanalytiker/Systemutredare
Läs mer Feb 17
Systemingenjör

Vi söker nu en Systemingenjör till sektionen Weapon Integration. En sektion på Saab Kockums som arbetar genom hela utvecklingsprocessen avseende utveckling och integration av vapensystem på både ubåt och ytfartyg.

Här välkomnar vi dig till att ta plats i något av våra projekt och bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Du får ta del av våra kunskaper och erfarenheter och utvecklas med det. Fokus är att möta våra utmanande mål och en framgångsfaktor är att lära och ha roligt på vägen dit. Det har vi! Målen är inte bara viktiga för Saab Kockums utan även för Sverige i form av utökad ytfartygs- och ubåtsförmåga.Din roll

För att lyckas i rollen som Systemingenjör ska du vara nyfiken och vilja ta till dig information och nya kunskaper. Det vi arbetar med är unikt och komplext. Du gillar att arbeta i team för att tillsammans hitta effektiva lösningar.Din profil

Kanske är du precis i början av din karriär eller så är du en senior systemingenjör med flera års erfarenhet av systemarbete och/eller leda medarbetare. Det allra viktigaste för oss är din vilja att utveckla såväl dig själv som andra, din goda samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och initiativ. Vi söker dig med ett genuint intresse för teknik och människor och som förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta de bästa svaren på komplexa problem.

* Att arbeta som systemingenjör hos oss innebär att ha en central roll i arbetet med de tekniska kraven för våra komplexa system. Arbetsuppgifterna för en systemingenjör varierar stort och beror på vilken kompetens och vilja du har. Du har kännedom / erfarenhet av V-Modellen och vet vad ett kravarbete innebär. Du kommer att arbeta med förmågor, funktioner, kravhantering, verifiering, hantering av intressenter (interna och externa), tekniska delar i kontrakt tillsammans med inköpsorganisationen mm. God kommunikationsförmåga och förståelse för intressenters behov är en framgångsfaktor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Saab Kockums utvecklar, bygger och levererar ubåtar och ytfartyg till kunder både i Sverige och utomlands. Du kommer att arbeta med ny teknik och avancerade system som slutligen skall tillverkas / upphandlas, monteras och driftsättas på ett toppmodernt varv i Karlskrona. Detta på en sektion i Malmö som består av ett 20-tal drivna, kunniga och hjälpsamma konstruktörer och systemingenjörer. Placeringsorten är Malmö primärt, men även Karlskrona fungerar. Resor mellan orterna förekommer.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista publiceringsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Jonas Dickner, Head of Section, Weapon Integration, rekryterande chef: jonas.dickner@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Mekanikkonstruktör

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Feb 17
Mekanikkonstruktör

Vi söker nu en Mekanikkonstruktör till sektionen Weapon Integration. En sektion på Saab Kockums som arbetar genom hela utvecklingsprocessen avseende utveckling och integration av vapensystem på både ubåt och ytfartyg.

Här välkomnar vi dig till att ta plats i något av våra projekt och bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Du får ta del av våra kunskaper och erfarenheter och utvecklas med det. Fokus är att möta våra utmanande mål och en framgångsfaktor är att lära och ha roligt på vägen dit. Det har vi! Målen är inte bara viktiga för Saab Kockums utan även för Sverige i form av utökad ytfartygs och ubåts förmåga.Din roll

För att lyckas i rollen som Mekanikkonstruktör ska du vara nyfiken och vilja ta till dig information och nya kunskaper. Det vi arbetar med är unikt och komplext. Du gillar att arbeta i team för att tillsammans hitta effektiva lösningar.

Din profil

Kanske är du precis i början av din karriär eller så är du en senior konstruktör med flera års erfarenhet av att konstruera och/eller leda medarbetare. Det allra viktigaste för oss är din vilja att utveckla såväl dig själv som andra, din goda samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och initiativ. Vi söker dig med ett genuint intresse för teknik och människor och som förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta de bästa svaren på komplexa problem.

* Att arbeta som mekanikkonstruktör hos oss innebär just nu stort fokus på att ta fram ritningsunderlag och interagera med vår produktionsenhet i Karlskrona. Erfarenhet att arbeta i Creo och Windchill är önskvärt då det är dessa verktyg du kommer att använda. Du har gärna en praktisk bakgrund som gör att du förstår producerbarhet och monteringsarbete. Att vid behov ta på sig arbetskläderna och gå ut i produktionen, är något du känner som naturligt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab Kockums utvecklar, bygger och levererar ubåtar och ytfartyg till kunder både i Sverige och utomlands. Du kommer att arbeta med ny teknik och avancerade system som slutligen skall tillverkas / upphandlas, monteras och driftsättas på ett toppmodernt varv i Karlskrona. Detta på en sektion i Malmö som består av ett 20-tal drivna, kunniga och hjälpsamma konstruktörer och systemingenjörer. Placeringsorten är Malmö primärt, men även Karlskrona fungerar. Resor mellan orterna förekommer.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista publiceringsdatum. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Jonas Dickner, Head of Section, Weapon Integration, rekryterande chef: jonas.dickner@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Mekanikkonstruktörer

Konstruktör, tillverkningsindustri
Läs mer Jan 27
Mekanikkonstruktörer - Saab Kockums

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Om du strävar efter att hjälpa till att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande teammiljö, har Saab de perfekta förutsättningarna för dig att växa.Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Hoppa ombord och följ med oss på vår resa mot framtiden!

Vi söker just nu efter fler duktiga mekanikkonstruktörer till Kockums som vill arbeta med framtidens högkvalitativa produkter och teknologi, som vill följa med oss på resan mot att bli en av världens ledande aktörer inom det marina ubåts- och ytfartygssegmentet.

För närvarande har vi följande möjligheter tillgängliga:

* Juniora och seniora ingenjörer inom mekanik-/maskinkonstruktionDin roll

Du kommer konstruera i såväl nybyggnads- som moderniseringsprojekt av ubåtar och ytfartyg. Över tid kommer du arbeta med produkternas hela livscykel och i projektens samtliga olika faser. Du kommer arbeta med internationella leverantörer och köpare samt vara en vital del i utvecklingen och integrationen av nya tekniska lösningar. På utvecklingsavdelningen Outfitting konstruerar, modellerar och granskar vi produktutformningen. Vi detaljkonstruerar och tar fram ritningar (2D/3D) enligt standarder och installations-/ produktionskrav samt genomföra såväl kravanalys som installations- och produktionssupport. Ditt konstruktionsarbete har flera tvärfunktionella gränssnitt så vardagen innehåller ofta en dialog med ingenjörer inom tvärvetenskapliga tekniker, inköp, industrialiserings- och produktionspersonal.

Din profil

Kanske är du precis i början av din karriär eller så är du en senior konstruktör med flera års erfarenhet av att konstruera och/eller leda medarbetare. Det allra viktigaste för oss är din vilja att utveckla såväl dig själv som andra, din goda samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och initiativ. Vi söker dig med ett genuint intresse för teknik och människor och som förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta de bästa svaren på komplexa problem.

Följande ser vi som krav:

* Civilingenjör eller BSc inom maskinteknik, marin design eller motsvarande erfarenhet
* Effektiv kommunikations- och presentationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift
* Stark initiativförmåga och en vilja att ta ägarskap för resultatet

Följande erfarenheter ser vi som meriterande:

* Teknisk projektledning/-koordinering inom process- eller produktutveckling
* Marin industri, process- eller verkstadsindustri
* Storskaliga, komplexa utvecklingsprojekt

Tjänsten kräver en godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Du kommer ingå i ett motiverat och kompetent team placerat i Karlskrona/Malmö. Du blir del av ett företag där varje medarbetare ges stort ansvar, goda utvecklingsmöjligheter och som ser ständigt lärande som en självklarhet. Men du blir också del av ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Ett företag som är tekniskt ledande inom många områden och där en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Detta är en chans att bli en del av vårt skickliga, hjälpsamma team i en öppen och vänlig miljö!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval. Vi ser fram mot din ansökan och ditt personliga brev.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Mekanikkonstruktörer

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Jan 27
Mekanikkonstruktörer - Saab Kockums

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Om du strävar efter att hjälpa till att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande teammiljö, har Saab de perfekta förutsättningarna för dig att växa.Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Hoppa ombord och följ med oss på vår resa mot framtiden!

Vi söker just nu efter fler duktiga mekanikkonstruktörer till Kockums som vill arbeta med framtidens högkvalitativa produkter och teknologi, som vill följa med oss på resan mot att bli en av världens ledande aktörer inom det marina ubåts- och ytfartygssegmentet.

För närvarande har vi följande möjligheter tillgängliga:

* Juniora och seniora ingenjörer inom mekanik-/maskinkonstruktion

Din roll

Du kommer konstruera i såväl nybyggnads- som moderniseringsprojekt av ubåtar och ytfartyg. Över tid kommer du arbeta med produkternas hela livscykel och i projektens samtliga olika faser. Du kommer arbeta med internationella leverantörer och köpare samt vara en vital del i utvecklingen och integrationen av nya tekniska lösningar. På utvecklingsavdelningen Outfitting konstruerar, modellerar och granskar vi produktutformningen. Vi detaljkonstruerar och tar fram ritningar (2D/3D) enligt standarder och installations-/ produktionskrav samt genomföra såväl kravanalys som installations- och produktionssupport. Ditt konstruktionsarbete har flera tvärfunktionella gränssnitt så vardagen innehåller ofta en dialog med ingenjörer inom tvärvetenskapliga tekniker, inköp, industrialiserings- och produktionspersonal.

Din profil

Kanske är du precis i början av din karriär eller så är du en senior konstruktör med flera års erfarenhet av att konstruera och/eller leda medarbetare. Det allra viktigaste för oss är din vilja att utveckla såväl dig själv som andra, din goda samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och initiativ. Vi söker dig med ett genuint intresse för teknik och människor och som förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta de bästa svaren på komplexa problem.

Följande ser vi som krav:

* Civilingenjör eller BSc inom maskinteknik, marin design eller motsvarande erfarenhet
* Effektiv kommunikations- och presentationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift
* Stark initiativförmåga och en vilja att ta ägarskap för resultatet

Följande erfarenheter ser vi som meriterande:

* Teknisk projektledning/-koordinering inom process- eller produktutveckling
* Marin industri, process- eller verkstadsindustri
* Storskaliga, komplexa utvecklingsprojekt

Tjänsten kräver en godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Du kommer ingå i ett motiverat och kompetent team placerat i Karlskrona/Malmö. Du blir del av ett företag där varje medarbetare ges stort ansvar, goda utvecklingsmöjligheter och som ser ständigt lärande som en självklarhet. Men du blir också del av ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Ett företag som är tekniskt ledande inom många områden och där en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Detta är en chans att bli en del av vårt skickliga, hjälpsamma team i en öppen och vänlig miljö!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval. Vi ser fram mot din ansökan och ditt personliga brev.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Systemingenjör till Electrical Systems Submarine

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Feb 14
Systemingenjör till Electrical Systems SubmarineVi har nya projekt på gång och söker nu flera ingenjörer. Är du elektroingenjör med inriktning mot elkraftteknik som gillar att jobba med komplexa system så finns spännande möjligheter för dig hos oss.En ubåt är ett hybridfordon i storformat och energisystemet innehåller såväl energilager och energiomvandling som distribution. Då ubåtar är autonoma under sina uppdrag och begränsas av sina energiförråd är energioptimering av högsta vikt.Din rollSom systemingenjör jobbar du med systemens hela livscykel, från kravhantering och systemdesign till driftsättning och verifiering. Arbetet är mycket varierande och du kommer att jobba med både befintliga och framtida ubåtar. Du kommer att jobba tillsammans med övriga ingenjörer på sektionen, men även med kollegor inom andra områden samt kunder och leverantörer.

Sektionen ansvarar för elektriska system ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.Din profil

* Civilingenjör eller högskoleingenjör inom elektroteknik eller motsvarande erfarenhet
* Intresse av att jobba med komplexa system
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelskaBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del avDu kommer ingå i sektionen Electrical Engineering Submarine och bli en del av vårt team bestående av erfarna systemingenjörer.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.Inuti vår ledande marina fabrik: https://www.youtube.com/watch?v=sKDAg121oUA;Sista ansökningsdag är den 7 mars, vänligen notera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Frågor om positionerna? Tveka inte att kontakta Anders Wikström, rekryterande chef +46 40 348407Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera härÖnskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Materielsäkerhetsansvarig

Civilingenjör, maskin
Läs mer Feb 8
Materielsäkerhetsansvarig

Är du mångsidig, duktig på att kommunicera, kvalitetsmedveten och vill ha en central roll i att göra våra ubåtar säkrare? Har du ledaregenskaper och gillar att vara spindeln i nätet? Då är detta en unik möjlighet!Din roll

Materielsäkerhet syftar till att säkerställa tryckskrovets vattentäthet samt ubåtens förmåga att ta sig till ytan vid ett eventuellt vatteninbrott genom kvalitetsstyrning av ingående material och komponenter. Du kommer att ha en nyckelroll i att driva, förvalta, fatta beslut och utveckla detta kvalitetsprogram genom att interagera med specialister över hela företaget för att säkerställa att arbetet med att etablera och dokumentera materialspårbarhet genomförs i enlighet med processen. Din vardag kommer vara varierande där olika typer av arbetsuppgifter varvas med varandra, det är därför viktigt att du är flexibel. Du kommer att tillhöra systemsäkerhetsteamet och du kommer att arbeta tillsammans med och supportera systemingenjörer och konstruktörer, inköps- och logistikpersonal, materialexperter, samt produktionspersonal i deras arbete inom kvalitetsprogrammet.

Dina huvuduppgifter:

* Stödja organisationen i frågor gällande t.ex. kravställning på material vid upphandling, problemlösning vid mottagningskontroll eller tekniska frågor gällande produkten.
* Driva arbetet med processutveckling genom ett ständigt förbättrings- och optimeringsarbete, samt ansvara för hantering av intern och extern revision av processen.
* Granskning av underlag för korrekt implementation av kravställning.
* Utbildning av organisationens medarbetare.

Du kommer arbeta från ett av våra kontor i Malmö eller Karlskrona. Om din placering blir Malmö kommer det att krävas frekventa resor till varvet i Karlskrona.Din profil

Du är en utåtriktad och kommunikativ person med förmågan att effektivt föra dialog med en stor variation av kollegor och externa parter. Du är duktig på att se helheten för att kunna identifiera vart dina detaljerade insatser behövs. Du är självmotiverad i att driva ett ständigt förbättringsarbete och du har tålamod i att driva igenom förändringarna.

Följande färdigheter är nödvändiga:

* Relevant ingenjörsexamen, t.ex. maskin, risk/safety, teknisk fysik eller annan examen som ger generell ingenjörskompetens
* Mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
* Goda ledaregenskaper

Följande färdigheter är meriterande:

* Erfarenhet från arbete med processer och styrande dokumentation
* Bakgrund inom säkerhet och risk
* Erfarenhet från tvärfunktionellt arbete med teknik-, inköps- och produktionsorganisationer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Med oss får du chansen att påverka produkterna som hjälper till att skydda våra gränser och bidra till en säkrare värld. Du kommer vara en del av flertalet projekt vilka ger dig möjligheten att utveckla och bredda dig själv och vår ledande teknik inom skeppsbyggarområdet.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Inuti vår ledande marina fabrik: https://www.youtube.com/watch?v=sKDAg121oUA;

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är den 7 mars, vänligen notera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Din ansökan föredras på svenska. Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta Per Kårén, rekryterande chef +46 734 34 10 92

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Software Engineer (Systems)

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Feb 14
Automationsingenjör

Vi söker just nu efter automationsingenjör till Saab Kockums i Malmö som vill arbeta med framtidens högkvalitativa produkter och teknologi, som vill följa med oss på resan mot att bli en av världens ledande aktörer inom det marina ubåts- och ytfartygssegmentet.

På Ship Automation Submarine jobbar vi med bland annat skeppsövervakningssystem och styrsystem där vi ansvarar för systemarkitektur och komponentval för att uppfylla krav, förskrifter och förmågor. Dessutom utvecklar vi mjukvara och användargränssnitt för att styra och övervaka en mängd skeppssystem ombord; alltifrån framdrivningsmotor till luftrening och kylvattensystem. Att jobba på Ship Automation Submarine innebär att vara med och utveckla delar som spänner över både hela ubåten och produktens hela utvecklingstid; från koncept till driftsatt och levererad.

Din roll

Du kommer att jobba med automationssystem för såväl nybyggnads- som moderniseringsprojekt av ubåtar. Din roll kan antingen vara som systemansvarig där du ansvarar för ett systems hela design, kravuppfyllnad, dokumentation, driftsättning och verifiering. Din roll kan även vara mer riktad åt mjukvara och då med ansvar för implementation, testning och dokumentation av mjukvara för skeppssystem. Oavsett ansvarsområde kräver din roll kontinuerlig kommunikation med kollegor inom gruppen men även i nära samarbete med andra områden såsom konstruktion, IT-arkitektur, systemsäkerhet med flera.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med ett antal års erfarenhet av systemarbete eller mjukvaruutveckling. Du har lätt för att lära dig nya verktyg samt är bra på att kommunicera och samarbeta med andra människor. För att passa bra i vår grupp krävs det att du har en förmåga att sätta dig in i en mängd olika tekniska detaljer och samtidigt ha översyn och ständigt vilja lära dig mer. Programmering och erfarenhet av systemdesign och/eller kravhantering är meriterande kompetenser.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För den här befattningen, som hanterar produkter till försvarsmakten, har Saab krav på säkerhetsklassinplacering vilket medför krav på svenskt medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du blir del av en sektion med ca 20 automationsingenjörer med olika ansvarsområden, men som gärna hjälper varandra. Du blir del av ett företag där varje medarbetare ges stort ansvar, goda utvecklingsmöjligheter och som ser ständigt lärande som en självklarhet. Men du blir också del av ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Ett företag som är tekniskt ledande inom många områden och där en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Detta är en chans att bli en del av vårt skickliga, hjälpsamma team i en öppen och vänlig miljö!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är den 7 mars, vänligen notera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du har frågor om jobbet tveka inte att kontakta Joakim Davidson Truuberg, rekryterande chef, +46 734341040

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Fire Saftey Engineer

Brandingenjör
Läs mer Feb 7
Are you an analytical Fire safety engineer interested in developing the next generation of submarines and surface ships? Then this is a unique opportunity to join the crew!Your role

As a fire safety engineer your purpose is to support fire safety regulation fulfillment in the design process, contributing to a safe work environment for the crews that operate the submarines and surface ships. You will perform tasks in areas such as holistic fire protection, passive and active fire protection measures, fire safety requirements, design of fire preventing solutions, and selection of materials.

Your main tasks will be:

* Interpretation, application and verification of fire safety regulations and standards
* Perform fire safety analysis and calculations
* Coordinate and perform fire tests for non-standard design approval

You will work from our office in Malmö; however, for the right candidate placement in Karlskrona is a possibility. The work may involve some business travel within Sweden.

Do you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.Your profile

In your role as a fire safety engineer, it is very important that you are an analytical person who can apply your skillset on complex technical systems. You understand the challenges and complexity of risk assessment. As a person, you are unpretentious and team oriented, a good communicator, thorough and passionate about learning new skills.

Who you are is of great value for us in our selection process. So straight out of school or a seasoned professional, you might be the one for us.

Required skills:

* Relevant engineering degree (eg. fire, risk/safety, etc.)
* Analytical abilities
* Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and written

Desired skills:

* Experience from work with fire safety regulations and analysis
* Knowledge in risk assessment
* Experience from naval ships/shipbuilding, automotive, aviation, nuclear, or oil & gas industries

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance, additional obligations on citizenship may apply.What you will be a part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 18,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Business area Kockums is a world leader in its segment in terms of development, production and in-service support of submarines, surface vessels and naval systems.

The product portfolio includes submarines with Air-Independent Propulsion (AIP) systems, surface vessels that contain the most advanced stealth technology as well as minesweeping systems, high-speed patrol and pilot boats.

Kockums also supplies subsystems and components for integration into naval solutions with customers worldwide. The business is conducted in Sweden and Singapore.

With us, you get the chance to influence the products that protect our borders and help maintain a peaceful world. You will be part of multiple projects allowing you to develop and broaden yourself and our leading edge technology within the shipbuilding area. Learn more about Business Area Kockums by looking Inside our leading naval factory.

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

Last application date is February 28. Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

Questions about the job? Don´t hesitate to contact;
Per Kårén, recruiting manager +46 734 34 10 92

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.Read more about us here

Ansök nu

Mekanikkonstruktör

Maskinkonstruktör
Läs mer Jan 23
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Mekanikkonstruktör Saab Kockums

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.Din roll

Att konstruera och bygga avancerade fartygssystem innebär många tekniska utmaningar och Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det segmentet. Vi konstruerar, bygger och underhåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik och unika förmågor. Nu söker vi efter fler mekanikkonstruktörer som vill vara med oss och lösa de tekniska utmaningarna i nuvarande och kommande projekt.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

* Konstruera, modellera och granska produktutformning i 3D-CAD
* Ritningsframtagning (2D/3D) enligt standarder och installations-/ produktionskrav
* Kravanalys, installations- och produktionssupport

Din profil

Du har en examen inom maskinteknik eller motsvarande och du har lätt för att arbeta med andra människor. Kanske är du i början av din karriär eller så är du en senior konstruktör med flera års erfarenhet. Det allra viktigaste för oss är din vilja att utveckla såväl dig själv som andra, din goda samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och initiativ. Du gillar tekniska utmaningar och ser dig själv som lösningsfokuserad.

För oss är du extra intressant om du har erfarenhet av:

* Marin industri
* Svetsade konstruktioner, rörkonstruktioner, toleransanalyser
* Produktions- och tillverkningsteknik
* Elmekanik, kabelinstallation, kabeldragning

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer tillhöra vår utvecklingsorganisation Engineering i Malmö och blir del av en sektion med ansvar för att arrangera, konstruera och integrera olika system, komponenter och utrustning i 3D-produktmodellerna. Sektionen ansvarar också för att ta fram produktions- och installationsunderlag till siten i Karlskrona där vi också har vårt varv, vår produktion. Under konstruktionsarbetet kommer du samarbeta nära med bl.a. beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal för att få fram den optimala lösningen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Frågor om tjänsten?

Vänligen kontakta: Carolina Halvarsson, Arrangement Upper, rekryterande chef +46 10 216 19 57


Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Analytics BI Developer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jan 24
If you are a person who has a great interest, knowledge and experience as a developer within the data analytics and advanced analytics domain, you are the one we are looking for.Your role

You will be a member of the implementation team for Idustry 4.0 Center of Excellence. You will collaborate with our business areas and IT business analyst in defining analytics and BI use cases. You will contribute in the development, modelling, implementation and systems administration of the Saab Analytics Reference Architecture where the visualization and BI-tools is an important component. You will model, develop, build and deploy BI applications using Qlik Sense, MS Power BI and/or Python.You will work in teams in close collaboration with Business Analysts, Solution Architects, Data Architects/Engineers etc.

The main tasks are:

* Model, Develop, build, deploy and maintain BI applications on the Saab Analytics Reference Architecture
* Manage core data infrastructure, ensuring data is available and accessible across the organizationYour profileRequired skills:

* Bachelor degree or higher within information technology, computer science or computer engineering
* Minimum two years of relevant experience in developing Qlik Sense and/or MS Power BI applications
* Data modelling
* Communicate clearly, simply, and effectively
* Excellent communication skills in English, verbal and written

Desired skills:

* Data engineering
* Python, Scala and/or Apache SparkThis position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

As a high technology, aerospace and defense company Saab is growing in multi country by investing R&D and modern product portfolio and international expansion. Besides Saab is executing digital transformation efforts within Saab business areas both in product portfolio and operations.


Increased digitalization in products and ways of working

Invest in modern technologies such as automation, cyber, cloud and space

Continuing to create a truly inclusive and performance driven culture

In our growing IT organization, we are now hiring an Analytics Lead, an important role in the digital transformation efforts.

You will report to the head of "Digital Solutions & Analytics". This section delivers tailored IT-services to Saabs business and have the responsibility of realizing Analytics initiatives according to business roadmap and targets.

Your location can be flexible but travelling between Saab locations in Sweden will be required.If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Mekanikkonstruktör

Maskinkonstruktör
Läs mer Dec 20
Din framtida utmaning

Arbetet som mekanikkonstruktör inom sektionerna Arrangement Fore/ Arrangement Upper innebär konstruktion inom såväl nybyggnation som modernisering av befintliga ubåtar.

Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med tex beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal. Saab Kockums arbetar nära kunder, leverantörer och partners över hela världen. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som positionerar oss som en av världens främsta aktörer inom ubåts och ytfartygssegmenten!

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

*

Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD Creo Parametric.
*

Hantera produktdata bl.a. i Windchill och Aveva Tags.
*

Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav
*

Kravanalys, installations- och produktionssupport.

Den du är idag

Vi söker dig som är mekanikingenjör, kanske i början av din karriär eller med några års erfarenhet. Du gillar att konstruera och löser problem både genom att organisera, hjälpa och kommunicera. Du har ett intresse för teknik och vill utvecklas i konstruktörsrollen. Produkternas komplexitet och höga grad av juridiska krav ställer krav på dig att kunna ta till dig och processa mycket information och riktlinjer från standarder, databaser etc. Du är bekväm med att förmedla information såväl verbalt som skriftligt. Då du verkar mot många olika kontaktytor är det viktigt att du trivs med sociala kontakter och har en god samarbetsförmåga.

Krav:

*

Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande
*

Flytande svenska; muntligt och skriftligt
*

Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt
*

Positiv, strukturerad och har en vilja att lösa problem så väl på egen hand som inom teamet

Meriterande:

*

Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är meriterande
*

Erfarenhet från 2D/3D-modellering och ritningsframtagning i Creo Parametric och Medusa
*

Erfarenhet av administration i Windchill, Aveva Tags och PDM
*

Erfarenhet av svetsade konstruktioner, rörkonstruktioner och toleransanalyser
*

Erfarenhet inom ergonomi
*

Erfarenhet inom elkonstruktion
*

Körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Området består i dag av ett härligt team på ca 120 medarbetare, varav 55 anställda uppdelade på 4 sektioner. Sektionerna ansvarar bl.a. för inom/utombords-arrangemang samt ta fram produktions- och installationsunderlag till vår produktionssite i Karlskrona.

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Saab Business Areas
Inside our leading naval factory

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta
Tomislav Primorac, Arrangement Fore, rekryterande chef + 46 10 21 742 78

alternativt Niklas Törngren, HR Specialist Recruitment +46 7343410

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle

Ansök nu

Mekanikkonstruktör

Civilingenjör, maskin
Läs mer Dec 20
Din framtida utmaning

Arbetet som mekanikkonstruktör inom sektionerna Arrangement Upper innebär konstruktion inom såväl nybyggnation som modernisering av befintliga ubåtar.

Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med tex beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal. Saab Kockums arbetar nära kunder, leverantörer och partners över hela världen. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som positionerar oss som en av världens främsta aktörer inom ubåts och ytfartygssegmenten!

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

* Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD Creo Parametric
* Hantera produktdata bl.a. i Windchill och Aveva Tags
* Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav
* Kravanalys, installations- och produktionssupport


Den du är idag

Vi söker dig som är mekanikingenjör, kanske i början av din karriär eller med några års erfarenhet. Du gillar att konstruera och löser problem både genom att organisera, hjälpa och kommunicera. Du har ett intresse för teknik och vill utvecklas i konstruktörsrollen. Produkternas komplexitet och höga grad av juridiska krav ställer krav på dig att kunna ta till dig och processa mycket information och riktlinjer från standarder, databaser etc. Du är bekväm med att förmedla information såväl verbalt som skriftligt. Då du verkar mot många olika kontaktytor är det viktigt att du trivs med sociala kontakter och har en god samarbetsförmåga.

Krav:

* Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande
* Flytande svenska; muntligt och skriftligt
* Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt
* Positiv, strukturerad och har en vilja att lösa problem så väl på egen hand som inom teametMeriterande:

* Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är meriterande
* Erfarenhet från 2D/3D-modellering och ritningsframtagning i Creo Parametric och Medusa
* Erfarenhet av administration i Windchill, Aveva Tags och PDM
* Erfarenhet av svetsade konstruktioner, rörkonstruktioner och toleransanalyser
* Erfarenhet inom ergonomi
* Erfarenhet inom elkonstruktion
* KörkortBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Området består i dag av ett härligt team på ca 120 medarbetare, varav 55 anställda uppdelade på 4 sektioner. Sektionerna ansvarar bl.a. för inom/utombords-arrangemang samt ta fram produktions- och installationsunderlag till vår produktionssite i Karlskrona.

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Saab Business Areas
Inside our leading naval factoryVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Procurement Project Manager

Business controller
Läs mer Dec 17
Are you passionate about project management and would like to work with sourcing & supply of material to naval products with cutting edge technology? We need to expand our project management office within the Sourcing & Supply organization and are therefore now looking for a Procurement Project Manager to join our team. If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

The role

As procurement project manager, you will work in modification & upgrade projects, new development projects or marketing projects for submarines and surface ships. In your role, you will be part of a cross-functional project management team with members from Design & Engineering, Sourcing & Supply and Production. As project manager, you will lead project teams consisting of several different functions within the Sourcing & Supply organization, e.g. Strategic Byers, Supplier Quality Engineers and Material Planners. On top of your project manager role, you will also be responsible for creating, managing and maintaining material budgets for assigned projects.

Areas of responsibility:

* Organize, plan, lead and follow up project activities
* Continuously report project status, verbally and in written
* Manage resource planning
* Manage and follow up hourly budget
* Create, manage and maintain material budgets.

This position will be based in Malmö. The role include frequent business travels between Saab Kockums sites and business trips to suppliers both in Sweden and abroad may occur.

Your profile

You have an academic degree in Science, Engineering or Business/Economics. Your strengths are communication, creating lasting relationships and building long-term networks. You know how to navigate in a complex matrix organization where you have several stakeholders to manage.

As a person, you are self-motivated, goal oriented and you lead yourself and others in a structured and accurate way. You have already established yourself as a project manager and have at least 3-5 years relevant experience. As several of our suppliers are international, good English skills, both verbally and in written, are required. Having previous experience from working with material budgets is an advantage.

Type: Full time

Location: Malmö - Isbergsgatan 2-3.

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe.

Empowered by its 18,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world.

Business area Kockums is a world leader in its segment in terms of development, production and in-service support of submarines, surface vessels and naval systems.

The product portfolio includes submarines with Air-Independent Propulsion (AIP) systems, surface vessels that contain the most advanced stealth technology as well as minesweeping systems, high-speed patrol and pilot boats.

Kockums also supplies subsystems and components for integration into naval solutions with customers worldwide.

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Due to the holidays you might not hear from us until the end of january. Thank you for your patience.


If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here or if you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.

Ansök nu

Systems Engineer Sensor Systems

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Dec 16
We are expanding our team and are looking for a couple of skilled colleagues!
As a systems engineer working with Sensor Systems, you enable the crew on our submarines and surface ships to make wise decisions - by providing the systems that give the crew information about what is really going on outside the vessel. If you like interacting with people as much as working with advanced technology, this is a fantastic time to join a great team!

Your role

As a systems engineer your days are varied and full of problem-solving. You will work with one or several of the sensor systems of the submarine. You will be the point of contact regarding this system and will work closely with designers and cross-functional specialists as well as with our purchasing and production departments to ensure that your system will deliver the intended information to the crew and to other systems that request the information. Furthermore, you will have extensive contacts with our customers and our suppliers.

You will take the system through the cycle of definition of the required capabilities of the system, transformation of these into clear and verifiable requirements, selection of a system supplier, support of the physical and infological integration of the system and its components into the submarine and verification that the system requirements are fulfilled.

The main tasks are:

* Ensuring that the system requirements are taken into account during the submarine design process
* Ensuring that system related issues are addressed and solved as needed
* Ensuring that all stakeholders have the relevant information about the system
* Ensuring that the required documentation is produced, approved and properly managed
* Planning, participating in and documenting system acceptance tests


You report to Magnus Engström, Manager Sensor Section, and will work from one of our central and coastal offices in Malmö or Karlskrona. The role includes frequent business travels both within Sweden and abroad.

Your profile

This is a job for you who are action oriented and have high self-motivation. To thrive in the role you are an influential person with great communication skills and a keen interest in complex technology. You are used to efficiently collaborating with colleagues and stakeholders both within and outside the company. You are structured, have a systematic approach, and the ability to grasp complex issues and create solutions to unexpected challenges on short notice. As a systems engineer you will from time to time have to make decisions also when comprehensive information is not yet available. Then you rely on your sound technical judgment to find a good way forward.

Required skills:

* Master of Science or Bachelor of Science degree in a relevant field
* Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and written


Desired skills:

* Project management experience
* Experience in building and maintaining long-lasting professional relationships

* Experience from working as a systems engineer or with the tasks mentioned above in a similar role

* Driving license


This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

You will be part of a team of systems engineers working with our sensor systems. We are a group of open-minded engineers who appreciate the diversity of tasks associated with this role. As systems engineers we manage a large variety of technical issues, some of them complex whereas others are more trivial. We are used to dealing with new challenges and questions that include grasping new information pertaining to the system one way or another and then taking appropriate action.

Business Area Kockums is something as unusual as a company with long history and pride as well as a start-up company on an international arena. We are on a very exciting journey and you will grow and develop with us. Would you like to know more about the Saab-life and the benefits of joining us? Read our People Philosophy.

Business Area Kockums
Inside our leading naval factory

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

Last application date is 31st of January, however kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

Questions about the job? Don´t hesitate to contact;
Magnus Engström, recruiting manager +46 734 34 11 01 or
Niklas Törngren, HR Specialist Recruitment +46 734 34 10 44.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Business-driven Communication manager

Marknadsassistent
Läs mer Dec 6
Are you a driven and service-minded person with experience in operational and strategic communication? We are now looking for a communications manager passionate about storytelling, communication and marketing. Our target audience include B2B, G2G and the public opinion.

We create Technology to keep waters free and open

Sea transports and communication are essential to the wellbeing of individuals and societies. The proud shipbuilders from Kockums are involved in that endeavour.

Your role

Working within communications at Saab's Business area Kockums means that you will be part of a small but experienced team. You will plan and execute marketing and communication activities and act as an advisor within the organization.

Your main tasks will include:

*

Project management of marketing and communication activities including budget, contact with suppliers
*

Supporting the Business Units and Marketing & Product Sales as communication advisor and executor
*

Planning and execution of internal and external events and conferences - digital as well as live , Supporting international campaigns and exhibitions
*

Producing and publishing content for different communication channels
*

Supporting Saab's storytelling efforts
*

Driving and inspiring excellent communication supporting the business

This position includes travels mainly nationally but also internationally. It is important that you feel comfortable traveling almost every other week.

Job location: Malmö

In 2025 Kockums employees in Skåne will move to a new office in Lund.

Your profile

We are looking for someone who has a pragmatic, service-minded and solution-oriented approach. Saab is a big organisation and the ability to establish and develop good relations both internally and externally are crucial . There are no tasks to simple or small for you to handle. Since we are a small team we work close together to get the job done.

You are a genuinely business- and operations oriented person. You have a bachelor degree in marketing, business administration or similar and 5-10 years' experience of working with marketing and communications. You have experience from handling a wide variety of assignments and we believe you might have worked as the single person responsible for the companies/entities marketing/communication or as part of a small team.

Other meritorious skills and experiences:

*

Web- editing
*

CS suite
*

Basic photo and video editing
*

Well Experienced in writing in Swedish and English
*

Producing newsletters
*

Planning and executing and evaluating different types of online marketing campaigns
*

Creating and publish content for various Social Media-platforms

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

Saab´s business area Kockums designs, develops and produces some of the worlds most advanced submarine systems and always strive to be in the forefront of technology. With a sales oriented organization and a growing interest in our products the tempo is often high. The need for a rapid and well-structured communication is constant for all parts of our business. You will join other talented Communication Managers as a part of Saab's business area Kockums Communication team, and report to the Head of Communication, BA Kockums.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging setting, Saab may well have the conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people. Read more about us here

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here

Application

We apply ongoing selection for this recruitment which means that the position may be filled prior to the job ads expiration date. If you feel confident that you match the profile described above - please forward you application as soon as possible but no later than january the 30th of 2022.

If there are any questions about the position, please contact recruiting manager Helena Nord by email.

Please note that our respone-times are longer during the holidays.

Ansök nu

Bid Manager & Cost Estimator

Inköpare
Läs mer Dec 20
Are you up for a challenge within Bid management and become part of our Commercial team in an interesting market?We are looking for communicative co-worker who enjoys driving bid operations, including ensuring sound financials and strengthen the team in this exciting area. The understanding of contracts, complex projects and an interest of driving change is essential.


Your role

Saab Kockums is a world leader in its segment in terms of development, and production of submarines, surface vessels and naval systems. We have an enduring mission, to help nations keep their people and society safe.

As a Bid Manager & Cost Estimator, you have a coordinating role for all necessary parts included in a bid towards our customers. The Swedish Armed Forces being one of them.

You are responsible for leading the bid team from starting a bid project until final offer as well as being responsible for preparing the financial offer in close cooperation with the ultimate business owner and other stakeholders. You will ensure that all steps in the winning business process are handled accordingly. This includes the compilation of bids for submarine and surface ship projects as well as defining delivery plans and risk assessment.

In your role you will be focusing on ensuring;

* Project lead of the bid team
* Development of proposals that meet customer expectations and enhance win probability
* Well prepared execution plans and deliver to schedules
* Good control of predicted internal costs, bought out cost and associated risks

Main tasks:

* Lead a project team to be able to offer customer bids with the required quality and within the set timeframe and budget, including managing internal stakeholders hereto.
* Prepare the financial package, in close cooperation with the Business Units, Operations and other stakeholders
* Participate in customer and partner dialogue and negotiations
* Development of well-prepared material to ensure sound management business decisions
* Being part of improving our ways of working in bid management and calculation methods

Your profile

You are a motivated, communicative individual with project management and financial/calculating skills with a good understanding of projects in a technical and commercial context. Preferably, you have worked with bid operations in large projects. You are a team player and enjoy calculating in line with given conditions, sometimes in-depth and sometimes more of an overall estimate. You are interested in developing our ways of working with our different interfaces and within our internal line organization,

Your qualifications also consist of:

* Academic degree within economics, engineering or similar.

* Good knowledge within project cost control and calculating structures.
* Commercial experience and strong understanding of contracts on an international arena
* Experience and interest of risk management
* Previous Project Management or team leader experience.
* Excellent communicative ability in both spoken and written Swedish and English
* Thrives in a global and complex business environment.
* Driver's license

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

This is a great opportunity to be part of building and further strengthen our newly formed Commercial department within Saab's Business Area Kockums. You will cooperate with a highly skilled team who look forward to welcome you to the business. The position is located in Malmö or Karlskrona Some travel both within and outside of Sweden will be required. You will report to the Head of Bid Office.

Kockums is a world leader in its segment in the development, production and in-service support of submarines, surface vessels and naval systems. The product portfolio includes submarines with air-independent propulsion, surface ships with stealth technology, minesweeping systems, and high-speed patrol and pilot boats. Kockums also supplies subsystems and components for integration in naval solutions for customers in and outside Sweden.

Inside our leading naval factory
Meet our people


If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here. Last application date is 16th of January however please note we work with an ongoing selection and the position might be filled before closing date. Your application may be in Swedish or English.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Systemingenjör Hydraulik och Pneumatik

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Nov 30
Är du en engagerad ingenjör med passion för systemutveckling? Vill du utvecklas i en dynamisk roll inom hydraulik och pneumatik? Gillar du att samarbeta med andra teknikområden? Då kan vi erbjuda dig ett stimulerande och utmanande arbete.

Din roll

Din roll blir att ansvara för systemet genom hela produktframtagningsprocessen. Du kommer utifrån kravställning skapa en systemspecifikation och ta fram systemlösning. Du ansvarar för den tekniska delen av upphandling av system och kompontenter från underleverantörer. Du sammarbetar tätt med automation och konstruktion för att färdigställa ditt system. I slutet av projektet ligger fokus på att driftsätta och verifiera systemet. Arbetet drivs i mindre team med trevliga och kompetenta medarbetare som snabbt tar dig med i gemenskapen och in i teknikområdet.

Din profil

Vi söker dig som har jobbat ett par år eller är nyutexaminerad. Det är en fördel om du har erfarenhet av hydrauliksystem och dess ingående komponenter eller inom pneumatik. Om du inte har tidigare erfarenhet ger vi dig möjlighet att vidareutvecklas inom området.

Du är driven och utåtriktad med en god förmåga och vilja att samarbeta med andra och att skapa relationer och nätverk. Du är noggrann med en god förmåga att ta egna initiativ och självständigt strukturera och driva ditt arbete. Med fördel har du erfarenhet av systemarbete inom komplexa anläggningar. Lämplig bakgrund är en ingenjörsutbildning inom hydraulik, maskin, energi, sjöingenjör eller motsvarande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

På sektionen Energy Conversion tar vi fram och vidareutvecklar mekaniska system för ubåtar. Som systemingenjör kommer du verka i spännande projekt i en varierande arbetsmiljö där du har utrymme att utvecklas i din yrkesroll. Vi har många kontaktytor och samarbetar med andra interna delsystem och discipliner samt med internationella underleverantörer. Sektionen består av ca 12 medarbetare och konsulter.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är 2022-01-09. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Information Systems Security Engineer

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Dec 2
Do you want to make a true difference? Working as an information systems security engineer at Saab Kockums means taking responsibility and having real impact on us creating safe Submarines and Surface ships! We are looking for an engineer committed to information security to join our cross functional team, Onboard Security & IT Architecture.

Your role

As an Information Systems Security Engineer on Kockums you will be working with information systems security in our submarine and surface ship projects. You will be part of the product development process and work closely with our IT Architects and system engineering teams, to make sure information onboard our submarines and surface ships are secure from unauthorized access, manipulation, destruction etc. Our products consist of many systems, both developed in house and procured and integrated in a complex distributed environment. The product architecture includes e.g. operation, information, systems, integration, infrastructure and networks.

Main tasks are:

* Information systems security requirement identification, analysis and verification
* Supporting IT architects and system engineers in the product development process
* Review and analysis of technical security solutions
* Information security analysis e.g. vulnerability analysis and risk management
* Create security documentation e.g. descriptions, instructions and policies


The main part of the work is performed from our office in Malmö however the role include some business travels to Karlskrona, since some work needs to be done at our shipyard.

Your profile

We are looking for a person who can convert requirements and analysis into technical solutions. You need to enjoy working independently and seek necessary contacts and information when needed. However you also need great communicative skills to collaborate with many different stakeholders in our cross functional environment. We are looking for a great colleague that will fit into our group of open minded individuals constantly sharing our knowledge and experience!

Required skills:

* Masters degree in engineering or equivalent experiences
* Good knowledge and experience in information security
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written


Desired skills:

* Good knowledge and experience in;

* product development
* IT, both in general and in detail
* actualizing information security requirements
* information security standards and processes e.g. ISD and SS-ISO/IEC 27000


This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

We offer a role in a dedicated team who take pride our work in this very important area! This is a role where you get to take a lot of responsibility for your performance and really have an important role in the company. You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. You will be part of the Onboard Security & IT Architecture (OBSITA) department whose purpose, in addition to information security is to shape the IT system onboard in accordance to the operational needs. The team you will join consists primarily of Information System Security Engineers, IT Architects and IT Systems Engineers working closely together. OBSITA is based in Malmö and Karlskrona and part of the area Specialty Engineering within Research and Development.

Business Area Kockums
Inside our leading naval factory
Meet our people

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

Your application may be in Swedish or English.

If you have any questions about the job, don´t hesitate to contact Mattias Bruzelius, recruiting manager +46 734 18 87 49

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement.

Last application date 2022-01-03.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Talented Engineers

Civilingenjör, kvalitet, elektronik
Läs mer Okt 28
We are always looking for highly talented engineers at Kockums. Would you like to work with future high-end products and technology and join us on the journey towards becoming one of the world's leading players in the naval submarine and surface vessel segment? Currently we have the following opportunities available and we are looking forward to your application where you specify which of the below areas you desire to start at.

Are you ready to take the next step in your engineering career? Come onboard and join our future journey!

Right now we are looking for:

* Mechanical Design engineers
* Electrical Design engineers
* System engineers, mechanical/electrical

Your role

You will get to work with the entire process in designing and building advanced naval vessels! Your position involves work in both new-build and modernization-projects of submarines and surface vessels. You will work with international suppliers and buyers and be a vital part of the development and integration of new technical solutions. Common for the different roles is, that you have several cross-functional interfaces for areas of expertise, such as for instance engineers within interdisciplinary technologies, procurement, work preparation and production personnel.

Your profile

We are looking for you who has a genuine interest in technology and people and who understands the importance of interacting and working cross-functionally to find the best answers to complex problems. You have experience from developing technically advanced products preferably in a large-scale project set up. You have a strategic way of thinking and work in a structured and long-term way but you can also be flexible and take fast decisions when required.

Required skills:

* MSc or BSc within engineering, naval design or equivalent experience
* Effective communication and presentation skills in Swedish and English, verbal and written
* Demonstrates strong initiative and willingness to take ownership for results.

Desired skills:

* Understanding of Systems Engineering
* Understanding of Model Based Definition
* Previous experience from large-scale, complex projects

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

You will be part of a highly motivated and competent team located at either our development site in Karlskrona or Malmö. You will be part of a company where our "thinking edge" differentiates us from the rest. This is a chance to join our skilled, helpful and hard-working team in an open minded environment!

Inside our leading naval factory


Read more about us here

Do you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.

If you are interested in the benefits of being an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

Last application day: 2022-01-31. Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

IT Systems Engineer

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 29
Do you want to make a true difference? Working as an IT systems engineer at Saab Kockums means you will have real impact on us creating world leading Submarines and Surface ships! We are looking for a new talant to join our cross functional team, Onboard Security & IT Architecture.

Your role

As an IT Systems Engineer on Kockums you will be working with onboard IT systems in our submarine and surface ship projects. You will work closely with our system engineering teams, to make sure that the IT infrastructure onboard are well designed in accordance to the operational needs.

Our products consist of many systems, both developed in house and procured and integrated in a complex distributed environment.

The main tasks are:

* IT system/infrastructure design, development and verification
* Review and analysis of technical IT solutions
* Create IT system documentation e.g. descriptions, instructions and policies

You will work from either one of our centrally located and coastal offices in Malmö or Karlskrona. The work may involve some business travel, both within Sweden and abroad.

Your profile

We are looking for a person with good communicative skills to collaborate with many different stakeholders in our cross functional environment. You have to knowledge to convert requirements and analysis into technical solutions. Our search is for a great colleague that will fit into our group of open minded individuals constantly sharing our knowledge and experience! Who you are is of great value for us in our selection process. So straight out of school or with experience, you might be the one for us.

Required skills:

* Masters degree in engineering or equivalent experiences
* Knowledge and experience in IT, either in general or in detail
* Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and written

Desired skills:

* Knowledge and experience from working with IT architecture or IT infrastructure
* Experience from working with product development

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

With us, you get the chance to influence the products that protect our borders and help maintain a peaceful world. You will be part of multiple projects allowing you to develop and broaden yourself and our leading edge technology within the shipbuilding area. You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. The team you will join consists primarily of Onboard Security Engineers, IT Architects and IT Systems Engineers working closely together.

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here

Read more about us here

Do you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.

Last application day is 2022-01-03. Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

If you have any questions about the job, don´t hesitate to contact
Mattias Bruzelius, recruiting manager +46 734 18 87 49

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Mechanical Designer

Civilingenjör, maskin
Läs mer Nov 17
På Saab Kockums arbetar vi nära kunder, leverantörer och partners över hela världen. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som positionerar oss som en av världens främsta aktörer inom ubåts- och ytfartygssegmenten!Din roll

Arbetet som konstruktör på sektionen Hull & Superstructure innebär nykonstruktion såväl som modernisering av skrovrelaterade konstruktioner till ytfartyg och ubåtar. Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med exempelvis beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal.


Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära:

* Konstruktion och granskning av produktutformning i 3D-CAD
* Ritningsframtagning enligt, kundkrav, standarder och produktionskrav
* Kravanalys och produktionssupport


Placeringsort är Malmö eller Karlskrona beroende på önskemål.Din profil

Vi söker dig som är mekanikingenjör, med flera års erfarenhet eller i början av din karriär. Du gillar att konstruera och löser problem både genom att organisera, hjälpa och kommunicera. Produkternas komplexitet och höga grad av juridiska krav ställer krav på dig att kunna ta till dig och processa mycket information och riktlinjer från standarder, databaser etc. Du är bekväm med att förmedla information verbalt såväl som skriftligt. Då du samverkar med många olika kontaktytor är det viktigt att du trivs med sociala kontakter och har en god samarbetsförmåga. Vi arbetar med både moderniseringar av befintliga fartyg och utveckling av nya produkter i längre projekt vilket kräver noggrannhet och uthållighet.

Krav:

* Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

* Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är meriterande
* Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo eller likvärdiga verktyg
* Erfarenhet av svetsade konstruktioner, konstruktioner i komposit samt toleransanalyser
* B - körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Sektionen Hull & Superstructure utgörs av 17 medarbetare och är en av tre sektioner inom området Hull & Weapon. Som en del av vårt team kommer du att samarbeta med kunniga ingenjörer inom ett antal olika tekniska discipliner, ansvara för att ta fram lösningar för att uppfylla krav på funktionalitet, producerbarhet och kravuppfyllnad. Hull & Superstructure är ett sammansvetsat team med målet att tillsammans leverera och bidra till en kultur där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter.

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta
Linnéa Karlsson, rekryterande chef +46 73 434 27 82

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Läs mer om oss här

Ansök nu

Fire Saftey Engineer

Brandingenjör
Läs mer Nov 10
Are you an analytical Fire safety engineer interested in developing the next generation of submarines and surface ships? Then this is a unique opportunity to join the crew!Your role

As a Fire safety engineer, you have an important role in the safe design of our submarines and surface ships. Your purpose is to support the fulfillment of fire safety regulations in the design process, contributing to a safe work environment for the crews that operate the ships. You will perform analyses in areas such as holistic fire protection, passive and active fire protection measures, requirements on fire protection systems, design of fire preventing solutions, and selection of materials.Your main tasks will be:

*

Interpretation and application of fire safety regulations and standards
*

Coordinate and perform fire tests for non-standard design approval
*

Perform fire safety analysis and calculationsYou will work from our office in Malmö, however for the right candidate placement in Karlskrona is a possibility. The work may involve some business travel, both within Sweden and abroad.


Your profile

In your role as a fire safety engineer, you are analytical, good at risk assessment, and you have the ability to understand complex technical systems in naval applications. You are also team oriented and a good communicator, combined with thoroughness and curiosity.Who you are is of great value for us in our selection process. So straight out of school or with experience, you might be the one for us.Required skills:

*

Relevant engineering degree (eg. fire, risk/safety, etc.)
*

Excellent knowledge in the Microsoft Office suite
*

Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and writtenDesired skills:

*

Experience from work with fire safety
*

Experience from naval ships/shipbuilding, automotive, aviation, nuclear, process, or oil & gas industriesThis position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be a part of

With us, you get the chance to influence the products that protect our borders and help maintain a peaceful world. You will be part of multiple projects allowing you to develop and broaden yourself and our leading edge technology within the shipbuilding area. As we work for an even gender distribution, we are happy to see female applicants for this position. We know diversity makes us better!Business Area Kockums
Inside our leading naval factoryIf you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

Questions about the job? Don´t hesitate to contact;
Per Kårén, recruiting manager +46 734 34 10 92

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

IT Architecture Modelling Engineer

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Nov 10
Do you want to make a true difference? Working as an IT Architecture Modelling Engineer at Saab Kockums means taking responsibility and having real impact on us creating world leading Submarines and Surface ships! We are looking for someone interested and engaged in IT architecture modelling to join our cross functional team, Onboard Security & IT Architecture.

Your role

As an IT Architecture Modelling Engineer on Kockums you will be working with onboard IT systems in our submarine and surface ship projects. You will be part of the product development process and work closely with our IT Architects and system engineering teams to make sure that the IT systems and IT infrastructure onboard are well designed in accordance to the operational needs. Our products consist of many systems, either developed in house or procured and are integrated in a complex distributed environment. The product architecture includes e.g. operation, information, systems, integration, infrastructure and networks.

The main tasks are:

* Develop (in cooperation with IT Architects and system engineers etc.) models describing e.g. operation, information, systems, integration, infrastructure and networks
* Configure the modelling tool to fit the organization e.g. create and maintain metamodels, documentation and templates, search scripts, external queries to repository, scripts to ease use and user manuals
* Create and maintain the repository structure and the quality of the models. Handle baselines and backups, handle versioning, make releases and ensure status of models

The main part of the work is performed from our office in Malmö however the role include some business travels to Karlskrona, since some work needs to be done at our shipyard.

Your profile

We are looking for a person who can convert requirements and analysis into technical solutions. You need to enjoy working independently and seek necessary contacts and information when needed. However you also need great communicative skills to collaborate with many different stakeholders in our cross functional environment. We are looking for a great colleague that will fit into our group of open minded individuals constantly sharing our knowledge and experience!

Required skills:

* Masters degree in engineering or equivalent experiences
* Good knowledge in IT architecture/systems modelling e.g. Sparx EA, Archimate
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written

Desired skills:

Good knowledge and experience in;

* Modelling standards, e.g. TOGAF, INCOSE, Archimate,SYSML
* Product development
* IT architecture
* IT infrastructure (e.g. networking, infrastructure services)
* Good knowledge and experience in IT, both in general and in detail
* IT system management and support

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

We offer a role in a dedicated team who take pride our work in this very important area! This is a role where you get to take a lot of responsibility for your performance and really have an important role in the company. You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. You will be part of the Onboard Security & IT Architecture (OBSITA) department whose purpose, in addition to IT Architecture and IT system design is to to make sure information onboard our submarines and surface ships are secure from unauthorized access, manipulation, destruction etc. The team you will join consists primarily of Onboard Security Engineers, IT Architects and IT Systems Engineers working closely together. OBSITA is based in Malmö and Karlskrona and part of the area Specialty Engineering within Research and Development.

Business Area Kockums

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here

Read more about us here

Do you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.

Last application day is 2021-12-01. Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

If you have any questions about the job, don´t hesitate to contact
Mattias Bruzelius, recruiting manager +46 734 18 87 49
or Charlotta Lundblad, HR Specialist Recruitment +46 734 34 12 74.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Utvecklingsingenjör Magnetik

Utvecklingsingenjör, maskin
Läs mer Nov 8
Vår Signatursektion utökas, och vi söker nu en engagerad utvecklingsingenjör inom området magnetiska signaturer.

Din roll

Som utvecklingsingenjör inom magnetikområdet arbetar du främst med de magnetiska avtryck som våra båtar genererar. Kravställning och utvärdering av tekniska lösningar är en naturlig del av ditt jobb, men även att handleda och vara teknisk expert för systemingenjörer och konstruktörer. Arbetet innefattar kontakter med leverantörer, kunder och slutanvändare.

Dina viktigaste arbetsuppgifter är:

* Självständigt genomföra analyser och FoU
* Beräkna, utreda och utvärdera konstruktioner och system
* Utföra, utvärdera och rapportera magnetik relaterade mätningar
* Utveckla och utvärdera anvisningar
* Supporta och guida våra systemingenjörer och konstruktörer in inom området magnetisk signatur.
* Sprida kunskap om magnetisk signatur inom företaget och dess kontaktytor.
* Säkerställa att verifierade och godkända metoder används i det tekniska arbetet
* Verifiera att den slutgiltiga konstruktionen och fartyget uppfyller kraven

Sektionen bedriver sin verksamhet både i Karlskrona och Malmö vilket kan medföra resor mellan orterna, men även till andra bolag både i Sverige och utomlands. Arbetet kommer att variera mellan kontorsarbete, labbmätningar och tidvis även arbete ombord våra fartyg.

Din profil

Som person ser vi att du har en god initiativförmåga, arbetar bra självständigt och är en samarbetsvillig lagspelare som drivs av komplexa problem. Det är även viktigt att du har en pedagogisk förmåga, ett stort intresse för avdelningens tekniska område och är vetgirig och nyfiken.

Krav:

* Civilingenjör eller motsvarande
* Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande:

* Erfarenhet av magnetikområdet
* Erfarenhet av marina produkter
* Mät- och laboratorieerfarenhet
* KörkortBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Project Manager PMO Submarine

Civilingenjör, produktion, maskin
Läs mer Okt 29
We are looking for an analytical Project Manager with a passion for order & Excel and who is a solid rock when it comes to building trust with clients! Join our dynamic PMO-team Submarine.

Your role

You will lead individuals and project teams to supply solutions for the Swedish navy. You work closely with your project team, other project managers, contract managers, line managers and specialists' within design, procurement and production.

The main tasks are:

* Lead project teams and individuals.
* Manage resources, planning, schedules and financials.
* Ensure effective risk and opportunity management to avoid the foreseeable and grab opportunities.
* Manage internal and external communication and maintain good working relationships with stakeholders and within the project.
* Monitor report and achieve the projects financial, time and quality goals to enable early warnings and reasons to celebrate.
* Ensure a healthy working environment.

The position is based in Malmö or Karlskrona, travels between the sites is part of the role.

Your profile

We believe that strong leadership is a key factor in project execution and we are looking for a driven and people oriented leader that also truly agree that your project members are your most important asset. You like to work with clear goals and have the ability to motivate and inspire your team. You are a self-motivated, structured and a mature leader who find it easy to interact with many different stakeholders.

Required skills:

* Experience in project management.
* Excellent communication skills in Swedish and English, both verbal and written

Desired skills

* Project management certification (IPMA, PMI or equivalent)
* Masters or Bachelor degree of Science in technology, economy or an extensive relevant background and experience.

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

Saab serves the global market with world-leading products, services and solutions from military defense to civil security. With operations on every continent, Saab continuously develops, adapts and improves new technology to meet customers' changing needs.

Saab is a place for everyone. Operating in a dynamic and unpredictable world, the benefits of a diverse workforce are essential to our success. We need people of different backgrounds, ages and experiences to come together and share their different ideas and perspectives. That's what makes us able to meet our customers' needs today and predict the defense challenges of tomorrow.

Kockums is a world leader in its segment in the development, production and in-service support of submarines, surface vessels and naval systems. The product portfolio includes submarines with air-independent propulsion, warships with stealth technology, minesweeping systems, and high-speed patrol and pilot boats. Kockums also supplies subsystems and components for integration in naval solutions for customers in and outside Sweden.

You will be a part of an enthusiastic and high performing team within the Business Unit Submarines that manages all submarine business within Kockums. We have a strong focus on personal and organizational growth to strengthen us as individuals and as a team.


If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement.

Observe that you can send us your application in either Swedish or English

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a learning culture, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to keep people and society safe.

Ansök nu

Project Planner PMO Submarine

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Okt 29
Are you interested in making a difference? we are looking for a Project Planner with a Chrystal ball to predict the future, to work with our Submarine business. At Saab Kockums we work with cutting-edge technology in order to produce the safety solutions of tomorrow!

Your role

Saab Kockums is a project driven company. As a Project Planner you will focus on the time- and resource plans for the overall project. This means working either as the sole Project Planner or in a larger planning group depending on the size of the project. Your role is to take charge over the project time- and resource plans and making sure the Project Manager has the right decision tools. You will take an active role in the project

The main tasks are:

* Setting up the project time- and resource plans.
* Analyze the project time- and resource plans in order to produce support for decisions.
* Leading and collaborating with the project group in matters regarding time- and resource planning.
* Develop and maintain the planning process

The position is based in Malmö or Karlskrona, travels between the sites is part of the role.

Your profile

The role as Project Planner requires a person who is not afraid to take charge and lead. You will be responsible for setting up the project time- and resource plans, which requires a structured way of working and a lot of interaction with project team members. On the other hand, you are also capable of handling and analyzing large amounts of data and extracting the overall picture. You will be expected to produce scenarios and associated risks.

Required skills:

* Knowledge and experience in setting up and analyzing a project time- and resource plan
* Knowledge and experience in producing scenarios based on a time-and resource plan
* Ability to lead and take charge
* Good communication skills in Swedish and preferably in English, verbal and written
* Knowledge and experience in using MS Office

Desired skills:

* Experience in project management
* Knowledge and experience in using a planning software (eg. ERM, Primavera, MS Project etc.)
* Experience from manufacturing industry
* Bachelor or Masters degree in Engineering or Economy

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

Saab serves the global market with world-leading products, services and solutions from military defense to civil security. With operations on every continent, Saab continuously develops, adapts and improves new technology to meet customers' changing needs.

Saab is a place for everyone. Operating in a dynamic and unpredictable world, the benefits of a diverse workforce are essential to our success. We need people of different backgrounds, ages and experiences to come together and share their different ideas and perspectives. That's what makes us able to meet our customers' needs today and predict the defense challenges of tomorrow.

Kockums is a world leader in its segment in the development, production and in-service support of submarines, surface vessels and naval systems. The product portfolio includes submarines with air-independent propulsion, warships with stealth technology, minesweeping systems, and high-speed patrol and pilot boats. Kockums also supplies subsystems and components for integration in naval solutions for customers in and outside Sweden.

You will be part of a team consisting of Project Planners and Project Managers. Together we are collaborating in order to continuously improve and strengthen our skills in managing our projects. You will of course also be part of a project team consisting of a wide variety of people, everybody with the common goal of delivering world-class projects.

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement.

Observe that you can send us your application in either Swedish or English

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a learning culture, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to keep people and society safe.

Ansök nu

Elkonstruktör till sektionen Electrical Design Submarine

Elkonstruktör
Läs mer Okt 18
Vill du konstruera morgondagens u-båtar? Vi är inne i ett expansivt och mycket spännande skede, där vi utökar teamet. Vill du göra skillnad och bli en del av några av Sveriges tekniskt mest intressanta och komplexa industriprojekt? Då räknar vi med dig! Vi är ett väl fungerande team, som stöttar och lär av varandra.

Din roll

Vi söker en konstruktör för framtagning av produktionsunderlag. Arbetsuppgifterna består främst av detaljkonstruktion av apparatskåp och manöver/kopplingslådor. Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med angränsande kompetensområden såsom systemansvariga, rumsansvariga, och produktionspersonal för att säkerställa konstruktionens funktion och installation i ubåten.

Din profil

Vi söker dig som har erforderlig tekniskt utbildning på högskolenivå eller liknande med inriktning el.

* Minst några års relevant arbetslivserfarenhet.
* Förståelse för standarder och normer inom elkonstruktion.
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
* Erfarenhet av CAD-system, gärna eplan p8.
* Erfarenhet av att delta i stora utvecklingsprojekt.
* Mycket god samarbetsförmåga
* Meriterande är om du har erfarenhet av marina system

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Electrical Design Submarine är en av tre sektioner inom området Electrical Engineering. Sektionen ansvarar för framtagandet av produktionsunderlag till våra egenutvecklade konstruktioner.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag: 21-11-2021

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Mekkonstruktör till sektionen Electrical Design Submarine

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Okt 21
Vill du konstruera morgondagens u-båtar? Vi är inne i ett expansivt och mycket spännande skede, där vi utökar teamet. Vill du göra skillnad och bli en del av några av Sveriges tekniskt mest intressanta och komplexa industriprojekt? Då räknar vi med dig! Vi är ett väl fungerande team, som stöttar och lär av varandra.

Din roll

Vi söker en konstruktör för framtagning av produktionsunderlag. Arbetsuppgifterna består främst av 3D-modulering och detaljkonstruktion av apparatskåp som till största delen bedrivs i Creo och windchill. Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med angränsande kompetensområden såsom systemansvariga, rumsansvariga, och produktionspersonal för att säkerställa konstruktionens funktion och installation i ubåten.

Din profil

Vi söker dig som har erforderlig tekniskt utbildning på högskolenivå eller liknande med inriktning maskinteknik eller motsvarande.

* Minst några års relevant arbetslivserfarenhet.
* Förståelse för standarder och normer inom mekaniskkonstruktion.
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
* Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo och Windchill
* Erfarenhet av att delta i stora utvecklingsprojekt.
* Mycket god samarbetsförmåga
* Meriterande är om du har erfarenhet av marina system

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Electrical Design Submarine är en av tre sektioner inom området Electrical Engineering. Sektionen ansvarar för framtagandet av produktionsunderlag till våra egenutvecklade konstruktioner.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag: 21-11-2021

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu