SAAB AB jobb i Malmö

Hitta lediga jobb hos SAAB AB i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Malmö.

Kemikaliekoordinator

Skyddsingenjör
Läs mer Jul 3
Kemikaliekoordinator

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

I din roll så kommer du administrera och stötta verksamheten i efterlevnad av aktuell kemikalielagstiftning, vilket bl. a innebär att du ansvarar för att granska och godkänna nya kemiska produkter. Du kommer vara vår representant i Saabs Samverkansgrupp för kemikaliefrågor, som omfattar både lagbevakning och förbättringsarbete kopplat till rutiner och instruktioner. Viktiga frågor för oss är möjligheten att undvika eller ersätta farliga ämnen, kemikalier och komponenter i våra produkter. Här är arbetet med vår Roadmap för utfasning av farliga ämnen en viktig del. Du ingår i arbetsgruppen och stödjer, samt följer upp verksamhetens nyckeltal.

Arbetsuppgifter

* Tolka och tillämpa miljö- och kemikalielagstiftning för verksamheten och våra produkter
* Analysera och sammanställa utfasningsplaner för kemiska produkter (vara motorn i vårt utfasningsarbete)
* Bedöma, godkänna och registrera kemiska produkter
* Samarbete med Arbetsmiljöteamet avseende inventeringar och hantering av kemiska produkter
* Sammanställa och hålla utbildningar för verksamhet och projekt
* Lagstadgad rapportering till myndigheter avseende kemikalier

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kemi- och/eller miljöområdet och några års dokumenterad erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom utvecklingsprojekt och att du såklart har ett intresse och erfarenhet av arbete med miljöfrågor.

Då du kommer stötta och samverka med flera av våra organisationer inom bl.a. produktion, inköp och teknik så ser vi att du är social, drivande och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är bekväm med att ta initiativ och på ett självständigt sätt strukturera och driva dina uppdrag i mål.

Krav

* Högskoleutbildning inom kemiområdet (kandidatexamen eller högre)
* Goda kunskaper inom kemikalielagstiftning, såsom REACH och CLP
* Goda kunskaper i Excel
* Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

*

Erfarenhet av att arbeta i kemikalie-hanteringssystemet; iChemistry

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansök nu

Systemingenjör Elsystem - Ubåt

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Jul 8
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Som systemingenjör på sektionen "Electrical Systems Submarine" arbetar du med el-systemens hela livscykel från systemdesign/dimensionering, kravhantering, inköp och integration till driftsättning och uppdateringar. Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för elsystemen i våra ubåtar. Detta innebär bland annat framdrivning. Beroende på dina erfarenheter, kompetenser och önskemål kan vi bredda tjänsten inom sektionens ansvarsområden så att den passar dig. Här får du möjligheten att arbeta i en roll med många och varierande kontaktytor eftersom du i denna roll kommer ha en hel del kontakt med både kunder och leverantörer.Din profil

För att lyckas i denna tror vi att du har en examen som civilingenjör eller högskoleingenjör inom elektroteknik och några års relevant arbetserfarenhet. Alternativt kan du ha en mångårig erfarenhet som projektledare kopplat till elektriska system. Vidare har du god kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska och svenska.Som person tror vi att du har en passion för att lösa komplexa utmaningar och en strävan att skapa innovativa lösningar. Du trivs med att vara en del av ett team och har en vilja att både dela med dig av dina kunskaper, och utvecklas själv.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Sektionen ansvarar för elektriska system ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Saab är stolt karriärföretag - läs mera härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Frågor om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Johan Gunnarsson

Email: johan.gunnarsson@saabgroup.comVi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Svetsingenjör i Landskrona

Verkstadsingenjör
Läs mer Jun 17
Svetsingenjör till Saab i Landskrona

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I din roll som Svetsingenjör hos oss kommer du att leda och koordinera arbetet med svetstekniska frågor och supportera svetsansvarig i olika sakfrågor och agera ställföreträdande svetsansvarig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

* Ansvarig för att den svetsande personalen har rätt kompetens och certifiering och att spårbarhet säkerställs
* Utbilda medarbetare inom produktion i hur man ska arbeta med nuvarande och framtida processer och metoder inom området svetsning
* Optimera svetsprocesser, planera för strategiska förbättringar och maximera företagets lönsamhet

Din profil

Vi söker dig med praktisk svetserfarenhet inom vår bransch, som har utbildat framtidens svetsare eller varit svetsansvarig tidigare. Vidare är du en person med mycket god samarbetsförmåga och vana vid att ta ansvar och driva ditt arbete framåt.

För att du ska lyckas i denna roll tror vi att du

* Har några års arbetslivserfarenhet och mycket hög kompetens inom svetsteknik och svetsledningssystemet ISO 3834.
* Är diplomerad IWE (International Welding Engineer)
* Har en akademisk utbildning, högskoleingenjör eller högre, inom maskin eller materialteknik.
* Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

Placeringsort för tjänsten är i Landskrona.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansök nu

Tactical buyer

Inköpare
Läs mer Jul 9
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.Din roll

Vi söker nu en taktisk inköpare som vill ansluta till avdelningen Sub-Contracting på Saab Kockums. Detta är en roll med många spännande och varierande uppgifter som går ut på att hantera våra upphandlingsprocesser. På avdelningen har man en bred kontaktyta både inom Saab och externt vilket innebär att ingen dag är den andre lik.Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

* Hantera inköpsförfrågningar som kommer in till teamet
* Kontakta leverantörer och skicka RFQ
* Ansvara för ordrar som skapats samt ändringar av dessa
* Regelbunden kontakt med leverantörer för att säkra leveranser
* Agera PoC gällande claim och följa upp dessa ärenden med produktion och leverantörerTeamet består av 10 skickliga strategiska inköpare och kvalitets experter med en stark tro på att framgång uppnås genom samarbete, och som brinner för att skapa en inspirerande och inkluderande arbetsmiljö. De arbetar nära varandra och stöttar varandra i alla utmaningar.Din profil

För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har goda kunskaper inom inköp. Denna kunskap kan komma från en relevant utbildning (t.ex Supply Chain Management), erfarenhet av att arbeta som inköpare eller både två! Meriterande är om du har erfarenhet av att jobba som inköpare i en tekniktung bransch. Du kommunicerar obehindrat på både engelska och svenska.Som person tror vi att du har en utmärkt samarbetsförmåga. Vidare tror vi att du är en ödmjuk och lyhörd som person. Du går alltid att lita på och du har lätt för att få andras förtroende.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härOm du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansök nu

IT Architect

Projektledare, IT
Läs mer Jul 4
Want to influence the bigger picture? At Saab, you can realise amazing innovations that keep people and societies safe. Together, we can truly make an impact - and your part matters.Your role

We are looking for an engineer committed to IT Architecture to join our cross functional team, Onboard Security & IT Architecture. As an IT Architect on Kockums you will be working with onboard IT systems in our submarine and surface ship projects. You will work closely with our system engineering teams, to make sure that the IT infrastructure onboard is well designed in accordance to the operational needs.Our products consist of many systems, both developed in house and procured and integrated in a complex distributed environment.The main tasks are:* IT architecture design, development and verification
* Supporting system engineers in the product development process
* Review and analysis of technical IT solutions
* Create IT architectural documentation e.g. descriptions, instructions and policiesYou will work from our centrally located and coastal office in Malmö. The work may involve some business travel, both within Sweden and abroad.Your profile

We are looking for a person with great communicative skills to collaborate with many different stakeholders in our cross functional environment. You have the knowledge to convert requirements and analysis into technical solutions. We are looking for a great colleague that will fit into our group of open minded individuals constantly sharing our knowledge and experience!Who you are is of great value for us in our selection process. So straight out of school or with experience, you might be the one for us.Required skills:

* A university degree or equivalent experiences in IT, engineering, software or similar areas
* Knowledge and experience in IT architecture
* Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and writtenDesired skills:

* Knowledge and experience from working with IT architecture or IT infrastructure
* Experience from working with product developmentThis position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be a part of

Behind our innovations stand the people who make them possible. Brave pioneers and curious minds. Everyday heroes and inventive troubleshooters. Those who share deep knowledge and those who explore sky-high. And everyone in between. ?Joining us means making an impact together, contributing in our own unique ways. From crafting complex code and building impressive defence and security solutions to simply sharing a coffee with a colleague, every action counts. We encourage you to take on challenges, to create smart inventions and grow in our friendly and tech-savvy workspace. We have a solid mission to keep people and society safe.Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 22,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer and more sustainable world.Saab designs, manufactures and maintains advanced systems in aeronautics, weapons, command and control, sensors and underwater systems. Saab is headquartered in Sweden. It has major operations all over the world and is part of the domestic defence capability of several nations. Read more about us hereIf you have any questions about the job, don´t hesitate to contact

Mattias Bruzelius, recruiting manager +46 734 18 87 49Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. You can send us your application in either Swedish or English.

Ansök nu

Information Systems Security Engineer

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Jul 2
Want to influence the bigger picture? At Saab, you can realise amazing innovations that keep people and societies safe. Together, we can truly make an impact - and your part matters.

Your role

As an Information Systems Security Engineer on Kockums you will be working with information systems security in our submarine and surface ship projects. You will work closely with our IT Architects and system engineering teams, to make sure information onboard our submarines and surface ships are secure from unauthorized access, manipulation, destruction etc.
Our products consist of many systems, both developed in house and procured and integrated in a complex distributed environment.

The main tasks are:

* Information systems security requirement identification, analysis and verification
* Supporting IT architects and system engineers in the product development process
* Review and analysis of technical security solutions
* Information security analysis e.g. vulnerability analysis and risk management
* Create security documentation e.g. descriptions, instructions and policiesYou will work from either one of our centrally located and coastal offices in Malmö or Karlskrona. The work may involve some business travel, both within Sweden and abroad.Your profile

We are looking for a person with great communicative skills to collaborate with many different stakeholders in our cross functional environment. You have the knowledge to convert requirements and analysis into technical solutions. We are looking for a great colleague that will fit into our group of open minded individuals constantly sharing our knowledge and experience!
Who you are is of great value for us in our selection process. So straight out of school or with experience, you might be the one for us.

Required skills:
* A university degree or equivalent experiences in IT, engineering, software or similar areas
* Knowledge and experience in information security
* Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and written
Desired skills:
* Knowledge and experience from working with information security standards and processes
* Experience from working with product development

This position requires that you will be approved in a security screening in accordance with the Swedish Protective Security Act.What you will be a part of

Behind our innovations stand the people who make them possible. Brave pioneers and curious minds. Everyday heroes and inventive troubleshooters. Those who share deep knowledge and those who explore sky-high. And everyone in between.Joining us means making an impact together, contributing in our own unique ways. From crafting complex code and building impressive defence and security solutions to simply sharing a coffee with a colleague, every action counts. We encourage you to take on challenges, to create smart inventions and grow in our friendly and tech-savvy workspace. We have a solid mission to keep people and society safe.Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 22,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer and more sustainable world.Saab designs, manufactures and maintains advanced systems in aeronautics, weapons, command and control, sensors and underwater systems. Saab is headquartered in Sweden. It has major operations all over the world and is part of the domestic defence capability of several nations. Read more about us here

If you have any questions about the job, don´t hesitate to contact
Mattias Bruzelius, recruiting manager +46 734 18 87 49Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. You can send us your application in either Swedish or English.

Ansök nu

Projektplanerare till affärsenhet Ubåt

Produktionsplanerare, tillverkningsindustri
Läs mer Maj 30
Erfaren Projektplanerare

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som erfaren projektplanerare i vår ubåtsverksamhet kommer du att arbeta med tid- och resursplaner för våra nyutvecklings- och underhållsprojekt. Det innebär att du antingen kan arbeta som ensam projektplanerare eller leda en planeringsgrupp beroende på projektets storlek. Du kommer att ha en aktiv roll i projekten, som projektledarens högra hand.

Huvuduppgifter

* Vara delaktig i strategiska och operativa analyser och utveckla projekttidplaner
* Upprätthålla projektens kortsiktiga och långsiktiga resursplanering
* Analysera tid- och resursplaner för att stötta projektledare och ledning med beslutsunderlag
* Samverka med projektgruppen i frågor kring resursplanering och vara mitt i dialogen
* Utveckla arbetssätt och processer

Din profil

I rollen som erfaren projektplanerare krävs en person som är driven och ansvarstagande. Vi söker dig med lång erfarenhet inom industriell projektplanering, du besitter social kompetens och kapacitet att se helheten, såväl som drivkraft att dyka ner i detaljer när det behövs.

För att du ska lyckas i rollen tror vi att:

* Du är bekväm i att fatta beslut i komplexa situationer baserat på logiska antaganden, relevanta fakta, granskning av alternativ, och tillgängliga resurser.
* Du har förmågan att hitta balans i att vara resultatorienterad och samtidigt vara en lagspelare som bygger öppna och tillitsfulla arbetsrelationer.
* Du har goda kunskaper i Power BI, Qlik Sense eller liknande program.
* Vana av att hantera stora datamängder.
* Du har god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansök nu

Riskkoordinator

Riskingenjör, risk management
Läs mer Jul 4
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.Din roll

Som riskkoordinator på BU Submarines kommer du spela en nyckelroll i affärsenhetens riskhanteringsarbete. Du kommer ansvara för att identifiera, bedöma och prioritera risker samt utveckla strategier för att minimera, övervaka och kontrollera sannolikheten eller påverkan av oväntade händelser. Du kommer arbeta tvärfunktionellt för att säkerställa att risker hanteras effektivt och i enlighet med företagets riktlinjer. Du kommer även arbeta med de möjligheter som identifieras och att dessa tillvaratas på bästa sätt.Huvudsakliga arbetsuppgifter:

*Ansvar för affärsenhetens kontinuitetshantering

*Ansvar för riskhantering för Saab Kockums site i Malmö.

*Stödja platschefen i Malmö i riskhanteringsfrågor

*Upprätta och uppföljning av riskhanteringsplaner för produkter och projekt

*Utbilda och sprida kunskap om effektivt risk- och möjlighetsarbete.

*Delta i metod och processutvecklingsarbeteDin profil

Du är analytisk, strukturerad och strategisk i ditt sätt att agera och tänka. Vår verksamhet är teknisk avancerad och du behöver snabbt kunna sätta dig in i nya områden och sätta detaljer i större sammanhang. Du behärskar principer och riktlinjer enligt SS-ISO 31000:2009. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet och kunskaper inom kvalitetssäkring och feleffekts- och kriticitetsanalys. Vidare ser vi en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av marina produkter eller utveckling av komplexa produkter.För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du:

* Har en eftergymnasial utbildning inom Teknik, ekonomi eller juridik, alternativt likvärdig erfarenhet

* Har minst 1 års arbetslivserfarenhet inom risk och möjlighetsområdet.

* Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

* Har erfarenhet av att framgångsrikt leda tvärfunktionella arbets-/projektgrupper.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansök nu

Logistiker till Shipyard Landskrona

Truckförare
Läs mer Jul 18
Saab startar ny verksamhet på Varvsudden i Landskrona! Vill du vara med från början på en spännande resa? Drivs du av att se dina idéer bli verklighet?Hos oss får man arbeta med de mest komplexa konstruktioner för ubåtar, ytfartyg och andra navala system. Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld!Din roll

Som logistiker på Shipyard Landskrona kommer du att ha ett väldigt varierat arbete. Där ingen dag är den andra lik.För att trivas i rollen som logistiker hos oss så tror vi att du har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare och har god vana av att hantera motviktstruck och hjullastare. Du bör också vara en lagspelare. Dina arbetsuppgifter att innefatta inleveranser, plock, packning, inventering samt administration i affärssystem. Du kommer även vara ansvarig för traverserna.

Eftersom det periodvis är högt tempo är det viktigt att du kan hantera flera arbetsprocesser samtidigt och snabbt kunna anpassa dig till nya förutsättningar som uppstår. Arbetsuppgifterna utförs i olika klimat och växlar mellan inom och utomhus arbete.Samarbete är viktigt i rollen då du har ett nära samarbete med kollegor för att utföra det komplexa arbetet på rätt sätt. Vi ser att du som söker är en lagspelare men även att du kan leda dina kamrater inom mindre projekt om så krävs.Vi arbetar ständigt med att ta fram nya arbetssätt för att lösa de utmaningar som vi ställs inför och får därmed arbeta tätt tillsammans med andra arbetsområden som tex konstruktion och produktionsteknik.Din profil

Vi söker en engagerad medarbetare som har en vilja att utvecklas. För att trivas med arbetet behöver du gilla att jobba mycket med problemlösning. Du kommer möta arbetsuppgifter som kräver stor noggrannhet där du behöver planera hur arbetet ska gå till och med hjälp av problemlösning genomföra arbetsuppgiften.Ett krav för tjänsten är att du tidigare arbetat inom lyft, tungtransport, traverser och har truckkort.Hos oss är det viktigt att du som medarbetare är lösningsorienterad, noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas. Arbetets karaktär gör att du bör behärska engelska.Meriterande:

* Erfarenhet av ritningsläsning
* Erfarenhet av elektronik eller hydraulik
* Säkralyft
* Liftkort
* Heta arbeten
* FallskyddHar du erfarenhet av körning av Mobilkran och teleskoplastare så är det mycket meriterande.Arbetstiderna är dagtid, skift kan förekomma.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härOm du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Ansök nu

Planning Analyst BU Submarines

Produktionsplanerare, tillverkningsindustri
Läs mer Maj 22
Senior projektplanerare

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som senior projektplanerare i vår ubåtsverksamhet kommer du att analysera och ta fram beslutsunderlag för våra nyutvecklings- och underhållsprojekt.

Huvuduppgifter

* Driva strategiska och operativa analyser och utveckla projekttidplaner
* Upprätthålla projektens kortsiktiga och långsiktiga resursplanering
* Analysera tid- och resursplaner för att stötta projektledare och ledning med beslutsunderlag
* Samverka med samtliga ubåtsprojekt i frågor kring resursplanering
* Utveckla arbetssätt och processer

Din profil

I rollen som senior projektplanerare krävs en person som är driven och ansvarstagande. Vi söker dig med lång erfarenhet inom industriell projektplanering.

* Du är bekväm i att fatta faktabaserade beslut i komplexa situationer.
* Du har inte bara lång erfarenhet av projektledning, utan specifikt av projektplanering
* Du har expertkunskaper i Microsoft Excel och Power BI och är bekväm i att hantera stora datamängder.
* Du har god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansök nu

Ingenjör för kablar och PHPer till ubåtar

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Jun 7
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som ingenjör arbetar du på sektionen Elsystem Ubåt. I din roll som ingenjör är du involverad i hela livscykeln av produkten. Vilken kort kan sammanfattas:

* Studera - hantera en stor kravmassa, genom kravanalys
* Definiera - ta fram dimensionering och beräkningar samt tekniska specifikationer och interface
* Verifiera - test hos leverantör, rapportskrivning, dokumentkontroll, kontroll ombord på ubåtDu samverkar nära med andra ingenjörer vilket kräver kommunikation och kompromisser med andra avdelningar. Arbetet är komplext, tvärtekniskt, mycket varierande och fordrar såväl helhetssyn som öga för detaljer.Din profil

Vi söker dig som har erforderlig teknisk utbildning på högskolenivå gärna med inriktning el.

* Minst några års relevant arbetslivserfarenhet
* Förståelse för standarder och normer inom kabeltillverkning
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
* Erfarenhet av att delta i stora utvecklingsprojekt
* Mycket god samarbetsförmåga
* Meriterande är om du har erfarenhet av kabelutvecklingResor inom och utanför Sverige förekommer.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen ansvarar för elektriska system ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Frågor om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Johan Gunnarsson

Email: johan.gunnarsson@saabgroup.com

Ansök nu

Materialingenjör

Metallurg
Läs mer Jun 11
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Som materialingenjör/metallurg inom sektionen Materials & Welding Technology kommer du att ingå i ett team som arbetar med materialrådgivning, materialanalyser, materialprovning och svetsutveckling. Ditt arbetsområde kommer spänna över de flesta discipliner inom sektionen. Vidare innebär tjänsten stor frihet under ansvar med mycket kontakter med såväl kunderna som interna uppdragsgivare.

Du kommer att arbeta självständigt men är del av ett team med mycket erfarenhet, där vi jobbar nära varandra för att nyttja den gemensamma kunskapen på bästa sätt. I tjänsten ingår arbetsuppgifter såsom:

* Support till övriga organisationen inom materialval och val av korrosionsskydd för ubåt
* Materialprovning och materialkarakterisering
* Korrosionsprovning
* Material-och korrosionsinspektioner i samband med översyn av båtar i drift
* FoU
* Kontakter med kunder och leverantörer
* Upprätta och underhålla kravdokument inom material och svets

Sektionen är idag en grupp på cirka 10 personer som utöver materialkompetens, materialval och korrosion ansvarar för kravställning för svetsar och svetsstrategi, koordinering och utveckling av Additive Manufacturing samt laboratorieprovning av ovan nämnda områden. Rollen kommer även innebära ett nära samarbete med avdelningen för Strukturanalys, vilken ansvarar för dynamiska- och statiska hållfasthetsberäkningar.

Placeringsort är Malmö och tjänsteresor till Karlskrona framförallt förekommer. Körkort är inget krav men meriterande.

Din profil

Vi söker dig som är ingenjör inom materialvetenskap/bergsingenjör. För att vara framgångsrik i tjänsten krävs god förståelse inom metallurgi och metalliska material. Du har ett antal år med relevant arbetslivserfarenhet. Det är även meriterande med någon av följande specialkompetenser:

* Svetsning; International Welding Engineer (IWE)
* Höghållfasta stål och rostfria stål
* Korrosion och ytbehandling
* Marina applikationer
* Additive Manufacturing

Som person ser vi att du har en god social förmåga samt är självgående och drivande i ditt arbete. Du är noggrann och har ett analytiskt förhållningssätt. Du tar eget initiativ och ansvar samt kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Du har erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt, har en god pedagogisk förmåga och även en förmåga att prioritera och hantera flera projekt parallellt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara - du kommer att arbeta med tekniska specialister och några av de bästa inom deras kompetensområde. Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Patrik Åkerlund, rekryterande chef +46 734 342671

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Materialingenjör

Metallurg
Läs mer Jun 10
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som materialingenjör/metallurg inom sektionen Materials & Welding Technology kommer du att ingå i ett team som arbetar med materialrådgivning, materialanalyser, materialprovning och svetsutveckling. Ditt arbetsområde kommer spänna över de flesta discipliner inom sektionen. Vidare innebär tjänsten stor frihet under ansvar med mycket kontakter med såväl kunderna som interna uppdragsgivare.

Du kommer att arbeta självständigt men är del av ett team med mycket erfarenhet, där vi jobbar nära varandra för att nyttja den gemensamma kunskapen på bästa sätt. I tjänsten ingår arbetsuppgifter såsom:

* Support till övriga organisationen inom materialval och val av korrosionsskydd för ubåt
* Materialprovning och materialkarakterisering
* Korrosionsprovning
* Material-och korrosionsinspektioner i samband med översyn av båtar i drift
* FoU
* Kontakter med kunder och leverantörer
* Upprätta och underhålla kravdokument inom material och svet

Sektionen är idag en grupp på cirka 10 personer som utöver materialkompetens, materialval och korrosion ansvarar för kravställning för svetsar och svetsstrategi, koordinering och utveckling av Additive Manufacturing samt laboratorieprovning av ovan nämnda områden. Rollen kommer äve innebära ett nära samarbete med avdelningen för Strukturanalys, vilken ansvarar för dynamiska- och statiska hållfasthetsberäkningar.

Placeringsort är Malmö och tjänsteresor till Karlskrona framförallt förekommer. Körkort är inget krav men meriterande.

Din profil

Vi söker dig som är ingenjör inom materialvetenskap/bergsingenjör. För att vara framgångsrik i tjänsten krävs god förståelse inom metallurgi och metalliska material. Du har ett antal år med relevant arbetslivserfarenhet. Det är även meriterande med någon av följande specialkompetenser:

* Svetsning; International Welding Engineer (IWE)
* Höghållfasta stål och rostfria stål
* Korrosion och ytbehandling
* Marina applikationer
* Additive Manufacturing

Som person ser vi att du har en god social förmåga samt är självgående och drivande i ditt arbete. Du är noggrann och har ett analytiskt förhållningssätt. Du tar eget initiativ och ansvar samt kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Du har erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt, har en god pedagogisk förmåga och även en förmåga att prioritera och hantera flera projekt parallellt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara - du kommer att arbeta med tekniska specialister och några av de bästa inom deras kompetensområde. Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Patrik Åkerlund, rekryterande chef +46 734 342671

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Produktionsplanerare till Landskrona

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Jun 24
Saab startar ny verksamhet på Varvsudden i Landskrona! Vill du vara med från början på en spännande resa? Drivs du av att se dina idéer bli verklighet?

Hos oss får man arbeta med de mest komplexa konstruktioner för ubåtar, ytfartyg och andra navala system. Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld!Din roll

Som Produktionsplanerare är du ansvarig för material hantering inom leveransprojekt på Shipyard Landskrona. Från att tidigt i projektet planera för material med lång leveranstid till att avisera material till inköp till att plocka ut arbetspaket ur systemet och bereda inför produktion.Du kommer att vara en del av komplex prognostisering, planering och uppföljning av produktion. Detta inkluderar att utveckla och sätta processer och arbetssätt inom produktionsplanering, i gränssnitten mot projektplanering och leveranskedja och även produktionslinjefunktionerna.Arbetsuppgifter

* Skapa och hantera produktionsplaner för att få hög effektivitet i produktionen.

* Följa upp och optimera och justera produktionsplaner.

* Hantera projektledning, produktionsledning, materialförsörjning och logistik.

* Utveckla och förbättra metoder för produktionsplanering och logistik

Din profil

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetsdagen varierar beroende på vad som kommer in. Därför ser vi att du har ett starkt driv, är lösningsorienterad, sprider entusiasm, skapar engagemang hos andra människor och har en förmåga att få saker att hända.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansök nu

Svetsare till Saab i Landskrona

Svetsare, manuell
Läs mer Jun 24
Saab startar ny verksamhet på Varvsudden i Landskrona! Vill du vara med från början på en spännande resa? Drivs du av att se dina idéer bli verklighet?Hos oss får man arbeta med de mest komplexa konstruktioner för ubåtar, ytfartyg och andra navala system. Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld!Din roll

Vi söker nu svetsare till vår unika produktion av senaste teknikens ubåtar och ytfartyg på ett av världens modernaste skeppsvarv.

I din roll kommer du att arbeta med nyinstallation, underhåll och reparation. Vi använder oss av en bred mängd svetsmetoder med allt ifrån MIG/MAG till TIG och robotsvetsning vilket gör att din kompetens och yrkesskicklighet ställs på prov. I ditt yrke som grovplåtslagare kommer du komma i kontakt med en mängd olika specialstål för ubåtstillverkning.

För att lyckas som svetsare hos oss så ser vi att du är samarbetsvillig, lösningsorienterad och noggrann.Din profil

Krav

*

Arbetslivserfarenhet av svetsning med olika svetsmetoder
*

Erfarenhet av svetsmetod 136
*

Erfarenhet av svetsmetod 141 eller 111
*

Utbildning eller motsvarande erfarenhet av svetsning i materialtjocklekar över 10 mm
*

Erfarenhet av ritningsläsning
*

Flexibilitet, Samarbetsförmåga, Initiativförmåga och ordningssinne
*

DatorkunskapMeriterande

*

Svetslicenser
*

Erfarenhet av förvärmning av material
*

Erfarenhet i gasbränning
*

Heta arbeten
*

Erfarenhet av kolbågning/kolbågsmejsling
*

Tidigare arbete i materielgrupp 3
*

Tidigare arbete inom varvsindustrin eller annan tung svetsande industri.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansök nu

Sektionschef till Shipyard Landskrona

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Jun 24
Saab startar ny verksamhet på Varvsudden i Landskrona! Vill du vara med från början på en spännande resa? Drivs du av att se dina idéer bli verklighet?Hos oss får man arbeta med de mest komplexa konstruktioner för ubåtar, ytfartyg och andra navala system. Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld!Vi söker en Sektionschef och/eller produktionsledare till vår nya anläggning i Landskrona. Har du ett starkt kundfokus, tidigare erfarenhet som ledare och fortsatt vill utvecklas inom den rollen, då tror vi att detta kan vara något för dig!Din roll

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära fullt ansvar för personal, arbetsmiljö, utveckling och ekonomiska resultat. Du kommer att ha ett team av medarbetare som du har personal- och arbetsledaransvar för i den dagliga tillverkningen. Utöver det kommer du ha ansvar för resurstillsättning mot projekt med både intern och inhyrd personal. Du kommer även att arbeta med både Lean och 5S. Kort sagt - du är den som skapar förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna utföra jobbet! Till din hjälp finns flera supportvägar där du kan få hjälp av HR, projektledare eller controllers.

Dina arbetsuppgifter kommer i första hand att omfatta:

*

Personal- och arbetsledaransvar
*

Ansvar för personal, arbetsmiljö
*

Budgetansvar och ansvar för det ekonomiska resultatet
*

Ansvar för resurstillsättning mot projektPlacering är i Landskrona där vi har vår nystartade site. Rollen kan omfatta tjänsteresor, främst till Karlskrona eller något annat av våra kontor inom landet.
Som sektionschef/produktionsledare kommer du att rapportera direkt till platschefen i Landskrona.Din profilVi söker dig som brinner för ledarskap och att utveckla människor! Vidare ser vi gärna att du har ett stort kundfokus, är serviceinriktad och lösningsfokuserad samt har förmågan att lyfta blicken och jobba strategiskt även när vardagens uppgifter pockar på uppmärksamhet. Du är duktig på att koordinera och har förmågan att hitta lösningar på problem som uppstår under dagligt arbete.Då du även kommer att ha ett tätt samarbete med andra sektionschefer och projektledare behöver du vara minst lika lyhörd som innovativ. Rollen innebär många interna kontaktytor varför det krävs att du trivs med detta och har lätt för att samarbeta, bygga nätverk och jobba som ett lag! Du är en person som tar stort ansvar för ditt jobb, driver ditt arbete på ett strukturerat sätt och kan föregå med gott exempel utefter Saabs värderingar och mål!

Krav:

* Teknisk utbildning på lägst gymnasienivå eller motsvarande
* Tidigare erfarenhet av ledarskap
* Erfarenhet av stålproduktion
* Kunskap och erfarenhet inom ritningsläsning
* Erfarenhet av budgetansvar
* God datorvana i Office paketet
* Kunskap och erfarenhet inom Lean och 5S
* Mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.Meriterande:

* Högskole-/universitets-/YH-/KY-utbildning inom relevant område
* Tidigare arbeten inom marin miljö, fartyg eller offshore. Arbete inom försvarsmakt eller haft statliga kunder.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansök nu

Logistiker till Shipyard Landskrona

Arbetsledare, lager
Läs mer Jun 24
Saab startar ny verksamhet på Varvsudden i Landskrona! Vill du vara med från början på en spännande resa? Drivs du av att se dina idéer bli verklighet?Hos oss får man arbeta med de mest komplexa konstruktioner för ubåtar, ytfartyg och andra navala system. Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld!Din roll

Som logistiker på Shipyard Landskrona kommer du att ha ett väldigt varierat arbete. Där ingen dag är den andra lik.För att trivas i rollen som logistiker hos oss så tror vi att du har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare och har god vana av att hantera motviktstruck och hjullastare. Du bör också vara en lagspelare. Dina arbetsuppgifter att innefatta inleveranser, plock, packning, inventering samt administration i affärssystem. Du kommer även vara ansvarig för traverserna.

Eftersom det periodvis är högt tempo är det viktigt att du kan hantera flera arbetsprocesser samtidigt och snabbt kunna anpassa dig till nya förutsättningar som uppstår. Arbetsuppgifterna utförs i olika klimat och växlar mellan inom och utomhus arbete.Samarbete är viktigt i rollen då du har ett nära samarbete med kollegor för att utföra det komplexa arbetet på rätt sätt. Vi ser att du som söker är en lagspelare men även att du kan leda dina kamrater inom mindre projekt om så krävs.Vi arbetar ständigt med att ta fram nya arbetssätt för att lösa de utmaningar som vi ställs inför och får därmed arbeta tätt tillsammans med andra arbetsområden som tex konstruktion och produktionsteknik.Din profil

Vi söker en engagerad medarbetare som har en vilja att utvecklas. För att trivas med arbetet behöver du gilla att jobba mycket med problemlösning. Du kommer möta arbetsuppgifter som kräver stor noggrannhet där du behöver planera hur arbetet ska gå till och med hjälp av problemlösning genomföra arbetsuppgiften.Ett krav för tjänsten är att du tidigare arbetat inom lyft, tungtransport, traverser och har truckkort.Hos oss är det viktigt att du som medarbetare är lösningsorienterad, noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas. Arbetets karaktär gör att du bör behärska engelska.Meriterande:

* Erfarenhet av ritningsläsning
* Erfarenhet av elektronik eller hydraulik
* Säkralyft
* Liftkort
* Heta arbeten
* FallskyddHar du erfarenhet av körning av Mobilkran och teleskoplastare så är det mycket meriterande.Arbetstiderna är dagtid, skift kan förekomma.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härOm du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Ansök nu

HSEQ Manager, fokus på kvalite till Shipyard Landskrona

Kvalitetschef
Läs mer Jun 24
Saab startar ny verksamhet på Varvsudden i Landskrona! Vill du vara med från början på en spännande resa? Drivs du av att se dina idéer bli verklighet?

Hos oss får man arbeta med de mest komplexa konstruktioner för ubåtar, ytfartyg och andra navala system. Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld!Din roll

Ditt ansvar innefattar att driva arbetet med att utveckla, förenkla och uppdatera Shipyard Landskronas kvalitetsarbete. Du kommer som HSEQ Manager vara en drivande del i vårt kvalitetsarbete tillsammans med övriga kollegor och chefer. Några av dina uppgifter kommer att vara:

*

Sätta för verksamheten relevanta kvalitetsmål och följa upp dess samt ansvara för att Shipyard Landskrona uppfyller certifieringar enligt ISO 9000/14001/45001 och följa upp dessa i interna revisioner.
*

I samverkan med svetsansvarig ansvara för certifiering enligt ISO 3834-2.
*

Medverka vid koncerninterna revisioner av certifiering enligt ISO 3834-2 samt följa upp eventuella förbättrings- och korrigerande åtgärder.
*

Säkerställa att ritningar och produktionsunderlag är korrekta i samarbete med konstruktions- och beredningsavdelning samt se till att underlaget efterlevs och relevanta kontroller genomförs.
*

Löpande arbeta med verktygen för verksamhets- och dokumentstyrning samt utveckla dessa tillsammans med koncernövergripande resurser.
*

Sätta för verksamheten relevanta miljömål och följa upp dessa. Bland annat genom att se till att koncernövergripande miljömål uppnås och övervaka förbrukning av material samt se till att hanteringen av avfall sker på ett korrekt sätt.
*

Vid behov assistera koncernövergripande arbetsmiljöteam.I rollen rapporterar du till platschefen och är placerad på Saab Kockums site Shipyard Landskrona i Landskrona.Din profil

För att lyckas i rollen som HSEQ Manager söker vi dig som har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsarbete. Som person tror vi att du är strukturerad, driven, lyhörd och prestigelös. Du tar snabbt till dig tekniska verksamheter och du tycker att det är roligt att samarbeta med såväl kontorskollegor som medarbetare i produktionen. Du har en jordnära personlighet och ett lösningsorienterat tillvägagångssätt. Du trivs i miljöer där ingen dag är den andra lik och du har en god förmåga att skapa struktur och ordning.Kvalifikationer

* Akademisk utbildning eller har på annat sätt förvärvat likvärdiga kunskaper
* Utbildad inom/eller erfarenhet från ISO-certifiering och systematiskt arbetsmiljöarbete
* Dokumenterad erfarenhet av processutveckling och verksamhetssystem
* Erfarenhet från arbete inom industri och/eller sjöfart eller liknande är meriterande
* Branscherfarenhet är meriterande
* Flytande kunskaper i svenska och engelska
* Kunskaper i Office365

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansök nu

HSEQ Manager, fokus på kvalitete till Shipyard Landskrona

Kvalitetschef
Läs mer Jun 24
Saab startar ny verksamhet på Varvsudden i Landskrona! Vill du vara med från början på en spännande resa? Drivs du av att se dina idéer bli verklighet?

Hos oss får man arbeta med de mest komplexa konstruktioner för ubåtar, ytfartyg och andra navala system. Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld!Din roll

Ditt ansvar innefattar att driva arbetet med att utveckla, förenkla och uppdatera Shipyard Landskronas kvalitetsarbete. Du kommer som HSEQ Manager vara en drivande del i vårt kvalitetsarbete tillsammans med övriga kollegor och chefer. Några av dina uppgifter kommer att vara:

*

Sätta för verksamheten relevanta kvalitetsmål och följa upp dess samt ansvara för att Shipyard Landskrona uppfyller certifieringar enligt ISO 9000/14001/45001 och följa upp dessa i interna revisioner.
*

I samverkan med svetsansvarig ansvara för certifiering enligt ISO 3834-2.
*

Medverka vid koncerninterna revisioner av certifiering enligt ISO 3834-2 samt följa upp eventuella förbättrings- och korrigerande åtgärder.
*

Säkerställa att ritningar och produktionsunderlag är korrekta i samarbete med konstruktions- och beredningsavdelning samt se till att underlaget efterlevs och relevanta kontroller genomförs.
*

Löpande arbeta med verktygen för verksamhets- och dokumentstyrning samt utveckla dessa tillsammans med koncernövergripande resurser.
*

Sätta för verksamheten relevanta miljömål och följa upp dessa. Bland annat genom att se till att koncernövergripande miljömål uppnås och övervaka förbrukning av material samt se till att hanteringen av avfall sker på ett korrekt sätt.
*

Vid behov assistera koncernövergripande arbetsmiljöteam.I rollen rapporterar du till platschefen och är placerad på Saab Kockums site Shipyard Landskrona i Landskrona.Din profil

För att lyckas i rollen som HSEQ Manager söker vi dig som har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsarbete. Som person tror vi att du är strukturerad, driven, lyhörd och prestigelös. Du tar snabbt till dig tekniska verksamheter och du tycker att det är roligt att samarbeta med såväl kontorskollegor som medarbetare i produktionen. Du har en jordnära personlighet och ett lösningsorienterat tillvägagångssätt. Du trivs i miljöer där ingen dag är den andra lik och du har en god förmåga att skapa struktur och ordning.Kvalifikationer

* Akademisk utbildning eller har på annat sätt förvärvat likvärdiga kunskaper
* Utbildad inom/eller erfarenhet från ISO-certifiering och systematiskt arbetsmiljöarbete
* Dokumenterad erfarenhet av processutveckling och verksamhetssystem
* Erfarenhet från arbete inom industri och/eller sjöfart eller liknande är meriterande
* Branscherfarenhet är meriterande
* Flytande kunskaper i svenska och engelska
* Kunskaper i Office365

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansök nu

Produktionsplanerare till Landskrona

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Jun 24
Saab startar ny verksamhet på Varvsudden i Landskrona! Vill du vara med från början på en spännande resa? Drivs du av att se dina idéer bli verklighet?

Hos oss får man arbeta med de mest komplexa konstruktioner för ubåtar, ytfartyg och andra navala system. Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld!Din roll

Som Produktionsplanerare är du ansvarig för material hantering inom leveransprojekt på Shipyard Landskrona. Från att tidigt i projektet planera för material med lång leveranstid till att avisera material till inköp till att plocka ut arbetspaket ur systemet och bereda inför produktion.Du kommer att vara en del av komplex prognostisering, planering och uppföljning av produktion. Detta inkluderar att utveckla och sätta processer och arbetssätt inom produktionsplanering, i gränssnitten mot projektplanering och leveranskedja och även produktionslinjefunktionerna.Arbetsuppgifter

* Skapa och hantera produktionsplaner för att få hög effektivitet i produktionen.

* Följa upp och optimera och justera produktionsplaner.

* Hantera projektledning, produktionsledning, materialförsörjning och logistik.

* Utveckla och förbättra metoder för produktionsplanering och logistik

Din profil

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetsdagen varierar beroende på vad som kommer in. Därför ser vi att du har ett starkt driv, är lösningsorienterad, sprider entusiasm, skapar engagemang hos andra människor och har en förmåga att få saker att hända.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansök nu

Plåtslagare till Saab i Landskrona

Grovplåtslagare
Läs mer Jun 24
Saab startar ny verksamhet på Varvsudden i Landskrona! Vill du vara med från början på en spännande resa? Drivs du av att se dina idéer bli verklighet?Hos oss får man arbeta med de mest komplexa konstruktioner för ubåtar, ytfartyg och andra navala system. Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld!Din roll

Vi söker nu plåtslagare till vår unika produktion av senaste teknikens ubåtar och ytfartyg på ett av världens modernaste skeppsvarv.

I din roll kommer du att arbeta med nyinstallation, underhåll och reparation. Vi använder oss av en bred mängd svetsmetoder med allt ifrån MIG/MAG till TIG och robotsvetsning vilket gör att din kompetens och yrkesskicklighet ställs på prov. I ditt yrke som grovplåtslagare kommer du komma i kontakt med en mängd olika specialstål för ubåtstillverkning.

För att lyckas som plåtslagare hos oss så ser vi att du är samarbetsvillig, lösningsorienterad och noggrann.Din profil

Krav

*

Erfarenhet av grovplåtslageri och svetsning
*

Erfarenhet av tillverkning och montering av stålkonstruktioner
*

Industriteknisk gymnasieutbildning
*

Goda kunskaper i ritningsläsning
*

Erfarenhet av svetsmetod 136, 141 och 111 i materialtjocklekar över 10 mm
*

DatavanaMeriterande

*

Svetslicenser
*

Erfarenhet av förvärmning av material
*

Erfarenhet i gasbränning
*

Heta arbeten
*

Erfarenhet av kolbågning/kolbågsmejsling
*

Tidigare arbete i materialgrupp 3
*

Tidigare arbete inom varvsindustrin eller annan tung svetsande industriBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansök nu

Systemingenjör Elsystem - Ubåt

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Maj 31
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Som systemingenjör på sektionen "Electrical Systems Submarine" arbetar du med el-systemens hela livscykel från systemdesign/dimensionering, kravhantering, inköp och integration till driftsättning och uppdateringar. Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för elsystemen i våra ubåtar, Detta innebär bland annat framdrivning. Beroende på dina erfarenheter, kompetenser och önskemål kan vi bredda tjänsten inom sektionens ansvarsområden så att den passar dig. Här får du möjligheten att arbeta i en roll med många och varierande kontaktytor eftersom du i denna roll kommer ha en hel del kontakt med både kunder och leverantörer.Din profil

För att lyckas i denna tror vi att du har en examen som civilingenjör inom elektroteknik eller liknande, alternativt en examen som högskoleingenjör med minst 5 års relevant erfarenhet. Vidare har du god kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska och svenska.Som person tror vi att du har en passion för att lösa komplexa utmaningar och en strävan att skapa innovativa lösningar. Du trivs med att vara en del av ett team och har en vilja att både dela med dig av dina kunskaper, och utvecklas själv.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Sektionen ansvarar för elektriska system ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Saab är stolt karriärföretag - läs mera härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Frågor om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Johan Gunnarsson

Email: johan.gunnarsson@saabgroup.comVi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Quality Management Engineer

Internrevisor
Läs mer Jun 7
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Som Quality Management Engineer (QME) arbetar du med att standardisera och effektivisera företagets interna arbetssätt. Du säkerställer att rutiner, kundkrav och krav från myndigheter följs av verksamheten. Som QME förvaltar och utvecklar du verksamhetens ledningssystem i en rådgivande och supporterande funktion. Rollen har stort fokus på genomförande av internrevisioner mot ISO-standarder och AQAP. Vidare kommer du arbeta med att etablera rutiner som säkerställer kravefterlevnad, liksom att se över hur arbetssätt beskrivs och att beskrivningarna fungerar i verkligheten. Du kommer att initiera förbättringsbehov och även stötta verksamheten i deras förbättringsarbete. Att vara organisationen behjälplig inom allmänna kvalitetsfrågor är andra arbetsuppgifter som ingår i befattningen.Placeringsort är Malmö eller Karlskrona och resor orterna emellan föreligger.Din profil

Vi söker dig som har adekvat utbildning på högskolenivå inom kvalitetsområdet. Om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i en tekniktung verksamhet ser vi det som en stor fördel. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändrings- och/eller utbildningsprojekt, samt förståelse för utveckling av systemstöd och förmågan att tolka verksamhetens behov. Kunskap inom ISO standard 9001 är förutsättning och kunskap inom 14001, 45001 AQAP2110 är en fördel om du har.För att lyckas ser vi att du är utåtriktad, nyfiken och alert. Du är lyhörd, målinriktad, strukturerad och ansvarsfull. Likaså måste du behärska svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor tonvikt på personlig läggning och söker dig som vill visa resultat och inte räds utmaningar. Är du den vi söker finns det stora möjligheter att vidareutvecklas inom företaget.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Engineering manager

Gruppchef, teknik
Läs mer Maj 23
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Sektionen som ansvarar för säkerställandet av funktionaliteten av systemen ombord Saab Kockums operativa och framtida ubåtar söker nu sin framtida ledare. Dessa system består bland annat av vattenkylsystem, ventilationsystem, luftreningssystem, brandsläckningssystem och vikt-, balans- och stabilitetssystem. På sektionen arbetar ett snabbt växande team på ungefär 18 systemingenjörer med allt från att ta fram lösningar utifrån kravställningar till att genomföra driftsättningen och verifiering. Din roll som sektionschef blir att stötta detta team i sitt dagliga arbete.I denna roll kommer du få möjlighet att utveckla både människorna och tekniken i våra projekt. Därför drar du inte endast nytta av dina ledarskapsförmågor utan även din tekniska förståelse. Du förväntas vara en coachande, vägledande och motiverande ledare för dina medarbetare, för att nå individuella, operativa och linjegemensamma mål.Du kommer att rapportera till Head of Mechanical Systems & Electrical och ingå i ledningsgruppen för området tillsammans med 4 övriga sektionschefer. Inom ledningsgruppen tar man gemensamt ansvar för området som helhet. Man hjälper och stöttar varandra dagligen och arbetar prestigelöst mot verksamhetens gemensamma mål.Din profil

Vi tror att dina gedigna erfarenheter av en ledande roll, förmodligen som chef eller projektledare, har gett dig ett komplett ledarskap. Du har ett genuint intresse för att utveckla människor och har förmågan att motivera och inspirera dina teammedlemmar. Du är trygg i det operativa arbetet samtidigt som du trivs med att arbeta strategiskt och långsiktig. Du kommunicerar effektivt och har förmågan att leverera komplexa budskap på ett tydligt sätt.Vi förväntar oss inte att du har erfarenhet av ubåtar och den exakta teknik vi arbetar med, men anser att en god teknisk förståelse behövs för att kunna förstå de tekniska utmaningar ditt team står inför. Därför tror vi att du har en civilingenjörsexamen.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Quality Management Engineer

Internrevisor
Läs mer Maj 30
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Som Quality Management Engineer (QME) arbetar du med att standardisera och effektivisera företagets interna arbetssätt. Du säkerställer att rutiner, kundkrav och krav från myndigheter följs av verksamheten. Som QME förvaltar och utvecklar du verksamhetens ledningssystem i en rådgivande och supporterande funktion. Rollen har stort fokus på genomförande av internrevisioner mot ISO-standarder och AQAP. Vidare kommer du arbeta med att etablera rutiner som säkerställer kravefterlevnad, liksom att se över hur arbetssätt beskrivs och att beskrivningarna fungerar i verkligheten. Du kommer att initiera förbättringsbehov och även stötta verksamheten i deras förbättringsarbete. Att vara organisationen behjälplig inom allmänna kvalitetsfrågor är andra arbetsuppgifter som ingår i befattningen.Placeringsort är Malmö eller Karlskrona och resor orterna emellan föreligger.Din profil

Vi söker dig som har adekvat utbildning på högskolenivå inom kvalitetsområdet. Om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i en tekniktung verksamhet ser vi det som en stor fördel. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändrings- och/eller utbildningsprojekt, samt förståelse för utveckling av systemstöd och förmågan att tolka verksamhetens behov. Kunskap inom ISO standard 9001 är förutsättning och kunskap inom 14001, 45001 AQAP2110 är en fördel om du har.För att lyckas ser vi att du är utåtriktad, nyfiken och alert. Du är lyhörd, målinriktad, strukturerad och ansvarsfull. Likaså måste du behärska svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor tonvikt på personlig läggning och söker dig som vill visa resultat och inte räds utmaningar. Är du den vi söker finns det stora möjligheter att vidareutvecklas inom företaget.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Systemingenjör Elsystem - Ubåt

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Maj 2
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Som systemingenjör på sektionen "Electrical Systems Submarine" arbetar du med el-systemens hela livscykel från systemdesign/dimensionering, kravhantering, inköp och integration till driftsättning och uppdateringar. Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för elsystemen i våra ubåtar, Detta innebär bland annat framdrivning. Beroende på dina erfarenheter, kompetenser och önskemål kan vi bredda tjänsten inom sektionens ansvarsområden så att den passar dig. Här får du möjligheten att arbeta i en roll med många och varierande kontaktytor eftersom du i denna roll kommer ha en hel del kontakt med både kunder och leverantörer.Din profil

För att lyckas i denna tror vi att du har en examen som civilingenjör inom elektroteknik eller liknande alternativt en examen som högskoleingenjör med 3 till 5 års relevant erfarenhet. Vidare har du god kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska och svenska.Som person tror vi att du har en passion för att lösa komplexa utmaningar och en strävan att skapa innovativa lösningar. Du trivs med att vara en del av ett team och har en vilja att både dela med dig av dina kunskaper, och utvecklas själv.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Sektionen ansvarar för elektriska system ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Saab är stolt karriärföretag - läs mera härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Frågor om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Johan Gunnarsson

Email: johan.gunnarsson@saabgroup.comVi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Ingenjör för kablar och PHPer till ubåtar

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Maj 2
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som ingenjör arbetar du på sektionen Elsystem Ubåt. I din roll som ingenjör är du involverad i hela livscykeln av produkten. Vilken kort kan sammanfattas:

* Studera - hantera en stor kravmassa, genom kravanalys
* Definiera - ta fram dimensionering och beräkningar samt tekniska specifikationer och interface
* Verifiera - test hos leverantör, rapportskrivning, dokumentkontroll, kontroll ombord på ubåtDu samverkar nära med andra ingenjörer vilket kräver kommunikation och kompromisser med andra avdelningar. Arbetet är komplext, tvärtekniskt, mycket varierande och fordrar såväl helhetssyn som öga för detaljer.Din profil

Vi söker dig som har erforderlig teknisk utbildning på högskolenivå gärna med inriktning el.

* Minst några års relevant arbetslivserfarenhet
* Förståelse för standarder och normer inom kabeltillverkning
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
* Erfarenhet av att delta i stora utvecklingsprojekt
* Mycket god samarbetsförmåga
* Meriterande är om du har erfarenhet av kabelutvecklingResor inom och utanför Sverige förekommer.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen ansvarar för elektriska system ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Frågor om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Johan Gunnarsson

Email: johan.gunnarsson@saabgroup.com

Ansök nu

Sektionschef Environment & Water Systems

Gruppchef, teknik
Läs mer Maj 6
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Sektionen Environment & Water Systems ansvarar för säkerställandet av funktionaliteten av systemen ombord Saab Kockums operativa och framtida ubåtar. Dessa system består bland annat av vattenkylsystem, ventilationsystem, luftreningssystem, brandsläckningssystem och vikt-, balans- och stabilitetssystem. På sektionen arbetar ett snabbt växande team på ungefär 18 systemingenjörer med allt från att ta fram lösningar utifrån kravställningar till att genomföra driftsättningen och verifiering. Din roll som sektionschef blir att stötta detta team i sitt dagliga arbete.I denna roll kommer du få möjlighet att utveckla både människorna och tekniken i våra projekt. Därför drar du inte endast nytta av dina ledarskapsförmågor utan även din tekniska förståelse. Du förväntas vara en coachande, vägledande och motiverande ledare för dina medarbetare, för att nå individuella, operativa och linjegemensamma mål.Du kommer att rapportera till Head of Mechanical Systems & Electrical och ingå i ledningsgruppen för området tillsammans med 4 övriga sektionschefer. Inom ledningsgruppen tar man gemensamt ansvar för området som helhet. Man hjälper och stöttar varandra dagligen och arbetar prestigelöst mot verksamhetens gemensamma mål.Din profil

Vi tror att dina gedigna erfarenheter av en ledande roll, förmodligen som chef eller projektledare, har gett dig ett komplett ledarskap. Du har ett genuint intresse för att utveckla människor och har förmågan att motivera och inspirera dina teammedlemmar. Du är trygg i det operativa arbetet samtidigt som du trivs med att arbeta strategiskt och långsiktig. Du kommunicerar effektivt och har förmågan att leverera komplexa budskap på ett tydligt sätt.Vi förväntar oss inte att du har erfarenhet av ubåtar och den exakta teknik vi arbetar med, men anser att en god teknisk förståelse behövs för att kunna förstå de tekniska utmaningar ditt team står inför. Därför tror vi att du har en civilingenjörsexamen inom maskinteknik.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Riskkoordinator

Riskingenjör, risk management
Läs mer Maj 6
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.Din roll

Som riskkoordinator på BU Submarines kommer du spela en nyckelroll i affärsenhetens riskhanteringsarbete. Du kommer ansvara för att identifiera, bedöma och prioritera risker samt utveckla strategier för att minimera, övervaka och kontrollera sannolikheten eller påverkan av oväntade händelser. Du kommer arbeta tvärfunktionellt för att säkerställa att risker hanteras effektivt och i enlighet med företagets riktlinjer. Du kommer även arbeta med de möjligheter som identifieras och att dessa tillvaratas på bästa sätt.Huvudsakliga arbetsuppgifter:

*Ansvar för affärsenhetens kontinuitetshantering

*Ansvar för riskhantering för Saab Kockums site i Malmö.

*Stödja platschefen i Malmö i riskhanteringsfrågor

*Upprätta och uppföljning av riskhanteringsplaner för produkter och projekt

*Utbilda och sprida kunskap om effektivt risk- och möjlighetsarbete.

*Delta i metod och processutvecklingsarbeteDin profil

Du är analytisk, strukturerad och strategisk i ditt sätt att agera och tänka. Vår verksamhet är teknisk avancerad och du behöver snabbt kunna sätta dig in i nya områden och sätta detaljer i större sammanhang. Du behärskar principer och riktlinjer enligt SS-ISO 31000:2009. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet och kunskaper inom kvalitetssäkring och feleffekts- och kriticitetsanalys. Vidare ser vi en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av marina produkter eller utveckling av komplexa produkter.För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du:

* Har en eftergymnasial utbildning inom Teknik, ekonomi eller juridik, alternativt likvärdig erfarenhet

* Har minst 1 års arbetslivserfarenhet inom risk och möjlighetsområdet.

* Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

* Har erfarenhet av att framgångsrikt leda tvärfunktionella arbets-/projektgrupper.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansök nu

Brinner du för Linux?

Systemadministratör
Läs mer Apr 19
Vill du vara en del av vårt team som utvecklar och förvaltar Saabs serverplattformar, både nya och befintliga? Är du en person med stort teknikintresse inom LINUX området? Om ja, tveka inte att ta nästa steg i din karriär! Läs mer nedan och ansök!Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system.Din roll

I rollen som LINUX tekniker och dess plattform kommer du vara en viktig person i teamet som ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av tekniska tjänster till Saabs verksamhet. I uppdraget ingår att säkra tillgängligheten till system och digitala tjänster vilket ställer höga krav på både säkerhet, stabilitet och noggrannhet i arbetet vi utför. Du kommer även ha en central roll i leverans och supportflödet av IT-tjänsterna.Exempel på det vi arbetar med:

*

Standardisera, effektivisera och automatisera arbetssätt och system.
*

Delta i projekt kopplat till teknikplattformen.
*

Vara en del i drifts och support teamet, utföra felsökning och installationer.
*

Patchhantering och uppgradering av servermiljön.
*

Säkerställa efterlevnad av gällande säkerhetskrav.
*

Aktivt delta i teknikförbättringsarbete.Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av ditt DNA, vilket gör att du kommer passa in väl hos oss, då det genomsyrar i stort sett allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!Resor främst inom Sverige ingår i arbetet varför det är önskvärt med B-körkort.Din profil

Vi söker dig med teknikintresse och har goda kunskaper inom LINUX området. Gärna erfarenhet från stora driftsmiljöer med flera varianter av operativsystem. Du är en person som är noggrann och serviceinriktad och vill arbeta i team. Vidare är det viktigt att du har en ambition att driva arbetet mot automation och hitta effektivare arbetssätt.För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har

* Ett par års erfarenhet inom teknikområdet LINUX med fokus på serverdrift.
* Goda kunskaper i vanligt förekommande scriptspråk så som Bash eller Python.
* Säkerhetstänk kring automatiserad konfigurationsstyrning.
* Stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling.Dokumentation är en viktig del av vårt arbete varför det är ett krav på flytande svenska och engelska, både i tal och skrift.Som person är du kommunikativ och har intresse att möta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är nyfiken och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag.Det är meriterande om du har:

* Erfarenhet kring Red Hat Satellite, SUSE Manager eller liknande verktyg
* Erfarenhet av Ansible - Dockers - Kubernetes
* Härdning av systemBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm. Verksamheten präglas av systematisk drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram m.m. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem härSaab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Stockholm (Järfälla), Göteborg, Linköping, Karlskrona och Malmö.

Ansök nu

Ubåtskonstruktör - Forma framtidens marina innovationer!

Maskinkonstruktör
Läs mer Mar 22
Låt oss introducera dig till en värld av möjligheter! Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Området Outfitting är en plats där betydelsefullt arbete och ett engagerat team möts för att forma framtidens ubåtar. Här har du möjligheten att vara en del av något större, där varje dag är fylld av spännande utmaningar och möjligheter i en inkluderande och utvecklande arbetsmiljö. Tillsammans är vi en enhet med mycket bred kompetens inom mekanikkonstruktion vilket ligger bakom områdets framgångsrika utveckling.Dina uppgifter består av att konstruera och integrera system och utrustningar i våra ubåtar. Tillsammans med ett fantastiskt team med en mångfald av kompetenser och förmågor samarbetar du tvärfunktionellt med flera delar av vår organisation för att skapa lösningar som möter de mest komplexa behoven. Du kommer att arbeta i såväl moderniserings- som nybyggnadsprojekt och vara delaktig från offert till leverans.Din profil

Vi söker dig med en civilingenjörsexamen, gärna inom maskinteknik, och med flera års erfarenhet. Du brinner för teknik och har god förståelse för mekanikkonstruktion och materialegenskaper. Vi tror att du har en god förmåga att kreativt lösa tekniska utmaningar och är bekväm med att arbeta självständigt. Samtidigt värdesätter du kunskapsdelning och kan snabbt anpassa dig till nya utmaningar. Du har en naturlig kommunikationsförmåga, och trivs med att samarbeta.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Sektionschef Environment & Water Systems

Gruppchef, teknik
Läs mer Apr 9
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Sektionen Environment & Water Systems ansvarar för säkerställandet av funktionaliteten av systemen ombord Saab Kockums operativa och framtida ubåtar. Dessa system består bland annat av vattenkylsystem, ventilationsystem, luftreningssystem, brandsläckningssystem och vikt-, balans- och stabilitetssystem. På sektionen arbetar ett snabbt växande team på ungefär 18 systemingenjörer med allt från att ta fram lösningar utifrån kravställningar till att genomföra driftsättningen och verifiering. Din roll som sektionschef blir att stötta detta team i sitt dagliga arbete.I denna roll kommer du få möjlighet att utveckla både människorna och tekniken i våra projekt. Därför drar du inte endast nytta av dina ledarskapsförmågor utan även din tekniska förståelse. Du förväntas vara en coachande, vägledande och motiverande ledare för dina medarbetare, för att nå individuella, operativa och linjegemensamma mål.Du kommer att rapportera till Head of Mechanical Systems & Electrical och ingå i ledningsgruppen för området tillsammans med 4 övriga sektionschefer. Inom ledningsgruppen tar man gemensamt ansvar för området som helhet. Man hjälper och stöttar varandra dagligen och arbetar prestigelöst mot verksamhetens gemensamma mål.Din profil

Vi tror att dina gedigna erfarenheter av en ledande roll, förmodligen som chef eller projektledare, har gett dig ett komplett ledarskap. Du har ett genuint intresse för att utveckla människor och har förmågan att motivera och inspirera dina teammedlemmar. Du är trygg i det operativa arbetet samtidigt som du trivs med att arbeta strategiskt och långsiktig. Du kommunicerar effektivt och har förmågan att leverera komplexa budskap på ett tydligt sätt.Vi förväntar oss inte att du har erfarenhet av ubåtar och den exakta teknik vi arbetar med, men anser att en god teknisk förståelse behövs för att kunna förstå de tekniska utmaningar ditt team står inför. Därför tror vi att du har en civilingenjörsexamen inom maskinteknik.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Systemansvarig maskiningenjör

Civilingenjör, maskin
Läs mer Mar 28
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Vi söker erfarna och passionerade Systemingenjörer inom maskinteknik för att förstärka vår sektion, Environment & Waters Systems på Saab Kockums. Denna position erbjuder dig möjligheten att arbeta med cutting-edge-teknologi i betydelsefulla projekt. Som en del av vårt team kommer du att spela en nyckelroll i utvecklingen och säkerställandet av funktionaliteten hos systemen ombord på våra avancerade ubåtar. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att ta fram lösningar utifrån kravställningar, samarbeta med andra avdelningar för att färdigställa systemen, och genomföra driftsättningen och verifiering. Resor till framförallt Karlskrona förekommer regelbundet.Vi tillsätter tjänster inom följande områden:

* Ventilationssystem
* Gasövervakning- och luftreningssystem
* Kylsystem
* Vattensystem
* BrandskyddsystemDin Profil

Vi söker civilingenjörer inom maskinteknik med erfarenhet på minst 4 år inom något av ovanstående område. Som person tror vi att du trivs med ansvar och har förmågan att ta egna initiativ för att nå våra mål och utvecklas. Vi tror även att du är teamorienterad, och ser värdet i att samarbeta för att kunna lösa komplexa problem. Du är bra på att kommunicera på engelska och svenska, både verbalt och skriftligt.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Junior mjukvaruutvecklare med fokus på Computer Vision och AI

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Mar 15
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi expanderar vår Naval Computer Vision-grupp, och letar nu efter en mjukvaruingenjör som kan hjälpa oss att utveckla vårt perceptionssystem. Perceptionssystemet används för att skapa en uppfattning om ett fartygs omgivning i syfte att stötta autonomisystemet.Den rekryterande gruppen, som kan ses som en start-up inom företaget, har en välutrustad forskningsbåt. Denna båt fungerar som en bas för utvecklingen, där vi ska utveckla programvara som förstår sin omgivning och kan navigera i sin marina miljö, främst med hjälp av kameror. Vi ser framför oss att du, åtminstone initialt, fokuserar på ett fåtal mjukvaruuppgifter. Bland annat är fokus att utveckla annoteringsprogram, tillverka syntetisk data, och testning.Huvuduppgifter:

· Programmering - främst Python, men även C#, eller C++,...

· Testning av programvara, vilket även innefattar en del annotering av bilder.

· HMI-utveckling (prototyping) / visualisering

· Vara en del av att leda vägen mot en större, mer effektiv mjukvaruorganisation

· Samarbete inom Saab och Saab Kockums, samt med kunder och underleverantörerSektionen Technology Management Department är ett litet multidisciplinärt team inom strategiavdelningen på Saab Kockums. Vår roll är att hantera och genomföra teknik- och forskningsprojekt, inklusive samarbeten med universitet, institut, andra industrier och statliga organ. Vi har ett brett spektrum av uppgifter, inklusive omfattande kopplingar till hela Saab-koncernen när det gäller teknik och forskning.Din profil

Vi tror att du har en stark passion för ny teknik och förstår hur du applicerar den på våra användningsfall. Idealt sett har du viss erfarenhet från både mjukvaruutveckling och maskininlärning. Det skulle vara fördelaktigt om du hade någon marin bakgrund och/eller har erfarenhet från försvarsindustrin. För att trivas i denna roll är du intresserad av AI/ML, är motiverad, strukturerad och kreativ som person, och har ett starkt driv att lära dig mer. Vidare är du naturligt social och flexibel, med förmågan att snabbt sätta dig in i nya uppgifter, projekt och kundbehov.Nödvändiga färdigheter:

· Civilingenjör i datateknik, teknisk fysik, eller motsvarande

· Programmeringskunskaper

· Maskininlärning (helst erfarenhet från Computer Vision)

· Goda kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

· SjälvgåendeÖnskvärda färdigheter:

· God kännedom om marina teknologier

· DevOps

· Linux

· GitHub

· Docker

· PyTorch

· Unity 3DBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men är en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Du kan ansöka på antingen svenska eller engelskaVi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Systemingenjör Elsystem - Ubåt

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Mar 4
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Som systemingenjör på sektionen "Electrical Systems Submarine" arbetar du med el-systemens hela livscykel från systemdesign/dimensionering, kravhantering, inköp och integration till driftsättning och uppdateringar. Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för elsystemen i våra ubåtar, Detta innebär bland annat framdrivning. Beroende på dina erfarenheter, kompetenser och önskemål kan vi bredda tjänsten inom sektionens ansvarsområden så att den passar dig. Här får du möjligheten att arbeta i en roll med många och varierande kontaktytor eftersom du i denna roll kommer ha en hel del kontakt med både kunder och leverantörer.Din profil

För att lyckas i denna tror vi att du har en examen som civilingenjör inom elektroteknik eller liknande alternativt en examen som högskoleingenjör med 3 till 5 års relevant erfarenhet. Vidare har du god kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska och svenska.Som person tror vi att du har en passion för att lösa komplexa utmaningar och en strävan att skapa innovativa lösningar. Du trivs med att vara en del av ett team och har en vilja att både dela med dig av dina kunskaper, och utvecklas själv.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Sektionen ansvarar för elektriska system ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Saab är stolt karriärföretag - läs mera härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Frågor om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Johan Gunnarsson

Email: johan.gunnarsson@saabgroup.comVi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

IT Systems Engineer

Systemanalytiker/Systemutredare
Läs mer Mar 6
Want to influence the bigger picture? At Saab, you can realise amazing innovations that keep people and societies safe. Together, we can truly make an impact - and your part matters.Your role

As an IT Systems Engineer on Kockums you will be working with onboard IT systems in our submarine and surface ship projects. You will work closely with our system engineering teams, to make sure that the IT infrastructure onboard are well designed in accordance to the operational needs.

Our products consist of many systems, both developed in house and procured and integrated in a complex distributed environment.The main tasks are:

* IT system/infrastructure design, development and verification
* Review and analysis of technical IT solutions
* Create IT system documentation e.g. descriptions, instructions and policiesYou will work from either one of our centrally located and coastal offices in Malmö or Karlskrona. The work may involve some business travel, both within Sweden and abroad.Your profile

We are looking for a person with good communicative skills to collaborate with many different stakeholders in our cross functional environment. You have to knowledge to convert requirements and analysis into technical solutions. Our search is for a great colleague that will fit into our group of open minded individuals constantly sharing our knowledge and experience! Who you are is of great value for us in our selection process.Required skills:

* Masters degree in engineering or equivalent experiences
* Knowledge and experience in IT system/infrastructure design, development and verification for example

* Git
* Scripting language such as Ansible
* Virtualization
* IT Automation
* Network
* Linux/Windows* Excellent communication skills in Swedish and English, verbal and writtenDesired skills:

* Knowledge and experience from working with IT architecture or IT modelling
* Knowledge and experience from working with DevOps Security
* Experience from working with product developmentThis position requires that you will be approved in a security screening in accordance with the Swedish Protective Security Act.What you will be a part of

Behind our innovations stand the people who make them possible. Brave pioneers and curious minds. Everyday heroes and inventive troubleshooters. Those who share deep knowledge and those who explore sky-high. And everyone in between.

?

Joining us means making an impact together, contributing in our own unique ways. From crafting complex code and building impressive defence and security solutions to simply sharing a coffee with a colleague, every action counts. We encourage you to take on challenges, to create smart inventions and grow in our friendly and tech-savvy workspace. We have a solid mission to keep people and society safe.Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 22,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer and more sustainable world.Saab designs, manufactures and maintains advanced systems in aeronautics, weapons, command and control, sensors and underwater systems. Saab is headquartered in Sweden. It has major operations all over the world and is part of the domestic defence capability of several nations. Read more about us here

If you have any questions about the job, don´t hesitate to contact
Mattias Bruzelius, recruiting manager +46 734 18 87 49Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement.

We look forward to your application!

Ansök nu

Sektionschef Environment & Water Systems

Gruppchef, teknik
Läs mer Mar 12
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Sektionen Environment & Water Systems ansvarar för säkerställandet av funktionaliteten av systemen ombord Saab Kockums operativa och framtida ubåtar. Dessa system består bland annat av vattenkylsystem, ventilationsystem, luftreningssystem, brandsläckningssystem och vikt-, balans- och stabilitetssystem. På sektionen arbetar ett snabbt växande team på ungefär 18 systemingenjörer med allt från att ta fram lösningar utifrån kravställningar till att genomföra driftsättningen och verifiering. Din roll som sektionschef blir att stötta detta team i sitt dagliga arbete.I denna roll kommer du få möjlighet att utveckla både människorna och tekniken i våra projekt. Därför drar du inte endast nytta av dina ledarskapsförmågor utan även din tekniska förståelse. Du förväntas vara en coachande, vägledande och motiverande ledare för dina medarbetare, för att nå individuella, operativa och linjegemensamma mål.Du kommer att rapportera till Head of Mechanical Systems & Electrical och ingå i ledningsgruppen för området tillsammans med 4 övriga sektionschefer. Inom ledningsgruppen tar man gemensamt ansvar för området som helhet. Man hjälper och stöttar varandra dagligen och arbetar prestigelöst mot verksamhetens gemensamma mål.Din profil

Vi tror att dina gedigna erfarenheter av en ledande roll, förmodligen som chef eller projektledare, har gett dig ett komplett ledarskap. Du har ett genuint intresse för att utveckla människor och har förmågan att motivera och inspirera dina teammedlemmar. Du är trygg i det operativa arbetet samtidigt som du trivs med att arbeta strategiskt och långsiktig. Du kommunicerar effektivt och har förmågan att leverera komplexa budskap på ett tydligt sätt.Vi förväntar oss inte att du har erfarenhet av ubåtar och den exakta teknik vi arbetar med, men anser att en god teknisk förståelse behövs för att kunna förstå de tekniska utmaningar ditt team står inför. Därför tror vi att du har en civilingenjörsexamen inom maskinteknik.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Young Talent - Assistent

Chefssekreterare
Läs mer Mar 14
Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.Din roll

Vi söker en Young Talent till vårt chefsteam! Vi erbjuder en unik möjlighet för en högskoleutbildad person med ambition att utvecklas inom teknik och ledarskap. Du kommer arbeta direkt med chefen för Engineering och ledningsgruppen. I rollen kommer du ge både administrativt och strategiskt stöd, koordinera projekt och arbetsuppgifter, bistå med analyser samt arbeta proaktivt för bästa resultat. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Utveckling: Vi ger dig utrymme att ta egna initiativ och växa i din roll. Målet är att du efter en tid ska avancera vidare inom bolaget
* Strategiska frågor: Möjlighet att bistå ledningsgruppen i strategiska frågor och driva, medverka i interna förändrings- och förbättringsprojekt.
* Administrativt stöd: Ge stöd till teamet med enklare administrativa uppgifter.Din profil

För att lyckas i denna roll tror vi att du har en relevant högskoleutbildning och några års arbetslivserfarenhet. Du är ambitiös och har en stor vilja att lära dig och utvecklas. Du är alltid beredd på att ta dig an nya utmaningar och har förmågan i dessa fall att analysera, dra korrekta slutsatser, och sedan hitta kreativa lösningar. Du trivs i en teambaserad arbetsmiljö och har förmågan att kommunicera effektivt.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansök nu

Chefsassistent

Chefssekreterare
Läs mer Mar 14
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som assistent till chefen för Engineering och ledningsgruppen kommer du att arbeta nära våra chefer samtidigt som du dyker djupare in i världen av ubåtar och vår verksamhet. Du kommer vara en central del av vårt team och din insats kommer vara avgörande för att allt ska flyta smidigt.I rollen kommer du ge både administrativt och strategiskt stöd, koordinera projekt och möten samt arbeta proaktivt för bästa resultat.Dina huvudsakliga uppgifter:

* Chefsstöd: Ge stöd till chefen och ledningsgruppen i det dagliga arbetet i olika frågor och arbetsuppgifter.
* Möteskoordinering: Planera, organisera och samordna möten, inklusive researrangemang, agendaplanering och mötesdokumentation.
* Kommunikation: Utforma och skicka ut information, kallelser och annan kommunikation. Hantera och ansvara för vår teamsite.
* Analysera och rapportera: Söka, samla in data, sammanställa rapporter och följa upp aktiviteter.
* Verksamhetsutveckling: Bidra till att dokumentera, förbättra rutiner och utveckla verksamheten.Din profil

För att lyckas i denna roll tror vi att du är organiserad och ansvarstagande. Detta, tillsammans med har du är flexibel och anpassningsbar ger dig möjligheten att hantera flera uppgifter samtidigt. Du är samarbetsvillig och trivs i en teambaseradmiljö. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig tydligt och effektivt på både svenska och engelska, i skrift och tal. Vidare har du god datorvana.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansök nu

Ubåtskonstruktör - Forma framtidens marina innovationer!

Maskinkonstruktör
Läs mer Feb 27
Dyk ner i en spännande karriär som ubåtskonstruktör hos Saab. Området Outfitting fortsätter att växa för att möta framtida mål och söker nu fler konstruktörer inom marin- och maskinteknik. Brinner du för innovativ teknik och vill vara en del av ett framstående team? Sök och ta möjligheten att göra skillnad på riktigt!

Din roll

Som ubåtskonstruktör kommer du att spela en central roll i utvecklingen av våra ubåtar. Dina uppgifter består av att konstruera och integrera system och utrustningar i våra ubåtar. Tillsammans med ett kompetent team samarbetar du tvärfunktionellt med flera delar av vår organisation för att ta fram enkla lösningar på komplexa problem med utmanande kravställningar.Din profil

Med en övertygelse om att styrkan ligger i en mångfald kompetenser och förmågor, välkomnar vi varierande tekniska utbildningsbakgrunder och arbetslivserfarenheter. Du besitter god förståelse för mekanikkonstruktion, materialegenskaper och en god förmåga att tänka kreativt vad gäller att hitta lösningar på tekniska utmaningar.Vi tror att du är genuint intresserad av teknik och har en god förmåga att arbeta självständigt. Vi tror också att du gillar att samarbeta och dela med dig av kunskap samt att du snabbt tar till dig ny kunskap som omsätts i praktiken. Framförallt är en god kommunikationsförmåga viktigt för oss.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Outfitting är en enhet med mycket bred kompetens inom mekanikkonstruktion och med en inkluderande och utvecklande arbetsmiljö. Vi arbetar i såväl moderniserings- som nybyggnadsprojekt och är delaktiga från offert till leverans.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss härInom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem härObservera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelskaSaab är stolt karriärföretag 2024 - läs mera härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Electrical Design Engineer

Elkonstruktör
Läs mer Feb 8
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker en passionerad elkonstruktör som vill vara med i framtagningen av produktionsunderlag för spännande projekt inom ubåtsindustrin. Du kommer att tillhöra en sektion som består av drygt 15 engagerade kollegor för att skapa innovativa lösningar för detaljkonstruktion av apparatskåp och manöver/kopplingslådor. Vidare arbetar vi tvärfunktionellt med våra angränsade kompetensområden för att säkerställa konstruktionens funktion och installation i ubåten. Hos oss får du möjligheten att inte bara utveckla din tekniska kompetens utan även vara en del av ett samarbetsvänligt och stöttande arbetsklimat där vi alla växer och lär av varandra.Din profil

Vi söker dig som har relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller YH/YT med några års erfarenhet.Vidare ser vi gärna att du har:

* Förståelse för standarder och normer inom elkonstruktion.
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
* Erfarenhet av CAD-system, gärna EPlan P8.
* Erfarenhet av att delta i stora utvecklingsprojekt.
* Mycket god samarbetsförmågaMeriterande är om du har:

* Erfarenhet av marina systemBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, krav på visst medborgarskap medföras.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.Frågor om positionen? Tveka inte att ta kontakt!

Urban Åberg, rekryterande chef +46 734 46 26 31, urban.aberg@saabgroup.comDaniel Jivenius, rekryterande chef +46 734 34 16 17, daniel.jivenius@saabgroup.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Systemansvarig maskiningenjör

Civilingenjör, maskin
Läs mer Feb 20
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Vi söker erfarna och passionerade Systemingenjörer inom maskinteknik för att förstärka vår sektion, Environment & Waters Systems på Saab Kockums. Denna position erbjuder dig möjligheten att arbeta med cutting-edge-teknologi i betydelsefulla projekt. Som en del av vårt team kommer du att spela en nyckelroll i utvecklingen och säkerställandet av funktionaliteten hos systemen ombord på våra avancerade ubåtar. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att ta fram lösningar utifrån kravställningar, samarbeta med andra avdelningar för att färdigställa systemen, och genomföra driftsättningen och verifiering. Resor till framförallt Karlskrona förekommer regelbundet.Vi tillsätter tjänster inom följande områden:

* Ventilationssystem
* Gasövervakning- och luftreningssystem
* Kylsystem
* Vattensystem
* BrandskyddsystemDin Profil

Vi söker civilingenjörer inom maskinteknik med erfarenhet på minst 4 år inom något av ovanstående område. Som person tror vi att du trivs med ansvar och har förmågan att ta egna initiativ för att nå våra mål och utvecklas. Vi tror även att du är teamorienterad, och ser värdet i att samarbeta för att kunna lösa komplexa problem. Du är bra på att kommunicera på engelska och svenska, både verbalt och skriftligt.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Mechanical Systems Engineer Submarines

Processingenjör, maskin
Läs mer Jan 30
Har du en passion för teknik? Nu har du möjligheten att växa tillsammans med oss i våra ubåtsprojekt. Vi söker dig som vill vara med och forma framtidens innovationer och hålla havet säkert.Din roll

Hull and Weapon Integration består av fem sektioner och ca 90 medarbetare som jobbar med konstruktion och systemdesign för ubåtar under hela deras livslängd. Vårt område ansvarar för att ta fram mekaniska system med tyngdpunkt på integrationslösningar, lyftutrustning, framdrivning samt svets- och kompositkonstruktioner.

Din profil

Vi söker dig som är ingenjör och trivs med arbetsuppgifter såsom funktionsanalyser, hantering av systemdata, deltagning vid prover, support mot konstruktion för säkerställande av kravuppfyllnad samt framtagning av teknisk dokumentation så som scheman, system- och handhavandebeskrivningar etc. Med partners och underleverantörer över hela världen arbetar vi med komplexa produkter med hög kravställning, så du är lösningsorienterad och ser helheten för att kunna göra väl avvägda kompromisser.Vi ser gärna att du

* Är utbildad civil- eller högskoleingenjör, eller motsvarande, med minst 3-5 års erfarenhet.
* Delar med dig av dina kunskaper och är nyfiken att lära från dina kollegor.
* Engagerar dig i förbättringsarbete och har kvalité i fokus.
* Har tidigare erfarenheter av kravanalys och verifiering.Vi vill att du uppfyller något av kriterierna och fyller på med egna färdigheter eller egenskaper som du anser relevanta.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Vi erbjuder en stöttande och inspirerande arbetsplats där du kan utvecklas både personligt och professionellt. Oavsett var du befinner dig i din karriär kommer du att vara en värdefull del av vårt teknikteam, där vi har en bred och djup kompetens inom flera områden.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss härInom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem härObservera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.Saab är stolt karriärföretag - läs mera härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Anders Hallberg: anders.hallberg@saabgroup.comSaab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Systemingenjör levnadsutrymme ubåt

Logistikingenjör
Läs mer Feb 19
Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.Din roll

Som systemingenjör hos oss kommer du att arbeta med ubåtens boendemiljö. Här sätts brukarna i fokus vilket är ett högt prioriterat område för våra kunder. I nuläget består sektionen av 30 medarbetare, men vi behöver bli fler - dels för vårt nuvarande projekt, men kanske också för framtida utmaningar.I rollen som systemingenjör är du med i hela livscykeln, från produktframtagning ända fram till verifiering. Din uppgift blir därefter att ta fram systemdesignen så att den uppfyller de krav som ställs. Du kommer även stötta i framtagningen av ritningsunderlag, samt inköp under processen. I slutfasen kommer du även verifiera kraven. Tjänsten kan innehålla tjänsteresor.Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Systemdesign och planering
* Kravhantering
* Systemintegration
* Test och validering
* Dokumentation
* Teknisk ledning
* Livscykelshantering

Din profil

Vi tror att du är civil- eller högskoleingenjör, och meriterande är om du har några års erfarenhet. Vi tycker att du som har en bakgrund som konstruktör och vill fördjupa dig i systemarbete är extra intressant! Har du ingen ingenjörsutbildning, men längre relevant arbetslivserfarenhet är du självklart välkommen att söka.Vi lägger stor vikt vid det personliga i rekryteringen och för att du ska trivas i vårt team behöver du ha lätt för att samarbeta, då det är en väldigt stor del av vår vardag. Du kan dock arbeta självständigt och driver på ditt egna arbete. Vi förväntar oss inte att du ska ha så mycket kunskap om ubåtar, utan det viktigaste är att du är nyfiken och vill lära dig.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Chef Project Management and Planning

Gruppchef, teknik
Läs mer Feb 19
Vill du vara med och leda och forma framtiden för svensk ubåtsutveckling? Vi söker efter dig - en engagerad, tydlig och trygg chef för Engineerings projektledare och hantering av projektportföljen.Din roll

Vi söker en chef till vår enhet Project Management and Planning inom Engineering som kommer spela en central roll i att leda och utveckla vår projektledningsfunktion. Du kommer att ansvara för att forma, skapa och implementera processer och kompetenser för att säkerställa effektivitet och framgång i våra projekt. Du kommer också att ha en nära samverkan med projektledare, chefer och andra intressenter för att säkerställa att projekten levereras i tid, inom budget och med hög kvalitetDina ansvarsområden kommer inkludera:

* Utveckling och standardisering av projektmetodik: Utveckla och implementera standardiserade projektmetoder och processer för att säkerställa en effektiv projektstyrningsprocess.
* Projektplanering och styrning: Hjälpa till med att utveckla projektplaner, identifiera risker, analyser och övervaka projektens framsteg enligt planen.
* Utbildning och kompetensutveckling: Tillhandahålla utbildning och stöd till projektledare och -team.
* Projektrapportering och kommunikation: Skapa rapporter, presentationer om projektportföljen till ledningsgrupp och andra intressenter.
* Resurshantering: Stödja chefer och projektledare vid projektplanering och resursallokering.Du rapporterar till Head of Engineering och ingår i ledningsgruppen. Din placering är på vårt kontor i Malmö och resor till framförallt Karlskrona förekommer regelbundet.Din Profil

Vi letar efter dig som känner dig trygg i ditt ledarskap och har förmågan att växla mellan perspektiv. Som kan koppla ihop det övergripande målet med det dagliga arbetet i projekten. Du är pedagogisk och gillar att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att göra arbetsplatsen bättre, stödja tillväxten och förbättra våra processer och produkter. Troligen har du teoretisk och praktisk erfarenhet av vanligt förekommande projektmodeller och besitter kunskap om utveckling och komplexitet i stora organisationer.Vi tror att du är från en teknisk bransch och har du erfarenhet från varvsindustri, Subsea, process och anläggning, tyngre mekanisk konstruktion eller försvarsindustri är det meriterande. Du älskar att arbeta i team och har en naturlig drivkraft i att göra dina kollegor tryggare och bättre i sina roller. Du har även förmågan att motivera andra att delta i och att genomföra förändringar.För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har:

* Gedigen erfarenhet av projektledning, utveckling i stora, komplexa projekt
* Teoretisk och praktisk erfarenhet av vanligt förekommande projektmodeller
* Minst 5 års erfarenhet av arbete som Project Management Office chef, eller av en liknande roll
* God förståelse för projektstyrningsmetodik och verktyg, certifiering är meriterande
* Starka ledaregenskaper och förmåga att motivera och inspirera andra
* God förståelse för projektportföljstyrning och dess koppling till den övergripande verksamhetsstrategin.
* Stark kommunikativ förmåga och att uttrycka dig tydligt och effektivt
* Vana av att analysera komplex data och presentera resultatet tydligt och effektivt

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt framtida kollega som kan bidra till vår ledningsgrupp med kompletterande kompetenser, egenskaper och förmågor.

Låter detta som lockande för dig? Skicka din ansökan idag och bli en del av vårt team.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansök nu

Arbetsmiljöspecialist till Saab Kockums

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Feb 19
Är du passionerad för frågor som rör arbetsmiljö och säkerhet?Din roll

Vi söker en engagerad och erfaren arbetsmiljöspecialist med stabila administrativa färdigheter för att stärka vårt team inom Saab Kockums occupational health and safety område. Som Arbetsmiljöspecialist kommer du, tillsammans med ditt team, spela en nyckelroll i att strategiskt och operativt driva, koordinera och utveckla vår arbetsmiljöprocess.Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Tillsammans med ditt team ansvara för att leda och utveckla koncernens arbetsmiljöledningsprocess. Hantera administrativa uppgifter relaterade till dessa.
* Bistå affärs- och verksamhetsområden med specialistkompetens inom arbetsmiljö.
* Säkerställa efterlevnad av krav och lagar inom arbetsmiljöarbete.
* Ledning av arbetsmiljörelaterade aktiviteter och insatser.
* Samordning och sammanställning av årliga riskbedömningar.
* Genomförande av utbildningsinsatser för att öka medvetenheten och kunskapen inom arbetsmiljöområdet.
* Arbeta med interna och externa revisioner, ISO 45001.Du kommer att vara en del av ett effektivt OHS-team på Kockums där du kommer att samarbeta mycket med dina HR-kollegor både inom företaget och inom företagsgruppen. Du kommer att ha daglig kontakt med chefer såväl som skyddsombud.Din profil

För den här tjänsten letar vi efter dig som har en kvalificerad utbildning inom området, som givit dig mycket god förståelse för svensk lagstiftning inom området. Vidare har du samlat på dig några års erfarenhet av en liknande roll där ditt arbetssätt präglas av att du tar ansvar, har en god initiativförmåga och ett stort engagemang. Du trivs i en drivande, coachande och människoorienterad miljö där du har förmågan att inspirera och stötta dina kollegor. Du kommunicerar bra på engelska och svenska, både skriftligt och verbalt.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Ansök nu

Ingenjör för kablar och PHPer till ubåtar

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Feb 6
Är du intresserad av kablar och blir du nyfiken på hur en kabel går igenom tryckskrovet på en ubåt? Då har vi jobbet till dig. Nu söker vi en ingenjör som har ansvar för kablar och PHPer (Pressure Hull Penetrators) till våra ubåtar.

Din roll

Som ingenjör arbetar du på sektionen Elsystem Ubåt. I din roll som ingenjör är du involverad i hela livscykeln av produkten. Vilken kort kan sammanfattas:

* Studera - hantera en stor kravmassa, genom kravanalys
* Definiera - ta fram dimensionering och beräkningar samt tekniska specifikationer och interface
* Verifiera - test hos leverantör, rapportskrivning, dokumentkontroll, kontroll ombord på ubåt

Du samverkar nära med andra ingenjörer vilket kräver kommunikation och kompromisser med andra avdelningar. Arbetet är komplext, tvärtekniskt, mycket varierande och fordrar såväl helhetssyn som öga för detaljer.Din profil

Vi söker dig som har erforderlig teknisk utbildning på högskolenivå gärna med inriktning el.

* Minst några års relevant arbetslivserfarenhet
* Förståelse för standarder och normer inom kabeltillverkning
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
* Erfarenhet av att delta i stora utvecklingsprojekt
* Mycket god samarbetsförmåga
* Meriterande är om du har erfarenhet av kabelutveckling

Resor inom och utanför Sverige förekommer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Sektionen ansvarar för elektriska system ombord på våra ubåtar, som framdrivningssystem, generatorer, batterisystem, eldistribution, belysning och motorer med drivsystem. Vi ansvarar även för kablar och kabelgenomföringar som används ombord.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett stolt karriärföretag - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Frågor om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Johan Gunnarsson

Email: johan.gunnarsson@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Ingenjör till vikt- och stabilitetsanalyser - ubåtsutveckling

Civilingenjör, maskin
Läs mer Jan 15
Vår sektion för Naval Architecture behöver förstärkas med fler team-medlemmar för att möta framtida utmaningar. Detta är ett arbete för dig som är intresserad av utveckling och analysering av nya ubåtar och har ett genuint intresse i både avancerad teknologi och människan!
Din roll

Vi söker en engagerad och analytisk utvecklingsingenjör som kommer att spela en central roll i att säkerställa att våra ubåtar har den rätta vikt och deplacementsbalansen, stabiliteten och viktkompensationsförmågan i de farvatten den ska operera i. Du kommer att samarbeta med erfarna kollegor i vårt konceptutvecklingsteam såväl som tvärs den tekniska organisationen.Huvudsakliga arbetsområden:

* Vikt- och deplacementsanalyser
* Stabilitetsberäkningar för fartyg
* Viktkompenseringsanalyser


Arbete tvärs sektionens kunskapsområden sker även.Din profil

För denna roll så behöver du både kunna skapa en översiktsbild samt att gå ner till lägsta detaljnivå. Du gillar samarbete inom sektionen såväl som mot andra sektioner inom företaget och våra kunder och underleverantörer.

Beroende på din erfarenhet och bakgrund så ges du möjlighet att växa in i arbetsuppgifterna med stöd från erfarna kollegor.Din bakgrund består av en högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande. Du är nyligen examinerad eller har några års relevant erfarenhet.Kompetenser:

* Goda kunskaper att kommunicera på svenska och engelska, i tal och skrift
* God samarbetsförmåga
* Kunskap inom 3D-CAD modellering, önskvärt
* Kunskap och erfarenhet inom produktutveckling och skeppsbyggnad, önskvärtBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Du blir en medlem av Naval Architecture - Submarines sektionen och del av ett erfaret team som samarbetar och lär av varandra. Sektionens kompetensområden består av utveckling och analys av den övergripande produktlayouten, fart och räckvidd, hydrodynamik och hydrostatikegenskaper. Sektionen definierar framtida marina ubåtar. Du kommer att få djupare kunskap och förståelse för övergripande ubåtsutveckling på helbåtsnivå.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss härInom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Inuti vår ledande marina fabrik: https://www.youtube.com/watch?v=sKDAg121oUA;

Blekinge-Class A26 Submarine: https://saab.screen9.tv/media/Qsuzicj37fanxq6HYrKJeQ/blekinge-class-a26-submarine-mp4;Sista ansökningsdag är den 28 februari, vänligen notera att detta är en pågående rekryteringsprocess och att positionerna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Din ansökan föredras på svenska. Märk din ansökan med ditt sökta kompetensområde.Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta rekryterande chef Henrick Olofsson: +46 10 216 86 69


Saab är stolt karriärföretag 2024 - läs mera härVill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Ingenjör till operations- och funktionsanalys - ubåtsutveckling

Civilingenjör, maskin
Läs mer Jan 15
Vår sektion för Naval Architecture behöver förstärkas med fler team-medlemmar för att möta framtida utmaningar. Detta är ett arbete för dig som är intresserad av utveckling och analysering av nya ubåtar och har ett genuint intresse i både avancerad teknologi och människan!Din roll

Vi söker en engagerad och analytisk utvecklingsingenjör som kommer att spela en central roll i att förstå och definiera såväl externa som interna intressentkrav och behov på våra produkter. Du kommer att samarbeta med olika tvärfunktionella team för att säkerställa att våra produkter och lösningar uppfyller förväntningarna.Huvudsakliga arbetsområden:

* Leda workshops och möten för att förstå och utvärdera användarscenarier/use case.
* Genomföra operationsanalyser i samråd med kunder och intressenter.
* Genomföra funktionsanalyser genom att arbeta nära produktutvecklingsteam för att översätta operativa krav till tekniska specifikationer.
* Genomföra skadefallsanalyserDina arbetsdagar kommer att vara varierande och följa våra produkters utveckling. Ditt eget intresse kommer att påverka din utveckling hos oss och du kommer att ha möjlighet att växa i din roll. Rollen omfattar arbete med såväl nyutvecklingsprojekt som moderniseringsprojekt.


Arbete tvärs sektionens kunskapsområden sker även.Din profil

För denna roll så behöver du både kunna skapa en översiktsbild samt att gå ner till lägsta detaljnivå. Du gillar samarbete med externa såväl som interna intressenter.

Beroende på din erfarenhet och bakgrund så ges du möjlighet att växa in i arbetsuppgifterna med stöd från erfarna kollegor.Du är civilingenjör, systemvetare eller motsvarande. Du är nyligen examinerad eller har några års relevant erfarenhet.Kompetenser:

* God ledarskaps- och samarbetsförmåga
* Bred teknisk kunskap
* Kunskap inom systems engineering och modellering
* Goda kunskaper att kommunicera på svenska och engelska, i tal och skrift
* Kunskap och erfarenhet inom marin operativ verksamhet, önskvärtBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Du blir en medlem av Naval Architecture - Submarines sektionen och del av ett erfaret team som samarbetar och lär av varandra. Sektionens kompetensområden består av utveckling och analys av den övergripande produktlayouten, fart och räckvidd, hydrodynamik och hydrostatikegenskaper. Sektionen definierar framtida marina ubåtar. Du kommer att få djupare kunskap och förståelse för övergripande ubåtsutveckling på helbåtsnivå.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss härInom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Inuti vår ledande marina fabrik: https://www.youtube.com/watch?v=sKDAg121oUA;

Blekinge-Class A26 Submarine: https://saab.screen9.tv/media/Qsuzicj37fanxq6HYrKJeQ/blekinge-class-a26-submarine-mp4;Sista ansökningsdag är den 28 februari, vänligen notera att detta är en pågående rekryteringsprocess och att positionerna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Din ansökan föredras på svenska. Märk din ansökan med ditt sökta kompetensområde.Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta rekryterande chef Henrick Olofsson: +46 10 216 86 69


Saab är stolt karriärföretag 2024 - läs mera härVill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Brinner du för Linux?

Systemadministratör
Läs mer Jan 16
Vill du vara en del av vårt team som utvecklar och förvaltar Saabs serverplattformar, både nya och befintliga? Är du en person med stort teknikintresse inom LINUX området? Om ja, tveka inte att ta nästa steg i din karriär! Läs mer nedan och ansök!Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system.Din roll

I rollen som LINUX tekniker och dess plattform kommer du vara en viktig person i teamet som ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av tekniska tjänster till Saabs verksamhet. I uppdraget ingår att säkra tillgängligheten till system och digitala tjänster vilket ställer höga krav på både säkerhet, stabilitet och noggrannhet i arbetet vi utför. Du kommer även ha en central roll i leverans och supportflödet av IT-tjänsterna.Exempel på det vi arbetar med:

*

Standardisera, effektivisera och automatisera arbetssätt och system.
*

Delta i projekt kopplat till teknikplattformen.
*

Vara en del i drifts och support teamet, utföra felsökning och installationer.
*

Patchhantering och uppgradering av servermiljön.
*

Säkerställa efterlevnad av gällande säkerhetskrav.
*

Aktivt delta i teknikförbättringsarbete.Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av ditt DNA, vilket gör att du kommer passa in väl hos oss, då det genomsyrar i stort sett allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!Resor främst inom Sverige ingår i arbetet varför det är önskvärt med B-körkort.Din profil

Vi söker dig med teknikintresse och har goda kunskaper inom LINUX området. Gärna erfarenhet från stora driftsmiljöer med flera varianter av operativsystem. Du är en person som är noggrann och serviceinriktad och vill arbeta i team. Vidare är det viktigt att du har en ambition att driva arbetet mot automation och hitta effektivare arbetssätt.För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har

* Ett par års erfarenhet inom teknikområdet LINUX med fokus på serverdrift.
* Goda kunskaper i vanligt förekommande scriptspråk så som Bash eller Python.
* Säkerhetstänk kring automatiserad konfigurationsstyrning.
* Stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling.Dokumentation är en viktig del av vårt arbete varför det är ett krav på flytande svenska och engelska, både i tal och skrift.Som person är du kommunikativ och har intresse att möta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är nyfiken och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag.Det är meriterande om du har:

* Erfarenhet kring Red Hat Satellite, SUSE Manager eller liknande verktyg
* Erfarenhet av Ansible - Dockers - Kubernetes
* Härdning av systemBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm. Verksamheten präglas av systematisk drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram m.m. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem härSaab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Stockholm (Järfälla), Göteborg, Linköping, Karlskrona och Malmö.

Ansök nu