Lunds Universitet jobb i Malmö

Hitta lediga jobb hos Lunds Universitet i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Malmö.

Doktorand inom cancerepidemiologi

Doktorand
Läs mer Apr 29
Nytt
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen Registerbaserad epidemiologi bedriver forskning om övervikt, obesitas och relaterade sjukdoms- och livsstilsfaktorer, i samband med risk för sjukdom och död, speciellt cancer.

Forskargruppen leds av docent Tanja Stocks och inkluderar för närvarande ytterligare tre forskare på olika akademisk nivå. Gruppen har fokus inom epidemiologiska studier som inkluderar stora datamängder och ofta kräver avancerad design och analys. Forskargruppen leder Obesity and Disease Development Sweden (ODDS) studien, som är ett nationellt storskaligt projekt och kommer vara forskargruppens primära forskningsfokus under kommande år. Läs mer här.

Institutionen för translationell medicin (ITM) ledigkungör nu en forskarutbildningsplats och anställning som doktorand inom cancerepidemiologi, inriktning obesitas och cancerrisk. 

Forskarutbildningsämne
Medicinsk vetenskap

Projektbeskrivning
Flertalet cancerformer är bekräftat relaterade till övervikt och obesitas. Vi söker nu en doktorand för att vidare utröna dessa samband. Syftet med projektet är att undersöka olika mått av kroppsstorlek, samspelet mellan body mass index (BMI) och olika mediciner, samt samspelet mellan BMI och viktförändringar, med avseende på cancerrisk. Projektet utförs i den svenska ODDS studien.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Din huvuduppgift kommer att vara att genomgå forskarutbildningen och att arbeta i beskrivna studier. Dessa kommer vara djupt orienterade i statistiska och epidemiologiska metoder applicerade på ODDS storskaliga data. Arbetet innebär främst att planera och utföra statistiska analyser och skriva vetenskapliga artiklar inom ramen för doktorandstudierna, men även andra förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella inom forskargruppen, såsom biträdande handledning av studenter och involvering i andra forskningsstudier. Dina forskningsresultat presenterar du 1-3 gånger/år vid lokala möten och/eller nationella/internationella konferenser.

Kvalifikationer
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå är den som har:

Avlagd examen på avancerad nivå fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet uppfyller den som har:

Minst 60 högskolepoäng inom ämnesområdet medicinsk vetenskap sökande ska ha kunskaper motsvarande lägst 3-årig gymnasiekompetens i engelska.

Särskilda krav för anställning är:

Minst kandidatexamen i folkhälsa, statistik eller annat epidemiologiskt eller medicinskt relevant fält
God kommunikations-, presentations- och skrivförmåga
God organisations- och analytisk förmåga
Driven att lösa problem självständigt och god samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen är:

Goda kunskaper i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska
Avklarade kurser i statistik eller epidemiologi
Kunskap i statistikprogram, speciellt Stata
Erfarenhet från arbete med epidemiologiska studier, databaser av t.ex. populationsstudier och/eller med svenska nationella register

Stor vikt kommer att läggas vid hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för att klara forskarutbildningen.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Som doktorand vid Lunds universitet är du både antagen som student och anställd vilket ger flera förmåner. Läs mer om att vara antagen och anställd vid på universitetets webbplats. Läs mer på universitetets webbplats om att jobba hos oss.

Om anställningen
Anställningen är en visstidsanställning på sammanlagt fyra år, 100% med startdatum den 2025-09-01 eller enligt överenskommelse. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö.

Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§. Bestämmelser gällande antagning till forskarstudier finns i 6 kap. 3 § högskoleförordningen (1993:100). Mer information finns på universitetets hemsida.

Övrigt
Intervjuer beräknas genomföras i juni. För doktorander finns en särskild lönestege, lön sätts enligt aktuell lönestege.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla, examensbevis, CV eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Universitetsadjunkt i teater och performance

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Apr 22
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Teaterhögskolan i Malmöi söker nu en universitetsadjunkt i teater och performance till magisterprogrammet i Performing Arts as Critical Practice.

Anställningen har en omfattning på 50% och är tidsbegränsad från 2025-10-01—2027-06-30, eller enligt överenskommelse, i enlighet med 4 kap 10§ HF.

Mastersprogrammet Performance as Critical Practice a?r ett internationellt och engelskspråkigt program som riktar sig till konstnärer inom teater, dans och performance som vill relatera och kontextualisera sin scenkonstnärliga praktik till samtidens sociala och politiska förhållanden. Genom individuellt och kollektivt praktiskt arbete, teoretiska seminarier, skrivande och peer-to-peer sessions uppmuntras studenten att utforska hur man kan utveckla en etisk och hållbar scenkonstnärliga praktik. Du kan läsa mer om mastersprogrammet här.

Vi erbjuder

Lunds universitet är ett statligt lärosäte vilket innebär att du som anställd har särskilda förmåner, generös semester och ett förmånligt tjänstepensionssystem.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet: Jobba hos oss

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av handledning och undervisning och att i nära samarbete med den programansvariga utveckla och upprätthålla programmets struktur och dess dagliga genomförande. Undervisningen fokuserar på konstnärliga och samskapande processer, facilitering samt dokumentation av konstnärliga och samskapande processer. Da? studenterna har olika erfarenheter, kunskaper och intressen handlar mycket av arbetet om att följa och stödja studenternas individuella utveckling samtidigt som du skapar trygga och fungerande grupprocesser Undervisningen omfattar gruppseminarier, individuell handledning och handledning av peer-to-peer-sessioner samt administrativa uppdrag som schemaläggning, klassmöten och planering i nära samarbete med utbildningsledaren. 

I anställningen ingår

att handleda och undervisa MA-studenter i samtida scenkonst och performance.
att bidra till utveckling, planering och administration av programmet,
att utföra administrativa uppgifter relaterade till den dagliga verksamheten inom MA-programmet
att delta i personalmöten

Läs annonsen i sin helhet i Lunds universitets rekryteringssystem
Konstnärliga fakulteten i Malmö är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konst-, Musik- och Teaterhögskolan, samt Inter Arts Center. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning med konstnärlig inriktning och i musikpedagogik.

Teaterhögskolan Malmö, som är placerad mitt i Malmös kreativa Möllevångskvarter, är en del av den konstnärliga fakulteten vid Lunds Universitet. Årligen har drygt 100 personer Teaterhögskolan som sin studie- eller arbetsplats. Utbildningsuppdraget är 60 helårsplatser i form av fristående kurser, program på grund såväl som masternivå och forskning inom teater.

Teaterhögskolan i Malmö har en hög ambitionsnivå och vill vara en ledande utbildnings- och forskningsinstitution inom teaterområdet och samtidigt vara en relevant och öppen institution i Malmö. Vi erbjuder särskilt lovande och motiverade studenter och forskare en tydligt profilerad och internationell miljö, som förbereder för ett utmanande och föränderligt yrkesliv.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Studentmedarbetare, Konstnärliga fakultetens bibliotek

Biblioteksassistent
Läs mer Apr 25
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Konstnärliga fakultetens bibliotek ger användarnära service till fakultetens studenter, lärare och forskare samt till allmänheten inom ämnena konst, musikpedagogik, musik och teater.

Biblioteket samverkar aktivt inom biblioteksnätverket vid Lunds universitet och deltar i olika grupper för att utveckla bibliotekens service och tjänster. Konstnärliga fakultetens bibliotek är en arbetsplats under förändring med fokus på att skapa framtidens bibliotek. Vi söker nu en studentmedarbetare som studerar vid någon av våra utbildningar för extraarbete i bibliotekets informationsdisk.
Med en anställning som studentmedarbetare får du som student en möjlighet att förena studier med arbete och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 

Arbetsuppgifter
- Bemanning av informationsdisken
- Enklare biblioteksarbete så som lån, bokuppsättning och uppmärkning av böcker
- Konstnärliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska och du kommer att använda båda språken i bibliotekets lånedisk. En del ensamarbete ingår i disktjänstgöringen och du behöver kunna ta självständiga beslut utifrån givna ramar. 


Kvalifikationer
Behörig att anställas som studentmedarbetare är den som bedriver heltidsstudier på högskolenivå i Sverige, har fullgjort godkända studier motsvarande lägst 60 högskolepoäng samt inte har påbörjat forskarutbildning.

Krav för anställningen är:

- antagen till utbildning vid Konstnärliga fakulteten, Lunds universitet  
- mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift  
- goda IT-kunskaper
- du är ansvarstagande och självgående  
- du är organiserad och har ett bra ordningssinne  
- du är serviceinriktad 

Meriterande för anställningen är:

Erfarenhet av biblioteksarbete eller annat servicerelaterat arbete. Det kommer läggas stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sina personliga egenskaper, erfarenheter och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom biblioteksverksamheten samt bidra till dess framtida utveckling.

 

Övrigt
Anställningen tidsbegränsas under perioden 20250901-20251231 och avser omfattning 10 %.  
Du arbetar enligt ett fast schema som ska fastställas i överenskommelse mellan dig och arbetsgivaren.
Bestämmelser gällande anställning som studentmedarbetare finns i https://www.arbetsgivarverket.se/globalassets/arbetsgivarverket/avtal-och-skrifter/avtal/avtal-om-tidsbegransad-anstallning-som-studentmedarbetare/avtal-om-tidsbegransad-anstallning-som-studentmedarbetare.pdf

 

Så här söker du
Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Du behöver även bifoga utdrag från LADOK eller motsvarande som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).



Välkommen med din ansökan!

Konstnärliga fakulteten i Malmö är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konst-, Musik- och Teaterhögskolan, samt Inter Arts Center. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning med konstnärlig inriktning och i musikpedagogik.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand inom medicinsk vetenskap

Doktorand
Läs mer Apr 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av verksamheten
Vår tvärvetenskapliga forskargrupp bedriver forskning inom Allmänmedicin, prevention, folkhälsa och epidemiologi med särskild inriktning mot kliniska patientnära studier.

Det aktuella forskningsprojektet leds av adjungerad professor Louise Bennet (allmänmedicin), professor Jan Eriksson (endokrinologi Uppsala Universitet) samt professor Daniel Arvidsson (klinisk interventionsforskning, Göteborgs Universitet). 

Vi söker nu en doktorand som ska forska kring övervikt och obesitas med fokus på unga vuxna och utsatta grupper. Du kan läsa mer om forskningsprojektet och vår forskningsmiljö inom Centerbildningen Uppsala Universitethttps://www.uu.se/en/research/strong-research-environments/national-competence-centres/research-center-for-primary-care-based-primary-obesity-prevention. Som arbetsplats värnar vi om en positiv arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer till varandra. 

Forskarutbildningsämne 
Medicinsk vetenskap

Projektbeskrivning
Detta är ett doktorandprojekt inom Medicinsk vetenskap med inriktning mot Allmänmedicin, prevention och primärvårdsforskning. Det övergripande syftet med doktorandprojektet är att identifiera och studera faktorer till övervikt och obesitas med fokus på unga vuxna i utsatta områden, , studera faktorer som inverkar på utveckling av övervikt och obesitas och identifiera strategier, förhållningssätt samt interventioner av betydelse. 

Arbetsuppgifter
Huvudarbetsuppgift för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning och därför kommer du både vara antagen som student och som anställd vid Lunds universitet. Du kommer att genomföra, analysera och sammanställa befolkningsdata, enkätstudier och bedriva kvalitativa intervjustudier i syfte att identifiera faktorer som påverkar övervikt och obesitas i utsatta områden med fokus på unga vuxna. Utifrån fynden kommer du arbeta fram interventionsmodeller som adresserar faktorer som inverkar på utvecklingen av övervikt och obesitas hos unga vuxna i socioekonomiskt utsatta områden. I arbetsuppgifterna kan även undervisning och visst institutionsarbete ingå, dock max 20% av arbetstiden

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: 

- avlagt examen på avancerad nivå
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
- på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet uppfyller den som har: 

- minst 60 högskolepoäng inom ämnesområdet medicinsk vetenskap.
- sökande ska ha kunskaper motsvarande lägst 3-årig gymnasiekompetens i engelska.

Särskilda krav för befattningen:

-  magisterexamen samt goda kunskaper i folkhälsa och prevention.
-  vara självgående och uthållig.
-  god skriftlig förmåga.
-  goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
-  god analytisk förmåga, egen drivkraft och god samarbetsförmåga.

Meriterande för befattningen är:

-  dokumenterad erfarenhet av studier inriktade mot utsatta grupper.
-  erfarenhet av att analysera befolknings- och hälsodata.
-  erfarenhet av kvalitativ metodik och kvantitativ metodik.
-  erfarenhet av att arbeta med livsstilsförändring och stöd till beteendeförändring såsom tex motiverande samtal eller hälsopromotion.
- språkkunskaper i minoritetsspråk såsom tex arabiska. 

Bedömningsgrund och urval
I enlighet med högskoleförordningens bestämmelser ska urvalet främst baseras på en bedömning av de sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen. Vid antagning är det främst den sökandes meriter från den grundläggande utbildningen som normalt kan bedömas. Härvid ska bredd, djup och relevans liksom moment av självständigt arbete beaktas. 

Villkor
Som doktorand vid Lunds universitet är du både antagen som student och anställd.

Anställningen är en visstidsanställning på sammanlagt fyra år, 100% med preliminärt startdatum 15:e augusti 2025 eller enligt överenskommelser. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö. 

Ytterligare information angående bestämmelser gällande antagning och anställning som doktorand finns på fakultetens hemsida, se https://www.intramed.lu.se/doktorera/att-utbilda-sig-pa-forskarniva. 


Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Så här söker du / instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker inom reproduktionsmedicin

Biomedicinsk analytiker/BMA
Läs mer Apr 23
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen för Molekylär Reproduktionsmedicin bedrivs forskning inom manlig reproduktion.

Forskningen ligger såväl nationellt som internationellt i frontlinjen inom orsaker och långtidskomplikationer till ofrivillig manlig barnlöshet (infertilitet). Gruppen leds av professor Aleksander Giwercman och består av forskande kliniker och icke-kliniker samt teknisk personal. Mer information om forskningen finns https://portal.research.lu.se/sv/organisations/reproductive-medicine-malmã Anställningen är placerad vid CRC (Clinical Research Center), Malmö och vid RMC (Reproduktionsmedicinskt Centrum), Malmö.

Forskargruppen ingår i det svenskt-danska samarbetet ReproUnion, som med stöd från EU; Region Skåne; Region Hovedstaden; Lund, Köpenhamn och Malmö universitet samt läkemedelsindustrin, bedriver internationellt ledande forskning rörande både kvinnlig och manlig infertilitet.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss;https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden inkluderar först och främst:

- Blodprovstagning och antropometriska undersökningar på patienter som rekryteras till forskning.
- Preparering av biologiskt material för biobank och administration av forskargruppens biobank.
- Flödescytometrisk analys av spermie-DNA-integritet.
- Analys av inflammationsmarkörer i serum.

 Även andra arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella. 

Kvalifikationer


Krav för anställningen är:

- legitimerad biomedicinsk analytiker med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
- Språkkunskaper motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.
- Intresse för klinisk forskning.
- Erfarenhet av att använda och hantera en pipetteringsrobot. 
- Erfarenhet av att utföra flödescytometriska analyser på spermier. 
- Erfarenhet av att ta blodprover och göra antropometriska undersökningar på patienter. 
- Erfarenhet av att arbeta med administrering av biobankmaterial

Meriterande för anställningen är:

- Goda kunskaper i Word och Excel.
- Goda språkkunskaper i engelska i både tal och skrift.
- Erfarenhet av datasystemet REDCap. 

I det här arbetet är det av vikt att vara noggrann och ha god förmåga till att kunna arbeta självständigt. Du har lätt för att organisera ditt arbete och besitter en god samarbetsförmåga. Därutöver är du social, resultatorienterad och handlingskraftig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning på ett år med omfattningen 100%, med tillträde 2025-06-01 eller enligt överenskommelse. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla, examensbevis, CV eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)”

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i experimentell kardiovaskulär forskning

Doktorand
Läs mer Apr 15
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Tjänsten som doktorand är placerad vid forskargruppen Kardiovaskulär forskning - cellulär metabolism och inflammation med verksamheten förlagd till Clinical Research Centre (CRC), en myllrande och inspirerande vetenskapsmiljö på Malmös vackra sjukhusområde.

Gruppens forskning sker i nära samverkan med andra forskare och forskargrupper i experimentell och klinisk kardiovaskulär forskning och diabetesforskning. Läs mer om vår forskning https://portal.research.lu.se/sv/persons/harry-björkbacka

Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö (IKVM) ledigkungör nu en forskarutbildningsplats och anställning som doktorand inom kardiovaskulär forskning, cellulär metabolism och inflammation. 

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Forskarutbildningsämne 
Medicinsk vetenskap 

Arbetsuppgifter 
Huvudarbetsuppgifterna för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning och därför kommer du både vara antagen som student och anställd vid Lunds universitet. 

En obalans mellan skada på kärlväggen och förmåga att reparera den skadan är en viktig orsaksfaktor till utveckling av både ateroskleros och akut hjärtinfarkt. Tidigare studier har visat oxiderat LDL är en viktiga viktig faktor som leder till skada och inflammation i kärlväggen. Man har också visat att en nedsatt förmåga att producera tillväxtfaktorer för endotelceller är kopplat till en ökad risk att drabbas av hjärtinfarkt. Forskargruppen har i samarbete med externa partners utvecklat två läkemedelskandidater för behandling av dessa tillstånd. Den ena är en antikropp riktad mot oxiderat LDL och det andra är en peptid med biologiska effekter som är samma som de för naturligt förekommande tillväxtfaktorer för endotelceller. Detta doktorandprojekt fokuserar på att klarlägga de cellulära och molekylära mekanismer genom vilka dessa läkemedelskandidater fungerar.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. omvärldsbevakning inom forskningsfältet, arbete med flödescytometri, immunohistokemi, bildanalys, genexpressionsanalys, ELISA, cellodling, dataanalys, statistiska beräkningar i experimentella studier och kliniska patientmaterial mm. Doktoranden kommer att arbeta med internationella samarbetspartners och förväntas delta i internationella möten och konferenser. Doktoranden kan komma att delta i viss undervisning på kandidat eller mastersnivå.

Kvalifikationer

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå är den som har:

- avlagd examen på avancerad nivå.
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet uppfyller den som har:

- minst 60 högskolepoäng inom ämnesområdet medicinsk vetenskap.
- sökande ska ha kunskaper motsvarande lägst 3-årig gymnasiekompetens i engelska.

Särskilda krav för anställning är:

- god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på engelska.
- god erfarenhet av att arbeta med cell- och molekylärbiologiska tekniker.
- förmåga att samarbeta och arbeta självständigt, samt vara fokuserad, organiserad och kunna planera.
- personliga egenskaper som överensstämmer med en tydlig vetenskaplig nyfikenhet, engagemang och motivation. 

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av arbete med kardiovaskulär forskning. 

Stor vikt kommer att läggas vid hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för att klara forskarutbildningen.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Som doktorand vid Lunds universitet är du både https://www.medarbetarwebben.lu.se/forska-och-utbilda/stod-till-forskning/utbildning-pa-forskarniva som student och https://www.medarbetarwebben.lu.se/forska-och-utbilda/stod-till-forskning/utbildning-pa-forskarniva/anstallningsvillkor-doktorander vilket ger flera förmåner. Läs mer om att vara antagen och anställd vid på universitetets webbplats. Läs mer på universitetets webbplats om https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss 

Om anställningen
Anställningen är en visstidsanställning på sammanlagt fyra år, 100% med startdatum den 2025-06-01 eller enligt överenskommelse. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö.

Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§. Bestämmelser gällande antagning till forskarstudier finns i 6 kap. 3 § högskoleförordningen (1993:100). Mer information finns på universitetets hemsida.

Övrigt
För doktorander finns en särskild lönestege knuten till varje fakultet och lön sätts enligt aktuell lönestege.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla, examensbevis, CV eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor inom epigenetik och diabetes

Forskarassistent
Läs mer Apr 9
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen för epigenetik och diabetes bedrivs forskning inom/med syftet att förstå betydelsen av epigenetiska förändringar vid uppkomst av typ 2 diabetes.

Gruppen leds av professor Charlotte Ling och består av både forskande och administrativ personal. Mer information om forskningen hittar du https://portal.research.lu.se/en/persons/charlotte-ling Verksamheten är placerad på enheten för epigenetik och diabetes på Lund Universitets diabetes center (LUDC) i Malmö.

Projektbeskrivning
Som postdoktor kommer du att arbeta med projekt som innefattar epigenomomfattande associationsstudier (EWAS) i stora kliniska kohorter inom området diabetes och barnfetma. Målet med projektet är att identifiera epigenetiska biomarkörer med klinisk relevans för att förutsäga sekundära utfall hos personer med diabetes samt hos barn med risk för fetma. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Som postdoktor omfattar dina arbetsuppgifter och ansvarsområden att analysera kliniska data från stora kohorter, analysera DNA-metyleringsdata, genomföra statistiska analyser, sammanfatta resultat, skriva vetenskapliga artiklar, handleda master- och doktorandstudenter samt samarbeta med andra forskare inom olika EU-projekt.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen inom medicin, epigenetik, pediatrik eller obesitas. Doktorsexamen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas.
- God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
- Pedagogisk förmåga.
- Erfarenhet av genomomfattande DNA-metyleringsstudier.
- Goda kunskaper om diabetes och dess vaskulära komplikationer.
- Goda kunskaper i statistik. 

Meriterande för anställningen är:

- främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag.
- Publicerade artiklar om genomomfattande epigenetiska studier på människa.
- Erfarenhet av att beräkna trajectories baserat på kliniska data.
- Klinisk erfarenhet. 

Bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Om anställningen
Anställningen är en visstidsanställning på två/tre år, 100% med startdatum den 1 juli eller enligt överenskommelse. Anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö.

Anställningen är tidsbegränsad till minst två år, max tre år enligt khttps://www.arbetsgivarverket.se/avtal-och-skrifter/avtal/avtal-om-tidsbegransning-anstallning-som-postdoktor. En anställning som postdoktor är tänkt som ett inledande steg i karriären och som en möjlighet att ytterligare fördjupa och bredda forskningskompetens.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla, examensbevis, CV eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande forskare vid enheten för klinisk mikrobiologi

Forskarassistent
Läs mer Apr 4
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen Klinisk mikrobiologi bedrivs forskning inom mikrobiologi.

Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området mikrobiologi. Gruppen leds av professor K. Riesbeck och består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Wallenberg laboratoriet i Malmö. https://portal.research.lu.se/sv/persons/kristian-riesbeck kan du läsa mer om vår spännande forskning: 

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter
Som biträdande forskare kommer du att bedriva avancerad forskning i frontlinjen inom molekylär mikrobiologi och vaccinforskning. Dina arbetsuppgifter inkluderar att undersöka mikroorganismers molekylära mekanismer, deras interaktioner med värdar samt hur de anpassar sig till olika miljöer. Du kommer att analysera genetiska data och använda moderna laboratorietekniker för att studera patogener och deras egenskaper, med syftet att förstå och bekämpa infektionssjukdomar. En betydande del av arbetet kommer också att fokusera på utveckling av nya och förbättrade vacciner, där du bidrar till att skapa effektiva skydd mot mikrobiella hot. Du förväntas självständigt planera och genomföra experiment, analysera resultat samt presentera forskningsresultat i vetenskapliga sammanhang. Samarbete med andra forskargrupper och aktörer inom området är centralt, och du kommer att arbeta i en dynamisk och innovativ miljö där ditt arbete bidrar till framtidens folkhälsa och vaccinforskning. 


Kvalifikationer
För anställningen krävs: 

- Du måste vara disputerad och legitimerad läkare med erfarenhet av molekylär mikrobiologi samt immunologi i kombination med kunskap rörande gram-negativa bakterier.
- Dokumenterad erfarenhet att kunna skriva forskningsansökningar som resulterat i större anslag är också ett krav.
- Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har en välutvecklad pedagogisk förmåga och kan förmedla komplex information på ett tydligt och begripligt sätt.
- Du har starka kommunikationsfärdigheter, både muntligt och skriftligt, och kan anpassa ditt budskap till olika målgrupper.
- Vi värdesätter även god samarbetsförmåga, där du trivs med att arbeta i team och bidra till ett positivt och produktivt arbetsklimat. Din förmåga att samverka med andra är avgörande för att driva projekt framåt och nå gemensamma mål.

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av både patentansökningar och publikationer i internationella vetenskapliga tidskrifter är meriterande.
- Du har varit delaktig i utveckling som resulterat i patent, samt publicerat forskningsresultat i erkända tidskrifter. Detta visar din förmåga att bidra med innovativa lösningar och kommunicera vetenskapliga resultat på hög nivå.

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) under 6 månader med önskat tillträdesdatum 1 juli 2025 eller enligt överenskommelse. Omfattning 100 %. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor

Forskarassistent
Läs mer Dec 12
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




AMBER cofund-projekt postdoktoral tjänst

Denna tjänst är en del av EU:s samfinansierade forskningsprojekt AMBER som finansieras av EU:s Marie Sk?odowska-Curie COFUND-program.

Cirka 10 postdoktorer kommer att rekryteras i den tredje utlysningen 2024, varje tjänst är 36 månader.

För mer information om de totalt utlysta postdoktorala tjänsterna inom AMBER co-fund-projektet, besök https://www.euraxess.se/jobs/289120

Kvalifikationskrav

- högst 8 år efter en doktorsexamen (PhD), enligt vad som krävs i projektets Grant Agreement som undertecknats med Europeiska kommissionen,

- minst en originalpublikation i en fackgranskad tidskrift,

- bakgrund inom relevanta metoder

- ett komplett ansökningspaket som lämnas in via AMBER-portalen

- strikt efterlevnad av MSCA:s mobilitetsregel om att forskaren inte får ha varit bosatt eller bedrivit sin huvudsakliga verksamhet (arbete, studier etc.) i värdorganisationens land under mer än tolv månader under de tre åren omedelbart före utlysningens sista ansökningsdag.

Instruktioner för hur du ansöker
För mer information och dokument/mallar/europass-länk, besök https://www.ambercofund.eu/for-applicants.

Ladda upp alla nödvändiga dokument som anges nedan i-ix.

i) meritförteckning (europass-format) i PDF
ii) max 10 sidor forskningsplan inklusive ev planerade utstationeringar, skolor och konferenser samt budgetplan.

iii) Letter of Commitment från eventuella ytterligare secondment partners

iv) engelska minst CEFR B22, kontrolleras även vid intervjun
v) utkast till individuell karriärutvecklingsplan (ICDP)
vi) 2 referensbrev

vii) ev ytterligare dokument som stöd för ansökan

viii) Etiskt frågeformulär (checklista för högskoleetik + forskningsetiskt åtagande)

ix) max 3 tjänster, ansökan för varje enskild tjänst. En lista med önskad ordning på tjänsterna ska skickas till AMBER-ledningen. amber@linxs.se

INFORMATION OM PROJEKTETS ÄMNE

Multimodal imaging of human atherosclerotic plaques to prevent strokes and heart attacks

Principal investigator och arbetsplats
Isabel Gocalves, Clinical Sciences Malmö, Lund University

Project description
Heart attacks and strokes are the largest causes of death and disability in the world. Human atherosclerotic plaque from our biobank will be studied with clinically used modalities, in vivo and with state- of-the-art. We use standardized high-resolution ultrasound, computed tomography (CT), photon counting computed tomography, micro-CT and synchrotron-based technologies and advanced histological techniques.

Qualifications

We are looking for a new colleague with a PhD in Biology or Chemistry or Bioinformatics or Data Science or similar, with interest in image segmentation, quantification and development of strategies for analyses that can ultimately be applied in human disease.
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande forskare inom registerbaserad epidemiologi

Forskarassistent
Läs mer Feb 7
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen registerbaserad epidemiologi vid institutionen för translationell medicin inom medicinska fakulteten, bedriver forskning om övervikt, fetma och relaterade sjukdoms- och livsstilsfaktorer, i samband med risk för sjukdom och död.

Forskargruppen leds av docent Tanja Stocks och inkluderar för närvarande ytterligare tre forskare på olika akademisk nivå. Gruppen har ett starkt fokus inom epidemiologiska studier som inkluderar stora datamängder och ofta kräver avancerad design och analys.

Forskargruppen har startat upp Obesity and Disease Development Sweden (ODDS) studien, som är ett nationellt storskaligt projekt. Forskning i detta projekt förväntas vara forskargruppens primära forskningsfokus under kommande år. Mer om forskargruppen och dess forskning finnshttps://www.lu.se/lucat/group/v1001501. Anställningen är placerad i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker nu en senior forskare inom epidemiologi/statistik för arbete i ODDS-studien och som support i forskargruppen. Studierna i forskargruppen kommer att vara djupt orienterade i statistiska och epidemiologiska metoder, oftast med tillämpning av longitudinella- och överlevnadsanalyser. Du förväntas att självständigt utföra statistiska analyser och skriva vetenskapliga artiklar, bidra med expertis inom epidemiologisk design och arbeta fram lämpliga statistiska metoder att använda inom forskargruppen, handleda studenter och kollegor från kandidat- till postdoktorsnivå, samt att bistå forskargruppsledaren i utformningen av nya forskningsfrågor och i anslagsansökningar. Viss datastädning kommer att ingå i arbetet. Du förväntas också bidra till forskarsamhället till exempel i form av att ge presentationer av forskargruppens arbete, vara betygsmedlem vid disputationer och att genomgående representera gruppen och dess forskning på ett positivt och professionellt sätt. Viss undervisning kan komma att ingå i arbetsuppgifterna. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma. 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Avlagd doktorsexamen inom epidemiologi, statistik, eller närliggande fält.
- Minst fyra års postdoktoral erfarenhet inom epidemiologisk forskning med tillämpning av avancerade statistiska analyser, inklusive överlevnadsanalys.
- God vana av att applicera statistik i mjukvaruprogram, speciellt Stata vilket företrädesvis används inom forskargruppen.
- Goda kunskaper inom epidemiologisk metodik.
- Erfarenhet från handledning av studenter/postdoktorer i forskningsarbeten.
- Goda kunskaper i det engelska språket i tal och skrift.
- God förmåga att arbeta självständigt.
- God samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

- God vana av arbete med storskaliga epidemiologiska data.
- God vana av arbete med data från svenska nationella register.
- Docentur eller docentkompetens inom epidemiologi, statistik eller närliggande fält.
- Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
- Erfarenhet av undervisning inom epidemiologi/statistik på universitetsnivå med dokumenterad god pedagogisk förmåga.

Övrigt
Anställningen är tillsvidareanställning med omfattningen 100 procent med tillträde 2025-05-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan skar innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla, examensbevis, CV eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)”

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande forskare inom global hälsa

Forskarassistent
Läs mer Jan 28
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid avdelningen för Socialmedicin och Global Hälsa (SMGH) arbetar vi med globala folkhälsofrågor inom utbildning, forskning och kapacitetsutveckling i samverkan med det globala samhället.

Verksamheten är lokaliserad på institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, och leds av Professor Anette Agardh. Avdelningen består av både forskare/lärare och administrativ personal.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker nu en biträdande forskare för en tidsbegränsad anställning.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet; https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

- Delta i epidemiologiska forskningsprojekt som undersöker sambandet mellan luftföroreningar och hälsa. Detta inkluderar att fördjupa sig i relevant forskningslitteratur, identifiera kunskapsluckor, genomföra statistisk bearbetning och analys av befintliga data, samt skriva både vetenskapliga och populärvetenskapliga artiklar.
- Undervisning inom migration, hälsa och mänskliga rättigheter vid mastersprogrammet i folkhälsovetenskap.
- Kursledning för kursen ”Global hälsa och mänskliga rättigheter”.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Doktorsexamen inom folkhälsovetenskap.
- Dokumenterad kunskap och erfarenhet inom statistik, epidemiologi samt grundläggande kunskaper inom medicin.
- Erfarenhet av litteraturöversikter och publicering av vetenskapliga artiklar.
- Dokumenterad erfarenhet av kursledning och undervisning inom folkhälsovetenskap på avancerad nivå.
- Högskolepedagogisk utbildning.
- Förmåga att arbeta självständigt samt samverka med andra i forskargrupperna.
- Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper; arbetsuppgifterna kräver att du har en god samarbetsförmåga samt tycker om att jobba i team. Vidare ska du tycka det är givande och intressant att arbeta i en mångkulturell miljö och med internationella samarbetspartners.

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av att arbeta med registerdata, inklusive användning av program som  SAS, SPSS, R eller Stata.
- Erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö.

Villkor
Tjänsten är en särskild visstidsanställning (SÄVA) med omfattning 100%. Önskat startdatum är 2025-02-17. Anställningen sträcker sig fram tom 2025-08-15.  

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis, publikationslista och en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete. Bifoga även kontaktuppgifter till referenser och andra dokument som du vill ska beaktas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande Forskare

Forskarassistent
Läs mer Jan 24
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Inom forskargruppen för Genetik och Diabetes bedrivs forskning som är inriktad på precisionsmedicin och att identifiera genetiska riskfaktorer för diabetes och dess komplikationer.

Du kan läsa mer om forskningenhttps://www.ludc.lu.se/research/genetics-and-diabetes). Forskargruppen leds av docent Emma Ahlqvist. Verksamheten är förlagd till Clinical Research Centre i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som biträdande forskare inom forskargruppen kommer du att utföra forskningsprojekt inriktade på precisionsmedicin för typ-2 diabetes. 2018 publicerade forskargruppen ett arbete som baserat på enkla kliniska parametrar identifierar 5 subtyper av diabetes (Ahlqvist et al, 2018, Lancet D&E). För detta projekt söker vi en skicklig bioinformatiker för att studera den underliggande genetiken som leder till mottaglighet för diabetes och relaterade egenskaper. Vi kommer att använda statistiska och genetiska metoder och GWAS-data från stora patientkohorter. Vidare kommer fynden att följas upp med olika bioinformatiska metoder. 
Vi kommer även arbeta med maskininlärning för att utveckla nya metoder för att klassificera diabetes och förutsäga risken för komplikationer.  
Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:
• Doktorsexamen i bioinformatik, statistik eller annan likvärdig disciplin
• Kunskap och erfarenhet av maskininlärning, statistisk, genetik och statistiska analyser i programmet R
• Goda kunskaper i bioinformatik, genetik och biologi/medicin
• Erfarenhet av att hantera stora datamängder

Personliga egenskaper:
Den sökande måste vara motiverad, fokuserad och noggrann. Sökanden behöver kunna arbeta både självständigt och i team. Utmärkt kommunikationsförmåga på engelska (muntligt och skriftligt) krävs. Stor uppmärksamhet kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. Den sökande ska kunna arbeta strukturerat, vara flexibel och kunna hantera flera projekt samtidigt. 
Meriterande för anställningen är: 
Goda kunskaper inom diabetesforskning och precisionsmedicin. Erfarenhet av GWAS-analys och andra storskaliga genetikmetoder.

Övrigt 
Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde 2025-06-01 eller enligt överenskommelse.
Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

 

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor inom genetik och diabetes

Forskarassistent
Läs mer Jan 22
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen för genetik och diabetes bedriver forskning inom precisionsmedicin och den metabola komplexiteten vid typ 2-diabetes.

Forskningen, med fokus på precisionsmedicin och genetik, är i framkant inom diabetesområdet; gruppen leds av docent Emma Ahlqvist. Kontoret är beläget vid Kliniskt Forskningscentrum i Malmö.
https://portal.research.lu.se/en/organisations/genetics-and-diabetes kan du läsa mer om vår spännande forskning. 

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Projektbeskrivning 
Postdoktorn kommer att utnyttja befintliga högupplösta data från storskaliga kohorter och stora familjekohorter, kompletterat med bulk- och enkelcells-RNA-sekvenseringsdata från relevanta vävnader, för att undersöka patogenesen vid typ 2-diabetes och dess programmering tidigt i livet. Läs mer om forskningenhttps://portal.research.lu.se/en/persons/rashmi-prasad

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna. 

Tjänsten kommer att innefatta en blandning av metodologisk och forskning inom diabetesgenetik och genomik. Den metodologiska forskningen kan omfatta, men är inte begränsad till, statistiska modeller baserade på genetiska data från familjestudier samt -omics-data för integrativ dekonvolution och maskininlärningsmetoder för prognos och utveckling av terapeutiska biomarkörer. Forskningen kan omfatta, men är inte begränsad till, spridning av mjukvaruverktyg, biologiska upptäckter och deltagande i studier med stora forskningskonsortier. Tjänsten kommer att kräva författande av manuskript om bioinformatikmetodik, utveckling/underhåll av mjukvarupaket, undervisning, handledning och andra akademiska aktiviteter.
 

Kvalifikationer 
Krav för anställningen är: 
•    doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen inom Bioinformatik, statistik, genetik eller motsvarande. Doktorsexamen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas
•    god förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet
•    pedagogisk förmåga
•    erfarenhet av R och/eller Python
•    statistiska kunskaper och tillämpning
•    erfarenhet av att hantera stora datamängder
•    kunskap i Bash/Linux
•    goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
•    självmotiverad, uthållig, samarbetsinriktad, stabil, strukturerad, självständig, kreativ, med god analytisk och/eller matematisk förmåga

Meriterande för anställningen är:
•    främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag 
•    minst två publicerade förstaförfattarmanuskript
•    goda kunskaper i biologi och genetik
•    erfarenhet av att arbeta med familjebaserade analyser

Bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss . 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad till minst två max tre år, enligt kollektivavtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor (arbetsgivarverket). En anställning som postdoktor är tänkt som ett inledande steg i karriären och som en möjlighet att ytterligare fördjupa och bredda forskningskompetens. Anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö. 

Så här söker du 
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla, examensbevis, CV eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

 

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande forskare vid enheten för klinisk mikrobiologi

Forskarassistent
Läs mer Jan 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen 
Forskargruppen för Klinisk mikrobiologi bedriver forskning inom mikrobiologi inom det medicinska området: cell- och molekylärbiologi, klinisk laboratoriemedicin, folkhälsovetenskap, global hälsa och epidemiologi, cancer, immunologi inom det medicinska området och lungmedicin.

Gruppen leds av professor Kristian Riesbeck och består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Wallenberg-laboratoriet i Malmö.
https://portal.research.lu.se/sv/persons/kristian-riesbeck kan du läsa mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Arbetsuppgifterna som biträdande forskare består i att självständigt bedriva projekt under handledning, planera experiment och därefter laborera. Vid behov ingår det även att stödja/undervisa kliniska doktorander och post-docs med teknisk hjälp samt "know how". Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella, exempelvis genom att göra transkriptionsanalyser i gram-negativa bakterier.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

- Doktorsexamen i mikrobiell molekylärbiologi.
- Minst 4 års postdoktoral erfarenhet.
- Erfarenhet av arbete med ELISA, affinitetskromatografi, diverse olika molekylärbiologiska tekniker inkl. kloning, transformation av företrädesevis gram-negativa bakterier, transfektion, transkriptions-assays med luciferase, odling av bakterier och cellinjer samt basal bioinformatik. 
- Erfarenhet av arbete med Protein-framställning i både eukaryota och prokaryota expressionssystem.
- Kunskap om isolering av yttermembran-vesikler och basal proteomics.
- Erfarenhet av att kunna göra funktionella biologiska experiment med bakterier.
- Att du är driven och har god samarbets-/och organisationsförmåga. 



Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av Protein rening med Äkta system samt analys av yttermembran-vesikler mha Nanotracker eller motsvarande utrustning.
- Kunskap inom flödescytometri är en merit som kommer att tas i beaktande.

Övrigt 
Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) under perioden 2025-02-10 till och med 2025-08-08 med omfattning 100 %.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor vid enheten för Perinatal och Kardiovaskulär Epidemiologi

Forskarassistent
Läs mer Dec 20
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
I forskargruppen Perinatal och kardiovaskulär epidemiologi arbetar vi tvärdisciplinärt för att bättre förstå utvecklingen av graviditetskomplikationer, särskilt preeklampsi, och kardiovaskulär sjukdom.

Vi har samtidigt ett stort metodologiskt intresse och expertis vilket ytterligare bidrar till en ämnesmässig bredd bland våra projekt. Forskargruppen leds av Simon Timpka (docent i klinisk epidemiologi), är baserad i Malmö och består av mer än 10 medlemmar där merparten även arbetar som läkare på Skånes universitetssjukhus. Vi har en heltidsanställd disputerad statistiker och många av våra projekt utgår från stora dataset bestående av registerdata eller biomarkörer. Vår forskning har under de senaste åren resulterat i publikationer i bl.a. JAMA (Lawesson et al., 2023), Hypertension (Mattsson et al., 2024) och Journal of Internal Medicine (Enhörning et al., 2022).

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Du kommer till en början att arbeta med statistisk analys och vetenskaplig rapportering i projekt kring graviditetskomplikationer (särskilt preeklampsi) och senare kardiovaskulär sjukdom. Alla projekt kommer initialt utföras i tätt samarbete med forskargruppchefen och vår statistiker. Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas i din forskarroll och önskar att arbeta i en forskargrupp som utöver din vetenskapliga förmåga även värdesätter dina personliga egenskaper. För att trivas i vår miljö bör du viljaallmänt utveckla din vetenskapliga och pedagogiska kompetens samt ha som delmål att planera ditt nästa karriärsteg under vårt mentorskap.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

-  Doktorsexamen inom relevant område såsom epidemiologi, folkhälsa eller klinisk medicin (doktorsexamen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas).  
- God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
- Genuint intresse för att förstå orsaken till sjukdomar och komplikationer relevanta för kvinnors hälsa och graviditet.
- Betydande intellektuell kapacitet och social förmåga.
- Stor motivation till fortsatt utveckling av vetenskaplig kompetens.
- Dokumenterad erfarenhet av att självständigt hantera och analysera stora dataset inom relevant ämnesområde såsom kvinnors hälsa eller kardiovaskulär epidemiologi.
- Goda kunskaper i relevant mjukvara för statistik bearbetning (t.ex. SAS, Stata, eller R).
- Förmåga att planera, initiera och genomföra forskningsprojekt inom för forskargruppen relevant ämnesområde.
- Mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift.

Meriterande för anställningen är:

- Främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag.
- Erfarenhet av statistiska analyser inriktade på stora dataset med genetisk data.
- Erfarenhet av att skriva och förbereda etiska ansökningar
- Erfarenhet av handledning av studenter eller juniora kollegor.
- Ämnesexpertis inom preeklampsi, ateroskleros eller annan relevant område.

Bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid. Preliminärt startdatum är 2025-09-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor", mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2022-02-01. Anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö.


Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV med publikationslista, examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor antagonistiska hot

Forskarassistent
Läs mer Jan 10
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för Medicinsk strålningsfysik Malmö, hör till Institutionen för translationell medicin, Medicinska fakulteten.

Vid avdelningen bedrivs forskning kring bl.a. MR, CT, mammografi, nuklearmedicin, strålskydd och omgivningsradiologi.

Omgivningsradiologigruppen vid Medicinsk strålningsfysik, Malmö har sedan många år bedrivit forskning som syftar till att studera joniserande strålning i vår miljö och hur stråldoser till människor och biota kan mätas och beräknas. En central del i detta är utveckling och förbättring av mätmetoder för bestämning av joniserande strålning till människor i samband med radiologiska och nukleära nödsituationer.

Projektbeskrivning
Postdoktortjänsten är knuten till ett delprojekt i ett större forskningsprojekt, finansierat av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), med fokus på förebyggande åtgärder mot antagonistisk användning av farliga ämnen i offentlig miljö. I projektet kommer särskild fokus att läggas vid användningen av radioaktiva ämnen och den strålskyddsproblematik som uppkommer till allmänhet och personal i samband med misstänkt spridning av radioaktivitet. I samarbete med Totalförsvarets forskningsinstitut ska postdoktorn ta fram metoder för att med olika fysikaliska detektionsmöjligheter kunna påvisa om personal och allmänhet i offentlig miljö blivit exponerade för joniserande strålning, samt med mätning av dessa detektorer validera de modellberäkningar som ska tas fram av FOI.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Du kommer behöva förstå och tolka stråldosberäkningar från FOI till material och vävnad, och översätta dessa till teoretiska detektionsgränser för olika strålningskänsliga sensorer, främst termo- optiskt luminescenta detektormaterial som Litiumflorid och Natriumklorid. Utifrån dessa beräkningar ska ett antal lämpliga förslag på mätmetoder tas fram som kan användas för rekonstruktion av stråldoser till allmänhet och räddningspersonal vid antagonistiska händelser som innefattar radioaktiva ämnen. 

Viss undervisning (framförallt laborationer för grundutbildningsstudenter) och handledning av studenter kan komma att ingå. Du förväntas också delta i begränsad omfattning i övning och utbildning inom det nationella expertstödet för strålskyddsberedskap.




Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen inom ett eller flera av följande områden: medicinsk strålningsfysik, kärnfysik, eller teknisk fysik. Doktorsexamen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas
god förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet
pedagogisk förmåga
goda kunskaper inom joniserande strålnings växelverkan
goda kunskaper om strålningsdosimetri
god förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet
mycket god förmåga att kommunicera på svenska, både i tal och skrift  
god organisatorisk förmåga
mycket god samarbetsförmåga och erfarenhet av att arbeta effektivt i en tvärvetenskaplig projektgrupp

Meriterande för anställningen är:

främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag
erfarenhet av arbete med persondosimetri
erfarenhet av arbete med retrospektiv dosimetri
erfarenhet av datorsimuleringar av strålpartikeltranport i olika material och vävnader
erfarenhet av publikation av arbete i vetenskapliga tidskrifter
intresse för pedagogik och handledning
god förmåga att kommunicera på engelska, både i tal och skrift
god förmåga att självständigt följa uppsatta tidplaner och leverera i enlighet med dessa
erfarenhet av tvärvetenskapliga studier
Körkort BE

Bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till två år, 100%, med startdatum enligt överenskommelse, dock allra senast 31 mars 2025.
Anställningen tidsbegränsas enligt avtal “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2022-01-01. Anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö. Resor, i synnerhet till Umeå och Örebro, och till andra svenska lärosäten kommer att förekomma.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla ett CV och examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser etc.). Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Administrativ chef vid Teaterhögskolan i Malmö

Administrativ chef
Läs mer Dec 19
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Kravprofil
Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss


Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Då vår nuvarande administrativa chef ska gå i pension sommaren 2025 så söker vi nu dig som vill vara en del av en kreativ och dynamisk miljö. Den administrativa chefen är en del av Teaterhögskolan i Malmös ledning som ansvarar för att driva skolans strategiska utveckling framåt i enlighet med skolans verksamhetsplan.

Som administrativ chef ansvarar och leder du arbetet för 10 - 12 medarbetare inom den tekniska och administrativa personalen, en stödfunktion för utbildning och forskning vid institutionen. Som chef ansvarar du för den löpande driften av skolan och du är prefektens stöd i ekonomifrågorna och i planeringen av verksamheten, i linje med delegationsordningen.

Som administrativ chef har du ett särskilt ansvar för att driva utvecklingsfrågor kopplade till organisation, processer och rutiner inom institutionen. Vidare ansvarar du för förvaltning och administration såväl i förhållande till institutions- som fakultetsledning och ansvarar för att rapporter, analyser och beslutsunderlag tas fram. Den administrativa chefen har en viktig funktion i att se till att verksamheten, en offentlig myndighet, följer gällande lagar, föreskrifter och administrativa rutiner. Arbetsuppgifter inom personal/personalfrågor och ekonomi ingår också i den administrativa chefens ansvarsområde. Därtill ingår du i fakultetsgemensamma nätverk för ledningsfunktioner och du representerar även Teaterhögskolan vid möten på universitetsnivå, samt vid olika externa möten, forum och nätverk såväl nationellt som internationellt.

Teaterhögskolan ingår tillsammans med Musikhögskolan och Konsthögskolan i den Konstnärliga fakulteten. Fakulteten arbetar för en samlokalisering och i detta arbete kommer den administrativa chefen att ha ett samordnande ansvar för Teaterhögskolans del.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
- Att du är en skicklig ledare med dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag, gärna inom högskoleområdet eller annan offentlig verksamhet
- Flerårig erfarenhet av budget- och personalansvar
- Flerårig erfarenhet av strategisk utveckling och uppföljning
- Datorvana och god erfarenhet av administrativa system
- En för arbetsgivaren relevant akademisk examen

Vidare krävs en mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift, samt en utvecklad social förmåga som bland annat innebär att kunna bygga upp förtroendefulla samarbeten med omgivningen. För att klara av arbetsuppgifterna krävs dessutom en god strukturell förmåga, då du behöver kunna arbeta självständigt mot uppsatta mål och prioritera, delegera och följa upp inom ramen för aktuellt ansvarsområde. Slutligen krävs att du är en drivande, pragmatisk, stöttande och lyhörd chef som förstår vikten av och prioriterar arbetet med en god arbetsmiljö.

Meriterande för anställningen är:
- Kunskaper om det svenska högskolesystemet
- Erfarenhet av och insyn i kulturbranschen, företrädesvis inom scenkonstområdet 

Övrigt
Provanställning kan komma att tillämpas.

Intervjuer kommer hållas på plats i Malmö den 21 och 23 januari

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa (examensbevis, kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Konstnärliga fakulteten i Malmö är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konst-, Musik- och Teaterhögskolan, samt Inter Arts Center. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning med konstnärlig inriktning och i musikpedagogik.

Teaterhögskolan Malmö, som är placerad mitt i Malmös kreativa Möllevångskvarter, är en del av den konstnärliga fakulteten vid Lunds Universitet. Årligen har drygt 100 personer Teaterhögskolan som sin studie- eller arbetsplats. Utbildningsuppdraget är 60 helårsplatser i form av fristående kurser, program på grund såväl som masternivå och forskning inom teater.

Teaterhögskolan i Malmö har en hög ambitionsnivå och vill vara en ledande utbildnings- och forskningsinstitution inom teaterområdet och samtidigt vara en relevant och öppen institution i Malmö. Vi erbjuder särskilt lovande och motiverade studenter och forskare en tydligt profilerad och internationell miljö, som förbereder för ett utmanande och föränderligt yrkesliv.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand inom medicinsk vetenskap

Doktorand
Läs mer Dec 17
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av forskargruppen
Enheten för Klinisk mikrobiolog bedriver forskning inom mikrobiologi inom det medicinska området: cell- och molekylärbiologi, klinisk laboratoriemedicin, epidemiologi, cancer och immunologi.

Gruppen leds av professor Kristian Riesbeck och består av forskande och teknisk personal. https://portal.research.lu.se/sv/persons/kristian-riesbeckkan du läsa mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön. 

Forskarutbildningsämne
Medicinsk vetenskap

Projektbeskrivning
Det planerade doktorandprojektet innefattar studier och kartläggning av Gram-negativa luftvägs-bakteriers förmåga att interagera med immunsystemet. Fokus ligger på aktivering av trained immunity och däggdjurs förmåga att aktivera densamma samt skydda sig mot bakteriella luftvägsinfektioner samt sepsis. Projektet är translationellt vilket innebär att de rön som man studerar på laboratoriet kommer att verifieras i djurmodeller. 

Arbetsuppgifter
Huvudarbetsuppgifterna för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning och därför kommer du både vara antagen som student och anställd vid Lunds universitet.
Specifikt för aktuellt projekt är att du kommer arbeta med ELISA, affinitetskromatografi, diverse olika molekylärbiologiska tekniker inkl. kloning, transformation, transfektion, transkriptionsassays, odla bakterier och cellinjer samt basal bioinformatik. Protein-framställning i både eukaryota och prokaryota expressionssystem. Tillverkning av lipidnanopartiklar. Funktionella biologiska experiment med bakterier och epitelceller. Flödescytometriska (FACS) analyser kommer att göras. Doktorandtjänsten innefattar även experiment på möss.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: 

- avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
- god förmåga av att tillgodogöra sig forskarutbildningen

Krav för anställningen är:

- BSc i molekylärbiologi och MSc, (fil mag.) i kemi.
- Den sökande ska ha utbildning och praktisk erfarenhet inom kemi samt grundläggande molekylär biologi/ biokemi. 
- Den sökande ska ha dokumenterad erfarenhet av att odla bakterier, eukaryota celler samt göra djurförsök enligt svensk lagstiftning. 
- Kunskap i det svenska språket för att förstå och skriva ansökningar om att genomföra djurförsök enligt svensk lagstiftning.
- Erfarenhet av att klona, uttrycka både eukaryota och prokaryota proteiner samt rena dessa. 
- Kunskap om att bestämma protein-protein interaktioner, t.ex. tekniker innefattande surface plasmon resonans och flödescytometri. 

Meriterande för anställningen är:

-  Praktisk erfarenhet av cellulär immunologi samt trained immunity. 

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning på sammanlagt fyra år, 100% med preliminärt startdatum den 1 februari 2025 eller enligt överenskommelser. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i antingen Lund eller Malmö.

Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§. Bestämmelser gällande antagning till forskarstudier finns i 6 kap. 3 § högskoleförordningen (1993:100)

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Laboratorietekniker vid enheten för Klinisk mikrobiologi

Laboratorietekniker, fysik
Läs mer Dec 12
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen 
Forskargruppen för Klinisk mikrobiologi bedriver forskning inom mikrobiologi inom det medicinska området: cell- och molekylärbiologi, klinisk laboratoriemedicin, folkhälsovetenskap, global hälsa och epidemiologi, cancer, immunologi inom det medicinska området och lungmedicin.

Gruppen leds av professor Kristian Riesbeck och består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Wallenberg-laboratoriet i Malmö.
https://portal.research.lu.se/sv/persons/kristian-riesbeck kan du läsa mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Självständigt bedriva projekt under handledning, planera experiment och därefter laborera. Vid behov stödja/undervisa kliniska doktorander och post-docs med teknisk hjälp samt "know how". Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella, t.ex. göra transkriptionsanalyser i gram-negativa bakterier.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

- Erfarenhet av arbete med ELISA, affinitetskromatografi, diverse olika molekylärbiologiska tekniker inkl. kloning, transformation av företrädesevis gram-negativa bakterier, transfektion, transkriptions-assays med luciferase, odling av bakterier och cellinjer samt basal bioinformatik. 
- Erfarenhet av arbete med Protein-framställning i både eukaryota och prokaryota expressionssystem.
- Kunskap om isolering av yttermembran-vesikler och basal proteomics.
- Erfarenhet av att kunna göra funktionella biologiska experiment med bakterier.
- Tjänsten kräver att du är driven och har god samarbets-/och organisationsförmåga. 

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av Protein rening med Äkta system samt analys av yttermembran-vesikler mha Nanotracker eller motsvarande utrustning. Dessutom är kunskap inom flödescytometri en merit som kommer att tas i beaktande.

Övrigt 
Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) under perioden 2025-02-01 till och med 2025-07-31 med omfattning 100 %.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Projektassistent inom experimentell patologi

Forskarassistent
Läs mer Dec 9
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen för experimentell patologi bedrivs forskning inom området cancer och då speciellt nya sätt att motverka cancerspridning och bildandet av metastaser.

Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom detta område och resultaten ifrån detta arbete har lett till flera kliniska prövningar av en ny läkemedelskandidat som är tänkt att stoppa metastasbildning. Gruppen leds av professor Tommy Andersson och består av forskande och teknisk personal. Du kan läsa mer om forskningen https://portal.research.lu.se/en/organisations/experimental-pathology-malmã. Verksamheten är lokaliserad på CRC i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att bli en viktig medarbetare i ett redan startat och pågående vetenskapligt cancerprojekt där vi har identifierat en intressant receptor som WNT5A analogen Foxy-5 binder till och som kan förklara flera av dess observerade cancerhämmande effekter. Målet är att avsluta detta projekt med inskickande av en publikation under 2026. Det innebär att du som medarbetare naturligtvis kommer att ingå som medförfattare.

Du kommer att arbeta i ett projekt som bedrivs i samarbete med en indisk forskargrupp. Arbetet kommer därför att innefatta digitala möten och samordning med forskarna i denna indiska grupp. Du kommer huvudsakligen att jobba normal arbetstid men eventuellt kan vissa experimentella försök kräva arbete på udda tider. På grund av tidsskillnaden mellan Sverige och Indien kan vissa digitala möten även behöva ske utanför normal arbetstid (då kan deltagande naturligtvis ske hemifrån).    

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Masterexamen inom experimentell cancerforskning
- Dokumenterad praktisk och teoretisk erfarenhet av cancerforskning och/eller nyligen genomgången utbildning inom detta forskningsfält   
- Dokumenterad kunskap och erfarenhet inom arbete med cancercellinjer och då specifikt vad det gäller analys med Western blot, QPCR samt migrations- och/eller invasions-assays
- Kunskap och erfarenhet av CRISPR knockdown
- Förmåga att jobba självständigt såväl experimentellt som analytiskt, samt att sammanställa vetenskapliga rapporter
- Goda kunskaper i engelska, såväl muntligen som skriftligen

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av bioinformatisk analys
- Erfarenhet av analyser av intracellulär WNT5A signalering och dess funktionella effekter

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattningen heltid. Önskat startdatum är den 1 mars 2025 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor inom epidemiologi/statistik

Forskarassistent
Läs mer Nov 20
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen Registerbaserad epidemiologi vid institutionen för translationell medicin inom medicinska fakulteten, bedriver forskning inom fetma och relaterade metabola- och livsstilsfaktorer i samband med risk för sjukdom och död.

Forskargruppen leds av docent Tanja Stocks och inkluderar för närvarande ytterligare fyra forskare på olika akademisk nivå. Gruppen har ett starkt fokus inom epidemiologiska studier som inkluderar stora datamängder.

Forskargruppen har startat upp Obesity and Disease Development Sweden (ODDS) studien, som är ett nationellt storskaligt projekt. Mer om forskargruppen och dess forskning finns här. Anställningen är placerad i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; Jobba hos oss .

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker nu en driven postdoktor inom epidemiologi/statistik för arbete i ODDS studien. Anställningen innefattar arbete med epidemiologiska studier av olika mått av fetma kombinerat med komorbiditet, i relation till risk för cancer och mortalitet undersökt i en stor databas av många svenska kohorter och nationella register. De specifika studierna som postdoktorn kommer att arbeta med avgörs delvis av kandidatens kunskaper och erfarenheter. Studierna kommer att vara djupt orienterade i statistiska och epidemiologiska metoder, och vi söker därför en epidemiolog med god statistisk kompetens eller en statistiker med god epidemiologisk kompetens. Arbetet innebär att självständigt utföra statistiska analyser och skriva vetenskapliga artiklar, och att delge expertis och samarbete inom och utanför forskargruppen. Viss datastädning kommer att ingå i arbetet, och viss handledning och bidrag till anslagsansökningar kan också komma att ingå i arbetet. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma. 

Kvalifikationer

Krav för anställningen:

Avlagd doktorsexamen (under de tre senaste åren) inom epidemiologi, statistik eller närliggande fält
Gedigna kunskaper i både epidemiologi och applicerad statistik
God vana av att applicera statistik i mjukvaruprogram såsom Stata eller R (dessa två har högre prioritet pga pågående användning inom gruppen)
Goda kunskaper i det engelska språket i tal och skrift

Meriterande för anställningen:

God vana av arbete med storskaliga epidemiologiska data
God vana av arbete med data från svenska nationella register

Stor vikt läggs vid den sammanvägda kompetensen inom epidemiologi och statistik och vid personliga egenskaper. För att vara aktuell för anställningen krävs att kandidaten är van vid självständigt arbete men också har god samarbetsförmåga.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas, och bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Främst den kommer i fråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Endast om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Bedömningsgrunder
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga, att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet samt pedagogisk förmåga.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid, med möjlighet till förlängning med upp till ett år. Preliminärt startdatum är 2025-02-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2022-01-01

Instruktioner för ansökan
Ansökan till tjänsten sker genom universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna och varför du är intresserad av tjänsten. Ansökan behöver även innehålla ett CV, kontaktuppgifter till två referenser, examensbevis (inklusive betygsavskrift) och andra dokument som du vill ska beaktas (t.ex. rekommendationsbrev).
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor inom Bioinformatik

Forskarassistent
Läs mer Nov 27
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen Kardiovaskulär forskning – Translationella studier bedriver forskning inom kardiovaskulära sjukdomar med fokus på biologiska skillnader som ligger till grund för akuta komplikationer såsom hjärtinfarkt och stroke.

Forskningen är translationell och omfattar studier av human vävnad och flertalet in-vitro modeller. Gruppen har i många år varit i framkant av fältet och har etablerade samarbeten med flera internationella forskargrupper.
Gruppen, som leds av professor Isabel Goncalves och docent Andreas Edsfeldt, består av postdoktorer, doktorander, bioinformatiker samt laboratorieingenjörer med både klinisk och preklinisk bakgrund. Verksamheten är lokaliserad på CRC i Malmö.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet.  Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker en motiverad postdoktor till ett projekt i världsklass, med målet att identifiera underliggande biologiska orsaker till komplikationer av åderförkalkning, en av de vanligaste dödsorsakerna globalt. Delar av projektet riktar sig även specifikt mot sjukdomar som är starkt kopplade till åderförkalkning såsom diabetes.

Projektet bygger på en världsunik human vävnadsbiobank med åderförkalkningsplack där vi studerar skillnader i biologiska processer såsom metabola mönster, cellfenotyper, inflammation och extracellulärmatrix, som ligger till grund för akuta komplikationer av åderförkalkning. Projektets studier har genererat ett flertal publikationer i högt ansedda tidskrifter (European Heart Journal, JACC, Circulation mm). Projektet bygger även på nära samarbeten med andra starka grupper i internationellt välkända miljöer (till ex Oxford, Amsterdam och Mayo kliniken i USA).
Anställningen erbjuder en viktig möjlighet att bli involverad i ett projekt med hög potential att identifiera nya framtida behandlingsvägar vid aterosklerotisk sjukdom.

Som postdoktor kommer du att arbeta i direkt samarbete med Prof Goncalves, docent Edsfeldt och docent Jiangming Sun och med de andra gruppmedlemmarna. Gruppen består av 15 personer och är en del av Lunds Universitets Diabetes Centre (LUDC) där det finns ett stort intresse för kardiovaskulära komplikationer till följd av diabetes. Du förväntas att självständigt kunna initiera, planera och utföra experiment, koordinera samarbeten, handleda studenter, genomföra statistiska analyser, tolka data och presentera resultaten i publikationer och vid internationella möten. Den sökande förväntas även självständigt introducera och optimera nya metoder.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Behörighetskravet ska vara uppfyllt senast när anställningsbeslutet fattas. Bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Bedömningsgrunder
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna.
Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga.

Övriga kvalifikationer
För anställningen krävs:

PhD inom bioinformatik eller datavetenskap, alternativt biologi, biomedicin, medicin, kemi eller biokemi med inriktning mot databehandling eller motsvarande kompetens God kunskap om planering av mekanistiska studier God erfarenhet av analys av resultat från experimentella tekniker (som transkriptomik, proteomik, metabolomik, lipidomik) Programmering skills in R or Python Erfarenhet av att utföra analyser av NGS-data Grundläggande statistik och/eller bioinformatik Flytande engelska i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

God erfarenhet i handledning av studenter och doktorander
Genomförd internationell postdok
Kunskap om maskininlärning/artificiell intelligens
Kunskap och hantering av Big Data

Arbetsuppgifterna kräver att du är flexibel, innovativ och intresserad av internationella samarbeten, noggrann i utförande och dokumentation.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till två år, heltid, med möjlighet till förlängning med upp till ett år. Önskat tillträdesdatum är 1 februari 2025 eller enligt ö.k.  

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad i projektet samt dina forskningsintressen och karriärplaner. CV samt kontaktinformation till två tidigare handledare, komplett publikationslista och kopia av examensbevis.
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor inom Kardiologi

Forskarassistent
Läs mer Nov 26
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen Kardiovaskulär forskning – Translationella studier bedriver forskning inom kardiovaskulära sjukdomar med fokus på biologiska skillnader som ligger till grund för akuta komplikationer såsom hjärtinfarkt och stroke.

Forskningen är translationell och omfattar studier av human vävnad och flertalet in-vitro modeller. Gruppen har i många år varit i framkant av fältet och har etablerade samarbeten med flera internationella forskargrupper.
Gruppen, som leds av professor Isabel Goncalves och docent Andreas Edsfeldt, består av postdoktorer, doktorander, bioinformatiker samt laboratorieingenjörer med både klinisk och preklinisk bakgrund. Verksamheten är lokaliserad på CRC i Malmö.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet.  Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker en motiverad postdoktor till ett projekt i världsklass, med målet att identifiera underliggande biologiska orsaker till komplikationer av åderförkalkning, en av de vanligaste dödsorsakerna globalt. Delar av projektet riktar sig även specifikt mot sjukdomar som är starkt kopplade till åderförkalkning såsom diabetes.

Projektet bygger på en världsunik human vävnadsbiobank med åderförkalkningsplack där vi studerar skillnader i biologiska processer såsom metabola mönster, cellfenotyper, inflammation och extracellulärmatrix, som ligger till grund för akuta komplikationer av åderförkalkning. Projektets studier har genererat ett flertal publikationer i högt ansedda tidskrifter (European Heart Journal, JACC, Circulation mm). Projektet bygger även på nära samarbeten med andra starka grupper i internationellt välkända miljöer (till ex Oxford, Amsterdam och Mayo kliniken i USA).
Anställningen erbjuder en viktig möjlighet att bli involverad i ett projekt med hög potential att identifiera nya framtida behandlingsvägar vid aterosklerotisk sjukdom.

Som postdoktor kommer du att arbeta i direkt samarbete med Prof Goncalves, docent Edsfeldt och docent Jiangming Sun och med de andra gruppmedlemmarna. Gruppen består av 15 personer och är en del av Lunds Universitets Diabetes Centre (LUDC) där det finns ett stort intresse för kardiovaskulära komplikationer till följd av diabetes. Du förväntas att självständigt kunna initiera, planera och utföra experiment, koordinera samarbeten, handleda studenter, genomföra statistiska analyser, tolka data och presentera resultaten i publikationer och vid internationella möten. Den sökande förväntas även självständigt introducera och optimera nya metoder.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Behörighetskravet ska vara uppfyllt senast när anställningsbeslutet fattas. Bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Bedömningsgrunder
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna.
Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga.

Övriga kvalifikationer
För anställningen krävs:

PhD inom bioinformatik eller datavetenskap, alternativt biologi, biomedicin, medicin, kemi eller biokemi med inriktning mot databehandling eller motsvarande kompetens God kunskap om planering av mekanistiska studier God erfarenhet av analys av resultat från experimentella tekniker (som transkriptomik, proteomik, metabolomik, lipidomik) Programmering skills in R or Python Erfarenhet av att utföra analyser av NGS-data Grundläggande statistik och/eller bioinformatik Flytande engelska i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

God erfarenhet i handledning av studenter och doktorander
Genomförd internationell postdok
Kunskap om maskininlärning/artificiell intelligens
Kunskap och hantering av Big Data

Arbetsuppgifterna kräver att du är flexibel, innovativ och intresserad av internationella samarbeten, noggrann i utförande och dokumentation.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till två år, heltid, med möjlighet till förlängning med upp till ett år. Önskat tillträdesdatum är 1 februari 2025 eller enligt ö.k.  

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad i projektet, hur du uppfyller kvalifikationskraven samt dina forskningsintressen och framtida karriärplaner. CV samt kontaktinformation till två tidigare handledare, komplett publikationslista och kopia av examensbevis.

 









Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Forskare inom geratrik

Forskarassistent
Läs mer Nov 15
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Inom forskargrupp geriatrik, vid Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, bedrivs omfattande geriatrisk epidemiologisk forskning - särskilt inom området kognition - sedan mer än 20 år.

Forskningen berör såväl metodologiska frågeställningar inom kognition och äldre som mekanismer för nedsättning i kognition och förlopp av kognitiv förmåga i åldrandet. Forskningen baseras huvudsakligen på välundersökta befolkningsbaserade kohorter i Malmö. Gruppen leds av professor Sölve Elmståhl och består av ca 25 personer, inklusive fältpersonal, som arbetar med datainsamling. Mer information om forskningen hittar du här: https://www.geriatrik.lu.se/  www.epihealth.se. Verksamheten och anställningen är placerad på CRC (Clinical Research Center), Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet: https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Arbetet innefattar vetenskaplig produktion inom området geriatrisk epidemiologi samt hantering av databaser, register och multifaktoriell statistik. 

Även andra arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Specialistläkare inom medicinsk rehabilitering
- Doktorsexamen inom medicinsk vetenskap med inriktning geriatrik
- Erfarenhet av handledning 
- Dokumenterad erfarenhet av register- och databashantering
- Personen förväntas ha stor samarbetsförmåga

Villkor
Anställningen är en särskild visstidsanställning med omfattning 10 %. Önskat startdatum är den 1 februari 2025, eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

HR-partner till Medicinska institutionskansliet, Malmö

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Okt 31
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Medicinska institutionskansliet (MiM) ger administrativ service åt de två medicinska institutionerna, placerade i Malmö; Kliniska vetenskaper, Malmö (IKVM) och Translationell medicin (ITM).

Verksamheterna bedriver världsframstående forskning som spänner över ett brett fält – från molekylärmedicin till ett folkhälsoperspektiv, samt epidemiologi, cancer och hälsovetenskap, för att nämna några. Inom institutionerna bedrivs även utbildning, framför allt läkarutbildningens sista terminer och inom folkhälsovetenskap. Verksamheterna har ett nära samarbete med sjukvården och Region Skåne och finns placerade på Clinical Research Center (CRC) och Wallenberglaboratoriet i Malmö.

MiM har till ansvar att ge administrativt stöd i, bland annat, anslagsadministration, ekonomihantering, budget, uppföljning, HR processer, personaladministration samt kommunikation. Samtidigt ges administrativt stöd till institutionernas prefekter. MiM-kansliet består av en administrativ chef, fem medarbetare inom ekonomifunktionen, en kommunikatör, tre administratörer, en HR-administratör och tre HR-partners.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitets hemsida om att vara anställd vid Lunds universitet: https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
HR-partners arbetsuppgifter omfattar hantering av personalfrågor, på både operativ och strategisk nivå. I det ingår, bland annat, rekrytering och avveckling av personal, introduktion av nya medarbetare, lönerevision och löneinplacering, rehabilitering samt löpande personaladministration av bland annat semester, föräldraledigheter samt fackliga förhandlingar. I denna roll ingår ett övergripande arbetsmiljösamordnaransvar samt att vara HR-partner direkt till MiM-kansliets administrativa chef.

Det operativa arbetet sker nära verksamheten tillsammans med forskargruppscheferna i organisationen som du bistår med stöd och råd i personalfrågor av såväl övergripande som individuell karaktär. Intern service och stöd till chefer och anställda är en mycket viktig del av arbetet. Det krävs att HR-partnern är flexibel då det handlar om att arbeta med hela HR-spektrat på daglig basis: allt från enklare löpande administration till att succesivt förbättra och utveckla hela den personaladministrativa verksamheten. Som administrativa verktyg används främst personalsystemet Primula, rehabiliteringssystemet Adato, rekryteringssystemet Varbi samt personkatalogen Lucat.

Även andra arbetsuppgifter kan komma att bli aktuella.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Akademisk utbildning inom HR-området eller utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren
- Minst två års erfarenhet av självständigt och kvalificerat arbete inom verksamhetsnära HR-arbete i en generalistroll
- Erfarenhet av arbetsrättsliga frågor
- Du ska vara väl förtrogen med Office-paketet
- God kunskap inom IT-baserade stödsystem för personaladministration
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet:

- Stabilitet med hög personlig mognad
- Förmåga att arbeta självgående och strukturerat krävs, samtidigt som samarbetsförmåga och vilja att arbeta serviceinriktat är lika viktigt
- Du ska vara intresserad av att bygga och vårda relationer både internt inom vårt kansli och gentemot våra forskargrupper
- Vidare krävs en analytisk och problemlösande attityd
- Tydlig och god kommunikationsförmåga

Meriterande för anställningen är:

- Kunskap inom det statliga avtalsområdet
- Erfarenhet av rekrytering av internationell personal



Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Önskat tillträdesdatum i januari 2025, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.



Så här söker du 
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersöka kvalifikationer, ett CV samt examensbevis. Du kommer också behöva svara på ett antal urvalsfrågor. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i fri konst

Doktorand
Läs mer Okt 17
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Utbildningen vid Konsthögskolan är internationellt inriktad.

Skolan strävar efter att kombinera teori och praktik till ett konstnärligt tänkande. Stor vikt läggs vid närheten till den aktuella konstscenen, såväl nationellt som internationellt. Verksamheten vid skolan är flexibel med tonvikt på de studerandes individuella utveckling, där varje studerande med bas i skolans kurser och övriga undervisning, lägger upp sitt eget utbildningsprogram, i samråd med skolans lärare. De studerande vid skolan arbetar med många olika uttryck och tekniker, såväl konceptuellt som processorienterat.

Lärarna vid skolan undervisar oftast i studieblock, så att den egna konstnärliga verksamheten ska kunna löpa parallellt med undervisning. Skolan har också ett utvecklat system med gästlärare, främst i form av externa handledare.

 

Antagning
Antagning sker till fyra års heltidsstudier som avslutas med konstnärlig doktorsexamen. Antagning av forskarstuderande sker enligt Lunds universitets antagningsordning för forskarutbildning.
https://www.medarbetarwebben.lu.se/sites/medarbetarwebben.lu.se/files/2024-08/antagningsordning_beslut_US_2024-06-18.pdf

 

Arbetsuppgifter 
Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl drivandet av sitt eget forskningsprojekt som att delta i forskarutbildningskurser. Såväl undervisningsspråk som avhandlingsspråk är engelska.

 

Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet för att antas till den konstnärliga utbildningen i fri konst på forskarnivå har den som:

- avlagt en examen på avancerad nivå
- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Högskolan får för en enskild sökande medge undantag från kravet på grundläggande behörighet, om det finns särskilda skäl.

 

Särskild behörighet 
Särskild behörighet för att antas till den konstnärliga utbildningen i fri konst på forskarnivå har den som:

- avlagt masterexamen om minst 240 högskolepoäng inom utbildningsprogram för bildkonstnärer eller motsvarande, och
- har utfört konstnärligt eller curatoriellt arbete av sådan självständig karaktär att den sökandes lämplighet för denna del av utbildningen kan bedömas.
- har god förmåga att både förstå och skriva texter på engelska.

 
Bedömningsgrunder
- den sökandes plan och syfte för ett tänkt arbete och antagningsnämndens bedömning av dessa,
- den sökandes lämplighet för konstnärligt forskningsarbete,
- projektets konstnärliga kvalitet och genomförbarhet inom given tidsram (d v s under en period motsvarande fyra års utbildning på heltid),
- forskningsplanens kvalitet med avseende på relevans, originalitet, forskningsfrågor, anknytning till och relevans för det kollektiva kunskapsområdet samt metodbeskrivning, och
- institutionens önskemål om inriktning och möjligheter till handledning.

 
Instruktioner till sökande
Till ansökan ska bifogas:

- ansökan ska skrivas på engelska.
- vidimerat examensbevis för master examen i bildkonst eller motsvarande eller bevis för fullgjorda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, inom området bildkonst eller motsvarande.
- om akademiska meriter saknas enligt ovan, bifoga en ansökan om validering av reell kompetens, vilket innebär att få annan kompetens motsvarande masterexamen validerad. Den som har sådan kompetens har skaffat sig kunskaper som motsvarar en konstnärlig masterexamengenom andra studier, (yrkes-)utbildning eller yrkeserfarenhet. Till ansökan ska listas de meriter som åberopas.
- en forskningsplan i vilken den sökande redogör för sitt forskningsprojekt. Planen ska innehålla projektbeskrivning, metodbeskrivning och en skiss över forskningsarbetets genomförande, inklusive tidplan (3-4 sidor).
- en konstnärlig portfolio eller motsvarande bifogas.

 

Fysiska bilagor skickas till Konsthögskolan i Malmö, Att. Charlotta Österberg, Box 4035, 203 11  Malmö.

 

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Endast den som är antagen till forskarutbildning kan anställas som doktorand.

Anställningsform: heltid

Lön: månadslön

Doktorandanställningen regleras i högskoleförordningen (1993:100), 5 kap. 1-7 §§.

 

Övrigt
För mer info se Konstnärliga fakultetens hemsida för forskarutbildning, https://www.konstnarliga.lu.se/forskarutbildning

 

Konstnärliga fakulteten i Malmö är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konst-, Musik- och Teaterhögskolan, samt Inter Arts Center. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning med konstnärlig inriktning och i musikpedagogik.

Konsthögskolan i Malmö har omkring 75 studenter och erbjuder utbildning i fri konst på kandidat-, master- och doktorsnivå. Konsthögskolan i Malmö är en kreativ och stimulerande utbildningsmiljö med högt ställda konstnärliga pedagogiska mål och mycket gott anseende i konstvärlden. Konsthögskolan i Malmö har en tydlig internationell profil med ett brett internationellt kontaktnät. Vi har många studenter och lärare från andra länder än Sverige

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

HR-administratör till Medicinska institutionskansliet, Malmö

HR-assistent
Läs mer Okt 31
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Medicinska institutionskansliet (MiM) ger administrativ service åt de två medicinska institutionerna, placerade i Malmö; Kliniska vetenskaper, Malmö (IKVM) och Translationell medicin (ITM).

Verksamheterna bedriver världsframstående forskning som spänner över ett brett fält – från molekylärmedicin till ett folkhälsoperspektiv, samt epidemiologi, cancer och hälsovetenskap, för att nämna några. Inom institutionerna bedrivs även utbildning, framför allt i läkarutbildningens sista terminer och inom folkhälsovetenskap. Verksamheterna har ett nära samarbete med sjukvården och Region Skåne och finns placerade på Clinical Research Center (CRC) och Wallenberglaboratoriet i Malmö.

MiM har till ansvar att ge administrativt stöd i, bland annat, anslagsadministration, ekonomihantering, budget, uppföljning, HR processer, personaladministration samt kommunikation. Samtidigt ges administrativt stöd till institutionernas prefekter. MiM består av en administrativ chef, fem medarbetare inom ekonomifunktionen, en kommunikatör, tre administratörer, en HR-administratör och tre HR-partners.

 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitets hemsida om att vara anställd vid Lunds universitet: https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker nu en HR-administratör att stötta övriga HR-partners på kansliet. Som HR-administratör vid Lunds universitet är det huvudsakliga uppdraget att ge administrativt stöd inom HR-området, till HR-partners, chefer och verksamheten. Detta genom att:

- Ge rådgivning och stöd i personaladministrativa frågor
- Löpande ta hand om HR-administrativa uppgifter
- Handlägga stipendier och stötta chefer i stipendieärenden
- Ge stöd i HR-system. Detta innebär att vara kontaktperson gentemot verksamheten och i stor utsträckning var ett verksamhetsnära stöd för både anställda och chefer
- Ge stöd i grundläggande arbetsrätt och avtalsfrågor
- Ha ett gott och nära samarbete med övriga inom HR
- I samverkan med kollegor i verksamhetens HR-organisation utveckla och implementera lokala processer och administrativa rutiner inom HR-området. Detta förutsätter ett aktivt deltagande i nätverk och andra grupperingar

 

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

- Utbildning på minst gymnasienivå
- Erfarenhet av verksamhetsnära administrativt arbete inom HR-området inom offentlig sektor
- God erfarenhet av rekryteringar
- God erfarenhet av stödsystem för personaladministration
- God kännedom inom Office-paketet
- God verbal och skriftlig förmåga i såväl svenska som engelska

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet:

- Personen vi söker ska vara stabil med hög personlig mognad
- Rollen kräver att du själv kan organisera och strukturera ditt arbete och driva processer vidare
- Som person är du noggrann, har analytisk förmåga, god kommunikativ förmåga och förmåga att bygga nätverk och relationer

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av universitetets stödsystem: Primula, Varbi, W3D3 och/eller Lucat
- God kännedom om universitets- och högskolesektorn
- Erfarenhet av rekryteringar, företrädesvis för doktorander och postdoktorer
- Erfarenhet av handläggning av stipendium
- Erfarenhet av rekrytering av internationell personal



Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, 100%. Önskat tillträdesdatum i januari 2025, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.


Så här söker du 
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersöka kvalifikationer, ett CV samt examensbevis. Du kommer också behöva svara på ett antal urvalsfrågor. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

 

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Internationell koordinator, Musikhögskolan

Utbildningsadministratör/Studieadministratör
Läs mer Okt 25
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Musikhögskolan i Malmö söker internationell koordinator

Arbetsuppgifter

Som internationell koordinator arbetar du med personal- och studentmobilitet, internationella projekt, internationell samverkan och nätverksbyggande, samt samordning av institutionella internationaliseringsinsatser.

Du förväntas också utföra strategiska arbetsuppgifter inom området internationalisering. Du rapporterar till administrativ chef men har också en nära dialog med institutionens ledning.

Utifrån de ramar som du utarbetar tillsammans med ledningen, bedriver och ansvarar du för det operativa administrativa arbetet inom internationaliseringsområdet, liksom att utveckla detta i enlighet med institutionens behov och de regler som styr vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som kan arbeta självständigt och är noggrann, uthållig och strukturerad. Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och ta ansvar för dina arbetsuppgifter, samtidigt som du har förmåga att samarbeta prestigelöst. Du behöver ha en god analytisk förmåga som gör det lätt för dig att se samband, dra slutsatser och föreslå åtgärder. Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera både inom och utom organisationen.

 Krav för anställningen är:

- erfarenhet av handläggning av lärar- och studentmobilitet inom högre utbildning
- akademisk examen
- erfarenhet av system för administration
- mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift
- god datorvana

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av konstnärlig utbildning
- erfarenhet av konstnärlig verksamhet
- erfarenhet av arbete i internationella nätverk.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Konstnärliga fakulteten i Malmö är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konst-, Musik- och Teaterhögskolan, samt Inter Arts Center. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning med konstnärlig inriktning och i musikpedagogik.

Vid Musikhögskolan utbildas musiker, kyrkomusiker, tonsättare/arrangörer och musiklärare. Dessutom ges forskarutbildning i musikpedagogik och konstnärlig forskning i musik, samt fristående kurser. Musikhögskolan samverkar med det omgivande musik- och kultursamhället. Musikhögskolan är en relativt stor arbetsplats med ca 200 anställda och över 1000 studerande och erbjuder en kreativ och stimulerande miljö med höga konstnärliga och pedagogiska mål. Den dynamiska kunskapsmiljö som råder vid institutionen ger studenterna goda förutsättningar att utvecklas till kompetenta och självständiga musiker, pedagoger och forskare. Musikhögskolan i Malmö har en tydlig internationell profil med ett brett internationellt kontaktnät.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand inom medicinsk vetenskap

Doktorand
Läs mer Okt 14
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Forskargruppen
Forskargruppen, som leds av professor Anna Blom, fokuserar på medfödd immunitet, i synnerhet komplementsystemet, inom hälsa och sjukdom.

Mer information om forskargruppen hittar du https://www.protein-chemistry.lu.se/

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Forskarutbildningsämne
Medicinsk vetenskap

Projektbeskrivning
Projektet undersöker nya cellbiologiska funktioner hos komplementregulatorerna CD59 och COMP. Fokus ligger på deras möjliga roll i sjukdomar som diabetes, Alzheimers och vissa cancerformer. Projektet är experimentellt och innebär många avancerade cell- och molekylärbiologiska metoder samt djurmodeller.

Arbetsuppgifter
Huvudarbetsuppgifterna för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Därför kommer du både vara antagen som student och anställd vid Lunds universitet. Arbetsuppgifterna kommer att utföras inom ramen för forskarutbildning i projektet ”Icke-kanoniska roller för komplementregulatorer". Huvudsakliga arbetsuppgifter som kommer utföras är: 

- att planera och genomföra experiment med avancerade metoder inom cell- och molekylärbiologi
- att tillämpa djurmodeller för att undersöka signifikansen av nyidentifierade processer
- att analysera data från experiment, utföra avancerade statistiska analyser och sammanställa resultaten i vetenskapliga rapporter 

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: 

- avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper
- god förmåga av att tillgodogöra sig forskarutbildningen

Krav för anställningen är:

- Mastersexamen inom molekylär biologi
- Dokumenterad erfarenhet av statistiska analyser av experimentella data som ANOVA och regressionsanalys med linjära blandade effekter-modeller
- Dokumenterad erfarenhet av experimentellt arbete inom cellbiologi (cellodling, kvantitativ western blotting, siRNA, RT-PCR, konfokal mikroskopi) inom forskningsverksamhet (utöver grundutbildningskurser)
- stor vikt läggs vid personliga egenskaper som förmåga att arbeta självständigt, initiativrikedom, noggrannhet, samarbetsförmåga, ansvarskänsla och vetenskaplig integritet

Meriterande för anställningen är:

- Tidigare forskning i liknande projekt
- Erfarenhet av programmering (tex R) och dataprogram som GraphPad, SPSS, Fiji, Zen
- Utmärkta kunskaper i engelska, både i läsförståelse och skrift samt förmåga att skriva vetenskapliga texter på engelska
- Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift 

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning på sammanlagt fyra år, 100% med preliminärt startdatum 2025-03-05 eller enligt överenskommelse.

Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§. Bestämmelser gällande antagning till forskarstudier finns i 6 kap. 3 § högskoleförordningen (1993:100).

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor vid enheten för celiaki och diabetes

Forskarassistent
Läs mer Okt 21
Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen Enheten för diabetes och celiaki, Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, bedrivs forskning inom de ärftligt relaterade autoimmuna sjukdomarna celiaki, typ 1-diabetes, och tyreoidit som är vanligt förekommande hos barn.

Forskningen har sedan flera år legat i den absoluta forskningsfronten. Forskargruppschef är universitetslektor Daniel Agardh. Mer information om forskningen hittar du https://portal.research.lu.se/sv/organisations/celiac-disease-and-diabetes-unitVerksamheten är lokaliserad på Clinical Research Center (CRC) i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 

Arbetsuppgifter
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Som postdoktor i forskargruppen Celiaki och Diabetes kommer du främst att arbeta med följande uppgifter:

- Tillämpa bioinformatik och biostatistiska analyser för att kartlägga orsakerna till utvecklingen av typ 1-diabetes (T1D), celiaki och tyreoidit.
- Tillämpa statistiska analyser för genetiska analyser hos både djurmodeller och människa
- Bygga upp, ansvara för och underhålla en databas med omfattande datamängder
- Vara delaktig vid handledning och utbildning av studenter, forskare och övriga gruppmedlemmar
- Utarbeta och publicera högkvalitativa vetenskapliga artiklar samt bidra till den akademiska miljön inom forskargrupperna
- Vara huvudansvarig för ansökningar om konkurrensutsatt forskningsfinansiering
- Delta i regelbundna interna möten och samarbeta både internt och med externa partners
- Representera forskargruppen och presentera forskningsresultat vid nationella och internationella konferenser och workshops
- Utföra övriga uppgifter inom forskningsgruppen vid behov

 

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas, och bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Främst den kommer i fråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

 

Bedömningsgrunder
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga.

 

Övriga kvalifikationer

Andra krav för anställningen är:

- Doktorsexamen inom biomedicinskt område eller närliggande fält, avlagd inom de senaste tre åren
- Tidigare forskningserfarenhet inom internationellt samarbete att analysera riskfaktorer för typ 1-diabetes
- Gedigen erfarenhet av statistiska analyser och storskalig dataanalys
- Bevisad kunskap i relevanta programmeringsspråk (t.ex. R), gärna i form av diplom
- Erfarenhet av arbete med storskalig sekvenseringsdata
- Erfarenhet av underhåll och administration av databaser
- Dokumenterad förmåga att attrahera extern finansiering genom forskningsanslag
- Flytande kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt

Meriterande för anställningen är

- Erfarenhet av bioinformatik och biostatistiska analyser
- Hantering av stora dataset i LINUX/UNIX-miljö, överföring av anonymiserade data i internationellt samarbete med både EU och USA
- Genomförd grundkurs i immunologi
- Praktisk erfarenhet av laboratoriearbete
- Erfarenhet av att skriva etiska ansökningar
- Erfarenhet av undervisning och handledning av studenter/juniora forskare
- Dokumenterad erfarenhet av att presentera forskningsresultat vid internationella konferenser samt populärvetenskapligt


Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid, med möjlighet till förlängning med upp till ett år. Preliminärt startdatum är 2024-12-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2021-11-19.

 

Instruktioner för ansökan
Ansökan till tjänsten sker genom universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna och varför du är intresserad av tjänsten. Ansökan behöver även innehålla ett CV, kontaktuppgifter till två referenser, examensbevis (inklusive betygsavskrift) och andra dokument som du vill ska beaktas (t.ex. rekommendationsbrev).

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Ansök nu

Expert inom oftalmologi

Professor
Läs mer Okt 17
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av forskargruppen
Inom forskargruppen för Oftalmologi bedrivs forskning inom glaukom, som är den vanligaste orsaken till irreversibel blindhet.

Forskargruppens övergripande mål är att minska risken för att utveckla glaukominducerad synfältsskada som påverkar synrelaterad livskvalitet. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Forskargruppen leds av professor och prefekt Patrik Midlöv. Anställningen är placerad på sjukhusområdet i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som expert kommer du att aktivt medverka i institutionens forskning inom forskningsområdet glaukom. Du kommer att ha huvudansvaret för att förvalta och nyttja forskningsmaterialet från en stor studie som samlade in data från nyligen diagnostiserade patienter med tidiga glaukomatiska synfältsdefekter. Data samlades in prospektivt under över 20 års tid, samt klinisk datainsamling under en femårsperiod därefter. Idag används data från denna omfattande studie fortfarande för nya publikationer, för närvarande avseende skillnaderna i kliniskt slutresultat mellan de tidigt och sent behandlade grupperna, och analys av det obehandlade ögontryckets betydelse för behandlingsmåltrycket. Bland arbetsuppgifterna ingår att systematisera och scanna detta omfattande forskningsmaterial för att kunna överföras till plattformen LUSEC för att bevaras och kunna nyttjas även i framtiden. Du kommer även att förbereda forskningsmaterialet för magasinering.

Som expert kommer du även att delta i forskargruppens möten, i analys och publicering av resultat från en nyligen avslutad studie som utvärderade effektiviteten av en omedelbar intensiv behandling av glaukom i jämförelse med den allmänt rekommenderade stegvisa behandlingsmetoden. Du kommer även att delta i externa vetenskapliga möten och kurser inom området.

Bland arbetsuppgifterna kan också utveckling av förbättrade tekniker för datoriserad synfältstestning och tolkning av datasynfält kommer att ingå. Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella. 

Kvalifikationer
För anställningen krävs: 

- Läkarexamen
- Docentkompetens inom oftalmologi
- Lång erfarenhet av klinisk glaukomforskning
- Erfarenhet av datorsynfältsteknik
- Erfarenhet av randomiserade behandlingsstudier
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntlig som skriftlig
- Som person är du engagerad i ämnet, noggrann och har ett systematiskt arbetssätt

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av större kliniska patientstudier
- Goda kunskaper om systematisering, scanning och magasinering av forskningsmaterial
- Erfarenhet av datorsystem för lagring, hantering och analys av data, i första hand LUSEC

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) under 12 månader med omfattning 25 % av heltid. Tillträdesdatum 1 januari 2025 eller enligt överenskommelse. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Forskningsingenjör inom diabetes och epigenetik

Forskningsingenjör, kemi
Läs mer Okt 14
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen för epigenetik och diabetes bedrivs forskning inom/med syftet att förstå betydelsen av epigenetiska förändringar vid uppkomst av typ 2 diabetes.

Gruppen leds av professor Charlotte Ling och består av både forskande och administrativ personal. Mer information om forskningen hittar duhttps://portal.research.lu.se/en/persons/charlotte-ling Verksamheten är placerad på enheten för epigenetik och diabetes på Lund Universitets diabetes center (LUDC) i Malmö, vilket är en världsledande forskningsmiljö finansierat med av stöd från Strategic Research Foundation (SSF) och Vetenskapsrådet (EXODIAB; Excellence of Diabetes Research in Sweden).

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet;https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I rollen som forskningsingenjör ingår arbetsuppgifter som inkluderar att utveckla och genomföra metoder för att studera histonmodifieringar på singel-cellnivå samt i hel vävnad associerade med typ 2 diabetes. Forskningsingenjören kommer att planera forskning, analysera histonmodifieringar med hjälp av cut-and-tag samt cut-and.run, samt tillverka bibliotek för sekvensering. Som forskningsingenjör kommer du även att genomföra statistisk och bioinformatisk analys av global epigenetisk data och genomföra valideringsanalys av epigenetiska resultat. Till detta tillkommer även att summera data och skriva manuskript. Även andra förekommande uppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Arbetet utförs på plats i Malmö.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Doktorsexamen inom relevant område
- God kunskap inom forskning av typ 2 diabetes och epigenetik
- God kunskap av bioinformatik och statistik
- Erfarenhet av analys av cut-and-tag samt cut-and.run i humana öar, odlat humana fett- och muskel-celler samt knockat gener i dessa
- God erfarenhet av proteinanalys
- God erfarenhet av metabol analys i humana celler
- Statistisk analys av DNA metylerings samt RNA data
- Erfarenhet av analys av datarelaterad till typ 2 diabetes och fetma är en fördel
- God kunskap i engelska i skrift och tal samt erfarenhet av att skriva och publicera manuskript
- Noggrann och grundlig i sitt arbete
- Bra på att samarbeta, såväl som att arbeta självständigt
- Uthållig

Meriterande för anställningen är:

- God kunskap av proteinanalys och cut-and-tag samt cut-and.run
- Erfarenhet av analys av insulin-signalering samt autophagy i humana celler
- Erfarenhet i cellodling specifikt av humana muskel- och fett-celler

 

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100 %. Önskat startdatum är den 16 december 2024, eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

 

 

 

 

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande forskare inom diabetiska komplikationer

Forskarassistent
Läs mer Okt 9
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen 
Tjänsten är förlagd till Institutionen för Kliniska Vetenskaper, Malmö, vid forskningsenheten för Diabetiska komplikationer, led av professor Maria F Gomez.

Forskningsområde
Forskningen kommer huvudsakligen att bedrivas inom ramen för pågående iBEAt studien (läs mer här: BEAt DKD | HOME (beat-dkd.eu) och mer nyligen beviljad projekt PRIME-CKD (läs mer här: UMCG Lead Collaborations to advance Precision Medicine in Chronic Kidney Disease (umcgresearch.org). I dag lever ca 537 miljoner vuxna med diabetes, dvs. en av tio, och detta antal förutspås stiga till 643 miljoner fram till år 2030 och 783 miljoner fram till år 2045. Detta kommer oundvikligen att resultera i ett ökat antal patienter med kronisk njursjukdom (CKD) och kardiovaskulära komplikationerna såsom hjärtsvikt.

Ett övergripande syfte med vår forskning är att identifiera och validera nya prognostiska och prediktiva biomarkörer som kan hjälpa oss identifiera vilka patienter som kommer att ha ett snabbare mer aggressivt sjukdomsförlopp, respektive vilka patienter som med högre sannolikhet kommer att svara eller ej på en specifik behandling. Projektet avser också att identifiera mekanismer och signalvägar som ligger bakom endoteldysfunktion och CKD och som kan bli måltavlor för nya läkemedel.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Den huvudsakliga uppgiften är att bedriva forskning i gränslandet mellan grund- och translationell forskning. Sökande förväntas ha utmärkta kommunikationsfärdigheter både muntligt och skriftligt, vara villig att interagera med andra forskare i tvärvetenskapliga teams och bidra till enhetens gemensamma mål.

Arbetet innebär användning av en stor repertoar av experimentella metodiker som är väletablerade i vårt laboratorium, samt administrativa uppgifter (i.e. ansökan och rapportering av forskningsmedel). Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

PhD inom tjänstens ämnesområde
Relevant forskningsbakgrund samt erfarenhet av kardiovaskulär-, njur- och diabetesforskning (deltagande, planering och studiedesign)
Erfarenhet av forskning inom diabeteskomplikationer, mekanismer för endotel- och njurdysfunktion, biomarkör studier
Erfarenhet av kärlforskning med särskild fokus på glattmuskel- och endotelcellsfunktion, endotel progenitorceller och mekanismer för excitation-transkription i kärlväggen
Erfarenhet av arbete med försöksdjur inklusive avel, genotypning och fenotypning av olika sjukdomsmodeller, och funktionella in vivo interventionsstudier (i.e. longitudinella mätningar av blodtryck och endotelfunktion, glukos- och insulintoleranstester, insamling av blod och urin samt studier där metabola burar används)
Erfarenhet av hantering av biologiska prover (blod, urin, celler och biopsier), DNA-, RNA- eller proteinextraktion, preparation av prover för histologi/IHC/IMF; mikroskopi (t.ex. fluorescens, konfokal, EM) och stereologiska tekniker; grundläggande cell- och molekylärbiologiskt arbete (i.e. western-blot, ELISA, RT-PCR, geneditering, kloning, cell- och organkulturer - proliferation, migration, apoptos, angiogenes, differentiering av cirkulerande endotelprogenitorceller)
Dokumenterade färdigheter inom biostatistik och erfarenhet av olika statistiska metoder, bl.a. beräkning av statistisk styrka
Erfarenhet av arbete i en internationell miljö
Förmåga att arbeta självständigt på ett väldokumenterat sätt, hantera flera projekt parallellt, kunna prioritera och möta deadlines
Stark publikationslista (åtminstone ett första författarskap i en internationellt erkänd tidskrift inom ämnesområdet samt flera första författarskap i internationellt erkända tidskrifter. 
Erfarenhet av arbete med metaanalyser och systematiska reviews.
Erfarenhet av presentation av forskningsresultat vid seminarier, konferenser och andra relevanta sammanhang (både muntligt och skriftligt).

Villkor
Anställningen är tillsvidare (omfattning 100 %) med preliminärt tillträdesdatum 1 november 2024 eller enligt överenskommelse. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Forskningsingenjör inom kardiovaskulär forskning

Forskarassistent
Läs mer Okt 2
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Gruppen för Kardiovaskulär Forskning – cellulär metabolism och inflammation, tillhör Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö och är lokaliserad på Clinical Research Centre (CRC) i Malmö.

Forskargruppen undersöker hur metabola funktionsstörningar i immunceller bidrar till ateroskleros och hjärtkärlsjukdom genom studier av proteiner, immunceller och patientprover. Gruppen leds av universitetslektor Harry Björkbacka och består av forskande och teknisk personal. Mer om forskargruppen och dess forskning finns att läsa https://portal.research.lu.se/sv/persons/harry-björkbacka

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet; https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi önskar anställa en forskningsingenjör för att studera cellulär metabolism och immunologi i aterosklerosutveckling genom att fullfölja pågående studier av aminosyrametabolism och B lymfocyter i ateroskleros. Sökanden kommer bl.a. att utföra analyser av histologiska färgningar och flödescytometridata samt sammanställa vetenskapliga manuskript. Kandidaten kommer även vara ansvarig för journalföring, rapportering av resultat samt korrespondens med samarbetspartners.
Arbetsuppgifterna kräver att du är flexibel, har god samarbetsförmåga, är duktig på vetenskapligt skrivande, finner internationella samarbeten motiverande, är noggrann och dokumenterar väl.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- PhD inom kardiovaskulär immunologi
- Mycket goda färdigheter inom immunologiska analysmetoder som t.ex. flödescytometri, immunohistokemi, och ELISA
- Mycket goda färdigheter inom bildanalys och kvantifiering av immunohistokemiska och histologiska färgningar
- Mycket goda färdigheter inom statistiska analyser av stora kliniska studier
- Omfattande kunskaper inom cellulär metabolism och kardiovaskulär immunologi
- Utmärkt förmåga att författa vetenskapliga publikationer inom kardiovaskulär immunologi
- Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av internationella forskningssamarbeten
- Erfarenhet av analys av metaboliter

Hänsyn kommer också att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom forskargrupperna samt bidra till deras framtida utveckling.

Villkor
Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) med omfattning 100 % under två månader med startdatum 2024-11-01. Anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö.

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor inom kardiovaskulär forskning - hypertoni

Forskarassistent
Läs mer Sep 24
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen för kardiovaskulär forskning – hypertoni bedriver forskning inom kardiologi/endokrinologi och diabetes/medicinsk genetik/allmän medicin och fysiologi med syftet att hitta nya interventioner för prevention och behandling av diabetesrelaterad kardiovaskulär sjukdom.

Forskargruppen leds av professor och överläkare Olle Melander och består av både forskande och administrativ personal. Mer om forskargruppen och dess forskning finns https://portal.research.lu.se/sv/organisations/cardiovascular-research-hypertension Anställningen är placerad i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.



Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss



Arbetsuppgifter
Du kommer primärt att arbeta med statistisk analys av data från befolkningskohorter. En stor del av din arbetstid kommer att ägnas åt handledning av doktorander. Tjänsten innebär också att stödja andra forskare/projekt inom gruppen gällande statistiska analyser, presentera och kommunicera resultat till forskare som ska använda dessa, samt delta i skrivande av manuskript. Även andra förekommande arbetsuppgifter i forskargruppen kan bli aktuella.

Arbetet utförs på Clinical Research Center i Malmö.



Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas, och bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Främst den kommer i fråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.



Bedömningsgrunder
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga.



Övriga kvalifikationer

 Andra krav för anställningen är:

- Avlagd doktorsexamen inom kardiovaskulär sjukdom/endokrinologi eller ett närgränsande fält som arbetsgivaren bedömer adekvat för tjänsten
- Dokumenterad erfarenhet av arbete med databasuppbyggnad och databashantering
- Dokumenterad erfarenhet av komplexa statistiska analyser och vana av att jobba med statistiska program
- Mycket god förmåga att kommunicera på engelska, både i skrift och tal
- Mycket god förmåga att jobba självständigt
- God förmåga i ett skriftspråk såsom R
- Bevisad förmåga att attrahera extern finansiering i form av forskningsanslag
- Erfarenhet av handledning av studenter/juniora forskare
- Erfarenhet av samarbete i internationell miljö
- Du ska vara bra på att arbeta i team, vara villig att hjälpa andra och ha en bra kommunikations- och samarbetsförmåga
- Du ska vara ambitiös, driven och ha en stark initiativförmåga



Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av forskning inom EXODIAB: Excellence of Diabetes Reserach in Sweden



Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid, med möjlighet till förlängning med upp till ett år. Preliminärt startdatum är 2025-01-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2021-11-19.



Instruktioner för ansökan
Ansökan till tjänsten sker genom universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna och varför du är intresserad av tjänsten. Ansökan behöver även innehålla ett CV, kontaktuppgifter till två referenser, examensbevis (inklusive betygsavskrift) och andra dokument som du vill ska beaktas (t.ex. rekommendationsbrev).

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Expert inom obstetrik och gynekologi

Professor
Läs mer Sep 30
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Inom forskargruppen för obstetrisk, gynekologisk och prenatal ultraljudsdiagnostik bedrivs forskning inom området gynekologiskt och obstetriskt ultraljud.

Forskningen innefattar bland annat äggstocksförändringar, äggstocksförändringar under pågående graviditet, endometrios, sjukliga förändringar i myometriet och utveckling av användningen av artificiell intelligens för analys av ultraljudsbilder. Forskargruppen leds av professor och prefekt Patrik Midlöv. Anställningen är placerad på sjukhusområdet i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som expert kommer du att aktivt medverka i institutionens forskning inom forskningsområdet gynekologi och obstetriskt ultraljud. Du kommer att driva och även starta stora nationella och internationella forskningsprojekt och multicenterstudier inom ämnesområdet gynekologisk ultraljudsdiagnostik, vilket inkluderar bland annat forskning på äggstocksförändringar, endometrios och myometriförändringar samt utvecklingen av artificiell intelligens för analysera ultraljudsbilder. I arbetet ingår även att leda och delta i styrgruppsmöten för dessa projekt.

Bland arbetsuppgifterna ingår även att undersöka patienter som ingår i ovannämnda projekt, analysera insamlad data och skriva och revidera manuskript. Du förväntas även föreläsa vid vetenskapliga möten och kongresser, samt hålla i kurser inom ämnesområdet. Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.



Kvalifikationer
För anställningen krävs:

- Läkarexamen
- Specialistkompetens inom obstetrik och gynekologi
- Docentkompetens inom relevant ämnesområde
- Mycket god kunskap och erfarenhet av gynekologisk ultraljudsdiagnostik
- Erfarenhet av att driva stora internationella forskningsprojekt
- Erfarenhet av att driva nationella och internationella multicenterstudier
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntlig som skriftlig
- Engagerad i ämnet, nyfiken och har mycket god arbetskapacitet

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av större kliniska patientstudier
- Erfarenhet av forskning på äggstocksförändringar
- God pedagogisk skicklighet

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning under 1 år med omfattningen 35 % av heltid med tillsättning 1 januari 2025 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Forskare inom kardiovaskulär forskning - epidemiologi

Forskarassistent
Läs mer Sep 24
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen för Kardiovaskulär forskning - epidemiologi bedrivs forskning inom hjärt-kärl och lungsjukdomarna.

Ett särskilt fokus ligger på EKG-forskning, analys av EKG-signaler från långtidsregistreringar och prospektiva analyser dessa. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området och baseras huvudsakligen på välundersökta befolkningsbaserade kohorter i Malmö. Du kan läsa mer om forskningen https://portal.research.lu.se/sv/organisations/cardiovascular-research-epidemiology#Ã?versiktGruppen leds av professor Gunnar Engström och består av forskande personal. Verksamheten är lokaliserad på CRC i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.



Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet: https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss



Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Sökande förväntas att självständigt utveckla och driva en forskningslinje inom området elektrokardiografi, med inriktning på långtidsregistrering av EKG och determinanter för förmaksflimmer och relaterade sjukdomar. Studier av kliniska material och befolkningsbaserade forskningsdatabaser med epidemiologisk metodik, statistiska analyser och programmering av EKG-databaser ingår i arbetsuppgifterna. Handledning av doktorander är en del av arbetsuppgifterna, liksom ansökningar av forskningsanslag.



Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Docentkompetens eller motsvarande
- Specialistläkare inom området kardiologi/klinisk fysiologi/bild- och funktionsdiagnostik
- Dokumenterad erfarenhet av handledning av doktorander
- Betydande forskningserfarenhet inom området elektrokardiografi
- Betydande erfarenhet av epidemiologiska analyser av befolkningsbaserade kohorter
- Betydande erfarenhet av statistiska analyser och programmering av EKG-databaser
- Att obehindrat kunna kommunicera på engelska i tal och skrift.
- Du är initiativrik, drivande och har god analytisk förmåga och samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen är:

- Egna större forskningsanslag som huvudman
- Erfarenhet av industrisamarbeten eller medicinsktekniskt utvecklingsarbete inom forskningsområdet
- Brett nationellt och internationellt kontaktnät inom forskningsområdet



Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100 %. Önskat startdatum är den 1 januari 2025, eller enligt överenskommelse.



Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Postdoktor inom medicinsk strålningsfysik

Forskarassistent
Läs mer Sep 18
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsplatsen
Avdelningen för Medicinsk strålningsfysik (MSF), Malmö hör till Institutionen för translationell medicin (ITM), Medicinska fakulteten, Lunds universitet och leds av Prof.

Lars E. Olsson. En av forskargrupperna vid avdelningen är Omgivningsradiologi-gruppen, som leds av Christopher L. Rääf och har fysisk arbetsplats och laboratorier på Diagnostiskt centrum, Skånes universitetssjukhus i Malmö. Läs mer om forskargruppen HÄR. 
Omgivningsradiologi-gruppen har ett tätt samarbete med BAR-gruppen (Biospheric and Anthropogenic Radioactivity) vid Fysiska institutionen, Lund. Omgivningsradiologi-gruppens arbete syftar till att studera joniserande strålning i vår miljö och hur stråldoser till människor och biota kan mätas och beräknas. 

Projektbeskrivning
Projektet är ett delprojekt i ett större forskningsprojekt (MÅSTE), finansierat av Energimyndigheten, med fokus på hållbar energiförsörjning med hjälp av Gen IV-reaktorer. För mer info se annonsen på vår hemsida. 

Uppgifter och ansvarsområden
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.
Du kommer arbeta huvudsakligen teoretiskt men behöver ha god förståelse för experimentellt arbete och god kontakt med personer som arbetar experimentellt.
Arbetet fokuserar på litteraturstudier över möjliga Gen IV-kärnbränslens nuklidinventarier med avseende på ingående ämnens radiotoxicitet under olika förutsättningar (t.ex. under drift kontra vid utsläpp). De mest radiotoxiska ämnena ska identifieras och jämföras med befintliga referensvärden inom interndosimetri kopplat till kärnbränslen. Sannolikt kommer vissa ämnen inte vara särskilt väl/inte alls karterade i befintlig litteratur och utgående ifrån detta ska du utreda vilka interndosimetri-experiment som behöver göras specifikt för Gen IV-kärnbränslen. Vidare ska du beräkna vilka ämnen som är så flyktiga att de kan spridas i utsläppsscenarion. Viss undervisning och handledning av studenter kan komma att ingå. Vid behov kan även utbildnings- och övningsuppdrag förknippade med det nationella expertstödet för strålskyddsberedskap komma att ingå.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen inom ett eller flera av följande områden: kärnfysik, omgivningsradiologi, medicinsk strålningsfysik eller fysikalisk kemi. Doktorsexamen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas.
god förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
pedagogisk förmåga.
goda kunskaper inom reaktorfysik och dosimetri
god förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet
pedagogisk förmåga och kommunikationsförmåga
mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
god organisatorisk förmåga, du behöver vara systematisk
mycket god samarbetsförmåga och erfarenhet av att arbeta effektivt i en forskargrupp

Meriterande för anställningen är:

främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag
erfarenhet av arbete med simulering av kärnreaktioner
erfarenhet av arbete inom radiokemi eller radiobiologi
erfarenhet av publikation av arbete i vetenskapliga tidskrifter
intresse för pedagogik och handledning
goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
god förmåga att självständigt följa uppsatta tidplaner och leverera i enlighet med dessa

Bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats: Jobba hos oss

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till två år, 100%, med möjlighet till upp till ett års förlängning. Startdatum enligt överenskommelse, dock allra senast 1 januari 2025.
Anställningen tidsbegränsas enligt avtal “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2022-01-01. Anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö. Resor till Lund och andra svenska lärosäten kommer att förekomma.

Övrigt
Intervjuer kommer att genomföras i Malmö under hösten 2024. Kontaktpersoner är Charlotta Nilsson (charlotta.nilsson@fysik.lu.se) och Christopher L. Rääf (christopher.raaf@med.lu.se). 

Sök tjänsten
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla ett CV och examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser etc.).
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Laboratorieassistent inom epigenetik och diabetes

Laboratorieassistent
Läs mer Sep 13
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen

Vid forskargruppen för epigenetik och diabetes bedrivs forskning inom/med syftet att förstå betydelsen av epigenetiska förändringar vid uppkomst av typ 2 diabetes.

Gruppen leds av professor Charlotte Ling och består av både forskande och administrativ personal. Mer information om forskningen hittar du https://portal.research.lu.se/en/persons/charlotte-ling. Verksamheten är placerad på enheten för epigenetik och diabetes på Lund Universitets diabetes center (LUDC) i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer till varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten samt den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder 
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer primärt att arbeta med analys av storskaliga data från nästa generations sekvenseringstekniker (NGS), inklusive single-cells sekvensering (RNA/ATAC/multiome/ CUT&Tag;), men också med andra typer av bioinformatiska analyser (såsom DNA metyleringsarrays och data från genome-wide association studies, GWAS) samt RNA-seq, whole genome bisulfite seuqncing och ChIP-seq.

Tjänsten innebär att stödja andra forskare/projekt inom gruppen gällande bioinformatiska analyser, bl.a. genom att göra väldokumenterade pipelines och analyser, presentera och kommunicera resultat till forskare som ska använda dessa, samt delta i skrivande av manuskript. Även andra förekommande arbetsuppgifter i forskargruppen kan bli aktuella.

Arbetet utförs på plats i Malmö.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Kandidat och/eller mastersexamen i bioinformatik eller liknande
- Dokumenterad erfarenhet av arbete med avancerade bioinformatikanalyser av storskalig omics-data
- God förmåga i ett skriptspråk såsom R eller Python, samt att arbeta effektivt i Linux kommandoradsmiljö och på storskaliga kluster
- God förmåga att arbeta självständigt
- Dokumenterad erfarenhet av bioinformatiska analyser av single-cell data

Meriterande för anställningen är:

- God förmåga att arbeta med versionskontroll, containers och workflow management systems
- Erfarenhet av maskininlärning

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning omfattning 100%. Önskat startdatum är den 20 november 2024, eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande forskare inom socialmedicin och hälsopolitik

Forskarassistent
Läs mer Sep 11
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen socialmedicin och hälsopolitik bedrivs forskning som syftar till att förstå betydelsen av socialt kapital för somatisk och psykisk hälsa, hälsorelaterade levnadsvanor, tillgång till hälso- och sjukvård, samt socioekonomiska skillnader i hälsa.

Forskningen bedrivs med epidemiologiska observationsstudier baserade på nationella och internationella folkhälsoenkäter samt svenska registerdata. Analyserna genomförs i olika multipla regressionsmodeller anpassade till tvärsnittsdata respektive longitudinella data. Gruppen leds av professor Martin Lindström och medicine doktor/specialistläkare Maria Fridh. Verksamheten är lokaliserad på CRC i Malmö. Du kan läsa mer om forskningen här: https://portal.research.lu.se/sv/organisations/social-medicine-and-health-policy

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter
Personen vi söker kommer att arbeta med socialt kapital, socioekonomiska skillnader i otillfredsställda vårdbehov, offentlig och privat primärvård, och olika hälsoutfall i olika demografiska grupper baserade huvudsakligen på longitudinella data. Studierna kommer att kräva kunskaper i socialt kapital, socioekonomiska modeller, epidemiologi, hantering av registerdata och olika typer multipla regressionsanalyser.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

- Disputerad inom området socialmedicin och folkhälsa
- Tidigare erfarenhet av epidemiologi, hantering av registerdata och olika typer multipla regressionsanalyser.
- Erfarenhet av forskning inom socialt kapital, socioekonomiska modeller och otillfredsställda vårdbehov.
- Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är driven, fokuserad och villig att arbeta i team

Meriterande för anställningen är:

- Kunskaper om socialt kapital, socioekonomiska modeller, epidemiologi, hantering av registerdata och olika typer multipla regressionsanalyser

Övrigt 
Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) under 2 månader med prelimnärt tillträdesdatum 1 oktober 2024 eller enligt överenskommelse. Omfattning 50 % av heltid. 

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Projektadministratör inom klinisk infektionsmedicin

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Sep 10
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Infektionssjukdomar är viktiga hot mot folkhälsan i alla delar av världen.

Forskning inom vårt område undersöker interaktioner mellan olika mikroorganismer, människans immunsystem och det samhälle vi lever i. Med vår forskning vill vi överföra dessa resultat till bättre strategier för att förebygga och behandla infektionssjukdomar. Våra forskningsprojekt omfattar samarbete med experter inom både kliniska och prekliniska specialiteter, med särskild tyngdpunkt mot mikrobiologi och immunologi. Våra forskningsprojekt är framför allt baserade i Sverige, men en viktig del av vår forskning bedrivs i Etiopien i samarbete med etiopiska organisationer. Vårt huvudsakliga forskningsområde är hiv och tuberkulos, med särskilt fokus på låginkomstländer.

Gruppen leds av professor och överläkare Per Björkman. Mer information om forskningen hittar du https://portal.research.lu.se/sv/organisations/clinical-infection-medicine. Verksamheten är lokaliserad på Institutionen för Translationell medicin i Malmö. 

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra 
relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och 
stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för 
arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker nu en projektadministratör för en tillsvidareanställning på deltid (omfattning 50%).


Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös 
semester och en förmånlig tjänstepension. 
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss
https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss


Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Projektadministratörens övergripande uppgift är att samordna administration av gemensamma aktiviteter inom forskningssamarbetet mellan LU och etiopiska samarbetsorganisationer (framför allt forskningsstationen ALURS som drivs av vår forskargrupp i samverkan med AHRI).

Projektadministratörens ansvarar för administration av verksamheten inom forskningssamarbetet, både inom LU och gentemot etiopiska samarbetsorganisationer (i första hand AHRI). Projektadministratören har ansvar för administration av personalfrågor och ekonomisk redovisning, samordning av pågående och planerade projekt som utförs inom ramen för forskningssamarbetet, samt för infrastruktur. Projektadministratören ansvarar för att organisera återkommande sammankomster för involverade forskargruppsrepresentanter vid LU samt för medverkande organisationer från Etiopien (och andra partners som medverkar i projekten).

Uppgifterna utförs i fortlöpande samråd med forskargruppschefen, som är huvudansvarig för de projekt som bedrivs inom detta forskningssamarbete. Tjänsten kommer huvudsakligen att vara förlagd fysiskt till Lunds universitet, men kräver återkommande arbetsperioder på plats i Etiopien (drygt 2 månader per år). Tjänsten kräver dessutom fortlöpande kontakt med administrativ personal vid AHRI och andra etiopiska samarbetsorganisationer, samt med involverade forskare och administratörer vid LU. 


Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- Mastersexamen inom ekonomi eller närliggande ämne som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
- Omfattande erfarenhet och kunskap i administrativt arbete.
- God kunskap om datahantering, främst i Excel.
- Beredskap att tillbringa längre perioder på plats vid forskningsstationen i Etiopien (minst 1 månad årligen).
- Utmärkta kunskaper i svenska och engelska, muntlig såväl som skriftlig.
- Kunskaper i amhariska språket (muntligt och skriftligt)
- God förmåga till samarbete och arbetsledning, vara noggrann samt flexibel och ha en hög stresstålighet.


Meriterande för anställningen är:

- Tidigare erfarenhet av arbete inom forskningssamarbete mellan LU och etiopiska samarbetsorganisationer


Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid, omfattning 50%. Önskat startdatum är 2024-12-01. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Förutom CV ska ansökan innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt du uppfyller eftersöka kvalifikationer. Ansökan ska även innehålla examensbevis eller 
motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, 
rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.





 

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Vikarierande teaterproducent

Producent: kultur, media, film, scen, dataspel
Läs mer Sep 10
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Tjänsten är en del av den tekniska och administrativa personalen vid Teaterhögskolan och ingår i en liten produktionsgrupp om tekniker, ateljéföreståndare och producent med administrativ chef som närmaste chef.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du samordnar och koordinerar utbildningarnas sceniska arbeten i relation till personal och resurser. Det gäller allt från redovisningar, workshops till seminarier och institutionsgemensamma aktiviteter. Du planerar och leder flera parallella projekt och produktioner inom skolans olika utbildningar. Arbetet är delvis självständigt och kräver planering och att du på egen hand kan lösa dina arbetsuppgifter inom ramen för uppdraget. Arbetet fokuserar på lärande men ligger i vissa fall nära en professionell nivå. Arbetet omfattar ansvar för delegerad budget samt avtal inom projekten. I tjänsten ingår också att introducera entreprenörskap och producentens roll.



Kvalifikationer
Krav för anställningen är: 
Vi söker dig med en producentutbildning inom scenkonst eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom scenkonst som arbetsgivaren kan anse lämplig för att utföra arbetet. Du är väl insatt i och har erfarenhet av att driva produktionsprocesser inom teater och scenkonst. 

Förutom det så ska du: 

- Ha haft eget budgetansvar.
- Tala och skriva svenska och engelska på hög nivå
- Ha goda kunskaper inom IT, Office
- Ha kunskaper inom marknadsföring och kommunikation

Vi söker dig som är en bra lagspelare är strukturerad och noggrann. Vidare behöver du vara prestigelös och trivs med att hålla samman, driva och koordinera andras arbete.

Meriterande för anställningen är:
- Övriga språk och IT-kunskaper
- Kunskap om svensk och internationell teater och scenkonst
- B-körkort

Övrigt
Du kommer att kunna gå parallellt med ordinarie producent under ett antal veckor som överlämning, beroende på tillträdesdatum.

Arbete under kvällar och helger förekommer. 

Intervjuer kommer att genomföras i Malmö inom två veckor efter ansökningstidens slut.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Konstnärliga fakulteten i Malmö är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konst-, Musik- och Teaterhögskolan, samt Inter Arts Center. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning med konstnärlig inriktning och i musikpedagogik.

Teaterhögskolan Malmö, som är placerad mitt i Malmös kreativa Möllevångskvarter, är en del av den konstnärliga fakulteten vid Lunds Universitet. Årligen har drygt 100 personer Teaterhögskolan som sin studie- eller arbetsplats. Utbildningsuppdraget är 60 helårsplatser i form av fristående kurser, program på grund såväl som masternivå och forskning inom teater.

Teaterhögskolan i Malmö har en hög ambitionsnivå och vill vara en ledande utbildnings- och forskningsinstitution inom teaterområdet och samtidigt vara en relevant och öppen institution i Malmö. Vi erbjuder särskilt lovande och motiverade studenter och forskare en tydligt profilerad och internationell miljö, som förbereder för ett utmanande och föränderligt yrkesliv.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Projektassistent inom geriatrik med lönebidrag

Forskarassistent
Läs mer Sep 3
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen 

Vid forskargruppen för geriatrik bedrivs forskning inom äldreområdet.

Forskningen baseras huvudsakligen på välundersökta befolkningsbaserade kohorter i Malmö. Gruppen leds av professor Sölve Elmståhl och gruppen inklusive fältpersonal som arbetar med datainsamling utgör ca 25 personer. Verksamheten är lokaliserad på CRC i Malmö. På följande länk kan Du läsa mer om vår forskning https://www.geriatrik.lu.se/. 

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet; https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som projektassistent kommer du att i samarbete med radiofysiker utveckla mjukvaruprogram, svara för bildanalys av MRI-hjärna, beräkna vatteninnehåll och genomföra kvalitetskontroll av topografiskt avgränsade områden i ett delprojekt. Delprojektet avser att kvalitetsgranska data inför kommande vetenskaplig analys. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Civilingenjörsexamen inom relevant område
- Dokumenterad erfarenhet av programmering
- Tidigare erfarenhet av bildanalys av MR bilder 3 tesla hjärna (3T-MR)
- Mycket goda kunskaper i engelska, både tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

- Vara noggrann
- Ha en god samarbetsförmåga

 Övrigt

Anställningen är visstidsanställning enligt VASA-avtalet (Särskilt villkorsavtal för vissa statliga anställningar) i 9 månader med omfattning 50 % av heltid med tillträde den 1 oktober 2024 eller enligt överenskommelse.

OBSERVERA! Den här annonsen vänder sig till dig som omfattas av en arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Med stöd av 4 § Anställningsförordningen kommer vi att utöver kraven ovan, särskilt beakta att den sökande omfattas av en arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Finansieringen ska möjliggöras med 50% av lönebidrag. Vänd dig till din handläggare på Arbetsförmedlingen om du är intresserad av att söka detta arbete.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande forskare vid forskargruppen för diabetes och celiaki

Forskarassistent
Läs mer Aug 28
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen

Vid forskargruppen Enheten för diabetes och celiaki, Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, bedrivs forskning inom främst autoimmun diabetes, celiaki och thyreodit, men även andra mindre vanligt förekommande autoimmuna sjukdomar som narkolepsi.

Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området diabetes och celiaki. Gruppen leds för närvarande av adjungerad professor Daniel Agardh och består av forskande och teknisk personal. Mer information om forskningen hittar du https://portal.research.lu.se/sv/organisations/celiac-disease-and-diabetes-unit Verksamheten är lokaliserad på Clinical Research Center (CRC) i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.



Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet: https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som biträdande forskare förväntas Du att självständigt driva och koordinera forskningsprojekt inom forskargruppen. Detta innebär att tillsammans med gruppens forskare planera, genomföra och följa upp forskningsaktiviteter, samt att säkerställa att projekten fortskrider enligt tidsplanen och når uppsatta mål. Du kommer att ha huvudansvar för att skriva och publicera vetenskapliga artiklar, samt att aktivt söka forskningsanslag för att finansiera pågående och framtida projekt.

En viktig del av arbetet innefattar även att bygga upp och underhålla en databas med omfattande datamängder. Detta kräver noggrannhet och expertis inom datahantering och analys. Handledning av doktorander samt studenter på grundutbildningsnivå förväntas och att Du bidrar till deras akademiska utveckling.

Utöver dessa arbetsuppgifter förväntas Du representera forskargruppen och presentera forskningsresultat på internationella konferenser och workshops samt nätverka med andra experter inom området.



Kvalifikationer

Vi söker en engagerad och driven person som kan bidra till forskargruppens framgång och utveckling. Din förmåga att arbeta självständigt, samtidigt som du samarbetar väl med kollegor, är av stor vikt för denna tjänst.

Krav för anställningen är:

- Doktorsexamen inom biomedicinskt område eller närliggande fält
- Gedigen erfarenhet av storskalig dataanalys och relevanta programmeringsspråk (ex., Python, R)
- Erfarenhet av att arbeta med storskalig DNA- eller RNA-sekvensering
- Erfarenhet av arbete med databaser
- Bevisad förmåga att attrahera extern finansiering i form av forskningsanslag
- Flytande kunskaper i engelska, både i tal och skrift



Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av bioinformatik och biostatistiska analyser
- Hantering av stora dataset i LINUX/UNIX miljö
- Slutförd grundkurs i immunologi
- Praktisk erfarenhet av laboratoriearbete
- Erfarenhet av att skriva etiska ansökningar
- Erfarenhet av undervisning samt handledning av studenter/juniora forskare
- Dokumenterad erfarenhet av att presentera forskningsresultat på internationella konferenser såväl som populärvetenskapligt



Villkor

Anställningen är en särskild visstidsanställning under tre månader med omfattning 100%. Önskat startdatum är den 1 oktober 2023, eller enligt överenskommelse.

 

Instruktioner för ansökan

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Förutom CV ska ansökan innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt du uppfyller eftersöka kvalifikationer. Ansökan ska även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. 

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande forskare inom hjärtinflammationsforskning

Forskarassistent
Läs mer Aug 27
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Gruppen "Hjärtinflammationsforskning” (Institutionen för translationell medicin i Malmö, Lunds universitet) finns vid Clinical Research Centre i Malmö.

Forskargruppen studerar immunologiska och inflammatoriska processer involverade i kardiovaskulära sjukdomar. Genom att använda djurmodeller, in-vitro studier och stora biobanker av humant material utvecklar vi nya behandlingar och biomarkörer som kan användas i klinisk praxis. Vi är särskilt intresserade av experimentella och kliniska studier av hjärtinfarkt, myokardit och sepsis. Vi har ett brett samarbete mellan våra gruppmedlemmar och med närliggande grupper inom samma område och strävar efter en utvecklande och stimulerande arbetsplats för alla. Vi stödjer yngre forskare i gruppen att etableras som självständiga forskare. Du kan läsa mer om vår forskning på https://portal.research.lu.se/sv/persons/alexandru-schiopu.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet - https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.  

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker en motiverad biträdande forskare till ett projekt som utvecklar en immunmodulerande behandling mot hjärtinflammation, genom att hämma den pro-inflammatoriska alarminen S100A8/A9. In-vivo och in-vitro experiment kommer att användas för att definiera de underliggande immunopatologiska mekanismerna och för att vidareutveckla behandlingen mot klinisk användning. Anställningen erbjuder goda möjligheter att bli involverad i ett projekt med hög potential för patientbehandling i framtiden.

Som biträdande forskare kommer du att arbeta i direkt samarbete med Dr. Alexandru Schiopu, den seniora forskaren som leder projektet, och med de andra gruppmedlemmarna. Du förväntas att självständigt kunna initiera, planera och utföra experiment, koordinera samarbeten, handleda studenter, genomföra statistiska analyser, tolka data och presentera resultaten i publikationer och vid internationella möten.

Projektet involverar arbete med:

- Musmodeller av hjärtinfarkt, myokardit, sepsis och åderförkalkning
- Cellodling – immunceller, kardiomyocyter, fibroblaster, endotelceller
- Analyser av cellfunktion, genuttryck, signaleringsvägar
- Single-cell CITEseq och RNAseq analyser
- Analyser av mitokondriefunktion och cellmetabolism
- Epigenetiska analyser
- Flödescytometri
- Histologi

Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

- Doktorsexamen inom ett område som är relevant för projektet
- Erfarenhet av experimentella modeller av kardiovaskulärsjukdom (musmodeller av hjärtinfarkt, myokardit, sepsis eller åderförkalkning)
- God erfarenhet av in-vitro cellodlingsexperiment med cellinjer och primära celler
- Avancerat kunskap av flödescytometri
- Goda kunskaper inom immunologi
- Goda kunskaper om mikrokirurgi, immunohistokemi, mikroskopi, ELISA, RT-PCR, Western Blot
- Erfarenhet av RNAseq, scRNAseq or CITEseq analyser
- Goda kunskaper i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska
- Motivation och genuint intresse för grundforskning

Meriterande för anställningen är:

- God erfarenhet av cellsignaleringsanalyser
- Tidigare arbete med mitokondrier
- Kunskap om NLRP3 inflammasome priming och aktivering
- Tidigare arbete med kardiomyocyter

Hänsyn kommer också att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom forskargrupperna samt bidra till deras framtida utveckling.

Villkor
Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) med omfattning 100 % under 6 månader. Önskat startdatum är 2024-09-30. Arbetsplatsen är förlagd till CRC i Malmö, institutionen för translationell medicin i Malmö.

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem.
Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev (max 2 sidor) där du beskriver varför du är intresserad av tjänsten, hur du uppfyller kvalifikationskraven (inklusive tidigare självständiga projekt och tekniska färdigheter), samt dina forskningsintressen och framtida karriärplaner
- CV – inklusive namn och kontaktinformation till två tidigare handledare
- Komplett publikationslista (kan inkluderas i din CV)
- Kopia av examensbevis (PhD diplom eller ekvivalent)

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand inom medicinsk vetenskap

Doktorand
Läs mer Aug 7
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av forskargrupp
Vid forskargrupp Psykiatri bedrivs forskning om psykiatriska sjukdomar med huvudsakligt fokus på självskadebeteende och suicidalitet.

Forskningen är fakultetsöverskridande och tvärvetenskaplig och arbetar med nära koppling till Region Skånes enhet för Nationell Högspecialiserad Vård (NHV) för svårbehandlat självskadebeteende. Gruppen undersöker bland annat hur kognitiva, psykologiska och vårdrelaterade faktorer är relaterade till självskadebeteende. Vi undersöker även effekter av interventioner och behandlingar mot olika psykiatriska symtom samt hälsoekonomiska aspekter på dessa. I gruppen bedrivs även studier med fokus på anhöriga till personer med psykiatriska symtom samt en epidemiologisk långtidsuppföljning i en befolkningskohort. Gruppen leds av docent Sofie Westling och är lokaliserad på Clinical Research center i Malmö.

Här (https://portal.research.lu.se/en/organisations/psychiatry) kan du läsa mer om vår spännande forskning.

Forskarutbildningsämne
Medicinsk vetenskap

Projektbeskrivning
Föreliggande doktorandprojekt görs inom ramen för projekten ”Hjälpsökande för självskadebeteende. Vilken roll spelar attityder, personlighet och exponering för självskadebeteende” samt ”Att identifiera sig med diagnosen borderline personlighetssyndrom inom svensk vuxenpsykiatri: En mixed-methods studie.”

Aktuellt projekt syftar till att generera kunskap som kan ligga till grund för nya sätt att hjälpa personer med självskadebeteende. Datainsamlingen sker genom skattningsskalor för universitetsstudenter samt intervjuer och skattningsskalor med patienter och psykiatripersonal.

Arbetsuppgifter
Huvudarbetsuppgifterna för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning och därför kommer du både vara antagen som student och anställd vid Lunds universitet. Specifikt för aktuellt projekt är att du kommer att intervjua patienter och psykiatripersonal samt analysera data från intervjuerna med kvalitativ metod. Utöver detta kommer du att göra statistiska beräkningar på redan insamlad data samt sammanställningar av resultat, författande av artiklar och muntliga och skriftliga presentationer på nationella och internationella möten. 

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: 

avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
god förmåga av att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

Krav för anställningen är:

mastersexamen i psykologi.
goda kunskaper gällande självskadebeteende bland universitetsstudenter.
goda kunskaper gällande identitetsstörning samt borderline personlighetssyndrom.
mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
erfarenhet av arbete inom vuxenpsykiatrin
du ska vara självgående, initiativtagande och driven. Utöver detta krävs att du har en god samarbetsförmåga, är strukturerad, självständig, kreativ och har en mycket god språklig-, analytisk och matematisk förmåga.

Meriterande för anställningen är:

tidigare arbete inom forskningsprojekt gällande självskadebeteende bland universitetsstudenter.
dokumenterad erfarenhet av författande av vetenskapliga artiklar.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning på sammanlagt fyra år, 100% med preliminärt startdatum den 1 september 2024 eller enligt överenskommelser. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i antingen Lund eller Malmö.

Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§. Bestämmelser gällande antagning till forskarstudier finns i 6 kap. 3 § högskoleförordningen (1993:100)

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Vikarierande teatertekniker vid Teaterhögskolan

Teatertekniker/Scentekniker
Läs mer Aug 12
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsuppgifter  
Vi söker dig som har ett genuint och brett intresse för teaterteknik i alla dess former med gedigen kunskap i ljusteknik, men också kunskap i video- och ljudteknik.

Du behöver vara prestigelös och trivas med arbetsuppgifter som spänner från att bygga, konstruera, rigga och köra ljus, ljud och video i redovisningar samt dokumentera och återställa lokalerna till att stödja det kreativa teamet med kunskap vad gäller olika tekniska lösningar. Arbetet kan vara fysiskt krävande och arbete på höga höjder förekommer.


Utbildningarnas sceniska projekt ligger nära professionell nivå men fortfarande med ett pedagogiskt fokus.


Inom tjänsten ingår inköp, utlåning, underhåll och service av utrustning, teknik och lokaler. Även datasupport för personal och studenter ingår i arbetsuppgifterna.

Kravprofil
Vi söker dig som har

- Teaterteknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser vara lämplig för att utföra arbetet                                                                                         
- Körtillstånd för Mobila arbetsplattformar
- Goda kunskaper inom scen, ljud, ljusteknik, riggning, programmering och ljussättning. Vi arbetar idag med Grand-MA och Q-Lab
- Erfarenhet av olika videomappnings- och videoediteringsprogram t.ex Arena Resolume, DaVinci eller motsvarande
- Kunskaper i hantverksarbete i trä och metall, skolan har tillgång till egen verkstad
- Kunskaper i office 365
- God svenska och engelska i tal och skrift

Du är social och har ett öppet sinne för människors olikheter. Arbetet är delvis självständigt vilket ställer krav på förmåga att planera och självständigt lösa dina arbetsuppgifter inom ramen för uppdraget.


Det är meriterande om du också har 

- B-körkort
- Certifikat för Heta arbeten/Brandfarliga arbeten/rörliga plattformar/ställningsbyggande 


Villkor 
Arbete under kvällar och helger förekommer.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.




 

Konstnärliga fakulteten i Malmö är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konst-, Musik- och Teaterhögskolan, samt Inter Arts Center. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning med konstnärlig inriktning och i musikpedagogik.

Teaterhögskolan Malmö, som är placerad mitt i Malmös kreativa Möllevångskvarter, är en del av den konstnärliga fakulteten vid Lunds Universitet. Årligen har drygt 100 personer Teaterhögskolan som sin studie- eller arbetsplats. Utbildningsuppdraget är 60 helårsplatser i form av fristående kurser, program på grund såväl som masternivå och forskning inom teater.

Teaterhögskolan i Malmö har en hög ambitionsnivå och vill vara en ledande utbildnings- och forskningsinstitution inom teaterområdet och samtidigt vara en relevant och öppen institution i Malmö. Vi erbjuder särskilt lovande och motiverade studenter och forskare en tydligt profilerad och internationell miljö, som förbereder för ett utmanande och föränderligt yrkesliv.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Biträdande forskare inom diabetes och epigenetik

Forskarassistent
Läs mer Jul 22
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen för epigenetik och diabetes bedrivs forskning inom/med syftet att förstå betydelsen av epigenetiska förändringar vid uppkomst av typ 2 diabetes.

Gruppen leds av professor Charlotte Ling och består av både forskande och administrativ personal. Mer information om forskningen hittar du https://portal.research.lu.se/en/persons/charlotte-ling. Verksamheten är placerad på enheten för epigenetik och diabetes på Lund Universitets diabetes center (LUDC) i Malmö, vilket är en världsledande forskningsmiljö finansierat med av stöd från Strategic Research Foundation (SSF) och Vetenskapsrådet (EXODIAB; Excellence of Diabetes Research in Sweden).
Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker nu en driven och motiverad biträdande forskare till vårt team.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet; https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I rollen som biträdande forskare ingår arbetsuppgifter som inkluderar att utveckla och genomföra epigenetisk redigering av epigenetiska förändringar associerade med typ 2 diabetes. Forskningsingenjören kommer att planera forskning, genera genkonstrukt, odla och transfektera celler samt att analysera genuttryck, DNA metylering, histonmodifieringar och metabola fenotyper. Som forskningsingenjör kommer du även att genomföra statistisk och bioinformatisk analys av global epigenetisk data och genomföra valideringsanalys av epigenetiska resultat. Till detta tillkommer även att summera data och skriva manuskript. Även andra förekommande uppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Doktorsexamen inom epigenetik och sjukdomsutveckling
- Goda kunskaper inom typ 2 diabetes, epigenetik och genetik
- Erfarenhet av epigenetisk editing i insulinproducerande celler
- Erfarenhet att utveckla genkonstrukt för epigenetisk editing
- Erfarenhet av analys av DNA metylering med hjälp av pyrosequencing
- Goda kunskaper inom statistik
- Utmärkt förmåga att kommunicera skriftligt och verbalt på engelska
- God förmåga att samarbeta med andra och bidra produktivt till ett team
- God förmåga att arbeta självständigt och att utveckla metoder för epigenetisk redigering
- God förmåga att undervisa och handleda andra inom dessa områden

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av analys av DNA metyleringsdata och RNA expression samt god kunskap inom typ 2 diabetes, epigenetik och genetik
- Goda kunskaper inom bioinformatik och statistisk analys av DNA metylerings data
- Goda kunskaper inom epigenetisk redigering och transfektion av konstrukt till celler
- Goda kunskaper inom cellodling
- Goda kunskaper i FACS analys

Hänsyn kommer också att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom forskargrupperna samt bidra till deras framtida utveckling.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100 %. Önskat startdatum är den 16 september 2024, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Doktorand i bioinformatik, diabetes och epigenetik inom DDLS- programmet

Doktorand
Läs mer Maj 16
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Arbetsplatsen
Vid forskargruppen för epigenetik och diabetes bedrivs forskning inom/med syftet att förstå betydelsen av epigenetiska förändringar vid uppkomst av typ 2 diabetes.

Gruppen leds av professor Charlotte Ling och består av både forskande och administrativ personal. Läs mer här. Verksamheten är placerad på Lund Universitets diabetes center (LUDC) i Malmö.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Som doktorand vid Lunds universitet är du både antagen som student och anställd. Läs mer om att vara antagen och anställd vid på universitetets webbplats.

DDLS programmet
Datadriven livsvetenskap använder data, beräkningsmetoder och artificiell intelligens för att studera biologiska system och processer på alla nivåer, från molekylära strukturer och cellulära processer till människans hälsa och de globala ekosystemen. SciLifeLab och Wallenbergs nationella program för datadriven livsvetenskap (DDLS) har som mål att rekrytera och utbilda nästa generations forskare inom datadriven livsvetenskap och skapa globalt ledande kompetens inom beräknings- och datavetenskap för livsvetenskap i Sverige. Under 2024 lanseras DDLS forskarskola, läs mer här. Läs mer om vad datadriven precisionsmedicin och diagnostik omfattar här
Till forskargruppen för epigenetik och diabetes söker vi en doktorand inom datadriven precisionsmedicin och diagnostik. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Huvudarbetsuppgifterna är att ägna sig åt sin forskarutbildning och därför kommer du både vara antagen som student och anställd vid Lunds universitet samt vara antagen till DDLS forskarskola, där du förväntas vara aktiv deltagare. Du kommer att utföra datadriven forskning genom att utveckla nya blodbaserade epigenetiska biomarkörer för precisionsmedicin som hjälper patienter med diabetes att få en optimal behandling och minska deras komplikationer. Du kommer primärt att arbeta med analys av storskaliga data från DNA metyleringsarrays och SNP arrays, tillsammans med prospektiva kliniska data. Du kommer att göra multiom-analyser och använda dig av machine learning. Tjänsten innebär självständig forskning i egna definierade projekt och att självständigt arbeta med skrivande av manuskript.

Kvalifikationer
Krav för anställningen:

examen inom bioinformatik, molekylärbiologi, datavetenskap eller ett närgränsande fält som arbetsgivaren bedömer adekvat för tjänsten
god förmåga i ett skriptspråk såsom R eller Python, samt att arbeta effektivt i Linux kommandoradsmiljö
god förmåga i statistik
mycket god förmåga att kommunicera på engelska, både i tal och skrift
förmåga att vara självgående, driven och uthållig
du ska vara bra på att arbeta i team, villig att hjälpa andra, och ha en bra kommunikations- och samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen:

erfarenhet av bioinformatiska analyser av DNA metyleringsdata och SNP data
erfarenhet av maskininlärning
erfarenhet av arbete på storskaliga kluster

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. För att studenter med utomnordisk examen ska kunna antas till utbildning på forskarnivå vid fakulteten krävs engelska språkkunskaper motsvarande godkänt TOEFL eller IELTS-test. Kravet för tillträde till utbildning på forskarnivå vid fakulteten är minst 550 poäng på det pappersbaserade testet, minst 213 poäng i det datorbaserade testet och minst 79 poäng i det Internet-baserade testet. För IELTS-test krävs att ”Academic Module” genomförs med minst 6,5 som resultat och inget delmoment under 5,0.

Bedömningsgrunder
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad fyra år enligt HF 5 kap 7 och avser heltid. Startdatum är senast 2024-10-31. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö alla dagar i veckan.

Instruktioner för ansökan
Ansökan till tjänsten sker genom universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna och varför du är intresserad av tjänsten. Ansökan behöver även innehålla ett CV, examensbevis (inklusive betygsavskrift), kontaktuppgifter till två referenser, och andra dokument som du vill ska beaktas (t.ex. rekommendationsbrev).
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu

Projektassistent inom genetik och diabetes

Forskarassistent
Läs mer Jun 20
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen för Genetik och Diabetes inriktar sig på att undersöka genetik samt diverse precisionsmedicinska tillvägagångssätt för att lära mer om diabetes och relaterade tillstånd.

Gruppen leds av docent Emma Ahlqvist och består av både forsknings- och teknisk personal. Gruppen håller till vid CRC i Malmö.
Här kan du läsa mer om vår spännande forskning: https://www.ludc.lu.se/research/genetics-and-diabetes

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra 
relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och 
stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för 
arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker nu en projektassistent för en tidsbegränsad anställning med omfattning 50% under 6 månader.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös 
semester och en förmånlig tjänstepension. 
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss
https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Huvuduppgifterna är att ägna dig åt dina projekt. Du kommer att utföra -omics-forskning för att förstå diabetes och tidiga faktorer i livet associerade med diabetesrisk. Du kommer i första hand att arbeta med analys av storskalig data tillsammans med klinisk data.

- Analys av transkriptomisk data för att identifiera gener som är viktiga för typ 2-diabetes
- Analys av tidiga livsfaktorer och förälderspecifika effekter
- Analys av genetisk variation och metylering i relation till genuttryck.
- Rapport- och manuskriptskrivning.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Magisterexamen i bioinformatik, biologi eller liknande.
- Erfarenhet av att hantera stora genuttrycksdatamängder och statistiska analyser i R.
- God kunskap med kommandotolken Bash för Unixliknande operativsystem
- God kunskap om biologi, genetik och transkriptomik.
- Goda engelskkunskaper. Mycket god förmåga att kommunicera på engelska, både muntligt och skriftligt.
- Självmotiverad, driven och uthållig.
- Bra på att arbeta i team, villig att hjälpa andra och har goda kommunikations- och samarbetsförmågor.

Meriterande för anställningen är:

- Kunskap om statistisk genetik.
- Erfarenhet av att använda bioinformatiska verktyg och resurser.

Hänsyn kommer också att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom forskargrupperna samt bidra till deras framtida utveckling.

Villkor
Tjänsten är en särskild visstidsanställning (SÄVA) med omfattning 50% under 6 månader. Önskat startdatum är 2024-08-12 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Förutom CV ska ansökan innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt du uppfyller eftersöka kvalifikationer. Ansökan ska även innehålla examensbevis eller 
motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, 
rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansök nu