Apotek Produktion & Laboratorier AB jobb i Malmö

Hitta lediga jobb hos Apotek Produktion & Laboratorier AB i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Malmö.

Utvecklingsingenjör

Utvecklingsingenjör, kemi
Läs mer Nov 30
APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på (http://www.apl.se/) www.apl.se (http://www.apl.se)

Farmaceutisk Utveckling har i uppdrag att utveckla formuleringar, i ändamålsenlig primärförpackning, med effektiva och robusta tillverkningsprocesser för nya produkter.

Vi söker en utvecklingsingenjör till Utvecklingsenheten med placering i Malmö. Som utvecklingsingenjör arbetar du som konstruktionsansvarig för storskaliga tillverkningsprocesser i uppdrag som varierar i omfattning och innehåll, beroende på komplexitet och behov. Arbetet utförs i tvärfunktionella projektgrupper, och resor till andra enheter kan förekomma.

Som utvecklingsingenjör i Malmö ansvarar du för:

- Utveckling och etablering av tillverkningsprocesser för icke-sterila beredningar
- Processvalidering för ny produkt
- Tekniköverföring till Tillverkning
- Att utarbeta satsprotokoll för ny produkt
- Protokollskrivande, resultatrapportering samt rapportskrivande
- Kravställning på förpackningsmaterial och förtryckt material
- Konstruktionsansvar för tillverkningsprocessen i produktvårdsärenden som tex satsstorleksförändringar utanför validerat område
- Hantera och utreda avvikelser kopplade till konstruktionsansvar för APL’s storskaliga produkter


Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Din bakgrund och profil

Du har akademisk utbildning inom teknik, naturvetenskap och erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom området. Erfarenhet av konstruktionsritningar för förpackningar och förtryckt material är en merit, liksom erfarenhet av GMP.

För att lyckas i rollen ska du vara resultatinriktad och trivas med att arbeta självständigt såväl som i grupp. Goda kunskaper i Microsoft Office krävs. Tjänsten förutsätter god kunskap i svenska och engelska, i både tal och skrift. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är dessutom mycket viktiga ledord för alla medarbetare inom APL.

Din ansökan Skicka din ansökan senast den 2021-12-30. Vi arbetar med löpande urvalsprocess vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Enhetschef Malin Vågerö på telefonnr 010-4968703.

Övrigt: Innan ev. anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt kommer vi att göra en bakgrundskontroll på dig via Bakgrundskollen.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Läkemedelstekniker

Maskinoperatör, läkemedel
Läs mer Nov 25
APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på (http://www.apl.se/) www.apl.se (http://www.apl.se)

Om tjänsten

Vid vår produktionsanläggning i Malmö tillverkas i huvudsak salvor, krämer och lösningar med höga krav vad gäller hygien, produktionsutrustning, lokaler och processer. All tillverkning utförs enligt kvalitetssystemet GMP (Good Manufacturing Practice).

Vi söker nu en läkemedelstekniker till gruppen för blandning/fyllning som i dagsläget är uppdelad i två team. Ordning och reda, standardiserade arbetssätt och ständiga förbättringar är mycket viktiga principer som avspeglas i allt vi gör.

Som läkemedelstekniker inom APL är du en viktig del i verksamheten där du kvalitetssäkrar arbetet och bidrar till att patienten kan känna sig trygg med produkten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team där din delaktighet medverkar till att skapa förbättringar som utvecklar vår verksamhet.

Arbetet består i huvudsak av att blanda, fylla, etikettera och packa läkemedel i renhetsklass D. Arbetsuppgifterna utförs manuellt eller med olika fyllningsmaskiner.

Du får också hjälpa till att ta fram instruktioner, bistå vid avvikelseutredningar och medverka till förbättringar. Även andra arbetsuppgifter inom tillverkning kan bli aktuella.

Vi söker dig som:

- Har en gymnasieutbildning, gärna med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning alternativt relevant arbetslivserfarenhet
- Erfarenhet inom industri och produktion, meriterande om du arbetat inom läkemedelsbranschen och har kunskaper i GMP
- Har ett tekniskt/praktiskt kunnande och intresse
- Har erfarenhet av LEAN
- Är kundfokuserad samt har en god samarbetsförmåga och social kompetens
- Är noggrann och kvalitetstänkande, god förmåga att dokumentera
- Att du talar och skriver svenska obehindrat är ett krav


Framgångsfaktorer:

Du är nyfiken och ansvarsfull. Tycker att effektivitet och noggrannhet är A och O i arbetet. Du är positiv och trivs i en miljö med ett nära samarbete mellan kollegor och kringfunktioner. Du har även en stark vilja att lära och utvecklas i rollen som läkemedelstekniker.

För att trivas i denna tjänst bör du ha ett lösningsorienterat arbetssätt och inte ha några problem med visst fysiskt arbete. För vår verksamhet gäller mycket höga krav på hygien och kvalitet vilket gör att det är viktigt att arbeta efter gällande regler och rutiner. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper som att du är flexibel, handlingskraftig och kan ta egna initiativ.

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder

En provanställning på 6 månader med möjlighet till tillsvidareanställning. Anställningen avser heltid, 40 timmar/vecka, förskjuten arbetstid kan förekomma.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 19 december 2021. Ansökan görs via länken i annonsen. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen. Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse.

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Gruppchef Christel Hedström via e-post: christel.hedstrom@apl.se

Övrigt: Innan anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt kommer vi att göra en bakgrundskontroll på dig via Bakgrundskollen.se.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL!

Ansök nu

Processingenjör

Civilingenjör, kemiteknik
Läs mer Nov 23
Om jobbet

Vill du driva förbättringsarbete, aktivt delta i projekt samt arbeta tvärfunktionellt i ett spännande företag med många olika läkemedelsprodukter? Trivs du i en miljö med komplexa frågeställningar där din förmåga att strukturera och aktivt göra skillnad får full potential?

Då är detta rätt jobb för dig!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på (http://www.apl.se/)

Vi söker nu en Processingenjör som kommer att ingå i Process & Teknik teamet. Du kommer tillsammans med ca 10 kollegor, vara delaktig i att driva och medverka i förbättringsarbetet, utreda avvikelser och ta fram CAPA, samt arbeta mycket nära produktionen.

Om tjänsten

Som Processingenjör kommer du främst att arbeta med förbättringsarbete både i och utanför projektform. Du kommer vara aktiv i att leda och medverka i införandet av nya uppdrag, processförändringar och effektiviseringar inom tillverkningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att:

- Utveckla och utarbeta metoder för tillverkningsmoment.

- Ta fram och ansvara för kvalificerings- och valideringsdokument (IQ, OQ, PQ) samt rengöringsvalideringar

- Leda och strukturera tvärfunktionella förbättringsarbeten.

- Driva standardisering och effektivisering av processflöden.

- Bidra till genomförande av Tech Transfer, såväl in som ut från storskalig produktion.

- Ta fram underlag till kravspecifikationer och delta i investeringsprojekt.

- Utföra/delta i riskbedömningar avseende säkerhet-hälsa-miljö och kvalitet.

- Genomföra kvalificerade orsaksutredningar och korrigerande åtgärder.

- Skriva och sammanställa rapporter

- Utforma underlag till satsdokumentation för nya eller reviderade uppdrag.

- Utarbeta instruktioner.

Dina kontaktytor kommer vara medarbetare inom våra avdelningar Tillverkning, QC, QA och Farmaceutisk utveckling både i Malmö och vid våra övriga anläggningar. I förkommande fall har du även kontakt med externa kunder.

Din bakgrund och profil

Du har en högskole-/civilingenjörsutbildning i kemiteknik, farmaceutisk examen eller likvärdig utbildning. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet från en reglerad verksamhet som läkemedels- eller livsmedelstillverkning. Erfarenhet och utbildning inom GMP är meriterande.

Viktiga personliga egenskaper är att du kan arbeta självständigt, är drivande och strukturerad samt har lätt för att samarbeta. Du är bra på problemlösning och har en god analytisk förmåga. En viktig del i din roll är att kunna hantera komplexa frågeställningar och skapa resultat.

En god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt på svenska och engelska är ett krav.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är flexibel och tycker den höga pulsen i produktion är stimulerande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

APL är ett företag som befinner sig i en spännande utvecklingsfas inom såväl tillverkningsprocesser, digitalisering och hållbart förbättringsarbete. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Våra värderingar, som APLs chefer och medarbetare arbetar efter, är affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande. För att du ska trivas hos oss bör dessa värderingar även passa in på dig.

Tjänsten är på heltid, 40 timmar/vecka med placering i Malmö. Vi erbjuder förmåner som flextid, Rikskortet och ledighet på klämdagar.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 5 december 2021.

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Pernilla Agardh. För mer frågor angående tjänsten eller ansökningsförfarande är du välkommen att ringa 072-249 94 80.

Övrigt: Innan ev. anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt kommer vi att göra en bakgrundskontroll på dig via Bakgrundskollen.se.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL!

Ansök nu

Chef till Fastighet, Anläggning och Support

Fastighetschef
Läs mer Nov 8
Är du en initiativrik person, med ett brinnande intresse för att driva och förvalta fastigheter samt utveckla säkerhets- och arbetsmiljöfrågor? Ser du till helheten och lockas av att utmana, förenkla, standardisera och förbättra arbetssätt som ger mätbar effekt och tydliga resultat? Då är det här tjänsten för dig! Du kommer att spela en viktig roll i vår verksamhets arbete inom Fastighet, Anläggning och Support (FAS).

Vi söker en driven FAS-chef inom enheten Hållbart företag med placering i Malmö.

Arbetet erbjuder spännande utmaningar och har många fördelar - vi vill att du ska trivas, känna engagemang och vara glad när du arbetar. Det tror vi ger en högre produktivitet och är bra för både dig och företaget som helhet.

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på (http://www.apl.se/)

Tjänsten

I rollen leder och driver du FAS-verksamheten genom kort- och långsiktig planering. Du säkerställer att arbetet bedrivs enligt gällande lagar och uppfyller försäkrings-, myndighets- och compliancekrav.

Som FAS-chef ansvarar du för effektiv förvaltning (drift, underhåll och utveckling) av våra fastigheter inom ditt geografiska område, med tillhörande lokaler, anläggningar för media och fasta installationer.

Som FAS-chef ansvarar du för brandskydd och säkerhet (det fysiska skyddet av arbetsplatsen) inom ditt geografiska område.

Som FAS-chef ansvarar du för den lokala supporten.

I FAS-organisationen består av 15 medarbetare som rapporterar till FAS-chefen.

Arbetsuppgifter

- Leder och vidareutvecklar sektionen i samarbete med övergripande chef och processägare.
- Att beslutade och arbetssätt i processerna implementeras och används.
- Personalansvar.
- Budgetansvar.
- Ansvara för resursbehov, bemanning och kompetens utifrån processernas krav.
- Arbetsmiljö-/miljö-/elsäkerhetsansvar enligt delegat.
- Ansvarar för att arbetet följer myndighetskrav via interna styrande dokument.
- Ansvarar för sektionens kompetensutveckling.
- Driva och medverka i arbetet mot ökad effektivitet och lönsamhet enligt målprocess.
- Säkerställa och arbeta i tvärfunktionella processer och samarbeten.
- Ansvara för att instruktioner och andra dokument inom arbetsområdet är aktuella.
- Förstå hur arbetet i olika processer fungerar och förespråka ett processbaserat arbetssätt.


Din profil

Vi förväntar att du har

- akademisk utbildning med inriktning mot ansvarsområdet, och erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom området. Alternativt mångårig erfarenhet inom verksamhetsområdet som bedöms likvärdig.
- ledarskapsutbildning och erfarenhet från ledande befattning är meriterande.


Det är meriterande om du har erfarenhet av

- arbete med drift och underhåll av fastighet
- arbete med olika förbättringsverktyg som t ex Gemba walk och 5S


Som person är du strukturerad, lyhörd och utåtriktad. Du arbetar gärna tillsammans med andra och kommunicerar på ett enkelt, korrekt och engagerat sätt både i tal och skrift på svenska.

Du arbetar självständigt, tar egna initiativ och uppskattar en öppen dialog. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar.

Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande - det är vår gemensamma värdegrund. För oss är detta inte tomma ord utan genomsyrar vår verksamhet i allt vi gör. För att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Alla medarbetare hos oss har en individuell utvecklingsplan och tydliga mål som kontinuerligt följs upp. Detta ger var och en möjligheten att påverka sin egen situation och bidra till vår gemensamma utveckling.

Vi erbjuder bl a friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider.

Omfattning: Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, med placering i Malmö. Det är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning som start.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 30 november 2021.

För information: I denna rekrytering samarbetar vi med Agardh Consulting, rekryteringskonsult Pernilla Agardh. För fler frågor angående tjänsten eller ansökningsförfarande är du välkommen att ringa henne på 072-249 94 80. (mailto:terese.schumann-lindberg@apl.se)

Ansök nu

Maskintekniker

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Jul 1
Är du en Maskintekniker som älskar att både kavla upp ärmarna, jobba aktivt med maskiner och skriva teknisk dokumentation! Då har vi tjänsten för dig!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på (http://www.apl.se/) www.apl.se (http://www.apl.se)

Tjänsten

Vi söker maskintekniker till vår tillverkningsavdelning i Malmö. Hela tillverkningsavdelningen består av 50 medarbetare och tillverkningen är i dagsläget uppdelad i team som arbetar med olika processer. Vid anläggningen i Malmö tillverkas i huvudsak salvor och krämer. Tillverkning sker vid flera olika berednings-/fyllningslinjer i klass D.

Som Maskintekniker ingår i dina arbetsuppgifter

- ansvar för såväl förebyggande underhåll som felsökning och reparation av maskiner och utrustningar
- aktivt jobba med förbättringar
- följa och initiera förbättringar av OEE
- åtgärda dagliga utrustningsproblem, dokumentera och informera ansvariga
- agera stöd åt våra operatörer


Vidare uppdaterar du underhållsdokumentation, deltar i projekt samt kvalificering av utrustningar. Utarbetande och uppdatering av instruktioner inom produktion ingår också i arbetsuppgifterna samt medverka i riskbedömningar för underhåll av ny utrustning.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid, 40 timmar/vecka.

Din bakgrund och profil:

Du har lägst gymnasieutbildning inom teknik/naturvetenskap med grundläggande kunskaper inom mekanik, felsökning och underhåll och har arbetat några år med underhåll.

Kunskap inom styr- och reglerteknik är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av läkemedelstillverkning och kunskaper i GMP och det är ett plus om du har arbetat aktivt med Lean.

Som person är du en lösningsorienterad, ansvarstagande och flexibel tekniker med förmågan att agera snabbt när det uppstår störningar i produktionen. Du ser alltid till produktionens bästa och kan enkelt prioritera om och lösa akuta problem omgående. Du är strukturerad och noggrann samt har vana av att skriva rapporter. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Eftersom rollen innebär både självständigt arbete och nära samarbete med operatörer, gruppchefer och processingenjörer ser vi att du är hjälpsam, pålitlig och prestigelös som kollega. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2021. Ansökan görs via länken i annonsen, vi tar inte emot ansökningar via e-mail. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen. Tillträde enligt överenskommelse.

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Gruppchef Martin Broberg via e-post martin.broberg@apl.se eller telefon: 010-4968548.

Övrigt: Innan ev. anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt ska du lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL!

Ansök nu

Gruppchef QC Kem

Kemist
Läs mer Maj 24
APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på (http://www.apl.se/) www.apl.se (http://www.apl.se)

Vi söker dig som vill leda det operativa och verksamhetsutvecklande arbetet inom QC Kemgruppen vid vår tillverkningsenhet i Malmö. Avdelningen ansvarar för kemiska och fysikaliska kontroller av läkemedelsprodukter.

Om tjänsten

QC Kem genomför kemiska och fysikaliska kontroller av läkemedelsprodukter. Analyserna utförs enligt uppsatta metoder skrivna på svenska och engelska och de vanligaste teknikerna är HPLC, UPLC, GC, titrering, UV/Vis och våtkemiska metoder.

Gruppen består i dagsläget av 15 medarbetare.

Som gruppchef blir din huvuduppgift att leda, planera och prioritera det dagliga arbetet på laboratoriet. Du ska genom ditt ledarskap ge en tydlig inriktning för både det operativa och verksamhetsutvecklande arbetet. En av huvuduppgifterna är att utveckla individerna i verksamheten och säkerställa kompetensutveckling för att långsiktigt kunna möta APLs behov. Det tvärfunktionella samarbetet med övriga funktioner, grupper, specialister och chefer är viktigt och en del av dina arbetsuppgifter.

Mer specifikt innefattar arbetsuppgifterna följande:

- Personal- samt budgetansvar
- Leda och planera verksamheten på kort och lång sikt. Till din hjälp att planera det dagliga arbetet har du en teamledare. Följa upp arbetet med ledtidsbevakning.
- Driva och medverka i arbetet mot ökad effektivitet och lönsamhet enligt målprocess.
- Operativt arbete som tex godkänna specifikationer, granskning och bedömning av rådata samt uppföljning i avvikelseutredningar.
- Arbetsmiljöansvar.
- Ansvara för att arbetet utförs enligt gällande instruktioner och metoder i enlighet med GMP och arbeta aktivt med revidering av dessa.
- Säkerställa att medarbetarna har den kunskap och utbildning som krävs för sina arbetsuppgifter och se till de utvecklas kontinuerligt.
- Planerings- och medarbetarsamtal samt lönesamtal.
- Ansvara för resursbehovet, bemanning och kompetens utifrån processernas krav.
- Medverka vid inspektioner (myndighets-, externa och interna).
- Göra riskanalyser.
- Uppmuntra medarbetarna och skapa förutsättningar för att bedriva ett aktivt förbättringsarbete.


Bakgrund och profil

Vi söker dig som har akademisk utbildning med kemisk inriktning och erfarenhet av kemiska/fysikaliska analyser inom en reglerad verksamhet. Du ska också ha några års ledarerfarenhet.

Erfarenhet av Lims och Empower är meriterande. Arbetsuppgifter i GMP-miljö är starkt meriterande. Du har god skriftlig och muntlig förmåga i svenska och engelska.

Personliga egenskaper/kompetenser

- Du är driven och självständig med förmåga att besluta, starta, leda, avsluta och följa upp arbetet.
- Du är kommunikativ, förtroendeingivande och engagerande med förmåga att skapa relationer.
- Du verkar genom att utveckla andra. Du visar intresse och förståelse, sätter normer för beteende och delegerar arbetsuppgifter med tydlighet.
- Du motiverar andra och ger ansvar och befogenhet. Coachar, stödjer och ger möjlighet och stimulans till utveckling.
- Du uppnår snabbt kunskap inom ansvarsområdet för att kunna dra slutsatser om åtgärder och konsekvenser. Du drar nytta av andras expertis och sakkunskap inför beslut.
- Du har förmåga att planera aktiviteter i god tid och tar möjliga förändringar i beaktande.
- Du har fokus på QC’s del i hela produktionskedjan. Övervakar och upprätthåller kvalitet och produktivitet inom överenskommen leveranstid.


För att vara chef på APL är det viktigt att våra ledarskapskriterier passar in på dig och ditt ledarskap; Tydlighet, Uthållighet, Coachande, Transparent och Feedback.

Vi erbjuder:

APL är ett företag som befinner sig i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Våra ledord, som APL’s chefer och medarbetare arbetar efter är våra värderingar; affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande. För att du ska trivas hos oss bör dessa värderingar även vara dina ledord.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid (40 h/v) med placering i Malmö.

Sista ansökningsdag: 2021-06-06. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Övrigt: I denna rekrytering samarbetar vi med Agardh Consulting, rekryteringskonsult Pernilla Agardh. För fler frågor angående tjänsten eller ansökningsförfarande är du välkommen att ringa henne på 072-249 94 80.

Innan ev. anställning kommer du att få göra ett alkohol- och drogtest samt görs en bakgrundskontroll.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL!

Ansök nu

IT-supporttekniker

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Apr 13
Vill du arbeta med teknisk support på ett företag som uppfyller en viktig samhällsfunktion? Är du driven och serviceinriktad med stort intresse för IT och teknik? Är du dessutom utåtriktad, flexibel och strukturerad i ditt arbete? Då är tjänsten som IT-supporttekniker hos APL något för dig!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på (http://www.apl.se/) www.apl.se (http://www.apl.se)

Om tjänsten

Som IT-supporttekniker hos APL kommer du arbeta i en omväxlande miljö mellan kontor och produktion. Inom ramen för APL:s förvaltningsmodell kommer du ansvara för teknisk drift och support av ett antal system/applikationer.

Du jobbar självständigt och brett inom IT och ger first line support till hela företaget via APL Servicedesk. Du ger också second line support till den lokala enheten i Malmö. Vidare består dina arbetsuppgifter av att:

- Beställa, installera och underhålla klienter, skrivare, IP-telefoner, nätverksutrustning, smartphones mm.
- Administrera behörigheter och konton i Active Directory, Microsoft365 samt i APL:s andra system
- Hålla våra rutinbeskrivningar uppdaterade
- Introducera nyanställda i allmänt IT-användande, regler samt de policys vi arbetar efter


Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad.

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag och Rikskortet.?Arbetstiderna är flexibla och du har ledigt på klämdagar.??

Din bakgrund och profil

- Du har relevant teknisk gymnasial utbildning med stora inslag av IT eller minst 2 års arbetslivserfarenhet att arbeta professionellt med IT
- Du kan visa på starkt intresse för teknik, mjukvaror och hur du medvetet utvecklat dig inom området.
- Du har god kunskap om arbete med Windows-klienter


Meriterande är dessutom kunskap om

- Microsoft365, Windows Server, Citrix, Exchange Server, Skype for Business, System Center, Endpoint manager, Active Directory och Azure AD
- Virtualisering, integrationsplattformar, allmän nätverkskunskap


Du arbetar proaktivt med ett lösningsorienterat fokus, du hjälper medarbetare med tekniska problem, vilket kräver hög servicekänsla, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Viss administration, dokumentering och testning ingår i tjänsten, därför är det viktigt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Stor del av felsökningen kräver god förståelse för det engelska språket. Vidare kommunicerar du väl på svenska i både tal och skrift.

Om APL:s IT-enhet

Vi är en IT-enhet som växer och består just nu av 17 medarbetare som hanterar hela företagets IT-support och IT-infrastruktur. Vår IT-infrastruktur är Microsoft-baserad med VMware och Citrix som plattform och en hårdvarupark som består av cirka 600 klienter och mer än 300 virtuella servrar.

Vi är ett kreativt och målinriktat IT-team som ständigt strävar efter att utveckla den tekniska plattformen och tillmötesgå företagets krav på IT-stöd.

Omfattning:?Tjänsten är en 6 månaders visstidsanställning med start 1 juni och placering i Malmö.

Ansökan:?Sista ansökningsdag är den 7 maj 2021. Ansökan görs via länken i annonsen. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen.

För information:?Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta IT-driftschef Mattias Holmlund på telefon 010-447 93 21 eller?via e-post:?mattias.holmlund@apl.se

Övrigt:?Innan anställning kommer?du att?få göra en?alkohol-/drogtest samt ska du?lämna in ett?utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på?APL!

Ansök nu

IT-supporttekniker

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Apr 13
Vill du arbeta med teknisk support på ett företag som uppfyller en viktig samhällsfunktion? Är du driven och serviceinriktad med stort intresse för IT och teknik? Är du dessutom utåtriktad, flexibel och strukturerad i ditt arbete? Då är tjänsten som IT-supporttekniker hos APL något för dig!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på (http://www.apl.se/) www.apl.se (http://www.apl.se)

Om tjänsten

Som IT-supporttekniker hos APL kommer du arbeta i en omväxlande miljö mellan kontor och produktion. Inom ramen för APL:s förvaltningsmodell kommer du ansvara för teknisk drift och support av ett antal system/applikationer.

Du jobbar självständigt och brett inom IT och ger first line support till hela företaget via APL Servicedesk. Du ger också second line support till den lokala enheten i Malmö. Vidare består dina arbetsuppgifter av att:

- Beställa, installera och underhålla klienter, skrivare, IP-telefoner, nätverksutrustning, smartphones mm.
- Administrera behörigheter och konton i Active Directory, Microsoft365 samt i APL:s andra system
- Hålla våra rutinbeskrivningar uppdaterade
- Introducera nyanställda i allmänt IT-användande, regler samt de policys vi arbetar efter


Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad.

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag och Rikskortet.?Arbetstiderna är flexibla och du har ledigt på klämdagar.??

Din bakgrund och profil

- Du har relevant teknisk gymnasial utbildning med stora inslag av IT eller minst 2 års arbetslivserfarenhet att arbeta professionellt med IT
- Du kan visa på starkt intresse för teknik, mjukvaror och hur du medvetet utvecklat dig inom området.
- Du har god kunskap om arbete med Windows-klienter


Meriterande är dessutom kunskap om

- Microsoft365, Windows Server, Citrix, Exchange Server, Skype for Business, System Center, Endpoint manager, Active Directory och Azure AD
- Virtualisering, integrationsplattformar, allmän nätverkskunskap


Du arbetar proaktivt med ett lösningsorienterat fokus, du hjälper medarbetare med tekniska problem, vilket kräver hög servicekänsla, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Viss administration, dokumentering och testning ingår i tjänsten, därför är det viktigt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Stor del av felsökningen kräver god förståelse för det engelska språket. Vidare kommunicerar du väl på svenska i både tal och skrift.

Om APL:s IT-enhet

Vi är en IT-enhet som växer och består just nu av 17 medarbetare som hanterar hela företagets IT-support och IT-infrastruktur. Vår IT-infrastruktur är Microsoft-baserad med VMware och Citrix som plattform och en hårdvarupark som består av cirka 600 klienter och mer än 300 virtuella servrar.

Vi är ett kreativt och målinriktat IT-team som ständigt strävar efter att utveckla den tekniska plattformen och tillmötesgå företagets krav på IT-stöd.

Omfattning:?Tjänsten är en 6 månaders visstidsanställning med start 1 juni och placering i Malmö.

Ansökan:?Sista ansökningsdag är den 7 maj 2021. Ansökan görs via länken i annonsen. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen.

För information:?Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta IT-driftschef Mattias Holmlund på telefon 010-447 93 21 eller?via e-post:?mattias.holmlund@apl.se

Övrigt:?Innan anställning kommer?du att?få göra en?alkohol-/drogtest samt ska du?lämna in ett?utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på?APL!

Ansök nu

IT-supporttekniker

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Apr 13
Vill du arbeta med teknisk support på ett företag som uppfyller en viktig samhällsfunktion? Är du driven och serviceinriktad med stort intresse för IT och teknik? Är du dessutom utåtriktad, flexibel och strukturerad i ditt arbete? Då är tjänsten som IT-supporttekniker hos APL något för dig!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på (http://www.apl.se/) www.apl.se (http://www.apl.se)

Om tjänsten

Som IT-supporttekniker hos APL kommer du arbeta i en omväxlande miljö mellan kontor och produktion. Inom ramen för APL:s förvaltningsmodell kommer du ansvara för teknisk drift och support av ett antal system/applikationer.

Du jobbar självständigt och brett inom IT och ger first line support till hela företaget via APL Servicedesk. Du ger också second line support till den lokala enheten i Malmö. Vidare består dina arbetsuppgifter av att:

- Beställa, installera och underhålla klienter, skrivare, IP-telefoner, nätverksutrustning, smartphones mm.
- Administrera behörigheter och konton i Active Directory, Microsoft365 samt i APL:s andra system
- Hålla våra rutinbeskrivningar uppdaterade
- Introducera nyanställda i allmänt IT-användande, regler samt de policys vi arbetar efter


Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad.

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag och Rikskortet.?Arbetstiderna är flexibla och du har ledigt på klämdagar.??

Din bakgrund och profil

- Du har relevant teknisk gymnasial utbildning med stora inslag av IT eller minst 2 års arbetslivserfarenhet att arbeta professionellt med IT
- Du kan visa på starkt intresse för teknik, mjukvaror och hur du medvetet utvecklat dig inom området.
- Du har god kunskap om arbete med Windows-klienter


Meriterande är dessutom kunskap om

- Microsoft365, Windows Server, Citrix, Exchange Server, Skype for Business, System Center, Endpoint manager, Active Directory och Azure AD
- Virtualisering, integrationsplattformar, allmän nätverkskunskap


Du arbetar proaktivt med ett lösningsorienterat fokus, du hjälper medarbetare med tekniska problem, vilket kräver hög servicekänsla, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Viss administration, dokumentering och testning ingår i tjänsten, därför är det viktigt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Stor del av felsökningen kräver god förståelse för det engelska språket. Vidare kommunicerar du väl på svenska i både tal och skrift.

Om APL:s IT-enhet

Vi är en IT-enhet som växer och består just nu av 17 medarbetare som hanterar hela företagets IT-support och IT-infrastruktur. Vår IT-infrastruktur är Microsoft-baserad med VMware och Citrix som plattform och en hårdvarupark som består av cirka 600 klienter och mer än 300 virtuella servrar.

Vi är ett kreativt och målinriktat IT-team som ständigt strävar efter att utveckla den tekniska plattformen och tillmötesgå företagets krav på IT-stöd.

Omfattning:?Tjänsten är en 6 månaders visstidsanställning med start 1 juni och placering i Malmö.

Ansökan:?Sista ansökningsdag är den 7 maj 2021. Ansökan görs via länken i annonsen. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen.

För information:?Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta IT-driftschef Mattias Holmlund på telefon 010-447 93 21 eller?via e-post:? (mailto:mikael.henningsson@apl.se)

Övrigt:?Innan anställning kommer?du att?få göra en?alkohol-/drogtest samt ska du?lämna in ett?utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på?APL!

Ansök nu

Produktionsplanerare inom tillverkningen

Materialplanerare
Läs mer Okt 1
Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extempore-läkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.

Läs gärna mer på (http://www.apl.se/)

Tjänsten

Som produktionsplanerare på APL ansvarar du för en hållbar plan som gör det möjligt för produktionsenheterna att leverera produkter till våra kunder med god leveranssäkerhet. Du kommer att arbeta med planering på kort och medellång sikt i hela flödet och ha kontakt med bland annat materialhantering, tillverkning, kvalitetskontroll och externa kunder.

Arbetsuppgifter

- Produktionsplanering med ansvar för flera linjer och produkter
- Kundkontakt, ordermottagande och orderbekräftelser
- Nära samarbete med inköp & logistik kring inköpsplanering och prognoser
- Arbeta enligt vår process för sälj- och verksamhetsplanering (S&OP;)
- Arbeta med inkuransberäkningar, lagervärde, lageromsättningshastighet och ABC-analys
- Rapportera KPI:er, göra analyser med hjälp av BI-verktyg samt jobba med uppföljning
- Göra produktkalkyler och kapacitetsplanering
- Framtagning av satsprotokoll och annat färdigtryckt material


Vid sidan av det operativa planeringsarbetet kommer du ha en nyckelroll i APLs arbete med att utveckla och säkerställa en effektiv produktionsplanering. Du kommer att vara delaktig i att förbättra och ta fram nya arbetsstandarder samt följa upp och ta fram nya relevanta mätetal genom hela flödet.

Vi söker dig som har:

- Minst 3 års erfarenhet inom produktionsplanering (tillverkande industri)
- Relevant akademisk utbildning inom logistik och/eller produktion
- Erfarenhet av arbete i projektform eller att driva förbättringsarbete genom andra
- Mycket goda IT-kunskaper och van användare av Excel och affärssystem (gärna Microsoft Dynamics AX)
- Erfarenhet från arbete med BI- och planeringsverktyg är meriterande
- Hanterar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift


Framgångsfaktorer för denna roll är egenskaper som analytisk, strukturerad och lyhörd med hög social kompetens. Du är resultatinriktad och uppnår genomgående projektmål. Du har förmåga att ta initiativ, agerar med självförtroende och arbetar proaktivt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en heltidstjänst med placering i Malmö.

Hos oss får du möjlighet till friskvårdsbidrag och möjlighet till olika former av friskvårdsaktiviteter. Arbetstiderna är flexibla och du har ledigt på klämdagar.

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 23 oktober 2020. Ansökan görs via länken i annonsen, vi tar inte emot ansökningar via e-mail. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Tillträde enligt överenskommelse.

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta avdelningschef för Tillverkningen, Mikael Henningsson, (mailto:patrik.glimvert@apl.se).

Övrigt: Innan ev. anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt ska du lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL!

Ansök nu

Underhållsingenjör

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Okt 2
Brinner du för att arbeta med underhåll i en GMP miljö och tillgodose att allt underhåll utförs med kvalitet för att säkerställa driften på siten? Drivs du av att arbeta med felsökningar av teknisk natur i samarbete över avdelningsgränser? Då har vi jobbet för dig - sök till oss på APL (Apotek Produktion & Laboratorier) i Malmö!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs 489 medarbetare är verksamma vid fyra produktions- anläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extempore-läkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på www.apl.se (http://www.apl.se/)

APL i Malmö är specialiserade på icke-steril tillverkning såsom salvor, krämer, geler och lotioner. Vi tillverkar också suppositorier, vagitorier, flytande beredningar samt medicintekniska och kosmetiska produkter. Vi är ca 120 anställda.

Tjänsten

APL söker en Underhållsingenjör med erfarenhet av att självständigt driva underhålls- och investeringsprojekt. Du kommer att ingå i en grupp om 3 underhållsingenjörer som bl. a. ansvarar för underhålls- och investeringsprojekt, förebyggande och akut underhåll av fastighet och mediasystem samt dokumentation av utfört arbete.

Arbetsuppgifter

- Planera och genomföra förebyggande underhåll och service på fastighet och mediasystem
- Driftövervakning, felsökning och avhjälpande insatser baserat på felanmälningar eller larm genererat av fastighetsövervakningssystem
- Dokumentera utfört arbete i företagets underhållssystem
- Ta fram underhållsrutiner
- Driva mindre och medelstora underhålls- och investeringsprojekt
- Delta i beslutade investeringsprojekt
- Kontakt med entreprenörer


Din bakgrund och profil:

För den här tjänsten behöver du ha Akademisk utbildning inom teknik och naturvetenskap med kärnkompetens inom ventilation samt styr- och reglerteknik. Du behöver också ha utbildning samt erfarenhet inom GMP från läkemedels- alternativt livsmedelsintrustri.

Du ska även ha erfarenhet av systematiskt underhållsarbete med förebyggande och avhjälpande underhåll och dessutom erfarenhet av att driva mindre och medelstora underhålls- och investeringsprojekt. Tidigare erfarenhet av inköp av bygg-, reparation- och underhållstjänster är meriterande.

Du har strategisk förmåga och arbetar självständigt och proaktivt för att uppnå mål och resultat. Du har god förmåga att etablera kontakter och samarbeta med personal från övriga verksamheter inom APL såväl som med externa organisationer och kunder. Du har ett systematiskt arbetssätt med en förmåga att samarbeta och kombinera olika beställares behov på ett flexibelt och tillmötesgående sätt.

Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder flextid, friskvårdsbidrag, Rikskort och ledighet på klämdagar.

Omfattning: Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, med placering i Malmö. Det är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning som start.

Ansökan: Vi arbetar med löpande urvalsprocess, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag som är 2020-10-09. Varmt välkommen med din ansökan!

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta fastighetschef Jörgen Kaptein via e-post: jorgen.kaptein@apl.se.

Övrigt: Inför ev. anställning är det krav på att du genomgår en alkohol-/drogtest samt lämnar in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL i Malmö!

Ansök nu

Gruppchef Teknik & Process

Gruppchef, teknik
Läs mer Sep 24
http://www.apl.se/)

VI GÖR SKILLNAD FÖR PATIENTER MED SÄRSKILDA BEHOV!

Vill du jobba med tillverkning av läkemedel i en kundnära miljö? Brinner du för att utveckla produktionsprocesser och produktionsteknik tillsammans med medarbetare? Då kan rollen som gruppchef på APLs tillverkningsavdelning i Malmö vara något för dig.

Tjänsten

Du blir en av tre gruppchefer inom tillverkningsavdelningen i Malmö och ditt ansvarsområde kommer att vara Teknik/Process & Beredning. I rollen ingår ett nära samarbete med övriga grupper och gruppchefer och tillsammans har ni ansvar för tillverkningen. Du kommer ha fullt personal- och budgetansvar för ditt team och säkerställa leverans enligt fastställda mål.

Du kommer att arbeta i en inkluderande, prestigelös och resultatfokuserad organisation med fokus på Lean och ständiga förbättringar. Ditt team består av 10 medarbetare med befattningar som processingenjör, maskiningenjör och maskintekniker.

Du och ditt team kommer att ansvara för utveckling och förbättringar av produktionsprocesser och produktionsteknik inom tillverkning samt ha underhållsansvar för tillverkningens maskinpark. Ansvaret omfattar även validering, som koordineras och utförs av ditt team.

Du kommer även att spela en nyckelroll i industrialisering av nya produkter som skall föras över i produktion i form av både större och mindre projekt i tätt samarbete med funktioner både inom enheten i Malmö och APLs övriga enheter.

Din bakgrund och profil

- Civilingenjörsexamen samt >5 års erfarenhet i ledande befattningar inom tillverkning i GMP klassad miljö.
- Har bred erfarenhet inom produktion, produktionsteknik och underhåll. Förstår produktutvecklingsprocessen och kan tidigt se nödvändiga förbättringar för att en produkt ska kunna industrialiseras kostnadseffektivt.
- Har gedigen lean erfarenhet, projektledningserfarenhet och erfarenhet från förbättringsarbete enligt six sigma metoden.
- Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
- Flerårig chefserfarenhet med personal- och budgetansvar.


Viktiga egenskaper och förmågor är att du har ett tydligt kommunikativt ledarskap och kan utveckla och entusiasmera dina medarbetare. Du har också en utpräglad drivkraft att leverera mot mål och arbeta med ständiga förbättringar.

Attraheras du av GMP, LEAN, målstyrning, ledarskap, teknik och att få vara delaktig i en spännande resa med det positiva APL-teamet i Malmö, tveka då inte utan sök tjänsten!

Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag och Rikskortet. Arbetstiderna är flexibla och du har ledigt på klämdagar.

Omfattning: Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, med placering i Malmö.

Ansökan: I den här rekryteringen samarbetar vi med Bravura. Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering hos Bravura är du välkommen att kontakta deras kandidatsupport på deras chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper de dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Övrigt: Innan ev anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt ska du lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL!

Ansök nu

Processingenjör

Civilingenjör, process, kemiteknik
Läs mer Sep 11
Vill du driva förbättringsarbete, vara aktiv i projekt samt samarbeta tvärfunktionellt i ett spännande företag med många olika läkemedelsprodukter? Trivs du i en miljö med komplexa frågeställningar där din förmåga att strukturera och aktivt ”göra skillnad” får full potential?

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extempore-läkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.

Läs gärna mer på (http://www.apl.se/) www.apl.se (http://www.apl.se)

Om avd/gruppen:

Som Processingenjör tillhör du Tillverkningsorganisationen och ingå i Process & teknik teamet ska tillsammans med ca 10 medarbetare driva och medverka i förbättringsarbete.

Tjänsten:

Som Processingenjör kommer du främst att arbeta i förbättringsarbete både i och utanför projektform. Aktiv i att leda och medverka i införandet av nya uppdrag, processförändringar och effektiviseringar inom tillverkningen. Du kommer att ingå i ett Process & Teknik team som jobbar mycket nära produktion.

Arbetsuppgifter:

- Utarbeta metoder för alla tillverkningsmoment
- Driva effektiviseringar inom ansvarsområdet i samråd med chefer och medarbetare
- Genomföra Tech transfer såväl in som ut från tillverkningen
- Ta fram underlag till kravspecifikationer vid investeringsprojekt
- Riskbedömningar avseende miljö, hälsa och säkerhet
- Genomföra kvalificerade orsaksutredningar och korrigerande åtgärder
- Skriva och sammanställa rapporter
- Ta fram och ansvara för kvalificerings- och valideringsdokument (IQ, OQ, PQ)
- Utforma underlag till satsdokumentation för nya eller reviderade uppdrag


Dina kontaktytor kommer vara medarbetare inom våra avdelningar Tillverkning, QA och Farmaceutisk utveckling både här i Malmö och vid våra övriga anläggningar. I förekommande fall har du även kontakt med externa kunder.

Din bakgrund och profil

Du har en högskole-/civilingenjörsexamen i kemiteknik, farmaceutisk examen eller likvärdig utbildning. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet från läkemedels- eller livsmedelstillverkning. Erfarenhet och utbildning inom Projektledning, LEAN och GMP är meriterande. Viktiga personliga egenskaper är att du är drivande, strukturerad och har lätt för att samarbeta. God kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt på svenska och engelska är ett krav. En viktig del i din roll är att kunna hantera komplexa frågeställningar och skapa resultat. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är flexibel och tycker att den höga pulsen i produktion är stimulerande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Hos oss har du bl a följande förmåner: flextid, Rikskortet och ledighet på klämdagar.

Omfattning

Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, med placering i Malmö.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 30 september 2020. Ansökan görs via länken i annonsen, vi tar inte emot ansökningar via e-mail. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen. Tillträde enligt överenskommelse.

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mikael Henningsson via e-post: mikael.henningsson@apl.se.

Övrigt: Innan ev. anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt ska du lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL!

Ansök nu

Underhållsingenjör

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Sep 18
Brinner du för att arbeta med underhåll i en GMP miljö och tillgodose att allt underhåll utförs med kvalitet för att säkerställa driften på siten? Drivs du av att arbeta med felsökningar av teknisk natur i samarbete över avdelningsgränser? Då har vi jobbet för dig - sök till oss på APL (Apotek Produktion & Laboratiorer) i Malmö!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs 489 medarbetare är verksamma vid fyra produktions- anläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extempore-läkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på www.apl.se (http://www.apl.se/)

APL i Malmö är specialiserade på icke-steril tillverkning såsom salvor, krämer, geler och lotioner. Vi tillverkar också suppositorier, vagitorier, flytande beredningar samt medicintekniska och kosmetiska produkter. Vi är ca 120 anställda.

Tjänsten

APL söker en Underhållsingenjör med erfarenhet av att självständigt driva underhålls- och investeringsprojekt. Du kommer att ingå i en grupp om 3 underhållsingenjörer som bl. a. ansvarar för underhålls- och investeringsprojekt, förebyggande och akut underhåll av fastighet och mediasystem samt dokumentation av utfört arbete.

Arbetsuppgifter

- Planera och genomföra förebyggande underhåll och service på fastighet och mediasystem
- Driftövervakning, felsökning och avhjälpande insatser baserat på felanmälningar eller larm genererat av fastighetsövervakningssystem
- Dokumentera utfört arbete i företagets underhållssystem
- Ta fram underhållsrutiner
- Driva mindre och medelstora underhålls- och investeringsprojekt
- Delta i beslutade investeringsprojekt
- Kontakt med entreprenörer


Din bakgrund och profil:

För den här tjänsten behöver du ha Akademisk utbildning inom teknik och naturvetenskap med kärnkompetens inom ventilation samt styr- och reglerteknik. Du behöver också ha utbildning samt erfarenhet inom GMP från läkemedels- alternativt livsmedelsintrustri.

Du ska även ha erfarenhet av systematiskt underhållsarbete med förebyggande och avhjälpande underhåll och dessutom erfarenhet av att driva mindre och medelstora underhålls- och investeringsprojekt. Tidigare erfarenhet av inköp av bygg-, reparation- och underhållstjänster är meriterande.

Du har strategisk förmåga och arbetar självständigt och proaktivt för att uppnå mål och resultat. Du har god förmåga att etablera kontakter och samarbeta med personal från övriga verksamheter inom APL såväl som med externa organisationer och kunder. Du har ett systematiskt arbetssätt med en förmåga att samarbeta och kombinera olika beställares behov på ett flexibelt och tillmötesgående sätt.

Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder flextid, friskvårdsbidrag, Rikskort och ledighet på klämdagar.

Omfattning: Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, med placering i Malmö. Det är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning som start.

Ansökan: Vi arbetar med löpande urvalsprocess, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag som är 2020-10-09. Varmt välkommen med din ansökan!

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta fastighetschef Jörgen Kaptein via e-post: jorgen.kaptein@apl.se.

Övrigt: Inför ev. anställning är det krav på att du genomgår en alkohol-/drogtest samt lämnar in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL i Malmö!

Ansök nu

Underhållsingenjör

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Sep 11
Brinner du för att arbeta med underhåll i en GMP miljö och tillgodose att allt underhåll utförs med kvalitet för att säkerställa driften på siten? Drivs du av att arbeta med felsökningar av teknisk natur i samarbete över avdelningsgränser? Då har vi jobbet för dig - sök till oss på APL (Apotek Produktion & Laboratiorer) i Malmö!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs 489 medarbetare är verksamma vid fyra produktions- anläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extempore-läkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på www.apl.se (http://www.apl.se/)

APL i Malmö är specialiserade på icke-steril tillverkning såsom salvor, krämer, geler och lotioner. Vi tillverkar också suppositorier, vagitorier, flytande beredningar samt medicintekniska och kosmetiska produkter. Vi är ca 120 anställda.

Tjänsten

APL söker en Underhållsingenjör med erfarenhet av att självständigt driva underhålls- och investeringsprojekt. Du kommer att ingå i en grupp om 3 underhållsingenjörer som bl. a. ansvarar för underhålls- och investeringsprojekt, förebyggande och akut underhåll av fastighet och mediasystem samt dokumentation av utfört arbete.

Arbetsuppgifter

- Planera och genomföra förebyggande underhåll och service på fastighet och mediasystem
- Driftövervakning, felsökning och avhjälpande insatser baserat på felanmälningar eller larm genererat av fastighetsövervakningssystem
- Dokumentera utfört arbete i företagets underhållssystem
- Ta fram underhållsrutiner
- Driva mindre och medelstora underhålls- och investeringsprojekt
- Delta i beslutade investeringsprojekt
- Kontakt med entreprenörer


Din bakgrund och profil:

För den här tjänsten behöver du ha Akademisk utbildning inom teknik och naturvetenskap med kärnkompetens inom ventilation samt styr- och reglerteknik. Du behöver också ha utbildning samt erfarenhet inom GMP från läkemedels- alternativt livsmedelsintrustri.

Du ska även ha erfarenhet av systematiskt underhållsarbete med förebyggande och avhjälpande underhåll och dessutom erfarenhet av att driva mindre och medelstora underhålls- och investeringsprojekt. Tidigare erfarenhet av inköp av bygg-, reparation- och underhållstjänster är meriterande.

Du har strategisk förmåga och arbetar självständigt och proaktivt för att uppnå mål och resultat. Du har god förmåga att etablera kontakter och samarbeta med personal från övriga verksamheter inom APL såväl som med externa organisationer och kunder. Du har ett systematiskt arbetssätt med en förmåga att samarbeta och kombinera olika beställares behov på ett flexibelt och tillmötesgående sätt.

Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder flextid, friskvårdsbidrag, Rikskort och ledighet på klämdagar.

Omfattning: Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, med placering i Malmö. Det är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning som start.

Ansökan: Vi arbetar med löpande urvalsprocess, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag som är 2020-09-30. Varmt välkommen med din ansökan!

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta fastighetschef Jörgen Kaptein via e-post: jorgen.kaptein@apl.se.

Övrigt: Inför ev. anställning är det krav på att du genomgår en alkohol-/drogtest samt lämnar in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL i Malmö!

Ansök nu

Gruppchef Teknik & Process

Gruppchef, teknik
Läs mer Aug 20
http://www.apl.se/)

VI GÖR SKILLNAD FÖR PATIENTER MED SÄRSKILDA BEHOV!

Vill du jobba med tillverkning av läkemedel i en kundnära miljö? Brinner du för att utveckla produktionsprocesser och produktionsteknik tillsammans med medarbetare? Då kan rollen som gruppchef på APLs tillverkningsavdelning i Malmö vara något för dig.

Tjänsten

Du blir en av tre gruppchefer inom tillverkningsavdelningen i Malmö och ditt ansvarsområde kommer att vara Teknik/Process & Beredning. I rollen ingår ett nära samarbete med övriga grupper och gruppchefer och tillsammans har ni ansvar för tillverkningen. Du kommer ha fullt personal- och budgetansvar för ditt team och säkerställa leverans enligt fastställda mål.

Du kommer att arbeta i en inkluderande, prestigelös och resultatfokuserad organisation med fokus på Lean och ständiga förbättringar. Ditt team består av 10 medarbetare med befattningar som processingenjör, maskiningenjör och maskintekniker.

Du och ditt team kommer att ansvara för utveckling och förbättringar av produktionsprocesser och produktionsteknik inom tillverkning samt ha underhållsansvar för tillverkningens maskinpark. Ansvaret omfattar även validering, som koordineras och utförs av ditt team.

Du kommer även att spela en nyckelroll i industrialisering av nya produkter som skall föras över i produktion i form av både större och mindre projekt i tätt samarbete med funktioner både inom enheten i Malmö och APLs övriga enheter.

Din bakgrund och profil

- Civilingenjörsexamen samt >5 års erfarenhet i ledande befattningar inom tillverkning i GMP klassad miljö.
- Har bred erfarenhet inom produktion, produktionsteknik och underhåll. Förstår produktutvecklingsprocessen och kan tidigt se nödvändiga förbättringar för att en produkt ska kunna industrialiseras kostnadseffektivt.
- Har gedigen lean erfarenhet, projektledningserfarenhet och erfarenhet från förbättringsarbete enligt six sigma metoden.
- Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
- Flerårig chefserfarenhet med personal- och budgetansvar.


Viktiga egenskaper och förmågor är att du har ett tydligt kommunikativt ledarskap och kan utveckla och entusiasmera dina medarbetare. Du har också en utpräglad drivkraft att leverera mot mål och arbeta med ständiga förbättringar.

Attraheras du av GMP, LEAN, målstyrning, ledarskap, teknik och att få vara delaktig i en spännande resa med det positiva APL-teamet i Malmö, tveka då inte utan sök tjänsten!

Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag och Rikskortet. Arbetstiderna är flexibla och du har ledigt på klämdagar.

Omfattning: Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, med placering i Malmö.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 10 september 2020. Ansökan görs via länken i annonsen. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen. Tillträde enligt överenskommelse.

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Tillverkningschef Mikael Henningsson på telefon 010-447 95 20 eller via e-post: (mailto:anna.tegstrom@apl.se)

Övrigt: Innan anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt ska du lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL!

Ansök nu

Hygientekniker

Industristädare
Läs mer Jun 25
Är du noggrann, har erfarenhet av renrumsstädning i GMP miljö och vill tillgodose säkerställandet av driften på siten? Då har vi jobbet för dig - sök till oss på APL (Apotek Produktion & Laboratiorer) i Malmö!

APL i Malmö är specialiserade på icke-steril tillverkning såsom salvor, krämer, geler och lotioner. Vi tillverkar också suppositorier, vagitorier, flytande beredningar samt medicintekniska och kosmetiska produkter. Vi är ca 120 anställda.

Tjänsten

APL söker en Hygientekniker till FAS (Fastighet, Anläggning & Support) i Malmö. Du kommer att ingå i en grupp om ca 10 hygientekniker som bl. a. ansvarar för lokalvård, disk av laboratorie-/produktionsutrustning och hantering av arbetskläder.

Vi erbjuder en tjänst på heltid, 40 tim/v, med arbetstider förlagda mellan 05:00 och 22:00 enligt schema.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Lokalvård i tillverkningslokaler, laboratorielokaler och gemensamma utrymmen
- Diskning av produktionsutrustning
- Diskning av laboratorieglas och utensilier och rengöring av laboratorieutrustning
- Tvätt och hantering av arbetskläder
- Delta i rengöring och storstädning enligt plan
- Provtagningar enligt instruktioner
- Hantering av läkemedelsavfall och farligt avfall samt sprithantering


Din bakgrund och profil:

Du har utbildning på gymnasienivå, gärna med naturvetenskaplig/ teknisk inriktning alternativt mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Utbildning i renrumsstädning krävs eftersom rollen avser lokalvård i klassade lokaler (renrum). Utbildning i GMP är meriterande. God läsförståelse och tal i svenska språket.

För att vara lyckosam i jobbet ska du vara noggrann, gilla högt tempo, fungera väl i grupp och arbeta för ständiga förbättringar.

Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag samt tillgång till gym och massage på arbetsplatsen.

Arbetstiderna är flexibla och du har ledigt på klämdagar.

Omfattning: Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, med placering i Malmö. Det är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning som start.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2020. Vi arbetar med löpande urvalsprocess varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta fastighetschef Jörgen Kaptein via e-post: jorgen.kaptein@apl.se.

Övrigt: Innan anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt ska du lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL i Malmö!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs 489 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på www.apl.se (http://www.apl.se/)

Ansök nu

Läkemedelstekniker

Maskinoperatör, läkemedel
Läs mer Jul 1
http://www.apl.se/) apl.se (https://www.apl.se/)

Om tjänsten

Vid vår produktionsanläggning i Malmö tillverkas i huvudsak salvor och krämer med höga krav vad gäller hygien, produktionsutrustning, lokaler och processer. All tillverkning utförs enligt kvalitetssystemet GMP (Good Manufacturing Practice).

Vi söker nu en läkemedelstekniker till gruppen för blandning/fyllning som i dagsläget är uppdelad i tre team. Ordning och reda, standardiserade arbetssätt och ständiga förbättringar är mycket viktiga principer som avspeglas i allt vi gör.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team där din delaktighet medverkar till att skapa förbättringar som utvecklar vår verksamhet.

Arbetet består i huvudsak av att blanda, fylla, etikettera och packa läkemedel i renhetsklass D. Arbetsuppgifterna utförs manuellt eller med olika fyllningsmaskiner.

Du får också hjälpa till att ta fram instruktioner, bistå vid avvikelseutredningar och medverka till förbättringar. Även andra arbetsuppgifter inom tillverkning kan bli aktuella.

Vi söker dig som:

- Har en gymnasieutbildning, gärna med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning.
- Erfarenhet av läkemedelstillverkning och kunskaper i GMP.
- Har ett tekniskt/praktiskt kunnande och intresse
- Har erfarenhet av LEAN
- Är noggrann och kvalitetstänkande, god förmåga att dokumentera
- Att du talar och skriver svenska obehindrat är ett krav


För vår verksamhet gäller mycket höga krav på hygien och kvalitet och det är därför viktigt att du är noggrann, strukturerad, har personlig ansvarskänsla och klarar att arbeta efter gällande regler och rutiner. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Vi erbjuder

En provanställning på 6 månader med möjlighet till tillsvidareanställning. Anställningen avser heltid, 40 timmar/vecka, förskjuten arbetstid kan förekomma. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2020. Ansökan görs via länken i annonsen. Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen. Tillträde enligt överenskommelse.

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Gruppchef Christel Hedström via e-post: (mailto:anna.tegstrom@apl.se)

Övrigt: Innan anställning kommer du att få göra en alkohol-/drogtest samt ska du lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL!

Ansök nu

QA-medarbetare

Kvalitetsingenjör/-tekniker, kemiteknik
Läs mer Apr 17
Har du erfarenhet av arbete som QA, inom läkemedelsindustrin, eller har lång erfarenhet av liknande roller?

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel och en av de ledande kontraktstillverkarna inom Life science i Sverige. APL har fyra anläggningar (Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö) för tillverkning och utveckling av läkemedel. APL bedriver produktion och laboratorieverksamhet, inklusive produktutveckling. APL erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. APLs omsättning uppgår till ca 1,1 mdkr, antalet medarbetare är cirka 500. Läs gärna mer på www.apl.se (http://www.apl.se/).

Tjänsten är placerad inom QA Operations i Malmö. QA´s uppgift är att säkerställa att APL levererar produkter av rätt kvalitet i rätt tid till kunderna i enlighet med GMP och APLs kvalitetssystem. Produktsortimentet omfattar lagerberedda extempore- och rikslicenspreparat samt registrerade läkemedel. I Malmö tillverkas flera icke-sterila beredningar såsom krämer, salvor, lösningar, pulver och suppositorier.

Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat:

- Granska satsdokumentation och förbereda för QP-certifiering.
- Granskning och godkännande av olika typer av dokumentation,
- Medverka i, och bedöma ur GMP-hänseende, utredningar av avvikelser och arbetet med att åtgärda grundorsaker.
- Hantera reklamationer och skriva PQR.
- Aktivt delta i ständigt förbättringsarbete av kvalitetssystem och processer.
- Stödja och utbilda kollegor i kvalitetsfrågor och fatta självständiga beslut inom ansvarsområdet.


Kvalifikationer: Tjänsten kräver utbildning motsvarande master inom naturvetenskap samt att du har erfarenhet av kvalitetssäkring inom läkemedelsbranschen och är väl förtrogen med GMP. Erfarenhet av QA-arbete relaterat till tillverkning är meriterande.

Du har en god känsla för språk och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten innefattar en hel del kommunikation med övriga siter och enheter inom APL så goda kommunikationskunskaper är meriterande.

Som person är du självgående och drivande. Du har lätt för att förstå tekniska lösningar och dra slutsatser. Du är bekväm med att fatta snabba beslut och brinner för att utveckla den egna verksamheten samtidigt som du har ett helhetstänk och kan se konsekvenser även utanför det egna området.

Du trivs med att samarbeta med olika funktioner inom företaget. Du har ett strukturerat arbetssätt och är noggrann samtidigt som du har lärt dig att prioritera. Viktiga ledord för medarbetare inom APL är affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande.

Känner du igen dig? Välkommen med din ansökan!

APL erbjuder omväxlande arbetsuppgifter med ständigt nya utmaningar på ett stabilt företag i utveckling!

Tjänsten är placerad i Malmö. Tjänsten är på heltid, tillsvidare och med start enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2020-05-15, intervjuer görs löpande under ansökningstiden.

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Gruppchef QA/QP, Henrik Svederud på tfn 010-447 95 86 eller via e-post: henrik.svederud@apl.se.

Ansök nu

Hygientekniker

Industristädare
Läs mer Apr 2
Är du noggrann, har erfarenhet av renrumsstädning i GMP miljö och vill tillgodose säkerställandet av driften på siten? Då har vi jobbet för dig - sök till oss på APL (Apotek Produktion & Laboratiorer) i Malmö!

APL i Malmö är specialiserade på icke-steril tillverkning såsom salvor, krämer, geler och lotioner. Vi tillverkar också suppositorier, vagitorier, flytande beredningar samt medicintekniska och kosmetiska produkter. Vi är ca 120 anställda.

Tjänsten

APL söker en Hygientekniker till FAS (Fastighet, Anläggning & Support) i Malmö. Du kommer att ingå i en grupp om ca 10 hygientekniker som bl. a. ansvarar för lokalvård, disk av laboratorie-/produktionsutrustning och hantering av arbetskläder.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid, 40 tim/v, med arbetstider förlagda mellan 05:00 och 22:00 enligt schema.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Lokalvård i tillverkningslokaler, laboratorielokaler och gemensamma utrymmen
- Diskning av produktionsutrustning
- Diskning av laboratorieglas och utensilier och rengöring av laboratorieutrustning
- Tvätt och hantering av arbetskläder
- Delta i rengöring och storstädning enligt plan
- Provtagningar enligt instruktioner
- Hantering av läkemedelsavfall och farligt avfall samt sprithantering


Din bakgrund och profil:

Du har utbildning på gymnasienivå, gärna med naturvetenskaplig/ teknisk inriktning alternativt mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Utbildning i renrumsstädning krävs eftersom rollen avser lokalvård i klassade lokaler (renrum). Utbildning i GMP är meriterande. God läsförståelse och tal i svenska språket.

Vi erbjuder

APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag samt tillgång till gym och massage på arbetsplatsen.

Arbetstiderna är flexibla och du har ledigt på klämdagar.

Omfattning: Tjänsten är på heltid, 40 timmar per vecka, med placering i Malmö. Det är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning som start.

Ansökan: Sista ansökningsdag är den 14 april 2020.

För information: Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta fastighetschef Jörgen Kaptein via e-post: jorgen.kaptein@apl.se.

Välkommen att dela en spännande framtid med oss på APL i Malmö!

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs 489 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på www.apl.se (http://www.apl.se/)

Ansök nu