Riksförbundet För Sexuell Upplysning jobb i Malmö

Hitta lediga jobb hos Riksförbundet För Sexuell Upplysning i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Malmö.

Projektledare med utbildningsfokus

Utbildningsledare
Läs mer Nov 25
Om RFSU
Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst obunden ideell förening. RFSU utgår från övertygelsen om sexualitetens och relationers centrala roll för individ och samhälle. RFSU har ett frihetsperspektiv och rättighetsperspektiv på sexualiteten som utgår från allas frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta. RFSU arbetar med upplysning, utbildning och opinionsbildning genom att arrangera kurser, konferenser och delta i debatter. Arbetet sker lokalt, nationellt och internationellt. 

RFSU Malmö är en lokalförening inom RFSU. Vi har många ideellt aktiva medlemmar, sju anställda och ett 40-tal timanställda sexualupplysare/informatörer. Vi arbetar med olika former av utbildning i sexualitetsfrågor, bland annat genom våra sexualupplysare som arbetar i skolor, på fritidsgårdar och på HVB. En av våra projektledare ska vara föräldraledig och vi söker därför efter förstärkning! Läs gärna mer om oss här!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga ansvarsområdena i tjänsten är utbildning och handledning av sexualupplysare, dels kopplat till våra baspass, dels kopplat till våra pass på lättare svenska. 

Exempel på arbetsuppgifter:


• Planera och genomföra en utbildning för nya sexualupplysare. Här ingår hela processen från information om arbetet och rekrytering av intresserade till genomförande av utbildning och praktikpass för de nyutbildade
• Planera och genomföra en fortbildning i sexualundervisning på lättare svenska
• Fortbilda, handleda och stötta sexualupplysare i deras arbete
• Enskilt och tillsammans med kollegor skriva ansökan samt mäta och följa upp mål i våra ansökningar
• Delta i interna och externa nätverk kopplade till dina ansvarsområden

Vi söker dig som 

• har relevant utbildning från folkhögskola eller universitet, exempelvis inom pedagogik, mänskliga rättigheter, genus eller annat som vi bedömer likvärdigt
• har minst ett års erfarenhet av projektledning
• har erfarenhet av att planera innehåll och hålla i utbildningar 
• har kunskap om eller intresse för ett eller flera av följande ämnen: sexualundervisning, hiv/STI, antirasism, abort, HBTQ+
• har kunskap om språkintroduktion eller att arbeta på lättare svenska

Det är meriterande om du 


• kan prata engelska och gärna ytterligare språk som används i UPOS (läs vilka språk här) 
• har erfarenhet av att arbeta ideellt eller med ideella 
• har kunskap eller erfarenhet av att arbeta med unga, ungas rätt till sexualundervisning eller normkritik 
• har kunskap eller erfarenhet av antirasistiskt arbete 

För att lyckas i arbetet är det bra om du gillar att ha kontakt med människor IRL, digitalt, per telefon och mail. Du gillar att hålla utbildningar och hjälpa/stötta andra som utbildar. Du är bra på att självständigt ta dig an och lösa frågor som kommer upp. 

Du har grundläggande kunskaper i word och powerpoint och är van att arbeta med text och tal på svenska. 

Vi förutsätter att du delar RFSUs värderingar och du får gärna ha intresse för sexualpolitik. Du kan du läsa mer om våra värderingar här.

Vi tror att medarbetare med olika kompetenser, perspektiv och erfarenheter kan bidra till ett mer kreativt arbetsklimat och till att RFSU blir en mer relevant organisation i samhället. Vi ser det därför som en fördel att personer vi rekryterar har olika etnisk och social bakgrund, könsidentitet och/eller uttryck, tro, ålder, funktionsvariation och sexuell läggning. 

Känner du att ditt intresse eller dina erfarenhet bara delvis passar in? Då tycker vi du ska söka ändå. Kanske är du precis den vi söker!

Om rekryteringsprocessen
Vi använder en kompetensbaserad rekryteringsmodell och kommer därför inte att ta emot personliga brev. Du som vill söka tjänsten är välkommen att fylla i frågorna och bifoga CV (max 2 sidor). Fyll i dina svar noga. De som bäst uppfyller kraven går vidare i processen och kallas till en kompetensbaserad intervju. Inför intervjun kommer du fylla i mer information om dig själv. Vid behov kommer arbetsprov och en andra intervjuomgång användas för ett sista urval. Vi planerar för intervjuer den 7, 9, 10 december.

Sista ansökningsdag är 2021-11-28.

Om tjänsten

Tjänsten är ett föräldravikariat på 100%, dagtid till 2022-12-31. Kvälls- och helgarbete förekommer i liten omfattning. Tillträde: 1 feb 2022 eller efter överenskommelse. 

Tjänsten är placerad i Malmö. Idag arbetar vi från vårt centrala kontor, med möjlighet att arbeta hemifrån ibland.

Ansök nu

Administratör 50% (vik) till RFSU Malmö

Administrativ assistent
Läs mer Aug 25
Om RFSU
RFSU utgår från övertygelsen om sexualitetens och samlevnadens centrala roll för individ och samhälle. RFSU har ett frihetsperspektiv och rättighetsperspektiv på sexualiteten som utgår från allas frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta. RFSU arbetar med upplysning, utbildning och opinionsbildning genom att arrangera kurser, konferenser och delta i debatter. Arbetet sker lokalt, nationellt och internationellt. Läs vidare om oss på rfsu.se.
RFSU Malmö är den tredje största av RFSU:s lokalföreningar. Förutom vårt frivilligarbete, så har vi sju anställda samt ett 40-tal timanställda informatörer/sexualupplysare. Vi arbetar med olika former av utbildning och upplysning i sexualitetsfrågor, bland annat genom våra sexualupplysare som arbetar i skolor, på fritidsgårdar och på HVB. Vår administratör är föräldraledig och vi söker därför efter förstärkning med en administratör med intresse för kommunikation!  


Arbetsuppgifter

Som administratör hos oss kommer du att vara huvudsakligt ansvarig för bokningar i vår informatörsverksamhet och ha kontakt med såväl uppdragsgivare (tex skolor) som informatörer. Du kommunicerar om våra olika sexualupplysningspass, planerar in uppdrag och bokar de som utför uppdragen. Du arbetar framförallt via mail och telefon och gör bokningar i datorbaserade program. Du rapporterar även in sexualupplysarnas arbete och skapar underlag för lön.  

Du ansvarar för att ta fram och förbereda material, boka lokaler och möta upp personer som ska utföra uppdrag och ge dem den information eller det material de behöver. 

Du ansvarar för vår marknadsföring samt publicerar material på vår hemsida och de sociala medier vi arbetar med.  

Arbetet på ett litet kansli i en ideell förening innebär en stor variation av arbetsuppgifter. Just nu arbetar vi huvudsakligen hemifrån men vi planerar för att kunna arbeta på vårt fina kontor inom kort.  

Vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet av administrativt arbete såsom hantering av bokningar eller tider i digitala system. 

Du har erfarenhet av att redigera och publicera material i sociala medier och på hemsidor i en professionell kontext. 

Du har grundläggande kunskaper i Word och Excel. Du arbetar obehindrat på svenska och gärna även på engelska. Du är van att arbeta med skriftlig kommunikation. Du har minst gymnasiekompetens. 

Du trivs med administrativa arbetsuppgifter och är strukturerad och noggrann. Du gillar att ha kontakt med människor och är bra på att kommunicera tydligt. Din funktion hos oss är stödjande därför är det viktigt att du trivs i att vara hjälpsam och självständigt ta dig an och lösa frågor som kommer upp. 

Vi förutsätter att du delar RFSUs värderingar och du får gärna ha intresse för sexualpolitik. Du kan du läsa mer om våra https://www.rfsu.se/om-rfsu/om-oss/styrdokument/ideprogram/ 

Mångfald

Vi tror att medarbetare med olika kompetenser, perspektiv och erfarenheter kan bidra till ett mer kreativt arbetsklimat och till att RFSU blir en än mer relevant organisation i samhället. Vi ser det därför som en fördel att personer vi rekryterar har olika etnisk och social bakgrund, kön, könsöverskridande identitet och/eller uttryck, tro, ålder, funktionsvariationer och sexuell läggning.

Om tjänsten

Tjänsten är ett föräldravikariat på 50%, dagtid, tom 2022-09-01. 

Kvälls- och helgarbete förekommer i liten omfattning.

Tillträde: Snarast

Vi gör löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Ansök nu