Miljö- och klimatstrateg jobb i Malmö

Hitta lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Malmö från den arbetsgivaren.

Miljökonsult inom klimat

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 5
Nytt
Job Description
Miljökonsult inom klimat
Malmö Sweden
Vi erbjuder dig möjligheten att använda din expertkunskap inom klimatområdet för att i våra projekt hjälpa till att minska påverkan på klimatet genom att skapa klimatsmarta och långsiktigt hållbara lösningar . För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har en bakgrund som klimatstrateg eller motsvarande. Om du är vår nya Miljökonsult inom klimat - klicka på knappen ”Iäm Interested”.
Inviting bright minds
Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.
Du kommer att tillhöra Impact Assessment Sweden South
Som vår nya Miljökonsult inom klimat kommer du att vara en del av vår globala satsning på miljökonsekvensbeskrivningar (MKB) och ekologiska tjänster. Hos oss har du möjlighet att arbeta med kollegor och kunder både i Sverige och internationellt. Du kommer att vara med och hjälpa våra kunder med klimatfrågor i projekt i olika utredningsfaser från tidiga lokaliseringsutredningar, till projektering och genomförande. Projekten varierar i komplexitet och våra kunder finns både inom privat och offentlig sektor. Vi arbetar med projekt över hela landet och har tätt samarbete med andra kontor och enheter inom Environment & Health såväl som andra affärsområden inom Ramboll. Du kommer att vara en del i vår vardag med projekt inom infrastruktur, kommunala planer, vindkraft och tillstånd för miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet.


Som en del av gruppen i Malmö kommer du att arbeta i en omväxlande och dynamisk omvärld och ha din fasta punkt med trevliga kollegor med olika expertkunskaper och roller på vårt kontor precis vid centralstationen. Som Miljökonsult inom klimat kommer din vardag att vara varierad, och du kommer bli en naturlig del i ett härligt team av erfarna projektledare och handläggare som arbetar med miljöfrågor inom olika typer av samhällsprocesser. Du kommer som miljökonsult inom klimat ingå i en mindre grupp konsulter specialiserade på strategiska klimatfrågor och klimatkalkyler i infrastrukturprojekt. Vi arbetar alla för en minskad klimatpåverkan, ökad biodiversitet, ökad miljönytta och en hållbar framtid.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Strategiskt arbete med klimatfrågor
· Minska klimatpåverkan från stora (och små) infrastrukturprojekt
· Samordning av olika teknikområden för att minska klimatpåverkan tillsammans


Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att:


· Du har en magisterexamen inom klimatområdet
· Du brinner för att minska klimatpåverkan inom anläggnings och infrastrukturprojekt
· Du har erfarenhet från att samordna olika discipliner/teknikområden
· Du har erfarenhet av att minska klimatpåverkan i investeringsprojekt
· Du kan använda olika beräkningsverktyg för klimatpåverkan
Du är en person vars främsta drivkraft är att uppnå resultat i projekt som adderar reellt värde. Tack vare din strategiska infallsvinkel och samarbetsförmåga lyckas du möta våra kunders krav och leverera lösningar anpassade till morgondagens samhälle. Du är flexibel och trivs när du utmanas i intressanta projekt som inbegriper såväl lokalt som internationellt samarbete. För att du ska växa och utvecklas krävs ett ledarskap som stöder, coachar och inkluderar dig i strategiska beslut.
Välkommen till Ramboll Environment & Health
Ramboll utvecklar innovativa och forskningsbaserade lösningar som bidrar till ett bätte klimat genom att minska föroreningar och återställa naturliga miljöer. Vi är ett av världens ledande konsultföretag inom miljö och våra experter hanterar kundernas mest utmanande miljöfrågor.
Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle.
Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV, personliga brev och relevanta dokument som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi ser fram emot din ansökan senast den 2022-08-15.

Ansök nu

Hållbarhetsspecialist Building Sverige

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 17
Som ett av Sveriges ledande byggföretag har vi ett stort ansvar, men också möjligheter att skapa förändringar i hur vi ska bygga våra hus mer klimatsmarta för en mer hållbar framtid. För att nå våra hållbarhetsmål behöver vi förstärka gruppen Hållbarhet Syd med ytterligare en senior hållbarhetsspecialist.

I gruppen Hållbarhet Syd är vi elva hållbarhetsspecialister och totalt i Sverige är vi ett fyrtiotal som arbetar med frågor inom miljö, klimat, energi, byggnadsfysik, social hållbarhet och landskapsarkitektur.

Vår verksamhet fokuserar på stöd i tidigt skede, projektering, produktionsfrågor och frågor i byggnadernas driftsfas. Vi har en bra gemenskap med en stark lärandekultur och detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.

Rollen som Hållbarhetsspecialist
Din uppgift blir att driva egna uppdrag och samarbeta med andra för att uppnå rätt resultat i projekten. Utöver att arbeta operativt i våra projekt kommer du fungera som expertstöd till våra affärschefer i sakfrågor samt delta i kunddialoger. Du kommer på ett pedagogiskt sätt förklara hållbarhetsarbetet i projektets olika faser samt hur arbetet stärker affären.

Primärt kommer du att fokusera på arbete med miljöcertifierade byggnader, och med tyngdpunkt på certifieringssystemen BREEAM. Rollen kan även innefatta andra certifieringssystem som t.ex. Svanen, NollCO2 och Miljöbyggnad.

Du kommer även att ha möjlighet att arbeta med central och extern utveckling kopplat till hållbarhets- och innovationsfrågor.

Du kommer att jobba i ett entreprenörföretag där närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar med vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter.

Din profil
Du har en akademisk utbildning som är relevant för rollen och minst fem års erfarenhet av arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor inom t.ex.  fastighets- eller byggbranschen. Vi ser positivt på om du har tidigare erfarenhet som konsult.

Det är meriterande om du har arbetat med miljöcertifieringssystemet BREEAM. Har du dessutom erfarenhet av andra certifieringssystem, exempelvis Svanen, eller specialistkunskaper inom klimatfrågan är det extra meriterande.

Du har god förmåga att planera, driva och administrera dina uppdrag och du kan leda juniora kollegor. Att hålla i utbildningar och kunskapshöjande insatser är något som du trivs med. För att lyckas i rollen är du självgående, utåtriktad och skicklig på att kommunicera.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCC:s kontor i Malmö. Vi kan också överväga en möjlighet till placering på NCC:s kontor i Helsingborg. Resor i tjänsten kan förekomma. 


Kontakt och ansökan
Kontakta gärna Gruppchef Kajsa Flodberg Munck, 0702-60 29 49 alternativ HR Specialist Rekrytering, Monica Klersén, 0706-53 90 49. Skicka in ditt CV och brev senast den 2022-06-17.

Välkommen med din ansökan!

Om oss 
Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.  

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag. 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.  

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater.  

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

Ansök nu

Miljö- och hållbarhetschef

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 21
Treano är verksamma i hela Skåne och fortsätter kontinuerligt att växa inom både byggservice, entreprenad och bostadsproduktion. Tillsammans är vi idag ca 200 drivna medarbetare med en årlig omsättning på mer än 900 Mkr, vilket gör oss till en av de större och mer snabbväxande byggaktörerna i Skåne. Vårt huvudkontor finns i Malmö och vi har även lokalkontor nära våra kunder i Ystad, Trelleborg, Lund, Helsingborg, Hässleholm och Kristianstad.

Vi erbjuder dig att få vara med och fortsätta bygga mot vår vision: Att bli branschens mest attraktiva arbetsgivare. För att nå denna position så arbetar vi aktivt med att utveckla och implementera våra värdegrunder Personlig, Laganda och Ansvarsfull. Vi är stolta över vad vi uppnått och vill fortsätta utvecklas bland annat genom yrkeskunniga medarbetare, öppen kommunikation, positivt arbetsklimat med god teamkänsla och möjligheter att utvecklas. Vi är certifierade enligt ISO för både Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö samt även certifierade av Great Place To Work som ett Great Place to Work!

Om tjänsten
Som Miljö- och hållbarhetschef får du möjlighet att arbeta i en bred och varierad roll med ansvaret för vidareutvecklingen av vårt ISO-certifierade ledningssystem och implementeringen av Lokal Färdplan Malmö 2030 (LFM-30).
Arbetet omfattar både strategiska arbetsuppgifter som LFM-30 samt den systematiska vidareutvecklingen av vårt verksamhetssystem och operativt stöd till produktionen avseende Kvalitet, Miljö och Hållbarhet genom de olika byggprojektens olika skeden.
 
I rollen ingår att ansvara för och genomföra såväl interna som att samordna externa revisioner av verksamhetssystemet. Du kommer aktivt delta i nätverket LFM30 och driva företagets arbete med minskad miljöpåverkan. Du kommer även att projektleda och utbilda i olika företagsövergripande verksamhetsutvecklingsprojekt inom Kvalitet, Miljö och Hållbarhet.  
 
Du kommer vara placerad på vårt huvudkontor i Malmö och rapportera till vår vVD, samt vara föredragande i ledningsgruppen inom ditt ansvarsområde.
 
Vi söker dig som har ett stort intresse och kunskap för ditt område och är duktig på att entusiasmera och få med dig andra. Du driver igenom fattade beslut och är van vid att självständigt strukturera ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver ha med dig minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roller, gärna ifrån byggbranschen. Vi förutsätter att du har relevant högskoleutbildning inom miljö/hållbarhet. Vidare ser vi gärna att du har god kunskap om gällande lagstiftning inom området samt om ledningssystem. Vi ser det även meriterande om du har erfarenhet inom projektledning inom verksamhetsutveckling.

Du kommunicerar väl på svenska, både i tal och i skrift, och har god förmåga att vara tydlig. Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder dig en övergripande roll i en organisation som har goda värderingar och en hög kvalité-, miljö- och hållbarhetsmedvetenhet. Hos oss får du möjligheten att jobba i ett medelstort bolag som är i tillväxtfas med varierande arbetsuppgifter under eget ansvar och med förväntan på hög drivkraft och initiativtagande. 

För frågor om tjänsten kontakta Daniel Pedersen på daniel.pedersen@treano.se

Vi granskar ansökningar löpande men senast den 11 april vill vi ha din ansökan.

Besök vår hemsida treano.se för mer information om oss.

Inför denna rekrytering har vi redan beslutat vilka annonserings- och rekryteringskanaler som kommer att användas. Vi undanber oss samtal om ytterligare annonser eller från rekryteringsföretag.

Ansök nu

Miljö- och hållbarhetschef

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 22
Treano är verksamma i hela Skåne och fortsätter kontinuerligt att växa inom både byggservice, entreprenad och bostadsproduktion. Tillsammans är vi idag ca 200 drivna medarbetare med en årlig omsättning på mer än 900 Mkr, vilket gör oss till en av de större och mer snabbväxande byggaktörerna i Skåne. Vårt huvudkontor finns i Malmö och vi har även lokalkontor nära våra kunder i Ystad, Trelleborg, Lund, Helsingborg, Hässleholm och Kristianstad.

Vi erbjuder dig att få vara med och fortsätta bygga mot vår vision: Att bli branschens mest attraktiva arbetsgivare. För att nå denna position så arbetar vi aktivt med att utveckla och implementera våra värdegrunder Personlig, Laganda och Ansvarsfull. Vi är stolta över vad vi uppnått och vill fortsätta utvecklas bland annat genom yrkeskunniga medarbetare, öppen kommunikation, positivt arbetsklimat med god teamkänsla och möjligheter att utvecklas. Vi är certifierade enligt ISO för både Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö samt även certifierade av Great Place To Work som ett Great Place to Work!

Om tjänsten
Som Miljö- och hållbarhetschef får du möjlighet att arbeta i en bred och varierad roll med ansvaret för vidareutvecklingen av vårt ISO-certifierade ledningssystem och implementeringen av Lokal Färdplan Malmö 2030 (LFM-30).
Arbetet omfattar både strategiska arbetsuppgifter som LFM-30 samt den systematiska vidareutvecklingen av vårt verksamhetssystem och operativt stöd till produktionen avseende Kvalitet, Miljö och Hållbarhet genom de olika byggprojektens olika skeden.
 
I rollen ingår att ansvara för och genomföra såväl interna som att samordna externa revisioner av verksamhetssystemet. Du kommer aktivt delta i nätverket LFM30 och driva företagets arbete med minskad miljöpåverkan. Du kommer även att projektleda och utbilda i olika företagsövergripande verksamhetsutvecklingsprojekt inom Kvalitet, Miljö och Hållbarhet.  
 
Du kommer vara placerad på vårt huvudkontor i Malmö och rapportera till vår vVD, samt vara föredragande i ledningsgruppen inom ditt ansvarsområde.
 
Vi söker dig som har ett stort intresse och kunskap för ditt område och är duktig på att entusiasmera och få med dig andra. Du driver igenom fattade beslut och är van vid att självständigt strukturera ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver ha med dig minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roller, gärna ifrån byggbranschen. Vi förutsätter att du har relevant högskoleutbildning inom miljö/hållbarhet. Vidare ser vi gärna att du har god kunskap om gällande lagstiftning inom området samt om ledningssystem. Vi ser det även meriterande om du har erfarenhet inom projektledning inom verksamhetsutveckling.

Du kommunicerar väl på svenska, både i tal och i skrift, och har god förmåga att vara tydlig. Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder dig en övergripande roll i en organisation som har goda värderingar och en hög kvalité-, miljö- och hållbarhetsmedvetenhet. Hos oss får du möjligheten att jobba i ett medelstort bolag som är i tillväxtfas med varierande arbetsuppgifter under eget ansvar och med förväntan på hög drivkraft och initiativtagande. 

För frågor om tjänsten kontakta Daniel Pedersen på daniel.pedersen@treano.se

Vi granskar ansökningar löpande men senast den 11 april vill vi ha din ansökan.

Besök vår hemsida treano.se för mer information om oss.

Inför denna rekrytering har vi redan beslutat vilka annonserings- och rekryteringskanaler som kommer att användas. Vi undanber oss samtal om ytterligare annonser eller från rekryteringsföretag.

Ansök nu

Strateg inom Kretsloppsplanen till VA SYD

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 11
Brinner du för hållbarhet och strategiska kretsloppsfrågor? Är du driven och gillar att arbeta med samverkansprocesser under stort eget ansvar? Då ska du läsa vidare om vår tjänst som strateg på VA SYD!

Det här handlar jobbet om Som strateg för Kretsloppsplanen har du en central roll i att driva arbetet framåt för att nå de gemensamma målen i Burlövs kommuns och Malmö stads Kretsloppsplan . Vi är just nu inne i en fas där implementering av Kretsloppsplanen är i fokus. Kretsloppsplanen beslutas av Malmös kommunfullmäktige och består av fyra målområden;  Förebyggande av avfall, e ffektiv återanvändning, m inskat spill samt f örtroende och samverkan.  Läs gärna mer om  Kretsloppslanen här .

Arbetet innebär bland annat att: 

leda Kretsloppsplansarbetet, tillsammans med ett internt team på fyra personer och en programgrupp med representanter från flera av Burlövs och Malmös förvaltningar och kommunala bolag. Det finns även en tillsatt beslutsgrupp som du rapporterar till. 

ansvara för samverkansprocesserna med i första hand övriga förvaltningar och bolag i Burlövs kommun och Malmö stad. 

planera, genomföra och följa upp arbetet tillsammans med kollegor, representanter från våra medlemskommuner samt andra intressenter. I det ingår att ta fram de underlag som krävs, delvis internt, delvis genom att handla upp externa konsulter. 
ansvara för att föredra politiska ärenden under genomförandeperioden
revidera, avsluta och arbeta fram nya versioner av Kretsloppsplanen, inklusive att genomföra samråd och hantera den politiska beslutsprocessen
Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra mål och samhällsviktiga uppdrag där du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdtimme, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.   

Avfallsavdelningen ansvarar för insamlingen av kommunalt avfall och avfall under kommunalt ansvar i Malmö stad och Burlövs kommun. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra tjänster mot en mer hållbar avfallshantering med utökad sortering och minimering av avfall. Tjänsten är placerad inom enheten Utveckling och planering. 

Vem är du?

Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. R ollen ställer krav på både god planeringsförmåga och kommunikativ förmåga.  För att lyckas i uppdraget, behöver du kunna jobba proaktivt och samtidigt stöttande gentemot involverade aktörer.  Du drivs av att skapa resultat tillsammans med andra och att bygga goda relationer inom och utanför ditt team. Vi lägger stor vikt vid din förmåga till problemlösning och att driva förändringar för att utveckla verksamheten. 

Dina erfarenheter VA SYD söker dig som har:

högskoleutbildning inom miljö, samhälle eller motsvarande
relevant  arbetslivserfarenhet inom  miljö- eller hållbarhetsfrågor
erfarenhet av planering, framtagande och implementering av strategiska måldokument och/eller strategiska  planer

flerårig erfarenhet av att leda samverkansprocesser
erfarenhet av politiskt styrda organisationer
god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.  Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.  

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål: Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025   
Övrig information På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.  För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.

Ansök nu

Miljö- och hållbarhetschef

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 7
Treano är verksamma i hela Skåne och fortsätter kontinuerligt att växa inom både byggservice, entreprenad och bostadsproduktion. Tillsammans är vi idag ca 200 drivna medarbetare med en årlig omsättning på mer än 900 Mkr, vilket gör oss till en av de större och mer snabbväxande byggaktörerna i Skåne. Vårt huvudkontor finns i Malmö och vi har även lokalkontor nära våra kunder i Ystad, Trelleborg, Lund, Helsingborg, Hässleholm och Kristianstad.

Vi erbjuder dig att få vara med och fortsätta bygga mot vår vision: Att bli branschens mest attraktiva arbetsgivare. För att nå denna position så arbetar vi aktivt med att utveckla och implementera våra värdegrunder Personlig, Laganda och Ansvarsfull. Vi är stolta över vad vi uppnått och vill fortsätta utvecklas bland annat genom yrkeskunniga medarbetare, öppen kommunikation, positivt arbetsklimat med god teamkänsla och möjligheter att utvecklas. Vi är certifierade enligt ISO för både Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö samt även certifierade av Great Place To Work som ett Great Place to Work!

Om tjänsten
Som Miljö- och hållbarhetschef får du möjlighet att arbeta i en bred och varierad roll med ansvaret för vidareutvecklingen av vårt ISO-certifierade ledningssystem och implementeringen av Lokal Färdplan Malmö 2030 (LFM-30).
Arbetet omfattar både strategiska arbetsuppgifter som LFM-30 samt den systematiska vidareutvecklingen av vårt verksamhetssystem och operativt stöd till produktionen avseende Kvalitet, Miljö och Hållbarhet genom de olika byggprojektens olika skeden.
 
I rollen ingår att ansvara för och genomföra såväl interna som att samordna externa revisioner av verksamhetssystemet. Du kommer aktivt delta i nätverket LFM30 och driva företagets arbete med minskad miljöpåverkan. Du kommer även att projektleda och utbilda i olika företagsövergripande verksamhetsutvecklingsprojekt inom Kvalitet, Miljö och Hållbarhet.  
 
Du kommer vara placerad på vårt huvudkontor i Malmö och rapportera till vår vVD, samt vara föredragande i ledningsgruppen inom ditt ansvarsområde.
 
Vi söker dig som har ett stort intresse och kunskap för ditt område och är duktig på att entusiasmera och få med dig andra. Du driver igenom fattade beslut och är van vid att självständigt strukturera ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver ha med dig minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roller, gärna ifrån byggbranschen. Vi förutsätter att du har relevant högskoleutbildning inom miljö/hållbarhet. Vidare ser vi gärna att du har god kunskap om gällande lagstiftning inom området samt om ledningssystem. Vi ser det även meriterande om du har erfarenhet inom projektledning inom verksamhetsutveckling.

Du kommunicerar väl på svenska, både i tal och i skrift, och har god förmåga att vara tydlig. Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder dig en övergripande roll i en organisation som har goda värderingar och en hög kvalité-, miljö- och hållbarhetsmedvetenhet. Hos oss får du möjligheten att jobba i ett medelstort bolag som är i tillväxtfas med varierande arbetsuppgifter under eget ansvar och med förväntan på hög drivkraft och initiativtagande. 

För frågor om tjänsten kontakta Daniel Pedersen på daniel.pedersen@treano.se

Vi granskar ansökningar löpande men senast den 15 mars vill vi ha din ansökan.

Ansök nu

Miljöstrateg till Regionservice i Malmö

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 8
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett brinnande intresse och gedigen kunskap om miljö och hållbarhet? Motiveras du av att på förvaltningsövergripande nivå ansvara för att driva miljöfrågorna framåt? Vill du arbeta inom en samhällsviktig verksamhet där du kan göra stor skillnad? Då kan den här tjänsten som miljöstrateg vara en spännande möjlighet för dig!

Regionservice kansli är en enhet inom Regionservice vars uppdrag innebär att med professionella insatser bidra till att förverkliga verksamhetsmål, politiskt fattade beslut och Region Skånes vision. Hos oss arbetar specialister inom bland annat informationsstyrning, informationssäkerhet, brand och miljö.

För Regionservice är det av vikt att minska verksamhetens miljöpåverkan samt bedriva ett miljöarbete som ligger i framkant. Här har du som miljöstrateg en avgörande roll. Du kommer in i ett spännande skede där förvaltningen satsar på miljöfrågorna och även ska anställa en miljöingenjör och en processutvecklare för avfall. Som miljöstrateg blir du ett viktigt stöd för både ledning och verksamheten på den fortsatta resan framåt. Du ansluter till ett team om cirka 30 medarbetare på huvudkontoret som arbetar tillsammans i moderna lokaler i Västra hamnen i Malmö.

ARBETSUPPGIFTER
Inom kort går vår nuvarande miljöstrateg i pension, varför vi nu söker vi dig som vill ta det övergripande och sammanhållande ansvaret för miljö- och hållbarhetsfrågorna inom Regionservice. Du arbetar på förvaltningsövergripande nivå och blir ett viktigt stöd till ledning och verksamhet.

Samverkan med olika funktioner inom Region Skåne är en naturlig del i den här tjänsten. Det handlar om att samverka med regionala funktioner och säkerställa efterlevnad av regionala styrande instruktioner och ledningssystem. Du deltar i regionens miljönätverk och andra forum inom området miljö. Miljöstrategerna inom sjukvårdsförvaltningarna och även dina strategkollegor inom Regionservice är viktiga samarbetspartners. Du kommer även ha externa kontakter och vara förvaltningens kontaktperson mot berörda myndigheter i miljöfrågorna.

I rollen som miljöstrateg arbetar du även med följande arbetsuppgifter:
- Förvaltningens revisionsledare vid interna revisioner.
- Initiera och driva förbättringsarbete som identifierats vid revisioner, analyser av avvikelser eller vid löpande aktiviteter över året, till exempel egenkontroller/lagefterlevnadskontroller.
- Samordna externa revisioner.
- Samordna förvaltningens genomförande av Region Skånes miljöprogram.
- Hålla samman förvaltningens miljöredovisning.

Detta är en tjänst där du kommer ha möjlighet att arbeta både på plats och på distans. Resor inom Skåne förekommer i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole- eller universitetsutbildning på minst kandidatnivå eller annan likvärdig högskoleutbildning som är relevant för tjänsten. Du har flerårig erfarenhet av arbete i liknande befattningar, gärna inom offentlig verksamhet, samt erfarenhet av miljöledningssystem och revisioner enligt ISO 14001. Har du arbetat inom en verksamhet med stor miljöpåverkan ser vi det som meriterande. Därtill har du en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i det svenska språket, i såväl tal som skrift.

Som miljöstrateg är det viktigt att skapa kontinuitet och kvalitet i arbetet och samtidigt kunna utmana och bidra till att utveckla förvaltningens miljö- och hållbarhetsarbete. Du ingår i olika nätverk och samarbeten men måste självständigt och med trygghet i din kunskap kunna driva miljöfrågorna mot uppsatta mål. Du identifierar behov, tar initiativ till utveckling och driver arbetet framåt. Vidare kan du på ett pedagogiskt sätt kommunicera kring miljöfrågor till personer på olika nivåer och med olika bakgrund samt skapa delaktighet i organisationen. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.

Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Miljökonsult inom hållbart byggande till PE Teknik och Arkitektur

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 21
Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Är du ingenjör och har ett intresse för miljö och hållbarhet? Här har du chansen att få en unik möjlighet att arbeta på ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och allt runtomkring. Sök tjänsten redan idag!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som miljökonsult inom hållbart byggande hos PE kommer du att arbeta med både operativa och strategiska hållbarhetsfrågor inom ny- och ombyggnationer. Du kommer att vara delaktig i hela byggprocessen från ett tidigt idéstadium vid arkitektritning och projektering till genomförande och besiktning av avslutat projekt.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

- Miljö- och hållbarhetscertifieringar som BREEAM, WELL och Noll CO2, Svanen och Miljöbyggnad

- Stötta beställaren med miljösamordning och dokumentation i ny- och ombyggnadsprojekt

- Kontakt och rådgivning med projektets beställare, projektörer och entreprenörer

- Byggnadssimuleringar, tex energisimuleringar, klimatberäkningar och dagsljusberäkningar

- LCA- och LCC-beräkningar

OM FÖRETAGET

PE grundades 2006 och är ett av
Sveriges främsta konsultföretag med fokus på byggnader, inne, ute och allt
runtomkring. Deras vision är att förnya samhället genom innovativa och hållbara
lösningar. PE har cirka tusen medarbetare på ett 20-tal orter runt om i Sverige. De håller just nu på att bygga upp sin miljöavdelning i syd och söker därför
en ny medarbetare i form av en miljökonsult inom hållbart byggande, med
placering Malmö.

DIN PROFIL

Du som söker är prestigelös, lyhörd och brinner för samarbetet i uppdrag. Du är driven och initiativtagande och tar stort ansvar gentemot dina projekt och kunder. Hos PE är det viktigt att ha kul och trivas på arbetsplatsen och de ser gärna att du är med och bidrar till den goda stämningen.

Skallkrav i tjänsten:

- Du har en ingenjörsutbildning med inriktning mot miljöteknik exempelvis Ekosystemteknik, Väg och vattenbyggnad, Energi- och miljöeffektiva byggnader eller liknande

- Du har mycket god svenska och engelska i tal och skrift

OM OSS

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

VILLKOR

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Kontorstid

Ort: Malmö

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan redan idag. Välkommen till Framtiden!

Ansök nu

Miljöspecialist inom klimat

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 4
Som Miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Miljöspecialist inom klimat

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra till att minska klimatpåverkan i transportsystemet? När vi anlägger nya vägar och järnvägar eller bygger om befintliga sådana genereras utsläpp av växthusgaser. Vår utmaning är att hitta lösningar för att minska dessa. Ditt huvudsakliga fokus som klimatspecialist kommer därför att ligga på klimatpåverkan från genomförande av Trafikverkets investeringsprojekt. Uppdraget är att som klimatspecialist stötta och vägleda investeringsprojekten med frågor kopplat till klimatpåverkan i enlighet med Trafikverkets riktlinjer. I detta ingår att delta i möten och kontakter med konsulter, entreprenörer, klimatspecialister inom och utom Trafikverket mm.
Uppdraget som klimatspecialist innebär även strategiskt arbete med utveckling av klimatkrav och arbetssätt för att öka och utveckla kunskapen inom det strategiska området klimat. Det finns också stora möjligheter att utveckla och delta i vårt FOI-arbete. Både det strategiska arbetet och arbetet i projekt ger dig förutsättningar för samverkan och utbyte av erfarenheter i ett stort nätverk av miljöspecialister och andra kompetenser - såväl internationellt som nationellt och regionalt.
Du blir en del av en nationell enhet med nästan 90 specialister inom miljö och arkitektur som är fördelade på fem regioner. För att kunna hantera komplexa och utmanande miljöfrågor i projekten har vi specialistkompetenser inom olika miljöområden. Trafikverket kan som en ledande beställare påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Vi skapar samhällsnytta och utvecklingsvägar för dig!

Övrig information

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Jönköping, Kristianstad, Linköping, Malmö, Solna, Uppsala eller Umeå.
Ansökan
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Det är därför viktigt att du tar dig tid att besvara dessa och inte hänvisar till CV eller endast svarar ja eller nej. I denna rekrytering kan webbaserade tester användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Tidplan
Urvalsarbetet pågår under v. 4 och intervjuer kommer att genomföras under v. 5 och sker digitalt via Skype.

Kvalifikationer

Vem är du?
Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med olika personer och intressenter. Du engagerar din omgivning och förmedlar ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du har också en analytisk förmåga, är strukturerad och kan planera ditt arbete väl, eftersom du kommer att jobba i flera parallella projekt. Du tar initiativ och driver ditt arbete självständigt och tar ansvar för dina frågor utifrån ett lösningsorienterat perspektiv. Du har även förmåga att tänka strategisk och se helheter utifrån olika aspekter.
Vi söker dig som har
en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
flerårig arbetslivserfarenhet från arbete som klimatspecialist inom samhällsplanering och/eller samhällsbyggande, där du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med klimatkrav och klimatmål
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
B-körkort

Det är meriterande om du har
erfarenhet av miljöarbete kopplat till planering och byggande av väg och järnväg
erfarenhet av att arbeta med klimatkrav och klimatmål kopplat till förändringsarbete i större komplexa organisationer
erfarenhet inom något eller några av följande områden: samhällsekonomiska bedömningar, arbete med BIM, kunskap om utveckling av drivmedel och maskiner eller erfarenhet av entreprenadarbete.


Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Miljökonsult inom hållbart byggande till PE Teknik och Arkitektur

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 21
Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Är du ingenjör och har ett intresse för miljö och hållbarhet? Här har du chansen att få en unik möjlighet att arbeta på ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och allt runtomkring. Sök tjänsten redan idag!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som miljökonsult inom hållbart byggande hos PE kommer du att arbeta med både operativa och strategiska hållbarhetsfrågor inom ny- och ombyggnationer. Du kommer att vara delaktig i hela byggprocessen från ett tidigt idéstadium vid arkitektritning och projektering till genomförande och besiktning av avslutat projekt.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

- Miljö- och hållbarhetscertifieringar som BREEAM, WELL och Noll CO2, Svanen och Miljöbyggnad

- Stötta beställaren med miljösamordning och dokumentation i ny- och ombyggnadsprojekt

- Kontakt och rådgivning med projektets beställare, projektörer och entreprenörer

- Byggnadssimuleringar, tex energisimuleringar, klimatberäkningar och dagsljusberäkningar

- LCA- och LCC-beräkningar

OM FÖRETAGET

PE grundades 2006 och är ett av
Sveriges främsta konsultföretag med fokus på byggnader, inne, ute och allt
runtomkring. Deras vision är att förnya samhället genom innovativa och hållbara
lösningar. PE har cirka tusen medarbetare på ett 20-tal orter runt om i Sverige. De håller just nu på att bygga upp sin miljöavdelning i syd och söker därför
en ny medarbetare i form av en miljökonsult inom hållbart byggande, med
placering Malmö.

DIN PROFIL

Du som söker är prestigelös, lyhörd och brinner för samarbetet i uppdrag. Du är driven och initiativtagande och tar stort ansvar gentemot dina projekt och kunder. Hos PE är det viktigt att ha kul och trivas på arbetsplatsen och de ser gärna att du är med och bidrar till den goda stämningen.

Skallkrav i tjänsten:

- Du har en ingenjörsutbildning med inriktning mot miljöteknik exempelvis Ekosystemteknik, Väg och vattenbyggnad, Energi- och miljöeffektiva byggnader eller liknande

- Du har mycket god svenska och engelska i tal och skrift

OM OSS

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

VILLKOR

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Kontorstid

Ort: Malmö

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan redan idag. Välkommen till Framtiden!

Ansök nu

Miljökonsult inom hållbart byggande till PE Teknik och Arkitektur

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Nov 18
Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Är du ingenjör och har ett intresse för miljö och hållbarhet? Här har du chansen att få en unik möjlighet att arbeta på ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och allt runtomkring. Sök tjänsten redan idag!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som miljökonsult inom hållbart byggande hos PE kommer du att arbeta med både operativa och strategiska hållbarhetsfrågor inom ny- och ombyggnationer. Du kommer att vara delaktig i hela byggprocessen från ett tidigt idéstadium vid arkitektritning och projektering till genomförande och besiktning av avslutat projekt.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

- Miljö- och hållbarhetscertifieringar som BREEAM, WELL och Noll CO2, Svanen och Miljöbyggnad

- Stötta beställaren med miljösamordning och dokumentation i ny- och ombyggnadsprojekt

- Kontakt och rådgivning med projektets beställare, projektörer och entreprenörer

- Byggnadssimuleringar, tex energisimuleringar, klimatberäkningar och dagsljusberäkningar

- LCA- och LCC-beräkningar

OM FÖRETAGET

PE grundades 2006 och är ett av
Sveriges främsta konsultföretag med fokus på byggnader, inne, ute och allt
runtomkring. Deras vision är att förnya samhället genom innovativa och hållbara
lösningar. PE har cirka tusen medarbetare på ett 20-tal orter runt om i Sverige
och håller just nu på att bygga upp sin miljöavdelning i syd och söker därför
en ny medarbetare i form av en miljökonsult inom hållbart byggande, med
placering Malmö.

DIN PROFIL

Du som söker är prestigelös, lyhörd och brinner för samarbetet i uppdrag. Du är driven och initiativtagande och tar stort ansvar gentemot dina projekt och kunder. Hos PE är det viktigt att ha kul och trivas på arbetsplatsen och de ser gärna att du är med och bidrar till den goda stämningen.

Skallkrav i tjänsten:

- Du har en ingenjörsutbildning med inriktning mot miljöteknik exempelvis Ekosystemteknik, Väg och vattenbyggnad, Energi- och miljöeffektiva byggnader eller liknande

- Du har mycket god svenska och engelska i tal och skrift

OM OSS

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

VILLKOR

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Kontorstid

Ort: Malmö

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan redan idag. Välkommen till Framtiden!

Ansök nu

Utredare Miljö och klimat

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Nov 18
Som Utredare miljö och klimat på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.
Vi söker nu en utredare som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg. Så vill du vara med i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi här en spännande möjlighet på Trafikverket i programmet Nya stambanor.


Utredare Miljö och klimat

Arbetsuppgifter

På enheten för systemutformning arbetar vi med den systemövergripande utformningen av nya stambanor. Vi genomför bl.a. utredningar och analyser i samarbete med andra enheter inom Trafikverket kring effekterna av nya stambanor i syfte att ge underlag till beslut om hur anläggningen ska utformas. Nu behöver vi fler utredare. Vi är elva medarbetare placerade över orterna Göteborg, Jönköping, Kristianstad, Malmö och Stockholm.
Som Utredare hos oss på Nya stambanor kommer du få medverka i utredningar, genomföra kunskapsinventeringar, samt utgöra expertstöd till utredningsledare och sakområdesansvarig. I arbetet kommer du att ha kontakt med specialister inom olika delar Trafikverket, men även med externa intressenter. I utredningarna tar du självständigt ansvar för förslagens utformning, genomförbarhet, samt bedömning av kostnader och konsekvenser. Utredningarna omfattar huvudsakligen Inriktning och styrning inom områdena miljö, klimat och ekologisk hållbarhet, men det kan även förekomma verksamhetsöverskridande utredningar inom Nya stambanor. Du kommer att jobba nära en utredningsledare som ansvarar för att hålla samman frågeställningar inom sakområdet, samt en biträdande utredare.
Om du har ett starkt intresse för samhällsbyggnad, miljö och klimat tror vi att du kommer trivas i den här rollen!

Övrig information

I denna rekrytering kan komma att användas av webbaserade tester som en del i urvalet.
Valbara placeringsorter: Göteborg, Kristianstad, Malmö
Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Kvalifikationer

Du som person
drivs av att lösa problem, sammanställa faktaunderlag, samt leverera utredningsresultat med förslag till inriktning och styrning utifrån ett helhetsperspektiv
har förmåga att vara analytisk och kan hantera deadlines
har intresse och förmåga att samarbeta.
är självgående och kan strukturera upp ditt arbete på kort och lång sikt.
bidrar till att förbättra och utveckla verksamheten

Vi söker dig som
har högskoleutbildning om 180hp/120p med miljöinriktning inom samhällsbyggnad, naturvetenskap eller annan för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
har aktuell och relevant flerårig erfarenhet av att arbeta med olika komplexa klimat- och miljöfrågor inom samhällsbyggande,
har arbetserfarenhet av miljökonsekvensbeskrivningar eller  lokaliseringsutredningar, eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
har ett par års aktuell och relevant erfarenhet av utredningar inom klimat och miljöområdet
kunskap i den svenska miljölagstiftningen.
har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har
miljöerfarenhet av planläggning, projektering, byggande och/eller drift inom väg/järnväg
erfarenhet av att handla upp och styra konsultinsatser
erfarenhet inom området masshantering
Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Nya stambanor

https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/jarnvag/nya-stambanor/

Ansök nu

Want to be a part of eMobility Nordics?

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Okt 28
E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. Våra 40.000 medarbetare över 13 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra tre affärsområden för smarta nät, förnyelsebar energi och kundlösningar.

27% of Nordic CO2-emissions come from road transport. At E.ON, we believe we can do better together by electrifying people’s journeys. Whether you go in your private car, taxi, shared car, bus, van or truck – we want to help everyone travel sustainably. That’s no small ambition. To make it happen, we need curious and highly motivated people brave enough to make a difference.?

Our Nordic eMobility team is a proud part of E.ON, one of Europe’s largest energy companies. E.ON is heavily investing in sustainable energy solutions for homes, business, and cities in 13 countries. As we grow at triple-digit rates across multiple segments, we are looking for several new enthusiastic team members that want to have an impact on the electrification of our Nordic transport system.

We are looking for people with different expertise and offer various roles where your knowledge and qualities are requested. The open positions are spread across four different teams of eMobility: Operations, Business Development, Sales, and Deployment. The majority of the roles are located in Malmo or Copenhagen, but we also have offices in Stockholm and Oslo.

Business Development
(Senior) Business Developer (Malmo/Copenhagen)
Product Manager Home Charging (Malmo/Stockholm)

Sales
Account Manager (Malmo/Stockholm)
Operational Excellence Manager (Malmo)

Deployment
Logistics Development Manager (Malmo/Copenhagen)
Deployment Manager – Project Management (Malmo/Stockholm)

Are you ready to join the team? We’d be happy if you choose to read more about the roles via their respective job adverts, but we also accept applications through this initiative application. We ask you to kindly specify which position(s) you are applying for in your cover letter.


For questions about the positions, please contact responsible recruiter:
Jonathan Argyris, +46 738 079102

For union questions, please contact:
Mats Ekblom, Unionen, +46 705 259188
Carl-Johan Johansson, Akademikerna, +46 702 163611
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129
Mats Lundberg, SEKO, +46 730 499778

Ansök nu

Klimat-och energistrateger

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Nov 11
• Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Länsstyrelsen söker två eller flera klimat- och energistrateger till Miljöstrategiska enheten vid Miljöavdelningen. Det kan bli aktuellt med en eller flera visstidsanställningar på ett år. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Osäkerheten om antalet anställningar har att göra med att nu föreslagen budget från regeringen inte är beslutad. Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Miljöstrategiska enheten arbetar med miljömål, miljöövervakning, klimat- och energifrågor samt miljöledning. Enheten består i dag av 17 personer med hög kompetens från olika naturvetenskapliga- och samhällsvetenskapliga utbildningar. Inom klimat- och energiområdet arbetar vi bland annat med stödsystemet Klimatklivet, regional samverkan inom Klimatsamverkan Skåne, med regional klimat- och energistrategi, EU-projekt om fossilbränslefria kommuner och andra projekt inom klimat- och energiområdet. Som klimat- och energistrateg arbetar du tillsammans med andra i samma roll på enheten med det klimat- och energistrategiska arbetet på myndigheten.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne? Se filmerna via länken nedan.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kan bli att arbeta med stödsystemet Klimatklivet, i klimat- och energiprojekt med kommuner eller företag finansierade av Energimyndigheten eller EU, strategiskt arbete såsom stöd till kommunernas klimat- och energiplanering, skriva remissvar till bl.a. departement, ge stöd till andra enheter på länsstyrelsen i klimat- och energifrågor, hålla presentationer och ta fram strategiska dokument, mallar eller stöd.

Arbetsuppgifterna omfattar både omvärldsbevakning, analys, administration så som upphandling och registrering, planering, interna och externa möten samt kommunikation.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

KVALIFIKATIONER
Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har examen från en minst treårig universitetsutbildning i första hand med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning, gärna med inriktning eller påbyggnad mot klimat- och energifrågor. Vi söker dig som har en bred kompetens av klimat- och energiarbete, särskilt inom offentlig sektor och gärna från länsstyrelse. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och/eller projektsamordning. Det är meriterande om du har hanterat ansökningar och rapporter i Klimatklivet. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att driva nätverk med kommuner eller företag eller har specialkunskap inom något klimat- och energiområde, så som vindkraft, solenergi, biogas, elnät, elektrifiering, transportfrågor etc. För den som söker visstidsanställning är kraven lägre och om du uppfyller kraven på utbildning, kan visa på ett intresse inom klimat- och energiområdet, exempelvis genom kandidat- eller masteruppsats, så kan du komma ifråga för en sådan anställning.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och behärskar samtliga office-program. Du är en drivande och effektiv person som håller tidsplaner. Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Säkerhetsklassning
Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

ÖVRIGT
Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Du hittar information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd.

Ansök nu

Sustainability specialist, Customer Meeting Points, CBF

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Sep 17
You see things a little differently. So do we.

We offer positions that challenge your skills and inspire you to grow. Come see things a little differently with us. Inter IKEA Systems B.V. is the franchisor and the owner of the IKEA Concept, including the IKEA trademarks.

In Core Business Franchise we are enabling the future success of IKEA by offering an omnichannel IKEA Concept which is attractive, competitive and profitable, implemented and followed-up together with all IKEA trademark users.

In IKEA Expansion, we:
Lead one way of expanding to capture the potential in all existing and new IKEA markets.
Provide a menu of digital and physical IKEA Customer Meeting Points.
Secure strong and mutually respected franchisee relations.
We offer an open working environment where everyone feels comfortable to experiment, try new ways and dare to ask: “What if…?” And we offer possibilities for you to develop yourself and your career globally. Read more about us at franchisor.IKEA.com. Find IKEA jobs here.

The purpose of the sustainability work at IKEA franchisor, is to make sustainability as an integrated part of the IKEA Concept and ensure its successful implementation in new and existing markets.

Our assignment within IKEA Expansion is to enable establishment of new customer meeting points. The assignment consists of three parts:
Manage and provide a menu of physical and digital customer meeting points.
Develop, test and provide principles and solutions in the field of design and architecture.
Secure consistency of the IKEA Brand and enable successful implementation by providing relevant design services in establishments and rebuilds of Customer Meeting points.
We cooperate with our IKEA franchisees in 53 countries all over the world.

We work in a multicultural environment.

We are now looking for a sustainability specialist to develop and integrate sustainability in our exciting assignment having the opportunity to create real impact for the many people in many markets.

Job description

As a sustainability specialist within Customer Meeting Points (CMP) you create and lead the sustainability agenda for the design and establishment of CMP:s from an IKEA Concept perspective, based on the IKEA sustainability strategy.

 

In this role you will contribute to an inclusive circular and climate positive design of IKEA customer meeting points by, for example:
Provide sustainability expertise and develop our framework and design criteria.
Develop sustainable design principles and recommendations.
Compile and share sustainability experience and knowledge.
Inspire, engage and provide clarity to identified key stakeholders to deliver to agreed priorities.
Contribute with sustainability specialist know-how in establishment projects.
Contribute to the development of sustainability competence in IKEA in cooperation with relevant stakeholders both within IKEA franchisees, IKEA organisations and externally.
Be the representative of the conceptual CMP design perspective in sustainability forums and networks such as part of the CBF sustainability matrix and contribute in IKEA Market sustainability network.
Qualification

You are a down-to-earth team player who is driven by togetherness, simplicity and common sense and eager to take initiatives and achieve results together with others. Not afraid to try new things and develop new skills and areas as we go along.

 

We believe that you have a combination of the following knowledge, capabilities and background:
In-depth knowledge of sustainability in the field of architecture, construction and/or urban design. 
Experience of establishment processes.
Proven track record of leading and delivering sustainability projects, independently as well as with a team.
Preferable having a certification in a sustainability system.
Curious, openminded and confident to work in the unknown.
Capability to engage and build trustful relationships.
Capability to communicate, explain and motivate in a simple way.
Strong verbal and written English language skills.
 
Does this sound like you? Yes? Then, why not apply?
This position will be placed in Älmhult, Sweden

We look forward to receiving your application in English by 1st October 2021. If you have any questions about the role please contact Business Development Manager Jurgita Modgabyte Mortensen at +46 723528052. recruitment process, please contact Aivita Grockyte, People & Culture Leader, at Aivita.grockyte@inter.ikea.com

Welcome with your application!
Inter IKEA Systems offers an exciting work environment in a global marketplace with exceptional opportunities to grow and develop together with us. You will be part of a flexible, values-driven and open organization and get the opportunity to contribute to a fantastic brand! This position is based in Malmö, in Sweden. You will report to the Design manager – expansion, in matrix IKEA Franchisor Sustainability Manager.

Please send your application – CV and letter of motivation – in English by 8th October 2021. We are continuously interviewing candidates for this role, so don't hesitate to submit your application.

Ansök nu

Miljöspecialist Kulturmiljö

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Aug 24
Som miljöspecialist Kulturmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Miljöspecialist Kulturmiljö

Arbetsuppgifter

Hos oss på Stora projekt kommer du att arbeta med kulturmiljöfrågor, framför allt inom arkeologi kopplat till planläggningsprocessen för väg och järnväg. Du kommer även arbeta med tillståndsprocesser enligt kulturmiljölagstiftningen och miljöbalken. Ett brett arbetsområde inom samhällsplanering och storskalig infrastrukturplanering. Du kommer att ingå i ett team med specialister inom miljö och teknik som stödjer de stora projekten med sin kompetens. Arbetet har främst fokus på de tidiga planskedena men även så småningom i byggskedet.
Som miljöspecialist inom kulturmiljö kommer du att representera Trafikverket i kommunikation med myndigheter under planläggningsprocessen. Du kommer att arbeta nära projektledningen och vara stöd vid upphandling och uppföljning av konsultuppdrag och vi tror därför att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.
I arbetet ingår även att utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner, stödja forskningsprojekt samt svara på inkomna remisser.
Anställning på Stora Projekt innebär att du kan jobba mot flera olika projekt, företrädesvis nya stambanorna mellan Hässleholm-Lund men även mellan Göteborg-Borås och Ostlänken (Järna-Linköping).

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och planerar genomföras under v39-40.
Placeringsort: Malmö.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i rollen är du van att arbeta självständigt samtidigt som du bidrar till välfungerande samarbete i alla sammanhang. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar genomförbara lösningar samt ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i dina prioriteringar. Du har slutligen god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och arbetar systematiskt med fokus på framdrift.
Vi söker dig som
har högskoleutbildning inom kulturmiljö om minst kandidatexamen (minst 180 hp/120 p), alternativt annan examen i kombination med aktuell erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
har flera års aktuell kvalificerad yrkeserfarenhet inom kulturmiljöområdet
har god kunskap i den svenska lagstiftningen inom aktuellt område och har erfarenhet av att omsätta denna kunskap i praktiken i arbetet
har erfarenheter av att följa upp och säkerställa att leveranser från konsulter alternativt entreprenörer håller god kvalitet
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
har körkort för personbil

Det är meriterande om du
har erfarenhet av myndighetsarbete, gärna i samband med planering av infrastruktur
har arbetserfarenhet från tillstånds- och planarbete
har erfarenhet av arbete som berör kulturhistorisk bebyggelse i stadsmiljö


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Stora Projekt leder vi flera av Trafikverkets största och mest komplexa investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Miljöspecialist Rekreation och friluftsliv, samt naturresurser

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Aug 24
Som miljöspecialist Rekreation och friluftsliv, samt naturresurser på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Miljöspecialist Rekreation och friluftsliv, samt naturresurser

Arbetsuppgifter

Hos oss på Stora projekt kommer du att arbeta med rekreation och friluftsliv- samt naturresursfrågor kopplat till planläggningsprocessen för väg och järnväg. Du kommer även arbeta med miljöbedömningsprocessen samt tillståndsprocesser enligt miljöbalken. Ett brett arbetsområde inom samhällsplanering och storskalig infrastrukturplanering. Du kommer att ingå i ett team med specialister inom miljö och teknik som stödjer de stora projekten med sin kompetens. Arbetet har främst fokus på de tidiga planskedena men även så småningom i byggskedet. 
Som miljöspecialist inom rekreation och friluftsliv- samt naturresurser, kommer du att representera Trafikverket i kommunikation med myndigheter under planläggningsprocessen. Du kommer att arbeta nära projektledningen och vara stöd vid upphandling och uppföljning av konsultuppdrag och vi tror därför att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.
I arbetet ingår även att utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner, stödja forskningsprojekt samt svara på inkomna remisser.
Anställning på Stora Projekt innebär att du kan jobba mot flera olika projekt, företrädesvis nya stambanorna mellan Hässleholm-Lund men även mellan Göteborg-Borås och Ostlänken (Järna-Linköping).

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och planerar genomföras under v39-40.
Placeringsort: Malmö.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i rollen är du van att arbeta självständigt samtidigt som du bidrar till välfungerande samarbete i alla sammanhang. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar genomförbara lösningar samt ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i dina prioriteringar. Du har slutligen god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och arbetar systematiskt med fokus på framdrift.
Vi söker dig som
har högskoleexamen (minst 180 hp/120 p) inom naturvetenskap/samhällsbyggnad, alternativt annan akademisk examen inom miljö
har flera års aktuell kvalificerad yrkeserfarenhet inom rekreation och friluftsliv
har god kunskap i den svenska lagstiftningen inom aktuellt område och har erfarenhet av att omsätta denna kunskap i praktiken i arbetet
har erfarenheter av att följa upp och säkerställa att leveranser från konsulter alternativt entreprenörer håller god kvalitet
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
har körkort för personbil

Det är meriterande om du
har erfarenhet av myndighetsarbete, gärna i samband med planering av infrastruktur
har arbetserfarenhet från tillstånds- och planarbete
har erfarenhet av rekreation och friluftsliv- samt naturresursfrågor inom MKB och/eller planläggningsprocess
har yrkeserfarenhet inom naturresurser


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Stora Projekt leder vi flera av Trafikverkets största och mest komplexa investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Miljöspecialist Hälsa

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Aug 24
Som miljöspecialist Hälsa på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Miljöspecialist Hälsa

Arbetsuppgifter

Hos oss på Stora projekt kommer du i rollen miljöspecialist Hälsa att arbeta med buller, vibrationer, stomljud, elektromagnetiska fält och luftkvalité, framför allt kopplat till planläggningsprocessen för väg och järnväg. Ett brett arbetsområde inom samhällsplanering och storskalig infrastrukturplanering. Du kommer att ingå i ett team med specialister inom miljö och teknik som stödjer de stora projekten med sin kompetens. Arbetet har främst fokus på de tidiga planskedena men även så småningom i byggskedet.
Som miljöspecialist inom Hälsa kommer du att representera Trafikverket i kommunikation med myndigheter under planläggningsprocessen. Du kommer att ingå i projekt där du tillåts ta ansvar och fatta beslut och samtidigt utveckla dina redan upparbetade specialistkunskaper. Du kommer att arbeta nära projektledningen och vara stöd vid upphandling och uppföljning av konsultuppdrag och vi tror därför att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.
I arbetet ingår även att utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner, stödja forskningsprojekt samt svara på inkomna remisser.
Anställning på Stora Projekt innebär att du kan jobba mot flera olika projekt, företrädesvis nya stambanorna mellan Hässleholm-Lund men även mellan Göteborg-Borås och Ostlänken (Järna-Linköping).

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och planerar genomföras under v39-40.
Placeringsort: Malmö.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i rollen är du van att arbeta självständigt samtidigt som du bidrar till välfungerande samarbete i alla sammanhang. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar genomförbara lösningar samt ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i dina prioriteringar. Du har slutligen god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och arbetar systematiskt med fokus på framdrift.
Vi söker dig som
har högskoleexamen (minst 180 hp/120 p) inom naturvetenskap/samhällsbyggnad, alternativt annan akademisk examen inom miljö
har flera års aktuell kvalificerad yrkeserfarenhet inom buller, vibrationer, stomljud, elektromagnetiska fält och/eller luftkvalité
har god kunskap i den svenska lagstiftningen inom aktuellt område och har erfarenhet av att omsätta denna kunskap i praktiken i arbetet
har erfarenheter av att följa upp och säkerställa att leveranser från konsulter alternativt entreprenörer håller god kvalitet
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
har körkort för personbil

Det är meriterande om du
har erfarenhet av myndighetsarbete, gärna i samband med planering av infrastruktur
har arbetserfarenhet från tillstånds- och planarbete
har erfarenhet av buller, vibrationer, stomljud, elektromagnetiska fält och/eller luftkvalité inom MKB och/eller planläggningsprocess


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Stora Projekt leder vi flera av Trafikverkets största och mest komplexa investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Miljökonsult inom hållbart byggande till PE Teknik och Arkitektur

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 19
Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Är du ingenjör och har ett intresse för miljö och hållbarhet? Här har du chansen att få en unik möjlighet att arbeta på ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och industri. Sök tjänsten redan idag!DINA ARBETSUPPGIFTERSom miljökonsult inom hållbart byggande hos PE kommer du att arbeta med både operativa och strategiska hållbarhetsfrågor inom ny- och ombyggnationer. Du kommer att vara delaktig i hela byggprocessen från ett tidigt idéstadium vid arkitektritning och projektering till genomförande och besiktning av avslutat projekt.Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

- Miljö- och hållbarhetscertifieringar som BREEAM, WELL och Noll CO2, Svanen och Miljöbyggnad

- Stötta beställaren med miljösamordning och dokumentation i ny- och ombyggnadsprojekt

- Kontakt och rådgivning med projektets beställare, projektörer och entreprenörer

- Byggnadssimuleringar, tex energisimuleringar, klimatberäkningar och dagsljusberäkningar

- LCA- och LCC-beräkningarOM FÖRETAGETPE grundades 2006 och är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och industri. Här skapar ingenjörer och projektledarspecialister tillsammans innovativa och hållbara lösningar som formar utvecklingen av städer, infrastruktur och industri. PE är verksamma inom arkitektur, bygg, anläggning och installation. PE håller på att bygga upp sin miljöavdelning i syd och söker därför en ny medarbetare i form av en miljökonsult inom hållbart byggande, med placering Malmö.DIN PROFILDu som söker är prestigelös, lyhörd och brinner för samarbetet i uppdrag. Du är driven och initiativtagande och tar stort ansvar gentemot dina projekt och kunder. Hos PE är det viktigt att ha kul och trivas på arbetsplatsen och de ser gärna att du är med och bidrar till den goda stämningen.Skallkrav i tjänsten:

Du har en ingenjörsutbildning med inriktning mot miljöteknik exempelvis Ekosystemteknik, Väg och vattenbyggnad, Energi- och miljöeffektiva byggnader eller liknande

Du har mycket god svenska och engelska i tal och skriftOM OSSSom anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.VILLKORStart: Omgående/ augusti

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Kontorstid

Ort: MalmöUrval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan redan idag. Välkommen till Framtiden!

Ansök nu

Miljökonsult inom hållbart byggande till PE Teknik och Arkitektur

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jun 4
Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Är du ingenjör och har ett intresse för miljö och hållbarhet? Här har du chansen att få en unik möjlighet att arbeta på ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och industri. Sök tjänsten redan idag!DINA ARBETSUPPGIFTERSom miljökonsult inom hållbart byggande hos PE kommer du att arbeta med både operativa och strategiska hållbarhetsfrågor inom ny- och ombyggnationer. Du kommer att vara delaktig i hela byggprocessen från ett tidigt idéstadium vid arkitektritning och projektering till genomförande och besiktning av avslutat projekt.Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

- Miljö- och hållbarhetscertifieringar som BREEAM, WELL och Noll CO2, Svanen och Miljöbyggnad

- Stötta beställaren med miljösamordning och dokumentation i ny- och ombyggnadsprojekt

- Kontakt och rådgivning med projektets beställare, projektörer och entreprenörer

- Byggnadssimuleringar, tex energisimuleringar, klimatberäkningar och dagsljusberäkningar

- LCA- och LCC-beräkningarOM FÖRETAGETPE grundades 2006 och är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och industri. Här skapar ingenjörer och projektledarspecialister tillsammans innovativa och hållbara lösningar som formar utvecklingen av städer, infrastruktur och industri. PE är verksamma inom arkitektur, bygg, anläggning och installation. PE håller på att bygga upp sin miljöavdelning i syd och söker därför en ny medarbetare i form av en miljökonsult inom hållbart byggande, med placering Malmö.DIN PROFILDu som söker är prestigelös, lyhörd och brinner för samarbetet i uppdrag. Du är driven och initiativtagande och tar stort ansvar gentemot dina projekt och kunder. Hos PE är det viktigt att ha kul och trivas på arbetsplatsen och de ser gärna att du är med och bidrar till den goda stämningen.Skallkrav i tjänsten:

Du har en ingenjörsutbildning med inriktning mot miljöteknik exempelvis Ekosystemteknik, Väg och vattenbyggnad, Energi- och miljöeffektiva byggnader eller liknande

Du har mycket god svenska och engelska i tal och skriftOM OSSSom anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.VILLKORStart: Omgående/ augusti

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Kontorstid

Ort: MalmöUrval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan redan idag. Välkommen till Framtiden!

Ansök nu

Klimat- och energistrateger

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 21
Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Länsstyrelsen söker minst en klimat- och energistrateg till Miljöstrategiska enheten vid Miljöavdelningen. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Anställningen är tidsbegränsad till 6 månader. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Miljöstrategiska enheten har regeringens uppdrag att leda och samordna det klimat- och energistrategiska arbetet, miljömålsuppdraget och miljöövervakningen i länet. Inom klimat- och energi arbetar vi med investeringsstödet Klimatklivet, driver ett flertal projekt, däribland EU-projekt, sitter med i flera regionala sammanhang för att driva klimat- och energiarbetet framåt, ansvarar för klimat- och energistrategin och är för närvarande ordförande i Klimatsamverkan Skåne. Vi arbetar internt med andra enheter för att implementera klimat- och energifrågorna i verksamheten.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och Miljöavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter som kan bli aktuella är att arbeta med stödsystemet Klimatklivet, i projekt om klimat- och energi mot företag och kommuner. Arbetsuppgifterna omfattar både administration, planering, interna och externa möten samt kommunikation. Som strateg kommer du att arbeta i nära samarbete med kollegor från andra enheter.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har teknisk eller naturvetenskaplig utbildning som motsvarar minst 3-årig högskola eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har även erfarenhet av klimat- och energiarbete inom offentlig sektor. Vidare är du duktig på digitala verktyg. Du känner dig även trygg med att formulera dig skriftligt på svenska och att genomföra muntliga presentationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av eller kunskap om ett eller flera av dessa områden: handläggning av Klimatklivet, projektledning, industriella processer, biogas/ solenergi/vindkraft/vätgas, energistatistik, transporter, elektrifiering, cirkulär ekonomi, energieffektivisering, samhällsplanering, tillsyn/prövning, kommunal energiplanering och/eller klimat- och energiarbete inom industrin. I din ansökan vill vi att du berättar vilket eller vilka av ovannämnda områden du har erfarenhet av.

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Som medarbetare på Länsstyrelsen Skåne har du förmåga att ta initiativ och aktivt söka ansvar för arbetsuppgifter. Vår komplexa verksamhet ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv för att kunna fatta rätt beslut. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är bra på att både samarbeta och kommunicera med andra.


ÖVRIGT
Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Du hittar information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd.

Ansök nu

Miljökonsult med fokus på livscykelanalys och klimatberäkningar

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 20
Om tjänsten
Efterfrågan på våra viktiga tjänster inom livscykelanalysområdet ökar och för att kunna leverera på den nivå vi vill behöver vi nu stärka upp vårt LCA-team med en ny stjärna!
Vi söker en kollega som vill arbeta med analyser av organisationer och produkter i ett livscykelperspektiv. Alltifrån en grov scanning av verksamhetens eller produktens miljöaspekter i ett livscykelperspektiv till fullständiga livscykelanalyser enligt ISO 14044, EPD:er och klimatberäkningar i enlighet med GHG-protokollet och andra relevanta standarder. Vi använder programvaran SimaPro för livscykelberäkningar.
Om dig
För att tjänsten ska passa dig behöver du vara analytiskt lagd och gilla siffror och Excel, mest sannolikt är du civilingenjör. Du behöver också vara bra på att framställa resultat på ett pedagogiskt sätt, för att underlätta kundens tillämpning av den kunskap som analyserna bidrar med.
Rapporteringen sker till största delen på engelska, vilket förutsätter goda engelskkunskaper. Du kommer behöva använda svenska i arbetet men när det gäller text är engelskan viktigast. Vi tror att du har några års erfarenhet av att arbeta med liknande beräkningar och analyser. I rollen som konsult är du nyfiken, engagerad och bidrar till att utveckla våra tjänster och arbetssätt.
Om DGE
DGE levererar miljö- och hållbarhetstjänster med utgångspunkt i våra ledord: Kunskap för framtiden, Starka tillsammans och Omtanke rakt igenom. Vi som arbetar på DGE gör det framförallt för att vi uppskattar att arbeta i en kreativ, familjär och prestigelös miljö där vi tar ansvar för varandra och vågar vara personliga. Vi har förmånen att ha många trevliga kunder inom svensk industri som vi arbetat med under lång tid och fokus i vårt arbete är alltid att hitta lösningar som svarar mot kundens och omvärldens långsiktiga behov. Läs här om ett projekt som vi nyligen genomfört inom det aktuella området.
Att jobba på DGE ger dig tillgång till en riktigt bred kompetens och intressanta utvecklingsmöjligheter inom miljö- och hållbarhetsområdet. I Sverige i första hand, men vi är också en del av DGE Group med systerbolag i Danmark, Estland och Litauen och ingår också i den internationella miljökonsultsammanslutningen Inogen Alliance.

Ansök nu

Are you a Sustainability Associate looking for a challenge? Join us!

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 21
Heimstaden is a leading and fast growing privately owned real estate company in Europe. Through our values, Care, Dare and Share, we create value for our owners and other stakeholders, and friendly homes for our customers.
We know that you, with your university degree within Sustainability and in the beginning of your career, are attractive on the job market – so you might ask why you should come working for us. Being a part of Heimstaden means you can be a part of something that creates impact. Currently we have about 100 900 apartments and a property value of approximately SEK 139 billion and we have no intentions of slowing down. This is why we are looking for you; our next colleague within sustainability!
To strengthen and secure our sustainability focus, we need you to join our sustainability team in Malmö in a new position as a Sustainability Associate. We can offer you challenging and varying tasks in a company with bright and driven colleagues. You will naturally have the opportunity to pursue a career with us, and we believe you have at least 1-2 years of experience, we will initially need you to;
Independently lead sustainability projects of a smaller nature
Contribute to sustainability projects of a larger nature
Assist in sustainability reporting
Contribute to the implementation of the sustainability strategy and objectives
Conduct assessments/research/intelligence regarding sustainability
Support and co-operate with colleagues at group level and country level
Be part of building and continuously developing the work processes regarding sustainability
Our team is a high performing one, where you will work with strategic as well as operational and technical sustainability issues. The position is new in our organization, based in our HQ in Malmö and you will work closely with both management on group and country level as well as external stakeholders. We can offer you both challenging and varying tasks in a company with bright and driven colleagues.
To fit with us and to succeed in the role we believe you have strong people skills, where you enjoy networking with both internal and external parties. People like you and you like people. You are a result-oriented and structured person who can prioritize between different assignments and tasks.
In order to succeed in this position and since you will have a lot of different relations across Heimstaden; you need a strong integrity as well as the ability to dare to challenge. Above this you are a communicative person and always have the WE before ME mentality.
If this sounds interesting, please do not hesitate to send us your application and go to www.heimstaden.comand read more about our values and what our co-workers do and how they feel about working here.
If you have questions regarding the position, please contact Katarina Skalare, Chief Sustainability Officer at katarina.skalare@heimstaden.com or +46 (0) 708 84 20 57

Ansök nu

Are you Heimstaden’ s new Sustainability Manager? Join us!

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 21
You are a high performer with a sustainability oriented education from a well renowed university, with experience in establishing, implementing, and managing a consistent sustainability approach in acquisitions/investments as well as strategic sustainability in general covering all environmental, social and governance and great ambitions to make a difference. To be part of something that creates impact. To be part of something contributing to a long-term sustainable society! You know you are attractive on the job market – so why would you choose to work with us? Well, we think we may offer you something quite unique.
Heimstaden is a leading and fast growing privately owned real estate company in Europe. Through our values, Care, Dare and Share, we create value for our owners and other stakeholders, and friendly homes for our customers. Currently we have about 100 900 apartments and a property value of approximately SEK 139 billion and we have no intentions of slowing down.
As a Sustainability Manager, you will be part of a high performing team, working with strategic, operational, and technical sustainability issues. The position is new in our organization and provides an excellent opportunity to work closely with senior management at group level and country level, our Asset Management and Operations organizations and different external stakeholders. To strengthen and secure our sustainability focus, we need you to join our sustainability team in Malmö. We can offer you challenging and varying tasks in a company with bright and driven colleagues. You will naturally have the opportunity to pursue a career with us, and we believe you have at least 8 years of experience, we will initially need you to;
Establish, implement, and manage consistent sustainability approach in acquisitions/investments
Monitor environmental performance of newly acquired properties
Contribute to the implementation of the sustainability strategy and objectives
Contribute to ESG dialogues with the financial sector
Conduct research/intelligence regarding sustainability in acquisitions/investments
Educate, support, and co-operate with colleagues at group level and country level
Be part of building and continuously develop the work processes regarding sustainability
To fit with us and to succeed in the role we believe you have strong people skills, where you enjoy networking with both internal and external parties. People like you and you like people. You are a result-oriented and structured person who can prioritize between different assignments and tasks.
In order to succeed in this position and since you will have a lot of different relations across Heimstaden; you need a strong integrity as well as the ability to dare to challenge. Above this you are a communicative person and always have the WE before ME mentality.
If this sounds interesting, please do not hesitate to send us your application and go to www.heimstaden.comand read more about our values and what our co-workers do and how they feel about working here.
If you have questions regarding the position, please contact Katarina Skalare, Chief Sustainability Officer at katarina.skalare@heimstaden.com or +46 (0) 708 84 20 57

Ansök nu

Vikarierande Hållbarhetskoordinator

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Okt 6
Ref: 20202136

Arbetsuppgifter
En av våra viktiga stödjande funktioner som handlägger sociala villkor i avtal ska gå på föräldraledighet. Därför söker vi nu en vikarierande hållbarhetskoordinator som har intresse och kompetens att arbeta med sociala frågor kopplade till inköp och upphandling under 2021.

I denna tjänst ska du som självständig projektledare, tillsammans med berörda i organisationen, tillse att sociala och arbetsrättsliga hållbarhetsfrågor vid inköp tas om hand i en organiserad och strukturerad form i staden.

Du hjälper ansvariga upphandlare att ta hänsyn till mänskliga och arbetstagares rättigheter, antidiskriminering, sysselsättningsfrämjande åtgärder och hållbar social utveckling vid genomförande av olika typer av upphandlingar. Du kommer även att implementera och följa upp ställda villkor inom ramen för vissa inköpskontrakt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom juridik eller samhällsvetenskap. Du har med fördel arbetat inom offentlig myndighet eller med juridisk verksamhet. Meriterande är även arbete med mänskliga rättigheter eller hållbart företagande.

Eftersom arbetet präglas av självständighet ser vi dessutom gärna att du har erfarenhet av projekt- och/eller processledning.

För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik i dina åtaganden krävs att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en analytisk och pedagogisk förmåga parallellt med en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.

Det är viktigt att du kan behärska det svenska skriftspråket på ett korrekt och obehindrat sätt. Du måste dessutom ha en mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och vara beredd att hålla i presentationer i olika sammanhang. Det är också viktigt att du har goda kunskaper i det engelska språket.

Du är drivande och målfokuserad, det krävs för att klara korta tidsramar, samtidigt som du tycker om att leda arbetsgrupper med olika sammansättningar av kompetenser.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga kompetenserna.

Om arbetsplatsen
Upphandlingsenheten, som är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att hantera strategiska frågor som rör Malmö stads inköpsverksamhet på stadsövergripande nivå. Enheten ansvarar för genomförande av kommunövergripande ramavtal, förvalta avtalen och göra löpande strategiska överväganden. Enheten ansvarar också för att stödja förvaltningar i specifika upphandlingsärenden från behovsinventering till avtal.

Upphandlingsenheten består i dagsläget av drygt 30 personer varav de flesta är upphandlare med helhetsansvar inom sina respektive avtalsområden. På enheten finns tre sektioner; IT, varor och tjänster. Det finns även funktioner som har till uppgift att stödja upphandlare under upphandlingsprocessen och under avtalstiden i olika specifika frågeställningar. En av dessa stödjande funktioner handlägger sociala villkor i avtal och ska nu vara föräldraledig. Därför söker vi nu en vikarierande hållbarhetskoordinator som har intresse och kompetens att arbeta med sociala frågor kopplade till inköp och upphandling under 2021.


Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten
Anställningsform:Visstidsanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansök nu

Vi söker hållbarhetsstrateg med känsla för helheten

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 18
Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till 900 000 invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten.Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.

Till vår avdelning kommunikation och hållbarhetsöker vi nu en hållbarhetsstrateg.

Vi söker dig som motiveras av att ingå i ett samhällsbyggnadsföretag som arbetar med något av det viktigaste vi har - dricksvatten!

Tilltalas du av tanken att arbeta företagsövergripande med hållbarhetsfrågor utifrån ett helhetsperspektiv? Är du kommunikativ, lyhörd och förmåga att skapa goda relationer?

Känner du igen dig i beskrivningen så är du varmt välkommen att söka tjänsten hos oss på Sydvatten!

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av långsiktighet, affärsmässighet och samhällsnytta. Du får goda möjlighetertillkompetensutveckling. Vi jobbar också för attmedarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som hållbarhetsstrateg arbetar du företagsövergripande och har ett helhetsperspektiv (dvs. miljömässigt, ekonomisk och socialt) över Sydvattens hållbarhetsarbete. Arbetet sker i nära samverkan med samtliga avdelningar.

Du kommer ha en aktiv och gränsöverskridande roll, vilket innebär ansvar för koordinering och kommunikation av olika utvecklingsprocesser för att tillsammans med andra utveckla bolagets hållbarhetsarbete i enlighet med vår hållbarhetsplan.

Tjänsten som hållbarhetsstrateg är nyinrättad och du tillhör avdelningen kommunikation och hållbarhet.Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är inom hållbarhetsområdet men du kommer också att utifrån din kompetens och verksamhetens behov även få bidra inom andra verksamhetsområden.

Vi söker dig
Du har en akademisk examen, företrädesvis inom miljö, hållbarhet, ekonomi, statsvetenskap, kommunikation eller annan utbildning som vi finner likvärdig. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete på strategisk nivå.

Som person är du i mångt och mycket en förändringsagent och för att lyckas använder du kommunikation som ett viktigt verktyg. Du förstår vikten av att jobba transparent och öka kommunikationen både internt för att driva förändringsprocesser och externt för att kommunicera med övriga intressenter.

Du har kunskap och erfarenhet av arbete med ekonomisk, ekologisk och/eller social hållbarhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete liksom av projekt- och processledning.

Förmågan att kommunicera på ett inkluderande sätt, som skapar förståelse, kommer naturligt för dig och du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Du har mycket god samarbetsförmåga och är lyhörd för andras synpunkter och perspektiv. På ett naturligt sätt skapar du goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Du är van att planera och organisera ditt arbete på ett metodiskt och strukturerat sätt, både självständigt och i team.

Körkort (B) är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Anställning vid Sydvatten AB är säkerhetsklassad varvid en registerkontroll kommer att utföras innan anställning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Marie Nordkvist, kommunikations- och hållbarhetschef, marie.nordkvist@sydvatten.se. Observera att ansökan inte tas emot via e-post utan via länken i annonsen.

Övrigt
Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att söka senast den 2019-08-18.

Ansök nu

Klimatsamordnare

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 30
Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Länsstyrelsen söker en klimatsamordnare till enheten för samhällsplanering, placering Malmö. Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Länsstyrelsen Skåne tillämpar sex månaders provanställning.

Enheten för samhällsplanering består av cirka 20 personer som är sysselsatta med de frågor som berör byggandet i Skåne. Vi hanterar alltifrån regionala kommunikationsfrågor, bostadsförsörjning och stadsplanering till stöd för miljövänligare uppvärmning hos enskilda och arkitektonisk sakkunskap i överklagade bygglovsärenden.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och Samhällsbyggnadsavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

ARBETSUPPGIFTER
Som klimatsamordnare arbetar du med att samordna Länsstyrelsens regionala arbete med att anpassa det svenska samhället till ett förändrat klimat. Tyngdpunkten i arbetet är att öka kunskapen om klimatförändringar, dess konsekvenser och genom dialog stimulera till åtgärder för att förebygga framtida problem. Arbetet bedrivs såväl externt med länets kommuner, regionala aktörer och andra statliga myndigheter som internt inom Länsstyrelsen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- En civilingenjörsutbildning inom ekosystemteknik eller vattenbyggnad alternativt en naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning med inriktning mot miljö, vatten, teknik eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
- Flerårig erfarenhet av arbete med vattenfrågor med fokus på större system och klimatfrågor.
- Vi ser gärna erfarenhet från offentlig verksamhet och har du erfarenhet från statlig verksamhet är det meriterande.

Som person är du självständig och drivande. Du har lätt att fatta egna beslut men för att lyckas i din roll måste du kunna arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Detta betyder att du tar ansvar för ditt arbete och dina uppgifter samtidigt som du samordnar dig med kollegor som har andra kompetenser.

Det är viktigt att du har en förmåga att strukturera och driva dina arbetsprocesser samt att du är en person som bidrar till ett positivt arbetsklimat och är utvecklingsinriktad.

Eftersom arbetet innebär en hel del externa kontakter är det viktigt att du har en förmåga att skapa goda relationer och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, såväl i tal som i skrift. Det innebär att du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt och har stor förståelse för aktörers olika roller. Du har gärna redan ett eget kontaktnät inom verksamhetsområdet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Du hittar information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter på https://www.lansstyrelsen.se/skane/dataskydd.

Ansök nu

Projektledare / klimatstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 7
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Enheten för klimat och energi
Vårt arbete omfattar hållbar stadsutveckling med framtidens energisystem, hållbara transporter, ekosystemtjänster och energieffektivisering som viktiga delar. Mycket av arbetet rör system och processer och det gäller att få bra och hållbara system på plats för t ex energi, och transporter. Vi arbetar både med utvecklingen av nya stadsdelar, som smarta nät och fastigheter i Hyllie, och med att förbättra och utveckla redan befintliga bostads- och industriområden i Malmö.
Det ska vara enkelt för såväl näringsliv som för en vanlig Malmöbo i vardagen att göra val som är vettiga ur miljö- och hållbarhetssynpunkt. Det är därför vi arbetar med systemen bakom. Vi initierar, projektleder och samarbetar med en lång rad aktörer i och utanför Malmö.

ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver förstärka vårt team och söker projektledare inom områdena energisystem, industriell och urban symbios samt mobilitet.

Som projektledare kommer du framförallt att arbeta i projekt med målet att minska Malmös klimatpåverkan.

Inom området energisystem ska du utifrån ett systemperspektiv bidra till att utveckla framtidens energisystem i Malmö. Det handlar om etablering av förnybar energi, energieffektiv nybyggnation, energieffektivisering av befintlig bebyggelse, smart användning av tillgänglig energi samt effektbalansering i staden genom fysisk och virtuell energilagring.

Området industriell och urban symbios fokuserar på att öka cirkulariteten i staden, så att t ex restresurser kan bli en råvara. Det handlar mycket om att öka förståelsen kring nyttan av att bli mer cirkulär i sin planering och sin affärsverksamhet både inom Malmö stad såväl som ute hos företag samt att driva sådana processer.

Mobilitetsområdet handlar om att minska transportens utsläpp, och innefattar t ex beteendeförändringar, fossilbränslefria transporter och smart logistik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att vara sakkunnig i ämnesfrågor samt att leda projekt och processer för att uppnå avdelningens mål. Som sakkunnig förväntas du behärska området så väl att du exempelvis kan göra analyser, föreslå åtgärder, delta i expertutredningar och strategiska diskussioner samt göra uppföljningar. Som projektledare planerar, organiserar och genomför du projekt och processer som involverar både kollegor och externa parter. Du förväntas även delta i ansökningar avseende extern finansiering, nätverk och konferenser.

Även andra arbetsuppgifter inom klimat, energi och miljö kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Teknisk eller naturvetenskaplig universitets- eller högskoleexamen inom te x energi och klimat eller annan likvärdig utbildning. Du har dokumenterad sakkunskap och erfarenhet av arbete inom något av ämnesområdena energisystem, industriell symbios eller mobilitet.

Vi är målmedvetna.
Du förväntas vara strukturerad och målmedveten. Du kan prioritera din tid effektivt och håller deadlines.

Vi arbetar tillsammans.
Du ska kunna arbeta självständigt men förväntas framför allt samarbeta i olika grupperingar internt och externt. Du kommunicerar tydligt med kollegor, chefer och externa parter.

Vi är modiga.
Du förväntas söka nya lösningar och ta initiativ. Samtidigt förstår du att det är stadens och medborgarnas intressen och behov som styr vårt arbete, och att när så krävs prioriterar du bort aktiviteter som inte bidrar tillräckligt mycket till målet.

Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift, framför allt på svenska men även på engelska.

ÖVRIGT
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. På miljöförvaltningen vill vi ha en jämnare könsfördelning och ser därför att fler män söker sig till förvaltningen.

I Malmö stad erbjuder vi anställning på heltid i enlighet med stadens riktlinjer.

I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Avfall Sverige söker en rådgivare inom energiåtervinning!

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Aug 10
Brinner du för förnybart avfall? Vill du skapa en framtid där jordens resurser sparas, inget onödigt konsumeras och där allt kommer till optimal nytta? Avfall Sverige erbjuder dig möjligheten att vara en del i arbetet mot ett bättre, mer miljövänligt Sverige där avfall hanteras miljösäkert, hållbart och långsiktigt. Sök tjänsten som rådgivare redan idag!

OM TJÄNSTEN
Avfall Sverige är kommunernas branschorganisation för avfallshantering. Våra 400 medlemmar är främst kommuner, kommunalförbund och kommunbolag men också privata företag. Vi representerar kommunmedlemmarna gentemot politiker, beslutsfattare, myndigheter och EU, driver frågor som är viktiga för våra medlemmar och fungerar även som remissinstans. Avfall Sverige bedriver påverkansarbete både nationellt och inom EU. Vi bevakar det som händer inom avfallsbranschen i Sverige, övriga Europa och resten av världen. Vi erbjuder också en omfattande utbildningsverksamhet som är anpassad för branschens kompetensbehov. Utveckling inom hela avfallsområdet är en viktig del i verksamheten.

Academic Work söker nu en rådgivare till Avfall Sverige. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Avfall Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Som rådgivare kommer du agera specialist inom energiåtervinning. Du kommer ingå i expertorganisationen om 18 anställda, varav sju arbetar som rådgivare och ansvarar för respektive arbetsområde. Den person vi nu söker kommer ha ett övergripande ansvar för frågor som rör energiåtervinning av avfall (avfallsförbränning). Du kommer till exempel att:


* bedriva nationell och internationell omvärldsbevakning inom området
* sköta kontakter inom området gentemot medlemmar, myndigheter, externa intressenter och massmedia
* delta i externa arbetsgrupper, nätverk, nämnder eller råd, såväl nationellt som internationellt, som är relevanta för ansvarsområdet
* planera, leda och stödja projekt inom utvecklingssatsningen och andra satsningar
* ta del av utredningar och remisser samt ta fram underlag till remissvar i frågor som är relevanta för ansvarsområdet


Tjänsten är placerad i centrala Malmö och det ingår ca 20-30 resdagar om året, främst inom Sveriges gränser men det förekommer även resor inom Europa. Vi söker dig med ett intresse för hållbar utveckling och som vill göra en insats för samhället. Det förväntas inte från start att du är expert inom området men det är av vikt att du är beredd att utmana dig själv och lära dig under arbetets gång.

VI SÖKER DIG SOM
* har en relevant högskole- eller universitetsutbildning. Du kan exempelvis ha studerat maskin, kemiteknik, miljövetenskap, energi eller motsvarande.
Lägsta nivå; 3-årig ingenjörsutbildning
* har minst 1 års relevant arbetslivserfarenhet efter avklarade högskolestudier
* är en god kommunikatör i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
* har goda kunskaper i MS Office

Tjänsten passar dig som söker en mångfacetterad roll där du bygger ett stort nätverk och agerar rådgivare. För att trivas i rollen ser vi att du är självgående då du på egen hand planerar samt prioriterar din tid och ansvarar för att de arbetsuppgifter du har blir genomförda inom satta deadlines. I linje med det är det av stor vikt att du är strukturerad som person. Vi ser dessutom att du har ett genuint intresse av att knyta kontakter med nya människor och har lätt för att samarbeta med olika parter, både inom och utanför verksamheten.

ÖVRIG INFORMATION


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: 40h/veckan
* Placering: Baltzarsgatan 25, Malmö
* Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult, Stina Haugland
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Avfall Sveriges önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Ansök nu

Malmö stad integrerar Agenda 2030 – Strateg med fokus på hållbar utveckling

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 16
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Malmö stad har skrivit under Agenda 2030 och nu pågår ett intensivt arbete med att integrera de Globala målen i det ordinarie styr- och ledningssystemen. Vi söker en strateg för att komplettera och stärka vårt team så att vi kan fortsätta att utveckla stadens framgångsrika arbete med Agenda 2030. Tjänsten är organisatoriskt placerad på Malmö stads kansli för hållbar utveckling på stadskontoret. Här finns idag en chef, fyra strateger och en projektledare som har i uppdrag att leda och kommunicera det övergripande och strategiska arbetet med Agenda 2030. Kansliet ansvarar också för det fortsatta arbetet med social hållbarhet utifrån Malmökommissionens rekommendationer där det nu pågår en utvärdering med en extern aktör.

Vi sitter i stadshuset mitt i Malmö med gångavstånd till det mesta och på cykelavstånd till allt. Läs mer på www.malmo.se/globalamalen

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag är att tillsammans med teamet leda, samordna och kommunicera det övergripande och strategiska arbetet med integreringen av Agenda 2030 i Malmö stad. Kansliet har endast funnits i ett år vilket innebär ett utforskande och iterativt arbetssätt som är under utveckling.

Du kommer att arbeta nära kollegorna på stadskontorets övriga avdelningar, förvaltningar och helägda bolag för att genom olika utvecklingsprocesser skapa framgång för stadens hållbarhetsarbete.

Som en i teamet kommer dina viktigaste ansvarsområden vara att
• Utveckla, samordna och bidra till Malmö stads integrering av Agenda 2030 genom verksamhetsutveckling, målstyrning och budgetprocess
• Leda och samordna arbetet med Malmö stads nulägesanalys i förhållande till Agenda 2030
• Leda, samordna och delta i interna och externa arbetsgrupper för Malmö stads arbete med hållbar utveckling
• Tillsammans med representanter från förvaltningar och bolag utveckla metoder och struktur för uppföljning och analys av det långsiktiga arbetet med de Globala målen
• Utveckla och fördjupa interna relationer och samarbeten för ökad samverkanskapacitet som organisatorisk förmåga
• Omvärldsbevaka och samverka med externa aktörer på lokal, regional, nationell och internationell nivå för att sprida kunskap och erfarenhet kring Agenda 2030
• Företräda Malmö stad i stad i lokala, nationella och internationella sammanhang
• Handlägga ärenden till kommunstyrelsen och medverka i stadskontorets övriga utvecklingsarbeten


KVALIFIKATIONER
Du har en akademisk examen, företrädesvis inom miljö, nationalekonomi, folkhälsa, statsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete på strategisk nivå i större organisationer.

Uppdragets karaktär innebär att vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, varför du behöver matcha dessa förmågor:
• Utpräglad lagspelare som förstår hur de egna kompetenserna kan samverka med andras för att åstadkomma resultat
• Lyhörd och omdömesgill med en förmåga att förstå bakomliggande utvecklingsbehov
• Förmåga att med engagemang driva mot mål och effekter
• Van vid att projekt- och processleda olika grupper och aktörer
• Strukturerad och analytisk
• Helhetsorienterad med ett systemiskt- och processorienterat arbetssätt med förmåga att kunna arbeta under tidspress
• Vara ett tryggt ankare för andra i förändringsprocesserna
• Grundläggande kunskap om hållbar utveckling
• Kommunikativt säker i svenska och engelska, med god presentationskompetens för olika målgrupper
• Förståelse för och erfarenhet av att verka i en politiskt styrd organisation alternativt värdestyrd organisation

Det är meriterande om du har erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och kunskap om Agenda 2030 och de Globala målen.


ÖVRIGT
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Ansök nu

Klimat - och energistrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 15
Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år. Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Länsstyrelsen söker en klimat- och energistrateg till miljöstrategiska enheten på miljöavdelningen. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Miljöstrategiska enheten arbetar på bred front med Skånes miljömål, miljöövervakning samt klimat- och energifrågor. Enheten består i dag av 17 personer med hög kompetens från olika tekniska, natur- och samhällsvetenskapliga utbildningar. Enheten har en utvecklad projektverksamhet med kommuner och näringsliv som huvudsakliga målgrupper.
ARBETSUPPGIFTER
I arbetsuppgifterna ingår projektledning, arbete med stödsystemet Klimatklivet, att vara behjälplig med att söka projektmedel, t.ex. EU-medel, samt att arbeta i projekt och uppdrag som utgår från Regeringens uppdrag.

Arbetsuppgifterna omfattar både administration, planering, interna och externa möten samt kommunikation. Som strateg kommer du att arbeta i nära samarbete med kollegor från andra enheter. Läs gärna mer om länsstyrelsens klimat- och energiarbete på: www.lansstyrelsen.se/skane

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och miljöavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.


KVALIFIKATIONER
Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har examen från en minst treårig universitetsutbildning i första hand med natur-, samhällsvetenskaplig eller teknisk inriktning, gärna med inriktning eller påbyggnad mot klimat- och energifrågor.

Du ska ha erfarenhet av utåtriktat klimat- och energistrategiskt arbete i offentlig verksamhet, helst på länsstyrelse. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning, gärna EU-projekt, inom klimat- och energiområdet och stödsystem inom klimat- och energi, helst Klimatklivet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att driva nätverk med kommuner eller företag och kompetens inom något område som rör förnybara energislag.

Som medarbetare på Länsstyrelsen Skåne har du förmåga att ta initiativ och aktivt söka ansvar för arbetsuppgifter. Vår komplexa verksamhet ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv för att kunna fatta rätt beslut. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är bra på att både samarbeta och kommunicera med andra.


ÖVRIGT
Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Senior miljöstrateg , Regional utveckling Miljö , Kristianstad / Malmö

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 17
Gör skillnad. Varje dag.

Avdelningen för regional utvecklings uppdrag är att utifrån politiska beslut främja utveckling, hållbar tillväxt och sysselsättning för hela Skåne. Vi ska verka som motor, inspiratör och samlande kraft för den regionala utvecklingen. Enheten för miljö arbetar för att från detta perspektiv med att bidra till hållbara transporter, miljödriven konsumtion och produktion, klimatneutralitet och klimatanpassning samt attraktiv natur och rekreation.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba strategiskt och övergripande med Skånes miljöfrågor tillsammans med andra aktörer i regionen? Då är detta tillfället för dig! Vi söker nu två seniora miljöstrateger med god kompetens på miljöområdet och stor förståelse för Skånes komplexa miljöproblem.

Vi arbetar i en politiskt styrd organisation och tjänsten innebär ett nära samarbete med bland annat akademi, kommuner, företag och andra samarbetspartners. I ditt arbete har du den regionala utvecklingsstrategin ”Det öppna Skåne 2030” och Region Skånes miljöstrategiska program som huvudsakliga styrdokument. Du kommer också att ha ett visst budgetansvar.

Du kommer bland annat att ansvara för:
- planering och genomförande av olika processer, analyser, utredningar och projekt
- rapportering till politiker
- samverkan med externa utvecklingsaktörer
- ärendehantering
- projektbedömning
- remisshantering
- administrationssamordning

Tjänsten är placerad i Kristianstad, men en stor del av arbetet är förlagt på Region Skånes kontor i Malmö. Hos oss erbjuds du en tjänst med stora utvecklingsmöjligheter då arbetet med miljö- och klimatfrågor i Skåne är prioriterat och långsiktigt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en högskoleutbildning inom miljövetenskap, marinbiologi, ekologi, biologi, kemi, biokemi, miljö- och energiteknologi eller liknande. Har du dessutom en doktorandutbildning ser vi det som meriterande.

För att vara aktuell för tjänsten krävs att du har minst tre års erfarenhet av strategiskt miljö- och klimatarbete i större organisation, akademisk institution, myndighet eller företag och har du arbetat inom kommunal eller annan offentlig verksamhet är det särskilt värdefullt. Tidigare erfarenhet från industriföretag är även meriterande. Det är en särskild fördel om du har senior miljökompetens med inriktning på till exempel marina, limnologiska och maritima frågor, ekosystemtjänster i ett bredare perspektiv, miljö- och energiteknologi eller kemi/biokemi eller dessa i kombination. Kunskaper inom digitalisering samt erfarenhet av att genomföra upphandlingar eller beställa tjänster är meriterande.

Förutom din kompetens inom miljö trivs du med att arbeta strukturerat med verksamhets- och ekonomiadministration och du ser administration som ett hjälpmedel i arbetet. Det är meriterande om du har gått utbildningar som kompletterar sakkompetensen, till exempel projektledning, beteendevetenskap, miljöekonomi, juridik eller liknande. Du är en van användare av Officepaketet och Skype. Vi vill även att du är van vid att hålla presentationer eller utbildningar och trivs i en utåtriktad roll. Tjänsten förutsätter att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du öppen, lyhörd, ödmjuk och empatisk. Du är analytiskt lagd, samtidigt som du har intresse för och god förmåga till att samarbeta med och möta olika personer. Vi ställer stora krav på kommunikativ förmåga. Du är en strukturerad, organiserad och driven samordnare som skapar lust hos andra att leverera, lika mycket som du själv gillar att nå resultat. Du ska kunna stå för din och Region Skånes åsikt och kunskaper samtidigt som du är lyhörd för andras synpunkter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter/yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Projektledare / Miljöstrateg , Regional utveckling Miljö , Kristianstad / Malmö

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 11
Gör skillnad. Varje dag.

Avdelningen för regional utvecklings uppdrag är att utifrån politiska beslut främja utveckling, hållbar tillväxt och sysselsättning för hela Skåne. Vi ska verka som motor, inspiratör och samlande kraft för den regionala utvecklingen. Enheten för miljö arbetar för att från detta perspektiv med att bidra till hållbara transporter, miljödriven konsumtion och produktion, klimatneutralitet och klimatanpassning samt attraktiv natur och rekreation.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer inledande tre åren att ansvara för att leda och genomföra projektet Elbilslandet som medfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektets syfte är att bidra till en minskning av koldioxidutsläppen från transportsektorn i Skåne och Blekinge. För att uppnå detta har projektet det övergripande målet att främja en omställning till eldrift av vägtransporter med personbilar och lätta lastfordon hos såväl privata som offentliga aktörer. Projektet har fyra delprojekt: Omställning av företagens fordonsflotta till fossilfria drivmedel, Utbyggnad av laddinfrastruktur för normalladdning, Elbilstaxi och Plattform för affärs- och innovationsutveckling för fossilfria transporter. Övriga parter är Energikontoret Skåne, Miljöfordon Sverige, Malmö stad, Sustainable Innovation och Länsstyrelsen i Skåne län.

På längre sikt ska du ingå i vårt team av seniora miljöstrateger. Vi arbetar i en politiskt styrd organisation och tjänsten innebär också ett nära samarbete med bland annat akademi, kommuner, företag och andra samarbetspartners. Vi ställer därför stora krav på kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga och lyhördhet. Som projektledare kommer du ha ett stort eget ansvar kring beslutsfattande och även budgetansvar. Tjänsten har stora utvecklingsmöjligheter då arbetet med miljö- och klimatfrågor i Skåne är prioriterat och långsiktigt.

Du kommer bland annat att ansvara för:
- huvudprojektledning, övergripande ansvar
- att samordna hela projektorganisationen för att stimulera maximal samverkan mellan de olika aktiviteterna/arbetspaketen i projektet.
- extern kommunikation i samarbete med kommunikatör hos en av parterna
- offentlig upphandling
- samordna projekt-, styr- och referensgruppernas arbete
- samordna och leda projektkonferenser
- projektets budget i samarbete med vår ekonom
- spridning, utvärdering och lärande
- uppföljning, projektrapportering och revision

Utöver detta kommer du i mån av tid och beroende på din specifika kompetens att kunna bidra till och medverka i miljöenhetens arbete med analyser, utredningar, rapportering till politiker, andra projekt, projektbedömning, samverkan med externa utvecklingsaktörer, remisshantering och enhetens administrationssamordning m.m.

Tjänstens geografisk placering är både i Kristianstad och Malmö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är miljövetare med inriktning på till exempelvis miljövetenskap, klimatstrategi, miljö- och energiteknologi, energiomställning eller beteendeförändring inom dessa områden. Kunskaper om hållbara transporter är meriterande.

Du har ett särskilt intresse för och skicklighet inom projektledning och administration. Du gillar att grotta ner dig i det komplexa system som ett EU-projekt med många parter innebär och hålla koll på alla delar. Du är duktig på att hålla sluttider och drivs av en passion för konkreta resultat och leveranser. Du uppskattar att samarbeta med andra människor och är en strukturerad, organiserad och driven samordnare som skapar lust hos andra att leverera.

Krav:
- minst tre års erfarenhet av strategiskt miljö- och klimatarbete i större organisation, myndighet eller företag.
- minst tre års erfarenhet av arbete som projektledare av komplexa projekt.
- har genomfört upphandlingar/är en van beställare av tjänster.
- är van vid att hålla presentationer och workshops.
- dokumenterad god erfarenhet av verksamhets- och ekonomiadministration.
- goda kunskaper i Officepaketet.

Meriterande:
- arbete med elbilar och elbilsinfrastruktur.
- arbete inom industriföretag.
- arbete i offentlig organisation.
- arbete med hållbara transporter.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu