Biträdande rektor jobb i Malmö

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Malmö från den arbetsgivaren.

Biträdande rektor till Bellevue gymnasium

Biträdande rektor
Läs mer Jun 8
Ref: 20221885

Arbetsuppgifter
Bellevue gymnasium är en liten skolenhet med enbart introduktionsprogram, vilket innebär att eleverna till största delen undervisas i grundskoleämnen. Som biträdande rektor på Bellevue gymnasium ingår du i vår ledningsgrupp och är delaktig i att ta ansvar för skolans helhet.

Tillsammans med rektor och sektionschef ansvarar du för att skolans arbete sker i enlighet med skolans styrdokument. Du leder och inspirerar den pedagogiska personalen för att skapa förutsättningar för dem att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat: 


• Elev- och föräldrakontakter
• Samarbete med avlämnande och mottagande skolor, andra förvaltningar och statliga myndigheter
• Strategiskt utvecklingsarbete för skolan i enlighet med styrdokument, värdegrund och omvärldens krav
• Systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete
• Tillsammans med ledning och medarbetare arbeta för att ständigt utveckla skolan utifrån forskning och beprövad erfarenhet

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en lärarexamen och har erfarenhet av arbete inom grundskola och/eller gymnasieskola. För den här tjänsten krävs det att du tidigare haft ledaruppdrag inom skola och har arbetat med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. Det är meriterande om du har gått rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning. Likaså är det meriterande om du tidigare arbetat som skolledare och haft medarbetaransvar, samt har erfarenhet av att arbeta med IM-program. Tidigare erfarenhet av schemaläggning är ett krav. 

För att lyckas i rollen som biträdande rektor behöver du vara relationsskapande, utåtriktad och kommunikativ. Du är utvecklingsinriktad och du stödjer, coachar och tar tillvara på dina medarbetares potential för att nå gemensamma mål. Eftersom du verkar i en föränderlig verksamhet krävs driv, engagemang och flexibilitet, vilket bland annat innebär att du kan anpassa dig efter olika sammanhang, människor och förändrade förutsättningar. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv på verksamheten och förmågan att tänka strategiskt och brett. 

För den här tjänsten krävs mycket god svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du behärskar något ytterligare språk, gärna ett som är välrepresenterat i Malmö. 

Urval sker löpande under annonseringstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

Om arbetsplatsen
Bellevue Gymnasium är en skola för elever med få eller inga betyg alls. Skolans mål är att hjälpa elever vidare till fortsatta studier eller arbete. Den enskilde eleven står i centrum på Bellevue Gymnasium. All utbildning är anpassad efter individens behov. Bellevue Gymnasium arbetar mot diskriminering och utanförskap, för mångfald och demokrati. Principen om alla människors lika värde är alltid levande på skolan. Den visar sig i ett respektfullt bemötande, en vilja till samtal och en strävan efter närhet mellan elever och personal. 

Vill du veta mer om oss? Besök: bellevuegymnasium.malmo.se 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, om man önskar finns möjlighet att arbeta 80 % 
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Västra rektorsområde

Biträdande rektor
Läs mer Jun 3
Ref: 20221787

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en ny biträdande rektor till Västra rektorsområde!

Som biträdande rektor kommer du ha ansvaret kopplat mot Rådmansvångens pedagogiska personal för årskurserna 4-9.

Du kommer till ett rektorsområde med 100% behöriga lärare och kommer ingå i ledningsgruppen. En ledningsgrupp, som när den är komplett, utgörs av rektor, en administrativ chef och de två biträdande rektorerna. 

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål.

Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever, vårdnadshavare och personal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som med stort engagemang vill arbeta för varje elevs bästa skola tillsammans med oss!

Vi söker dig med en akademisk utbildning minst motsvarande fil kand 180 hp, med pedagogisk inriktning och med ledarerfarenhet inom skolan. Du ska ha arbetat i åk 4-9.

Har du tidigare arbetat som chef eller skolledare är det meriterande, likaså om du genomfört någon form av ledarutbildning eller rektorsprogrammet. Det är även meriterande att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete och om du har kunskap om och erfarenhet av att leda EHT.

Som person trivs du i en kontext med mycket folk runtomkring dig. Du skapar och upprätthåller goda relationer och etablerar framgångsrika samarbeten. Du har en optimistisk inställning men är samtidigt en tydlig ledare. Vi ser gärna att du lätt anpassar dig till de skiftande omständigheterna som kan förekomma i jobbet som biträdande rektor. 

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

 

Om arbetsplatsen
Västras rektorsområde består av Västra skolan och Rådmansvångens skola som båda ligger på attraktiva lägen i centrala Malmö. Västra skolan är den lilla skolan mitt på Gamla Väster. Rådmansvångens skola är den större, relativt nyöppnade, 4-9 skolan i centrala Malmö som är under fortsatt uppbyggnad.    

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Förstaintervjuer är planerade den 21 juni.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Gottorpskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 3
Ref: 20221786

Arbetsuppgifter
Vill du jobba som biträdande rektor på en stabil skola där du ges möjlighet att vara med och forma skolans vision? Då har du chansen när Gottorpskolan nu söker biträdande rektor!

Här blir du en del av en ledningsgrupp bestående av rektor, två ytterligare biträdande rektorer och administrativ chef. Ditt yttersta ansvar blir för två av våra fyra arbetslag. Du förväntas vara en närvarande och operativ chef som bygger goda relationer med såväl medarbetare som elever och vårdnadshavare.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners.

Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med pedagogisk inriktning om minst 180 hp. Det är ett krav att du har erfarenhet från någon form av ledaruppdrag i skola. Har du något ledarutvecklingsprogram och/eller rektorsutbildning med dig i bagaget är det meriterande.

Det är likaså meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete, att du har chefserfarenhet, arbetat som skolledare eller arbetat på högstadium.

Vi förutsätter att du har goda ledaregenskaper; att du är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och driver skolutveckling utifrån uppställda mål. Du bör också vara trygg i dig själv och rollen för att lätt kunna hantera de olika situationer en biträdande rektor ställs inför.

För att passa för uppdraget på Gottorpskolan bör du trivas med det operativa arbetet och tycka det är kul att vara ute bland medarbetare och elever. Det är också viktigt att du trivs med ett tätt samarbete i ledningsgruppen och det är en fördel att du trivs i en miljö där tempot är högt. Du föredrar att arbeta i grupp, du skapar och upprätthåller relationer och arbetar alltid för varje elevs bästa skola.

Välkommen med din ansökan!


I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
På Gottorpskolan går cirka 650 elever i årskurs 7–9 och vi finns i moderna lokaler i Bunkeflostrand. Här arbetar vi målmedvetet för att alltid erbjuda en högkvalitativ och tidsenlig undervisning i kreativa och inspirerande lärmiljöer. Vår verksamhet genomsyras av goda relationer och av ett tydligt fokus på kunskap i kombination med ett aktivt arbete för att stödja eleverna i deras sociala utveckling. Hos oss ges varje elev möjlighet att lära, växa, utvecklas och lyckas. Skolan har sedan höstterminen 2020 även etablerat en fotbollsakademi tillsammans med MFF.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Förstaintervjuer är planerade den 22 juni.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kommunikationsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 20
Ref: 20221670

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en biträdande rektor till Kommunikationsskolan. Du kommer att ansvara för skolans fritidshem och LSS-tillsyn samt för ytterligare någon del av skolans verksamhet som vi resonerar oss fram till gemensamt utifrån din bakgrund och kompetens. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp, EHT och utvecklingsgrupp och därigenom aktivt delta i och driva skolans systematiska kvalitetsarbete.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegering du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tillsammans med övriga skolledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Det är vårt gemensamma uppdrag att arbeta för att erbjuda varje elevs bästa skola.

Du kommer att vara närmaste chef för ungefär hälften av skolans knappt 60 medarbetare och arbeta nära administrativ chef och rektor. Du kommer få möjlighet att bli en del av en skola utöver det vanliga och bidra till en skolgång som verkligen gör skillnad för våra elever.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen motsvarande minst kandidatnivå. Du har dessutom antingen en specialpedagog- eller en speciallärarexamen. Du har ledarerfarenhet och har arbetat inom grundskolan eller grundsärskolan tidigare. Har du även arbetat i någon typ av pedagogisk specialverksamhet så är det meriterande. Du har god pedagogisk insikt. 

Det är meriterande om du har slutfört rektorsutbildning eller har annan ledarskapsutbildning. Utbildning till fritidspedagog/grundlärare i fritidshem är också meriterande. Chefserfarenhet och skolledarerfarenhet är meriterande. Kunskap om pedagogiska anpassningar för NPF är meriterande.

Du är strukturerad och har förmåga att överblicka komplexa situationer samtidigt som du arbetar systematiskt och kan fatta snabba beslut. Du ska också tycka om att arbeta tillsammans med andra och är stödjande i det arbetet. Du har alltid elevernas bästa för ögonen.

Om arbetsplatsen
Kommunikationsskolan är en skola för elever med grav språkstörning och elever med autism. Vi har 82 elever i åk 1–9 och våra elever kommer från hela Malmö. Vi följer grundskolans läroplan och anpassar undervisningen efter elevernas behov. Alla våra elever har extra anpassningar och särskilt stöd och vi lägger stor vikt vid att erbjuda eleverna ledning och stimulans av hög kvalitet. Vi tycker att det är viktigt att fritidshemmet och skolan är en helhet som tillsammans ger eleverna bästa tänkbara skoldag och hoppas att du som blir vår nya kollega kan hjälpa oss vidare i det arbetet.

Kommunikationsskolans systematiska kvalitetsarbete är elevnära och genomförs av samtliga medarbetare. Vi tror på delaktighet och gemensamt arbete för att kontinuerligt öka undervisningens kvalitet. Skolan har en stark värdegrund där den specialpedagogiska synvändan är central och vi utgår alltid ifrån ett lågaffektivt förhållningssätt.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare.
Omfattning: Heltid.
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommesle.

Intervjuerna kommer att hållas 15 eller 16 juni samt 20 juni.

Övrigt
Då vi i denna rekrytering inte använder oss av personligt brev blir dina svar på enkätfrågorna desto viktigare i vår bedömning.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor åk. 7-9 till Videdalsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 19
Ref: 20221646

Arbetsuppgifter
Välkommen till Videdalsskolan – ett Malmö i miniatyr!

Vi är en F-9 skola med barn från närområdet och andra delar av Malmö, vi har dessutom grundsärskola, synverksamhet och SU-grupp med inriktning autism och varje barn berikar vår skola!

Vill du vara med och utveckla varje av våra elevers bästa skola?

Vi söker nu en biträdande rektor till Videdalsskolan. Du blir en del av en större och engagerad ledningsgrupp som utöver dig utgörs av skolans rektor, ytterligare fyra biträdande rektorer och en administrativ chef. Som biträdande rektor är du underställd rektor och har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. I din roll ansvarar du för och leder arbetet för åk. 7-9. Detta innebär ett pedagogiskt utvecklingsansvar för skolverksamheten men även personalansvar. Du kommer vidare ingå i skolans elevhälsoteam.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskap sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning. Du har ledarerfarenhet, gärna som skolledare eller annan chefserfarenhet. Vidare har du erfarenhet av att arbeta mot årskurs 7-9. Det är meriterande att du har gått rektorsutbildning samt att du gått någon form av ledarutvecklingsprogram/utbildning.

Vi söker dig som är kommunikativt och socialt skicklig, trivs med nära samarbeten och du får därför energi tillbaka av att arbeta i grupp och hitta nya vägar framåt tillsammans med dina kollegor. Du är vidare en naturlig ledare som skapar tillit till dina medarbetare och trivs med ansvaret rollen innebär. Du är uppgiftsorienterad och ser alltid de positiva aspekterna i en situation.

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen
Videdalsskolan är en spännande skola som representerar många olika verksamheter och samtidigt utgör en helhet. Vi är en skola som tillsammans driver fritidshem, särskola och grundskola F-9. Inom vår organisation har vi möjlighet att möta alla elever och har också kompetenser för att göra detta. På grund av skolans bredd finns det mycket kompetens som kan bidra med olika perspektiv för att möta alla elever och tillsammans skapa varje elevs bästa skola.

Videdalsskolan ligger i Husie stadsdel mitt i ett bostadsområde nära till olika sammanhang som skapar möjligheter att vara en naturlig del av Malmö stad. En del av vårt utvecklingsarbete är att fördjupa och utveckla ett språkutvecklande arbetssätt. I detta arbetar vi för att hålla i ett professionellt lärande i hela organisationen där ett kollaborativt arbete inom våra arbetslag och i hela organisationen är viktigt. Mångfald är en styrka på Videdalsskolan och hos oss har alla en plats.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Ängslätt/ Broskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 13
Ref: 20221406

Arbetsuppgifter
Nu har du möjlighet att ta dig an en utvecklande tjänst som biträdande rektor på Ängslätt/Broskolan!

Du blir en del av en stabil ledningsgrupp bestående av rektor, ytterligare tre biträdande rektorer samt administrativ chef. Vi samarbetar tätt tillsammans och tycker det är viktigt att ha kul på jobbet.

I ditt uppdrag kommer du att ansvara för grundsärskolans verksamhet tillsammans med biträdande rektor med ansvar för fritidsverksamheten på grundsärskolan. Du är underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Ta chansen att få prova på ett kul ledaruppdrag!

Kvalifikationer
Vi söker dig med en akademisk utbildning minst motsvarande fil kand 180 hp, med pedagogisk inriktning. Har du gått rektorsutbildning eller något ledarutvecklingsprogram/-utbildning är det meriterande.

Du ska ha ledarerfarenhet och det är meriterande om du har arbetat i någon form av chefsroll eller skolledarroll. Det är likaså meriterande om att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete, av arbete i skola eller grundsärskola.

Vi söker dig som får energi av att samarbeta och som är bra på att upprätthålla relationer. Det är viktigt att du har en god analytisk förmåga men att du också enkelt anpassar dig till nya utmaningar och omständigheter. Vi ser gärna att du är en naturlig ledare som trivs med ansvaret som ledarskapet innebär och att du är trygg i dig själv och dina beslut.

Du ska ha ett stort engagemang och intresse för skolans målgrupp och av att alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar och ha rätten till en likvärdig utbildning.

Vill du arbeta för varje elevs bästa skola tillsammans med oss?

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Ängslättskolan ligger i Bunkeflostrand och är en treparallellig F-6 skola med integrerad grundsärskola för årskurs 1-6. Här arbetar vi efter Bunkeflomodellen som innebär fysisk aktivitet på schemat varje dag, samtidigt som vi satsar på vår digitala utveckling. Vi driver utvecklingsarbete tillsammans, både i arbetslagen och ledningen. Just nu arbetar vi bland annat med att anpassa lärmiljön i klassrummet för att varje elev ska kunna lära utifrån sina förutsättningar. Alla elever och all personal på Ängslättskolan ska känna trygghet, glädje och trivsel!Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Hermodsdals grundsärskola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 13
Ref: 20221500

Arbetsuppgifter
Välkommen till Hermodsdalsskolan! Vi söker nu en biträdande rektor till vår grundsärskola och grundsärskolans fritidshem samt grundskolans integrerade elever

Du blir en del av en engagerad ledningsgrupp som utöver dig utgörs av ytterligare tre biträdande rektorer, en administrativ chef samt rektor. Ledningsgruppen arbetar tillsammans för att leda skolan mot ett gemensamt mål. Som biträdande rektor är du underställd rektor och har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tjänsten innebär ett nära ledarskap där du kommer att vara ute i verksamheten till stor del.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskap sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med pedagogisk inriktning om minst 180 hp. Det är meriterande att du har gått rektorsutbildning samt att du gått någon form av ledarutvecklingsprogram/utbildning. Du ska ha ledarerfarenhet och det är meriterande om du tidigare har arbetat inom grundsärskola eller grundsärskolans fritidshem. Har du tidigare arbetat som chef eller som skolledare är det meriterande. Det är likaså meriterande att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete och arbete i skola.  

Du är kommunikativ och kontaktsökande med ett stort socialt nätverk. Vidare är du bra på att upprätthålla relationer och föredrar att arbeta i grupp. Vi ser gärna att du är handlingskraftig och trivs med att arbeta i ett högt tempo!  Du är en naturlig ledare där du uppskattar att ha ansvar för dina medarbetare.

Vidare är du flexibel och kan lätt anpassa dig till nya utmaningar och omständigheter. Vi ser gärna att du är nyfiken och frågvis och att du inte räds att komma med nya idéer.

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Hermodsdalsskolan är en F–9-skola med cirka 550 elever. Grundsärskolan har 23 elever som just nu går i åk 1-3. Eleverna kommer att gå kvar hos oss till åk 9. Grundsärskolans elever är indelade i 4 klasser, en ämnesklass och tre ämnesområdesklasser. Det är en personaltät verksamhet med fem lärare, tolv assistenter och en samordnare. På grundsärskolans fritidshem går det just nu 16 elever. På grundskolan har vi just nu 7 grundskoleintegrerade särskoleelever som en lärare och två elevassistenter ansvarar för. Dessa elever undervisas även av grundskolans ordinarie lärare.

Skolan arbetar för goda relationer mellan vuxna, elever och vårdnadshavare. Lektionerna har en tydlig struktur där alla lärare arbetar efter samma modell. Fritidsverksamheten har 145 elever och den står för god pedagogisk miljö och utgår från elevernas intresse och nyfikenhet. Vi utgår från ett heldagsperspektiv. Hermodsdalsskolan är en partnerskola med tilläggsavtal. Detta innebär att vi tar emot många studenter från Malmö Universitet och därför har Hermodsdalsskolan ett nära samarbete med universitetet. Personalen deltager i eller håller i seminarier för studenter.

Hermodsdalsskolan är en 1-1-skola där datorn används som pedagogiskt hjälpmedel och administrativt stöd i det dagliga arbetet. Lärare och elever är bekväma med olika IT-baserade hjälpmedel i undervisningen och de använder bland annat Infomentor och Googles alla verktyg dagligen i verksamheten.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Pauliskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 3
Ref: 20221320

Pauliskolan växer och tar höjd för nya elever och ny personal. Vi behöver därför en ny ledare som kan axla ansvaret att tillsammans med skolledningen utveckla Bernadottegymnasiet och samhällsprogrammet – inriktning beteende. Är du en driven ledare som vill arbeta på en dynamisk skola som är ett Malmö i miniatyr? Är du särskilt intresserad av uniformsyrken och psykologi? Då är detta tjänsten för dig.

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor blir ditt huvudsakliga uppdrag att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dem att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. Du har du personal-, ekonomi-, kvalitet-, utveckling och verksamhetsansvar för dina program samt bidrar till skolans hela utveckling. Du verkar i en ledningsgrupp som leds av rektor och består av andra biträdande rektorer samt en sektionschef.

Du kommer att jobba som biträdande rektor för Bernadottegymnasiet och samhällsprogrammet inriktning beteende. Bernadottegymnasiet är en profil på inriktningen beteendevetenskap. Här erbjuder vi en utbildning inriktad mot uniformsyrken och på programmet har vi ett tätt samarbete med polis, räddningstjänst, försvarsmakt mm. På vårt samhällsprogram med inriktning beteende har vi en profilering mot psykologi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen eller motsvarande pedagogisk utbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola samt erfarenhet av att arbeta inom skolledning. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av samhällsprogrammet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av chefsuppdrag med medarbetaransvar.

Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning för uppdraget. Det är meriterande om du behärskar något ytterligare språk, gärna ett som är välrepresenterat i Malmö. 

Som ledare är du trygg, lyhörd och tydlig, med förmåga att skapa förutsättningar för ständig utveckling av ledarskap, kultur, struktur och systematik. Du ser möjligheter och har höga förväntningar på din verksamhet. Du fokuserar på mål, resultat och kvalitet och är en god strateg som kan organisera och leda. Du har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende för att kunna bedriva en offensiv skolutveckling genom ett coachande och tillitsfullt ledarskap.

Biträdande rektors arbetsuppgifter kräver i stor utsträckning samarbete med skolledning såväl som med andra interna och externa parter, vilket ställer höga krav på en god samarbetsförmåga. En stor del av ditt arbete är medarbetaransvar och består därför av löpande kommunikation kring områdets arbetsuppgifter, vilket kräver en förmåga att kunna kommunicera öppet, tydligt och lyhört med din omgivning och att kunna förmedla information effektivt.

Om arbetsplatsen
Pauliskolan är Sveriges första tekniska läroverk från 1853. Idag är skolan en av de modernaste bakom den klassiska fasaden är allt 2000tal. Den fleråriga satsningen på digitala verktyg i undervisningen bidrar till att vi är ledande inom ny pedagogik. Skolans devis är: Kunskap är makt - makt att forma din framtid.  Pauliskolan erbjuder de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik, samt yrkesprogrammet barn- och fritidsprogrammet. I Pauliskolan ingår även Bernadottegymnasiet som är en profil på samhällsvetenskapligt program med inriktning mot uniformsyrken. Vårt fokus ligger på att väl rusta våra elever för att möta framtiden i fortsatta studier och arbete. 

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida malmo.se/pauliskolan 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Hermodsdalsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 3
Ref: 20221323

Arbetsuppgifter
Välkommen till Hermodsdalsskolan! Vi söker nu en biträdande rektor för årskurs 4-6.

Du blir en del av en engagerad ledningsgrupp som tillsammans arbetar för att leda skolan mot gemensamma mål. Ledningsgruppen utgörs av skolans rektor, fyra biträdande rektorer och en administrativ chef. Som biträdande rektor är du underställd rektor och har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tjänsten innebär ett nära ledarskap där du kommer att vara ute i verksamheten till stor del.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskap sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med pedagogisk inriktning om minst 180 hp. Det är meriterande om du har gått rektorsutbildning eller något ledarutvecklingsprogram/-utbildning. Du behöver ha ledarerfarenhet och det är meriterande om du har arbetat som chef eller som skolledare.  Likaså är det meriterande med erfarenhet av pedagogiskt arbete och erfarenhet från arbete i skola.

Du har god pedagogisk insikt, är kommunikativ och kontaktsökande med ett stort socialt nätverk där du öppet kommunicerar med andra. Vidare är du bra på att upprätthålla relationer och föredrar att arbeta i grupp. Du är en naturlig ledare där du uppskattar att ha ansvar för dina medarbetare och det är meriterande om du handlingskraftig och inte rädd för att vid behov ta snabba beslut.

Du drivs av variation och mår bra av detta. Vi vill gärna att du kommer med nya idéer och är snabb i att anamma nya angreppssätt.  Du är flexibel och kan lätt anpassa dig till nya utmaningar och omständigheter.

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Hermodsdalsskolan är en F–9-skola med cirka 550 elever. Skolan arbetar för goda relationer mellan vuxna, elever och vårdnadshavare. Lektionerna har en tydlig struktur där alla lärare arbetar efter samma modell. Fritidsverksamheten har 145 elever och den står för god pedagogisk miljö och utgår från elevernas intresse och nyfikenhet. Vi utgår från ett heldagsperspektiv. Hermodsdalsskolan är en partnerskola med tilläggsavtal. Detta innebär att vi tar emot många studenter från Malmö Universitet och därför har Hermodsdalsskolan ett nära samarbete med universitetet. Personalen deltager i eller håller i seminarier för studenter.

Hermodsdalsskolan är en 1-1-skola där datorn används som pedagogiskt hjälpmedel och administrativt stöd i det dagliga arbetet. Lärare och elever är bekväma med olika IT-baserade hjälpmedel i undervisningen och de använder bland annat Infomentor och Googles alla verktyg dagligen i verksamheten.

 
Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Ansök nu

Biträdande rektor till Universitetsholmens gymnasium

Biträdande rektor
Läs mer Maj 2
Ref: 20221293

Arbetsuppgifter
Välkommen till oss på Universitetsholmens gymnasium och Malmö Lärlingscenter!

Vi söker just nu efter en biträdande rektor med anledning av att vår nuvarande planerar att gå i pension till efter sommaren. Tjänsten innebär att man ansvarar för två av våra yrkesprogram; El- och Energiprogrammet samt VVS- och Fastighetsprogrammet. Den här rollen är för dig som har intresse att arbeta yrkesinriktat mot dessa inriktningar och vill hjälpa våra elever att nå sina mål för sin utbildning. 

Som biträdande rektor blir ditt huvudsakliga uppdrag att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dessa att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. Du har personal-, ekonomi-, kvalitet-, utveckling och verksamhetsansvar för ditt program samt bidrar till skolans hela utveckling. Du verkar i en ledningsgrupp som leds av rektor och består av andra biträdande rektorer samt en sektionschef.

I arbetsuppgifterna ingår även:


• Ansvar för nationella program - programinriktat val 
• Samordna APL och samverka i branschråd
• Uppföljning av lärprocessen inom enheten
• Arbeta med nära ledarskap
• Ledning och utveckling av det operativa arbetet på enheten
• Leda det operativa elevhälsoarbetet inom sin enhet
• Systematiskt kvalitetsarbete inom sin enhet

Du kommer arbeta tätt tillsammans med personal och teamledare för att skapa god lärmiljö för våra elever på organisation, grupp och individnivå. I din roll som skolledare kan du också ha övergripande ansvarsområden för hela skolan. 

Här på Universitetsholmens gymnasium får du engagerade medarbetare som drivs av sin yrkesstolthet att göra skillnad för eleven och göra eleven anställningsbar efter avslutad gymnasieexamen. Det som utmärker oss på skolan är vårt nära samarbete inom och mellan arbetslagen och vår yrkesstolthet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasielärarexamen eller motsvarande pedagogisk utbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola eller grundskola samt erfarenhet av att arbeta inom skolledning. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrkesprogram, gärna inom El och Energi eller VVS och Fastighet.

Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska är en förutsättning för uppdraget. 

Som ledare är du trygg, lyhörd och tydlig, med förmåga att skapa förutsättningar för ständig utveckling av ledarskap, kultur, struktur och systematik. Du ser möjligheter och har höga förväntningar på din verksamhet. Du fokuserar på mål, resultat och kvalitet och är en god strateg som kan organisera och leda. Du har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende för att kunna bedriva en offensiv skolutveckling genom ett coachande och tillitsfullt ledarskap. 

Biträdande rektors arbetsuppgifter kräver i stor utsträckning samarbete med skolledning såväl som med andra interna och externa parter, vilket ställer höga krav på en god samarbetsförmåga. En stor del av ditt arbete är medarbetaransvar och består därför av löpande kommunikation kring områdets arbetsuppgifter, vilket kräver en förmåga att kunna kommunicera öppet, tydligt och lyhört med din omgivning och att kunna förmedla information effektivt. Du sätter eleverna i centrum och har en positiv inställning till arbete. 

Välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande men tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

Om arbetsplatsen
På skolan finns både Universitetsholmens gymnasium och Malmö Lärlingscenter där avstånden är korta. Med det menar vi att det är lätt att lära känna folk, alla känner alla och vi bryr oss om varandra. Skolan har ca 750 elever inom El och Energi-, VVS och Fastighets- och Vård och Omsorgsprogrammet samt lärlingsutbildning inom flertalet gymnasieprogram. Våra lärare har hög kompetens, mycket stort elevengagemang, är duktiga på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum.

Vill du veta mer om oss?

Besök: malmo.se/universitetsholmen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Glokala Folkhögskolan i Malmö söker biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Apr 27
På Sofielund i Malmö ligger Glokala Folkhögskolan, en skola full av värme, gemenskap och framåtanda. Vi är Sveriges mest urbana folkhögskola. Nu söker vi en biträdande rektor som tillsammans med rektor ska leda och samordna den pedagogiska verksamheten.
Glokala är en arbetsplats som präglas av tillit och distribuerat ledarskap och som biträdande rektor kommer du att leda personallag som är vana vid att arbeta självständigt. I tjänsten ingår att arbeta med kontinuitet i det pedagogiska kvalitets- och utvecklingsarbetet, personalens kompetensutveckling, administration, arbetsmiljöarbete samt skolhälsoarbetet. Du delar personalansvar med rektor.
Kvalifikationer:
Vi ser att du har högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta med ledning och lärande. Du är en van processledare med erfarenhet av att leda pedagogiska processer. Du har erfarenhet av att leda självstyrande arbetslag som självständigt planerar och organiserar arbetet. För att lyckas med detta krävs ett distribuerat ledarskap och ett inkluderande förhållningssätt. Du har erfarenhet av folkbildning och har förståelse för folkbildningens idé och värdegrund. För oss innebär det att vi arbetar för en värld där alla vågar vara nyfikna och att vi tillsammans skapar ny kunskap för ett jämlikt och solidariskt Malmö.
Rektorsutbildning är meriterande liksom en pedagogisk examen (folkhögskollärarexamen eller annan lärarexamen). Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbetat på en konstnärlig utbildning på folkhögskola. Specialpedagogisk kompetens och erfarenhet av specialpedagogiskt arbete är meriterande. Vi ser gärna att du är flerspråkig.
Personliga egenskaper:
Som person är du lyhörd och har ett tillitsfullt ledarskap, du brinner för att våra deltagare ska lära sig mer och utvecklas framåt. Du har god relationskompetens och som person har du lätt för att vara tillgänglig för verksamhetens behov. Du löser uppkomna situationer snabbt.
Varaktighet, arbetstid:
100 %, önskat tillträde 8 augusti 2022, tillsvidaretjänst.
Ansökan:
Skicka din ansökan senast 15/5. Ansökan sker via formulär och urval kommer ske genom att ansökningarna anonymiseras.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Biträdande rektor till Neptuniskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 28
Ref: 20221288

Arbetsuppgifter
Neptuniskolan växer och vi söker en biträdande rektor till kommande läsår!

Som biträdande rektor hos oss kommer du leda och ansvara för arbetet mot vårt elevhälsoteam (EHT) och särskilda undervisningsgrupp (SU-grupp). Du leder arbetet och har personalansvar för de som arbetar i EHT och SU-grupp samt har det pedagogiska utvecklingsansvaret och ser därmed till att arbetet i EHT och SU-grupp går i linje med övrig verksamhet. Arbetet innebär förutom mycket samverkan inom verksamheten även kontakt med externa aktörer. Du blir en del av skolans ledningsgrupp, en engagerad och närvarande grupp, bestående av ytterligare en biträdande rektor, administrativ chef samt rektor, som även är din närmsta chef.

På Neptuniskolan ser vi lärande som en ständigt pågående process där alla är beroende av varandra för att utvecklas. Ser du elevens behov som början av styrkedjan för utveckling och lärande kan du vara den person vi söker.

Tillsammans skapar vi varje elevs bästa skola!

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning, minst motsvarande fil.kand 180hp, med koppling till elevhälsoarbete. Har du gått/går rektorsprogrammet och/eller annat ledarskapsprogram är det meriterande. Du har någon form av ledarerfarenhet, gärna som skolledare, och erfarenhet av att arbeta i EHT. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda SU-grupper, arbeta med elever med NPF och vana av att samverka med externa aktörer, som exempelvis BUP, habiliteringen eller socialtjänst. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Prorenata.

För att passa i rollen som biträdande rektor behöver du trivas med blandningen av operativt och strategiskt arbete. Som person har du god samarbetsförmåga samt skapar goda och tillitsfulla relationer med såväl elever och vårdnadshavare som medarbetare, kollegor och externa aktörer. Du är en naturlig ledare som stöttar och uppmuntrar dina medarbetare. Vidare har du hög energinivå och ser till att få saker och ting gjort samt förstår hur olika delar hänger samman.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen
Neptuniskolan är ny sedan hösten 2020 och fortsätter att växa. Skolan har kapacitet för sex paralleller och kommer att växa succesivt.

Neptuniskolan är skolan där vi bildar och fostrar dagens barn och ungdomar till att bli framtida världsmedborgare med valmöjligheter, framtidstro och en god hälsa. Tillsammans utvecklar vi förmågor som vi tror kommer behövas i framtiden och tillsammans tränar vi på sådant som är svårt och lär oss nya saker i ett lärande som är lustfyllt.

På Neptuniskolan skapar vi goda relationer genom nyfikenhet och förtroende både för elever och kollegor. Att ha höga förväntningar och tilltro löper som en röd tråd genom vår organisation liksom ett uppmuntrande och stödjande bemötande. Vi tror på samarbete och kollegialt lärande i en organisation där alla ska få lyckas. Andan som råder är: Det är viktigt för mig att det går bra för dig.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor Valdemarsro gymnasium

Biträdande rektor
Läs mer Apr 26
Ref: 20221238

Arbetsuppgifter
Valdemarsro gymnasium söker nu en biträdande rektor som trivs med att leda och inspirera sina medarbetare!

Som Biträdande rektor blir ditt huvudsakliga uppdrag att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dessa att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. I denna roll kommer du att arbetsleda verksamheter på det individuella programmet. Personalansvaret innebär bland annat att genomföra lönesättning och medarbetarsamtal, se till utvecklings- och kompetensutvecklingsbehov, samt ansvara för en god arbetsmiljö och systematiskt arbetsmiljöarbete. Som biträdande rektor har du även ansvar för budget och tjänstefördelning. 

I tjänsten ingår även ett strategiskt utvecklingsarbete för skolan i enlighet med våra styrdokument, vår värdegrund och omvärldens krav, samt systematisk kvalitetsarbete.Tillsammans med skolans övriga ledare och medarbetare arbetar vi gemensamt för att ständigt utveckla skolan. I uppdraget ingår även särskilt ansvar för schemaläggning samt eventuellt andra specifika ansvarsområden.Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lärare som gärna har erfarenhet av att arbeta inom särskola. Du ska ha  erfarenhet av att arbete som lärare och erfarenhet av att arbeta med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete inom skolområdet.

Vi ser gärna att du har en specialpedagogisk utbildning samt erfarenhet av att arbetat inom specialpedagogisk verskamhet. Det är meriterande om du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. Likaså är det är meriterande om du har erfarenhet av ledarrollen och har tidigare arbetat som skolledare med personalansvar eller som processledare. Erfarenhet av att arbetat med schemaläggning i något digitalt system för schemaläggning ser vi också som ett plus. Du behöver ha god digital kompetens och det är meriterande om du har kunskap i de för yrket vanligt förekommande digitala stödsystemen inklusive schemaläggningsverktyg.

Biträdande rektors arbetsuppgifter kräver i stor utsträckning samarbete med skolledning såväl som med andra interna och externa parter, vilket kräver en god samarbetsförmåga och en villighet att arbeta tillsammans med andra individer inom olika befattningar men det innebär även att du ska kunna ta självständiga beslut. En stor del av ditt arbete är medarbetaransvar och består därför av löpande kommunikation kring områdets arbetsuppgifter, vilket kräver en förmåga att kunna kommunicera öppet, tydligt och lyhört med din omgivning och att kunna förmedla information effektivt.

För att kunna utföra ett effektivt kvalitets- och utvecklingsarbete krävs det att du har en god förmåga att bryta ner problem i sina beståndsdelar, se komplexa sammanhang och prioritera rätt frågor i arbetet. Du behöver ha en förmåga att agera utifrån strategiska mål, analysera resultat och sätta delmål mot ett önskat resultat. Detta innebär även en förmåga att koordinera mål, strategier, arbetsuppgifter, utvärdering och omvärdering. 

Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god engelska både skriftligt och muntligt är en förutsättning för uppdraget.Om arbetsplatsen
Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. Vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att var och en ska utveckla sitt lärande som mest.

Vi är en lärande organisation och tar det på allvar. Som stöd för det pedagogiska arbetet har vi en väletablerad struktur för kollegialt lärande. Hos oss får du 120 nya kollegor som alla arbetar för at våra elever ska nå målen med sin utbildning. Vi har fokus på elevernas lärande tillsammans med andra, elevers ökade självständighet samt att utveckla elevernas individuella uttryckssätt.

Vill du vara en del av vårt arbete?

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida valdemarsrogymnasium.malmo.se/  

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse dock senast 1 september

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Ansök nu

Biträdande rektor till Risebergaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 8
Ref: 20221003

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en biträdande rektor till Risebergaskolan!

Vår ledningsgrupp består idag av rektor, en biträdande rektor och en administrativ chef. Vi utökar nu ledningsgruppen med ytterligare en biträdande rektor. Det här är en möjlighet för dig som vill arbeta med skolutveckling, ta ett stort ansvar och samtidigt ha ett nära samarbete med dina kollegor och medarbetare.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är våra årskurser F-6, där förskoleklass, grundskola och fritidshem ingår och du leder verksamheternas dagliga arbete och utveckling. Du ansvarar för mål, ekonomi, personal och kvalitet.

Som biträdande rektor leder, utvecklar och organiserar du arbetet på skolenheten inom ramen för den delegation som rektor ger.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med Akademisk utbildning minst motsvarande fil kand 180 hp. Du har tidigare arbetat i fritidshem, förskoleklass eller grundskola åk F-6 och har ledarerfarenhet sedan tidigare.  Det är meriterande att du har gått rektorsutbildning, att du har en pedagogisk utbildning samt att du gått någon form av ledarutvecklingsprogram/ utbildning.

Likaså är det meriterande att du har chefserfarenhet, gärna som skolledare samt erfarenhet av pedagogiskt arbete och/ eller av arbete i skolan.

För att fungera i rollen är du kommunikativ och tycker om att arbeta tillsammans med andra för att nå uppsatta mål. Du är transparant, lyhörd och trivs med att utveckla och uppmuntra andra. Vidare är du en analytisk problemlösare och en naturlig ledare som uppskattar att ha ansvar för andra.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Vi är en F–6-skola med 100 % behörig och legitimerad personal som undervisar våra 430 elever fördelade på 16 klasser. Skolan är placerad mitt i ett trivsamt villaområde, med två välplanerade skolgårdar och närhet till Bulltoftas fantastiska rekreationsområde.

Arbetslagen är verksamhetens kärna, här möts pedagogerna som har gemensamma elever för att utveckla det individuella- och kollektiva lärandet.  På vår skola är tillit och arbetsglädje en självklarhet vilket syns, hörs och känns i klassrum, på skolgård och i personalrum.

Vår idé är att vi arbetar tillsammans för att möjliggöra att varje elev utvecklas så långt som möjligt. Lärandet på Risebergaskolan börjar här och nu, har inget tak och öppnar sig mot framtiden.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor Valdemarsro gymnasium

Biträdande rektor
Läs mer Apr 1
Ref: 20220906

Arbetsuppgifter
Valdemarsro gymnasium söker nu en biträdande rektor som trivs med att leda och inspirera sina medarbetare!

Som Biträdande rektor blir ditt huvudsakliga uppdrag att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dessa att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. I denna roll kommer du att arbetsleda verksamheter på det individuella programmet. Personalansvaret innebär bland annat att genomföra lönesättning och medarbetarsamtal, se till utvecklings- och kompetensutvecklingsbehov, samt ansvara för en god arbetsmiljö och systematiskt arbetsmiljöarbete. Som biträdande rektor har du även ansvar för budget och tjänstefördelning. 

I tjänsten ingår även ett strategiskt utvecklingsarbete för skolan i enlighet med våra styrdokument, vår värdegrund och omvärldens krav, samt systematisk kvalitetsarbete.Tillsammans med skolans övriga ledare och medarbetare arbetar vi gemensamt för att ständigt utveckla skolan. I uppdraget ingår även särskilt ansvar för schemaläggning samt eventuellt andra specifika ansvarsområden.Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen samt erfarenhet av att arbeta inom särskolan. Du ska ha en bakgrund som lärare och erfarenhet av arbeta med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete inom skolområdet. Vi ser gärna att du har en specialpedagogisk utbildning. Det är meriterande om du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. Likaså är det är meriterande om du har erfarenhet av ledarrollen och har tidigare arbetat som skolledare med personalansvar eller som processledare. Erfarenhet av att arbetat med schemaläggning i något av digitala systemen för schemaläggning ser vi också som ett plus. Du behöver ha god digital kompetens och det är meriterande om du har kunskap i de för yrket vanligt förekommande digitala stödsystemen inklusive schemaläggningsverktyg.

Biträdande rektors arbetsuppgifter kräver i stor utsträckning samarbete med skolledning såväl som med andra interna och externa parter, vilket kräver en god samarbetsförmåga och en villighet att arbeta tillsammans med andra individer inom olika befattningar men det innebär även att du ska kunna ta självständiga beslut. En stor del av ditt arbete är medarbetaransvar och består därför av löpande kommunikation kring områdets arbetsuppgifter, vilket kräver en förmåga att kunna kommunicera öppet, tydligt och lyhört med din omgivning och att kunna förmedla information effektivt.

För att kunna utföra ett effektivt kvalitets- och utvecklingsarbete krävs det att du har en god förmåga att bryta ner problem i sina beståndsdelar, se komplexa sammanhang och prioritera rätt frågor i arbetet. Du behöver ha en förmåga att agera utifrån strategiska mål, analysera resultat och sätta delmål mot ett önskat resultat. Detta innebär även en förmåga att koordinera mål, strategier, arbetsuppgifter, utvärdering och omvärdering. 

Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god engelska både skriftligt och muntligt är en förutsättning för uppdraget.Om arbetsplatsen
Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. Vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att var och en ska utveckla sitt lärande som mest.

Vi är en lärande organisation och tar det på allvar. Som stöd för det pedagogiska arbetet har vi en väletablerad struktur för kollegialt lärande. Hos oss får du 120 nya kollegor som alla arbetar för at våra elever ska nå målen med sin utbildning. Vi har fokus på elevernas lärande tillsammans med andra, elevers ökade självständighet samt att utveckla elevernas individuella uttryckssätt.

Vill du vara en del av vårt arbete?

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida valdemarsrogymnasium.malmo.se/  

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse dock senast 1 september

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Ansök nu

Biträdande rektor till Ängslätt/Broskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 29
Ref: 20220811

Arbetsuppgifter
Nu har du möjlighet att ta dig an en utvecklande tjänst som biträdande rektor på Ängslätt/Broskolan.

Du blir en del av en stabil ledningsgrupp bestående av rektor, ytterligare tre biträdande rektorer samt administrativ chef. Vi samarbetar tätt tillsammans och tycker det är viktigt att ha kul på jobbet.

I ditt uppdrag kommer du att ansvara för grundsärskolans fritidsverksamhet. Även om du har ett stort eget ansvar kommer du att ha stora möjligheter att bolla och samarbeta med biträdande rektor för grundsärskolan.

Du är underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Ta chansen att få prova på ett kul ledaruppdrag!

Kvalifikationer
Vi söker dig med en akademisk utbildning minst motsvarande fil kand 180 hp, med pedagogisk inriktning. Det är meriterande om du har en specialpedagogisk examen och även arbetat som specialpedagog.  Likaså är det meriterande att du gått rektorsutbildning eller något ledarutvecklingsprogram/-utbildning.

Du behöver ha ledarerfarenhet och om du har erfarenhet av någon form av chefsroll eller ledarroll i skolan är det ett plus. Du ska ha erfarenhet av arbete i grundsärskola och det är meriterande om du har arbetat inom grundsärskolans fritidshem. För att fungera i rollen har du pedagogisk insikt och det är meriterande att du har arbetat med elever med autism samt att du har kunskap inom AKK.

Vi söker dig som får energi av att samarbeta och som är bra på att upprätthålla relationer. Det är viktigt att du har en god analytisk förmåga men att du också enkelt anpassar dig till nya utmaningar och omständigheter.

Det är en fördel att du är en naturlig ledare som trivs med ansvaret som ledarskapet innebär och du är trygg i dig själv och dina beslut. Du ska ha ett stort engagemang och intresse för skolans målgrupp och av att alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar och ha rätten till en likvärdig utbildning.

Vill du arbeta för varje elevs bästa skola tillsammans med oss?

Välkommen med din ansökan!

 

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Ängslättskolan ligger i Bunkeflostrand och är en treparallellig F-6 skola med integrerad grundsärskola för årskurs 1-6. Här arbetar vi efter Bunkeflomodellen som innebär fysisk aktivitet på schemat varje dag, samtidigt som vi satsar på vår digitala utveckling. Vi driver utvecklingsarbete tillsammans, både i arbetslagen och ledningen. Just nu arbetar vi bland annat med att anpassa lärmiljön i klassrummet för att varje elev ska kunna lära utifrån sina förutsättningar. Alla elever och all personal på Ängslättskolan ska känna trygghet, glädje och trivsel!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 8
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Praktiska Gymnasiet Malmö City

Praktiska Gymnasiet Malmö City är en liten skola med ca 260 elever där alla hjälps åt. Skolan är belägen centralt i Malmö. Vi erbjuder ett brett programutbud och våra utbildningar ger eleverna en gedigen grund att stå på, oavsett om de vill ut i arbetslivet direkt eller läsa vidare. Om du vill läsa mer om vår skola- besök oss på https://praktiska.se/malmo-city

Ditt uppdrag
I den spännande rollen som biträdande rektor hos oss på Praktiska Gymnasiet Malmö City kommer du och rektor att utgöra skolans ledningsorganisation. Tillsammans kommer ni att ansvara för att planera och följa upp skolans verksamhet. Du arbetar på uppdrag av rektor som din närmaste chef och kommer själv ha ett arbetsledaransvar för överenskommen del av skolans verksamhet. Arbetet som biträdande rektor hos oss är mycket ansvarsfyllt och erbjuder omväxlande arbetsuppgifter tillsammans med ett stort utrymme för att lära och växa.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och där provanställning tillämpas. Start för tjänsten är omgående eller enligt överenskommelse.

Din profil
Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår skola med starkt engagemang och tilltro till våra medarbetare och elever. Som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare. Du tillvaratar och utvecklar våra medarbetares kompetenser för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Du har en pedagogisk utbildning, gärna som yrkeslärare. Det är meriterande om du har vana vid att arbeta i system, såsom schemaläggningssystem, elevhanteringssystem, m fl.

Med utgångspunkt i Praktiska Gymnasiets gemensamma identitet, KRAFT-GLÖD-AMBITION, vill du vara en del av att utveckla och driva vår verksamhet framåt.

Vi erbjuder
På Praktiska Gymnasiet Malmö City är vi ett kollegier på ca 35 personer. Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din roll som biträdande rektor. Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt
Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Claes Calmram på 0766-470567.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 8
Praktiska Gymnasiet Malmö City

Praktiska Gymnasiet Malmö City är en liten skola med ca 260 elever där alla hjälps åt. Skolan är belägen centralt i Malmö. Vi erbjuder ett brett programutbud och våra utbildningar ger eleverna en gedigen grund att stå på, oavsett om de vill ut i arbetslivet direkt eller läsa vidare. Om du vill läsa mer om vår skola- besök oss på https://praktiska.se/malmo-city

Ditt uppdrag
I den spännande rollen som biträdande rektor hos oss på Praktiska Gymnasiet Malmö City kommer du och rektor att utgöra skolans ledningsorganisation. Tillsammans kommer ni att ansvara för att planera och följa upp skolans verksamhet. Du arbetar på uppdrag av rektor som din närmaste chef och kommer själv ha ett arbetsledaransvar för överenskommen del av skolans verksamhet. Arbetet som biträdande rektor hos oss är mycket ansvarsfyllt och erbjuder omväxlande arbetsuppgifter tillsammans med ett stort utrymme för att lära och växa.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och där provanställning tillämpas. Start för tjänsten är omgående eller enligt överenskommelse.

Din profil
Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår skola med starkt engagemang och tilltro till våra medarbetare och elever. Som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare. Du tillvaratar och utvecklar våra medarbetares kompetenser för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Du har en pedagogisk utbildning, gärna som yrkeslärare. Det är meriterande om du har vana vid att arbeta i system, såsom schemaläggningssystem, elevhanteringssystem, m fl.

Med utgångspunkt i Praktiska Gymnasiets gemensamma identitet, KRAFT-GLÖD-AMBITION, vill du vara en del av att utveckla och driva vår verksamhet framåt.

Vi erbjuder
På Praktiska Gymnasiet Malmö City är vi ett kollegier på ca 35 personer. Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din roll som biträdande rektor. Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt
Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Claes Calmram på 0766-470567.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Biträdande rektor till Stenkulaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 18
Ref: 20220735

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta som skolledare på en skola var ditt arbete verkligen gör skillnad på riktigt, var vi tror fullt och fast på ett inkluderande förhållningssätt och tillämpar en elevsyn som utgår från alla människors lika värde och inre potential? Ta då chansen och sök dig till oss på Stenkulaskolan när en av våra biträdande rektorer nu går vidare i sin karriär. 

Som vår nästa biträdande rektor får du ett ansvar för ett tjugotal medarbetare mot åk. 4-6. Du ingår i vår skolas ledningsgrupp som består av rektor, tre andra biträdande rektorer och vår administrativa chef.  

I din roll som biträdande rektor är du är en ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever, vårdnadshavare och personal. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Kvalifikationer
Du som söker har en akademisk examen med en pedagogisk inriktning. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i grundskolan, gärna från åk. 4-6. Du har erfarenhet från någon form av ledarroll i skolan. Har du tidigare arbetat som biträdande rektor är det meriterande likaså om du genomfört någon form av ledarutbildning eller rektorsprogrammet.

Som person är du en skicklig kommunikatör som trivs med nära samarbeten. Därför får du energi tillbaka av att arbeta i grupp och hitta nya vägar framåt tillsammans med dina kollegor. Du är prestigelös och jobbar aktivt för att vår verksamhet ska kunna möta våra elevers individuella behov och förutsättningar. Samtidigt har du en hög beslutsamhet och trivs därför med ett högt arbetstempo med mycket som händer runtomkring dig.  

Välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Stenkulaskolan är en F-9-skola med cirka 600 elever. På skolan finns en central autismgrupp och vi är också Malmös alternativ för elever med hörselnedsättning. Vi jobbar efter Simon Sineks The Golden Circle och skolans Why är: ”We Make The World A Better Place”. Inkludering och digitalisering är två andra ledord för skolan. Vi tror på att vi alla alltid kan utvecklas och bli bättre och vår skolutveckling baseras på Michael Fullans tankar om Coherence och Deepening Learning. Här på Stenkulaskolan gör vi skillnad för ALLA elever på riktigt varje dag.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

I det fall vi tar kontakt och vill träffa dig på en intervju vill vi redan nu meddela att vi planerar för att hålla förstaintervjuer torsdag den 7:e april och fredag den 8:e.

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Rönnens resursskola

Biträdande rektor
Läs mer Mar 16
Ref: 20220611

Arbetsuppgifter
Rönnens resursskola utökar ledningsgruppen och söker nu en biträdande rektor på 100%.

Rönnens resursskola ingår i Rönnens rektorsområde tillsammans med Rönnenskolan. Du blir en del av ledningsgruppen i Rönnens RO som består av rektor, fyra biträdande rektorer och en administrativ chef. Som biträdande rektor i Rönnens resursskola ansvarar du tillsammans med en annan biträdande rektor för åk 1-9, fritidshem och LSS. 

I vårt arbete och i alla våra beslut har vi alltid elevens bästa i fokus. Vårt arbete präglas av ett systematiskt och lösningsfokuserat förhållningssätt där vi tar tillvara på varandras kompetenser och lär tillsammans.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Du kommer tillsammans med en biträdande rektorskollega att ha ansvar för medarbetare och elever i verksamheten och samtidigt delta i och vara en del i det gemensamma ansvaret för arbetet på övergripande nivå.

Ta chansen att bli en viktig del i vårt fortsatta arbete att göra Rönnens resursskola till Varje Elevs Bästa Skola!

Kvalifikationer
Vi söker dig som med stort engagemang och intresse vill vara med och leda och utveckla Rönnens resursskola tillsammans med oss.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, om minst 180hp med en pedagogisk inriktning. Det är också ett krav att du tidigare har arbetat som biträdande rektor, har erfarenhet av pedagogiskt arbete och att du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument. Det är meriterande om du gått rektorsutbildning eller något ledarutvecklingsprogram/ utbildning.

Du ska ha erfarenhet av NPF och det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av och kunskap om autismverksamhet. Det är ett plus om du har erfarenhet av arbete inom LSS och fritidshem.

På Rönnens resursskola har vi elevernas lärande i fokus och det vill vi att du också har så att vi tillsammans kan arbeta för att Rönnens resursskola ska vara en trygg skola där lärandet står i centrum.

Vi söker dig som leder med både hjärta och hjärna. Du är intresserad av skolutveckling, har en god kommunikativ förmåga och leder för hela skolans bästa. Du är en god samarbetspartner och trivs med att arbeta tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen men kan också arbeta självständigt. Du är trygg i dig själv och din roll och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö.

Du kan förstå olika perspektiv på komplexa situationer och det är meriterande att du är en analytisk problemlösare. Ett plus är också att du har förmågan att se till de positiva aspekterna i olika situationer.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Rönnens resursskola är en 1-9 skola med 38 elever. Alla elever har en diagnos inom autismspektrum. Verksamhetens upptagningsområde utgörs av hela Malmö. Skolbyggnaden är en äldre vacker tegelbyggnad där inomhusmiljön håller på att ses över för att bli bättre anpassad för våra elevers behov.

På Rönnens resursskola samarbetar alla för att på bästa sätt stötta eleverna i deras kunskapsmässiga- och sociala utveckling. Vårt arbete präglas av ett gemensamt arbete där vi lär av och med varandra och där alla resurser tas tillvara för att skapa den bästa verksamheten för våra elever.

Undervisningen utformas utifrån elevernas individuella behov. Eleverna undervisas i mindre grupper, ibland enskilt och det finns en hög bemanning runt eleverna. Verksamheten har många legitimerade och kompetenta lärare, dessutom finns ett närvarande elevhälsoteam, erfarna elevassistenter, elevkoordinatorer och logoped.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Universitetsholmen gymnasium

Biträdande rektor
Läs mer Mar 1
Ref: 20220385

Arbetsuppgifter
Välkommen till oss på Universitetsholmens gymnasium och Malmö Lärlingscenter!

Vi söker just nu efter två biträdande rektorer med anledning av en utökning samt en pensionsavgång. I den ena tjänsten ansvarar man för vårt Vård- och Omsorgsprogram som är ett av våra yrkesförberedande program på skolan. Detta är en roll för dig som brinner för hälsa och omsorg samt vill vara med och utveckla morgondagens kompetens inom området. Den andra tjänsten innebär att man ansvarar för två av våra andra yrkesprogram; El- och Energiprogrammet samt VVS- och Fastighetsprogrammet. Den här rollen är för dig som har intresse att arbeta yrkesinriktat mot dessa inriktningar och vill hjälpa våra elever att nå sina mål för sin utbildning. 

Som biträdande rektor blir ditt huvudsakliga uppdrag att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dessa att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. Du har personal-, ekonomi-, kvalitet-, utveckling och verksamhetsansvar för ditt program samt bidrar till skolans hela utveckling. Du verkar i en ledningsgrupp som leds av rektor och består av andra biträdande rektorer samt en sektionschef.

I arbetsuppgifterna ingår även:


• Ansvar för introduktionsprogram - individuellt val, språkintroduktion och yrkesintroduktion (gäller idag tjänsten inom Vård och Omsorg)
• Ansvar för nationella program - programinriktat val 
• Samordna APL och samverka i branschråd
• Uppföljning av lärprocessen inom enheten
• Arbeta med nära ledarskap
• Ledning och utveckling av det operativa arbetet på enheten
• Leda det operativa elevhälsoarbetet inom sin enhet
• Systematiskt kvalitetsarbete inom sin enhet

Du kommer arbeta tätt tillsammans med personal och teamledare för att skapa god lärmiljö för våra elever på organisation, grupp och individnivå. I din roll som skolledare kan du också ha övergripande ansvarsområden för hela skolan. 

Här på Universitetsholmens gymnasium får du engagerade medarbetare som drivs av sin yrkesstolthet att göra skillnad för eleven och göra eleven anställningsbar efter avslutad gymnasieexamen. Det som utmärker oss på skolan är vårt nära samarbete inom och mellan arbetslagen och vår yrkesstolthet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasielärarexamen eller motsvarande pedagogisk utbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola eller grundskola samt erfarenhet av att arbeta inom skolledning. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrkesprogram, gärna inom Vård och omsorg, El och energi eller VVS och fastighet.

Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska är en förutsättning för uppdraget. 

Som ledare är du trygg, lyhörd och tydlig, med förmåga att skapa förutsättningar för ständig utveckling av ledarskap, kultur, struktur och systematik. Du ser möjligheter och har höga förväntningar på din verksamhet. Du fokuserar på mål, resultat och kvalitet och är en god strateg som kan organisera och leda. Du har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende för att kunna bedriva en offensiv skolutveckling genom ett coachande och tillitsfullt ledarskap. 

Biträdande rektors arbetsuppgifter kräver i stor utsträckning samarbete med skolledning såväl som med andra interna och externa parter, vilket ställer höga krav på en god samarbetsförmåga. En stor del av ditt arbete är medarbetaransvar och består därför av löpande kommunikation kring områdets arbetsuppgifter, vilket kräver en förmåga att kunna kommunicera öppet, tydligt och lyhört med din omgivning och att kunna förmedla information effektivt. Du sätter eleverna i centrum och har en positiv inställning till arbete. 

Om arbetsplatsen
På skolan finns både Universitetsholmens gymnasium och Malmö Lärlingscenter där avstånden är korta. Med det menar vi att det är lätt att lära känna folk, alla känner alla och vi bryr oss om varandra. Skolan har ca 750 elever inom El och Energi-, VVS och Fastighets- och Vård och Omsorgsprogrammet samt lärlingsutbildning inom flertalet gymnasieprogram. Våra lärare har hög kompetens, mycket stort elevengagemang, är duktiga på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum.

Vill du veta mer om oss?

Besök: malmo.se/universitetsholmen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Malmö latinskola söker biträdande rektor!

Biträdande rektor
Läs mer Feb 21
Ref: 20220388

Arbetsuppgifter
Vi på Malmö latinskola söker en nyfiken lagspelare med intresse för skolutveckling! 

Inför kommande pensionsavgång söker vi en ny biträdande rektor. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dessa att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. Personalansvaret innebär bland annat att genomföra medarbetar- och lönesamtal, samt ansvara för rehabilitering, rekrytering och en god arbetsmiljö. I uppdraget ingår även ansvar för elevhälsoarbetet som en central del.

Som biträdande rektor arbetar du mitt i den dagliga verksamheten på skolan, där du formar utvecklingen tillsammans med ledningsgrupp, lärare och elever. Genom systematiskt kvalitetsarbete i form av kontinuerlig uppföljning och analys av elevernas resultat, undervisningens genomförande och lärarnas förutsättningar arbetar du som biträdande rektor tillsammans med skolledningen för att kvaliteten på utbildningarna vid Malmö latinskola ligger i linje med de nationella målen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med omfattning heltid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen och som tidigare har arbetat som lärare och ledare. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med skolutveckling inom kommunal eller fristående verksamhet, erfarenhet av arbete som skolledare med personalansvar samt systematiskt kvalitetsarbete inom utbildningsområdet. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet inom estetiska områden.

Som person är du kommunikativ och skapar goda relationer med såväl kollegor och medarbetare som med elever, vårdnadshavare och externa samarbetspartners. Du har en utpräglat god samarbetsförmåga och arbetar gärna tillsammans med andra individer inom olika befattningar. Vidare är du strukturerad, strategisk och har förmåga att se helheter. Du arbetar på ett analytiskt sätt och har en god förmåga att bryta ner problem i sina beståndsdelar, ser komplexa sammanhang och prioriterar rätt frågor i arbetet. 

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har mycket god digital kompetens samt mycket god förmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska, då detta är en del av ditt dagliga arbete. Meriterande är om du har vana av arbete i för skolan relevanta digitala program samt  schemaläggningsprogram.

Motiveras du av att utveckla och skapa de rätta förutsättningarna för framtidens skola? Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen
"Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling"  

Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1100 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att ha en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerat i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen blir grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på.  

Malmö latinskola har också varit modellskola för lärande för hållbar utveckling tillsammans med Naturskyddsföreningen och Malmö högskola. Det arbetet fortsätter vi nu på egen hand.   

Utbildningarna som vi erbjuder vid skolan är:   

- Estetiskt program (fem inriktningar)   

- Humanistiskt program (en inriktning)   

- Naturvetenskapligt program  

- Naturvetenskap och musik, särskild variant  

- Samhällsvetenskapligt program (tre inriktningar)  

- Förstärkt Estetiskt program 4 år

Vi erbjuder även spetsutbildningar inom musik och teater.    

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida malmo.se/latin   


Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse dock senast augusti 2022

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Stenkulaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Feb 2
Ref: 20220250

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta som skolledare på en skola var ditt arbete verkligen gör skillnad på riktigt, var vi tror fullt och fast på ett inkluderande förhållningssätt och tillämpar en elevsyn som utgår från alla människors lika värde och inre potential? Ta då chansen och sök dig till oss på Stenkulaskolan när en av våra biträdande rektorer nu går vidare i sin karriär. 

Som vår nästa biträdande rektor får du ett ansvar för ett tjugotal medarbetare. Utifrån din erfarenhet och dina önskemål kan medarbetaransvaret riktas antingen mot våra medarbetare mot åk. 4-6 eller 7-9. Du ingår i vår skolas ledningsgrupp som består av rektor, tre andra biträdande rektorer och vår administrativa chef.  

I din roll som biträdande rektor är du är en ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever, vårdnadshavare och personal. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Kvalifikationer
Du som söker har en akademisk examen med en pedagogisk inriktning. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i grundskolan, gärna från åk. 4-6 och/eller åk. 7-9. Du har erfarenhet från någon form av ledarroll i skolan. Har du tidigare arbetat som biträdande rektor är det meriterande likaså om du genomfört någon form av ledarutbildning eller rektorsprogrammet.

Som person är du en skicklig kommunikatör som trivs med nära samarbeten och du får därför energi tillbaka av att arbeta i grupp och hitta nya vägar framåt tillsammans med dina kollegor. Du är prestigelös och jobbar aktivt för att vår verksamhet ska kunna möta våra elevers individuella behov och förutsättningar. Samtidigt har du en hög beslutsamhet och trivs därför med ett högt arbetstempo med mycket som händer runtomkring dig.  

Välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Stenkulaskolan är en F-9-skola med cirka 600 elever. På skolan finns en central autismgrupp och vi är också Malmös alternativ för elever med hörselnedsättning. Vi jobbar efter Simon Sineks The Golden Circle och skolans Why är: ”We Make The World A Better Place”. Inkludering och digitalisering är två andra ledord för skolan. Vi tror på att vi alla alltid kan utvecklas och bli bättre och vår skolutveckling baseras på Michael Fullans tankar om Coherence och Deepening Learning. Här på Stenkulaskolan gör vi skillnad för ALLA elever på riktigt varje dag.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Universitetsholmen

Biträdande rektor
Läs mer Feb 1
Ref: 20220212

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som trivs med att leda och inspirera dina medarbetare så att våra elever når sina mål! 

Som biträdande rektor blir ditt huvudsakliga uppdrag att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dessa att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. Du har personal-, ekonomi-, kvalitet-, utveckling och verksamhetsansvar för ditt program samt bidrar till skolans hela utveckling. Du verkar i en ledningsgrupp som leds av rektor och består av andra biträdande rektorer samt en sektionschef.

I denna tjänst kommer du att arbeta som biträdande rektor för Vård och Omsorgsprogrammet som är ett av våra yrkesförberedande program på skolan. Vi arbetar i framkant aktivt med ett tätt och nära APL-arbete och mot flera olika potentiella yrken. Till programmet har vi också introduktionsprogram – såväl individuellt val, yrkesintroduktion och språkintroduktion. Du kommer arbeta tätt tillsammans med personal och teamledare för att skapa god lärmiljö för våra elever på organisation, grupp och individnivå. I din roll som skolledare kan du också ha övergripande ansvarsområden för hela skolan.

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år med omfattning heltid med anledning av förstärkning på skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasielärarexamen eller motsvarande pedagogisk utbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola och grundskola samt erfarenhet av att arbeta inom skolledning. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. 

Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning för uppdraget. Det är meriterande om du behärskar något ytterligare språk, gärna ett som är välrepresenterat i Malmö. 

Som ledare är du trygg, lyhörd och tydlig, med förmåga att skapa förutsättningar för ständig utveckling av ledarskap, kultur, struktur och systematik. Du ser möjligheter och har höga förväntningar på din verksamhet. Du fokuserar på mål, resultat och kvalitet och är en god strateg som kan organisera och leda. Du har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende för att kunna bedriva en offensiv skolutveckling genom ett coachande och tillitsfullt ledarskap. 

Biträdande rektors arbetsuppgifter kräver i stor utsträckning samarbete med skolledning såväl som med andra interna och externa parter, vilket ställer höga krav på en god samarbetsförmåga. En stor del av ditt arbete är medarbetaransvar och består därför av löpande kommunikation kring områdets arbetsuppgifter, vilket kräver en förmåga att kunna kommunicera öppet, tydligt och lyhört med din omgivning och att kunna förmedla information effektivt. Du sätter eleverna i centrum och har en positiv inställning till arbete. 

Om arbetsplatsen
Universitetsholmens Gymnasium är en liten gymnasieskola där avstånden är korta. Med det menar vi att det är lätt att lära känna folk, alla känner alla och vi bryr oss om varandra. Skolan har ca 550 elever inom El och Energi-, VVS och Fastighets- och Vård och Omsorgsprogrammet. Våra lärare har hög kompetens, är duktiga på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum.

Vill du veta mer om oss?

Besök: universitetsholmensgymnasium.malmo.se

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor till Pauliskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jan 11
Ref: 20220056

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som trivs med att leda och inspirera dina medarbetare så att våra elever når sina mål!

Som biträdande rektor blir ditt huvudsakliga uppdrag att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dessa att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. Du har personal-, ekonomi-, kvalitet-, utveckling och verksamhetsansvar för ditt program samt bidrar till skolans hela utveckling. Du verkar i en ledningsgrupp som leds av rektor och består av andra biträdande rektorer samt en sektionschef.

I denna tjänst kommer du att jobba som biträdande rektor för programmet Barn och Fritid. Barn och Fritid är vårt yrkesförberedande program på skolan som arbetar aktivt med ett tätt och nära APL-arbete och mot flera olika potentiella yrken. Vi har två inriktningar på programmet – pedagogisk och socialt arbete samt fritid och hälsa.  Inom pedagogiskt och socialt arbete kan eleverna välja barnskötare, väktare och personlig assistent. Till programmet har vi också introduktionsprogram – såväl individuellt val, yrkesintroduktion och språkintroduktion.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasielärarexamen eller motsvarande pedagogisk utbildning. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola och grundskola samt erfarenhet av att arbeta inom skolledning. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av någon av de yrkesutgångar som programmet Barn och fritid på Pauliskolan verkar mot. 

Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning för uppdraget. Det är meriterande om du behärskar något ytterligare språk, gärna ett som är välrepresenterat i Malmö. 

Som ledare är du trygg, lyhörd och tydlig, med förmåga att skapa förutsättningar för ständig utveckling av ledarskap, kultur, struktur och systematik. Du ser möjligheter och har höga förväntningar på din verksamhet. Du fokuserar på mål, resultat och kvalitet och är en god strateg som kan organisera och leda. Du har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende för att kunna bedriva en offensiv skolutveckling genom ett coachande och tillitsfullt ledarskap.

Biträdande rektors arbetsuppgifter kräver i stor utsträckning samarbete med skolledning såväl som med andra interna och externa parter, vilket ställer höga krav på en god samarbetsförmåga. En stor del av ditt arbete är medarbetaransvar och består därför av löpande kommunikation kring områdets arbetsuppgifter, vilket kräver en förmåga att kunna kommunicera öppet, tydligt och lyhört med din omgivning och att kunna förmedla information effektivt.

Om arbetsplatsen
Pauliskolan är Sveriges första tekniska läroverk från 1853. Idag är skolan en av de modernaste bakom den klassiska fasaden är allt 2000tal. Den fleråriga satsningen på digitala verktyg i undervisningen bidrar till att vi är ledande inom ny pedagogik. Skolans devis är: Kunskap är makt - makt att forma din framtid.  Pauliskolan erbjuder de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik, samt yrkesprogrammet barn- och fritidsprogrammet. I Pauliskolan ingår även Bernadottegymnasiet som är en profil på samhällsvetenskapligt program med inriktning mot uniformsyrken. Vårt fokus ligger på att väl rusta våra elever för att möta framtiden i fortsatta studier och arbete. 

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida malmo.se/pauliskolan 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Ansök nu

Biträdande rektor åk F-6 till Bergaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 20
Ref: 20213343

Arbetsuppgifter
Vill du vara med i den fortsatta utvecklingen av Bergaskolan?

En av skolans biträdande rektorer går nu vidare till annat uppdrag och vi söker därför en ny biträdande rektor. Tjänsten är inriktad mot förskoleklass samt låg- och mellanstadium dit även ett fritidshem finns kopplat.

Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp, som förutom dig består av rektor, en administrativ chef och tre biträdande rektorer. Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

I Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning, om minst 180 hp med en pedagogisk inriktning. Du har ledarerfarenhet, gärna som biträdande rektor eller från annat motsvarande chefs-/ledaruppdrag. Rektorsutbildning eller annan ledarutbildning är meriterande.

Vi söker en handlingskraftig chef som arbetar strukturerat och har helhetssyn på verksamheten. Som person är du  lugn och trygg.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen
Bergaskolan är en skola med alla de lokaler som behövs i en F9-skola. Här finns en stor, ljus matsal, hemkunskapssalar, särskild NO-byggnad och ett bibliotek där eleverna har tillgång till kunnig personal, tidningar, tidskrifter och såväl nya som gamla skönlitterära böcker samt faktaböcker inom olika ämnen. Bergaskolan har en aula med scen och plats för 150 personer. Vi har all vår idrott i Limhamns sporthall. Bergaskolan är belägen på Limhamn, med närhet till centrum, grönområden och havet. Bergaskolan är en skola med målmedvetna och studiemotiverade elever, vilket visar sig i de goda resultat som de når. Skolan har en stabil och kunnig lärarkår som vet värdet av att ställa krav och att ha höga förväntningar.


 

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

 


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Augustenborgsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 16
Ref: 20213317

Arbetsuppgifter
Nu söker Augustenborgsskolan och Rosenholmsskolan dig som brinner för varje elevs bästa skola!

För att kunna satsa på ett mer nära ledarskap utökar vi ledningsgruppen och söker nu en biträdande rektor för våra fritidshemsavdelningar samt för våra elevassistenter. Du kommer även att projektleda och systematisera skolövergripande utvecklings- och implementeringsarbeten.

På våra skolor har vi ett systematiserat utvecklingsarbete och jobbar hela tiden med att förbättra vårt SKA-arbete. Skolan utgångspunkt är ett undersökande förhållningssätt, enligt Helene Timperleys modeller, där vi undersöker verksamhetens, personalens och elevernas behov. Detta för att optimera resurser och att rikta insatser utifrån den kontext som skolan befinner sig i. Vi arbetar även aktivt med det distribuerande ledarskapet. Vi arbetar mot en hälsoprofil och vi har musikinriktning på vårt högstadium.

Här blir du en del av en ledningsgrupp bestående av tre biträdande rektorer, en administrativ chef samt rektor. Tillsammans arbetar vi tätt för att möta både de utmaningar och fördelar som kommer med att vara en skola mitt i Malmö. Du kommer till en professionell och samarbetsskicklig grupp som arbetar nära och tillsammans utvecklas i vårt ledarskap.

Du välkomnas av en positiv stämning och god gemenskap, både bland elever och personal. Vi arbetar i moderna och väl anpassade lokaler som ger oss bra förutsättningar i vårt arbete.

Du är underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Ta chansen att bli en del av Augustenborgsskolan och Rosenholmsskolan!

Kvalifikationer
Vi söker dig med pedagogisk examen (180hp) och god erfarenhet från ledaruppdrag i skolan. Har du erfarenhet av att skapa, driva och implementera utvecklingsprojekt är detta meriterande. Du kommer i en del utvecklings- och implementeringsprojekt arbeta nära vårt EHT och det är meriterande om du har erfarenhet av detta sedan tidigare. Du är väl insatt i skolforskning och kan bedriva verksamhetsutveckling och ledarskap på vetenskaplig grund.

Du är trygg i ditt ledarskap och delar det med dina medarbetare och kollegor, är samarbetsfokuserad och driven med god uppföljningsförmåga.

Det är också viktigt att du är en god lyssnare och effektiv beslutsfattare. Du tycker om att vara nära verksamheten och skapa förändring på plats.

Välkommen med din ansökan!

Detta är en rekryteringsprocess utan personligt brev. Ditt CV och dina svar på urvalsfrågorna blir en viktig del i vårt urval.

Om arbetsplatsen
Augustenborgsskolan är en F-9-skola i Malmös södra innerstad med ca 700 elever. Vi är en mångkulturell skola med elever och personal från alla världens hörn. Här finns nyfikna elever med stor lust att lära. På vår skola arbetar vi i arbetslag tillsammans med kompetenta och drivna kollegor. Du får en verksamhetsnära skolledning som förväntar sig att du tar ansvar för din egen, dina kollegors och hela skolans utvecklingsarbete. Vi arbetar tillsammans i processgrupper för att öka kvalitén i undervisningen. Det ska leda mot skolans vision "Här lär vi tillsammans i en trygg miljö. Alla vill och alla kan." Målet med arbetet är Aktiva Motiverade elever som Lär.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare.
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Rektor ,legitmerad förskolläre sökes omgående

Biträdande rektor
Läs mer Nov 22
Sagornas förskola AB i Malmö söker en rektor
Sagornas förskolor AB bedrivs i enskilt regi för 25 barn och 5 pedagoger.
Våra lokaler är belägna i ett trevligt bostadsområde, nära natur och kommunikation.
Vi är en mångkulturell fristående förskola som har varit öppen sedan april 2008 . Utgångspunkten är barns nyfikenhet och vilja att lära sig nya saker i ett naturligt sammanhang och i samspel med andra. Barns trygghet, glädje, utveckling & lärande står alltid i fokus på vår förskola.
Arbetsuppgifter:
Du har ett helhetsansvar för det pedagogiska arbetet och för att verksamheten är trygg, säker och utmanande för barns utveckling och lärande. Dina huvuduppgifter blir att leda, driva och utveckla den pedagogiska verksamheten i nära samarbete med ledning, personal och föräldrar.
Som rektor på Sagornas förskola AB lägger vi stor vikt vid att Du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument. Huvuduppdraget är ansvar för att planera, genomföra, dokumentera, utvärdera och utveckla den pedagogiska verksamheten.
Verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Med läroplanen som bas väljer Du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns
kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar är en viktig del i arbetet.
En viktig uppgift är att arbeta för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet sker i team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.
Tjänsten är uppdelad 25?mistrativt arbet samt 25% arbete i barngrupp.
Kvalifikationer:
Du har en Förskollärarexamen ,är legitmerad förskolelärare.
Du har gått rektorprogramet eller har en på börjad rektorsutbildning.
Du har ett positivt, öppet och tolerant förhållningsätt och älskar att arbeta med människor, framför allt barn. Du är flexibel, initiativrik, ansvarsfull och samarbetsvillig med ett gott uppförande och bemötande. Du är inte rädd för nya utmaningar och kan anpassa dig till förändringar i verksamheten. Du skall ha goda ledaregenskaper, kunskaper om barns behov, utveckling och lärande och kunna omsätta teori till praktik (och vice versa).
Din förmåga att kommunicera, uppmuntra och skapa goda relationer på ett professionellt sätt är särskilt meriterande. Du ska även kunna kommunicera på svenska i tal och skrift.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat inom förskola.Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kroksbäcksskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 2
Ref: 20213124

Arbetsuppgifter
En av Kroksbäcksskolans biträdande rektorer går nu vidare till annan verksamhet och vi söker därför en ersättare. Tjänsten är inriktad mot förskoleklass samt låg- och mellanstadium.

Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp, som förutom dig består av rektor, två biträdande rektorer och en administrativ chef.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Tillsammans med rektor och övriga ledningsgruppen leder och utvecklar du skolans verksamhet i förskoleklass samt på låg- och mellanstadiet.

Du har personalansvar för lärare och övrig personal i din enhet. Tillsammans med förstelärarna ansvarar du för att genomföra skolutvecklingsarbete i din enhet. Vi söker en biträdande rektor som har erfarenhet av att arbeta i en mångkulturell miljö samt också gärna har kunskaper i genrepedagogik och/eller annat språkutvecklande arbete.   

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning minst motsvarande kandidatnivå, med pedagogisk inriktning.

Meriterande är:


• Skolledarerfarenhet som biträdande rektor, eller från annat chefs-/ledaruppdrag.
• Erfarenhet av arbete som pedagog.
• Rektorsutbildning.
• Utbildning i genrepedagogik.

Som chef är du mån om dina medarbetare och skapar och upprätthåller framgångsrika relationer på arbetsplatsen. Du är en handlingskraftig och driven ledare som arbetar metodiskt och välorganiserat. Du anpassar dig snabbt till nya utmaningar.

 

Om arbetsplatsen
Kroksbäcksskolan är en F-9 skola i ett mångkulturellt område. På skolan bedrivs ett aktivt skolutvecklingsarbete, utifrån genrepedagogiken, som genomsyrar all verksamhet. Kroksbäcksskolan är en av sex skolor i landet som blivit uttagna till att ingå i Skolverkets projekt för modellskolor.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Elinelundsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 2
Ref: 20213205

Arbetsuppgifter
Till nya Elinelundsskolan söker vi biträdande rektor.

Vi erbjuder en ny och vacker byggnad med luftiga moderna lokaler. På skolan finns arbetsrum för personalen och grupprum till alla hemklassrum. Skolan ligger i de vackra omgivningarna vid randen av Limhamns kalkbrott med en vacker vy över Öresundsbron och Elinelundsgården och dess park precis bakom. Elinelundsskolan kommer så småningom att omfatta en verksamhet för 630 elever i årskurserna F-9. Målsättningen för verksamheten är Varje elevs bästa skola som vi arbetar med genom att hitta strategier för varje elev och stärka denna i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling, i skolan och på fritidshemmet.

Vi behöver dig som är intresserad av att tillsammans med oss utveckla vår nya fina skola.

Läsåret 2021/2022 kommer Elinelundsskolan att ansvara för årskurserna F-7 och kommer successivt att byggas ut.

Till skolan söker vi nu en biträdande rektor. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp, som förutom dig kommer att bestå av rektor, en administrativ chef och en biträdande rektor. Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning, om minst 180 hp med en pedagogisk inriktning. Du har ledarerfarenhet, gärna som biträdande rektor eller från annat chefs-/ledaruppdrag i skola.

Vi söker en chef som kommunicerar och har goda relationer med såväl elever, föräldrar som med sina medarbetare. Du är analytisk, arbetar metodiskt och välorganiserat och är socialt säker. Är du dessutom en person som ser positivt på tillvaron och snabbt anpassar dig till nya utmaningar ser vi det som meriterande.

Välkommen med din ansökan!

 

Om arbetsplatsen
Den nybyggda skolan ligger mitt i en framväxande ny stadsdel i Malmös södra område belägen mellan Limhamn och Hyllie. Elinelundsskolan har en spännande placering med ett naturnära läge intill det stora kalkbrottet och lärmiljöerna skapar mycket goda förutsättningar för undervisning och lärande. Skolan planeras växa till en F-9 skola. Redan detta läsår har skolan 3 förskoleklasser och två årskurs 1 knutna till enheten.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 


Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till gymnasieskola i Malmö

Biträdande rektor
Läs mer Nov 10
Veteranklubben AB arbetar med fokus på personalförsörjning, inhyrning av chefer, korttidsbemanning, Search och Headhunting. Veteranklubben AB är Golden Partners och rekryteringspartner till några av Sveriges största utbildningsföretag.

Veteranklubben arbetar med fokus på personalförsörjning, inhyrning av chefer, korttidsbemanning, organisationsutveckling, utbildningsverksamhet, ledning och utvecklingsarbete i kommuner, Search och Headhunting samt Karriärändring.  

Veteranklubben söker en bitr.rektor till en privat gymnasieskola i Malmö City

Omfattning är heltid under ca 6 månader till att börja med. Rätt person kan sedan komma att erbjudas anställning direkt av ägarbolaget. Behovet har uppstått akut och tillsättning kan komma att ske omgående, intresserade bör därför ansöka snarast.  
 
Vi söker nu dig som i första skedet vill axla konsultrollen 

Anställningsformer: Antingen anställd hos Veteranklubben eller inhyrd som underkonsult dvs. att du fakturerar överenskommet arvode, för ev. senare fast anställning hos kund.
 
Skicka din CV till länken nedan
Eller ring Connie Winsborn 072 313 88 00 för mer information
 
Lön/arvode: Ange löneanspråk i ansökan

Ansök nu

Biträdande rektor till Bäckagårdsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 2
Ref: 20212889

Arbetsuppgifter
Nu söker Bäckagårdsskolan en biträdande rektor mot åk. 3-5! 

Som biträdande rektor på Bäckagårdsskolan ansvarar du för och leder arbetet för åk.3-5. Detta innebär ett pedagogiskt utvecklingsansvar för skolverksamhet och fritidshem men även personalansvar för ca.15 medarbetare. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Skapa en organisation som präglas av lärande, där erfarenheter och kunskap sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Du blir en del av en större organisation med stort engagemang. Du är en del av skolans ledningsgrupp, bestående av fyra biträdande rektorer, administrativ chef och rektor.
På Bäckagårdsskolan får du möjlighet att:


• Utöva ett nära ledarskap
• Bli en del av en stor ledningsgrupp som arbetar tätt tillsammans.
• Tillsammans med ledningskollegor och personal skapa ett F-9 sammanhang.
• Samarbeta med ett stort EHT-team där fokus ligger på förebyggande arbete.
• Arbeta i fina lokaler med gröna omgivningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning minst motsvarande kandidatnivå (180 hp) med pedagogisk inriktning. Du har ledarerfarenhet, gärna i en roll som chef eller annat ledaruppdrag i skola. Det är meriterande om du har en rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning samt erfarenhet av arbete mot låg- och/eller mellanstadiet och EHT.

Som person har du god social kompetens, trivs i en ledande roll och ansvaret det innebär.  Att skapa goda och hållbara relationer ser du som en självklarhet och du har förmåga att möta människor i olika sammanhang. Vidare har du förmåga att väga för- och nackdelar mot varandra samtidigt som du ser till att saker och ting blir gjort. Du trivs helt enkelt i en analytisk roll nära verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen
Bäckagårdsskolan är en F-9 skola med två paralleller i varje årskurs och ca 550 elever. Skolan ligger i östra Malmö intill grönområdena Gyllins trädgård och Husie mosse. Den omgivande naturen och skolans lokaler erbjuder en kreativ och hälsosam inlärningsmiljö.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor och lärare till Mariaskolans fritidshem

Biträdande rektor
Läs mer Okt 19
Mariaskolan är en av de äldsta friskolorna i Sverige med en kristen värdegrund, och har funnits i Malmö i över 30 år. Vi har idag över 300 barn i vår grundskola (F-9) och våra två förskolor. Den kristna Skolföreningen i Malmö är en ideell föräldraförening och skolan ligger i Stadionområdet.
Mariaskolan återspeglar Malmös mångfald av barn och elever. Vi har som målsättning att forma trygga och nyfikna elever med mycket goda studieresultat.
Mariaskolans kristna värdegrund genomsyrar både förskolans, fritidshemmets och skolans verksamhet genom samtal, aktiviteter och projekt. All verksamhet på Mariaskolan och Mariaskolans förskolor bedrivs i små barngrupper och mindre klasser.
Vi önskar att skapa en god arbetsmiljö för både elever och anställda, samtidigt som vi strävar efter att hålla en hög pedagogisk nivå.
Idag arbetar ca 70 duktiga och engagerade medarbetare i Mariaskolan, och vi ser framemot att möta dig! Mariaskolan söker dig som har en kristen grundsyn och vill vara med och forma våra elever till trygga, nyfikna och demokratiska individer. Vi förutsätter att du är legitimerad lärare, är lärarstudent eller har liknande utbildning inom området.
Är du en glad och positiv person som önskar att arbeta som biträdande rektor hos oss på Mariaskolan har du chansen nu!
Som biträdande rektor på Mariaskolan blir du en mycket viktig medarbetare på skolan. Du kommer att ingå i vår ledningsgrupp tillsammans med rektor, ytterligare två biträdande rektorer och en administrativ chef. Vi samarbetar i ledningsgruppen för att få en enhetlig skola som siktar mot samma mål och som arbetar på bästa sätt för att nå dem.
Arbetsuppgifter:
Du ska tillsammans med rektor driva och inspirera pedagogerna och all personal i skolans fritidshem till vidare utveckling. Tjänsten som biträdande rektor med inriktning fritidshem är på 30-50%. Övrig tid arbetar du och samverkar i elevgrupper under fritidstid. Rollen som biträdande rektor för fritidshemmet är bred. Likväl som du arbetar med långsiktig utveckling ställs du inför att lösa dagliga uppkomna utmaningar.
- Du leder, samordnar, dokumenterar och utvecklar det pedagogiska arbetet i nära samverkan med skolans personal på låg- och mellanstadiet och skolans elevhälsoteam.
- Du har personal- och verksamhetsansvar, inkl. schemaläggning och att introducera nyanställd personal
- Du vidareutvecklar och implementerar det systematiska kvalitetsarbetet inom fritidsverksamheten
- Du ansvarar för kompetensförsörjning inom fritidshemmet
- Du har arbetsmiljöansvar enligt vår delegationsordning
- Du har ett delansvar för rastverksamheten och skolans trygghetsfrågor
Kvalifikationer:
Du har pedagogisk utbildning på eftergymnasial nivå, helst som grundlärare i fritidshem (180 p). Du har erfarenhet av arbete i fritidshem, och vi ser gärna att du tidigare har haft en ledarfunktion inom fritids eller liknande verksamhet.
Du är väl förtrogen med Lgr -11 och Skolverkets allmänna råd för fritidshemmen. Har du gått någon form av ledarutbildning, tidigare arbetat som skolledare och/eller lett ett elevhälsoteam är det meriterande.
Personliga egenskaper:
Du är positiv till inkludering och arbetar för att varje elev ska vara delaktig i det större sammanhanget utifrån sina förutsättningar och behov. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du är en lugn och förtroendeingivande person som är inspirerande och har lätt för att få med dig dina medarbetare i utvecklingsarbetet och att skapa gemensam ansvarskänsla och delaktighet.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörigheter påverkar en själv och andra. Du är tydlig i din kommunikation. Du är en beslutsam person som är självständig och handlingskraftig. Du är effektiv, strukturerad och systematisk i ditt dagliga arbete samtidigt som du är stresstålig när det behövs. Vidare har du förmåga att analysera och reflektera över verksamhetens mål och resultat samt vågar ställa de svåra frågorna i syfte att utveckla och säkerhetsställa kvaliteten i verksamheten.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80-100% fr o m 1 januari 2022.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor till Elinelundsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 29
Ref: 20212857

Arbetsuppgifter
Till nya Elinelundsskolan söker vi biträdande rektor.

Vi erbjuder en ny och vacker byggnad med luftiga moderna lokaler. På skolan finns arbetsrum för personalen och grupprum till alla hemklassrum. Skolan ligger i de vackra omgivningarna vid randen av Limhamns kalkbrott med en vacker vy över Öresundsbron och Elinelundsgården och dess park precis bakom. Elinelundsskolan kommer så småningom att omfatta en verksamhet för 630 elever i årskurserna F-9. Målsättningen för verksamheten är Varje elevs bästa skola som vi arbetar med genom att hitta strategier för varje elev och stärka denna i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling, i skolan och på fritidshemmet.

Vi behöver dig som är intresserad av att tillsammans med oss utveckla vår nya fina skola.

Läsåret 2021/2022 kommer Elinelundsskolan att ansvara för årskurserna F-7 och kommer successivt att byggas ut.

Till skolan söker vi nu en biträdande rektor. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp, som förutom dig kommer att bestå av rektor, en administrativ chef och en biträdande rektor. Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning, om minst 180 hp med en pedagogisk inriktning. Du har ledarerfarenhet, gärna som biträdande rektor eller från annat chefs-/ledaruppdrag i skola.

Vi söker en chef som kommunicerar och har goda relationer med såväl elever, föräldrar som med sina medarbetare. Du är analytisk, arbetar metodiskt och välorganiserat och är socialt säker. Är du dessutom en person som ser positivt på tillvaron och snabbt anpassar dig till nya utmaningar ser vi det som meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen
Den nybyggda skolan ligger mitt i en framväxande ny stadsdel i Malmös södra område belägen mellan Limhamn och Hyllie. Elinelundsskolan har en spännande placering med ett naturnära läge intill det stora kalkbrottet och lärmiljöerna skapar mycket goda förutsättningar för undervisning och lärande. Skolan planeras växa till en F-9 skola. Redan detta läsår har skolan 3 förskoleklasser och två årskurs 1 knutna till enheten.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Möllevångsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 1
Ref: 20212887

Arbetsuppgifter
Nu söker Möllevångsskolan dig som brinner för varje elevs bästa skola!

För att kunna satsa på ett mer nära ledarskap utökar vi ledningsgruppen och söker nu en biträdande rektor för årskurs 4-6.

Här blir du en del av en ledningsgrupp bestående av tre biträdande rektorer, en administrativ chef samt rektor. Tillsammans arbetar ni tätt för att möta både de utmaningar och fördelar som kommer med att vara en skola mitt i Malmö.

Du välkomnas av en positiv stämning och god gemenskap, både bland elever och personal. Vi arbetar i moderna och väl anpassade lokaler som ger oss bra förutsättningar i vårt arbete.

Du är underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Ta chansen att bli en del av Möllevångsskolan!

Kvalifikationer
Vi söker dig med pedagogisk examen och erfarenhet från ledaruppdrag i skolan. Det är också ett krav att du har erfarenhet från arbete i årskurs F-6.

Har du erfarenhet eller kunskap kring fritidshem är det ett plus. Likaså om du har samarbetat med EHT och har kunskap kring NPF.

Som person är du en analytisk problemlösare som får energi av att samarbeta. Det är också viktigt att du är en god lyssnare som har lätt för att förstå andra människors perspektiv.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering gör vi urval utan personligt brev. Ditt CV och dina svar på urvalsfrågorna blir en viktig del i vår bedömning. 

Om arbetsplatsen
Möllevångsskolan är en F–9-skola med lite mer än 500 elever. Vår vision och strävan är att våra elever ska bli vinnare i det framtida samhället utifrån sina individuella förutsättningar. För att detta ska bli möjligt krävs att eleverna känner sig trygga och får gedigna kunskaper inom skolans olika ämnesområden. För att följa elevernas kunskapsutveckling genomförs regelbunden uppföljning av resultaten på individ och gruppnivå. Skolans lärmiljö är präglad av goda pedagogiska relationer, språkutvecklande arbetssätt och formativ bedömning.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare.
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bäckagårdsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 1
Ref: 20212889

Arbetsuppgifter
Nu söker Bäckagårdsskolan en biträdande rektor mot åk. 3-5! 

Som biträdande rektor på Bäckagårdsskolan ansvarar du för och leder arbetet för åk.3-5. Detta innebär ett pedagogiskt utvecklingsansvar för skolverksamhet och fritidshem men även personalansvar för ca.15 medarbetare. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Skapa en organisation som präglas av lärande, där erfarenheter och kunskap sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Du blir en del av en större organisation med stort engagemang. Du är en del av skolans ledningsgrupp, bestående av fyra biträdande rektorer, administrativ chef och rektor.
På Bäckagårdsskolan får du möjlighet att:


• Utöva ett nära ledarskap
• Bli en del av en stor ledningsgrupp som arbetar tätt tillsammans.
• Tillsammans med ledningskollegor och personal skapa ett F-9 sammanhang.
• Samarbeta med ett stort EHT-team där fokus ligger på förebyggande arbete.
• Arbeta i fina lokaler med gröna omgivningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning minst motsvarande kandidatnivå (180 hp) med pedagogisk inriktning. Du har ledarerfarenhet, gärna i en roll som chef eller annat ledaruppdrag i skola. Det är meriterande om du har en rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning samt erfarenhet av arbete mot låg- och/eller mellanstadiet och EHT.

Som person har du god social kompetens, trivs i en ledande roll och ansvaret det innebär.  Att skapa goda och hållbara relationer ser du som en självklarhet och du har förmåga att möta människor i olika sammanhang. Vidare har du förmåga att väga för- och nackdelar mot varandra samtidigt som du ser till att saker och ting blir gjort. Du trivs helt enkelt i en analytisk roll nära verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen
Bäckagårdsskolan är en F-9 skola med två paralleller i varje årskurs och ca 550 elever. Skolan ligger i östra Malmö intill grönområdena Gyllins trädgård och Husie mosse. Den omgivande naturen och skolans lokaler erbjuder en kreativ och hälsosam inlärningsmiljö.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kungshögsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 22
Ref: 20212801

Arbetsuppgifter
Kungshögsskolan söker en engagerad och modig biträdande rektor som vill arbeta tillsammans med oss i vår ledningsgrupp. Det här är en möjlighet för dig som vill arbeta med skolutveckling, ta ett stort ansvar och samtidigt ha ett nära samarbete med dina kollegor och medarbetare. Ledningsgruppen består av rektor, administrativ chef och ytterligare en biträdande rektor. 

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är våra årskurser F-2 och fritidshemmet och du leder verksamheternas dagliga arbete och utveckling. Till din hjälp att leda fritidsverksamheten har du, utöver ledningsgruppen, en teamledare ute i verksamheten. 

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. 

Vi på Kungshögsskolan erbjuder dig möjligheten att bli del av en arbetsplats:


• med engagerade medarbetare
• med en närvarande skolledning
• var du får möjlighet att utvecklas, på ett personlig såväl som på ett professionellt plan, i en trygg organisation.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en akademisk examen med en pedagogisk inriktning och gärna med erfarenhet av arbete inom skola eller fritidshem. Det är en fördel om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap och vi ser det som meriterande om du har gått eller påbörjat rektorsutbildning. 

Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet. 

Då ingen arbetsdag är den andra lik hos oss är det viktigt att du är flexibel. Du har en god kommunikativ förmåga kan ta till dig information från andra, kan uttrycka dig tydligt och kan säkerställa att budskap når fram och att förväntningar är klara. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg, stabil och har god självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella utifrån ditt uppdrag i vår verksamhet för varje elevs bästa skola.

 Välkommen med din ansökan. 

Om arbetsplatsen
Kungshögsskolan är en F-6 skola med ca 530 elever. Vi arbetar för varje elevs bästa skola genom bemötande och ett likvärdigt förhållningssätt. Vi arbetar med att bygga nära relationer mellan elever och personal genom ömsesidig respekt och tillit. På skolan arbetar vi för att skapa en gemensam elevsyn med fokus på bemötande och förhållningssätt för att skapa likvärdighet, trygghet och studiero för att alla skolans elever. För att på så sätt ge goda förutsättningar för eleverna att hitta inre motivation och glädje i sitt lärande. Vi har höga, tydliga förväntningar på varje elev och möter varje elev där de befinner sig, individualiserar och anpassar undervisningen. Vi värdesätter engagemang, ansvar och ett professionellt förhållningssätt i uppdraget hos våra medarbetare. Vår skola är i en nybyggnads/ombyggnadsprocess och vi ser fram emot att flytta in i vår nya skola under läsåret 2023/2024.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligft överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Ansök nu

Biträdande rektor till Tygelsjöskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 14
Ref: 20212705

Arbetsuppgifter
Till Tygelsjöskolan söker vi nu en biträdande rektor till skolans F-3 verksamhet. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp där vi tillsammans driver skolutveckling. I ditt arbete finns det också tillgång till stödfunktioner i form av ekonomi, HR och verksamhetsuppföljning.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-,utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Att arbeta för varje elevs bästa skola. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Läsåret 21/22 och framåt fokuserar skolan på ett utvecklingsområde som vi kallar ”god undervisning”. Tanken är att vi ska vässa vårt hantverk så att vi når alla elever så de kan nå sina mål och naturligtvis så långt som möjligt. Utvecklingsområdet avser alla verksamheter och drivs av skolledning tillsammans med skolutvecklingsgruppen. Biträdande rektor är en viktig kugge i arbetet med planering, genomförande och analys.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen motsvarande minst kandidatnivå. Du har även minst två års erfarenhet som chef med personal- och arbetsgivaransvar inom fritidshemsverksamhet. Du har erfarenhet av att arbeta med system inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda F-3 verksamhet. Även erfarenhet av fackliga frågor är meriterande.

Du har en god kommunikativ förmåga och trivs i ett nära samarbete med kollegor. Du behöver en god struktur i ditt arbetssätt och en god förmåga att få med dig andra. Du är analytisk och mån om att göra ett kvalitativt och grundligt arbete.

Om arbetsplatsen
Tygelsjöskolan är skolan med cirka 330 elever i årskurs F–3. Vi arbetar med att skapa en trygg skolmiljö, därför arbetar vi mycket med värdegrunden. Vi jobbar efter den demokratiska värdegrund som finns i våra styrdokument: jämställdhet, solidaritet med de svaga och utsatta, människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet och alla människors lika värde. Det ingår i vårt uppdrag att stötta barnen i deras sociala utveckling, att lära sig att hitta goda strategier, att kunna lösa konflikter och att hantera sina känslor.

På skolan arbetar vi utifrån ett heldagsperspektiv vari alla våra verksamheter samverkar. Ett av våra ledord är tillsammans. Organisationen är strukturerad så att arbetslagen har stort inflytande över sin egen verksamhet dvs tydligt ansvar och tydligt mandat. Delaktighet och inflytande skapar grunden för arbetstillfredsställelse.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kulladalsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 14
Ref: 20212421

Arbetsuppgifter 
När en av våra biträdande rektorer går vidare i sin karriär söker vi nu en efterträdare och letar efter en biträdande rektor med ansvar för årskurserna 4 - 6 samt för våra praktiskt-estetiska lärare. Du kommer till en skola med hög lärarbehörighet där vi månar om ett tätt samarbete i en roll som ger dig utrymme till mycket frihet under ansvar. Du blir en del av skolans ledningsgrupp som utöver dig utgörs av skolans rektor, administrativ chef och ytterligare en biträdande rektor. 

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar inom ditt arbetsområde. Du kan komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag på skolan.

I din roll som biträdande rektor är du är en ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever, vårdnadshavare och personal. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som med stort engagemang vill arbeta för varje elevs bästa skola tillsammans med oss!

Du som söker har en akademisk examen med en pedagogisk inriktning. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i grundskolan, gärna i åk 4 - 6. Du har erfarenhet från någon form av ledarroll i skolan. Har du tidigare arbetat som biträdande rektor är det meriterande likaså om du genomfört någon form av ledarutbildning eller rektorsprogrammet.

Som person trivs du i en kontext med mycket folk runtomkring dig. Du skapar och upprätthåller goda relationer med såväl elever och vårdnadshavare som kollegor och medarbetare och etablerar framgångsrika samarbeten. Du har en optimistisk inställning, är öppen och visar nyfikenhet och har lätt för att anpassa dig till de skiftande omständigheter som kan förekomma i jobbet som biträdande rektor. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp, är strukturerad och ser till att saker och ting blir utförda. Du är drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare.

Välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Kulladalsskolan är en F-6-skola med ca 535 elever och på fritidshemmet går drygt 300 elever. På Kulladalsskolan arbetar du i ett nära samarbete med dina kollegor för att skapa en helhet för eleverna. Hos oss är det viktigt att se varje elevs behov och möjligheter, att varje elev känner delaktighet i en lärande gemenskap. På Kulladalsskolan får du en mycket hög andel behöriga kollegor inom alla yrkeskategorier. Skolan satsar på elevhälsa, skolbibliotek, digitalisering samt på att ständigt förbättra undervisningen, i skolan och på fritidshemmet. Alla får och förväntas vara med och bidra till utveckling för att skapa varje elevs bästa skola. Vi lär och utvecklas tillsammans.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 84 skolor, 6000 medarbetare och 34000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Hermodsdalsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 4
Ref: 20212607

Arbetsuppgifter
Nu söker Hermodsdalsskolan dig som vill vara med i arbetet för varje elevs bästa skola.

För att kunna satsa på ett mer nära ledarskap utökas skolans ledningsgrupp och vi söker nu dig som vill ta dig an uppdraget som biträdande rektor för årskurs 4-6. I ditt uppdrag kommer du även ha ansvar för skolans startgrupper, dvs förberedelseklass.

Här blir du en del av en stor ledningsgrupp bestående av fyra biträdande rektorer, en administrativ chef och rektor. Du välkomnas till en trevlig arbetsplats med gott klimat, både bland elever och personal. Här jobbar vi tillsammans och möter både den glädje och de utmaningar som kommer med att vara en skola på Hermodsdal.

Du är underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Ta chansen att bli en del av gemenskapen på Hermodsdalsskolan!

Kvalifikationer
Vi söker dig med pedagogisk examen och erfarenhet från ledaruppdrag i skola. Det är ett krav att du arbetat i grundskola och har du rektorsutbildning eller annan ledarutbildning med dig är det meriterande. Det är också ett plus om du tidigare arbetat med nyanlända elever eller på en skola där nyanlända är en stor del av verksamheten.

Du är väl förtrogen med bedömning och undervisning och har god insikt i skolans styrdokument.

Som person är du en naturlig ledare och en analytisk problemlösare. För att trivas och lyckas tror vi även att du är strukturerad och att du får energi av att vara ute i verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen
Hermodsdalsskolan är en F-9-skola med 525 elever. Fritidsverksamheten har 145 elever och präglas av en god pedagogisk miljö som låter elevernas intresse och nyfikenhet stå i centrum. På Hermodsdalsskolan ser vi varje elev! Vi arbetar med nära relationer till såväl elever som vårdnadshavare och genom regelbundna resultatdialoger anpassar vi undervisningen till varje elev. Vi står för ett elevnära skolledarskap som bland annat blir synligt genom de verksamhetsrundor vi går varje vecka och i de elevintervjuer vi genomför med varje årskurs.

Här vill vi att alla elever ska lyckas och arbetar därför för en ökad behörighet till gymnasieskolan. Aktiviteter vi arbetar med är en främjande skolmiljö, bedömning samt en läsande skola. Hermodsdalsskolan skapar varje elevs bästa skola!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Österportskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 1
Ref: 20212603

Arbetsuppgifter
Är du redo för något nytt? Brinner du för att driva det pedagogiska arbetet i en verksamhet, tycker du om att ta ansvar och göra skillnad? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som biträdande rektor på Österportskolan!

Du kommer att tillhöra skolans ledningsgrupp, bestående av rektor, två biträdande rektorer och en administrativchef. Vårt gemensamma mål är att skapa en hållbar och kvalitativ verksamhet där vi tillsammans skapar bästa förutsättningar för så väl våra elevers som våra medarbetares lärande och utveckling. Forskning och lärande ska gå hand i hand och vår verksamhet ska redan från tidig ålder genomsyras av ett språkinriktat- och differentierat arbetssätt. För att skapa samsyn och hålla en gemensam riktning på skolan har vi ett väldigt nära och transparent samarbete.

Tillsammans med övrig skolledning kommer du leda, planera och samordna utvecklingsinsatser inom tex betygsättning och bedömning, matematik och inom språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Du kommer också leda, planera och samordna för utvecklingsinsatser kopplade till vår verksamhet i förskoleklass och vårt fritidshem.

På Österportskolan erbjuds du:


• Ett gott arbetsklimat och ett trevligt kollegium med många behöriga och legitimerade lärare
• En kommunikativ, kvalitativ och transparent skolledning som leder skolan tydligt, målinriktat utifrån Malmö stads vision ”Varje elevs bästa skola”
• Nyfikna och studiemotiverade elever
• Interna fortbildningsinsatser med fokus utifrån skolans åtaganden
• En anrik skola med många härliga och lustfyllda traditioner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning minst motsvarande fil kand 180 hp, med pedagogiskinriktning. Du ska ha erfarenhet av pedagogiskt arbete i grundskola samt från en arbetsledande roll, gärna som chef eller skolledare. Har du gått någon form av ledarutbildning och/eller gått rektorsprogrammet är det meriterande. Likaså om du tidigare har arbetat med elevärenden och utvecklingsinsatser kopplade till framför allt mellanstadiet.

Vi söker dig som trivs och uppskattar att så väl arbeta i som att skapa team. Du är en analytisk person som ser hur olika delar påverkar helheten och har förmåga att utifrån det bygga vidare där det behövs. Som person är du prestigelös och du har lätt för att skapa goda och förtroendefulla relationer. Du är trygg i dig själv och i din ledarroll och har förmåga att coacha, stötta och utmana framåt.

Om arbetsplatsen
Österportskolan är en skola mitt i centrum av Malmö med både närhet till kultur och parker. Vår skola är en F-6 verksamhet och hos oss går det ca 560 elever.

På Österportskolan är vår tro att vi blir bättre när vi arbetar tillsammans och där våra beslut alltid grundar sig utifrån elevernas bästa. Vårt arbete strävar mot att alla kan, vill och vågar. Vår organisation bygger på ett distribuerat ledarskap som bidrar till stort utrymme för varje medarbetare att vara delaktig och tidigt skapa sig eget ägarskap över sin arbetssituation. Tillsammans skapar vi den bästa av skolor – så väl för våra elever som för våra medarbetare!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Klara Malmö

Biträdande rektor
Läs mer Sep 10
KLARA Teoretiska Gymnasium är skolan med ambition att vara den bästa förberedelsen för vidare studier och rusta eleverna för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och driv kan göra skillnad. Vi vill att våra elever genom sin utbildning kan bidra till att skapa en hållbar och bättre värld. Våra utbildningar genomsyras bland annat av FN:s globala mål för hållbar utveckling med en tydlig internationell prägel. Vi består av 11 skolor, från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Läs mer om oss på www.klaragymnasium.se.

Det ska inte spela någon roll vad eleverna har för bakgrund; med Klaras kompetenta lärares ledning och våra tydliga strukturer som stöd är vårt mål alltid att de ska bli väl rustade för såväl arbetsmarknad som vidare studier. Vi bygger relationer, ställer krav och uppmuntrar höga ambitioner. Goda resultat sporrar till nya framgångar och ger en starkare självkänsla. Det är detta som ger individen ökade möjligheter.

Vill du vara med på en spännande resa tillsammans med oss? Vill du vara med att påverka, utveckla och samtidigt utmanas tillsammans i vårt kommande varumärkesarbete? Ta chansen att bli en av oss!

Det här är Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö startade 2013, då med namnet Hermods Gymnasium. 2018 bytte vi namn till Klara Teoretiska Gymnasium och erbjuder våra elever tre högskoleförberedande program, SA, EK och NA. Vi är en fristående skola centralt belägen vid Malmö Live med kort promenadavstånd till Malmö Centralstation och vi har i dagsläget 225 elever och 24 medarbetare. I dagligt tal går vi under namnet Klara Malmö och har rykte om oss att vara den relativt lilla skolan med det stora hjärtat. Trevlig skolmiljö och duktiga pedagoger är saker som gör att eleverna vill gå hos oss. Vill du också bli en del av detta?

Det här söker vi

Vi söker en biträdande rektor, antingen arbetar du som en sådan idag eller så vill du anta utmaningen att arbeta som sådan med en del ledaruppdrag från skolans värld i bagaget. Vi söker dig som har en akademisk utbildning med pedagogisk inriktning. Du är en kvalitetsinriktad skolledare som brinner för att göra skillnad för alla elever. Som person är du positiv, lyhörd, kreativ och socialt kompetent. Du är en ledare som vid behov gärna rycker in operativt i verksamheten. Du har ett metodiskt och strukturerat arbetssätt och följer upp och utvärderar arbetet som görs på skolan kontinuerligt.

Du ingår som del i skolledningen som leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina kollegor, som är med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Du utmanas av att utmana dig själv, kollegor och eleverna och är inte rädd för att tänja på gränserna vad gäller nytänkande för att bidra till din egen såväl som skolans utveckling.

Det här erbjuder vi dig

Du kommer vara en del av en spännande och modern verksamhet med stora möjligheter till utveckling och inflytande. På Klara Teoretiska Gymnasium har vi självklart kollektivavtal och de förmåner och försäkringar som medföljer. Detta innefattar bland annat tjänstepension och pensionsrådgivning och utöver det har vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling via vår förmånswebb. Vidare blir du en del av norra Europas största utbildningskoncern där möjligheterna är stora för såväl personlig- som yrkesmässig utveckling.

• Tjänsten är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Om den här tjänsten låter som något för dig ansök gärna så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kring tjänsten eller processen, kontakta rektor Madeleine på telefon 0721-84 09 90 eller e-post: madeleine.fils@klaragymnasium.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor till Sorgenfriskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 15
Ref: 20212427

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta i en skolledande roll och samtidigt ansvara för viktiga kringuppdrag? Ta chansen när vi på Sorgenfriskolan nu letar efter en ny biträdande rektor. 

I din roll som biträdande rektor hos oss på Sorgenfriskolan blir du närmsta chef över ett 20-tal medarbetare, dels mot pedagogerna i våra årskurser 4-6 samt fritidshemmets personal mot samma åldrar. 

Du ingår i vår skolas ledningsgrupp tillsammans med rektor, administrativ chef och två andra biträdande rektorer. Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. I din roll som biträdande rektor är du är en ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever, vårdnadshavare och personal. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Kvalifikationer
Du som söker har en akademisk examen med en pedagogisk inriktning. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i grundskolan, gärna i åk 4-6. Du har erfarenhet från någon form av ledarroll i skolan. Har du tidigare arbetat som biträdande rektor är det meriterande. Likaså är det meriterande om du genomfört någon form av ledarutbildning eller rektorsprogrammet.

Som person får du energi av att samarbeta med andra. Du är stödjande och stöttande mot dina medarbetares och månar om deras välmående. Samtidigt tror du på ett organiserat tillvägagångssätt och planerar och organiserar därför dina arbetsuppgifter. Du har en optimistisk inställning, är öppen och har lätt för att anpassa dig till de skiftande omständigheter som kan förekomma i jobbet som biträdande rektor.

Vi erbjuder dig möjligheten till ett givande arbete på en charmig skola med gamla anor och ser fram emot att ta del av din ansökan! 

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Mitt i centrala Malmö, i en lugn och trivsam miljö, ligger Sorgenfriskolan. Vi är en F-9 skola med cirka 580 elever som sitter i en vacker 20-talsbyggnad. Vi har ett särskilt fokus på värdegrundsarbete och har därför ämnet ”livsviktigt” på schemat. Vi har samtidigt ett stort fokus på att erbjuda en god lärandemiljö för eleverna. Skoldagen ska präglas av ett tillåtande klimat med stor respekt för varandras olikheter. Här ska eleven stå i centrum och vi utgår från att alla kan.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 84 skolor, 6000 medarbetare och 34000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bäckagårdsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 20
Ref: 20212479

Arbetsuppgifter
Bäckagårdsskolan söker nu dig som vill ta dig an uppdraget som biträdande rektor mot årsukrs 6-9. Ta chansen att bli en viktig del av arbetet för varje elevs bästa skola!

Här får du:


• Möjlighet att utöva ett nära ledarskap med ca 20 medarbetare.
• Bli en del av en stor ledningsgrupp som arbetar tätt tillsammans. Förutom dig består den av administrativ chef, tre biträdande rektorer och rektor.
• Tillsammans med ledningskollegor och personal skapa ett F-9 sammanhang.
• Samarbeta med ett stort EHT-team med fokus på förebyggande arbete.
• Arbeta i fina lokaler med  gröna omgivningar.

Som biträdande rektor är du direkt underställd rektor för Bäckagårdsskolan och du verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings- uppföljnings- och samverkansansvar. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med en pedagogisk examen. Du har ett par års erfarenhet från en ledarroll i skolan och det är ett plus om du har erfarenhet från högstadiet och schemaläggning. Kunskap och erfarenhet kring EHT-arbete är också meriterande.

För att trivas och passa i rollen ska du vara en analytisk problemlösare som har lätt för att strukturera och planera. Du är en naturlig ledare som trivs med att samarbeta och som effektivt får saker att hända.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tar vi inte emot personligt brev för att kunna arbeta fördoms- och diskrimineringsfritt. Dina svar på urvalsfrågorna blir därför en viktig del i vår bedömning.

Om arbetsplatsen
Bäckagårdsskolan är en F-9 skola med två paralleller i varje årskurs och ca 550 elever. Skolan ligger i östra Malmö intill grönområdena Gyllins trädgård och Husie mosse. Den omgivande naturen och skolans lokaler erbjuder en kreativ och hälsosam inlärningsmiljö.

Bäckagårdsskolan är en hälsofrämjande skola. Ett av målen med vårt hälsofrämjande arbete är att stärka och utveckla elevens känsla av sammanhang. Det betyder att vi arbetar för att alla elever ska uppleva skolan som meningsfull och att eleverna ges möjlighet att förstå och påverka vad som händer dem där. Det gör vi bland annat genom att aktivt arbeta med medinflytande och demokratifrågor genom olika rådsgrupper. Detta läsår arbetar vi framförallt med implementeringen av Infomentor, mentorskapet och lektionsdesign.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare.
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kulladalsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 16
Ref: 20212421

Arbetsuppgifter 
När en av våra biträdande rektorer går vidare i sin karriär söker vi nu en efterträdare och letar efter en biträdande rektor med ansvar för årskurserna 4 - 6 samt för våra praktiskt-estetiska lärare. Du kommer till en skola med hög lärarbehörighet där vi månar om ett tätt samarbete i en roll som ger dig utrymme till mycket frihet under ansvar. Du blir en del av skolans ledningsgrupp som utöver dig utgörs av skolans rektor, administrativ chef och ytterligare en biträdande rektor. 

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar inom ditt arbetsområde. Du kan komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag på skolan.

I din roll som biträdande rektor är du är en ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever, vårdnadshavare och personal. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som med stort engagemang vill arbeta för varje elevs bästa skola tillsammans med oss!

Du som söker har en akademisk examen med en pedagogisk inriktning. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i grundskolan, gärna i åk 4 - 6. Du har erfarenhet från någon form av ledarroll i skolan. Har du tidigare arbetat som biträdande rektor är det meriterande likaså om du genomfört någon form av ledarutbildning eller rektorsprogrammet.

Som person trivs du i en kontext med mycket folk runtomkring dig. Du skapar och upprätthåller goda relationer med såväl elever och vårdnadshavare som kollegor och medarbetare och etablerar framgångsrika samarbeten. Du har en optimistisk inställning, är öppen och visar nyfikenhet och har lätt för att anpassa dig till de skiftande omständigheter som kan förekomma i jobbet som biträdande rektor. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp, är strukturerad och ser till att saker och ting blir utförda. Du är drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare.

Välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Kulladalsskolan är en F-6-skola med ca 535 elever och på fritidshemmet går drygt 300 elever. På Kulladalsskolan arbetar du i ett nära samarbete med dina kollegor för att skapa en helhet för eleverna. Hos oss är det viktigt att se varje elevs behov och möjligheter, att varje elev känner delaktighet i en lärande gemenskap. På Kulladalsskolan får du en mycket hög andel behöriga kollegor inom alla yrkeskategorier. Skolan satsar på elevhälsa, skolbibliotek, digitalisering samt på att ständigt förbättra undervisningen, i skolan och på fritidshemmet. Alla får och förväntas vara med och bidra till utveckling för att skapa varje elevs bästa skola. Vi lär och utvecklas tillsammans.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 84 skolor, 6000 medarbetare och 34000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

 

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Apelgårdsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 15
Ref: 20212445

Arbetsuppgifter
När en av våra biträdande rektorer nu går vidare mot en ny karriärmöjlighet söker vi dig som vill ta chansen att vara med och fortsätta utveckla vår skola.

Vi är en skola med en tydlig internationell profil! Med tekniken som accelerator mot ett djuplärande upprättar och knyter vi omvärldskontakter och kopplar ett världsperspektiv till vår undervisning! Våra omvärldskontakter gör också att vi får in och sätter fokus på språk på ett naturligt sätt i vår verksamhet.

I din roll hos oss får du ett arbetslagsansvar över ett eller två arbetslag. Inledningsvis tänker vi att arbetslagen du ansvarar över är vårt arbetslag mot årskurs 7-9 samt mot vårt elevhälsoteam. Du ingår i skolans ledningsgrupp och vår skolutvecklingsgrupp som båda leds av rektor.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer
För tjänsten vill vi att du som söker har en akademisk examen med en pedagogisk inriktning. Du har sen innan erfarenhet av arbete inom kommunal grundskola mot åren F-9. 

Har du något ledarutvecklingsprodram och/eller rektorsutbildning med dig ser vi det som meriterande. Vi ser gärna du har tidigare erfarenhet av att leda elevhälsans arbete och/eller har arbetat i en coachande roll.

Du förväntas arbeta väldigt operativt i din roll hos oss. Därför vill vi också att du har en hög samarbets-och kommunikativ förmåga.

På Apelgårdsskolan arbetar vi aktivt med vårt "why", alltså det individuella "varför" i vår tjänsteutövning. Fundera över just ditt "why" och varmt välkommen med din ansökan med möjligheten att bli del av en samspelt ledningsgrupp som jobbar i ett nära samabete, som har nära till skratt och tillvartar varandras styrkor i det dagliga arbetet! 

Om arbetsplatsen
Välkommen till oss på Apelgårdsskolan! Vi är en F-9 skola med cirka 350 elever i nordvästra delen av Rosengård i anslutning till fina grönområden. På Apelgårdsskolan sätter vi ett stort fokus på samarbete och har höga förväntningar på varandra. Vi arbetar systematiskt tillsammans med ett målinriktat utvecklingsarbete där språkutvecklande ämnesundervisning, elevdelaktighet och samarbete mellan skola och omvärlden är några av våra prioriterade utvecklingsområden.

Hos oss är ett kollaborativt lärande och ett kollegialt arbetssätt medel att utveckla sig själv, kollegiet och eleverna. Vi arbetar också mycket med digitalisering och teknologi som vi ser är viktiga acceleratorer för lärandet.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Monbijouskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 10
Ref: 20212309

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och utveckla Monbijouskolan!

Monbijouskolan är belägen i centrala Malmö och har nyligen flyttat tillbaka till nyrenoverade fräscha lokaler.

Till skolan söker vi nu en biträdande rektor. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp, som förutom dig består av rektor och en administrativ chef. Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning, om minst 180 hp med en pedagogisk inriktning. Du har ledarerfarenhet, gärna som biträdande rektor eller från annat chefs-/ledaruppdrag. Erfarenhet från arbete i friitidsverksamhet är meriterande. Rektorsutbildning och annan ledarskapsutbildning är meriterande. 

Vi söker en kvalitetsinriktad skolledare som brinner för att göra skillnad för alla elever. Som person är du positiv, lyhörd, kreativ och socialt kompetent. Du är en ledare som vid behov gärna rycker in operativt i verksamheten. Du har ett metodiskt och strukturerat arbetssätt och följer upp och utvärderar kvalitetsarbetet kontinuerligt.

 

Om arbetsplatsen
Monbijouskolan är en två-parallellig skola F-6 med ca 350 elever och 50 personal. Vi har den finaste mixen i våra elevgrupper; här finns alla möjliga bakgrunder representerade. Vi har hög behörighet på lärarsidan i vårt kollegium. Genom kollegialt lärande vässar vi gemensamt vår kompetens att möta alla elever i en differentierande och inkluderande verksamhet där alla får möjlighet att lyckas. För tillfället arbetar hela personalgruppen med Timperleys modell för kollegialt lärande, kooperativt lärande och lektionsdesign för god struktur i undervisningen.


Grundskoleförvaltningen– stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansök nu

Biträdande rektor till Apelgårdsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 10
Ref: 20212374

Arbetsuppgifter
När en av våra biträdande rektorer nu går vidare mot en ny karriärmöjlighet söker vi dig som vill ta chansen att vara med och fortsätta utveckla vår skola.

Vi är en skola med en tydlig internationell profil! Med tekniken som accelerator mot ett djuplärande upprättar och knyter vi omvärldskontakter och kopplar ett världsperspektiv till vår undervisning! Våra omvärldskontakter gör också att vi får in och sätter fokus på språk på ett naturligt sätt i vår verksamhet.

I din roll hos oss får du ett arbetslagsansvar över ett eller två arbetslag. Inledningsvis tänker vi att arbetslagen du ansvarar över är vårt arbetslag mot årskurs 7-9 samt mot vårt elevhälsoteam. Du ingår i skolans ledningsgrupp och vår skolutvecklingsgrupp som båda leds av rektor.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer
För tjänsten vill vi att du som söker har en akademisk examen med en pedagogisk inriktning. Du har sen innan erfarenhet av arbete inom kommunal grundskola mot åren F-9. 

Har du något ledarutvecklingsprodram och/eller rektorsutbildning med dig ser vi det som meriterande. Vi ser gärna du har tidigare erfarenhet av att leda elevhälsans arbete och/eller har arbetat i en coachande roll.

Du förväntas arbeta väldigt operativt i din roll hos oss. Därför vill vi också att du har en hög samarbets-och kommunikativ förmåga.

På Apelgårdsskolan arbetar vi aktivt med vårt "why", alltså det individuella "varför" i vår tjänsteutövning. Fundera över just ditt "why" och varmt välkommen med din ansökan med möjligheten att bli del av en samspelt ledningsgrupp som jobbar i ett nära samabete, som har nära till skratt och tillvartar varandras styrkor i det dagliga arbetet! 

Om arbetsplatsen
Välkommen till oss på Apelgårdsskolan! Vi är en F-9 skola med cirka 350 elever i nordvästra delen av Rosengård i anslutning till fina grönområden. På Apelgårdsskolan sätter vi ett stort fokus på samarbete och har höga förväntningar på varandra. Vi arbetar systematiskt tillsammans med ett målinriktat utvecklingsarbete där språkutvecklande ämnesundervisning, elevdelaktighet och samarbete mellan skola och omvärlden är några av våra prioriterade utvecklingsområden.

Hos oss är ett kollaborativt lärande och ett kollegialt arbetssätt medel att utveckla sig själv, kollegiet och eleverna. Vi arbetar också mycket med digitalisering och teknologi som vi ser är viktiga acceleratorer för lärandet.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 84 skolor, 6000 medarbetare och 34000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Möllevångsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 10
Ref: 20212403

Arbetsuppgifter
 Nu söker Möllevångsskolan dig som brinner för varje elevs bästa skola!

För att kunna satsa på ett mer nära ledarskap utökar vi ledningsgruppen och söker nu två biträdande rektorer till spännande uppdrag. Ett av uppdragen kommer att riktas mot årskurs 7-9 och det andra mot årskurs 4-6. Här blir du en del av en ledningsgrupp bestående av tre biträdande rektorer, en administrativ chef samt rektor. Tillsammans arbetar ni tätt för att möta både de utmaningar och fördelar som kommer med att vara en skola mitt i Malmö.

Här välkomnas du av en positiv stämning och god gemenskap, både bland elever och personal. Vi arbetar i moderna och väl anpassade lokaler som ger oss bra förutsättningar i vårt arbete.

Du är underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Ta chansen att bli en del av Möllevångsskolan!

Kvalifikationer
 Tjänst mot mellanstadiet:

Vi söker dig med pedagogisk examen och erfarenhet från ledaruppdrag i skolan. Det är också ett krav att du har erfarenhet från arbete i årskurs F-6.

Har du erfarenhet eller kunskap kring fritidshem är det ett plus. Likaså om du har samarbetat med EHT och har kunskap kring NPF.

Som person är du en analytisk problemlösare som får energi av att samarbeta. Det är också viktigt att du är en god lyssnare som har lätt för att förstå andra människors perspektiv.

Tjänst mot högstadiet:

Vi söker dig med pedagogisk examen och erfarenhet från ledaruppdrag i skolan. Har du erfarenhet av schemaläggning samt tidigare samarbetat, med eller har kunskap kring, EHT är det ett plus. Det är också en fördel om du har insikt kring socialt arbete.

Som person är du en analytisk problemlösare som har lätt för att strukturera och planera. Du har lätt för att fatta beslut och är positiv till nya idéer och tillvägagångssätt.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering gör vi urval utan personligt brev. Ditt CV och dina svar på urvalsfrågorna blir en viktigt del i vår bedömning. 

Om arbetsplatsen
Möllevångsskolan är en F–9-skola med lite mer än 500 elever. Vår vision och strävan är att våra elever ska bli vinnare i det framtida samhället utifrån sina individuella förutsättningar. För att detta ska bli möjligt krävs att eleverna känner sig trygga och får gedigna kunskaper inom skolans olika ämnesområden. För att följa elevernas kunskapsutveckling genomförs regelbunden uppföljning av resultaten på individ och gruppnivå. Skolans lärmiljö är präglad av goda pedagogiska relationer, språkutvecklande arbetssätt och formativ bedömning.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 84 skolor, 6000 medarbetare och 34000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare.
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kryddgårdsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 3
Ref: 20212340

Arbetsuppgifter
Då vår biträdande rektor går i pension söker vi nu en ny kollega till vår ledningsgrupp!

 
I uppdraget kommer du tillsammans med skolans rektor och en administrativ chef bilda skolans ledningsgrupp. Som biträdande rektor är du direkt underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings- uppföljnings- och samverkansansvar. Du arbetar du med den pedagogiska verksamheten i skola och fritidshem och på uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag som till exempel schemaläggning.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk inriktning och gärna med erfarenhet av arbete inom skola och/eller fritidshem. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledarroll och det är en fördel om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap som exempelvis biträdande rektor eller annat ledaruppdrag inom skola. Det är meriterande om du har gått eller påbörjat rektorsutbildning eller har någon annan ledarutbildning med dig.

För att trivas och lyckas i uppdraget ser vi att du har god kommunikationsförmågar organiserad och skapar en god struktur i såväl verksamheten som i ditt egna arbete. Du trivs med att leda team och tar ett stort eget ansvar i det pedagogiska ledarskapet. Du har en god kommunikativ förmåga vilket leder till att du skapar, och bibehåller, framgångsrika samarbeten med dina kollegor, medarbetare, våra elever och deras vårdnadshavare.

Välkommen med din ansökan!

 

Om arbetsplatsen
Kryddgårdsskolan är en F-6 skola med ca 390 elever. På Kryddgårdsskolan genomsyras undervisningen av de 17 globala hållbarhetsmålen! Vi arbetar både med de teoretiska grunderna, men också med att försöka omsätta dessa i praktiken. Hittills har detta bl.a. lett till att vi under våren 2019 färdigställt vårt miljöhus och även fått husdjur i form av bin i kupor som är ett direkt resultat av elevernas arbete.

Kryddgårdsskolan samarbetar med många föreningar, företag och kommunala förvaltningar för att eleverna ska få en utbildning av högsta kvalité. Vi är en rättighetsbaserad skola där stor vikt läggs vid elevernas medbestämmande och ett demokratiskt förhållningssätt.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 84 skolor, 6000 medarbetare och 34000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

 

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Ansök nu