Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Malmö

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Malmö från den arbetsgivaren.

Enhetschef till Vuxenpsykiatrimottagning Fosievägen i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 1
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri öppenvård består bland annat av tre öppenvårdsmottagningar i Malmö och Trelleborg. Vuxenpsykiatrimottagning vid Fosievägen är idag en stor mottagning som vi från hösten delar in i fyra team. På mottagningen arbetar cirka 55 medarbetare fördelat på psykiatriker, psykologer, sjuksköterskor, socionomer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt medicinsk sekreterare. Som enhetschef kommer du ansvara över för drygt 25 medarbetare som är uppdelade på två team.

Vi är en personalgrupp som arbetar med teamkänsla och som ser vikten av att arbeta i samma riktning. Den ena dagen är inte den andra lik så vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och positiv inställning. Hos oss tar alla ansvar, vi ställer upp för varandra och hjälps åt i ett varmt klimat. Arbetsplatsen präglas av ett stort engagemang för våra patienter och ett gemensamt ansvar för vår arbetsmiljö och sociala miljö. Vi eftersträvar att bemöta våra patienters behov och ge vård på rätt vårdnivå.

ARBETSUPPGIFTER
Nu välkomnar vi en ny enhetschef till vår mottagning vid Fosievägen i Malmö.

I din roll som enhetschef har du fokus på att leda, förbättra och följa upp resultat utifrån verksamhetens uppdrag och vårdprocesser. Du ansvarar för personal, budget, arbetsmiljö samt för utvecklingsarbete. Tillsammans med dina medarbetare arbetar du mot uppsatta mål, där du utvärderar och förbättrar. Vidare arbetar du aktivt och resultatinriktat för att vara en attraktiv arbetsgivare och säkerställer att rätt kompetens finns inom verksamheten. Du har ett coachande och drivande ledarskap och strävar hela tiden att arbeta värdeskapande för våra patienter. Att aktivt ta tillvara på och utveckla kompetenser hos medarbetarna är viktiga delar i din roll som chef.

Som enhetschef är du direkt underställd områdeschef och du ingår i områdets ledningsgrupp. Då din utveckling är viktig för oss kommer du erbjudas goda utvecklingsmöjligheter inom chefs- och ledarskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant universitet- eller högskoleexamen, gärna med inriktning mot hälso- och sjukvård. Du har erfarenhet av liknande befattningar med ledningsansvar för personal, verksamhet och ekonomi samt har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Därtill har du goda IT kunskaper. För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Det är även fördelaktigt om du har tidigare arbetat inom psykiatriområdet.

För att du ska passa in i rollen bör du ha god självkännedom och vara trygg i ditt ledarskap. Du har vanan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att skapa förtroende, engagemang och se varje individ, dess behov och styrkor. Du tar ansvar inom ramen för dina arbetsuppgifter och har ett öppet förhållningsätt samt ett trevligt patient- och medarbetarbemötande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Ansök nu

Enhetschef till Klinisk fysiologi och nuklearmedicin i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 23
Gör skillnad. Varje dag.

Till Skånes universitetssjukhus (Sus) hör verksamhetsområde (VO) bild och funktion, som omfattas av röntgenavdelningar samt klinisk fysiologi, nuklearmedicin och klinisk neurofysiologi i Lund, Malmö och Trelleborg. Vi är cirka 730 medarbetare som strävar efter att bedriva förstklassig diagnostik/behandling och ge våra patienter och remittenter bästa tänkbara service.

Vill du vara med på vår resa att fortsätta driva, inspirera och förbättra VO bild och funktion i Malmö? Nu söker vi en ny enhetschef till Nuklearmedicin, Malmö

Enheten utför nuklearmedicinska undersökningar av de flesta av kroppens organ, verksamheten har ett flertal gammakameror och vår PET/CT-verksamhet är omfattande. Vi arbetar gemensamt mellan Malmö och Lund för att få optimala patientflöden. Vi har både akut och elektiv verksamhet. Forskning, utveckling och utbildning är en viktig del i vårt uppdrag.

Vår arbetsplats präglas av ett driv, framåtanda, engagemang och självständighet. Vi arbetar efter Sus värderingar och värdesätter tillit, öppenhet och engagemang gentemot våra medarbetare och kollegor. Vårt verksamhetsövergripande mål är att vara en attraktiv och kunskapsstyrd arbetsplats med patienten i fokus. Större delen av verksamheten är ackrediterad.

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill erbjuda dig ett spännande uppdrag med stora möjligheter att växa och utvecklas tillsammans med oss! I din roll som enhetschef hos oss har du det övergripande ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. I rollen blir du närmsta chef för ca 30 medarbetare, vilka representeras av biomedicinska analytiker, undersköterskor, administratörer och medicinska sekreterare. Du har ett stort fokus på att utveckla medarbetare och verksamhet i ett närvarande och coachande ledarskap. Vi arbetar med tillitsbaserad styrning och våra viktigaste fokusområden är kvalitet och hög servicenivå. Du kommer att arbeta nära övriga enhetschefer, enhetsansvariga läkare, områdeschef och sektionschef. Tillsammans gör vi verksamheten ännu bättre.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som med engagemang vill driva verksamheten mot uppsatta mål och kontinuerligt utveckla och förbättra både verksamhet och medarbetare. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat och du har god förmåga att skapa dialog och verkar för en god arbetsmiljö. Du är prestigelös, lyhörd och kommunikativ med mycket god samarbetskompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker alternativt röntgensjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård, eller har annan högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård. Goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, är ett krav för tjänsten. Har du legitimation som biomedicinsk analytiker eller röntgensjuksköterska krävs språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Vidare har du flerårig erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, gärna inom klinisk fysiologi och nuklearmedicin.

Har du tidigare chefserfarenhet eller erfarenhet från arbetsledande befattning är detta meriterande. Även erfarenhet av projektledning och/eller forsknings- och utvecklingsarbete samt om du genomgått ledarskapsutbildning ser vi som meriterande.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att träffa dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef Belleuve Vårdcentral

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 11
Belleuve Vårdcentral är ett privat alternativ till den offentliga vården. Vår målsättning är att finnas till hands när du behöver oss och att erbjuda dig hälso- och sjukvård med hög kvalité.
Vårdcentralen öppnas till patienter 2022-10-03
Vår målsättning är att utveckla verksamheten utifrån de behov och den service som våra patienter efterfrågar.
Vår ambition är att erbjuda kunder vård av hög kvalitet .
Vi söker nu en enhetschef som vill fortsätta utveckla verksamheten mot att möta framtidens primärvård. Primärvården är inne i ett förändringsarbete med stort fokus på digital utveckling där du som enhetschef har en viktig roll i detta spännande arbete. Som enhetschef tar du ett stort ansvar för det operativa arbetet på vårdcentralen men har också en naturlig del i det strategiska arbetet lokalt .
I din roll som enhetschef har du ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. Du tar initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten. I ditt ledarskap ser du verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Vidare ansvarar du för den dagliga driften där du leder och fördelar arbetet på mottagningen samt arbetar proaktivt så att resurserna används på ett optimalt sätt.
Som enhetschef ingår du i vår ledningsgrupp och du kommer även att samarbeta med din verksamhetschef i det dagliga arbetet.
KVALIFIKATIONER
- Högskoleexamen inom ett för tjänsten relevant yrkesområde.
Meriterande för tjänsten är:
- Utbildning inom hälso- och sjukvård.
- Erfarenhet av arbete inom primärvård.
- Erfarenhet av arbete i ledande positioner.
- Utbildning inom ledarskap.
Vi välkomnar dig som är engagerad och har viljan och kapaciteten för att utveckla medarbetare och verksamhet. Du är en kommunikativ person som är lyhörd för medarbetarna och tycker att det är viktigt med delaktighet, samtidigt som du har integritet och kan ta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. För ett framgångsrikt samarbete tror vi även att du är en positiv person som vill vara med och bidra till arbetsglädje.
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Ansök nu

Enhetschef till Ortopediavdelning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 1
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i ett ledarskap med möjlighet att påverka, förändra och utveckla en av Sveriges största ortopediska verksamheter? Då ska du söka denna tjänst!

Verksamhetsområde (VO) ortopedi består av cirka 560 medarbetare fördelat inom öppen- och slutenvård. Öppenvården består av mottagningar, sekretariat, fysioterapi och arbetsterapi. Slutenvården består av fyra avdelningar där vi arbetar i tvärprofessionella team samt en ankomstavdelning. Verksamheten bedriver såväl högspecialiserad vård som bred ortopedisk verksamhet och har enheter i både Malmö och Lund. Vi samarbetar med flera avdelningar på sjukhusen, vilket ger ett brett sjukdomspanorama samt ett stimulerande arbete. Vi fokuserar på vård, forskning och utbildning, vilket är grunden för en förbättrad vård och förhöjning av människors livskvalité.

Ortopediavdelning 3 i Malmö är en slutenvårdsavdelning med inriktning på både akut och elektiv verksamhet. På avdelningen vårdas vuxna med ortopediska skador. I dagsläget har avdelningen 14 vårdplatser med en ambition om att så snart bemanningssituationen tillåter det öppna upp till 20 platser varav några är tänkta att hantera ankomstflödet till ortopedens operation samt viss dagvårdsverksamhet. Avdelningen arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och alltid med fokus på personcentrerad vård. Verksamheten bedrivs i samverkan och i nära samarbete med grannavdelningarna 1 och 2.


ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill bli enhetschef för ortopediavdelning 3 och vill fortsätta driva vår verksamhet framåt!

Inom verksamhetsområde ortopedi arbetar vi övergripande för att skapa ett verksamhetsområde där alla personalgrupper trivs och har goda förutsättningar för samarbete och utveckling. En av dina viktigaste arbetsuppgifter som enhetschef är att arbeta för att skapa en god arbetsmiljö som gör att alla har arbetsglädje och gemensam respekt för varandra. I rollen som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi och blir närmsta chef för personalgruppen som består av undersköterskor och sjuksköterskor. Dessa arbetar i team med andra yrkeskategorier på avdelningen. Organisatoriskt rapporterar du direkt till områdeschefen och ingår i enhetens närledningsgrupp för slutenvård.

Vi erbjuder möjlighet till mentorskap, handledning och chefscoachning samt ledarutbildning efter dina behov och önskemål, för att skapa bra förutsättningar och stöd för dig i ditt ledaruppdrag.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom vårdområdet eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du behöver även ha hälso- och sjukvårdskompetens där det är meriterande om du tjänstgjort inom slutenvård. Vi vill även att du har chefserfarenhet samt erfarenhet av att framgångsrikt leda förändringsarbete. Goda IT-kunskaper och kunskaper i svenska i både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Har du sedan tidigare lett strategiskt omvårdnadsarbete ser vi det som meriterande.

Som ledare agerar du som ett föredöme och har lust, mod och vilja att leda. Du har ett närvarande ledarskap och arbetar aktivt för att entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. Att leda verksamheter i tillväxt är något du är van vid och du har lätt för att skapa driv och engagemang i verksamheten.
I rollen som enhetschef är det viktigt att du har förmågan att leda en verksamhet med helhetssyn, handlingskraft och förmår att skapa ett klimat som främjar nytänkande. Det är av stor vikt för denna tjänst att du även har intresse för och förmåga att på ett övergripande plan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du kan fatta och genomföra beslut. Samtidigt är du lyhörd och kan se den enskilda individen. Vidare så kan du förmedla verksamhetens mål på ett tydligt sätt och inspirerar medarbetarna till att gemensamt arbeta mot dessa. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. Ledarskapet ställer krav på struktur, god samarbetsförmåga, tillit och arbete efter våra gemensamma värderingar.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.
Vi planerar att hålla intervjuer den 29 juli.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kundansvarig med chefs-och personalansvar inom personlig assistans i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 13
Vi söker nu en ny kundansvarig till vårt kontor i Malmö.

På Nordström assistans kommer du att arbeta med helheten kring våra kunders personliga assistans. Det innebär att du kommer att ha ansvar för såväl kunder som assistenter. Med din kunskap och med ett personligt engagemang bidrar du till att skapa trygghet för våra kunder och se till att våra assistenter känner arbetsglädje och stolthet i sin arbetssituation.

Kundansvariga på Nordström assistans arbetar med personalplanering (rekrytering och bemanning), arbetsrätt samt arbetsmiljö och budget- och resultatarbete inom ramen för LSS-lagstiftningen. Det innebär ett arbete med helheten kring våra kunders personliga assistans och ett ansvar för såväl kunder som assistenter. I tjänsten krävs såväl kunskap som engagemang för att skapa trygghet för våra kunder i deras vardag och för att våra assistenter ska känna arbetsglädje, stolthet och lugn i sin arbetssituation.

Våra Kundansvariga har akademisk examen eller erfarenheter som motsvarar en sådan. De brinner för att leda, organisera och vidareutveckla arbetsgrupper. Vidare är våra Kundansvariga en integral del av vår verksamhet och dess utveckling. De är personer som vågar fatta egna beslut, lära sig nya saker och vågar ta hjälp när det så behövs samt att prioritera. Kundansvariga besitter också ett tydligt kundfokus samt en stor dos social kompetens och servicekänsla.

I kontakten med samarbetspartners och myndigheter är Kundansvariga representanter för Nordström Assistans och ska som sådana verka för ett gott samarbete där vi strävar efter bästa möjliga utfall för våra kunder inom ramen för de regelverk som Nordström Assistans har att förhålla sig till.

Tjänsten är på heltid och är främst förlagd på kontorstid, men innefattar också en del resor och sena kvällar för att vi skall kunna ge våra kunder allra bästa service. Du kommer att ingå i ett team av flera kundansvariga på vårt Malmökontor men du samarbetar även över kontorsgränserna med kollegor över hela landet.

Övernattningar på annan ort förekommer. Tjänsten påbörjas som en provanställning i sex månader med start omgående. Individuell lönesättning. Kollektivavtal. För mer info, maila: david@nordstromassistans.se

Vi på Nordström Assistans är övertygade att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro.

Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag personlig assistans i hela Sverige och utgår från regionalkontoren i Stockholm, Malmö, Jönköping, Västervik och Gällivare. Vår framgång vilar på våra medarbetare och vi söker dig som vill vara en del av vårt team!

Ansök nu

Chefskonsult till ett ortopedcenter

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 8
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering söker
en person för en chefstjänst på en ortopedcenter i en ort i Skåne.

Du ska ha gedigen kompetens inom det ortopedtekniska verksamhetsområdet och som eventuellt har arbetat kliniskt inom ortopedteknik. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet i en ledarskaps- eller chefsroll.

Det gäller ett konsultuppdrag på ett år till att börja med och med start snarast.


Arbetsuppgifter
Du kommer vara närmsta chef för ca 12 ortopedingenjörer. Rollen rapporterar till verksamhetschef.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.


Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 24 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Enhetschef till kirurgi-, bröst- och melanommottagning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 4
Gör skillnad. Varje dag.

Drivs du av att arbeta med ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla våra mottagningar tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara en unik möjlighet för dig!

Verksamhetsområde (VO) kirurgi och gastroenterologi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) innefattar kirurgisk och gastroenterologisk verksamhet i Lund och Malmö samt kirurgisk verksamhet i Landskrona. Vi bedriver akut, specialiserad och högspecialiserad vård med både regionala och nationella uppdrag, här arbetar cirka 790 medarbetare.

På kirurgi-, bröst- och melanommottagning vårdar vi patienter som behöver kirurgisk behandling. Det kan till exempel vara bröstcancer eller större godartade knölar i bröstkörteln, hudcancer, gallstenssjukdomar, olika typer av bråck, tarmsjukdomar, svåra problem med ändtarm och stomivård. På våra mottagningar arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeuter, specialistläkare, dietister och kuratorer.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, personal samt budget och här leder du det dagliga arbetet för sjuksköterskor och undersköterskor på de båda enheterna tillsammans med enhetscheferna för rehab och administration och enhetsansvarig läkare. Du har nära samarbete med de andra enhetscheferna i verksamhetsområdet och deltar i det strategiska arbetet i närledningsgrupp för både elektiv och akut kirurgi där vi tillsammans arbetar för hållbar planering för produktion, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, ekonomi och personalvård. I närledningsgruppen delar enheterna sina resultat och diskuterar utmaningar i det dagliga arbetet och framtiden.

En viktig del i arbetet är att tydliggöra mål och uppdrag för den kirurgiska verksamheten i Malmö tillsammans med medarbetarna och arbeta för samverkan och samordning i ett helhetsperspektiv med andra enheter på Skånes universitetssjukhus, men också verksamheter utanför sjukhuset. Du arbetar med medarbetarskapet och arbetsmiljön med omtanke och hjälpsamhet i medarbetar- och lönesamtal samt arbetsplatsträffar.

Att leda planeringen av kirurgimottagningens flytt till nya lokaler i nya sjukhusområdet Malmö (NSM) är också en mycket spännande del i uppdraget som enhetschef att se fram emot!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med relevant godkänd universitets- eller högskoleutbildning, gärna legitimerad sjuksköterska då du leder omvårdnadsarbetet på enheten. Vi ser gärna att du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet. Om du har en ledarskapsutbildning är det meriterande. Du har kunskap i och förståelse för de olika roller som medarbetare tar i förändring och är tydlig i ditt ledarskap med förmåga att fatta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Din kommunikativa förmåga är av största vikt för relationer med medarbetare i teamet och andra verksamheter och du ser värdet av att bekräfta medarbetarnas arbetsinsatser och utveckling! Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan, redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Akutmottagning barn och ungdom i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 8
Gör skillnad. Varje dag.

Akutmottagning barn och ungdom i Malmö växer och utvecklas i stor omfattning därför söker vi nu en ytterligare enhetschef som kan fortsätta leda arbetet i positiv riktning tillsammans med ordinarie enhetschef i ett parledarskap. Ni kommer tillsammans med ledning för verksamhetsområde (VO) barnmedicin och medarbetarna fortsätta leda och utveckla enheten.

Akutmottagning barn och ungdom i Malmö tar emot barn- och ungdomar som ännu inte har fyllt 18 år som är i akut behov av bedömning och vård. Vi tillhör VO barnmedicin och finns geografiskt i akut-, infektionshuset direkt i anslutning till vuxenakuten med vilken vi har ett nära samarbete. Ständig utveckling av arbetssätt, teamträning och utbildning är en del av de framgångsfaktorerna som gjort barnakuten till det den är idag; en barnakut som bedriver vård av högsta kvalitet och en attraktiv arbetsplats där man trivs och gemensamt bidrar till den goda arbetsmiljön. Vi är en stor och växande barnakutmottagning som med krafter som engagemang, energi och glädje kommer att möta framtidens behov.

ARBETSUPPGIFTER
Har du intresse av att leda, engagera och utveckla barnsjukvården? Är du en trygg person med mod att driva och tänka nytt? Då kan du vara den vi letar efter som tillsammans med ordinarie enhetschef, medarbetare, enhetsansvarig läkare och övriga nyckelpersoner fortsätter arbetet med att utveckla barnakuten.

Vi söker dig som har god förmåga att leda och motivera dina medarbetare genom ett närvarande ledarskap. Genom din kommunikativa förmåga och lyhördhet skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Du kan såväl leda som delta i förändringsprocesser och är den trygga punkten som dina medarbetare känner tillit till.

Inom ansvarsområdet som enhetschef ingår verksamhet, ekonomi och personal. Du blir, tillsammans med din enhetschefskollega, närmsta chef för sjuksköterskor, barnsköterskor/undersköterskor och receptionister, totalt idag cirka 50 medarbetare. I arbetsuppgifterna ingår att organisera det dagliga arbetet och att leda och skapa förutsättningar för att driva verksamhetsutveckling tillsammans med din chefskollega. Du arbetar aktivt med medarbetar- och arbetsmiljöfrågor genom att tydliggöra och kommunicera verksamhetens mål och uppdrag samt genom att skapa delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen.

Nära samarbetspartner i arbetet är, förutom din enhetschefskollega, den enhetsansvariga läkaren samt specialistsjuksköterskor med specifikt ansvar för utbildning och klinisk handledning. Du som enhetschef ingår i verksamhetsområde barnmedicins ledningsgrupp. Vidare ingår du även i närledningsgrupp område akut/infektion. Du har områdeschefen som din närmsta chef. Till stöd har du även HR-specialist, ekonom samt verksamhetsutvecklare.

Som ny chef hos oss får du en omfattande introduktion och du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter inom chefs- och ledarområdet. Vi erbjuder ett spännande, utmanande och varierat arbete tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare och chefskollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Tidigare chefs- och ledarerfarenhet inom sjukvård samt erfarenhet av arbete inom barnsjukvård är meriterande för tjänsten.

För oss är det betydelsefullt att du vill bidra med din kompetens, glädje och engagemang för att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö på en arbetsplats i ständig utveckling. En viktig del för en trivsam arbetsplats är viljan att skapa ett gott samarbete och att på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Vi ser därför att du är en person som värderar samarbete, är lyhörd och kommunikativ för att på ett tydligt sätt kunna kommunicera visioner, värdegrund, mål och strategier. Din roll är att coacha och utveckla dina medarbetare samt organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt tillsammans med den nuvarande enhetschefen och medarbetarna.

Du är resultat- och målinriktad och arbetar långsiktigt samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Du är van vid att fatta och genomföra beslut. Vidare är det naturligt för dig att företräda verksamheten och arbetsgivaren. För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och ha förmåga att kunna prioritera och se verksamhetsområdet ur ett helhetsperspektiv. Du och din enhetschefskollega behöver aktivt arbeta i ett nära och gott samarbete med enhetsansvariga läkare och chefskollegor. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Observera att i den här rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med personlighetstest för att bedöma vilken kandidat som är mest lämplig för tjänsten.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschefer i Malmö - Bli en av oss!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 30
Välkommen till en värderingsstyrd organisation

I din roll som Verksamhetschef arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla verksamheten. Du rapporterar direkt till Regionchef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Vi har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.

Beskrivning av tjänsten

Som verksamhetschef ansvarar du för verksamhetens medarbetare, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. Du får tillgång till ett färdigt koncept som grundar sig på ett väl inarbetat kvalitetsarbete och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med stöd från regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR-avdelning.

Vi erbjuder

- Utbildningar
- Utvecklingsmöjligheter
- Personalförmåner
- Trygga anställningsvillkor
- Digitala arbetsverktyg


Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning så som socionom, sjuksköterska eller annan eftergymnasial utbildning som ger likvärdig kompetens. Tjänsten kräver att du har minst 3 års erfarenhet av ledande befattning inom hälso-och sjukvård och/eller social omsorg, meriterande inom privat omsorg.

Vi söker dig som sätter kunden i centrum och vill skapa värde för dem och deras anhöriga. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Ytterligare erfarenhet från servicesektorn och/eller erfarenheter inom försäljning är meriterande.

Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. På Attendo arbetar vi tillsammans för vår vision att stärka individen. Detta gör vi genom våra värderingar kompetens, omtanke och engagemang som fungerar som ledord i vårt dagliga arbete. Med din värdefulla kunskap och kompetens är du en nyckelperson i företaget och du ses som en viktig lagspelare för att utveckla verksamheten i nära samarbete med din chef.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi går igenom ansökningar löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ansök nu

Interimchef på psykiatrisk avdelning i Skåne

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 11
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering söker
Interimistisk enhetschef på en vuxenpsykiatrisk klinik i Skåne under perioden 15 juni - 31 december 2022.

Krav för tjänsten är att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt annan högskoleutbildning och har chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård, helst inom psykiatri. Du ska ha arbetat inom en psykiatrisk verksamhet, beroendevård eller annan sjukvård och ha erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som enhetschef på låsta avdelningar i en ort i Skåne under tiden för uppdraget.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.


Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 24 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Interimchef på psykiatrisk avdelning i Skåne

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 11
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering söker
Interimistisk enhetschef på en vuxenpsykiatrisk klinik i Skåne under perioden 15 juni - 31 december 2022.

Krav för tjänsten är att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt annan högskoleutbildning och har chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård, helst inom psykiatri. Du ska ha arbetat inom en psykiatrisk verksamhet, beroendevård eller annan sjukvård och ha erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som enhetschef på låsta avdelningar i en ort i Skåne under tiden för uppdraget.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.


Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 24 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Interimschef på psykiatrisk avdelning i Skåne

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 11
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering söker
Interimistisk enhetschef på en vuxenpsykiatrisk klinik i Skåne under perioden 15 juni - 31 december 2022.

Krav för tjänsten är att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt annan högskoleutbildning och har chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård, helst inom psykiatri. Du ska ha arbetat inom en psykiatrisk verksamhet, beroendevård eller annan sjukvård och ha erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som enhetschef på låsta avdelningar i en ort i Skåne under tiden för uppdraget.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.


Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 24 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Interimschef på psykiatrisk avdelning i Skåne

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 16
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering söker
Interimistisk enhetschef på en vuxenpsykiatrisk klinik i Skåne under perioden 15 juni - 31 december 2022.

Krav för tjänsten är att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt annan högskoleutbildning och har chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård, helst inom psykiatri. Du ska ha arbetat inom en psykiatrisk verksamhet, beroendevård eller annan sjukvård och ha erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som enhetschef på låsta avdelningar i en ort i Skåne under tiden för uppdraget.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.


Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 24 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Enhetschef till kirurgi-, bröst- och melanommottagning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 12
Gör skillnad. Varje dag.

Drivs du av att arbeta med ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla våra mottagningar tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara en unik möjlighet för dig!

Verksamhetsområde (VO) kirurgi och gastroenterologi vid Skånes universitetssjukhus (Sus) innefattar kirurgisk och gastroenterologisk verksamhet i Lund och Malmö samt kirurgisk verksamhet i Landskrona. Vi bedriver akut, specialiserad och högspecialiserad vård med både regionala och nationella uppdrag, här arbetar cirka 790 medarbetare.

På kirurgi-, bröst- och melanommottagning vårdar vi patienter som behöver kirurgisk behandling. Det kan till exempel vara bröstcancer eller större godartade knölar i bröstkörteln, hudcancer, gallstenssjukdomar, olika typer av bråck, tarmsjukdomar, svåra problem med ändtarm och stomivård. På våra mottagningar arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeuter, specialistläkare, dietister och kuratorer.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, personal samt budget och här leder du det dagliga arbetet för sjuksköterskor och undersköterskor på de båda enheterna tillsammans med enhetscheferna för rehab och administration och enhetsansvarig läkare. Du har nära samarbete med de andra enhetscheferna i verksamhetsområdet och deltar i det strategiska arbetet i närledningsgrupp för både elektiv och akut kirurgi där vi tillsammans arbetar för hållbar planering för produktion, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, ekonomi och personalvård. I närledningsgruppen delar enheterna sina resultat och diskuterar utmaningar i det dagliga arbetet och framtiden.

En viktig del i arbetet är att tydliggöra mål och uppdrag för den kirurgiska verksamheten i Malmö tillsammans med medarbetarna och arbeta för samverkan och samordning i ett helhetsperspektiv med andra enheter på Skånes universitetssjukhus, men också verksamheter utanför sjukhuset. Du arbetar med medarbetarskapet och arbetsmiljön med omtanke och hjälpsamhet i medarbetar- och lönesamtal samt arbetsplatsträffar.

Att leda planeringen av kirurgimottagningens flytt till nya lokaler i nya sjukhusområdet Malmö (NSM) är också en mycket spännande del i uppdraget som enhetschef att se fram emot!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med relevant godkänd universitets- eller högskoleutbildning, gärna legitimerad sjuksköterska då du leder omvårdnadsarbetet på enheten. Vi ser gärna att du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet. Om du har en ledarskapsutbildning är det meriterande. Du har kunskap i och förståelse för de olika roller som medarbetare tar i förändring och är tydlig i ditt ledarskap med förmåga att fatta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Din kommunikativa förmåga är av största vikt för relationer med medarbetare i teamet och andra verksamheter och du ser värdet av att bekräfta medarbetarnas arbetsinsatser och utveckling! Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan, redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Ortopediavdelning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 13
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta i ett ledarskap med möjlighet att påverka, förändra och utveckla en av Sveriges största ortopediska verksamheter? Då ska du söka denna tjänst!

Verksamhetsområde (VO) Ortopedi består av cirka 560 medarbetare fördelat inom öppen- och slutenvård. Öppenvården består av mottagningar, sekretariat, fysioterapi och arbetsterapi. Slutenvården består av fyra avdelningar där vi arbetar i tvärprofessionella team och en ankomstavdelning. Verksamheten bedriver såväl högspecialiserad vård som bred ortopedisk verksamhet och har enheter i både Malmö och Lund. Vi samarbetar med flera avdelningar på sjukhusen, vilket ger ett brett sjukdomspanorama och ett stimulerande arbete. Vi fokuserar på vård, forskning och utbildning, vilket är grunden för en förbättrad vård och förhöjning av människors livskvalité.

Ortopediavdelning 3 i Malmö är en slutenvårdsavdelning med inriktning på både akut och elektiv verksamhet. Inriktningen på avdelningen är mot rygg- och nackskador samt att upptagningsområdet är södra sjukvårdsregionen. Avdelningen arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och alltid med fokus på personcentrerad vård. Verksamheten bedrivs i samverkan och i nära samarbete med grannavdelningarna 1 och 2.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill bli enhetschef för Ortopediavdelning 3 och vill fortsätta driva vår verksamhet framåt!

Inom verksamhetsområde Ortopedi arbetar vi övergripande för att skapa ett verksamhetsområde där alla personalgrupper trivs och har goda förutsättningar för samarbete och utveckling. En av dina viktigaste arbetsuppgifter som enhetschef är att arbeta för att skapa en god arbetsmiljö som gör att alla har arbetsglädje och gemensam respekt för varandra. I rollen som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi och blir närmsta chef för personalgruppen som består av undersköterskor och sjuksköterskor. Dessa arbetar i team med andra yrkeskategorier på avdelningen. Organisatoriskt rapporterar du direkt till områdeschefen och ingår i enhetens närledningsgrupp för slutenvård.

Vi erbjuder möjlighet till mentorskap, handledning och chefscoachning samt ledarutbildning efter dina behov och önskemål, för att skapa bra förutsättningar och stöd för dig i ditt ledaruppdrag.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom vårdområdet eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet från någon form av ledande roll, exempelvis samordnare eller teamledare och har du dessutom varit chef med personalansvar ser vi det som meriterande. Vidare ser vi det som ett krav att du har erfarenhet av att arbeta inom sjukvården och det är positivt om du har genomgått chefs- eller ledarskapsutbildning. Goda IT-kunskaper och kunskaper i svenska i både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som ledare agerar du som ett föredöme och har lust, mod och vilja att leda. Du har ett närvarande ledarskap och arbetar aktivt för att entusiasmera, motivera och utveckla dina medarbetare. I rollen som enhetschef är det viktigt att du har förmågan att se helhetsperspektivet och att du kan fatta och genomföra beslut. Samtidigt är du lyhörd och kan se den enskilda individen. Vidare så kan du förmedla verksamhetens mål på ett tydligt sätt och inspirerar medarbetarna till att gemensamt arbeta mot dessa. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. Ledarskapet ställer krav på struktur, god samarbetsförmåga, tillit och arbete efter våra gemensamma värderingar.

Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till VE Geriatrik öppenvård och forskning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 19
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik på Skånes universitetssjukvård (SUS), består av ca 750 medarbetare. Vi bedriver specialiserad vård och har regionala uppdrag för många diagnoser. Mycket forskning och utveckling bedrivs inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör. Verksamhetsområdet har slutenvårdsplatser på alla tre verksamhetsorterna. Öppenvården är omfattande med både mottagningar och mobila team.

VE Geriatrik består, utöver den mottagning vi söker en ny chef till av en slutenvårdsavdelning i Lund och en i Malmö. I mottagningsenheten ingår körkorts- trycksår- och geriatrisk öppenvård. De olika mottagningarna har uppdrag inom SUS, kommunerna och primärvård.

Som chef inom VE Geriatrik öppenvård/forskning har du ansvar för ett 30 tal medarbetare som arbetar på de olika mottagningarna, administrativa enheten samt de tillhörande forskningsprojekten. Vårdenhet (VE) Geriatrik har ett nära samarbete mellan mottagningarna och slutenvårdsenheterna inom VO.

Verksamheten bedriver högspecialiserad vård och arbetar med prevention, bedömning och behandling. De olika professionerna inom forskningsprojekten, utbildningsaktiviteterna samt mottagningsverksamheterna arbetar gentemot den geriatriska populationen. Forskning och utbildning är viktiga delar av vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en nyfiken och driven enhetschef som vill anta utmaningen att tillsammans med medarbetarna och forskningsledaren driva verksamheten framåt.

Som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet och ekonomi och är ansvarig för enhetens personal som består av sjuksköterskor, vårdutvecklare, psykolog, beteendevetare, fysioterapeut och administrativ personal. Du arbetar aktivt med medarbetar- och arbetsmiljöfrågor genom att tydliggöra och kommunicera verksamhetens mål och uppdrag samt genom att skapa delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen. Som enhetschef faciliterar du samarbetet och fokuserar på att enheten fungerar i sin helhet och erbjuder en mycket hög kvalitet av sjukvård för patienterna.

Tjänsten innefattar ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten uppsatta mål, främja en god arbetsmiljö, gott samarbete och kostnadseffektivitet. Du följer lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området.

Geriatrik är ett område i utveckling och i takt med att vår befolkning blir äldre kommer vi inom vården att behöva tänka nytt som chef kommer du tillsammans med dina chefskollegor och medarbetare att få möjlighet att vara med i och påverka denna utveckling. I tjänsten ingår även att leda enhetens arbete mot införandet av det nya digitala vårdsystemet.

Till din hjälp finns administrativt chefsstöd och forskningssamordnare. Organisatoriskt är du direkt underställd områdeschef.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en universitets- eller högskoleutbildning, gärna inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har chefs- eller ledarskapserfarenhet, likaså chefs-/ledarskapsutbildning. Har du erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete, forskning samt erfarenhet inom geriatrik är det meriterande. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och att du har hög kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som har god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Genom din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Du kan såväl leda som delta i förändringsprocesser och är den trygga punkten som dina medarbetare känner tillit till. Din roll är att coacha och utveckla dina medarbetare samt organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du är resultat och målinriktad och arbetar långsiktigt samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att företräda verksamheten och arbetsgivaren.
För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och ha förmåga att kunna prioritera och se verksamhetsområdet ur ett helhetsperspektiv samt att arbeta aktivt för ett gott samarbete med enhetscheferna på slutenvårdsenheterna och sektionschef. Tillsammans driver ni de operativa frågorna i er närledningsgrupp.

I den här rekryteringsprocessen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att intervjuer kommer att ske under annonseringstiden. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser framemot din ansökan redan idag!

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer olika chefstester att utföras på slutkandidaterna.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till enheterna Minneshälsan samt Kognition och migration i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 13
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik (VO NRMG) på Skånes universitetssjukvård (Sus) består av drygt 750 medarbetare. Vi bedriver specialiserad vård och har regionala uppdrag för många diagnoser. Vidare bedrivs forskning och utveckling inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör. Vi har även slutenvårdsplatser på alla tre verksamhetsorterna. Vår öppenvård är omfattande med både mottagningar och mobila team.

Vårdenhet minnessjukdomar är en specialistverksamhet, belägen i centrala Malmö vid Triangeln, som erbjuder utredning och behandling av misstänkta demenstillstånd/kognitiv svikt hos såväl äldre som yngre personer. Vårdenheten består av två enheter och har en väl utbyggd öppenvård. Vi arbetar i nära samarbete med primärvård, kommun samt övriga specialistenheter inom Sus.

Enheten Minneshälsan utför fördjupade utredningar, bedömningar och insatser för Minnesklinikens patienter; personer med förvärvad kognitiv svikt. Enheten består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer och psykologer som arbetar tillsammans med minnesmottagningen i flera multidisciplinära team.

Enheten för Kognition och migration, tidigare Migrationsskolan, är en strategisk enhet som arbetar för att demensvårdens samtliga delar, utredning, diagnos, behandling samt omvårdnad och stöd ska vara jämlik och säker för alla, med fokus på utrikesfödda. Kognition och migration arbetar med implementering av arbetsmetoder, kunskapsspridning och samverkan för en jämlik och säker demensvård. Enheten bevakar, sammanställer och sprider kunskap om demensvården ur ett migrationsperspektiv. Därtill har enheten ett regionalt uppdrag.

ARBETSUPPGIFTER
Är du vår nya enhetschef? Hos oss får du ett spännande uppdrag för två enheter!

Som enhetschef för Minneshälsan och Enheten för Kognition och migration har du ansvar för två olika enheter med olika uppdrag. I rollen ansvarar du för såväl verksamhet, ekonomi som personal. Du blir närmsta chef för tretton medarbetare på Minneshälsan och fem medarbetare på Migration och kognition, som är utvecklare och administratörer. Som enhetschef har du även ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheterna för att nå uppsatta mål samt främja en god arbetsmiljö, ett gott samarbete och kostnadsmedvetenhet. Hos oss kommer du till två verksamheter med medarbetare som har gedigen kompetens och ett eget driv. För dig som enhetschef handlar det därför om att ta vara på kraften och kompetensen som finns i medarbetargruppen för att driva utveckling inom verksamheten.

Din närmaste chef är områdeschefen för i VE neurologi och VE minnessjukdomar. Du ingår VE minnessjukdomars närledningsgrupp tillsammans med områdeschef, sektionschef, två enhetschefskollegor och enhetsansvariga läkare. Till ditt stöd har du chefsstöd, verksamhetsområdets HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare samt medarbetare som stödjer i driftsfrågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant universitet- eller högskoleexamen med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annan universitet- eller högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av liknande befattningar med ledningsansvar för personal, verksamhet och ekonomi, och du har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Därtill har du goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om din erfarenhet är från arbete inom hälso- och sjukvård eller rehabilitering. Vi ser gärna att du har ett intresse för eller erfarenhet av forskning, då detta är en viktig del av verksamheten i VE minnessjukdomar.

Som person har du en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Vidare är du trygg i dig själv och agerar som ett föredöme för dina medarbetare samt kommunicerar och coachar på ett sätt som inspirerar och engagerar. Du har en förmåga att på ett lyhört sätt skapa förtroende hos var och en samt se varje individ och dess behov och styrkor. Du är en trygg person som bidrar till goda samarbeten och som uppskattar att arbeta i samverkan med olika yrkeskategorier samt ser mervärdet detta ger både för verksamheten och patienten. Därtill är du strukturerad och har god förmåga att på ett pedagogiskt sätt visa tydlighet i vart verksamheten är på väg.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Skånes universitetssjukvård är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 13
Vi söker just nu en tillfällig enhetschef för uppdrag på sjukhus i Malmö.

Uppdraget sträcker sig mellan 22-01-17--22-04-30.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef leder ett 40-tal medarbetare. Du är ensam enhetschef på avdelningen men har ett nära samarbete med andra enhetschefer.

Vem är du?
Vi söker dig med relevant universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde. Det är ett krav att du har erfarenhet som chef/ledare inom sjukhusvård med ledningsansvar för personal, verksamhet och ekonomi, gärna med chefs-/ledarskapsutbildningar. Har du dessutom erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt arbete inom neurologi är detta meriterande.

Företagsbeskrivning
Prime Care är medlem i Almega Kompetensföretagen och har därmed kollektivavtal för alla anställda.
Prime Care är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2015 och miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015 vilket innebär att våra processer är kvalitetssäkrade och att vi tar hänsyn till miljöaspekter när vi driver vår verksamhet.

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som har verkat i branschen sedan 1999.
Som konsult hos oss får du ta del av våra konkurrenskraftiga anställningsvillkor och förmåner:

• Trygg anställning med kollektivavtal, semester, försäkringar och pension.
• Engagerade och erfarna konsultchefer som hjälper dig att komma in i jobbet.
• Ett socialt yrkesnätverk med regelbundna konsultträffar.
• Möjligheter att påverka ditt schema och din arbetstid
• Friskvårdsbidrag
Besök oss gärna på vår hemsida www.primecare.se

Välkommen med din ansökan till oss!

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 22
Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral Malmö Centrum har cirka 60 anställda och har för närvarande hand om cirka 15 500 listade patienter. Verksamheten är belägen i ljusa och fina lokaler, centralt i Malmö stad med närhet till buss, tåg, restauranger och butiker. Vi erbjuder patienten i möjligaste mån en fast läkarkontakt för kontinuitet samt en rad sköterskemottagningar såsom diabetesmottagning, astma/KOL-mottagning, blodtrycksmottagning och distriktssköterskemottagning. Vårt psykosociala team med tre psykologer och en kurator arbetar i nära samarbete med läkargruppen och enligt IBH - Integrerad BeteendeHälsa. Vi har ett team med fyra fysioterapeuter och en arbetsterapeut som även dessa arbetar i nära samarbete med läkarna. Vår verksamhet rymmer även barnmorskemottagning och barnavårdscentral, vilket gör att vi har möjlighet att följa patienten hela livscykeln igenom.De senaste åren har förutsättningarna för att bedriva vård ändrats i och med pandemin, då de fysiska besöken har minskat för att förhindra ytterligare smittspridning. Detta har i sin tur öppnat upp möjligheten att arbeta digitalt mot våra patienter. Våra patienter har nu möjlighet att chatta med oss, genomföra videosamtal, samt använda sig av tjänsten Capio Hemma, en tjänst där vi hjälper våra kroniskt sjuka patienter via hemmonitorering. Vi ser gärna att du som söker ser fram emot att jobba digitalt, och vill fortsätta utveckla det digitala inom primärvården!Vi har en jourmottagning på kvällar och helger tillsammans med fyra andra vårdcentraler i Malmö. Vi bemannar själva vår jour cirka en helg och fem kvällar per månad. Helgmottagningen är alltid stationerad hos oss på Malmö Centrum. Vi bemannar med läkare, sjuksköterskor och på helgen även receptionist.Att vara biträdande verksamhetschef hos oss innebär att du delar vår passion för utveckling – att du har ett naturligt öga för möjligheter att bli ännu bättre.

Hos oss kommer du att hitta engagemang och prestigelöshet och du kommer snart att upptäcka att vi har en stark kultur där vi hjälps åt för att lyckas.

Här är några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:

- Ett nätverk av stöttande kollegor
- Ledarskapsutveckling i vår egen Capio Academy
- Tryggheten i att ha en stor organisation i bakgrunden som stöd
- Friskvårdsbidrag upp till 2 500 kr

Ditt uppdrag

Du kommer att leda ett team på nästan 60 fantastiska medarbetare, som alla har hög kompetens och ett stort engagemang. Det råder en härlig stämning i arbetsgruppen – vi har roligt och trivs tillsammans.

Som biträdande verksamhetschef ansvarar du för att leda, organisera och utveckla verksamheten och den dagliga driften tillsammans med verksamhetschefen på vårdcentralen. Du arbetar tätt tillsammans med verksamhetschefen för att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten. Om du står för energi, en stor dos nyfikenhet och en stark drivkraft att förbättra, så lovar vi att vi ger dig utrymme att sätta din egen prägel.

Du rapporterar till verksamhetschef och ingår i vårdcentralens ledningsgrupp som har möten regelbundet och där ni tillsammans sätter prägeln för verksamheten. Vi har även inom Capio väletablerade program och träffar för biträdande verksamhetschefer vilket ger dig ett gott stöd i ditt dagliga arbete.

Ett öppet sinne och ett empatiskt ledarskap

Vi välkomnar dig som brinner för ledarskap och vill arbeta med personal- och resultatansvar. Utöver detta är dina personliga egenskaper och förmågor det avgjort viktigaste för oss. Vi tror att du besitter en kreativitet som gör att du gärna tänker nytt och ett mod som gör att du vågar prova nya idéer och trampa upp nya stigar. Du har en naturlig lyhördhet för olika perspektiv och en förmåga att möta människor där de befinner sig. Meriterande är tidigare erfarenhet inom ledarskap och organisationsplanering.

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Tror du att vi är rätt för varandra? Varmt välkommen med din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 1
Gör skillnad. Varje dag.

Nu välkomnar vi en enhetschef till ASIH i Malmö!

Palliativ vård och Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) ingår organisatoriskt i Primärvården. Vi erbjuder specialiserad palliativ vård och annan avancerad sjukvård i hemmet till patienter i alla åldrar bosatta i Malmö stad. Vården är specialiserad utifrån varje enskild patients behov och målet är att erbjuda patienter och närstående avancerad vård, såväl medicinskt som psykosocialt, under dygnets alla timmar.

Patienter som erbjuds vård hos oss befinner sig i ett palliativt skede och vårdas i livets slut. Insatserna kan ges som slutenvård på vår palliativvårdsavdelning, i hemmet genom inskrivning i ASIH, som öppenvårdsinsatser då patienten inte har behov av hela teamet, eller konsultativa insatser inom särskilda boendeformer. Specialiserad palliativ vård utgör huvuduppdraget men inom ASIH kan även tidsbegränsade insatser ges som led i kurativ behandling, så kallade punktinsatser.

Vi på ASIH arbetar teambaserat, och teamen består av läkare, sjuksköterskor, kuratorer, dietist, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och medicinska sekreterare.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef hos oss kommer du att leda en välfungerande och kompetent grupp medarbetare som ständigt gör sitt yttersta för att uppfylla vårt uppdrag, att ge god palliativ vård och högsta möjliga livskvalitet. Den gemensamma strävan bidrar också till den goda arbetsmiljö som råder.

I din roll arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med ledningsansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Du är direkt underställd verksamhetschefen och kommer att ingå i ledningsgruppen. Till stöd har du HR-specialist, ekonom och en enhetschefsgrupp. Du ansvarar också för arbetsmiljö och utveckling av verksamheten. En stor del av arbetet innebär att coacha, utveckla och motivera medarbetarna genom att du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt.

KVALIFIKATIONER
Gällande den formella kompetensen välkomnar vi dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Du arbetar idag som chef med budget-, personal- samt verksamhetsansvar och har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Då resor förekommer i tjänsten är ett giltigt B-körkort ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet från ledarskap och om du arbetat inom palliativ vård och ASIH.

Den här tjänsten är för dig som vill arbeta med ledarskap i en föränderlig organisation och som brinner för att vara med och utveckla verksamheten. Du tänker strategiskt med helhetsperspektiv, har god analytisk och kommunikativ förmåga, är strukturerad samt har god samarbetsförmåga. Det är även viktigt för oss att du är kreativ samt har förmågan att motivera och skapa delaktighet. Att ha ett coachande och operativt ledarskap, men även ha ett strategiskt fokus på långsiktiga mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För dig är det naturligt att du företräder verksamhet och arbetsgivare, vilket bland annat innebär att du delar Region Skånes värderingar. Det är viktigt för oss att du känner dig bekväm med att arbeta i linje med dessa. Läs gärna mer om våra värderingar och hur vi arbetar med dem här: https://www.skane.se/jobba-hos-oss/att-jobba-i-region-skane/

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Arbetsmiljö/kundansvarig för arbetsmiljöarbete m.m

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 6
Saki Assistans är verksamma över hela Sverige och arbetar med personlig assistans med människor med funktionsnedsättningar. Vi arbetar efter fyra grundpelare som speglar verksamheten och våra värderingar Inflytande, Trygghet, Flexibilitet och Förståelse arbetar vi för att våra uppdragsgivare, trots en funktionsnedsättning, ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt.
Söker du ett enkelt, bekvämt och förutsägbart jobb? Då är det slöseri med din tid att läsa vidare här! Vi erbjuder inga enkla jobb. Våra tjänster kräver engagemang, mod, mental styrka och socialt patos. Vi ställer de kraven för att vårt arbete är viktigt. Vi arbetar med mänskliga rättigheter. Vårt uppdrag är att se till att våra kunder kan leva. Inte bara överleva. Vi är möjliggörare.
Arbetsmiljöansvarig
Vi ser gärna att du har erfarenhet från adekvat utbildning och arbetslivserfarenhet av rollen som arbetsmiljöansvarig inom personlig assistans eller liknande, arbetsmiljöarbete, du arbetar systematiskt med höga krav på kvalitet, att du är en initiativrik, kommunikativ, analytisk och noggrann person som värdesätter att jobba under eget ansvar och driva egna projekt.
Du har förmågan att självständigt lösa problem men är samtidigt flexibel och kan samarbeta. Allt som ingår i arbetsmiljöarbete såsom göra arbetsmiljöundersökningar och riskbedömningar inom personlig assistans t.ex, enkätundersökningar, genomgång av arbetsmiljön i verksamheten, utvecklar ock skapar företagets rutiner, riktlinjer och instruktioner samt säkerställer att de följs i verksamheten med målet att det råder en säker, trygg och hälsosam arbetssituation, assistanspärm som vid behov ska uppdateras, samt att allt inom arbetsmiljöarbete hålls levande och uppdaterat. Du har också personal- och arbetsmiljöansvar för de personliga assistenter som arbetar i kundgrupperna. Externa kontakter med myndigheter och god man förekommer.
För hela verksamheten ska ske uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet av arbetsmiljöansvarig.
Kundansvarig
Som kundansvarig har du ansvar för helheten kring våra kunders personliga assistans. Det innebär att man ansvarar för kundens personliga assistans som: kvalité, dokumentation, att skriva genomförandeplan och att det hölls uppdaterat m.m.
Vi hoppas att du har erfarenhet av arbete inom personlig assistans sedan tidigare och att du har erfarenheter som kan hjälpa oss att bli bättre.
Lön och anställningstid enligt överenskommelse.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Enhetschef/Leg sjuksköterska till ortopedisk slutenvårdsavdelning GHP Ortho

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 28
Beskrivning av tjänsten

Under 2022 storsatsar GHP på ett gemensamt ortopediskt och ryggkirurgiskt center i Malmö. Dagens två kliniker GHP Ortho Center Skåne och GHP Spine Center Skåne kommer tillsammans bilda en ny klinik vid Arenaområdet i Hyllie. Vi fortsätter utveckla konceptet högspecialiserad vård av bästa kvalitet och med mycket hög patientnöjdhet. Genom att bygga ett helt nytt specialistcentrum kommer vi kunna erbjuda fler patienter ett professionellt och individuellt omhändertagande.

Ditt arbete kommer att bestå av att driva och ansvara för en nyöppnad vårdavdelning med inriktning elektiv ortopedisk kirurgi. Tjänsten innebär även kliniskt arbete på vårdavdelningen. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer att arbeta mot specialiteterna ryggkirurgi och ortopedi. Du deltar i det fortlöpande kvalitetssäkringsarbetet samt är en del av ledningsgruppen.

Tjänsten är dag- & kvällstid måndag till fredag.
Vem är du?

Vi söker dig som

- har erfarenhet av att driva en vårdavdelning (eller liknande) samt har eller har haft personalansvar
- ser en utmaning och glädje i att arbeta i en helt ny verksamhet, med möjlighet att påverka ditt arbete
- är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av ryggkirurgi och/eller ortopedi
- sätter patienten i fokus och som ser vinsterna med att arbeta över professionsgränser
- har en flexibel personlighet och har lätt att kommunicera och samarbeta
- är positiv till att delta i kvalitets- och utvecklingsarbete
- kan arbeta självständigt såväl som i team
- är van vid att arbeta i en ständigt utvecklande organisation
- är lösningsfokuserad och ser möjligheter istället för problem


Anställningsvillkor:

- Anställningsform: Tillsvidare 40 timmar i veckan
- Tillträde: Enligt överenskommelse
- Lön: Individuell lönesättning


GHP är en svensk börsnoterad sjukvårdskoncern med ca 800 anställda. Vi bedriver vård vid specialistkliniker i Sverige och Danmark. GHP startades 2006 med ambitionen att förbättra vården i Sverige genom specialiserade kliniker med kvalitet i världsklass.

Varje klinik specialiserar sig på en enskild patientgrupp, vilket leder till en högre effektivitet och kvalitet. Detta är fundamentet för klinikernas och GHP:s verksamhet – ”Kvalitet genom specialisering”.

Vi anser att det bästa sättet att öka kvaliteten och effektiviteten i den svenska vården är att flytta ut den vård som inte behöver akutsjukhusets resurser till specialiserade kliniker fokuserade på enskilda patientgrupper. Dessa kliniker skall bemannas av alla de olika yrkesgrupper som patientgruppen kan behöva träffa. På så sätt ökar vi sannolikheten att patienten inte behöver leta vidare efter vård och vi gör det möjligt med teamarbete kring patientens åkomma. Våra kliniker är huvudsakligen lokaliserade till Stockholm, Göteborg, Skåne och Köpenhamn.

Ansök nu

Enhetschef till vuxenpsykiatrimottagning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 4
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri öppenvård består bland annat av tre öppenvårdsmottagningar i Malmö och Trelleborg. Nu söker vi en enhetschef till vår mottagning i Malmö!

På mottagningen arbetar 45 engagerade medarbetare fördelat på psykiatriker, psykologer, sjuksköterskor, socionomer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och medicinsk sekreterare. Hos oss arbetar vi i team runt patienten och erbjuder såväl individuella kontakter som gruppbehandlingar. Inom området arbetar vi aktivt med hög tillgänglighet, patientsäkerhet och arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en engagerad enhetschef som har lust och vilja att leda och fortsätta utveckla vår mottagning i Malmö!

I chefsrollen har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Du är närmaste chef för cirka 40 medarbetare. Som enhetschef arbetar du och dina medarbetare tillsammans mot uppsatta mål, utvärderar och förbättrar. Vi strävar hela tiden efter att arbeta värdeskapande för våra patienter. Detta gör du genom ett coachande och drivande ledarskap. Vi ser också att du skapar ett engagemang och inspirerar medarbetarna.

Vi söker dig som vill utveckla och förbättra verksamheten och som ser sina medarbetare som en tillgång i just sådant förändringsarbete. Att aktivt ta vara på och utveckla medarbetarnas kompetenser ser vi som viktiga delar i chefsrollen.

Som enhetschef är du direkt underställd vår områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas som chef och ledare.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsexamen inom något vårdrelaterat yrke, alternativt dig med annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har också chefs- och ledarskapserfarenhet samt arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Därutöver krävs goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift och goda IT-kunskaper för tjänsten.

Som person ser vi att du har god självkännedom och att du är van vid att arbeta såväl i grupp som självständigt. Du tar ansvar inom ramen för dina arbetsuppgifter och vi ser det som en självklarhet att du är öppen och har ett trevligt patient- och medarbetarbemötande. Eftersom kontaktytorna är många ser vi också att du som söker är kommunikativ och bidrar till välfungerande samarbeten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Hjälpmedelsverksamheten består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt område Order/logistik med enheter i Malmö, Staffanstorp och Kristianstad. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till bemanningspoolen i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 15
Gör skillnad. Varje dag.

Har du stor kunskap om servicesektorn? Har du jobbat i bemanningsföretag och är van vid att snabbt förse dina kunder med rätt personal? Är du redo att ta dig an nya utmaningar och vara med och utveckla ett internbemanningskoncept i en högpresterande organisation? Då kan du vara personen vi söker!

Att arbeta sida vid sida med sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Som serviceleverantör verkar Regionservice i en komplex miljö, där vikten av rätt flöden, fungerande logistik och optimal byggplanering påverkar hur väl vården lyckas med sitt uppdrag att ge patienterna god och säker vård. Här är Regionservice en viktig resurs.

Bemanningspoolen är en del av Regionservice med uppdrag att vara en intern professionell bemanningsorganisation. Uppdraget är att förse verksamheterna inom Regionservice med kvalificerade vikarier, för kortare eller längre perioder (1 dag till 6 mån). Vi hjälper till med vikarier inom transport/vaktmästeri, lokalvård, måltid, servicevärd i Malmö. Bemanningspoolen samordnar och utvecklar medarbetarnas kunskap och kompetens för att de ska kunna arbeta inom flera olika verksamhetsområden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en enhetschef till enhet Malmö.

Enheterna består av cirka 100-150 medarbetare, främst vikarier och drygt en handfull tillsvidareanställda. Som enhetschef ansvarar du för budget, personal och verksamhet och arbetar bland annat med:
- personal- och kundansvar inom din region samt ansvarar för ekonomisk uppföljning
- att bemanna och rekrytera för korta och långa vakanser
- uppföljning av leverans och kundnöjdhet
- personalutveckling och effektiv resursfördelning

Vidare innebär tjänsten att leda, fördela och följa upp enhetens arbete. Du har en coachande sätt och förmåga att se och bekräfta medarbetarna, men även att utmana och inspirera. I rollen som enhetschef är din främsta uppgift att driva den dagliga verksamheten, att etablera arbetsprocesserna, skapa enhetliga arbetssätt inom enheten samt att arbeta med ständig utveckling och förbättring och att jobba proaktivt.

Vidare ingår du i Servicepoolens ledningsgrupp och förväntas aktivt delta och bidra i det fortsatta utvecklingsarbetet.

Till din hjälp har du en bemanningskoordinator och en bemanningsassistent.

KVALIFIKATIONER
Du har några års erfarenhet som chef och ledare med ansvar för budget, personal och verksamhet. Vi ser gärna att du har arbetat i bemanningsbranschen och har erfarenhet av ledarskap på distans med ansvar för personal, kund och ekonomi.

Vi ser att du är en, nyfiken och engagerad person som är trygg i din yrkesroll samt trivs med att arbeta med varierande arbetsuppgifter i en organisation i ständig förändring. Du har en positiv inställning och ser möjligheter i förändring. Du drivs av att arbeta målinriktat och sporras av att hålla de tidsplaner som är uppsatta. Vidare har du en coachande ledarstil, du delar gärna med dig av dina kunskaper till dina kollegor och trivs med att utveckla och att motivera medarbetarna. Andra egenskaper vi värdesätter är att du är prestigelös och har förmåga att bygga och bevara goda relationer med våra kunder.

Region Skåne är en värderingstyrd organisation och jobbar aktivt med våra värdeord som är Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt. Dessa värdeord ska genomsyra vårt arbete och vårt sätt att leda verksamheten, allt för patientens bästa.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Barnmorskemottagningar i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 23
Gör skillnad. Varje dag.

Är du redo för nya utmaningar eller för att ta nästa steg i din karriär och bli enhetschef? Då kan denna tjänst vara rätt för dig! Vi välkomnar dig som har lust och vilja att leda med fokus på att göra skillnad för de barn och föräldrar som vår verksamhet finns till för.

Barnmorskemottagningarna (BMM) är just nu mitt i en spännande och intressant utvecklingsresa då våra mottagningar som tidigare har tillhört tre olika primärvårdsdivisioner nu har samlats under ett verksamhetsområde. Sammanslagningen öppnar upp för goda möjligheter att ta tillvara synergieffekter samt att utvecklas mot en gemensam kultur- och värdegrund.

Inom Primärvården BMM Skåne bedriver vi verksamhet på 33 barnmorskemottagningar. I enlighet med Hälsovalets uppdrag handlägger vi normal graviditet samt erbjuder föräldrastöd, preventivmedelsrådgivning, STI-provtagning och cellprovtagning. Vi arbetar enligt förfrågningsunderlaget för ackrediterade Barnmorskemottagningar inom Region Skåne.

Vi månar om ett gott samarbete med alla inblandade vårdaktörer kring den blivande familjen såsom kvinnosjukvården, mödrahälsovårds/barn- och psykologmottagningar barn och föräldrahälsan, barnhälsovård och vårdcentralerna. Flertalet av våra mottagningar ingår i familjecentraler för att på bästa sätt kunna tillmötesgå och stötta barnet och familjen på rätt nivå utifrån deras livsvillkor. Vi har även läkarmottagning på våra mottagningar och bedriver sexologimottagning och klimakterierådgivning inom uppdraget.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef till Malmö Nord för medarbetarna på barnmorskemottagningar Granen (familjecentral Värnhem), Familjens Hus, Barnens Hus och i Arlöv (familjecentralen Samovaren). Som enhetschef arbetar du både operativt och strategiskt med det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, ekonomi och personal, där din medarbetargrupp består av femton barnmorskor och två undersköterskor. En viktig del i ditt arbete är att coacha, utveckla och stödja dina medarbetare samt att tillvarata deras kompetens och engagemang. Förutom att skapa en enhetlig verksamhet med fokus på medicinsk kvalité och konkurrenskraft, kommer vi även att arbeta med produktionsplanering.

Du rapporterar direkt till verksamhetschefen samt ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med sju andra enhetschefer, en hälsovårdsstrateg, två medicinsk rådgivare och en verksamhetschef. Samarbetet och erfarenhetsutbytet med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet är en betydelsefull del i ditt arbete och ger dig stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Därutöver sitter du i styrgrupper tillsammans med representanter från barnavårdscentralen, socialtjänsten och förskola i de familjecentraler som tillhör din verksamhet.

Du ingår även i chefsområde Malmö tillsammans med en enhetschefskollega och chefsstöd som för närvarande utgår från BMM City, men du förväntas regelbundet besöka och även förlägga ditt arbete på dina barnmorskemottagningar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett driv och intresse av att leda och utveckla en organisation i förändring. För att lyckas och trivas i tjänsten tror vi att du är lugn och trygg i dig själv, vågar ta beslut, har ett flexibelt förhållningssätt samt en god samarbetsförmåga. Du ser det positiva i förändrings- och utvecklingsarbeten, vilka du naturligt kan leda och delta i. I din roll som chef är du lyssnande och arbetar aktivt för att coacha, stärka och stödja dina medarbetare. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har någon form av utbildning inom hälso- och sjukvård eller annan för tjänsten relevant utbildning. Därtill har du erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård samt goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Om du har erfarenhet av att arbeta med kvinnosjukvård är det starkt meriterande. Därutöver är det fördelaktigt om du har arbetsliverserfarenhet som chef/ledare/teamledare och/eller chefsutbildning.
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till förlossningsavdelning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 14
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 800 anställda och består av gynekologisk och obstetrisk verksamhet i både Lund och Malmö. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom både utveckling och utbildning. Vid verksamhetsområdet bedrivs också framgångsrik forskning.

Inom område obstetrik ingår förlossningsavdelningar och BB-avdelningar på vardera ort, Familje-BB i Lund och BB-Hemma med hembesöksverksamhet i Malmö samt specialistmödravård och ultraljud på bägge orter. Vi är en av de tre största verksamheterna inom förlossningsvård i Sverige och det är av vikt att vi alltid ligger i framkant kring hur vi bedriver vår verksamhet. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom utveckling och utbildning och inom verksamhetsområdet bedrivs framgångsrik forskning även inom omvårdnadsperspektivet där vi har flera barnmorskor som är doktorander och en professor i ämnet sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa.

På förlossningsavdelningen föds det cirka 9000 barn per år fördelade på drygt 5000 förlossningar i Malmö och 3700 i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Tycker du om att engagera, stötta och utveckla dina medarbetare och tillsammans driva verksamheten framåt? Har du erfarenhet som chef och letar efter en ny utmaning? Då kan det vara just dig vi söker!

Vi välkomnar nu en enhetschef som vill vara med och utveckla vår förlossningsavdelning i Malmö. Vi är just nu i ett stadie där vi tittar på hur vi vill driva morgondagens förlossningsvård och där bland annat Caseload-modellen samt hur vi kan arbeta med en barnmorska per aktivt födande kvinna är ett par av de saker vi arbetar framåt med.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en föränderlig organisation. Hos oss arbetar du som enhetschef i ett gemensamt ledarskap, där ni är två enhetschefer som tillsammans har det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Tillsammans arbetar ni för att ta vara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget och i ett nära samarbete utvecklar ni tillsammans enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. En viktig del av tjänsten innebär att identifiera behov, planera, genomföra och följa upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

Du rapporterar till områdeschefen för obstetrik och har ett nära samarbete med enhetsansvarig läkare och övriga enhetschefer inom vårt verksamhetsområde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta i ett gemensamt ledarskap samt vill arbeta med ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi värdesätter att du är en god lyssnare med ett ödmjukt förhållningssätt gentemot all den specialistkunskap som finns på enheten där du är mån om att ta vara på och vidareutveckla medarbetarna och deras kompetenser.

Som ledare visar du tillit och omtanke samt inbjuder till dialog och delaktighet genom att fortlöpande entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att utvecklas och ta ansvar. Du är en lyhörd lagspelare med förmåga att agera och anpassa dig efter uppkomna situationer. Ett prestigelöst agerande och problemlösningsfokus är därför en självklarhet i denna roll.

I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Då tjänsten innebär flera kontaktytor värdesätter vi att du är en god kommunikatör som verkar för att skapa och bibehålla goda relationer och välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten.

Vi vill att du som söker är legitimerad barnmorska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Du har flerårig erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete och en vana att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Därutöver har du en ledarskapsutbildning. Om du tidigare har arbetat med förlossningsvård ser vi detta som meriterande. Vi är väldigt måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna just dig!

Fackliga företrädare
Michaela Norén, Vårdförbundet, 046-17 19 92
Shiva Lindahl, SRAT, 042-406 33 84
Agneta Persson, Kommunal, 040-33 10 77
Riffat Cheema, Malmö Läkareförening, 040-33 31 20

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till beroendecentrum, LARO Hasselgatan i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 7
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till LARO-mottagning Hasselgatan, beroendecentrum Malmö. Vi är en öppenvårdsmottagning som behandlar och rehabiliterar patienter som har ett opioidberoende och ingår sedan år 2014 som en vårdvalsenhet i LARO vårdval. Vi erbjuder utredningar, farmakologisk behandling, psykosocial och psykologisk behandling, både individuellt och i grupp. Därutöver är vår uppgift att diagnostisera och utreda patienter med opioidberoende. Vi arbetar med patienten i fokus och för oss är det viktigt att utveckla och förbättra vården för vår patientgrupp. För att optimera vården för patienten krävs bra samarbete inom teamen på mottagningen, men också i samverkan med andra aktörer som Socialtjänsten, Försäkringskassan och Kriminalvården.

På mottagningen är vi idag tolv personer som arbetar i två team där det finns hög kompetens med representation av flera olika yrkesgrupper innefattande specialistläkare, sjuksköterskor, psykiatrisjuksköterskor, skötare, psykolog, kurator, farmaceut och receptionist.

Beroendecentrum Malmö (BCM) är en del av vuxenpsykiatri Malmö-Trelleborg inom förvaltningen Psykiatri, habilitering och hjälpmedel. BCM är en innovativ och dynamisk verksamhet med mycket engagerad personal. Verksamheten är en av landets största inom området beroendesjukdomar. Vi erbjuder behandling och diagnostik av alkohol-, narkotika- och läkemedelsberoende samt spelberoende i öppenvård samt heldygnsvård för personer med beroendeproblematik då det krävs specialistutredning och specialistvård. Vi har dessutom ett regionalt uppdrag för heldygnsvård vid opioidberoende.

Vi har mottagningar för alkohol- och läkemedelsberoende, samsjuklighet, narkotikaberoende med eller utan neuropsykiatrisk diagnos, spelberoende samt ungdomsmottagning och fyra ackrediterade mottagningar för läkemedelsassisterad rehabilitering vid opioidberoende (LARO).

Här värnar vi om en god sammanhållning och teamarbete samt om vår goda arbetsmiljö!


ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en engagerad enhetschef som har lust och vilja att leda och fortsätta utveckla vår verksamhet i Malmö!

I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhet, ekonomi, arbetsmiljö och personal. Tillsammans med överläkare arbetar ni för att utveckla vården avseende patientsäkerhet. Därtill ingår du även i verksamhetens ledningsgrupp. Det är en självklarhet för dig att ta initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten, med särskild tyngd på arbetsmiljö och brukarinflytande. Vidare visar du personlig omtanke och tar tillvara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget samt utvecklar kontinuerligt enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. Därtill organiserar du enheten med dess medarbetare på ett strukturerat och resultateffektivt sätt. I ditt ledarskap agerar du som ett föredöme och en god ambassadör för Region Skånes värdegrund. Genom att delegera och uppmuntra medarbetare till att ta ansvar skapar du förutsättningar för dialog och ett gott medarbetarskap.

Som enhetschef arbetar du tillsammans med andra enhetschefer för att hitta goda gemensamma lösningar och för att främja samverkan både intern inom BCM och externt.

Vi är måna om att du ska känna dig trygg i rollen som enhetschef och erbjuder dig relevant chefs- och ledarutbildning, mentorstöd och kontinuerliga utvecklingsmöjligheter.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Vidare har du erfarenheter av chefs- och ledarskap. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har arbetat i samverkan med andra enheter, såväl sjukvårdsenheter som socialtjänst.

Om du har arbetat som chef inom hälso- och sjukvård ses det som meriterande. Det är även fördelaktigt om du har god kunskap om psykiatrisk vård och beroendevård. Likaså är det positivt om du har dokumenterad utbildning inom ledarskap, projekt- eller förändringsarbete och arbetsmiljö.

Du som söker har en genuin lust och vilja att leda och att driva utveckling. Du har förmågan att motivera och entusiasmera såväl medarbetar och brukare, samtidigt som du kan styra och leda mot långsiktigt uppställda mål och utveckla värdeskapande processer. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Likaså har du en god förmåga att förena flexibilitet och tydlighet i ditt ledarskap. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef sökes till vårdavdelning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 10
Prime Care söker en enhetschef för uppdrag på 80% på vårdavdelning i Malmö. Uppdraget har startdatum 01.01.22 och pågår i fyra månader. Krav för detta uppdrag är att du har erfarenhet av ledarskap inom vården.

Arbetsuppgifter
Du är ensam enhetschef på avdelningen men har ett nära samarbete med andra enhetschefer inom verksamhetsområdet. Du ingår i verksamhetsområdets närledningsgrupp.
Enheten består av olika yrkeskategorier såsom sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter samt servicemedarbetare.

Vem är du?
- Du är en trygg och tydlig ledare som har viljan och modet att leda.
- Du måste kunna arbeta lösningsorienterat och ha förmågan att se den enskilde medarbetaren. Du är en god kommunikatör med förmåga att bygga relationer vilket bidrar till gott samarbete både inom och utom enheten.
- Det är ett krav att du har erfarenhet som chef/ledare inom sjukhusvård. Du behöver inte ha egen utbildning inom sjukvård men det är en fördel om du har erfarenhet av att leda en vårdavdelning inom sjukhusvård.

Företagsbeskrivning
Prime Care är medlem i Almega Kompetensföretagen och har därmed kollektivavtal för alla anställda.
Prime Care är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2015 och miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015 vilket innebär att våra processer är kvalitetssäkrade och att vi tar hänsyn till miljöaspekter när vi driver vår verksamhet.

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som har verkat i branschen sedan 1999.
Som konsult hos oss får du ta del av våra konkurrenskraftiga anställningsvillkor och förmåner:

• Trygg anställning med kollektivavtal, semester, försäkringar och pension.
• Engagerade och erfarna konsultchefer som hjälper dig att komma in i jobbet.
• Ett socialt yrkesnätverk med regelbundna konsultträffar.
• Möjligheter att påverka ditt schema och din arbetstid
• Friskvårdsbidrag
Besök oss gärna på vår hemsida www.primecare.se

Välkommen med din ansökan till oss!

Ansök nu

Enhetschef till Neuro-obs, avdelning 2, i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 1
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett stort intresse för ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla framtidens neurologi tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss på Neuro-obs avdelning 2 vara en möjlighet för dig!

Verksamhetsområde neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik (VO NRMG) på Skånes universitetssjukvård (Sus) består av drygt 750 medarbetare. Vi bedriver specialiserad vård och har regionala uppdrag för många diagnoser. Vidare bedrivs forskning och utveckling inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör. Vi har även slutenvårdsplatser på alla tre verksamhetsorterna. Vår öppenvård är omfattande med både mottagningar och mobila team.

Neuro-obs avdelning 2 har ett väl etablerat samarbete mellan akutmottagning, slutenvårdsenheterna och öppenvårdsmottagningen. Vi arbetar tillsammans och anpassar kontinuerligt vår verksamhet för att nå största patientnytta. Avdelningen har idag åtta vårdplatser varav sex övervakningsplatser för övervägande neurologiska sjukdomar, bland annat strokepatienter, vilket innebär att patientomsättningen är hög. Vi satsar mycket på utbildning och specialisering av våra duktiga medarbetare, såväl nya som mer erfarna. Ett exempel där vi deltar i utvecklingen är Core Curriculum som är ett strukturerat utvecklingsprogram för sjuksköterskor för att skapa en hållbar kompetensförsörjning utifrån verksamheternas behov.

Under våren 2024 kommer neurologimottagningen att flytta in i nya vårdbyggnad 35 som just nu byggs på sjukhusområdet i Malmö. Neuro-obs avdelning 2 och neurologi avdelning 1 kommer året där efter, tillsammans flytta in i nya vård byggnad 36 som ligger alldeles bredvid. Vi går alltså en spännande och rolig tid tillmötes där du, tillsammans med dina kollegor, kommer att ha en viktig roll i att leda verksamheterna igenom den förändring det innebär att flytta till nya lokaler. Vi har varit med i utvecklingen av lokalerna vilket ger oss nya möjligheter och goda förutsättningar att fortsätta utveckla våra arbetssätt i våra nya lokaler.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef är du ansvarig för enhetens personal och har det övergripande ledningsansvaret för vår verksamhet och ekonomi. Du arbetar aktivt med medarbetar- och arbetsmiljöfrågor genom att tydliggöra och kommunicera verksamhetens mål och uppdrag samt genom att skapa delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen. Vidare innefattar rollen ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål samt främja en god arbetsmiljö, ett gott samarbete och kostnadsmedvetenhet.

I ditt arbete utgår du ifrån de lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området. Du har även en viktig roll kring att bedriva ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet, vilket ger dig möjlighet att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Vi hjälps åt och samarbetar nära inom VE neurologi. Du arbetar även nära verksamhetens chefsstöd som också finns där för att stötta dig i det dagliga arbetet. Organisatoriskt sett är du direkt underställd områdeschefen för neurologi och minnessjukdomar och du är en viktig del av närledningsgruppen inom ditt VE, tillsammans med enhetschefskollegor, områdeschef, sektionschef och enhetsansvariga läkare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant universitet- eller högskoleexamen med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annan universitet- eller högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av liknande befattningar med ledningsansvar för personal, verksamhet och ekonomi och du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har utbildning inom ledarskap, erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt arbete inom neurologi.

Som person har du en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Genom din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse hos medarbetarna för det arbete som ska genomföras. Du kan såväl leda som delta i förändringsprocesser och är den trygga punkt som dina medarbetare känner tillit till. Som chef inspirerar du och coachar dina medarbetare samt organiserar vår verksamhet på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Vi ser även att du är resultat- och målinriktad, kan arbeta långsiktigt och har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Därtill har du god vana av att fatta samt genomföra beslut och det är naturligt för dig att företräda verksamheten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till medicinavdelning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 28
Gör skillnad. Varje dag.

Medicinavdelning 4 i Malmö är en del av verksamhetsområde (VO) akutsjukvård och internmedicin. Det är en internmedicinsk avdelning med 21 vårdplatser som drivs i nära samarbete med övriga tre medicinavdelningar inom verksamhetsområdet, både avseende patienter och medarbetare.

Vårt arbete omfattas av verksamhetsidén "Stolta och engagerade medarbetare med hög kompetens skapar tillsammans med delaktiga patienter den bästa vården". Hos oss har vi ett stödjande och välkomnande arbetsklimat där vi arbetar i team för bästa resultat. Vi arbetar hela tiden med att förbättra och har en utvecklingsinriktad medarbetargrupp med stort fokus på kvalitet och patientens delaktighet i vården.

Under pandemin har vi utvecklat vår kompetens inom Covid-vården och erbjuder bland annat högflödesbehandling på avdelningen.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en engagerad enhetschef som vill vara med att leda och utveckla vår verksamhet tillsammans med vår drivna medarbetargrupp!

Som enhetschef på medicinavdelningen ingår du i en chefsgrupp bestående av tre kollegor och vår områdeschef. Din egen utveckling som ledare är central och sker framförallt i en spännande vardag som ställer höga krav, utan att det finns någon allomfattande optimal lösning. Som chef har du stöd av en administratör med chefsstödsuppdrag, klinisk specialist och teamhandledare som utgör kompetensstöd för medarbetarna i det dagliga. Du arbetar också nära avdelningens överläkare. Samarbetet kännetecknas av stort engagemang och samsyn i avdelningens utvecklingsarbete. Tillsammans med din närmaste chef kommer vi att se till att du har rätt verktyg och utbildningar för att lyckas i ditt dagliga uppdrag och därigenom tar kliv som ledare i en av Skånes universitetssjukhus viktigaste roller som närmaste chef till nyckelmedarbetare.

Tillsammans med dina kollegor strävar du efter att se helheten, vara utvecklingsorienterade och tänka nytt i syfte att, inom givna ekonomiska ramar, nå medicinska resultat av högsta kvalitet. Du kommer att möta spännande utmaningar samtidigt som du är med och hittar gränsöverskridande lösningar genom samarbete i både det stora och det lilla.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Därtill krävs goda språkkunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom hälso- och sjukvård, likaså om du har chefs- och ledarerfarenhet. Även erfarenhet av att driva och genomföra förändring är önskvärt.

Som person är du trygg samt har mod och lust att vilja leda och utveckla. I ditt ledarskap har du förmåga att se helhet samt fatta och genomföra beslut. Du har ett fokus på att värna om patientens delaktighet och skapa förutsättningar för medarbetarna att lyckas i sitt uppdrag. Vidare har du förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare.

Andra viktiga egenskaper i rollen som enhetschef på medicinavdelningen är lyhördhet, tydlighet och tålamod. Därtill är du omvärldsorienterad och har förmåga att reflektera över möjligheter för hur verksamheten kan vidareutvecklas. Din humor, din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen till vårt härliga gäng, vi ser framemot att läsa just din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till handoperationsavdelning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 25
Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu en ny enhetschef hos oss på handkirurgens operationsavdelning då vår nuvarande chef går i pension!
Är du en driven och närvarande enhetschef som har god förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare? Vill du arbeta inom en kunskapsintensiv och högspecialiserad verksamhet där det pågår mycket forskning? Drivs du av verksamhetsutveckling? Då kanske just du är vår nya enhetschef!

Verksamhetsområde (VO) specialiserad kirurgi inom Skånes universitetssjukvård (Sus) finns både i Malmö och Lund. Totalt är vi cirka 500 medarbetare i hela VO och i Malmö är vi drygt 200 medarbetare. I verksamhetsområdet ingår handkirurgi, plastikkirurgi, käkkirurgi och öron- näs- och halskirurgi. Handkirurgen finns enbart i Malmö.

Handkirurgi är en högspecialiserad kirurgisk verksamhet för hela södra sjukvårdsregionen och vi ger vård till barn och vuxna med olika sjukdomar och skador på händerna. Vården är både planerad och akut. Verksamheten präglas av höga patientflöden och korta vårdtider. All vår verksamhet finns samlad under ett tak och här tar vi hand om hela vårdkedjan. Vi erbjuder mottagning, operation, vårdavdelning, rehabiliteringsenhet och sekretariat. Vi värdesätter ett gott och nära samarbete mellan våra olika vårdenheter.

På vår operationsavdelning har vi en välfungerande verksamhet med cirka 35 medarbetare som tjänstgör. Vi har egen sterilenhet och ett nära samarbetar med IPV (intensiv och perioperativ vård) avseende anestesipersonal. Vi arbetar teambaserat med fokus på patienten för att erbjuda den bästa vården.

Vi välkomnar nu dig som vill bli vår nya enhetschef för handkirurgens operationsavdelning!

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef har du ansvaret för enhetens verksamhet, den dagliga driften, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du blir närmsta chef för operationssjuksköterskor och undersköterskorna på avdelningen. En viktig del i ditt arbete blir att leda, coacha och motivera medarbetarna och för detta krävs ett närvarande ledarskap där du har ett genuint intresse av att vara väl insatt i den kliniska och administrativa verksamheten. Du arbetar för att bibehålla och vidareutveckla en god arbetsmiljö som innehåller arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra.

Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier. Här kommer du till en välfungerande verksamhet, där verksamhetsutveckling och ständig utveckling av rutiner och processer alltid är av vikt. Tillsammans med medarbetarna arbetar du med ett strukturerat förbättringsarbete för att alltid kunna erbjuda en effektiv och kvalitativ vård.

Du kommer att ingå i verksamhetsområdets närledningsgrupp tillsammans med områdeschef, enhetschefer och sektionschef. I närledningsgruppen arbetar ni utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet med fokus på att driva verksamheten framåt. Du rapporterar till områdeschef, där arbetet sker i nära samråd. Till ditt stöd har du även HR-specialist, ekonom och verksamhetsutvecklare.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom vårdområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du är trygg i din roll som ledare och vi ser gärna tidigare erfarenhet av att arbeta som chef inom vården. Har du tidigare arbetat som operationssjuksköterska ser vi det som en fördel för tjänsten. Har du även erfarenhet av en ledande roll såsom samordnare eller teamledare ser vi även det som meriterande. Som enhetschef på ett universitetssjukhus, inom en forskningsintensiv verksamhet, är det värdefullt om du har intresse eller erfarenhet av forskning och utbildning. Vi värdesätter även tidigare erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

Du som ledare agerar som ett föredöme och har en lust och vilja att leda. I ditt ledarskap har du förmåga att fatta beslut utifrån en helhetssyn på verksamheten och tillsammans med dina medarbetare driva verksamhetsutveckling och skapa förutsättningar för forskning och utveckling. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en viktig förutsättning och du har god förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare. Du har ett närvarande ledarskap och en förmåga att se alla medarbetare och på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor bidrar till att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten.

Vidare är du en god förebild för och lever enligt Region Skånes värderingar. Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot att lära känna just dig! Varmt välkommen med din ansökan!
Vi planerar att hålla intervjuer på Medicon Village i Lund i vecka 9.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till barn- och ungdomspsykiatri heldygnsvård i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 31
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för ledarskap och att få andra att växa? Vill du arbeta med en medarbetargrupp som alltid sätter barnet och dess behov i centrum? Varmt välkommen till barn- och ungdomspsykiatri heldygnsvård i Malmö.

Vår verksamhet befinner sig i en intensiv utvecklingsfas och vi utökar nu chefskapet med en till enhetschef. Du kommer därför att ha nära samarbete med två enhetschefer som redan arbetar på enheterna. Det pågår ett arbete med att förändra nuvarande organisation och skapa en till vårdavdelning.

Inom barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) område heldygnsvård finns en akutavdelning och en vårdavdelning. Avdelningarna ligger i Malmö och är regionövergripande, med målgruppen barn och ungdomar upp till 18 år. På avdelningarna arbetar vi tvärprofessionellt, där patientens och familjens behov står i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef arbetar du med att leda och fördela arbetet på enheten. Detta innebär bland annat att:
- Arbeta aktivt med ledarskap.
- Ha personal- och budgetansvar.
- Arbeta med vårdkvalitet och patientsäkerhet.
- Arbeta med kompetensförsörjning och utveckling.
- Arbeta med att skapa och upprätthålla en god arbetsmiljö.
- Delta i ledningsgruppsmöte och driva strategiska frågor.
- Arbeta med samverkan.

Arbetet som enhetschef är självständigt och du har goda möjligheter att planera ditt dagliga arbete. Du har stöd från ledningsgrupp bestående av områdeschef, tre enhetschefer, fyra medicinskt enhetsansvariga överläkare och en chefssekreterare. Ansvar för sådant som patientsäkerhet, prioriteringar, vårdkvalitet och utveckling delas med medicinskt enhetsansvarig läkare, och ert samarbete är en viktig del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har universitets- eller högskoleexamen inom ett relevant yrkesområde för tjänsten. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har tidigare chefs- eller ledarskapserfarenhet och om du har gått någon form av ledarskapsutbildning, ses även detta som meriterande. Därtill är det är fördel om du har erfarenhet av behandlingsarbete inom barn och ungdomspsykiatri och/eller vuxenpsykiatri samt erfarenhet av arbete inom Bup. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av utvecklingsarbete.

För oss är det viktigt att du som söker är engagerad och har ett genuint intresse för att utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Du är en kommunikativ person som är lyhörd för medarbetarna och tycker att det är viktigt med delaktighet, samtidigt som du har integritet och kan ta beslut utifrån ett arbetsgivarperspektiv. För ett framgångsrikt samarbete tror vi även att du är en positiv person som vill vara med och bidra till arbetsglädje. Det viktigaste för att trivas och bli framgångsrik som enhetschef hos oss är dina egenskaper som ledare. Du är trygg i dig själv och agerar som ett föredöme för dina medarbetare samt kommunicerar och coachar på ett sätt som inspirerar och engagerar. Du har en förmåga att med ett varmt och inlyssnande sätt skapa förtroende hos var och en och se varje individ och dess behov och styrkor. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer göras innan eventuell anställning.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till förlossningsavdelning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 24
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 800 anställda och består av gynekologisk och obstetrisk verksamhet i både Lund och Malmö. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom både utveckling och utbildning. Vid verksamhetsområdet bedrivs också framgångsrik forskning.

Inom område obstetrik ingår förlossningsavdelningar och BB-avdelningar på vardera ort, Familje-BB i Lund och BB-Hemma med hembesöksverksamhet i Malmö samt specialistmödravård och ultraljud på bägge orter. Vi är en av de tre största verksamheterna inom förlossningsvård i Sverige och det är av vikt att vi alltid ligger i framkant kring hur vi bedriver vår verksamhet. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom utveckling och utbildning och inom verksamhetsområdet bedrivs framgångsrik forskning även inom omvårdnadsperspektivet där vi har flera barnmorskor som är doktorander och en professor i ämnet sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa.

På förlossningsavdelningen föds det cirka 9000 barn per år fördelade på drygt 5000 förlossningar i Malmö och 3700 i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Tycker du om att engagera, stötta och utveckla dina medarbetare och tillsammans driva verksamheten framåt? Har du erfarenhet som chef och letar efter en ny utmaning? Då kan det vara just dig vi söker!

Vi välkomnar nu en enhetschef som vill vara med och utveckla vår förlossningsavdelning i Malmö. Vi är just nu i ett stadie där vi tittar på hur vi vill driva morgondagens förlossningsvård och där bland annat Caseload-modellen samt hur vi kan arbeta med en barnmorska per aktivt födande kvinna är ett par av de saker vi arbetar framåt med.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en föränderlig organisation. Hos oss arbetar du som enhetschef i ett gemensamt ledarskap, där ni är två enhetschefer som tillsammans har det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Tillsammans arbetar ni för att ta vara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget och i ett nära samarbete utvecklar ni tillsammans enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. En viktig del av tjänsten innebär att identifiera behov, planera, genomföra och följa upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

Du rapporterar till områdeschefen för obstetrik och har ett nära samarbete med enhetsansvarig läkare och övriga enhetschefer inom vårt verksamhetsområde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta i ett gemensamt ledarskap samt vill arbeta med ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi värdesätter att du är en god lyssnare med ett ödmjukt förhållningssätt gentemot all den specialistkunskap som finns på enheten där du är mån om att ta vara på och vidareutveckla medarbetarna och deras kompetenser.

Som ledare visar du tillit och omtanke samt inbjuder till dialog och delaktighet genom att fortlöpande entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att utvecklas och ta ansvar. Du är en lyhörd lagspelare med förmåga att agera och anpassa dig efter uppkomna situationer. Ett prestigelöst agerande och problemlösningsfokus är därför en självklarhet i denna roll.

I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Då tjänsten innebär flera kontaktytor värdesätter vi att du är en god kommunikatör som verkar för att skapa och bibehålla goda relationer och välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten.

Vi vill att du som söker är legitimerad barnmorska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Du har flerårig erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete och en vana att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Därutöver har du en ledarskapsutbildning. Om du tidigare har arbetat med förlossningsvård ser vi detta som meriterande. Vi är väldigt måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna just dig!

Fackliga företrädare
Michaela Norén, Vårdförbundet, 046-17 19 92
Shiva Lindahl, SRAT, 042-406 33 84
Agneta Persson, Kommunal, 040-33 10 77
Riffat Cheema, Malmö Läkareförening, 040-33 31 20

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Tf konsultchef till Previa i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 26
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se.

Har du arbetat med kunder och försäljning? Tycker du om att coacha medarbetare? Är du en teamspelare? Då är det dig vi söker!

Vår nuvarande konsultchef kommer gå på föräldraledighet och vi söker nu en Tf konsultchef till Previas enhet i Malmö. Vi söker en engagerad chef som kommer att fortsätta utveckla enheten och bibehålla dess stabila grund. Vår framgång vilar på våra medarbetares kompetens och engagemang och verksamheten präglas av arbetsglädje i en miljö där man kan utvecklas, vara delaktig och känna stolthet.

Som konsultchef kommer du ha full personal, budget- och resultatansvar för enheten samt ansvar för att säkerställa en god och kvalitativ leverans mot kund. En stor del av ditt arbete kommer bestå av att möta enhetens kunder, med fokus på att utveckla affären och skapa långsiktiga relationer. Du skapar en effektiv verksamhetsplanering och hanterar kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor. Du kommer arbeta i en dynamisk miljö med en stor bredd av olika arbetsuppgifter. Det dagliga arbetet präglas av det nära ledarskapet och att coacha och utveckla dina medarbetare.

I rollen ansvarar du även över en del kundmöten och att identifiera nya affärsmöjligheter. Du samarbetar med dina chefskollegor och bidrar därmed aktivt till utvecklingen i bolaget. För oss är du en nyckelperson i arbetet med att fortsätta vara Sveriges bästa Företagshälsa och Nordens största hälsobolag!

Vi söker dig som har:
Chefs- och ledarerfarenhet av att leda specialister inom företagshälsa
Kunskap och erfarenhet av ekonomistyrning
Erfarenhet av sälj- och kundarbete
Tidigare fullt budget- och resultatansvar för ca 30 miljoner kr
Akademisk utbildning
Erfarenhet av att arbeta i större organisationer
Mycket god kompetens i Excel

Vi ser att du är en lyhörd person med driv och förmåga att motivera och engagera andra. Du är en utvecklingsinriktad chef som är van vid att fatta beslut. Vidare är du skicklig på att bygga långsiktiga relationer samt se nya affärsmöjligheter för att utveckla affären, skapa värde för kunden och därmed enheten. Erfarenhet från företagshälsobranschen eller liknande bransch är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Tjänsten är ett vikariat på ca 9-12 månader och med tjänstgöringsgrad 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Du har körkort för bil och tillgång till egen bil i tjänsten. Du rapporterar till Affärsområdeschef för Region Syd.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Aleksandra Garbeska på aleksandra.garbeska@previa.se alternativt tel nr 040-17 42 42.

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-06.

Ansök nu

Enhetschef sökes till vårdavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 11
Prime Care söker en enhetschef för uppdrag på 100% på vårdavdelning i Lund. Behov finns från 13.12.22 och pågår i minst fyra månader. Krav för detta uppdrag är att du har erfarenhet av ledarskap inom vården.

Arbetsuppgifter
Du är ensam enhetschef på avdelningen men har ett nära samarbete med andra enhetschefer inom verksamhetsområdet. Du ingår i verksamhetsområdets närledningsgrupp.
Enheten består av olika yrkeskategorier såsom sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter samt servicemedarbetare.

Vem är du?
- Du är en trygg och tydlig ledare som har viljan och modet att leda.
- Du måste kunna arbeta lösningsorienterat och ha förmågan att se den enskilde medarbetaren. Du är en god kommunikatör med förmåga att bygga relationer vilket bidrar till gott samarbete både inom och utom enheten.
- Det är ett krav att du har erfarenhet som chef/ledare inom sjukhusvård. Du behöver inte ha egen utbildning inom sjukvård men det är en fördel om du har erfarenhet av att leda en vårdavdelning inom sjukhusvård.

Företagsbeskrivning
Prime Care är medlem i Almega Kompetensföretagen och har därmed kollektivavtal för alla anställda.
Prime Care är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2015 och miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015 vilket innebär att våra processer är kvalitetssäkrade och att vi tar hänsyn till miljöaspekter när vi driver vår verksamhet.

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som har verkat i branschen sedan 1999.
Som konsult hos oss får du ta del av våra konkurrenskraftiga anställningsvillkor och förmåner:

• Trygg anställning med kollektivavtal, semester, försäkringar och pension.
• Engagerade och erfarna konsultchefer som hjälper dig att komma in i jobbet.
• Ett socialt yrkesnätverk med regelbundna konsultträffar.
• Möjligheter att påverka ditt schema och din arbetstid
• Friskvårdsbidrag
Besök oss gärna på vår hemsida www.primecare.se

Välkommen med din ansökan till oss!

Ansök nu

Enhetschef till centrum för sexuell hälsa i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 7
Gör skillnad. Varje dag.

Centrum för sexuell hälsa är en mottagning som arbetar med sexuellt överförbara infektioner. Mottagningen utför provtagning, behandling, kontaktspårning samt bedriver stöd och rådgivning kring bland annat preventivmedel, säkrare sex, sexuell identitet och sexologiska frågor.

Enheten för sexuell hälsa är en plattform för omfattande forskning och utveckling med mikrobiologiska institutionen och Smittskydd Skåne. Här arbetar kuratorer, sjuksköterskor, undersköterskor, venereolog, gynekolog, infektionsläkare, sexolog, barnmorskor och sekreterare.

Centrum för sexuell hälsa strävar efter att bidra till en tryggare och mer säker sexuell hälsa. Mottagningen arbetar för att vara inkluderande och för att erbjuda ett respektfullt bemötande. Arbetet på mottagningen förutsätter ett normkritiskt och ickedömande förhållningssätt.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef på centrum för sexuell hälsa i Malmö har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du är närmsta chef för mottagningens medarbetare som består av sekreterare, administratörer, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor och kurator/sexolog. Du kommer att ingå i vår gemensamma närledningsgrupp för hud på Skånes universitetssjukhus.

Utifrån mål och beviljade resurser skapar du och dina chefskollegor förutsättningar för dina medarbetare att leverera bästa möjliga vård till våra patienter. Du prioriterar och fattar beslut utifrån ett helhetsperspektiv så att mål och överenskommelser kan uppnås.

Att leda och skapa förutsättningar för verksamhetsutveckling är en viktig arbetsuppgift. Genom ett närvarande och coachande förhållningssätt skapar du trygghet och entusiasmerar dina medarbetare till att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö. Vi tror även att en viktig framgångsfaktor är att delegera och uppmuntra medarbetare att ta ansvar och själva utvecklas både i profession och som person. Just den nära kontakten mellan medarbetare och chefer och det dagliga nära arbetet är vår styrka idag.

Din utveckling är viktig för oss och Region Skåne kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chef- och ledarskap.

KVALIFIKATIONER
Du är en trygg ledare med genuint intresse för ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi ser att du har intresse för att driva utvecklingen framåt i samarbete med chefskollegor och medarbetare. Det är naturligt för dig att agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv, där du kan tänka strategiskt och långsiktigt, se till helheten samt vara resultat- och målorienterad.

Vi ser att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna, planera, organisera och följa upp. Integritet, prestigelöshet, mod och kraft är andra eftertraktade egenskaper hos vår blivande enhetschef.

Vi vill att du som söker har tidigare erfarenhet av ledarskap och som med respekt och trygghet kan leda gruppen i samma riktning. Vi vill att du har relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande erfarenhet från att ha arbetat inom hälso- och sjukvårdssektorn. Kunskap om STI-verksamhet både inom diagnostik, behandling och forskning är meriterande. Även erfarenheter av prevention, kännedom om preexpositionsprofylax (PrEP) och övriga aktörer inom STI/HIV-prevention såsom Smittskydd, RFSL och övriga frivilligorganisationer ses som önskvärt. Vi ser gärna att du har utbildning inom ledarskap. Goda kunskaper i svenska i tal och i skrift är en förutsättning för arbetet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdcentralen Sorgenfrimottagningen i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 4
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Sorgenfrimottagningen är en välfungerande vårdcentral med brett primärvårdsutbud i centrala Malmö. Här är relationerna till våra patienter i centrum och verksamheten genomsyras av arbetsglädje, stolthet och lojalitet.

Hos oss har vi cirka 11 200 listade patienter. Vi är drygt 40 medarbetare som arbetar inom yrkeskategorierna läkare, distriktsköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, dietister, medicinska sekreterare, kuratorer, psykoterapeuter och psykologer. Hos oss finns en medarbetargrupp med både bred och specialiserad kompetens. Det finns även ett stort intresse för utbildning, handledning och utveckling av verksamheten.

Vi är ett bra team med specialister i allmänmedicin som tillsammans med ST- och AT-läkare arbetar i en välorganiserad läkarmottagning. Våra erfarna distriktssköterskor och sjuksköterskor arbetar med rådgivning och triagering på vårdcentralen. De arbetar även på våra specialistmottagningar med inriktningar såsom diabetes, astma-KOL, hypertoni, inkontinens med flera. Vi driver även tillsammans med närliggande vårdcentral en välfungerande barnavårdscentral, dessutom har vi väletablerat psykosocialt team med psykologer samt kurator.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en enhetschef som vill vara med och utveckla vår verksamhet!

Tillsammans med verksamhetschefen ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Du kommer att vara närmsta chef för en definierad grupp av vårdcentralens medarbetare. För denna grupp kommer du att ansvara för lönesättning och utförande av utvecklingssamtal samt rekrytering och rehabilitering.

Ditt huvudsakliga fokus är att skapa entusiasm och utveckla dina medarbetare. Genom ett närvarande, tydligt, lyhört och engagerat ledarskap leder och motiverar du medarbetarna i det dagliga arbetet. En viktig del i arbetet innebär att på bästa sätt tillvarata den kompetens och kraft som idag finns i medarbetargruppen.

Som enhetschef är du även med och ansvarar för verksamhetens ständiga utveckling och tillsammans med dina medarbetare tar du initiativ för att driva utvecklingsarbetet framåt. Du ser till organisationens behov, utvecklar rutiner och processer och arbetar för att vi tillsammans ska nå uppsatta mål. I chefsuppdraget ingår även att aktivt arbeta för att bibehålla en god arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra. Detta är en operativ chefsroll där du har ditt främsta fokus på och ansvar för den dagliga driften.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskole-/universitetsutbildning inom någon av de professioner som förekommer i primärvården eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda språkkunskaper i svenska språket krävs för tjänsten. Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenheter som chef/ledare.

Vi ser att du är en ledare som med respekt och trygghet kan leda gruppen i samma riktning. Du har ett genuint intresse för ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor och tycker om att driva utvecklingen framåt i samarbete med verksamhetschef och medarbetare. Det är naturligt för dig att agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv där du kan tänka strategiskt och långsiktigt, se till helheten samt vara resultat- och målorienterad. Vidare ser vi att du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna, planera, organisera och följa upp. Integritet, prestigelöshet, tydlighet, mod och kraft är andra eftertraktade egenskaper hos vår blivande enhetschef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Neuro-obs, avdelning 2, i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 7
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett stort intresse för ledarskap och vill anta utmaningen att driva och utveckla framtidens neurologi tillsammans med engagerade medarbetare inom ett spännande verksamhetsområde? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss på Neuro-obs avdelning 2 vara en möjlighet för dig!

Verksamhetsområde neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik (VO NRMG) på Skånes universitetssjukvård (Sus) består av drygt 750 medarbetare. Vi bedriver specialiserad vård och har regionala uppdrag för många diagnoser. Vidare bedrivs forskning och utveckling inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör. Vi har även slutenvårdsplatser på alla tre verksamhetsorterna. Vår öppenvård är omfattande med både mottagningar och mobila team.

Neuro-obs avdelning 2 har ett väl etablerat samarbete mellan akutmottagning, slutenvårdsenheterna och öppenvårdsmottagningen. Vi arbetar tillsammans och anpassar kontinuerligt vår verksamhet för att nå största patientnytta. Avdelningen har idag åtta vårdplatser varav sex övervakningsplatser för övervägande neurologiska sjukdomar, bland annat strokepatienter, vilket innebär att patientomsättningen är hög. Neurologiavdelningarna i verksamhetsområdet befinner sig i ett dynamiskt skede och utvecklar nya vårdformer för våra neurologiska patienter. Vi har ett gynnsamt rekryteringsläge samt satsar mycket på utbildning och specialisering av våra duktiga medarbetare, såväl nya som mer erfarna. Ett exempel där vi deltar i utvecklingen är Core Curriculum som är ett strukturerat utvecklingsprogram för sjuksköterskor för att skapa en hållbar kompetensförsörjning utifrån verksamheternas behov.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef är du ansvarig för enhetens personal och har det övergripande ledningsansvaret för vår verksamhet och ekonomi. Du arbetar aktivt med medarbetar- och arbetsmiljöfrågor genom att tydliggöra och kommunicera verksamhetens mål och uppdrag samt genom att skapa delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen. Vidare innefattar rollen ansvar för att leda, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål samt främja en god arbetsmiljö, ett gott samarbete och kostnadsmedvetenhet.

I ditt arbete utgår du ifrån de lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området. Du har även en viktig roll kring att bedriva ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga enhetschefer inom verksamhetsområdet, vilket ger dig möjlighet att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Vi hjälps åt och samarbetar nära inom VE neurologi. Du arbetar även nära verksamhetens chefsstöd som också finns där för att stötta dig i det dagliga arbetet. Organisatoriskt sett är du direkt underställd områdeschefen för neurologi och minnessjukdomar och du är en viktig del av närledningsgruppen inom ditt VE, tillsammans med enhetschefskollegor, områdeschef, sektionschef och enhetsansvariga läkare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant universitet- eller högskoleexamen med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annan universitet- eller högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av liknande befattningar med ledningsansvar för personal, verksamhet och ekonomi och du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har utbildning inom ledarskap, erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt arbete inom neurologi.

Som person har du en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Genom din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse hos medarbetarna för det arbete som ska genomföras. Du kan såväl leda som delta i förändringsprocesser och är den trygga punkt som dina medarbetare känner tillit till. Som chef inspirerar du och coachar dina medarbetare samt organiserar vår verksamhet på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Vi ser även att du är resultat- och målinriktad, kan arbeta långsiktigt och har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Därtill har du god vana av att fatta samt genomföra beslut och det är naturligt för dig att företräda verksamheten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vi söker Sektionschefer med förlängd introduktion HSL i Hälsa Vård & Omsorg

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 9
Ref: 20213284

 

Arbetsuppgifter
I detta chefsuppdrag får du en förlängd introduktionstid vilket betyder att du inte kommer att ha eget ansvarsområde direkt. Du blir introducerad i Malmö stads IT-stöd, riktlinjer och rutiner, och kan även under din introduktion ha självständiga arbetsuppgifter relateras till ditt chefsuppdrag. Introduktionstiden blir individuellt anpassad i både innehåll och tid utifrån dina tidigare erfarenheter.

Som sektionschef hos oss har du en ledande roll i att tillsammans med medarbetarna förtydliga och utveckla verksamhetens uppdrag riktat till patienterna tillhörande avdelningens målgrupper. Du kommer att leda och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter. Du ansvarar för bemanning och kompetensutveckling, samt budget och ekonomi. Du ansvarar även för personal och arbetsmiljö utifrån ett systematiskt arbetsmiljöarbete, där en viktig del är samverkan med våra fackliga organisationer. 
Genom samordning, stöd och coachning säkerställer du att medarbetarna klarar sitt uppdrag och att kvalité och patientsäkerhet upprätthålls.
Du ingår i HSL-enhetens ledningsgrupp och har ett mycket nära samarbete med dina chefskollegor.
Du har stöd i ditt uppdrag från chef, kollegor och assistent/chefstöd men även från förvaltningens stabsavdelningar där det bland annat finns kvalitetsutvecklare HSL.


Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som Sektionschef inom HSL ser vi att du är legitimerad sjuksköterska med ett genuint intresse för ledarskap. Du känner dig trygg i din HSL kunskap och har du dessutom kunskap och erfarenhet av att arbeta inom äldreomsorg i en politisk styrd organisation så är det ett stort plus.
Då god kommunikation är viktigt för uppdraget ser vi att du talar och skriver obehindrat på svenska. Även god digital förmåga och vana i form av erfarenhet av att arbeta med administrativa system är viktigt för att du ska klara ditt uppdrag. Det är meriterande om du har chefserfarenhet och/eller har en dokumenterad ledarskapsutbildning.

För detta uppdrag är följande intressen, egenskaper och förmågor viktiga:
- drivkraft och intresse att leda medarbetare och att ansvara för en verksamhet
- nyfikenhet och öppen för utmaningar som ledare
- förmåga att strukturera, planera och administrera
- intresse av att leda förändrings- och utvecklingsarbete
- ett reflekterande synsätt samtidigt som du har förmåga att driva arbetet framåt och uppnå resultat
- intresse att leda i en politiskt styrd organisation.

Vi välkomnar sökande som har ett stort och genuint intresse för förvaltningens målgrupp och som vill vara med och bygga framtidens vård och omsorg.

Om arbetsplatsen
Välkommen till HSL-enheten Särskilt boende och Ordinärt boende. HSL-enheterna är en del av Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad.
Våra avdelningars fokus är att bedriva vård och omsorg med kvalitet och därigenom skapa trygghet för patienter och anhöriga.

HSL enheten hemsjukvård inom ordinärt boende består av åtta sektioner med sjuksköterskor och undersköterskor som ansvarar för patienter som bor i eget boende.
HSL enheten inom särskilt boende består av fyra sektioner för sjuksköterskor och en för rehab som ansvarar gemensamt för vår 40 särskilda boende och en växelvård boende.
Förbättringsarbete och utveckling är ett stort fokus inom våra enheter och vi har kvalitetsutvecklar knutna till enheterna vilket är ett stöd vid utvecklings- och förbättringsarbeten.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Observera att vi i denna rekryeringsprocessen ersätter det personliga brevet med urvalsfrågor. Dina svar blir därför en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Ansök nu

Områdeschef till VO Ortopedi, slutenvård, SUS

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 17
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) ortopedi på Skånes universitetssjukvård (SUS) består av drygt 500 medarbetare och är en av Sveriges största verksamheter inom ortopedi. Vi har ett betydande internationellt anseende vilket medlemskapet i organisationen ISOC styrker. ISOC är en sammanslutning av de 20 högst ansedda ortopedenheterna i världen, där VO ortopedi ingår som enda enhet i Skandinavien. Inom SUS bedriver VO Ortopedi en mycket omfattande verksamhet. Vi tar årligen emot 70 000 besök inom öppenvården, har cirka 4 500 vårdtillfällen i slutenvård samt 8 000 operationer som utförs på fem olika operationsavdelningar. Vi har kompetens inom alla ortopediska subspecialiteter.

VO ortopedi är indelat i slutenvård och öppenvård och finns både i Lund och Malmö. Områdeschef slutenvård ansvarar för fyra vårdavdelningar och en ankomstavdelning med sammanlagt cirka 250 medarbetare och där ingår arbetsterapeuter och kuratorer. Arbetsterapeuter och kuratorer arbetar både inom slutenvård och öppenvård. Områdeschef för öppenvård ansvarar för sex enheter, med cirka 145 medarbetare, som består av mottagningar, fysioterapi och sekretariat i Malmö respektive Lund. Fysioterapeuter och medicinska sekreterare arbetar både inom slutenvård och öppenvård. Områdescheferna har kunskap om hela verksamhetsområdet och har ett nära samarbete samt ersätter varandra vid frånvaro. Verksamhetsområdets läkare arbetar även i Trelleborg, Ängelholm och Ystad och områdeschefer samarbetar med personal på dessa sjukhus.

Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats som leds av våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt.


ARBETSUPPGIFTER
Som områdeschef för slutenvården är du trebent chef vilket innebär att du ansvarar för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi. Du som områdeschef är chef över fem enhetschefer för vårdavdelningar, en enhetschef för ankomstavdelning och en enhetschef för arbetsterapi. Därutöver är du även chef för två kliniska lärare samt för patientsäkerhetsansvarig sjuksköterska som arbetar övergripande inom verksamhetsområdet. Du kommer att få arbeta självständigt med tydliga ansvarsområden och omfattande mandat. Slutenvårdens verksamhet finns både i Malmö och Lund och du förväntas lägga ungefär lika mycket tid på båda orterna. Du kommer att ha ett nära samarbete med områdeschefen för öppenvård och ni leder den kontinuerliga kompetensutvecklingen inom verksamhetsområdet. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen tillsammans med områdeschefen för öppenvård, sektionschefer, stab, akademisk företrädare och verksamhetschef.

Områdeschefens arbetsområde omfattar hela enheten och ansvar omfattar såväl det strategiska som operativa arbetet. Uppdraget som områdeschef innefattar att de beslutade målen ska föras ut i organisationen och översättas i verksamhetsnära idéer. Du rekryterar, leder och utvecklar enhetschefer inom området samt ansvarar för medarbetar- och lönesamtal med enhetschefer.

Här på VO ortopedi är vi mycket intresserade av att utveckla verksamheten för personalens och patienternas bästa. Som områdeschef har du mycket stora möjligheter att bidra i denna ambition.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av att leda andra och bidra till förbättring inom den organisation du leder. Du som söker har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård samt lång ledarerfarenhet. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Därtill är det meriterande med god datorvana och Officepaketet.
Vi ser det som en fördel om du gått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning. Har du dessutom erfarenhet av att leda olika personalkategorier inom hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet av att leda chefer och att sitta i ledningsgrupp ser vi det som meriterande. Likaså är tidigare erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård och att arbeta kliniskt meriterande. Därutöver ser vi gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att driva förbättringsprojekt och/eller forskning.

Som person är du en god lyssnare, har en ödmjukhet inför chefsuppdraget och de olika yrkesprofessionerna du ska leda. Du får energi av utmaningar, kan hantera när arbetstempot varierar och har god förmåga att samarbeta. Du bör kunna leda utan att detaljstyra och agera enligt våra värdeord välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Vi planerar att hålla intervjuer vecka 3.


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef till VO Ortopedi, öppenvård SUS

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 17
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) ortopedi på Skånes universitetssjukvård (SUS) består av drygt 500 medarbetare och är en av Sveriges största verksamheter inom ortopedi. Vi har ett betydande internationellt anseende vilket medlemskapet i organisationen ISOC styrker. ISOC är en sammanslutning av de 20 högst ansedda ortopedenheterna i världen, där VO ortopedi ingår som enda enhet i Skandinavien. Inom SUS bedriver VO Ortopedi bedriver en mycket omfattande verksamhet. Vi tar årligen emot 70 000 besök inom öppenvården, har cirka 4 500 vårdtillfällen i slutenvård samt 8 000 operationer som utförs på fem olika operationsavdelningar. Vi har kompetens inom alla ortopediska subspecialiteter.

VO ortopedi är indelat i slutenvård och öppenvård och finns både i Lund och Malmö. Områdeschef för öppenvård ansvarar för sex enheter, med cirka 145 medarbetare, som består av mottagningar, fysioterapi och sekretariat i Malmö respektive Lund. Fysioterapeuter och medicinska sekreterare arbetar både inom slutenvård och öppenvård. Områdeschef slutenvård ansvarar för fyra vårdavdelningar och en ankomstavdelning med sammanlagt cirka 250 medarbetare och där ingår arbetsterapeuter och kuratorer. Arbetsterapeuter och kuratorer arbetar både inom slutenvård och öppenvård. Områdescheferna har kunskap om hela verksamhetsområdet och har ett nära samarbete samt ersätter varandra vid frånvaro. Verksamhetsområdets läkare arbetar även i Trelleborg, Ängelholm och Ystad och områdeschefer samarbetar med personal på dessa sjukhus.

Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats som leds av våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt.


ARBETSUPPGIFTER
Som områdeschef för öppenvården är du trebent chef vilket innebär att du ansvarar för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi. Du som områdeschef är chef över sex enhetschefer varav två enhetschefer för sekretariat, två enhetschefer för fysioterapi och två enhetschefer för mottagningar. Du kommer att arbeta självständigt med tydliga ansvarsområden och omfattande mandat. Öppenvårdens verksamhet finns både i Malmö och Lund och du förväntas lägga ungefär lika mycket tid på båda orterna. Du kommer att ha ett nära samarbete med områdeschefen för öppenvård och ni leder den kontinuerliga kompetensutvecklingen inom verksamhetsområdet. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen tillsammans med områdeschefen för slutenvård, sektionschefer, stab, akademisk företrädare och verksamhetschef.

Områdeschefens arbetsområde omfattar hela enheten och ansvar omfattar det strategiska och operativa arbetet med nedan angivna arbetsuppgifter. Uppdraget som områdeschef innefattar att de beslutade målen ska föras ut i organisationen och översättas i verksamhetsnära idéer. Du rekryterar, leder och utvecklar enhetschefer inom området samt ansvarar för medarbetar- och lönesamtal med enhetschefer.

Här på VO ortopedi är vi mycket intresserade av att utveckla verksamheten för personalens och patienternas bästa. Som områdeschef har du mycket stora möjligheter att bidra i denna ambition.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av att leda andra och bidra till förbättring inom den organisation du leder. Du som söker har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård samt lång ledarerfarenhet. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Därtill är det meriterande med god datorvana och Officepaketet.

Vi ser det som en fördel om du gått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning. Har du dessutom erfarenhet av att leda olika personalkategorier inom hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet av att leda chefer och att sitta i ledningsgrupp ser vi det som meriterande. Likaså är tidigare erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård och att arbeta kliniskt meriterande. Därutöver ser vi gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att driva förbättringsprojekt och/eller forskning.

Som person är du en god lyssnare, har en ödmjukhet inför chefsuppdraget och de olika yrkesprofessionerna du ska leda. Du får energi av utmaningar, kan hantera när arbetstempot varierar och har god förmåga att samarbeta. Du bör kunna leda utan att detaljstyra och agera enligt våra värdeord välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Vi planerar att hålla intervjuer vecka 3.


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till vuxenpsykiatrimottagning beroende i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 21
Gör skillnad. Varje dag.

Beroendecentrum Malmö, inom verksamhetsområde vuxenpsykiatri Malmö, är ett av landets största centrum inom området beroendesjukdomar. Vi erbjuder behandling och diagnostik av alkohol-, narkotika- och läkemedelsberoende samt beroende av spel om pengar i öppenvård och heldygnsvård i de fall det kräver specialistutredning och specialistvård. Vi har även regionalt uppdrag för heldygnsvård vid opioidberoende. Hos oss finns mottagningar för alkohol- och läkemedelsberoende, ungdomar, samsjuklighet, narkotikaberoende med eller utan neuropsykiatrisk diagnos samt ackrediterade mottagningar för läkemedelsassisterad rehabilitering vid opioidberoende (LARO). Beroendecentrum bedriver universitetssjukvård.

Inom vuxenpsykiatrimottagning beroende finns två team varav ett riktar sig mot alkoholberoende och det andra gentemot narkotikaberoende och psykiatrisk utredning. Vi strävar även efter ett utökat samarbete inom verksamhetsområdet, den somatiska specialistvården, primärvården, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och kommunens socialtjänst.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en engagerad enhetschef som har lust och vilja att leda och fortsätta utveckla vår verksamhet i Malmö!

I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhet, ekonomi, arbetsmiljö och personal. Tillsammans med överläkare arbetar ni för att utveckla vården avseende patientsäkerhet. Därtill ingår du även i verksamhetens ledningsgrupp. Det är en självklarhet för dig att ta initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten, med särskild tyngd på arbetsmiljö och brukarinflytande. Vidare visar du personlig omtanke och tar vara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget samt utvecklar kontinuerligt enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. Därtill organiserar du enheten med dess medarbetare på ett strukturerat och resultateffektivt sätt. I ditt ledarskap agerar du som ett föredöme och en god ambassadör för Region Skånes värdegrund. Genom att delegera och uppmuntra medarbetare till att ta ansvar skapar du förutsättningar för dialog och ett gott medarbetarskap.

Vi är måna om att du ska känna dig trygg i rollen som enhetschef och erbjuder dig därför relevant chefs- och ledarutbildning, mentorstöd och kontinuerliga utvecklingsmöjligheter.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsexamen inom hälso- och sjukvård, alternativt dig som har annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har också arbetslivserfarenhet inom psykiatri och beroendevård samt erfarenhet av att ha ledningsuppdrag. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är också ett krav. Det är meriterande om du har arbetat som chef inom hälso- och sjukvård samt haft ett arbetsmiljöansvar, likaså om du har erfarenhet av samverkan med andra myndigheter. Därtill ser vi positivt på om du har erfarenhet av de IT-system som används inom Region Skåne.

Du som söker har en genuin lust och vilja att leda och att driva utveckling. Du har förmåga att motivera och entusiasmera såväl medarbetare som brukare, samtidigt som du kan styra och leda mot långsiktigt uppställda mål och utveckla värdeskapande processer. Vidare är du en lyhörd och kommunikativ ledare som tydliggör och kommunicerar visioner, värdegrund, mål och strategier. Likaså har du en god förmåga att förena flexibilitet och tydlighet i ditt ledarskap. Tillsammans med dina medarbetare vill du skapa en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Vi är måna om att hitta rätt person till tjänsten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Interimschef inom Kommun och Region

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 17
Information om uppdraget
Vill du ha en större frihet i ditt arbete, utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du har en förmånlig ersättning? Då är du varmt välkommen till oss på Te Crea Care.

Vi söker nu Interimschefer till befintliga och nya kunder.

Uppdragsperiod: 3-6 månader med möjlighet till förlängning
Omfattning: 75-100%

Arbetsuppgifter
Rollen som Interimschef är rolig och omväxlande. Du är trygg som ledare och går in som Chef i kommunal eller regional verksamhet inom vård och omsorg. Oftast kommer du in under en period då ordinare chef rekryteras men kan även komma in som förändringsledare av olika orsaker.
Vård och omsorg är en av de viktigaste funktioner i vårt samhälle men också de som verkar under tuffa förhållanden idag. Det innebär att du måste kunna arbeta strukturerat och målinriktat utifrån de förutsättningar som verksamheten befinner sig i.

Kvalifikationer
- Akademisk examen, gärna inom vård
- Aktuell chefserfarenhet minst under 3 år
- Ha lett och utvecklat Team under förändring
- Erfarenhet av budget- och resultatansvar
Personliga egenskaper
Du är flexibel och kan anpassa dig till olika arbetsförhållanden. Du är trygg i dig själv och har förmågan att prioritera, delegera och arbetsleda. Vi söker dig som värdesätter eget ansvar, delaktighet och som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du är lyhörd och bemöter människor med respekt och omtanke.

Vi erbjuder dig
-Engagerad konsultchef som fungera som bollplank
-Kontinuerligt utbud av varierande uppdrag i hela Sverige
-Förmånlig ersättning
-Konsult- och mingelträffar
-Ledarutveckling

Ansökan
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag. Är du intresserad av att veta mer om oss, besök gärna vår hemsida www.tecreacare.com.

Ansök nu

Enhetschef till en Geriatrikavdelning i Skåne

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 10
Du är en trygg och tydlig ledare som har viljan och modet att leda.
Du måste kunna arbeta lösningsorienterat och ha förmågan att se den enskilde medarbetaren. Du är en god kommunikatör med förmåga att bygga relationer vilket bidrar till gott samarbete både inom och utom enheten.
Som enhetschef på Geriatrikavdelningen leder du ett 40-tal medarbetare. Det är ett krav att du har erfarenhet som chef/ledare inom sjukhusvård. Du behöver inte ha egen utbildning inom sjukvård men det är en fördel om du har erfarenhet av att leda en vårdavdelning inom sjukhusvård.
Det är medarbetarna som är experterna på vården och du är experten på ledarskap.
Enheten består av olika yrkeskategorier såsom sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter samt servicemedarbetare.
Geriatrikavdelningen vi söker Enhetschef till är en slutenvårdsavdelning med inriktning mot akutgeriatrisk vård och rehabilitering. Målgruppen utgörs av äldre, sköra patienter med multipla kroniska sjukdomar med akut försämring i funktion samt med behov av mobilisering och rehabilitering. Till oss kommer patienter främst från akutmottagningen eller postoperativt efter höftfraktur.
Avdelningen är stabil med hög kompetens. Vidare har man ett stort fokus på patientens delaktighet och personcentrerad vård samt ett nära samarbete med kommun och primärvård inför utskrivning för att säkerställa fortsatt god vård.
Du är ensam enhetschef på avdelningen men har ett nära samarbete med andra enhetschefer inom verksamhetsområdet. Du ingår i verksamhetsområdets närledningsgrupp.
Krav att samma person kan ta hela uppdragsperioden. Uppdraget innebär att leda på plats.
Ordinarie enhetschef är i en sjukskrivningsperiod och förväntas delvis återkomma i arbete under perioden.
Frågor gällande tjänsten besvaras av:
Konsultchef
Jessica Laras Lindström
Tel: 072 599 20 02
jessica.laras.lindstrom@agito.org

Ansök nu

Enhetschef till Vårdcentralen Kroksbäck i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 3
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Kroksbäck har funnits sedan år 1986 och är en av Malmös äldsta vårdcentraler. Vi har cirka 9000 listade patienter och är drygt 45 medarbetare. Vårdcentralen har en välfungerande och stabil läkarbemanning, god arbetsmiljö med flexibla arbetstider, gott samarbete, delaktighet och påverkansmöjligheter. Hos oss har vi ett stort förbättringsfokus och vi ser fram emot din delaktighet i detta. I anslutning till vårdcentralen finns Rehab Kroksbäck och Barnavårdscentralen Hyllie. Vårdcentralen är ackrediterad inom Hälsovalet, BVC och vi är även certifierade inom diabetes. Vår astma/kol mottagning är under uppstart. Astma/KOL-teamet består av astma/KOL sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och kurator.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en engagerad chef som med lust och vilja kan driva och leda vår verksamhet framåt.

Som enhetschef ansvarar du för den operativa dagliga styrningen för samtliga yrkeskategorier på vårdcentralen. Våra sjuksköterskor, distriktssköterskor, medicinska sekreterare, receptionist och undersköterskor rapporter till dig. Övriga yrkeskategorier, där läkare, psykolog, kurator, fysioterapeuter och arbetsterapeuter ingår, rapporterar till vår verksamhetschef.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Tillsammans med medarbetarna och verksamhetschefen driver du ett aktivt utvecklingsarbete med sikte mot ett professionellt bemötande och hög medicinsk kvalitet. Som närmaste chef har du ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. I övrigt ingår ansvar för kompetensutveckling och arbetsmiljö, medarbetarsamtal, lönesättning och rekrytering. Vi erbjuder dig ledarskapsutbildning, mentorstöd och annan kompetensutveckling. Stödfunktioner som finns till ditt förfogande dessa är administratörer, HR, ekonom, kommunikatör och patientsäkerhetssamordnare, vilka ger ett nära och personligt stöd till dig som chef.

I chefsuppdraget ingår att aktivt arbeta för att bibehålla en god arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och teamarbete. Vi tillsammans svarar för att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet och goda resultat.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsutbildning inom aktuellt kunskapsområde, alternativt dig som har annan erfarenhet och/eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är också ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som chef, gärna inom hälso- och sjukvården, samt om du har chefs-/ledarskapsutbildning.

Det här är en tjänst för dig som har förmåga att leda, driva och utveckla såväl verksamhet som medarbetare framåt. Du kan med enkelhet planera, delegera och följa upp verksamhetens arbete. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa delaktighet, goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten.

Du ser det positiva i förbättringsprocesser och vågar ta ställning i viktiga frågor, tar tag i eventuella problem och konflikter samt arbetar aktivt för att lösa dessa situationer. Du sprider engagemang och entusiasm, därtill arbetar du aktivt med våra värderingar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om vi har väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda dig ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter!

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till hjärtavdelning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 29
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) hjärt- och lungmedicin vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har verksamhet såväl i Malmö som i Lund, med både avdelningar och mottagningar på båda orterna. Hjärtområdet i Malmö består av hjärtavdelning, hjärtmottagning, hjärtmottagning angiografi och intervention, hjärtmottagning avdelningsnära och hjärtmottagning pacemakerlaboratorium.

Avdelningen består av 35 vårdplatser uppdelade på tre medicinska flöden; arytmi, hjärtsvikt och klaff samt kranskärl. Den övriga verksamheten i Malmö består till exempel av hjärtmedicinsk öppenvård, koronarangiografi och PCI-lab, pacemakeroperation, elkonverteringar och EKO-lab.

ARBETSUPPGIFTER
Har du intresse av att leda, engagera och utveckla hjärtsjukvården i Malmö? I så fall välkomnar vi dig till oss!

Tjänsten som enhetschef på hjärtavdelning Malmö innebär att du leder tillsammans med en kollega i ett parledarskap. Förutom hjärtavdelningen så är du även enhetschef över hjärtmottagning angiografi och intervention Malmö, hjärtmottagning avdelningsnära och hjärtmottagning pacemakerlaboratorium Malmö.

Tillsammans kommer ni ha det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Det finns också förväntningar på dig att du stöttar, entusiasmerar, utvecklar och bevarar det fina samarbete som idag finns, dels tillsammans med din blivande enhetschefskollega och dels tillsammans med övriga enhetschefer/enhetsansvariga läkare inom verksamhetsområdet. Vidare ansvarar ni för att driva omvårdnadsfrågor inom enheten så att en god kvalitet uppnås.

Som chef ingår du i chefsgruppen med åtta kollegor och är direkt underställd områdeschefen inom område hjärtmedicin. Du ingår även i närledningsgruppen tillsammans med övriga enhetschefer, enhetsansvariga läkare, områdeschef och sektionschef i Malmö. Där driver ni tillsammans operativa frågor både uppåt och neråt i linjen inom hjärtområdet.

Som ny chef hos oss får du en omfattande introduktion och du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter inom chefs- och ledarområdet men också av individuell ledarskapsutveckling utifrån ditt behov.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har intresse av hjärtsjukvård, har ett nära ledarskap och motiveras av utmaningar. I din roll som enhetschef är det viktigt att du kan se enheten och verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv, att ni gemensamt kan fatta och genomföra beslut samt följa upp resultat.

Som person är du trygg i din yrkesroll och drivs av att leda och utveckla verksamheten framåt. Du som enhetschef visar vägen för dina medarbetare och arbetar aktivt både med det närvarande ledarskapet, men också med att motivera och utveckla dina medarbetare. Du kan förmedla verksamhetens mål på ett tydligt sätt och inspirerar medarbetarna till att gemensamt arbeta mot dessa. Ditt intresse för människor och din kommunikativa förmåga gör att du har lätt för att skapa goda relationer och kan samverka såväl inom som utom enheten. Parledarskap ställer krav på tillit, att vara lyhörd och tydlig, prestigelös och en hög samarbetskompetens. För att skapa ett tydligt parledarskap krävs även en god följsamhet till verksamhetsområdets gemensamma värdegrund. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du som söker har en högskoleexamen, gärna som legitimerad sjuksköterska. Har du en examen i ett legitimationsyrke krävs
språkkunskap i svensk som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala, annars krävs goda kunskaper i det svenska språket.

Vi ser det som en fördel om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård samt chefs- och ledarskapserfarenhet, gärna från en vårdenhet. Har du erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete ser vi detta som meriterande.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Vi planerar att genomföra intervjuerna i januari 2022.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschefer till område gynekologi, VO kvinnosjukvård i Malmö/Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 19
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har cirka 800 anställda och består av gynekologisk och obstetrisk verksamhet i både Lund och Malmö. Som universitetssjukhus har vi även uppdrag inom både utveckling och utbildning. Vid verksamhetsområdet bedrivs också framgångsrik forskning.

Inom område gynekologi vårdas kvinnor i alla åldrar. Bland våra patienter finns kvinnor med bekymmer i tidig graviditet, det vill säga före vecka 22, kvinnor med akuta gynekologiska besvär eller andra gynekologiska sjukdomar.

Den gynekologiska verksamheten i Malmö består av en gynekologisk akutmottagning, mottagning som inkluderar endometrios-team, bäckenbottencentrum och kvinnohälsan (abortverksamhet, sexologi och uppföljning av cellprov). Verksamheten har även en vårdavdelning med 14 vårdplatser som behandlar benigna gynekologiska sjukdomar. Här kommer du som enhetschef att tillsammans med två kollegor ansvara för cirka 75 medarbetare.

Den gynekologiska verksamheten i Lund omfattas av gynekologisk akutmottagning, mottagning och en gynekologi avdelningen med inriktning mot gynekologisk cancer och är ett regionalt cancercentrum. Som chef har du tillsammans med din kollega ansvar för cirka 60 medarbetare.


ARBETSUPPGIFTER
Tycker du om att engagera, stötta och utveckla dina medarbetare och tillsammans driva er verksamhet framåt? Har du lång erfarenhet som chef och letar efter en ny utmaning eller är du nyfiken på chefsuppdraget och ser det som ditt nästa steg i karriären? Då kan det vara just dig vi söker! Vi välkomnar nu två enhetschefer som vill vara med och utveckla våra gynekologiska verksamheter. En tjänst är till vår gynekologiska verksamhet i Lund och den andra till vår gynekologiska verksamhet i Malmö.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en föränderlig organisation. Hos oss arbetar du som enhetschef i ett gemensamt ledarskap, där ni är två eller tre chefer som tillsammans har det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Tillsammans arbetar ni för att ta vara på medarbetarnas engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget och i ett nära samarbete utvecklar ni tillsammans enheten med fokus på en trygg och säker vård samt en god arbetsmiljö för medarbetarna. En viktig del av tjänsten innebär att identifiera behov, planera, genomföra och följa upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

Du rapporterar till vår områdeschef för gynekologi och har ett nära samarbete med enhetsansvarig läkare och övriga enhetschefer inom vårt verksamhetsområde.

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har som har ett genuint intresse av att arbeta i ett gemensamt ledarskap samt brinner för ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Vi värdesätter att du är en god lyssnare med ett ödmjukt förhållningssätt gentemot all den specialistkunskap som finns på enheten där du är mån om att ta vara på och vidareutveckla medarbetarna och deras kompetenser. Som ledare visar du tillit och omtanke samt inbjuder till dialog och delaktighet genom att fortlöpande entusiasmera och inspirera dina medarbetare till att utvecklas och ta ansvar. Då du verkar i ett parledarskap ser vi att du är en lyhörd lagspelare med förmåga att agera och anpassa dig efter uppkomna situationer. Ett prestigelöst agerande och problemlösningsfokus är därför en självklarhet i denna roll.

I ditt ledarskap har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera och organisera samt följa upp beslut och resultat. Då tjänsten innebär flera kontaktytor värdesätter vi även att du är en god kommunikatör som verkar för att skapa och bibehålla goda relationer och välfungerande samarbeten såväl inom som utom enheten.

För att vara aktuell för tjänsten har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Därtill har du en högskole- eller universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Om du tidigare har arbetat inom hälso- och sjukvård ser vi detta som meriterande. Likaså om du har erfarenhet av chefs- och ledarskap och/eller ledarskapsutbildning.

Vi är väldigt måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna just dig!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till njurmedicinavdelning i Lund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 18
På Skånes universitetssjukhus (Sus) bedriver vi allt från bassjukvård till högspecialiserad sjukvård inom verksamhetsområdets båda specialiteter, njurmedicin och reumatologi. Verksamhetsområdet består av cirka 500 medarbetare, varav cirka 20 chefer på olika nivåer och vi har en årlig budget på cirka 600 miljoner kronor. Njurmedicinska sektionen inom Sus ansvarar för basal njursjukvård i sydvästra Skåne samt avancerad njurmedicinsk vård i Södra sjukvårdsregionen där vi bedriver regionövergripande verksamhet.
Njursektionen innefattar fyra hemodialysmottagningar, slutenvårdsavdelningar i Malmö respektive Lund och mottagningar på båda orterna med bland annat njurtransplanterade patienter. Vi har även mottagningar på båda orter för träning och uppföljning av patienter i peritonealdialys och i Lund även hemodialysbehandling. Genom den Sus övergripande visionen om bästa möjliga hälsa i livets alla skeden står vi inom verksamhetsområdet för att kroniskt sjuka patienter bibehåller sin hälsa i så god utsträckning som möjligt och kan leva ett rikt och oberoende liv.

Verksamhetsområdets mål är att:
- förhindra organskada genom prevention
- förbättra patienternas livskvalitet
- arbeta för delaktiga medarbetare
- driva forskning och utveckling.

Inom njurmedicin fokuserar vi särskilt på utökning av själv- och egenvård. Den njurmedicinska omvårdnaden är i ständig utveckling och är en inspirerande miljö att arbeta inom. Vi ger mycket ansvar till våra medarbetare och tror att det är en av vägarna till att utvecklas och växa i sitt arbete. Vi verkar för att vår ledningsfilosofi ska vara tillitsbaserad. Din chef kommer att vara en av verksamhetsområdets områdeschefer och du ingår i sektionens närledningsgrupp.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef till vår njurmedicinavdelning i Lund!

Som enhetschef för njurmedicinavdelningen ansvarar du, tillsammans med medarbetare samt enhetsansvariga läkare, för att bygga upp en framgångsrik slutenvårdsavdelning. Ni leder verksamheten i ett nära samarbete. I dina arbetsuppgifter ingår ansvar för bland annat personal, verksamhet, arbetsmiljö, ekonomi, förbättringsarbete och patientsäkerhet. Vi lägger stor vikt vid ett nära ledarskap som fokuserar på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att medarbetarna ska kunna arbeta med njurmedicinsk omvårdnad på ett så bra sätt som möjligt. Tillsammans med medarbetarna skapar ni ett starkt team som värnar om och arbetar med patientens bästa i fokus.

Avdelningen är idag samlokaliserad med vår reumatologiska slutenvårdsavdelning inom samma verksamhetsområde så du kommer även att arbeta i ett nära ledarskap med enhetschefen på den avdelningen. För att garantera att du känner dig trygg i ditt arbete erbjuder vi omfattande introduktion och stöd i ditt ledarskap från områdeschef och erfarna enhetschefskollegor. Du ges också möjlighet att gå ledarskapsutbildningar i Region Skånes regi.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker har en universitets- eller högskoleutbildning alternativt annan utbildning inom hälso- och sjukvård. Har du erfarenhet av arbete som chef eller ledare är det meriterande. Goda språkkunskaper i svenska krävs.

Förutom ett nära ledarskap så vill vi att vår enhetschef har ett coachande och entusiasmerande förhållningssätt till omvärlden. Det är av stor vikt att du har en helhetssyn på verksamheten och att du har förmåga att arbeta både operativt i vardagen och mer strategiskt mot de mål vi tillsammans satt upp för verksamheten. Din uppgift som ledare är att lyfta och utveckla dina medarbetare och bjuda in till delaktighet och gemensamt ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Skånes universitetssjukvård är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till ögonmottagning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 9
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett sinne för logistik och drivs av att leda och motivera andra? Är du dessutom tydlig i ditt ledarskap och i din kommunikation? Är du bra på att se och bekräfta dina medarbetare och vill se dem växa? Då kan det vara just dig vi söker!

Vårdenhet ögon, Lund och Malmö, består av ackrediterad och högspecialiserad ögonsjukvård med akut- och planerad mottagningsverksamhet. Det finns moderna operationslokaler för narkos- och polikliniska operationer. Vi tar emot patienter i alla åldrar.
Vårdenhet ögon har cirka 270 medarbetare fördelat på läkare, sjuksköterskor, ortoptister, optiker, fotografer, undersköterskor, medicinska sekreterare och receptionister.
Vårdenhet ögonsjukvård ligger i frontlinjen vad gäller såväl grundutbildning som specialistutbildning för läkare, och vid avdelningarna för oftalmologi inom Lunds universitet bedrivs ett omfattande forskningsarbete både i Malmö och Lund. Förutom att tillgodose Malmö- och Lundabornas behov av ögonsjukvård bedriver vi även regionsjukvård för Halland, Kronoberg och Blekinge. Vi har även utbildningsansvar och tar emot studenter inom alla yrkeskategorier.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och budget. Du har ett nära och coachande ledarskap med tillitsbaserad grund. En annan viktig del i uppdraget är att tydliggöra mål och uppdrag för medarbetarna, och tillsammans arbeta för en god samverkan och samordning i ett helhetsperspektiv med andra enheter på Skånes universitetssjukhus samt andra verksamheter utanför sjukhuset. En viktig del av din roll är även att med engagemang och omtanke arbeta med medarbetarskapet och arbetsmiljön i exempelvis medarbetar- och lönesamtal och under arbetsplatsträffar. Därutöver ansvarar du tillsammans med enhetsansvarig läkare för att medicinska riktlinjer följs och att schemaplaneringen för teamet fungerar på bästa sätt.

I rollen ingår även ett nära samarbete med de andra enhetscheferna inom verksamhetsområdet. Tillsammans deltar ni i det strategiska arbetet i vår närledningsgrupp, där vi tillsammans arbetar för hållbar planering för produktion, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, ekonomi och personalvård. Vidare återrapporterar varje enhet i närledningsgruppen sina resultat och diskuterar utmaningar i det dagliga arbetet och för framtiden.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en logistisk förmåga eftersom enhetens uppdrag kräver att flödet fungerar optimalt. Du är omvärldsorienterad och har kunskap om och förståelse för de olika roller som medarbetare kan ta i förändringsprocesser. Din kommunikativa förmåga är av största vikt för relationer med medarbetare i teamet och andra verksamheter. Du vet också värdet av att bekräfta medarbetarnas arbetsinsatser och utveckling. Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Gällande den formella kompetensen har du högskole- eller universitetsexamen, gärna sjuksköterskeutbildning. För tjänsten krävs också tidigare ledar-och/eller chefserfarenhet och språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det är meriterande om du har magisterexamen och relevant utbildning inom ledarskap, då du kommer att leda omvårdnadsarbetet på enheten. Vi ser gärna också att du har tidigare erfarenhet av att leda förändringsprocesser.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till psykiatrisk akutmottagning i Malmö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 12
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Malmö är indelat i bland annat områdena vuxenpsykiatri heldygnsvård, vuxenpsykiatri öppenvård, beroendecentrum och psykos. Till område vuxenpsykiatri heldygnsvård hör fyra vårdavdelningar för heldygnsvård, akutmottagning, intensivvård samt mellanvård.

Psykiatriska akutmottagningen är Sveriges tredje största psykiatriska akutmottagning och en spännande arbetsplats. Ett påtagligt förbättringsarbete har skett under de senaste åren med mer strukturerade arbetssätt. Alla patienter triageras enligt metoden Rapid Emergency Triage and Treatment System (RETTS-psy) och triagehandboken av en legitimerad sjuksköterska. Sedan två år tillbaka arbetar vi även med Prehospital Psykiatri (PAP) där vi ansvarar för utveckling samt bemanning med psykiatrisjuksköterskor.

Som enhetschef är du ansvarig för tjugotvå sjuksköterskor, två skötare samt vårdplatskoordinator. Akuten bemannas även av specialistläkare, ST-läkare, AT-läkare, sjuksköterskestuderande samt studenter från läkarprogrammet samt ST- primärvården. Personalgruppen är välfungerande med god sammanhållning och låg personalomsättning.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som enhetschef ansvarar du för medarbetare, ekonomi, arbetsmiljö och verksamhet. Vidare ansvarar du för att strukturera arbetet, utveckla teamarbete samt driva verksamhetsutveckling i dialog med medarbetarna. Du identifierar medarbetarnas styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till verksamhetens uppdrag och arbetar kontinuerligt med detta. I arbetsuppgifterna ingår att organisera det dagliga arbetet samt att leda och skapa förutsättningar för att driva verksamhetsutveckling.

Som enhetschef kommer du även att ingå i områdets ledningsgrupp. Du har områdeschefen som din närmsta chef. Till stöd har du även HR-specialist, ekonom samt verksamhetsutvecklare.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande, varierande och spännande arbete med goda möjligheter till individuell utveckling. Tillsammans med dig kommer vi att utforma det stöd och den kompetensutveckling du behöver i ditt ledarskap.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsutbildning inom vårdområdet, alternativt dig som har annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har också tidigare chefserfarenhet och dokumenterad utbildning inom ledarskap. Erfarenhet av arbete samt kunskap inom psykiatri är meriterande.

Du som person har god förmåga att engagera, entusiasmera, följa upp och ge feedback samt uttrycka dig på ett tydligt, engagerande och informativt sätt i både tal och skrift. Vidare tar du initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten. Du är resultat- och målinriktad och arbetar långsiktigt samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren. För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och ha förmåga att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter.

För oss är det betydelsefullt att du vill bidra med din kompetens, glädje och ditt engagemang för att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö på en arbetsplats i ständig utveckling. Din roll är att coacha och utveckla dina medarbetare samt organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och goda ledaregenskaper.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu