Verksamhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Malmö

Hitta lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Malmö från den arbetsgivaren.

Verksamhetschef till Psykiatripartners nya mottagning i Hässleholm

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 23
Vill du vara med från start och bygga upp en helt ny psykiatrisk verksamhet för vuxna i Nordöstra Skåne?

Just nu händer det massor hos oss på Psykiatripartners! Under vintern 2022/2023 öppnar vi upp en helt ny öppenvårdpsykiatrisk mottagning i centrala Hässleholm på uppdrag av Region Skåne. Det blir den första av sitt slag i Skåne och vi söker nu efter de mest drivna och kompetenta medarbetarna till den här mottagningen. Även om mottagningen är ny är vi på Psykiatripartners erfarna av liknande uppdrag. Psykiatripartners driver och utvecklar även den öppenvårdsbaserade Barn- och Ungdomspsykiatriska specialistvården och mellanvården i centrala och östra Östergötland samt i Växjö på uppdrag av Region Östergötland och Region Kronoberg. För vuxna erbjuder vi öppenvårdspsykiatri på uppdrag av Region Östergötland. I Skåne bedriver vi neuropsykiatrisk utredning och behandling av både barn och vuxna i Malmö. Psykiatripartners en del av PBM och sedan hösten 2021 en del av Kry.

Vår metodik bygger på evidensbaserad hälso- och sjukvård och vi arbetar aktivt med att utveckla verksamheten för att jobba så effektivt och säkert som möjligt. Vi har mottagningar bland annat i Malmö, Linköping, Norrköping, Jönköping, Växjö och Ljungby. Vi var först i Sverige med att ha en gemensam mottagning för BUP och VUP i Östergötland och vet att det ger unika möjligheter att arbeta med hela familjen samt att göra bra övergångar när ungdomarna blir 18 år.

Vi bedriver redan idag verksamhet inom primärvården i Skåne och har god kontakt samt ett upparbetat samarbete med flera vårdcentraler i närområdet. Vi har även verksamhet inom vårt affärsområde Hållbart affärsliv i Malmö, där vi stöttar företag och försäkringsbolag med lösningar på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Om uppdraget
Tjänsten som verksamhetschef på vår nya mottagning är en bred och utvecklande roll där du från start får vara med och sätta din prägel på vårt team och den vård vi bedriver! Patientens upplevelse står i fokus hos oss och du brinner för att skapa en smidig och kvalitativ patientresa. Utöver det samverkar du på organisationsnivå med vårdgrannar, remittenter, andra intressenter och inte minst beställare. Du kommer att leda ett dedikerat team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter med flera. Vi ser det som viktigt med ett nära ledarskap och rollen innefattar därför även kliniskt arbete. Du ingår och bidrar aktivt i ledningsgruppen för affärsområde Hälso- och sjukvård där du också har chefskollegor för stöd och samarbete. Du rapporterar till vår Områdeschef för psykiatri. Vi månar om ett flexibelt arbetsliv och därav kan tjänsten till viss del utföras på distans.

Om dig
Vi söker dig som har en vårdutbildning i grunden och vill jobba med ledarskap såväl som kliniskt arbete. Om du är läkare, sjuksköterska eller psykolog i grunden spelar mindre roll, då det är dina ledaregenskaper som är viktiga för oss. Du har jobbat ett par år inom psykiatri eller primärvård, är redan idag chef eller känner att du är redo för att ta nästa steg i din utveckling mot en ledande roll. Du är driven, affärsorienterad och målinriktad samtidigt som du är teamorienterad. Du är relationsbyggande och förstår värdet av att skapa goda och långsiktiga relationer med myndigheter, beställare och kollegor i branschen. Det är meriterande om du har någon typ av ledarerfarenhet eller har gått ledarutbildning, men det allra viktigaste är förstås att du är intresserad av människor och att du genom ditt ledarskap vill skapa förutsättningar för dem runt om kring dig att må bra och utvecklas. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och berikande arbete tillsammans med högspecialiserade kollegor med stort hjärta.

Låter det spännande?
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Områdeschef Psykiatri Thomas Wigforss på mobil: 073-6500452 eller mail: thomas.wigforss@pbm.se alternativt Affärsområdeschef Christin Källström på mobil: 0708-819863 eller mail: christin.kallstrom@psykiatripartners.se

Vi behandlar ansökningarna löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 augusti. För att uppnå en så objektiv och rättvis urvalsprocess som möjligt tillämpar vi arbetspsykologiska tester. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Läs mer om Psykiatripartners och tjänsten på www.psykiatripartners.se

Ansök nu

Verksamhetschef till Bellevue VC

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 2
Vi söker dig som har: en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna som exempelvis som läkare, sjuksköterska eller inom paramedicin. Har du tidigare erfarenhet av primärvård och dess vårdavtal är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag.
Som ledare är du lyhörd, tydlig och kan fatta beslut. Du har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare som ett led att utveckla verksamheten tillsammans. Stor vikt kommer läggas på vid personlig lämplighet.Är du en erfaren chef och ledare, redo för ett inspirerande arbete där Du tillsammans med medarbetare leder Ny startat Bellevue vårdcentral in i framtiden? Tveka då inte, välkommen att söka tjänsten redan idag! Vi söker dig som Vill du göra skillnaden, vill du vara med och lägga grunden samt vara med och utveckla vårdcentralen. Bellevue VC är en privat vårdcentral som startas i oktober 2022 och kommer att arbeta på uppdrag av Region Skåne. Vårdcentralen ligger på Bellevue i Malmö.
Vi har en vision om Bellevue vårdcentral att bli i en av Skånes bästa vårdcentraler
Verksamheten erbjuder husläkarmottagning, hemsjukvård, sjuksköterskeledda specialistmottagningar. Genom vår digitala plattform ”Alltid Öppet” erbjuder vi vård via videomöten och chatt.

Ansök nu

Verksamhetschef till Örestadskliniken, Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 24
Doktor.se:s vision är vara det självklara valet vid första vårdkontakt. Vår ambition är att bli en av landets största digifysiska vårdgivare med målet att alltid ge rätt vård på rätt plats i rätt tid.

Nu söker vi en ny verksamhetschef till Örestadsklinkiken i sydvästra Malmö. Som verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen för fysisk vård tillsammans med våra andra verksamhetschefer inom Doktor.se:s koncern och du rapporterar till vår vårddirektör som är ansvarig för all vård Doktor.se bedriver i Sverige. Som direktrapporterande till dig har du biträdande verksamhetschef samt enhetschefer. Du har även tillgång till våra stödfunktioner Ekonomi, HR, Marknad och IT samt andra samordningsfunktioner.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som Verksamhetschef kommer du få möjlighet att arbeta med utvecklingen av en stor verksamhet med flera olika avdelningar, så som vårdcentral, akutmottagning, äldremottagning, rehabavdelning, psykologmottagning barnmorskeavdelning och barnavårdscentral. Uppdraget innebär även att du leder din verksamhet, men också att du är ambassadör för Doktor.se och därmed arbetar för att upprätthålla goda relationer med patienter och närstående, uppdragsgivare och myndigheter.

Ditt uppdrag är att:- Leda och fördela verksamhetens arbete med personalansvar vilket bland annat innebär medarbetarsamtal, lönesamtal samt planerar, rekryterar och avslutar utifrån resultat, kompetens- och personalbehov.
- Ha resultat- och budgetansvar för din enhet med uppföljning och rapportering både internt och till regionen.
- Ansvara för att det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten följs och därmed att god kvalitet levereras.
- Säkerställa att Doktor.se:s vision och verksamhetsmodell för digifysisk vård implementeras och efterlevs på vårdcentralen.


Kvalifikationer och personliga egenskaper

- God chefs- eller ledarskapserfarenhet inom primärvården eller likvärdig erfarenhet inom hälso- och sjukvård.
- Du är resultatorienterad, strukturerad och motiveras av att jobba mot uppsatta mål samt med nyckeltal och statistik.
- God förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska samt grundläggande kunskaper inom engelska.
- Vi ser det som en meriterande om du är Leg. läkare och specialist i allmänmedicin samt om du tidigare drivit större verksamheter.


Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig med ett tydligt och transparent ledarskap. Du är trygg i din roll som ledare och har förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö. Det är viktigt att du har en kommunikativ förmåga och hög social kompetens för att kunna styra verksamheten mot de mål som avtal, föreskrifter och lagar föreskriver samt våra uppsatta koncernmål.

Att arbeta på en vårdcentral med digifysiska arbetssätt innebär nya arbetsmetoder där flera av dem är under utveckling och uppbyggnad. Du och ditt ledarskap är därför en viktig förutsättning för verksamhetens utveckling och framgång.

Vi erbjuder dig

En möjlighet att bli en del av växande vårdkoncern med likasinnade kollegor och många kontaktytor. Du ges möjligheter att lära och utvecklas och bidra till att dina medarbetare också gör det. Varje medarbetare är lika viktig i Doktor.se:s framgång. Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi utrymme för våra medarbetare att få arbeta med det de har passion för. Tillsammans skapar vi en härlig teamkänsla, kultur och gemenskap. Vi värderar balans mellan arbete och privatliv värderar högt och en möjlighet till en friskare tillvaro. Vi erbjuder dig utöver fenomenala kollegor, kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och möjlighet till kollegialt lärande inom koncernen och kompetensutveckling.Övrig information

Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning.

Placering: Örestadskliniken i Malmö

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Varmt välkommen med din ansökan, vänligen notera att vi inte tar emot några ansökningar via email med hänsyn till GDPR.

Om Örestadskliniken

Örestadskliniken är en stor väletablerad klinik i sydvästra Malmö med stor bredd av kompetenser. Hos oss samarbetar flera yrkesgrupper för att hitta lösningen på patientens besvär i både kropp och själ. Vår vårdcentral har akutmottagning, äldremottagning, dietist och flera sjuksköterskeledda mottagningar. Vi har läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin och legitimerade läkare som gör sin specialisttjänstgöring hos oss. Vår rehabavdelning har kiropraktorer, naprapat och fysioterapeuter/sjukgymnaster som arbetar sida vid sida. Vår psykologmottagning erbjuder vi flera olika terapiformer och vi har en Unga Vuxna-mottagning. Vi har även barnmorskeavdelning och barnavårdscentral. Tillsammans är vi ca 70 medarbetare och ca 13.000 listade patienter. Nyckelorden hos Örestadskliniken är tillgänglighet, kompetens och trevligt bemötande!

Om Doktor.se

Doktor.se strävar efter att bli det självklara valet vid första vårdkontakt och arbetar ambitiöst för att göra primärvården tillgänglig för alla. Doktor.se startade 2016 och är en personlig och snabbväxande aktör inom både digital sjukvårdsrådgivning och fysisk vård som kommer fortsätta växa i Sverige och internationellt. Doktor.se är det tredje största bolaget i Europa inom sin nisch och bland de topp två ledande aktörerna i Sverige. Doktor.se:s plattform används runtom i världen och tillsammans arbetar vi för att utforma morgondagens digifysiska vård.

Ansök nu

Verksamhetschef till Bellevue VC

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 9
Vi söker dig som har: en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna som exempelvis som läkare, sjuksköterska eller inom paramedicin. Har du tidigare erfarenhet av primärvård och dess vårdavtal är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag.
Som ledare är du lyhörd, tydlig och kan fatta beslut. Du har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare som ett led att utveckla verksamheten tillsammans. Stor vikt kommer läggas på vid personlig lämplighet.Är du en erfaren chef och ledare, redo för ett inspirerande arbete där Du tillsammans med medarbetare leder Ny startat Bellevue vårdcentral in i framtiden? Tveka då inte, välkommen att söka tjänsten redan idag! Vi söker dig som Vill du göra skillnaden, vill du vara med och lägga grunden samt vara med och utveckla vårdcentralen. Bellevue VC är en privat vårdcentral som startas i oktober 2022 och kommer att arbeta på uppdrag av Region Skåne. Vårdcentralen ligger på Bellevue i Malmö.
Vi har en vision om Bellevue vårdcentral att bli i en av Skånes bästa vårdcentraler
Verksamheten erbjuder husläkarmottagning, hemsjukvård, sjuksköterskeledda specialistmottagningar. Genom vår digitala plattform ”Alltid Öppet” erbjuder vi vård via videomöten och chatt.

Ansök nu

Verksamhetschef till Örestadskliniken, Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 10
Doktor.se:s vision är vara det självklara valet vid första vårdkontakt. Vår ambition är att bli en av landets största digifysiska vårdgivare med målet att alltid ge rätt vård på rätt plats i rätt tid.

Nu söker vi en ny verksamhetschef till Örestadsklinkiken i sydvästra Malmö. Som verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen för fysisk vård tillsammans med våra andra verksamhetschefer inom Doktor.se:s koncern och du rapporterar till vår vårddirektör som är ansvarig för all vård Doktor.se bedriver i Sverige. Som direktrapporterande till dig har du bitr. verksamhetschef samt enhetschefer. Du har även tillgång till våra stödfunktioner ekonomi, HR, Marknad och IT samt andra samordningsfunktioner.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som Verksamhetschef kommer du få möjlighet att arbeta med utvecklingen av en stor verksamhet med flera olika avdelningar, så som vårdcentral, akutmottagning, äldremottagning, rehabavdelning, psykologmottagning barnmorskeavdelning och barnavårdscentral. Uppdraget innebär även att du leder din verksamhet, men också att du är ambassadör för Doktor.se och därmed arbetar för att upprätthålla goda relationer med patienter och närstående, uppdragsgivare och myndigheter.

Ditt uppdrag är att:- Leda och fördela verksamhetens arbete med personalansvar vilket bland annat innebär medarbetarsamtal, lönesamtal samt planerar, rekryterar och avslutar utifrån resultat, kompetens- och personalbehov.
- Ha resultat- och budgetansvar för din enhet med uppföljning och rapportering både internt och till regionen.
- Ansvara för att det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten följs och därmed att god kvalitet levereras.
- Säkerställa att Doktor.se:s vision och verksamhetsmodell för digifysisk vård implementeras och efterlevs på vårdcentralen.


Kvalifikationer och personliga egenskaper

- God chefs- eller ledarskapserfarenhet inom primärvården eller likvärdig erfarenhet inom hälso- och sjukvård.
- Du är resultatorienterad, strukturerad och motiveras av att jobba mot uppsatta mål samt med nyckeltal och statistik.
- God förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska samt grundläggande kunskaper inom engelska.
- Vi ser det som en meriterande om du är Leg. läkare och specialist i allmänmedicin samt om du tidigare drivit större verksamheter.


Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig med ett tydligt och transparent ledarskap. Du är trygg i din roll som ledare och har förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö. Det är viktigt att du har en kommunikativ förmåga och hög social kompetens för att kunna styra verksamheten mot de mål som avtal, föreskrifter och lagar föreskriver samt våra uppsatta koncernmål.

Att arbeta på en vårdcentral med digifysiska arbetssätt innebär nya arbetsmetoder där flera av dem är under utveckling och uppbyggnad. Du och ditt ledarskap är därför en viktig förutsättning för verksamhetens utveckling och framgång.

Vi erbjuder dig

En möjlighet att bli en del av växande vårdkoncern med likasinnade kollegor och många kontaktytor. Du ges möjligheter att lära och utvecklas och bidra till att dina medarbetare också gör det. Varje medarbetare är lika viktig i Doktor.se:s framgång. Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi utrymme för våra medarbetare att få arbeta med det de har passion för. Tillsammans skapar vi en härlig teamkänsla, kultur och gemenskap. Vi värderar balans mellan arbete och privatliv värderar högt och en möjlighet till en friskare tillvaro. Vi erbjuder dig utöver fenomenala kollegor, kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och möjlighet till kollegialt lärande inom koncernen och kompetensutveckling.Övrig information

Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning.

Placering: Örestadskliniken i Malmö

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Varmt välkommen med din ansökan, vänligen notera att vi inte tar emot några ansökningar via email med hänsyn till GDPR.

Om Örestadskliniken

Örestadskliniken är en stor väletablerad klinik i sydvästra Malmö med stor bredd av kompetenser. Hos oss samarbetar flera yrkesgrupper för att hitta lösningen på patientens besvär i både kropp och själ. Vår vårdcentral har akutmottagning, äldremottagning, dietist och flera sjuksköterskeledda mottagningar. Vi har läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin och legitimerade läkare som gör sin specialisttjänstgöring hos oss. Vår rehabavdelning har kiropraktorer, naprapat och fysioterapeuter/sjukgymnaster som arbetar sida vid sida. Vår psykologmottagning erbjuder vi flera olika terapiformer och vi har en Unga Vuxna-mottagning. Vi har även barnmorskeavdelning och barnavårdscentral. Tillsammans är vi ca 70 medarbetare och ca 13.000 listade patienter. Nyckelorden hos Örestadskliniken är tillgänglighet, kompetens och trevligt bemötande!

Om Doktor.se

Doktor.se strävar efter att bli det självklara valet vid första vårdkontakt och arbetar ambitiöst för att göra primärvården tillgänglig för alla. Doktor.se startade 2016 och är en personlig och snabbväxande aktör inom både digital sjukvårdsrådgivning och fysisk vård som kommer fortsätta växa i Sverige och internationellt. Doktor.se är det tredje största bolaget i Europa inom sin nisch och bland de topp två ledande aktörerna i Sverige. Doktor.se:s plattform används runtom i världen och tillsammans arbetar vi för att utforma morgondagens digifysiska vård.

Ansök nu

Verksamhetschef, VO endokrinologi, njurmedicin och reumatologi, Lund/Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 20
Gör skillnad. Varje dag.

Skånes universitetssjukvård (Sus) är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående.

Verksamhetsområde (VO) endokrinologi, njurmedicin och reumatologi (ENR) är ett nybildat verksamhetsområde som har cirka 600 anställda och är en del av Skånes universitetssjukhus, vilket innebär ett nära samarbete med Lunds och Malmös universitet.

Inom verksamhetsområdets tre specialiteter, endokrinologi, njurmedicin och reumatologi, bedrivs såväl bred bassjukvård som högspecialiserad vård med ansvar för patienter från hela södra sjukvårdsregionen. Många patienter inom verksamhetsområdet har kroniska sjukdomar. VO endokrinologi, njurmedicin och reumatologi har en omfattande öppenvård samt slutenvård på båda orterna och det bedrivs en omfattande forskning inom verksamhetsområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlade verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet av vård av kroniskt sjuka patienter eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande. Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som starkt meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

Fackliga företrädare
Terttu Lempinen, SACO, 046 17 21 63
Ingalill Löfquist, Vision, 040 33 80 45
Yvonne Rundgren, Ledarna, 040-33 86 12
Birté Nilsson, Kommunal, 040 -33 33 48
Ronny Öhman, Sveriges Läkarförbund, 046-17 20 85
Agneta Lindberg, Vårdförbundet, 070-588 61 80

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO hud reproduktionsmedicin ögon i Lund och Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 20
Gör skillnad. Varje dag.

Skånes universitetssjukvård (Sus) är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående.

Verksamhetsområde hud reproduktionsmedicin ögon har cirka 470 anställda och är en del av Skånes universitetssjukhus. Detta innebär ett nära samarbete med universiteten i Lund och Malmö samt att verksamhet bedrivs på båda orterna. Undervisning och forskning är en viktig och integrerad del i alla verksamheterna.

Vårdenhet hudsjukvård vårdar patienter med hud- och könssjukdomar. En speciell enhet finns för vård av patienter med yrkesdermatologiska problemställningar. Verksamheten är uppdelad i en specialiserad och en ackrediterad enhet där den senare verkar inom ramen för vårdvalet. Inom den specialiserade enheten finns dagsjukvård samt ett flertal specialmottagningar.

Reproduktionsmedicinskt centrum, RMC, har expertis inom ämnesområdet reproduktion (fortplantning). Vid RMC genomförs infertilitetsutredningar, assisterad befruktning (IVF-behandling, inseminationsbehandling och sperma- och äggdonation). Mottagningar inom områden som gynekologi, andrologi och gynekologisk endokrinologi finns också i verksamheten.

Vårdenhet ögonsjukvård vårdar patienter med ögonsjukdomar. Verksamheten är uppdelad i en specialiserad och en ackrediterad enhet där den senare verkar inom ramen för vårdval inom öppen ögonsjukvård och kataraktkirurgi. Inom den specialiserade enheten finns dagsjukvård samt ett flertal specialmottagningar. Kirurgi bedrivs i verksamheten såväl i Malmö som i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlande verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt engagerar och stödjer chefer och medarbetare för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet inom reproduktionsmedicin, ögon- eller hudsjukvård
eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande. Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som starkt meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

Fackliga företrädare
Patrik Milton, SACO, 046-17 63 80
Annika Keijsner, Vision, 040-33 10 51
Yvonne Rundgren, Ledarna, 040-33 86 12
Lene Rosén, Kommunal, 046 17 36 12
Riffat Cheema, Sveriges Läkarförbund, 040-33 31 20.
Sofia Strandberg, Vårdförbundet, 046-17 11 53

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning.

Ansök nu

Verksamhetschef till Capios heldigitala vårdtjänst, Capio Go

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 26
Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Go är Capios nationella heldigitala tjänst. Här möter vi patienter via chatt eller video. Den heldigitala mottagningen kompletterar vårdcentralerna och bidrar till ökad tillgänglighet och service för våra patienter. Vi jobbar utifrån det digifysiska arbetssättet, dvs digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Vi hjälper våra patienter att komma i kontakt med en Capio-vårdcentral om behov finns. Hos oss arbetar många professioner nära tillsammans med patienten. Vi har öppet mellan 07-22 alla årets dagar. .Beskrivning
Vi söker dig som är en engagerad och driven ledare och som vill vara med i den fortsatta utvecklingen och se till att Capio Go ligger i framkant vad gäller vårt digitala vårderbjudande.

Vi har en vision om patienten i fokus genom hög tillgänglighet och ett gott bemötande. Hos oss arbetar ett 50-tal engagerade medarbetare som är ett kompetensstarkt team med läkare, sjuksköterskor, psykologer, fysioterapeuter, barnmorskor och en dietist. Vårdgivarna som arbetar i tjänsten arbetar på distans. För administrativ personal finns ett kontor i centrala Malmö. Vi ser det dock inte som ett krav att du måste arbeta från kontoret i Malmö utan det finns möjlighet även för dig arbeta på distans. Dock måste du ha möjlighet att ta dig till kontoret någon/några gånger per månad. Tjänsten kommer även innefatta en del andra resor.

I din roll som verksamhetschef kommer du att rapportera till Drifts och utvecklingschef och ingå i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med ledningsgruppen leda enheten i enlighet med Capiomodellen och säkerställa god medicinsk kvalitet och patientsäkerhet. Du ansvarar för planering, uppföljning och analys av verksamheten samt resursutnyttjande så att produktion, ekonomi-, kvalitets- och miljömål uppnås. Du fortsätter utveckla verksamheten genom arbete med gemensamt uppsatta mål och riktlinjer, vidareutvecklar processer och rutiner och är delaktig i att skapa nya vårderbjudanden.

Till din hjälp har du en biträdande verksamhetschef, medicinskt ansvarig läkare, bemannings/löneassistent, och teamledare för både sjuksköterskor resp. psykologer.

 
Kvalifikationer
- Du har en bakgrund inom sjukvården och gärna med en vårdlegitimation i grunden. Du har  erfarenhet av ledarskap, personalansvar och förändringsarbete, och vi ser gärna att du även  i dina tidigare roller haft resultatansvar och är van att arbeta med verksamhetsuppföljning.
- Har erfarenhet av primärvård och gärna även digital vård.
- Är tydlig, trygg och en förtroendeingivande ledare med god förmåga att strukturera och    prioritera. Du lyfter och utvecklar dina medarbetare.
- Har hög servicekänsla och ett professionellt bemötande. Utöver detta har du god  samarbetsförmåga är kommunikativ och lyhörd.
- Vidare är du flexibel och lösningsorienterad och att du trivs med snabba förändringar är en  förutsättning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vi erbjuder dig!

- En arbetsplats med stort fokus på gott bemötande och som sätter kvalitet och    patientsäkerhet som högsta prioritet.
- En möjlighet att bidra till individ- och verksamhetsutveckling och vara med på resan att  skapa morgondagens digifysiska primärvård.
- En positiv arbetsplats med engagerade och trevliga medarbetare.

 
Övrig information
Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månader provanställning.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

 

Tror du att den här tjänsten passar dig, tveka då inte att skicka in din ansökan redan idag då vi rekryterar löpande. Om du har frågor kring tjänsten, vänligen kontakta cecilia.meurling@capio.se

 
Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef för habiliteringen i Malmö och Trelleborg

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 20
Gör skillnad. Varje dag.

Varmt välkommen till habiliteringen – en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Här möter vi alla utifrån individuella förutsättningar och vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande och alla människors rätt att uttrycka sin mening.

Verksamhetsområde habilitering vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som har varaktiga funktionsnedsättningar såsom rörelsenedsättning, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer/närstående/personal. Verksamheten bygger på ett tvärprofessionellt och personcentrerat arbete, vilket innebär att våra patienter har full delaktighet i planering, utvärdering och uppföljning av insatserna. I verksamheten arbetar olika yrkeskategorier såsom fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator, specialpedagog, dietist, sjuksköterska, läkare, fritidskonsulent och sekreterare.

Habiliteringen i Region Skåne är indelad i fyra geografiska områden med sammanlagt cirka 500 medarbetare. Inom varje område finns enheter som arbetar med barn/ungdomar respektive vuxna.

ARBETSUPPGIFTER
Nu har du möjlighet att få vara med på vår fortsatta resa i rollen som områdeschef för våra mottagningar i Malmö och Trelleborg, område södra!

Som områdeschef har du ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal och du blir närmsta chef för enhetschefer och läkare inom ditt område. Att bidra till att skapa en verksamhet där vi utvecklas tillsammans och där samarbete mellan enheter och professioner kommer naturligt är en självklarhet för dig i ditt ledarskap. Den mest centrala delen i din roll som områdeschef är att genom ett tillitsbaserat och coachande ledarskap bidra till att entusiasmera och inspirera enhetscheferna till att utvecklas och bli de bästa möjliga cheferna.

Som områdeschef ansvarar du vidare för att bedriva ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete. Du arbetar aktivt och drivande för att fortsätta utveckla samverkan med psykiatri, kommun och sjukvård inom verksamhetsområdet och du har det övergripande ansvaret för våra lokaler.

Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med dina områdeschefskollegor. Ni har ett nära samarbete och verkar för ett helhetsperspektiv, utveckling och goda resultat för hela habiliteringen. Du leder även din egen ledningsgrupp bestående av enhetscheferna inom området där ni arbetar tillsammans med att säkerställa en gemensam riktning och att området bedrivs på ett professionellt och resurseffektivt sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan för tjänsten relevant högskoleutbildning. Du står trygg i ditt ledarskap med en gedigen erfarenhet som chef. Har du dessutom erfarenhet av att leda andra chefer ser vi det som meriterande. För att du ska ha en god förståelse och nära förankring i verksamheten är det mycket värdefullt med erfarenhet från habilitering eller erfarenhet av att arbeta med habiliteringens målgrupp. Har du ledarskapsutbildning och vana av att samverka med andra aktörer såsom psykiatri, kommuner och primärvård är det meriterande. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt god IT-vana och intresse för att driva arbetet med digitalisering och digitala tjänster.

I rollen som områdeschef har du förmågan att visa riktning och skapa delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Ditt sätt att kommunicera och ditt sätt att agera skapar goda relationer till såväl samverkansparter, medarbetare, chefer som chefskollegor internt och externt. Du har en fallenhet för att entusiasmera och inspirera andra till att uppnå mål och resultat. Du får andra att växa och bidrar till att skapa gemenskap och samhörighet. Vidare ser vi att du är trygg i dig själv och i din chefsroll och att du står stadigt även i situationer som kan utmana. Vidare har du en strategisk förmåga och helhetssyn och är lyhörd för såväl medarbetarnas som patienternas önskemål då dessa spelar en central roll för verksamheten. Du har en nyfikenhet och arbetar alltid med ett stort engagemang för habiliteringen och dess målgrupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränsöverskridande samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Områdeschef till VO Ortopedi, slutenvård, SUS

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 11
Gör skillnad. Varje dag.

ARBETSUPPGIFTER
Som områdeschef för slutenvården är du trebent chef vilket innebär att du ansvarar för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi. Du som områdeschef är chef över fem enhetschefer för vårdavdelningar, en enhetschef för ankomstavdelning och en enhetschef för arbetsterapi. Därutöver är du även chef för två kliniska lärare samt för patientsäkerhetsansvarig sjuksköterska som arbetar övergripande inom verksamhetsområdet. Du kommer att få arbeta självständigt med tydliga ansvarsområden och omfattande mandat. Slutenvårdens verksamhet finns både i Malmö och Lund och du förväntas lägga ungefär lika mycket tid på båda orterna. Du kommer att ha ett nära samarbete med områdeschefen för öppenvård och ni leder den kontinuerliga kompetensutvecklingen inom verksamhetsområdet. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen tillsammans med områdeschefen för öppenvård, sektionschefer, stab, akademisk företrädare och verksamhetschef.

Områdeschefens arbetsområde omfattar hela enheten och ansvar omfattar såväl det strategiska som operativa arbetet. Uppdraget som områdeschef innefattar att de beslutade målen ska föras ut i organisationen och översättas i verksamhetsnära idéer. Du rekryterar, leder och utvecklar enhetschefer inom området samt ansvarar för medarbetar- och lönesamtal med enhetschefer.

Här på VO ortopedi är vi mycket intresserade av att utveckla verksamheten för personalens och patienternas bästa. Som områdeschef har du mycket stora möjligheter att bidra i denna ambition.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av att leda andra och bidra till förbättring inom den organisation du leder. Du som söker har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård samt lång ledarerfarenhet. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Därtill är det meriterande med god datorvana och Officepaketet.
Vi ser det som en fördel om du gått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning. Har du dessutom erfarenhet av att leda olika personalkategorier inom hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet av att leda chefer och att sitta i ledningsgrupp ser vi det som meriterande. Likaså är tidigare erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård och att arbeta kliniskt meriterande. Därutöver ser vi gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att driva förbättringsprojekt och/eller forskning.

Som person är du en god lyssnare, har en ödmjukhet inför chefsuppdraget och de olika yrkesprofessionerna du ska leda. Du får energi av utmaningar, kan hantera när arbetstempot varierar och har god förmåga att samarbeta. Du bör kunna leda utan att detaljstyra och agera enligt våra värdeord välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef till VO Ortopedi, öppenvård SUS

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 11
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) ortopedi på Skånes universitetssjukvård (SUS) består av drygt 500 medarbetare och är en av Sveriges största verksamheter inom ortopedi. Vi har ett betydande internationellt anseende vilket medlemskapet i organisationen ISOC styrker. ISOC är en sammanslutning av de 20 högst ansedda ortopedenheterna i världen, där VO ortopedi ingår som enda enhet i Skandinavien. Inom SUS bedriver VO Ortopedi bedriver en mycket omfattande verksamhet. Vi tar årligen emot 70 000 besök inom öppenvården, har cirka 4 500 vårdtillfällen i slutenvård samt 8 000 operationer som utförs på fem olika operationsavdelningar. Vi har kompetens inom alla ortopediska subspecialiteter.

VO ortopedi är indelat i slutenvård och öppenvård och finns både i Lund och Malmö. Områdeschef för öppenvård ansvarar för sex enheter, med cirka 145 medarbetare, som består av mottagningar, fysioterapi och sekretariat i Malmö respektive Lund. Fysioterapeuter och medicinska sekreterare arbetar både inom slutenvård och öppenvård. Områdeschef slutenvård ansvarar för fyra vårdavdelningar och en ankomstavdelning med sammanlagt cirka 250 medarbetare och där ingår arbetsterapeuter och kuratorer. Arbetsterapeuter och kuratorer arbetar både inom slutenvård och öppenvård. Områdescheferna har kunskap om hela verksamhetsområdet och har ett nära samarbete samt ersätter varandra vid frånvaro. Verksamhetsområdets läkare arbetar även i Trelleborg, Ängelholm och Ystad och områdeschefer samarbetar med personal på dessa sjukhus.

Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats som leds av våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt. VO ortopedi var med att starta utvecklingsprojektet Core Curriculum som ger tydliga utvecklingsvägar inom sjuksköterskeyrket kopplat till införandet av tjänstestruktur för sjuksköterskor. VO ortopedi blev det första verksamhetsområdet i Sverige att införa den nya tjänstestrukturen i januari 2022.


ARBETSUPPGIFTER
Som områdeschef för öppenvården är du trebent chef vilket innebär att du ansvarar för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi. Du som områdeschef är chef över sex enhetschefer varav två enhetschefer för sekretariat, två enhetschefer för fysioterapi och två enhetschefer för mottagningar. Du kommer att arbeta självständigt med tydliga ansvarsområden och omfattande mandat. Öppenvårdens verksamhet finns både i Malmö och Lund och du förväntas lägga ungefär lika mycket tid på båda orterna. Du kommer att ha ett nära samarbete med områdeschefen för slutenvård och ni leder den kontinuerliga kompetensutvecklingen inom verksamhetsområdet. Patientsäkerhetsarbete är en viktig del i kvalitets- och utvecklingsarbetet. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen tillsammans med områdeschefen för slutenvård, sektionschefer, stab, akademisk företrädare och verksamhetschef.

Områdeschefens arbetsområde omfattar hela enheten och ansvar omfattar det strategiska och operativa arbetet med nedan angivna arbetsuppgifter. Uppdraget som områdeschef innefattar att de beslutade målen ska föras ut i organisationen och översättas i verksamhetsnära idéer. Du rekryterar, leder och utvecklar enhetschefer inom området samt ansvarar för medarbetar- och lönesamtal med enhetschefer.

Här på VO ortopedi är vi mycket intresserade av att utveckla verksamheten för personalens och patienternas bästa. Som områdeschef har du mycket stora möjligheter att bidra i denna ambition.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av att leda andra och bidra till förbättring inom den organisation du leder. Erfarenhet av användning och utveckling av de möjligheter som digitalisering medför i kontakt med våra patienter är meriterande. Du som söker har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård samt lång ledarerfarenhet. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Därtill är det meriterande med god datorvana och Officepaketet.

Vi ser det som en fördel om du gått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning. Har du dessutom erfarenhet av att leda olika personalkategorier inom hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet av att leda chefer och att sitta i ledningsgrupp ser vi det som meriterande. Likaså är tidigare erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård och att arbeta kliniskt meriterande. Därutöver ser vi gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att driva förbättringsprojekt och/eller forskning.

Som person är du en god lyssnare, har en ödmjukhet inför chefsuppdraget och de olika yrkesprofessionerna du ska leda. Du får energi av utmaningar, kan hantera när arbetstempot varierar och har god förmåga att samarbeta. Du bör kunna leda utan att detaljstyra och agera enligt våra värdeord välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Vi planerar att hålla intervjuer den 30/3.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Klinisk avdelningschef och biträdande VC till Aktiv Ortopedteknik i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 17
Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB driver idag ortopedtekniska center på 17 orter i Sverige och utgör tillsammans en del av Ottobock, en av världens ledande leverantörer inom ortopedteknik. Vi tar emot patienter via remiss såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg. Utifrån våra unika samarbeten med medicinsk personal, patienter, anhöriga, brukarorganisationer och leverantörer är vår ambition att kunna erbjuda marknadens bästa möjliga helhetslösning för våra patienter och kunder. Vi vill skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
Aktiv Ortopedteknik i Malmö är en del av Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB. Vi är ca 40 medarbetare med unika kompetenser. Aktiv Ortopedteknik har idag avtal med Region Skåne för att bedriva Ortopedteknisk verksamhet. Vi arbetar idag med alla förekommande typer av ortopedtekniska hjälpmedel och arbetet bedrivs i nära samarbete med sjukvården genom bl.a. teamsamverkan. Vi står idag inför en spännande utvecklingsfas då vi har höga ambitioner att profilera oss inom ortopedtekniken och att fortsätta förädla vår verksamhet.
Din framtida utmaning
I rollerna har man ett övergripande ansvar för medarbetare och patienter. Du supporterar din personal framåt genom att motivera och engagera. Du ansvarar för att det dagliga arbetet löper problemfritt och säkerställer kommunikationen både i gruppen och även med övriga Aktivgruppen. Tillsammans med dina chefskollegor säkerställer ni att mål, strategier, kommunikation och ständiga förbättringar drivs framåt, samt att din avdelning samarbetar med övriga funktioner både lokalt inom Aktiv Malmö och med funktioner inom Aktiv Sverige. I rollen ingår även en del kliniskt arbete som t.ex. patientmottagning om du har kompetensen för att jobba kliniskt inom ortopedteknik.
Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kunskap och hög yrkesstolthet. På din arbetsplats månar vi om varandra. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där vi hela tiden strävar efter att förbättra vår service mot patient/kund och vår arbetsmiljö.
Om du söker tjänsten som tillförordnad biträdande verksamhetschef kommer att ansvara för ett team bestående av cirka 11 kliniker som arbetar som ortopedskotekniker och administrativ personal. Tjänsten är ett vikariat under 1 år med placering i Malmö, med tillträde enligt överenskommelse. Din roll ingår i Aktiv Malmös ledningsgrupp och du rapporterar till verksamhetschefen för Aktiv Malmö.
Om du söker tjänsten som klinisk avdelningschef kommer du att ansvara för ett team bestående av ca 11 ortopedingenjörer. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Malmö, med tillträde enligt överenskommelse. Din roll ingår i Aktiv Malmös ledningsgrupp och du rapporterar till verksamhetschefen för Aktiv Malmö.
Din bakgrund/profil
Vi söker dig som har en gedigen kompetens inom det ortopedtekniska verksamhetsområdet och eventuellt arbetar/har arbetat kliniskt inom ortopedteknik. Det är meriterande om du tidigare har haft en ledar-/chefsroll. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och hanterar Office-programmen.
Som person har du en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du är flexibel, ansvarstagande och har en god social förmåga. Du har en inkluderande attityd och ett lyhört sätt. Som person har du förmåga att leda, motivera, samarbeta och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och kan skapa engagemang och delaktighet i en grupp. Du är också nyfiken och utmanar gärna de sätt vi arbetar på idag.
Hur du ansöker
Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till jenny.adelros@aktivortopedteknik.se. Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 28 februari 2022. Rekrytering sker kontinuerligt varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Besök gärna våra hemsidor för mer information: aktivortopedteknik.se, ottobock.se

Ansök nu

Verksamhetschef till VO Palliativ vård och ASIH, Sydvästra

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 1
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi dig som är intresserad av att bli verksamhetschef för område Palliativ vård och Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) i Malmö och Trelleborg.

Palliativ vård och ASIH ingår organisatorisk i Primärvården Skåne. Verksamhetsområdet är indelat i fyra geografiska områden samt ett palliativt utvecklingscentrum. Vårt uppdrag är att dygnet runt bedriva specialiserad palliativ vård och annan avancerad hemsjukvård i samverkan med övriga sjukvårdsaktörer och kommuner. Vår målbild är att vara ett tryggt, tydligt och tillgängligt alternativ för Skånes invånare.

Vi utgår från åtta orter i Skåne och huvuduppdraget är att utifrån ett personcentrerat och teambaserat förhållningssätt möta patientens palliativa behov samt stödja närstående. De avancerade uppdraget utförs huvudsakligen inom vår öppenvård i form av riktade punktinsatser, där annan sjukvårdsaktör är huvudansvarig för patientens behandling. Vården bedrivs i patientens eget hem, kommunalt boende alternativt på palliativ slutenvårdsavdelning.

Vårt fokus är att ha en ökad tillgänglighet, att bereda fler patienter möjlighet att vårdas utanför sjukhus, en ökad samordning med övriga vårdaktörer och att vara en attraktiv arbetsplats för nuvarande och kommande medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Har du chefs- eller ledarerfarenhet och vill ta dig an nya utmaningar då kan detta vara tjänsten för dig!

Som verksamhetschef hos oss arbetar du utifrån ett kombinerat ledarskap där såväl strategiskt, taktiskt som operativt ledarskap ingår. I din roll leder och utvecklar du din verksamhet utifrån fastställt uppdrag samtidigt som du själv kan ta ansvar och har frihet i att självständigt verka för att utveckla verksamheten. Du har ansvar för kvalitet, ekonomi, patientsäkerhet, kompetens samt delegerat arbetsmiljöansvar.

I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd och direktrapporterande till primärvårdschef inom Palliativ vård och ASIH. Du leder din verksamhet via enhetschefer, medicinsk rådgivare och medicinskt ansvariga läkare samt med en hög delaktighet för alla medarbetare. Vidare ingår du i ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer inom Palliativ vård och ASIH och bidrar där till ett helhetsperspektiv.

Till stöd i ditt uppdrag finns övergripande stabsfunktioner såsom HR-specialist, ekonom, kommunikatör, chefläkare.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs högskole- eller universitetsutbildning inom sjukvårdsrelaterat yrke alternativt annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är också en förutsättning för tjänsten. Har du ledar- och chefserfarenhet inom specialistområdet ser vi det som meriterande. Likaså är erfarenhet av att leda via chefer samt förståelse för kliniskt arbete fördelaktigt.

Vi söker dig som är en stabil ledare och har ett strategiskt förhållningssätt. Du ser möjligheten i att tillvarata alla professioners kompetens i din verksamhetsutövning och organiserar verksamheten på ett resurseffektivt sätt. Som chef är du närvarande, tillgänglig och en god kommunikatör. Du har ett tillitsbaserat förhållningssätt men fattar situationsanpassade beslut när detta krävs. Vidare har du ett starkt engagemang för att driva och utveckla verksamheten ur befolknings och medarbetarperspektiv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Limhamn i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 24
Gör skillnad. Varje dag.

Under år 2019 flyttade Vårdcentralen och Barnavårdscentralen Limhamn till helt nya lokaler. Vi har nu samlad kompetens under ett tak där även barnmorskorna har förlagt sin verksamhet. Var med och gör vår verksamhet ännu bättre i en modern miljö!

Vårdcentralen och Barnavårdscentralen Limhamn är en välfungerande enhet med gott internt samarbete och vi arbetar för att ge tillgänglig vård av hög kvalitet. Vi har drygt 13 000 listade patienter på vårdcentralen samt 1 400 inskrivna barn på barnavårdscentralen och är ständigt växande.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar en engagerad chef som med lust och vilja kan driva och leda utvecklingen av vårdcentralen samt entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de ramar som ges inom Hälsoval Skåne. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet samt ett hållbart och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna. Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har ansvaret för vårdcentralens ekonomi, verksamhet, medarbetare och patienter. Samverkan och nära dialog med kommunen och andra samarbetspartners är en del av uppdraget.

Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter i din roll som ledare och chef.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har relevant universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde, alternativt dig med annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och särskilt meriterande om du då har haft olika yrkesgrupper rapporterande till dig. Därtill är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom primärvården, likaså om du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Som person har du god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du är lyhörd och lyssnar in dina medarbetare samt skapar delaktighet genom dialog. Vi ser också att du, precis som vi, ser dialogen med medarbetarna som central där du tar vara på dina medarbetares idéer samt har förmåga att se och få dem att känna trygghet på arbetsplatsen. Vidare har du god människokännedom samt förmåga att hantera konflikter på ett effektivt sätt. Du tar utgångspunkt i ett ledarskap som bygger på kommunikation och involvering av medarbetarna, där du ser dina medarbetares förmågor samt har en vilja att delegera och ge ansvar. Därtill är du drivande och kan leda med inriktning mot frihet under ansvar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer planeras till 2022-03-02.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Regionchef till Nordström assistans

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 12
Vi på Nordström assistans söker nu en regionchef till vår södra region. Vi erbjuder ett sammanhang där utveckling och nya idéer uppmuntras och letar efter dig som har viljan, modet och kunskapen att leda andra mot gemensamma mål. Nordström assistans är en del av Team Olivia som är en av de större vård-och omsorgskoncernerna i Norden. Välkommen till oss!

Om tjänsten

Som Regionchef på Nordström assistans har du ett helhetsansvar för den operativa verksamheten i din region. Det innebär att du förvaltar och säkrar den dagliga driften i verksamheten samtidigt som du är drivande i företagets kvalitetssäkring och utveckling. Regionchefen har ett personalansvar över regionens kundansvariga och ett resultats- och uppföljningsansvar över deras enheter. Som Regionchef ingår du i företagets ledningsgrupp och dess operativa ledningsgrupp.

I vardagen fungerar Regionchefen som ett smörjmedel för enheten och bidrar till att medarbetare känner sig sedda, till enhetens resultat och till företagets utveckling såväl kvalitativt som ekonomiskt. Regionchefen rapporterar direkt till VD.

I rollen ingår bland annat:

Budgetansvar

Personalansvar

Kvalitetsansvar

Affärsutveckling

Om dig

Vi söker en modig, tydlig och kommunikativt skicklig ledare. Du vågar fatta egna beslut, vågar lära dig nya saker, vågar ta hjälp när så behövs och vågar prioritera. Förutom att du är strukturerad och målinriktad har du förmågan att kombinera affärsmässighet med en moralisk kompass. Vi tror att du är en person som hittar lösningar och har ett flexibelt förhållningssätt. För att du ska bli framgångsrik i rollen hos oss ser vi gärna att du är samarbets- och förändringsorienterad.

Du är van vid att arbeta med och för människor och motiveras av att leda, organisera och vidareutveckla arbetsgrupper och arbetsprocesser. Entreprenörsanda och goda kommunikativa färdigheter såväl i tal som i skrift ser vi som meriterande.

Kvalifikationer;

Högskoleutbildning inom vård- och omsorgsområdet, socialt arbete eller beteendevetenskap, alternativt en annan utbildning som vi bedömer vara likvärdig.

Dokumenterat goda erfarenheter från en ledande befattning.

God erfarenhet av att leda chefer.

Erfarenhet av formellt personal- och budgetansvar.

Branschvana inom området samt erfarenhet av ledande befattning inom vård-och omsorgsområdet är meriterande. Vi ser det också som meriterande om du har kunskaper om LSS-lagstiftningen samt personlig assistans.

Vi erbjuder:

Hos oss får du friheten att utforma ditt arbete och möjlighet att vara med och utveckla ett av branschens ledande företag. I tjänsten ingår förmånsbil, rikskort och förmånlig friskvård. Nordström Assistans är en del av vård- och omsorgskoncernen Team Olivia och har kollektivavtal för alla anställda.

Inom Team Olivia tror vi på att du som ledare vill och kan göra skillnad. För att vi gemensamt ska kunna ta hand om och utveckla vår verksamhet krävs ett enhetligt, samspelande och utvecklande ledarskap. Vi använder vår modell Ledarskapskompassen för att kunna navigera tryggt på vår resa. Ledarskapskompassen omfattar fyra egenskaper; Teamorientering, Samarbetsorientering, Affärsorientering och Förändringsorientering. Det är egenskaper som våra ledare behöver för att bygga ett bolag med teamarbete som ryggrad.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Vi tillämpar provanställning och bakgrundskontroller.

Ansök nu

Leg.Ortopedingenjör till Aktiv Ortopedteknik i Gävle

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 21
Aktiv Ortopedteknik AB driver idag ortopedtekniska center på 16 orter i Sverige och utgör tillsammans en del av Ottobock, en av världens ledande leverantörer inom ortopedteknik. Vi tar emot landstingspatienter såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel, ortopediska skor eller inlägg. Utifrån våra unika samarbeten med medicinsk personal, patienter, anhöriga, brukar-organisationer och leverantörer är vår ambition att kunna erbjuda marknadens bästa möjliga helhetslösning för våra patienter och kunder. Vi vill skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
Aktiv Ortopedteknik i Malmö är en del av Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB. Vi är ca 40 medarbetare med unika kompetenser. Aktiv Ortopedteknik har idag avtal med Region Skåne för att bedriva Ortopedteknisk verksamhet. Vi arbetar idag med alla förekommande typer av ortopedtekniska hjälpmedel och arbetet bedrivs i nära samarbete med sjukvården genom bl.a. teamsamverkan. Vi står idag inför en spännande utvecklingsfas då vi har höga ambitioner att profilera oss inom ortopedtekniken och att fortsätta förädla vår verksamhet.
Din framtida utmaning
Som tillförordnad biträdande verksamhetschef inom den kliniska verksamheten kommer du vara en del av ledningsgruppen för Aktiv Malmö som för närvarande består av en verksamhetschef och en produktionschef. Tjänsten är ett vikariat under 1 år i ordinarie personals frånvaro.
I rollen har du ett övergripande ansvar för medarbetare och patienter. Du driver din personal framåt, motiverar och engagerar. Du ansvarar för att det dagliga arbetet löper problemfritt och säkerställer kommunikationen både i gruppen och även med övriga Aktivgruppen. Tillsammans med dina chefskollegor säkerställer ni att mål, strategier, kommunikation och ständiga förbättringar drivs framåt, samt att din avdelning samarbetar med övriga funktioner både lokalt inom Aktiv Malmö och med funktioner inom Aktiv Sverige. I rollen ingår även en del kliniskt arbete som t.ex. patientmottagning och att supportera din personal om du har kompetensen för att jobba kliniskt inom ortopedteknik.
Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kunskap och hög yrkesstolthet. På din arbetsplats månar vi om varandra. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där vi hela tiden strävar efter att förbättra vår service mot patient/kund och vår arbetsmiljö. Du kommer att ansvara för ett team bestående av cirka 11 kliniker som arbetar som ortopedskotekniker och administrativ personal.
Tjänsten är ett vikariat under 1 år med placering i Malmö, med tillträde enligt överenskommelse. Din roll ingår i Aktiv Malmös ledningsgrupp och du rapporterar till verksamhetschefen för Aktiv Malmö.
Din bakgrund/profil
Vi söker dig som har en gedigen kompetens inom det ortopedtekniska verksamhetsområdet och eventuellt arbetar/har arbetat kliniskt inom ortopedteknik. Det är meriterande om du tidigare har haft en ledar-/chefsroll. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och hanterar Office-programmen.
Som person har du en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du är flexibel, ansvarstagande och har en god social förmåga. Du har en inkluderande attityd och ett lyhört sätt. Som person har du förmåga att leda, motivera, samarbeta och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och kan skapa engagemang och delaktighet i en grupp. Du är också nyfiken och utmanar gärna de sätt vi arbetar på idag.
Hur du ansöker
Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till jenny.adelros@aktivortopedteknik.se
Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 31 januari 2022.
Rekrytering sker kontinuerligt varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Besök gärna våra hemsidor för mer information: aktivortopedteknik.se, ottobock.se

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Limhamn i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 10
Gör skillnad. Varje dag.

Under år 2019 flyttade Vårdcentralen och Barnavårdscentralen Limhamn till helt nya lokaler. Vi har nu samlad kompetens under ett tak där även barnmorskorna har förlagt sin verksamhet. Var med och gör vår verksamhet ännu bättre i en modern miljö!

Vårdcentralen och Barnavårdscentralen Limhamn är en välfungerande enhet med gott internt samarbete och vi arbetar för att ge tillgänglig vård av hög kvalitet. Vi har drygt 13 000 listade patienter på vårdcentralen samt 1 400 inskrivna barn på barnavårdscentralen och är ständigt växande.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar en engagerad chef som med lust och vilja kan driva och leda utvecklingen av vårdcentralen samt entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de ramar som ges inom Hälsoval Skåne. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet samt ett hållbart och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna. Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har ansvaret för vårdcentralens ekonomi, verksamhet, medarbetare och patienter. Samverkan och nära dialog med kommunen och andra samarbetspartners är en del av uppdraget.

Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter i din roll som ledare och chef.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har relevant universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde, alternativt dig med annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och särskilt meriterande om du då har haft olika yrkesgrupper rapporterande till dig. Därtill har du erfarenhet av att arbeta inom primärvården och goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Som person har du god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du är lyhörd och lyssnar in dina medarbetare samt skapar delaktighet genom dialog. Vi ser också att du, precis som vi, ser dialogen med medarbetarna som central där du tar vara på dina medarbetares idéer samt har förmåga att se och få dem att känna trygghet på arbetsplatsen. Vidare har du god människokännedom samt förmåga att hantera konflikter på ett effektivt sätt. Du tar utgångspunkt i ett ledarskap som bygger på kommunikation och involvering av medarbetarna, där du ser dina medarbetares förmågor samt har en vilja att delegera och ge ansvar. Därtill är du drivande och kan leda med inriktning mot frihet under ansvar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer planeras till 2022-01-28.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vi söker verksamhetschef till Psykiatripartners nya mottagning i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 19
Vill du vara med från start och bygga upp en helt ny mottagning för barn och vuxna i Skåne? Drivs du av att vara med och utveckla vården?

Just nu händer det massor hos oss på Psykiatripartners! Under våren 2022 öppnar vi upp en helt ny verksamhet med neuropsykiatriska utredningar och behandlingar för både barn och vuxna i Malmö på uppdrag av Region Skåne. Det blir den första av sitt slag i Skåne och vi söker nu efter de mest drivna och kompetenta medarbetarna till denna mottagning. Även om mottagningen är ny har vi på Psykiatripartners erfarenhet av liknande uppdrag.

Psykiatripartners driver och utvecklar öppenvårdsbaserade Barn- och Ungdomspsykiatriska specialistvård och mellanvård i centrala och östra Östergötland samt i Växjö på uppdrag av Region Östergötland och Region Kronoberg. För vuxna erbjuder vi öppenvårdspsykiatri på uppdrag av Region Östergötland. Sedan december 2018 är Psykiatripartners en del av PBM Sweden AB.

Vår metodik bygger på evidensbaserad hälso- och sjukvård och vi arbetar aktivt med att utveckla verksamheten för att jobba så effektivt och säkert som möjligt. Vi har mottagningar bland annat i Linköping, Norrköping, Jönköping och Växjö. Vi var först i Sverige med att ha en gemensam mottagning för BUP och VUP i Östergötland och vet att det ger unika möjligheter att arbeta med hela familjen samt att göra bra övergångar när ungdomarna blir 18 år.

Vi bedriver redan idag verksamhet inom primärvården i Skåne och har god kontakt samt ett upparbetat samarbete med flera vårdcentraler i närområdet. Vi har även verksamhet inom vårt affärsområde Hållbart affärsliv i Malmö, där vi stöttar företag och försäkringsbolag med lösningar på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Om uppdraget

Tjänsten som verksamhetschef på vår nya mottagning är en bred och utvecklande roll där du från start får vara med att sätta din prägel på vårt team och den vård vi bedriver! Patientens upplevelse står i fokus hos oss och du brinner för att skapa en smidig och kvalitativ patientresa. Utöver det samverkar du på organisationsnivå med vårdgrannar, remittenter, andra intressenter och inte minst beställare. Du kommer att leda ett dedikerat team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter med flera. Vi ser det som viktigt med ett nära ledarskap och rollen innefattar därför även kliniskt arbete. Du ingår och bidrar aktivt i ledningsgruppen för affärsområde Hälso- och sjukvård där du också har chefskollegor för stöd och samarbete. Du rapporterar till vår Affärsområdeschef för Hälso- och sjukvård.

Om dig

Vi söker dig som har en vårdutbildning i grunden och vill jobba med ledarskap såväl som kliniskt arbete. Om du är läkare, sjuksköterska eller psykolog i grunden spelar mindre roll, då det är dina ledaregenskaper som är viktiga för oss. Du har jobbat ett par år inom psykiatri eller primärvård, är redan idag chef eller känner att du är redo för att ta nästa steg i din utveckling mot en ledande roll.  Du är driven, affärsorienterad och målinriktad samtidigt som du är teamorienterad. Du är relationsbyggande och förstår värdet av att skapa goda och långsiktiga relationer med myndigheter, beställare och kollegor i branschen. Det är meriterande om du har någon typ av ledarerfarenhet eller har gått ledarutbildning men det allra viktigaste är förstås att du är intresserad av människor och att du genom ditt ledarskap vill skapa förutsättningar för dem runt om kring dig att må bra och utvecklas. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och berikande arbete tillsammans med högspecialiserade kollegor med stort hjärta.

Låter det spännande?

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Verksamhetschef i region syd Thomas Wigforss på mobil: 073-6500452 eller mail: thomas.wigforss@pbm.se alternativt Affärsområdeschef Christin Källström på mobil: 0708-819863 eller mail: christin.kallstrom@psykiatripartners.se

Vi behandlar ansökningarna löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 december. För att uppnå en så objektiv och rättvis urvalsprocess som möjligt tillämpar vi arbetspsykologiska tester. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Läs mer om Psykiatripartners och tjänsten på www.pbm.se och www.psykiatripartners.se

Ansök nu

Vi söker en Verksamhetschef inom Hälso- och sjukvård till Region Syd

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 19
PBM-koncernen är Sveriges ledande aktör inom tillämpad beteendepsykologi – Hur psykologisk kompetens kan appliceras för att ge individer, företag och verksamheter de rätta verktygen för att förstå, påverka och skapa förändringar som håller. Idag är vi ca 300 högspecialiserade medarbetare fördelade över 9 orter runtom i landet, som arbetar med att lösa utmaningar med hjälp av beteendepsykologisk kompetens. Verksamheten, som funnits sedan 1985, är idag indelad i tre distinkta affärsområden; Hälso- och Sjukvård, Hållbart arbetsliv och Business Psychology. I Malmö har vi även vårt dotterbolag BeteendeMedicinskt Center - Bemce – där vi arbetar med Försäkringsmedicinska utredningar åt Försäkringskassan, på uppdrag av Region Skåne och Region Halland samt med företagshälsovård. PBM är sedan hösten 2021 en del av Kry.

Det händer mycket i vår södra region och vi söker nu en engagerad Verksamhetschef till vårt affärsområde Hälso- och sjukvård med placeringsort i Malmö.

Om uppdraget
Tjänsten som Verksamhetschef är en bred och utvecklande roll som innebär ett ansvar för våra avtal i syd. I rollen har du ansvar för att driva och utveckla PBM-koncernens affär inom området. Verksamheten innefattar idag KBT-behandling inom vårdval psykoterapi samt Försäkringsmedicinska utredningar på uppdrag av Försäkringskassan, där vi har avtal med Region Skåne och Region Halland. Vi har kontor i Malmö och i Halmstad. Du kommer att leda ett dedikerat team bestående av läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt psykologer.  Vi ser det som viktigt med ett nära ledarskap och rollen innefattar därför även kliniskt arbete. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår Regionchef för affärsområdet Hållbart arbetsliv, med vilka du och ditt team delar lokal och ert uppdrag är att tillsammans utveckla och växa Region Syd. Du ingår och bidrar aktivt i ledningsgruppen för affärsområde Hälso- och sjukvård där du också har chefskollegor för stöd och samarbete. Du rapporterar till vår Affärsområdeschef för Hälso- och sjukvård.

Om dig
Vi söker dig som är psykolog eller arbetsterapeut. Du har jobbat ett par år inom psykiatri eller primärvård alternativt med försäkringsmedicin och känner att du är redo för att ta nästa steg i din utveckling mot en ledande roll.  Du är driven, affärsorienterad och målinriktad samtidigt som du är teamorienterad. Du är relationsbyggande och förstår värdet av att skapa goda och långsiktiga relationer med myndigheter, beställare och kollegor i branschen. Det är meriterande om du har någon typ av ledarerfarenhet eller har gått ledarutbildning men det allra viktigaste är förstås att du är intresserad av människor och att du genom ditt ledarskap vill skapa förutsättningar för dem runt om kring dig att må bra och utvecklas. Har du en vana av att navigera i politiskt styrda organisationer ser vi det som en stor fördel då en del av uppdraget innebär att bevaka nya avtal, bredda vår verksamhet till fler delar i regionen samt samarbeta med myndigheter och beställare.  

Om verksamheten
I Region Syd är vi ett sammansvetsat och proaktivt team som vill göra en skillnad för individer och organisationer. Vi arbetar utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet och har en utgångspunkt i beteendepsykologi. Vår ambition är att ständigt utvecklas och vi arbetar för att alltid hålla oss á jour med aktuell och relevant forskning. Vi arbetar också med extern samt kollegial handledning och strävar efter att samarbeta i så stor utsträckning som möjligt. Inom vår verksamhet arbetar vi även med organisationsinriktade tjänster. Vi sitter centralt i fina lokaler på Nordenskiöldsgatan 6 i Malmö samt på Gamletullsgatan 12 i Halmstad.

Låter det spännande? Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Wigforss, Verksamhetschef inom Hälso- och sjukvård i syd på mobil: 073 – 650 04 52 eller mail: thomas.wigforss@pbm.se

Vi behandlar ansökningarna löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast 31 december 2021. För att uppnå en objektiv och rättvis urvalsprocess kommer vi att använda arbetspsykologiska tester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enl. ök.

Ansök nu

Områdeschef till VO infektionssjukdomar i Malmö och Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 1
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en trygg och modig ledare som har erfarenhet av förändring och kan skapa förståelse och engagemang för de uppdrag som ska genomföras? Har du ett stort intresse för att genom samarbete och nya arbetssätt utveckla framtidens sjukvård? Vill du vara med och utveckla framtidens infektionssjukvård tillsammans med oss, då kan detta vara något för dig!

Verksamhetsområde (VO) infektionssjukdomar på Skånes universitetssjukhus (Sus) ansvarar för komplicerade infektioner inom sluten och öppenvård. Vi är cirka 330 medarbetare som tillsammans bedriver specialiserad infektionssjukvård i Lund och Malmö. Vi har en aktiv roll inom infektionsutbildning och har stark forskning som bedrivs inom infektionsområdet tillsammans med Lunds universitet samt många andra aktörer. Vi har två avdelningar i Malmö och en i Lund, samt mottagning och sprututbyte på båda orterna.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som områdeschef har du ett strategiskt och långsiktigt fokus med ett övergripande ansvar för verksamhet, personal, ekonomi, arbetsmiljö och utveckling. Du blir närmsta chef för åtta enhetschefer samt för klinisk lärare och tillsammans driver ni verksamheten framåt. Att fortlöpande inspirera dina chefer till att samarbeta, utvecklas och bli de bästa möjliga cheferna är en naturlig del i ditt ledarskap. Du har ett nära samarbete med sektionscheferna som är chefer för läkarna inom området, de fackliga organisationerna, staben samt områdeschefer inom andra verksamhetsområden.

Du blir en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar direkt till verksamhetschefen som du kommer ha ett nära samarbete med. I ledningsgruppen strävar ni efter att ligga steget före och med driv och helhetssyn ge förutsättningar för verksamheten. Genom en god kommunikation skapar ni en verksamhet med delaktighet hos medarbetarna samt gemensamma visioner och mål. Du och dina kollegor arbetar tillsammans utifrån ett utvecklingsorienterat och nytänkande synsätt i syfte att uppnå goda resultat och en stimulerande arbetsplats med ett gott arbetsklimat för medarbetarna.

Resor i tjänsten förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en högskoleutbildning med inriktning hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Därtill vill vi att du har mångårig erfarenhet av chefs- och ledarskap, erfarenhet av att leda i förändring samt bakgrund av arbete som chef inom hälso- och sjukvård. Du har goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift samt mycket stor vana av att arbeta i Officepaketet. Du har också erfarenhet av att arbeta med grupputveckling och att skapa teamkänsla.

Det är meriterande med erfarenhet av att leda genom chefer samt av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. Därutöver ses det som önskvärt med ämneskunskap inom det medicinska området, forskningserfarenhet och en dokumenterad ledarskapsutbildning. Det ses också som en merit om du har kunskap i systemen HR-fönster, Visma, Adato och/eller Raindance.

I din roll som områdeschef har du ett tydligt ledarskap, står för fattade beslut och tar ansvar för helheten både för verksamhetsområdet och Region Skåne. Din förmåga att analysera nuläge och se förväntade effekter är mycket goda. Du har en strategisk förmåga, ett långsiktigt perspektiv och tar även ansvar för operativa frågor.

Som person är du kommunikativ både i grupp och i individuella samtal samt lyhörd med en förmåga att tydligt visa riktning. Vidare skapar du engagemang och delaktighet genom god samarbetsförmåga och visad tillit. Du är skicklig på att strukturera och följa upp för att effektivt nå gemensamma mål. Du har god insikt om hur ditt beteende påverkar andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval och vi ser fram emot att lära känna dig! Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sektionschef till Hemsjukvården

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 8
Ref: 20212954

Välkommen till Hemsjukvården i Malmö Stad som består av åtta sektioner uppdelat efter stadsområden. Just nu söker vi sektionschef till sektionen Arenan.

Vi kan erbjuda dig ett spännande och varierande chefsuppdrag där du kan vara med och göra skillnad för Malmöbon. Tillsammans bygger vi upp en ny, modern, effektiv och hållbar organisation för Malmö stads hemsjukvård. En attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Hos oss får du möjligheten att utvecklas och använda din kreativitet.

Är du engagerad, nytänkande och vill vara med och utveckla den framtida hemsjukvården i Malmö stad? Då är du den vi söker...


Arbetsuppgifter
Din roll som sektionschef är en varierande tjänst fylld med intressanta uppdrag och spännande utmaningar tillsammans med engagerade medarbetare. Som sektionschef ansvarar du för att leda, organisera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du arbetar kontinuerligt med kvalitetsarbete och ansvarar för budget genom god ekonomisk planering av tilldelade resurser dels i din sektion men även utifrån enhetens samlade resurser.

Genom att samordna, vara ett stöd och coacha dina medarbetare, säkerställer du som sektionschef att sektionen klarar sitt uppdrag och att kvalité och patientsäkerhet upprätthålls.
Till din hjälp har du en samordnare som hjälper till med bemanning och planering och flertalet andra viktiga stödfunktioner för att du ska ha de bästa förutsättningarna i ditt arbete.

Du ansvarar för personal och arbetsmiljö utifrån ett systematiskt arbetsmiljöarbete, där en viktig del är samverkan med våra fackliga organisationer.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för hemsjukvård-sjuksköterskor i ordinärt boende tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor.Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan adekvat högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Viktigt är att du har ett stort engagemang för hemsjukvård.
Du har ledarskapsutbildning och dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i kommunal verksamhet, ser vi detta som meriterande.

Förutsättningar för att lyckas i uppdraget är dina kompetenser och personliga egenskaper. Du har förmågan att planera, organisera, prioritera och omprioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för dina egna arbetsuppgifter och driver självständigt processer och utveckling framåt mot uppsatta mål. 

Du har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar och skapar förutsättningar för att verksamheten ska fungera och medarbetarna känner sig trygga.

Som sektionschef uppmuntrar du dina medarbetare till reflektion och utveckling. Du är trygg, lyhörd och tydlig i ditt ledarskap. Du har ett inkluderande förhållningssätt vilket skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga till såväl externa kontakter, medarbetare, patienter och anhöriga. Du ser uppdraget i ett större perspektiv som omfattar hela organisationen och även vårdgrannar såsom vårdcentraler och regionen.

Om arbetsplatsen
Som medarbetare hos oss erbjuds du friskvårdssubvention, flexibel arbetstid och semesterväxling.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansök nu

Områdeschef till VO infektionssjukdomar i Malmö och Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 2
Gör skillnad. Varje dag.

Är du en trygg och modig ledare som har erfarenhet av förändring och kan skapa förståelse och engagemang för de uppdrag som ska genomföras? Har du ett stort intresse för att genom samarbete och nya arbetssätt utveckla framtidens sjukvård? Vill du vara med och utveckla framtidens infektionssjukvård tillsammans med oss, då kan detta vara något för dig!

Verksamhetsområde (VO) infektionssjukdomar på Skånes universitetssjukhus (Sus) ansvarar för komplicerade infektioner inom sluten och öppenvård. Vi är cirka 330 medarbetare som tillsammans bedriver specialiserad infektionssjukvård i Lund och Malmö. Vi har en aktiv roll inom infektionsutbildning och har stark forskning som bedrivs inom infektionsområdet tillsammans med Lunds universitet samt många andra aktörer. Vi har två avdelningar i Malmö och en i Lund, samt mottagning och sprututbyte på båda orterna.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som områdeschef har du ett strategiskt och långsiktigt fokus med ett övergripande ansvar för verksamhet, personal, ekonomi, arbetsmiljö och utveckling. Du blir närmsta chef för åtta enhetschefer samt för klinisk lärare och tillsammans driver ni verksamheten framåt. Att fortlöpande inspirera dina chefer till att samarbeta, utvecklas och bli de bästa möjliga cheferna är en naturlig del i ditt ledarskap. Du har ett nära samarbete med sektionscheferna som är chefer för läkarna inom området, de fackliga organisationerna, staben samt områdeschefer inom andra verksamhetsområden.

Du blir en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar direkt till verksamhetschefen som du kommer ha ett nära samarbete med. I ledningsgruppen strävar ni efter att ligga steget före och med driv och helhetssyn ge förutsättningar för verksamheten. Genom en god kommunikation skapar ni en verksamhet med delaktighet hos medarbetarna samt gemensamma visioner och mål. Du och dina kollegor arbetar tillsammans utifrån ett utvecklingsorienterat och nytänkande synsätt i syfte att uppnå goda resultat och en stimulerande arbetsplats med ett gott arbetsklimat för medarbetarna.

Resor i tjänsten förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en högskoleutbildning med inriktning hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Därtill vill vi att du har mångårig erfarenhet av chefs- och ledarskap, erfarenhet av att leda i förändring samt bakgrund av arbete som chef inom hälso- och sjukvård. Du har goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift samt mycket stor vana av att arbeta i Officepaketet. Du har också erfarenhet av att arbeta med grupputveckling och att skapa teamkänsla.

Det är meriterande med erfarenhet av att leda genom chefer samt av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. Därutöver ses det som önskvärt med ämneskunskap inom det medicinska området, forskningserfarenhet och en dokumenterad ledarskapsutbildning. Det ses också som en merit om du har kunskap i systemen HR-fönster, Visma, Adato och/eller Raindance.

I din roll som områdeschef har du ett tydligt ledarskap, står för fattade beslut och tar ansvar för helheten både för verksamhetsområdet och Region Skåne. Din förmåga att analysera nuläge och se förväntade effekter är mycket goda. Du har en strategisk förmåga, ett långsiktigt perspektiv och tar även ansvar för operativa frågor.

Som person är du kommunikativ både i grupp och i individuella samtal samt lyhörd med en förmåga att tydligt visa riktning. Vidare skapar du engagemang och delaktighet genom god samarbetsförmåga och visad tillit. Du är skicklig på att strukturera och följa upp för att effektivt nå gemensamma mål. Du har god insikt om hur ditt beteende påverkar andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval och vi ser fram emot att lära känna dig! Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef till vuxenpsykiatri Malmö - Trelleborg, i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 19
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Malmö/Trelleborg delas in i fyra områden, vilka har inriktning allmänpsykiatrisk heldygnsvård, allmänpsykiatrisk öppenvård, beroende samt psykos, och inom verksamhetsområdet är vi drygt 850 medarbetare som tillsammans arbetar för att ge en god vård till våra patienter. Då en av våra områdeschefer ska gå i pension söker vi nu en ny områdeschef till område allmänpsykiatrisk heldygnsvård. Området består av fyra allmänpsykiatriska heldygnsavdelningar, varav en av dessa fungerar som mellanvårdsform. Därtill ingår en stor akutmottagning och en avdelning för psykiatrisk intensivvård. Vi har också enheter för resursteam och administration. Inom området arbetar sammantaget cirka 230 medarbetare.

Vår verksamhet präglas av mångfald och hög kompetens, där vi kontinuerligt arbetar med att förbättra och utveckla den specialistpsykiatriska vården. Vi har flera pågående utvecklingsprojekt, så som brukarstyrda inläggningar, karriärstege för sjuksköterskor och PSUA-avdelning. Just nu pågår även ett intensivt förändringsarbete inom Region Skåne som bland annat innebär att en helt ny digital plattform ska rullas ut under oktober år 2021. Detta arbete ställer krav på samtliga medarbetare och på ett nära chefs- och ledarskap.

Inom förvaltningen Psykiatri, habilitering och hjälpmedel finns Psykiatriforskning Skåne för klinisk psykiatri som underlättar genomförandet av kliniska studier. Läs mer om forskning vid avdelningen för psykiatri som tillhör Institutionen för kliniska vetenskaper på följande länk: http://www.med.lu.se/klinvetlund/psykiatri

ARBETSUPPGIFTER
Vi ser nu fram emot att välkomna dig som vill arbeta som områdeschef hos oss inom område allmänpsykiatrisk heldygnsvård!

Som områdeschef företräder du arbetsgivaren och ansvarar bland annat för ledning, planering, uppföljning, budget och resursfördelning inom området, samordning av enheterna samt för samtliga läkarresurser inom området. Vidare är du insatt i områdets olika verksamheter, behov och utmaningar, där du följer utvecklingen såväl nationellt som internationellt. Du verkar för att maximera patientnytta inom området samt skapar goda förutsättningar för en hög medicinsk kvalitet och säkerhet för att vården inom området kontinuerligt ska utvecklas utifrån ny forskning samt nya regionala och nationella riktlinjer.

Du leder också arbetet i din egen områdesledningsgrupp genom att hålla i och följa upp regelbundna ledningsgruppsmöten och planeringsdagar, initierar och driver viktiga förändringar inom området tillsammans med bland annat enhetschefer och enhetsansvariga överläkare samt företräder området inom och utanför verksamhetsområdet. Du är även direkt chef för åtta enhetschefer, en chefssekreterare samt ytterligare administrativt stöd. Därtill ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp, där du har ett nära samarbete med dina områdeschefskollegor och verkar för ett helhetsperspektiv. I din roll som områdeschef kommer du att vara en viktig person för den framtida utvecklingen inom verksamhetsområde vuxenpsykiatri Malmö/Trelleborg.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole-/universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet, därtill har du arbetslivserfarenhet som chef och ledarskapsutbildning. Du har också goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av specialistpsykiatrisk verksamhet, likaså om du har dokumenterad erfarenhet av att driva förändringsarbete i komplexa organisationer.

Som person är du handlingskraftig, strukturerad och engagerad. Du har god förmåga att tydliggöra och kommunicera mål samt uppdrag på ett sätt som får medarbetarna att känna sig välinformerade och delaktiga. Vidare har du god organisations- och samarbetsförmåga samt förmåga att sätta dig in i och omsätta relevant fackkunskap, då ditt ansvar omfattar såväl personal, ekonomi och verksamhetsutveckling. Vi värdesätter också att du ser forsknings- och utbildningsuppdraget som en viktig och naturlig del av verksamheten. Därtill har du förmåga att hitta goda samarbetsformer inom såväl verksamhetsområdet som förvaltningen Psykiatri, habilitering och hjälpmedel, andra vårdgivare och kommunala verksamheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Sorgenfrimottagningen i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 19
Vårdcentralen Sorgenfrimottagningen är en välrenommerad och välfungerande vårdcentral med ett brett primärvårdsutbud i centrala Malmö. Här är relationerna till våra patienter i centrum och vår verksamhet genomsyras av arbetsglädje, stolthet och lojalitet! Vi har cirka 11 500 listade patienter och vår barnavårdscentral (BVC) som ligger i samma lokaler som vårdcentralen har cirka 650 barn listade. Vi har en mindre och familjär BVC-mottagning i nära samarbete med vårdcentralen och en engagerad läkargrupp. Förutom barnhälsovård har vi läkar- och distriktssköterskemottagning samt specialistmottagning för diabetes, astma/KOL och hypertoni. På vår mottagning har vi även kurator, psykolog och arbetsterapeut. Vi är totalt 40 medarbetare inom olika yrkeskategorier.

För oss på Vårdcentralen Sorgenfrimottagningen är det viktigt att hålla oss kontinuerligt uppdaterade och att hålla en hög vetenskaplig nivå på vår medicinska verksamhet. Hos oss finns ett stort intresse för utbildning och handledning samt utveckling av verksamheten.

Vi söker nu en engagerad verksamhetschef som kan fortsätta driva utvecklingen av Vårdcentralen Sorgenfrimottagningen tillsammans med vår enhetschef. Vi ser fram emot att välkomna dig till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar en engagerad chef som med lust och vilja kan driva och leda utvecklingen av vårdcentralen samt entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de ramar som ges inom Hälsoval Skåne. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet samt ett hållbart och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna. Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har ansvaret för vårdcentralens ekonomi, verksamhet, medarbetare och patienter. Samverkan och nära dialog med kommunen och andra samarbetspartners är en del av uppdraget.

Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter i din roll som ledare och chef.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har relevant universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde, alternativt dig med annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du är en stabil ledare, gärna med erfarenhet från liknande befattningar med ledningsansvar för personal, verksamhet och ekonomi inom hälso- och sjukvården. Därtill har du goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Som person har du god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du är lyhörd och lyssnar på respektive yrkesgrupp samt skapar delaktighet genom dialog. Vi ser också att du, precis som vi, ser dialogen med medarbetare som central där du tar vara på dina medarbetes idéer samt har förmåga att se och få dina medarbetare att känna trygghet på arbetsplatsen. Genom din handlingskraft och tydlighet får du saker gjorda och kan fatta beslut när det behövs för att förebygga att saker flyter ut och förblir utan åtgärd. Därtill ser vi att du värdesätter förbättringsarbete samt har god självinsikt och reflekterar över dig själv. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer planeras till den 24/11.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef till verksamhetsområde hjälpmedel

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 5
Gör skillnad. Varje dag.

Hjälpmedelsverksamheten är ett verksamhetsområde inom förvaltning psykiatri, habilitering och hjälpmedel och ansvarar för samtliga hjälpmedelsområden som finansieras av Region Skåne. Här ingår hjälpmedel till personer med rörelse-, syn-, hörsel-, kommunikations- och kognitionsnedsättningar, medicinska behandlingshjälpmedel, ortopedtekniska hjälpmedel samt läkemedelsnära produkter.

Hjälpmedelsverksamheten består av ett verksamhetsområde där allt patientnära arbete har samlats till fem lokala mottagningar för utprovning, anpassning och service. Härutöver finns tre verksamhetsövergripande enheter för logistik o lager, stöd o support samt strategisk styrning. Totalt omfattar verksamheten idag därmed åtta enheter med olika specifika ansvar.

Verksamheten har nyligen påbörjat en spännande utvecklingsresa mot en tydligare och stabilare plattform. Som en följd av denna utvecklingsresa har en justering av verksamhetens organisation nu beslutats genomföras utifrån att tydliggöra ansvars- och funktionsindelningen. Efter skapandet av ett första verksamhetsområde som idag samlar allt patientnära arbete kommer det nu i nästa steg skapas ett andra verksamhetsområde för allt arbete kopplat till order- och produktflödet i verksamheten. Dessutom kommer det parallellt med dessa båda områden skapas en helt ny utvecklingsenhet som samlar det för verksamheten nödvändiga utvecklingsarbetet inom en ny funktion med ansvar för allt uppföljnings- och förändringsarbete.

Vi söker nu en områdeschef som uthålligt kan driva och leda utvecklingen av verksamhetens nya område order- och logistik för hjälpmedel till fortsatta framgångar med goda prestationer och resultat. Vill du bli en del av oss?

ARBETSUPPGIFTER
Inom området kommer det samlas funktioner, team och medarbetare från de olika enheterna för logistik o lager, stöd o support samt strategisk styrning. Ansvaret kommer inkludera det fysiska lagret och logistikenheten i Staffanstorp, verksamhetens order och systemadministrativa enhet i Kristianstad samt de förvaltningsinriktade delarna av Strategisk styrning i Malmö.

Som områdeschef ansvarar du för att utveckla verksamheten utifrån de mål och ekonomiska ramar som ges samt att säkerställa rätt kompetens på rätt plats för att kunna hantera det samlade uppdraget. Du har ett övergripande ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Ditt uppdrag blir att tillsammans med ditt eget ledningsteam bestående av de blivande enhetscheferna skapa gemensam riktning, sammanhang och ledningsnärvaro på de olika orterna för att kunna säkra medarbetarnas yrkesutveckling samt tydliggöra rutiner och arbetsuppgifter. Vidare ansvarar du för att bedriva ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete inom hela verksamhetsområdet och ansvarar för processutveckling genom processarbetsgrupper med starkt fokus på PULS-tavlor och förbättringsaktiviteter enligt LEAN konceptet.

Du ingår i ledningsgruppen för hjälpmedelsverksamheten och rapporterar där till verksamhetschefen, vilket innebär att du kommer att vara engagerad och delaktig i hela hjälpmedelsverksamhetens resultat och utveckling.

Placeringsort kommer företrädesvis vara Malmö, men även Kristianstad ses som en möjlig placering. Tjänstgöring/resor kommer att ske över hela Skåne.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en avslutad högskole- eller universitetsutbildning, med fördel inom hälso- och sjukvård, eller med annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren. Du har mångårig erfarenhet av ett gott och uppskattat ledarskap och av att leda medarbetare i komplexa uppdrag. Tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet är också ett krav samt att du har goda IT-kunskaper i aktuella system såsom ekonomisystem och Office-paketet. Du behärskar det svenska språket och kan med lätthet uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Vi värdesätter erfarenheter från hjälpmedelsverksamhet samt ser det som positivt om du även har erfarenhet från att leda chefer och har dokumenterad ledarskapsutbildning. I rollen är det viktigt att du har ett genuint intresse och erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete och gärna att du arbetat enligt LEAN konceptet.

Det är viktigt att du är grundad och tydlig i din ledarroll, att du är positiv och drivande samt att du har idéer och visioner. Du har en helhetssyn och en god kommunikativ förmåga. Du kan omsätta mål, strategier och uppdrag till aktiviteter för att uppnå resultat med bra kvalitet. Du värdesätter och skapar förutsättningar för ett ansvarstagande medarbetarklimat och du är lyhörd för såväl medarbetarnas som patienternas önskemål då dessa spelar en central roll för verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan en eventuell anställning.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 4 500 medarbetare. Hjälpmedelsverksamheten med sina 140 medarbetare, består av fem mottagningar som finns representerade i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg samt enheterna logistik, strategisk styrning och stöd och support. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO ortopedi i Lund/Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 22
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) ortopedi har cirka 550 anställda och är en av Sveriges största ortopedverksamheter. Vi är en del av Skånes universitetssjukhus, vilket innebär ett nära samarbete med Lunds och Malmö Universitet. VO ortopedi innefattar akut ortopedi både i Malmö och Lund samt högspecialiserad elektiv ortopedisk verksamhet i Lund (barn, tumör, ledplastik, reuma) och Malmö (rygg, axel, fot, idrott) samt elektiv och subakut verksamhet i Trelleborg, Ystad och Ängelholm.

VO ortopedi har sammanlagt fyra vårdavdelningar, en ankomstavdelning och två stora mottagningsenheter med en betydande rehabiliteringsverksamhet. VO ortopedi bedriver en mycket omfattande verksamhet som har 85 000 besök inom öppenvården, 6 700 vårdtillfällen fördelade på cirka 100 vårdplatser i slutenvården samt utför 9 000 operationer på sex olika operationsavdelningar. Vi har kompetens inom alla ortopediska subspecialiteter.

Vidare har vårt verksamhetsområde ett betydande internationellt anseende, vilket medlemskapet i organisationen ISOC (International Society of Orthopaedic Centers) styrker. ISOC är en sammanslutning av de 22 högst ansedda ortopedenheterna i världen, där VO ortopedi ingår som enda enheten i Skandinavien. Den mycket framgångsrika forskning som bedrivs inom verksamhetsområdet skapar en utvecklande miljö där forskningsresultat kan omsättas i förbättrad vård. Vi har också ett omfattande och stimulerande undervisningsuppdrag för alla kategorier av vårdpersonal.

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets alla delar, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av och delar våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Som person är du lyhörd, ödmjuk och prestigelös med förmåga att skapa engagemang.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet inom ortopedi eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande. Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som starkt meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Björn Ekmehag, förvaltningschef 0725-97 59 93

Fackliga företrädare
Yvonne Rundgren, Ledarna 040-33 86 12
Birte Nilsson, Kommunal 040-33 33 48
Mona Petersen, Kommunal 046-17 10 00
Terttu Lempinen, Saco 046-17 21 63
Pia Olin, Vårdförbundet 040-33 15 21
Mariela Ferré-Hofman, Vision 040-33 31 60
Ola Svejme, MLF 040-33 32 63
Johan Malmvik, MSL 046-17 16 73

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef med stort driv till Capio Cityklinken Malmö Centrum

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 6
Capio Citykliniken Malmö Centrum har cirka 60 anställda och har för närvarande hand om cirka 15 500 listade patienter. Verksamheten är belägen i ljusa och fina lokaler, centralt i Malmö stad med närhet till buss, tåg, restauranger och butiker. Vi erbjuder patienten i möjligaste mån en fast läkarkontakt för kontinuitet samt en rad sköterskemottagningar såsom diabetesmottagning, astma/KOL-mottagning, blodtrycksmottagning och distriktssköterskemottagning. Vårt psykosociala team med tre psykologer och en kurator arbetar i nära samarbete med läkargruppen och enligt IBH - Integrerad BeteendeHälsa. Vi har ett team med fyra fysioterapeuter och en arbetsterapeut som även dessa arbetar i nära samarbete med läkarna. Vår verksamhet rymmer även barnmorskemottagning och barnavårdscentral, vilket gör att vi har möjlighet att följa patienten hela livscykeln igenom.Under 2020 har förutsättningarna för att bedriva vård förändrats, då de fysiska besöken har minskat för att förhindra ytterligare smittspridning. Detta har i sin tur öppnat upp möjligheten att arbeta digitalt mot våra patienter. Våra patienter har nu möjlighet att chatta med oss, genomföra videosamtal, samt använda sig av tjänsten Capio Hemma, en tjänst där vi hjälper våra kroniskt sjuka patienter via hemmonitorering. Vi ser gärna att du som söker ser framemot att jobba digitalt, och vill fortsätta utveckla det digitala inom primärvården!Vi har en nystartad jourmottagning på kvällar och helger tillsammans med fyra andra vårdcentraler i Malmö. Vi bemannar själva vår jour cirka en helg och fem kvällar per månad. Helgmottagningen är alltid stationerad hos oss på Malmö Centrum. Vi bemannar med läkare, sjuksköterskor och på helgen även receptionist.Att vara verksamhetschef hos oss innebär att du delar vår passion för utveckling – att du har ett naturligt öga för möjligheter att bli ännu bättre.

Hos oss kommer du att hitta engagemang och prestigelöshet och du kommer snart att upptäcka att vi har en stark kultur där vi hjälps åt för att lyckas.

Här är några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:

- Ett nätverk av stöttande chefskollegor
- Ledarskapsutveckling i vår egen Capio Academy
- Tryggheten i att ha en stor organisation i bakgrunden som stöd
- Friskvårdsbidrag upp till 2 500 kr

Ditt uppdrag

Du kommer att leda ett stabilt team på nästan 60 fantastiska medarbetare, som alla har hög kompetens och ett stort engagemang. Det råder en härlig stämning i arbetsgruppen – vi har roligt och trivs tillsammans.

Som verksamhetschef ansvarar du för att leda, organisera och utveckla verksamheten och den dagliga driften på vårdcentralen. Du har fullt resultat- och personalansvar och ansvarar dessutom för det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet på mottagningen. Du arbetar målstyrt med uppföljning och rapportering, då vår organisation är decentraliserad ges det en stor frihet att själv bygga och utveckla din verksamhet. Om du står för energi, en stor dos nyfikenhet och en stark drivkraft att förbättra, så lovar vi att vi ger dig utrymme att sätta din egen prägel.

Du rapporterar till regionchef och ingår i en chefsgrupp som har möten regelbundet och där du får möjlighet till ett stort erfarenhets- och kunskapsutbyte. Vi har även inom Capio väletablerade stabsfunktioner för IT, marknad, lön, ekonomi och inköp vilka ger dig ett gott stöd i ditt dagliga arbete.

Ett öppet sinne och ett empatiskt ledarskap

Vi välkomnar dig som är en erfaren ledare och har arbetat med personal- och resultatansvar inom vårdbranschen tidigare. Utöver detta är dina personliga egenskaper och förmågor det avgjort viktigaste för oss. Vi tror att du besitter en kreativitet som gör att du gärna tänker nytt och ett mod som gör att du vågar prova nya idéer och trampa upp nya stigar. Du har en naturlig lyhördhet för olika perspektiv och en förmåga att möta människor där de befinner sig.

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Tror du att vi är rätt för varandra? Varmt välkommen med din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef sökes till Mobilia vårdcentral

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 30
Ta chansen och sök tjänsten som verksamhetschef på en mycket uppskattad vårdcentral med fokus på kvalitet och hög trivsel! Vi söker nu verksamhetschef till Mobilia vårdcentral. Är det dig vi söker?
Mobilia vårdcentral ligger i Malmö kommun.
Mobilia Vårdcentral är ett privat alternativ till den offentliga vården. Vår målsättning är att finnas till hands när du behöver oss och att erbjuda dig hälso- och sjukvård med hög kvalité.
Vi har en hög tillgänglighet genom generösa öppettider vardagar och helger och vi finns till hands när Du som patient behöver oss.
Vår målsättning är att utveckla verksamheten utifrån de behov och den service som våra patienter efterfrågar.
Vår ambition är att erbjuda kunder vård av hög kvalitet .
Om tjänsten:
Vi söker nu en verksamhetschef som vill fortsätta utveckla verksamheten mot att möta framtidens primärvård. Primärvården är inne i ett förändringsarbete med stort fokus på digital utveckling där du som verksamhetschef har en viktig roll i detta spännande arbete. Som verksamhetschef tar du ett stort ansvar för det operativa arbetet på vårdcentralen men har också en naturlig del i det strategiska arbetet lokalt .


Som verksamhetschef har du ett övergripande ansvar för hela resultatenheten inklusive ekonomi, personal, miljö och arbetsmiljö. Du ska fortsatt stödja och utveckla vår grundläggande syn på värdet av en bred allmänmedicinsk modell.
Om dig:
Vi söker dig som har:
Du har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna som exempelvis som läkare, sjuksköterska eller inom paramedicin. Har du tidigare erfarenhet av primärvård och dess vårdavtal är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag.


Som ledare är du lyhörd, tydlig och kan fatta beslut. Du har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare som ett led att utveckla verksamheten tillsammans. Stor vikt kommer läggas på vid personlig lämplighet.
Anställningsform:
Tillsvidareanställning i grundbefattning. Tidsbegränsat förordnande som verksamhetschef.

Ansök nu

Verksamhetschef sökes till Mobilia vårdcentral

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 10
Ta chansen och sök tjänsten som verksamhetschef på en mycket uppskattad vårdcentral med fokus på kvalitet och hög trivsel! Vi söker nu verksamhetschef till Mobilia vårdcentral. Är det dig vi söker?
Mobilia vårdcentral ligger i Malmö kommun.
Mobilia Vårdcentral är ett privat alternativ till den offentliga vården. Vår målsättning är att finnas till hands när du behöver oss och att erbjuda dig hälso- och sjukvård med hög kvalité.
Vi har en hög tillgänglighet genom generösa öppettider vardagar och helger och vi finns till hands när Du som patient behöver oss.
Vår målsättning är att utveckla verksamheten utifrån de behov och den service som våra patienter efterfrågar.
Vår ambition är att erbjuda kunder vård av hög kvalitet .
Om tjänsten:
Vi söker nu en verksamhetschef som vill fortsätta utveckla verksamheten mot att möta framtidens primärvård. Primärvården är inne i ett förändringsarbete med stort fokus på digital utveckling där du som verksamhetschef har en viktig roll i detta spännande arbete. Som verksamhetschef tar du ett stort ansvar för det operativa arbetet på vårdcentralen men har också en naturlig del i det strategiska arbetet lokalt .


Som verksamhetschef har du ett övergripande ansvar för hela resultatenheten inklusive ekonomi, personal, miljö och arbetsmiljö. Du ska fortsatt stödja och utveckla vår grundläggande syn på värdet av en bred allmänmedicinsk modell.
Om dig:
Vi söker dig som har:
Du har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna som exempelvis som läkare, sjuksköterska eller inom paramedicin. Har du tidigare erfarenhet av primärvård och dess vårdavtal är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag.


Som ledare är du lyhörd, tydlig och kan fatta beslut. Du har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare som ett led att utveckla verksamheten tillsammans. Stor vikt kommer läggas på vid personlig lämplighet.
Anställningsform:
Tillsvidareanställning i grundbefattning. Tidsbegränsat förordnande som verksamhetschef.

Ansök nu

Annons

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 12
Ref: 20211842

Välkommen till HSL-enheten Säbo Rehab. Med våra 40 särskilda boenden är vi en del av Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad.
Vår avdelnings fokus är att bedriva vård och omsorg med kvalitet och därigenom skapa trygghet för patienter/brukare och anhöriga.
Inom enheten arbetar idag omkring 25 legitimerade arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter gemensamt med förebyggande och rehabiliterande åtgärder för personer med nedsatta funktions- och aktivitetsförmågor. Förbättringsarbete och utveckling är ett stort fokus inom vår enhet. Vi har en kvalitetsutvecklare (rehab), knuten till enheten vilken är ett stöd vid utvecklings- och förbättringsarbeten.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef för Rehabsektionen har du en ledande roll i att tillsammans med medarbetarna förtydliga och utveckla verksamhetens uppdrag riktat till patienterna tillhörande avdelningens målgrupper. Du kommer att leda och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter. Du ansvarar för budget och ekonomi, arbetar aktivt och systematiskt med arbetsmiljö, rehabilitering, bemanning och kompetensutveckling.
Genom samordning, stöd och coachning säkerställer du att medarbetarna klarar sitt uppdrag och att kvalité och patientsäkerhet upprätthålls.
Du ingår i HSL-enhetens ledningsgrupp och har ett mycket nära samarbete med den sektionschef som ansvarar för sektionen för sjuksköterskor och undersköterskor.
Du har stöd i ditt uppdrag från chef, kollegor och assistent, men även från förvaltningens stabsavdelningar där det bland annat finns kvalitetsutvecklare HSL.

Kvalifikationer
Vi söker en sektionschef med ett uttalat intresse för att driva utvecklingsarbete med fokus på kvalitet och patientsäkerhetsarbete. Du ska ha högskoleutbildning med legitimation som arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast eller annan lämplig Högskole- eller Universitetsutbildning.

Då god kommunikation är viktigt för uppdraget ser vi att du talar och skriver obehindrat på svenska. Även god digital förmåga och vana i form av erfarenhet av att arbeta med administrativa system är viktigt för att du ska klara ditt uppdrag.

För att lyckas i rollen som sektionschef ser vi att du tidigare ska ha arbetat som chef och är trygg i ditt ledarskap, har du dessutom kunskap och erfarenhet av att arbeta inom äldreomsorg i en politisk styrd organisation så är det ett plus.. Du har lätt för att samarbeta med både externa och interna samarbetspartners och kan lyfta och driva utveckling. Rollen ställer krav på förmågan att fatta beslut samtidigt som du är lyhörd för din omgivning, skapar engagemang och delaktighet och har ett inkluderande förhållningssätt.

I arbetet som sektionschef ställs höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet, förmåga att kunna stödja dina medarbetare men också en förmåga att planera, prioritera, leda och ta beslut. Du är en engagerad, strukturerad chef, som ser möjligheten i att tillsammans med medarbetare och kollegor utveckla HSL-verksamheten. Genom din goda kommunikativa förmåga och ditt personliga engagemang kan du motivera och engagera dina medarbetare och skapa förutsättningar för att de ska utvecklas i sina uppdrag. 

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök nu

Verksamhetschef sökes till Mobilia vårdcentral

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 1
Ta chansen och sök tjänsten som verksamhetschef på en mycket uppskattad vårdcentral med fokus på kvalitet och hög trivsel! Vi söker nu verksamhetschef till Mobilia vårdcentral. Är det dig vi söker?
Mobilia vårdcentral ligger i Malmö kommun.
Mobilia Vårdcentral är ett privat alternativ till den offentliga vården. Vår målsättning är att finnas till hands när du behöver oss och att erbjuda dig hälso- och sjukvård med hög kvalité.
Vi har en hög tillgänglighet genom generösa öppettider vardagar och helger och vi finns till hands när Du som patient behöver oss.
Vår målsättning är att utveckla verksamheten utifrån de behov och den service som våra patienter efterfrågar.
Vår ambition är att erbjuda kunder vård av hög kvalitet .
Om tjänsten:
Vi söker nu en verksamhetschef som vill fortsätta utveckla verksamheten mot att möta framtidens primärvård. Primärvården är inne i ett förändringsarbete med stort fokus på digital utveckling där du som verksamhetschef har en viktig roll i detta spännande arbete. Som verksamhetschef tar du ett stort ansvar för det operativa arbetet på vårdcentralen men har också en naturlig del i det strategiska arbetet lokalt .


Som verksamhetschef har du ett övergripande ansvar för hela resultatenheten inklusive ekonomi, personal, miljö och arbetsmiljö. Du ska fortsatt stödja och utveckla vår grundläggande syn på värdet av en bred allmänmedicinsk modell.
Om dig:
Vi söker dig som har:
Du har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna som exempelvis som läkare, sjuksköterska eller inom paramedicin. Har du tidigare erfarenhet av primärvård och dess vårdavtal är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag.


Som ledare är du lyhörd, tydlig och kan fatta beslut. Du har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare som ett led att utveckla verksamheten tillsammans. Stor vikt kommer läggas på vid personlig lämplighet.
Anställningsform:
Tillsvidareanställning i grundbefattning. Tidsbegränsat förordnande som verksamhetschef.

Ansök nu

Verksamhetschef till Aleris Specialistvård Malmö Arena

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 18
Om Aleris

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Efter sammanslagningen med Proliva har Aleriskoncernen i Skandinavien 5 400 medarbetare och omsätter 7 miljarder SEK.
Aleris ägs av Triton.

Om verksamheten

Aleris bildades 2005 och är idag ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själv betalar för sin sjukvård.

Är du leg sjuksköterska eller läkare med ledarerfarenhet och vill ha en nyckelroll hos en framgångsrik och attraktiv arbetsgivare? På Aleris Specialistklinik Malmö Arena arbetar ett team om ca 50 medarbetare som nu behöver förstärkas med en Verksamhetschef.

Vår verksamhet i Malmö ligger centralt belägen på Hyllie, verksamheten består av en mottagning, en vårdavdelning med tio platser, en operationsavdelning med tre operations salar och en post operativ enhet med åtta platser. Aleris Specialistkliniks patienter kommer via Region Skåne vårdgarantiavtalet och LOU avtal, försäkringskunder och privatbetalande kunder. Vi har specialistläkare inom ett antal olika medicinska områden och erbjuder även hälsoundersökningar, överviktskirurgi, plastikkirurgi, samt intyg.

Om tjänsten

Som Verksamhetschef för Aleris Specialistkliniken Malmö ansvarar du för:

• Att tillsammans med teamet förvalta, utveckla och utöka vårdproduktionen.
• Kvalitetsarbete som leder till en hög patientsäkerhet
• Att skapa nätverk och bygga relationer med regionen och andra intressenter.
• Personalansvar för ca 50 medarbetare med stöd av 2 gruppchefer samt medicinskt ansvarig läkare.
• Budget- och resultatansvar tillsammans med controllerDu ingår i affärsområdets ledningsgrupp och rapporterar direkt till AO-chefen. Målet är att fortsätta framgångsresan och bli en stabil samarbetspartner till region Skåne samt förstahandsvalet för både patienter och försäkringsbolag i Malmö.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska/läkare och som har en dokumenterad bred erfarenhet av ledarskap med gott resultat. Du har erfarenhet av arbete inom privat sjukvård med bl.a. affärsförhandlingar och har du dessutom erfarenhet från att arbeta med sjukvårdsförsäkringar hos försäkringsbolag är det meriterande. Då verksamhetens tillväxtresa medför löpande omställningsbehov är det viktigt att du både tycker om och har erfarenhet av förändringsarbete. Du ser möjligheter och lösningar och vågar prova dig fram för att nå nya framgångar. Dessutom är du social, gillar att nätverka och är samtidigt en tillgänglig ledare och en teambyggare.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månader provanställning tillämpas
Omfattning: Heltid, 40 timmar per vecka
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Vi är anslutna till Vårdföretagarna och kollektivavtal finns.

Har du frågor om tjänsten?

Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Ansöker gör du enklast genom att klicka på ”skicka ansökan” längst ner och fylla i dina uppgifter. Sista ansökningsdag är 2021-07-18 men eftersom vi gör löpande urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdes-chef Kristina Runius via mail kristina.runius@aleris.se.

Hoppas att vi hörs!

–--------------------------------------------------------

I denna rekrytering har vi gjort ett aktivt val av annonsering och rekryteringsstöd och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryterings- eller annonseringsbolag.

Ansök nu

Två områdeschefer till VO neurologi, rehabilitering, minnessjukdomar och ge

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 6
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett stort intresse för att genom samarbete och nya arbetssätt utveckla framtidens sjukvård? Är du en trygg och modig ledare som skapar engagemang och förståelse kring de uppdrag som ska genomföras? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik på Skånes universitetssjukvård (SUS), består av ca 750 medarbetare och har en årlig budget på drygt 765 miljoner kronor. Vi bedriver högspecialiserad vård och har regionala uppdrag för många sjukdomar. Mycket forskning och utveckling bedrivs inom de olika verksamheterna i Lund, Malmö och på Orupsjukhuset utanför Höör.
Vi gör nu en omorganisering och inför områdeschefer för att få en effektivare ledningsstruktur.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som områdeschef har du ett strategiskt och långsiktigt fokus med ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, arbetsmiljö och utveckling. Du blir närmsta chef för 9-10 enhetschefer och tillsammans driver ni verksamheten framåt. Att fortlöpande entusiasmera och inspirera medarbetarna till att utvecklas och bli de bästa möjliga cheferna är en naturlig del i ditt ledarskap. Du är direkt underställd verksamhetschefen och har ett nära samarbete med den andra områdeschefen, staben och sektionscheferna som är chefer för läkarna inom området. Samarbete med andra verksamheter, de fackliga organisationerna samt utveckling av gemensamma processer och samarbeten är en central del i rollen som områdeschef. I Region Skåne utgår vi ifrån det tillitsbaserade ledarskapet.

Du blir en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp och verksamhetschefen är din närmaste chef. I ledningsgruppen strävar vi efter att ligga steget före och med driv och helhetssyn ge förutsättningar för verksamheten. Genom en god kommunikation skapar vi en verksamhet med delaktighet hos medarbetarna samt gemensamma visioner och mål. Du och dina kollegor arbetar tillsammans utifrån ett utvecklingsorienterat och nytänkande synsätt i syfte att uppnå goda resultat och en stimulerande arbetsplats med ett gott arbetsklimat för medarbetarna.

Du och din kollega kommer att ha ansvaret för två verksamheter vardera, neurologi och minnessjukdomar respektive rehabiliteringsmedicin och geriatrik och på så sätt få en blandning av öppenvård och slutenvård i Malmö och Lund. Din och stabens huvudsakliga placering är i Malmö men du kommer också att arbeta i Lund och eventuellt i Höör (Orupssjukhuset).


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en högskoleutbildning, gärna med inriktning hälso- och sjukvård, samt flerårig chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Har du dessutom tidigare erfarenhet av att leda andra chefer ser vi det som meriterande. Vi ser även erfarenhet inom någon av våra specialiteter som värdefullt. Vi är inne i en viktig utvecklingsfas där vi behöver hitta nya former för vår sjukvård och därför ser vi gärna att du har varit med och bedrivit framgångsrikt utvecklingsarbete.

Du har lust och mod att leda och vågar ta ställning i viktiga frågor samt agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Du är mål- och resultatinriktad och trivs med att ligga i framkant. Tillsammans med medarbetare, chefer och andra verksamheter driver du utveckling och tänker utanför ramarna. Detta för att kunna ge den bästa möjliga vård till våra patienter och skapa en god arbetsmiljö för våra medarbetare. I den här rollen är det avgörande att du har en god samarbetsförmåga. Din kommunikativa förmåga, din lyhördhet för andra och din förmåga att se till helheten gör att du har lätt för att skapa varaktiga relationer och bygga samarbeten. Du har ett coachande förhållningssätt och en förmåga att få andra att växa, då en av dina största uppgifter är att leda och motivera dina enhetschefer så att de kan växa och utvecklas i sitt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Vi planerar att hålla intervjuer den 30/6 och 1/7.


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO ortopedi i Lund/Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 6
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) ortopedi har cirka 550 anställda och är en av Sveriges största ortopedverksamheter. Vi är en del av Skånes universitetssjukhus, vilket innebär ett nära samarbete med Lunds och Malmö Universitet. VO ortopedi innefattar akut ortopedi både i Malmö och Lund samt högspecialiserad elektiv ortopedisk verksamhet i Lund (barn, tumör, ledplastik, reuma) och Malmö (rygg, axel, fot, idrott) samt elektiv och subakut verksamhet i Trelleborg, Ystad och Ängelholm.

VO ortopedi har sammanlagt fyra vårdavdelningar, en ankomstavdelning och två stora mottagningsenheter med en betydande rehabiliteringsverksamhet. VO ortopedi bedriver en mycket omfattande verksamhet som har 85 000 besök inom öppenvården, 6 700 vårdtillfällen fördelade på cirka 100 vårdplatser i slutenvården samt utför 9 000 operationer på sex olika operationsavdelningar. Vi har kompetens inom alla ortopediska subspecialiteter.

Vidare har vårt verksamhetsområde ett betydande internationellt anseende, vilket medlemskapet i organisationen ISOC (International Society of Orthopaedic Centers) styrker. ISOC är en sammanslutning av de 22 högst ansedda ortopedenheterna i världen, där VO ortopedi ingår som enda enheten i Skandinavien. Den mycket framgångsrika forskning som bedrivs inom verksamhetsområdet skapar en utvecklande miljö där forskningsresultat kan omsättas i förbättrad vård. Vi har också ett omfattande och stimulerande undervisningsuppdrag för alla kategorier av vårdpersonal.

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets alla delar, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i sitt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av och delar våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Som person är du lyhörd, ödmjuk och prestigelös med förmåga att skapa engagemang.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet inom ortopedi eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande. Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som starkt meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Björn Ekmehag, förvaltningschef 0725-97 59 93

Fackliga företrädare
Yvonne Rundgren, Ledarna 040-33 86 12
Jimmy Ivarsson, Kommunal 040-33 10 78
Mona Petersen, Kommunal 046-17 10 00
Terttu Lempinen, Saco 046-17 21 63
Pia Olin, Vårdförbundet 040-33 15 21
Mariela Ferré-Hofman, Vision 040-33 31 60
David Lozansson, SLF 040-33 84 62

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sektionschef till Hemsjukvården

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 26
Ref: 20210108

Arbetsuppgifter
Välkommen till Hemsjukvården i Malmö stad och sektionen Arenan som ligger på Svansjögatan 19 och omfattar ett område som sträcker sig från Hylle till Lorensborg. Här arbetar ett 30-tal sjuksköterskor och två undersköterskor, det är även här ditt nya kontor ligger. Som sektionschef i hemsjukvården leder, organiserar och utvecklar du verksamheten mot uppsatta mål. Du ansvara för personal och arbetsmiljö utifrån ett systematiskt arbetsmiljöarbete, där en viktig del är samverkan med våra fackliga organisationer.

Som sektionschef arbetar du kontinuerligt med kvalitetsarbete, du ansvarar för budget genom god ekonomisk planering av tilldelade resurser dels i din sektion men även utifrån enhetens samlade resurser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska och har gått ledarskapsutbildning samt har dokumenterad chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Din bakgrund inkluderar mångårig arbetslivserfarenhet av vården.

Har du erfarenhet som chef i kommunal verksamhet inom Hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet som chef i politisk styrd organisation, eller har utbildning i arbetsmiljö och rehabiliteringsprocessen så är det en fördel för uppdraget.

Förutsättningar för att lyckas i uppdraget är dina kompetenser och personliga egenskaper. Du har förmågan att planera, organisera, prioritera och omprioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för dina egna arbetsuppgifter och driver självständigt processer och utveckling framåt mot uppsatta mål. 
Du har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar och skapar förutsättningar för att verksamheten ska fungera och medarbetarna känner sig trygga.

Som sektionschef uppmuntrar du dina medarbetare till reflektion och utveckling. Du är trygg, lyhörd och tydlig i ditt ledarskap. Du har ett inkluderande förhållningssätt vilket skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare.

Du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga till såväl externa kontakter, medarbetare, patienter och anhöriga. Du ser uppdraget i ett större perspektiv som omfattar hela organisationen och även vårdgrannar såsom vårdcentraler och regionen. 

Du har en digital kompetens som innebär att det är naturligt för dig att använda datorn som arbetsredskap och hjälpmedel, du har dessutom en vilja och förmåga att snabbt sätta sig in i nya program och system.

Då mycket god och tydlig kommunikativ förmåga är ett krav för tjänsten, måste du kunna kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift.

 

Om arbetsplatsen
Vad kan vi erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig en spännande tjänst där du kan vara med och bygga upp en ny, modern, effektiv och hållbar organisation för Malmö stads hemsjukvård. En attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Hos oss får du möjligheten att utvecklas och använda din kreativitet. Som medarbetare hos oss erbjuds du friskvårdssubvention, flexibel arbetstid och semesterväxling.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansök nu

Verksamhetschef till Krys vårdcentral i Malmö sökes

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 23
Är du en erfaren verksamhetschef, redo för ett inspirerande förändringsarbete med syftet att driva en nybyggd vårdcentral i Malmö? Då ser vi fram emot din ansökan till tjänsten som ny Verksamhetschef hos oss på Kry.

Kry fortsätter resan mot att ta ansvar för hela primärvårdsuppdraget där patientresan kan innebära både digitala och fysiska vårdmöten med kliniker. Kry/Livi är en av Europas ledande digitala vårdgivare med över 1000 medarbetare. Tillsammans skapar vi morgondagens sjukvård för våra patienter, oavsett var de befinner sig.

Med en gemensam vision om patienten i centrum genom hög tillgänglighet och ett gott bemötande vill Kry ge patienterna framtidens primärvård. Tjänsten innebär omväxlande arbetsuppgifter där du har möjlighet att kompetensutveckla dig själv samt vara med på resan att utveckla och förändra primärvården. Vårdcentralen kommer vara nybyggd, modern och ljus och kännetecknas av ett modernt arbetssätt, nytänkande och innovation med patienten i centrum.

Om rollen

I din roll som verksamhetschef för en av Kry:s vårdcentraler leder du vårdcentralen och dess personal i enlighet med Kry:s verksamhetsmodell för digifysisk vård och säkerställer att vårdcentralen möter Kry:s höga krav på tillgänglighet, kvalitet och bemötande. Kry har ett stort fokus på medicinsk kvalitet och patientsäkerhet.

Ansvarsområden

- Ansvara för och arbetsleda personalen i verksamheten.
- Säkerställa att Kry:s vision och verksamhetsmodell för digifysisk vård implementeras och efterlevs på vårdcentralen.
- Planera, driva och följa upp drift för vårdcentralen i enlighet med Kry:s verksamhetsmodell för digifysisk vård och avtal med regionen.
- Säkerställa att regionens förfrågningsunderlag och avtal efterlevs.
- Planera och leda arbetsplatsträffar (APT) i verksamheten.
- Säkerställa att personalen är uppdaterad om de senaste medicinska rönen, riktlinjer från regionen och relevant information om bolaget.
- Ansvara för att den vård som ges efterlever medicinska riktlinjer med hög patientsäkerhet och följer lagstiftning.
- Tillgodose patienternas trygghet, kontinuitet, samordning och säkerhet.
- Ansvarig för medicinsk kvalitet och arbetsmiljö på vårdcentralen.


Kvalifikationer

- Tidigare erfarenhet av att arbeta som chef inom hälso- och sjukvård.
- Erfarenhet av personalansvar.
- För tjänsten relevant högskole/universitetsutbildning.
- Tidigare arbetat med utveckling och implementering av nya rutiner och arbetssätt.
- Närvarande och engagerande ledarskap, stark förmåga att bygga förtroende och tydliggöra förväntningar.
- Flexibel och strukturerad.


Kry är en av de snabbast växande aktörerna inom primärvård i Sverige. Men vi skiljer oss från mängden på fler sätt än så. Hos oss är innovation ett ledord, och genom att utmana status quo driver vi en utveckling som gör högkvalitativ, modern vård mer tillgänglig för alla. Allt vi gör är utformat efter hur människor faktiskt lever sina liv idag. Genom att bygga vårdmottagningar med fokus på patienternas behov, anställa enastående vårdpersonal och se till att de trivs, samt utveckla teknik som gör det enklare att få - och ge - vård, revolutionerar vi sjukvården och skapar verklig förändring i människors liv.

Övrig information
- Start: Omgående
- Omfattning: Heltid
- Lön: Enligt överenskommelse


Låter detta intressant? Skicka in din ansökan här (https://kry.teamtailor.com/jobs/880491-distriktsskoterska-sjukskoterska-sokes-till-krys-vardcentraler-i-stockholm/applications/new?_ga=2.109345292.843570377.1600159224-21042859.1600159224). Vid frågor vänligen kontakta ida.krook@kry.se eller klicka här (https://www.kry.se/for-kliniker/) för att läsa mer om hur det är att arbeta som kliniker hos oss!

Ansök nu

Sektionschef till Hemsjukvården

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 2
Ref: 20210108

Arbetsuppgifter
Välkommen till Hemsjukvården i Malmö stad och sektionen Arenan som ligger på Svansjögatan 19 och omfattar ett område som sträcker sig från Hylle till Lorensborg. Här arbetar ett 30-tal sjuksköterskor och två undersköterskor, det är även här ditt nya kontor ligger. Som sektionschef i hemsjukvården leder, organiserar och utvecklar du verksamheten mot uppsatta mål. Du ansvara för personal och arbetsmiljö utifrån ett systematiskt arbetsmiljöarbete, där en viktig del är samverkan med våra fackliga organisationer.

Som sektionschef arbetar du kontinuerligt med kvalitetsarbete, du ansvarar för budget genom god ekonomisk planering av tilldelade resurser dels i din sektion men även utifrån enhetens samlade resurser.

Som sektionschef ingår du i ledningsgruppen för Hemsjukvården tillsammans med dina sju sektionschefskollegor. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska och har gått ledarskapsutbildning samt har dokumenterad chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Din bakgrund inkluderar mångårig arbetslivserfarenhet av vården.

Har du erfarenhet som chef i kommunal verksamhet inom Hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet som chef i politisk styrd organisation, eller har utbildning i arbetsmiljö och rehabiliteringsprocessen så är det en fördel för uppdraget.

Förutsättningar för att lyckas i uppdraget är dina kompetenser och personliga egenskaper. Du har förmågan att planera, organisera, prioritera och omprioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för dina egna arbetsuppgifter och driver självständigt processer och utveckling framåt mot uppsatta mål. 
Du har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar och skapar förutsättningar för att verksamheten ska fungera och medarbetarna känner sig trygga.

Som sektionschef uppmuntrar du dina medarbetare till reflektion och utveckling. Du är trygg, lyhörd och tydlig i ditt ledarskap. Du har ett inkluderande förhållningssätt vilket skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare.

Du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga till såväl externa kontakter, medarbetare, patienter och anhöriga. Du ser uppdraget i ett större perspektiv som omfattar hela organisationen och även vårdgrannar såsom vårdcentraler och regionen. 

Du har en digital kompetens som innebär att det är naturligt för dig att använda datorn som arbetsredskap och hjälpmedel, du har dessutom en vilja och förmåga att snabbt sätta sig in i nya program och system.

Då mycket god och tydlig kommunikativ förmåga är ett krav för tjänsten, måste du kunna kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift.

 

Om arbetsplatsen
Vad kan vi erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig en spännande tjänst där du kan vara med och bygga upp en ny, modern, effektiv och hållbar organisation för Malmö stads hemsjukvård. En attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Hos oss får du möjligheten att utvecklas och använda din kreativitet. Som medarbetare hos oss erbjuds du friskvårdssubvention, flexibel arbetstid och semesterväxling.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansök nu

Är du vår nya Verksamhetschef?

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 19
Livio Barnmorskemottagning och BVC Malmö drivs i privat regi av Livio AB, Nordens största aktör inom fertilitetsbehandlingar med nio kliniker i Sverige, Norge och Island. Tillsammans utför vi idag cirka 8 500 fertilitetsbehandlingar per år. Livio har även ett eget forskningsbolag. På Barnmorskemottagningen och BVC i Malmö är vi 6 anställda och mottagningarna är ackrediterade av Region Skåne. Vi erbjuder bland annat mödrahälsovård och barnhälsovård enligt Region Skånes riktlinjer.?
Till Livio Barnmorskemottagning och vår nyöppnade BVC i Malmö söker vi nu en verksamhetschef. Barnmorskemottagningen etablerades 2014 och vi har nyligen startat en BVC i direkt anslutning till Barnmorskemottagningen. Enheterna har ett nära samarbete och består av ett kompetent och engagerat team som du kommer att leda i nära samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare.


Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef ansvarar du för båda verksamheternas helhet. Du kommer att leda, följa upp och utveckla verksamheterna och medarbetarna. Du blir i högsta grad delaktig i företagets framtida utveckling. Du kommer också att delta i det kliniska arbetet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad barnmorska och har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla sjukvårdsverksamhet med goda referenser från tidigare anställningar.
Du har ett stort intresse för att utveckla både medarbetare och verksamhet. Du är tydlig i ditt ledarskap och har förmågan att coacha medarbetarna till att arbeta mot samma mål. Djupare kunskap eller utbildning inom ekonomi och/eller personalfrågor är särskilt meriterande. Har du även tidigare erfarenhet av att arbeta inom privat driven hälso- och sjukvård är det en fördel.
Du har förmågan att utveckla medarbetarnas kompetens och skapa ett positivt arbetsklimat. Att sträva efter effektivitet i arbetet liksom att uppnå ekonomiska resultat är självklart för dig. Vi värdesätter egenskaper som handlingskraft, lyhördhet, kommunikationsförmåga och tydlighet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i rekryteringsprocessen.


Vi erbjuder
Vi erbjuder ett spännande, ansvarsfullt och roligt arbete i en framgångsrik och växande koncern. Din arbetsgrupp präglas av stor kunskap och starkt engagemang för verksamheten. Hos Livio finns möjlighet till kompetensutbyte mellan olika yrkeskategorier och olika kliniker som främjar din egen utveckling. Vi vet att vår viktigaste resurs för att lyckas med detta är engagerade medarbetare med olika kompetenser och erfarenhet. Utmärkande för vår arbetsprocess är att alla funktioner jobbar nära varandra med patientens bästa i fokus. Vi tillämpar individuell lönesättning och fast månadslön.


Anställningen
Sysselsättningsgraden för tjänsten är 80-100 % som fördelas på strategiskt och operativt arbete kring verksamheten och medarbetarna samt klinisk arbete. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till kandidatens uppsägningstid.

Ansök nu

Vill du leda vårt framgångsrika team i Malmö?

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 26
MyDentist är en av Sveriges snabbast växande tandvårdskedjor. Genom att bli Sveriges mest rekommenderade tandläkare kommer det göra oss till nordens största privata tandvårdskedja. MyDentist vill förändra den konservativa tandvårdsbranschen genom ett tydligt koncept där man vill förbättrar patientens tandhälsa på ett mer Lättillgängligt, Enkelt och Attraktivt sätt. Detta gör MyDentist bland annat genom professionella behandlingar, hög service, stor tillgänglighet och senaste tekniken. Ett koncept som inte funnits inom svensk tandvård tidigare. Idag finns vi i Malmö, Göteborg, Norrköping, Västerås, Linköping, Borås, Helsingborg och Örebro men vi har bara börjat vår expansionsresa. Nu har du möjlighet att vara med på resan som förändrade tandvårdssverige!

Vad är MyDentist?
Vi är ett framåt, aktuellt, trendigt och nyskapande företag!
Vi hjälper kunder och patienter med deras munhälsa!
Vi sätter kvalitativ tandvård först!
Våra kliniker är bemannade med trygg och tillförlitlig kompetens!

TJÄNSTEN
MyDentist är Sveriges snabbast växande tandvårdskedja som driver tandvårdskliniker med butik på attraktiva gatuplanslägen i centrum. Vi söker nu en chef till vår klinik med butik i centrala Malmö.
Som chef och ledare har du huvudansvar för den löpande driften på både kliniken och i butiken. Du kommer leda, fördela och delegera ansvarsområden till 25 engagerade medarbetare med hög kompetens och arbeta aktivt för att tillsammans med de anställa utveckla verksamheten i enlighet med uppsatta mål. Vidare kommer du att ha det övergripande lönsamhetsansvaret samt ansvar för personal och arbetsmiljö.
Som chef för kliniken är du en viktig del i MyDentist väg mot att förändra den konservativa tandvårdsbranschen! Du tycker precis som vi att det finns oanade möjligheter att ta redan befintlig kunskap, teknik och erfarenhet från andra branscher och applicera på tandvården för att göra upplevelsen av tandvården mer Tillgänglig, Enklare och Attraktivare.
Som ledare hos oss blir du en viktig del av ett ungt och expansivt företag. Ett företag som vill förändra branschen och som har som vision att vara den mest rekommenderade tandläkaren, både hos kunder och medarbetare. Vi växer snabbt och det har vi våra medarbetares engagemang att tacka för. Vi arbetar därför ständigt med att skapa förutsättningar som ger arbetsglädje. Att ha kul på jobbet, stimulerande kundmöten, utvecklande arbetsuppgifter och dessutom arbeta utifrån ett värderingstyrt förhållningssätt tror vi är viktiga framgångsfaktorer, både för dig och för MyDentist. 
 
Vi erbjuder dig ett värderingsstyrt bolag där du kommer ha oanade utvecklingsmöjligheter, såväl inom ledarskap som din personliga utveckling genom att vara med och bygga något som svensk tandvård aldrig tidigare har sett. Det är viktigt för oss att hos MyDentist du får känna dig delaktig och både tar och får utrymme att utvecklas samtidigt som det sätter krav på dig att vilja vara med och utveckla både branschen och MyDentist men inte minst dig själv.
  
ERFARENHET
Vi vill att du har minst 3 års dokumenterad ledarerfarenhet har en god samarbetsförmåga, affärsmässigt sinne, stor kommunikativ förmåga och ekonomisk förståelse. Det är meriterande om du har arbetat inom någon personnära bransch så du på ett bra sätt förstår dig på dess möjligheter och utmaningar. Vi anser att duktiga ledare kan leda framgångsrika team oavsett branch så brancherfarenhet är inget krav.
 
PERSONLIGA EGENSKAPER
Som person är du självgående, resultatinriktad och har lätt att förstå hur du kan realisera affärsidén. Du behöver ha förmåga att prioritera och se helheten. Du är en engagerad ledare som har ett lärande och stödjande synsätt med kunden och medarbetarna i fokus. Du är kommunikativ, affärsmässig och har en entreprenörsådra med bred erfarenhet av att utveckla verksamheter och team genom coachande förhållningssätt. Du behöver ha goda kommunikativa och pedagogiska egenskaper för att få med dig personalen mot ställda mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Tjänsten är direkt underställd MyDentist VD.

Varmt välkommen med din ansökan!
Vi vill ha din ansökan snarast då vi löpande kallar till intervju.

Ansök nu

Vill du leda vårt framgångsrika team i Malmö?

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 23
MyDentist är en av Sveriges snabbast växande tandvårdskedjor. Genom att bli Sveriges mest rekommenderade tandläkare kommer det göra oss till nordens största privata tandvårdskedja. MyDentist vill förändra den konservativa tandvårdsbranschen genom ett tydligt koncept där man vill förbättrar patientens tandhälsa på ett mer Lättillgängligt, Enkelt och Attraktivt sätt. Detta gör MyDentist bland annat genom professionella behandlingar, hög service, stor tillgänglighet och senaste tekniken. Ett koncept som inte funnits inom svensk tandvård tidigare. Idag finns vi i Malmö, Göteborg, Norrköping, Västerås, Linköping, Borås, Helsingborg och Örebro men vi har bara börjat vår expansionsresa. Nu har du möjlighet att vara med på resan som förändrade tandvårdssverige!

Vad är MyDentist?
Vi är ett framåt, aktuellt, trendigt och nyskapande företag!
Vi hjälper kunder och patienter med deras munhälsa!
Vi sätter kvalitativ tandvård först!
Våra kliniker är bemannade med trygg och tillförlitlig kompetens!

TJÄNSTEN
MyDentist är Sveriges snabbast växande tandvårdskedja som driver tandvårdskliniker med butik på attraktiva gatuplanslägen i centrum. Vi söker nu en chef till vår klinik med butik i centrala Malmö.
Som chef och ledare har du huvudansvar för den löpande driften på både kliniken och i butiken. Du kommer leda, fördela och delegera ansvarsområden till 25 engagerade medarbetare med hög kompetens och arbeta aktivt för att tillsammans med de anställa utveckla verksamheten i enlighet med uppsatta mål. Vidare kommer du att ha det övergripande lönsamhetsansvaret samt ansvar för personal och arbetsmiljö.
Som chef för kliniken är du en viktig del i MyDentist väg mot att förändra den konservativa tandvårdsbranschen! Du tycker precis som vi att det finns oanade möjligheter att ta redan befintlig kunskap, teknik och erfarenhet från andra branscher och applicera på tandvården för att göra upplevelsen av tandvården mer Tillgänglig, Enklare och Attraktivare.
Som ledare hos oss blir du en viktig del av ett ungt och expansivt företag. Ett företag som vill förändra branschen och som har som vision att vara den mest rekommenderade tandläkaren, både hos kunder och medarbetare. Vi växer snabbt och det har vi våra medarbetares engagemang att tacka för. Vi arbetar därför ständigt med att skapa förutsättningar som ger arbetsglädje. Att ha kul på jobbet, stimulerande kundmöten, utvecklande arbetsuppgifter och dessutom arbeta utifrån ett värderingstyrt förhållningssätt tror vi är viktiga framgångsfaktorer, både för dig och för MyDentist. 
 
Vi erbjuder dig ett värderingsstyrt bolag där du kommer ha oanade utvecklingsmöjligheter, såväl inom ledarskap som din personliga utveckling genom att vara med och bygga något som svensk tandvård aldrig tidigare har sett. Det är viktigt för oss att hos MyDentist du får känna dig delaktig och både tar och får utrymme att utvecklas samtidigt som det sätter krav på dig att vilja vara med och utveckla både branschen och MyDentist men inte minst dig själv.
  
ERFARENHET
Vi vill att du har minst 3 års dokumenterad ledarerfarenhet har en god samarbetsförmåga, affärsmässigt sinne, stor kommunikativ förmåga och ekonomisk förståelse. Det är meriterande om du har arbetat inom någon personnära bransch så du på ett bra sätt förstår dig på dess möjligheter och utmaningar. Vi anser att duktiga ledare kan leda framgångsrika team oavsett branch så brancherfarenhet är inget krav.
 
PERSONLIGA EGENSKAPER
Som person är du självgående, resultatinriktad och har lätt att förstå hur du kan realisera affärsidén. Du behöver ha förmåga att prioritera och se helheten. Du är en engagerad ledare som har ett lärande och stödjande synsätt med kunden och medarbetarna i fokus. Du är kommunikativ, affärsmässig och har en entreprenörsådra med bred erfarenhet av att utveckla verksamheter och team genom coachande förhållningssätt. Du behöver ha goda kommunikativa och pedagogiska egenskaper för att få med dig personalen mot ställda mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Tjänsten är direkt underställd MyDentist VD.

Varmt välkommen med din ansökan!
Vi vill ha din ansökan snarast då vi löpande kallar till intervju.

Ansök nu

PBM söker en Verksamhetschef för Hälso- och sjukvård till Region Syd

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 10
PBM-koncernen är Sveriges ledande aktör inom tillämpad beteendepsykologi – Hur psykologisk kompetens kan appliceras för att ge individer, företag och verksamheter de rätta verktygen för att förstå, påverka och skapa förändringar som håller. Idag är vi 230 högspecialiserade medarbetare fördelade över 9 orter runtom i landet, som arbetar med att lösa utmaningar med hjälp av beteendepsykologisk kompetens. Verksamheten, som funnits sedan 1985, är idag indelad i tre distinkta affärsområden; Hälso- och Sjukvård, Hållbart arbetsliv och Business Psychology. I Malmö har vi även vårt dotterbolag BeteendeMedicinskt Center - Bemce – där vi arbetar med Försäkringsmedicinska utredningar åt Försäkringskassan, på uppdrag av Region Skåne och Region Halland samt med företagshälsovård.

Det händer mycket i vår södra region och vi söker nu en engagerad Verksamhetschef till vårt affärsområde Hälso- och sjukvård med placeringsort i Malmö.

Om uppdraget

Tjänsten som Verksamhetschef är en bred och utvecklande roll som innebär ett helhetsansvar för Hälso- och sjukvårdsområdet i Region Syd. I rollen har du ansvar för att driva och utveckla PBM-koncernens affär inom området. Verksamheten innefattar idag KBT-behandling inom vårdval psykoterapi samt Försäkringsmedicinska utredningar på uppdrag av Försäkringskassan, där vi har avtal med Region Skåne och Region Halland. Vi har kontor i Malmö och i Halmstad. Du kommer att leda ett dedikerat team bestående av läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt psykologer. Vi ser det som viktigt med ett nära ledarskap och rollen innefattar därför även en del kliniskt arbete. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår Regionchef för affärsområdet Hållbart arbetsliv, med vilka du och ditt team delar lokal och har ett nära samarbete, ert uppdrag är att tillsammans utveckla och växa Region Syd. Du ingår och bidrar aktivt i ledningsgruppen för affärsområde Hälso- och sjukvård där du också har chefskollegor för stöd och samarbete. Du rapporterar till vår Affärsområdeschef för Hälso- och sjukvård.

Om dig

Vi söker dig som är leg läkare med specialistexamen inom relevant specialitet eller psykolog. Du har jobbat ett par år inom psykiatri eller primärvård alternativt med försäkringsmedicin och känner att du är redo för att ta nästa steg i din utveckling mot en ledande roll. Du är driven, affärsorienterad och målinriktad samtidigt som du är teamorienterad. Du är relationsbyggande och förstår värdet av att skapa goda och långsiktiga relationer med myndigheter, beställare och kollegor i branschen. Det är meriterande om du har någon typ av ledarerfarenhet eller har gått ledarutbildning men det allra viktigaste är förstås att du är intresserad av människor och att du genom ditt ledarskap vill skapa förutsättningar för dem runt om kring dig att må bra och utvecklas. Har du en vana av att navigera i politiskt styrda organisationer ser vi det som en stor fördel då en del av uppdraget innebär att bevaka ny avtal, bredda vår verksamhet till fler delar i regionen samt samarbeta med myndigheter och beställare.

Om verksamheten

I Region Syd är vi ett sammansvetsat och proaktivt team som vill göra en skillnad för individer och organisationer. Vi arbetar utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet och har en utgångspunkt i beteendepsykologi. Vår ambition är att ständigt utvecklas och vi arbetar för att alltid hålla oss á jour med aktuell och relevant forskning. Vi arbetar också med extern samt kollegial handledning och strävar efter att samarbeta i så stor utsträckning som möjligt. Inom vår verksamhet arbetar vi även med organisationsinriktade tjänster. Vi sitter centralt i fina lokaler på Nordenskiöldsgatan 6 i Malmö samt på Gamletullsgatan 12 i Halmstad.

Låter det spännande? Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christin Källström, Affärsområdeschef Hälso och Sjukvård på mobil: 070-881 98 63 eller mail: christin.kallstrom@psykiatripartners.se eller Celina Sari Segerlund, Regionchef Malmö på mobil: 070-765 87 66 eller mail: celina.sari-segerlund@pbm.se.

Vi behandlar ansökningarna löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast 17 januari 2021. För att uppnå en objektiv och rättvis urvalsprocess kommer vi att använda arbetspsykologiska tester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enl. ök.

Ansök nu

Verksamhetsansvarig inom LSS

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 3
Just nu söker vi en verksamhetsansvarig inom personlig assistans (LSS) i Malmö.


Vi söker dig med stort engagemang som vill göra skillnad inom branschen, privat omsorg och för personer med en funktionsnedsättning. Du ska drivas av en vilja att utveckla verksamheten, medarbetarna och dig själv. Du är målmedveten, kommunikativ och har förmåga att kombinera det operativa arbetet med ett strategiskt och ekonomiskt tänkande.
Som verksamhetsansvarig kommer du bland annat att arbeta med samordning av insatser enligt Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) för vuxna personer med funktionsnedsättning. Du kommer att arbeta med planering, uppföljning, marknadsföring och utveckling av verksamheten.


I din roll har du kontakt med medarbetare, anhöriga och uppdragsgivare och arbetar nära verksamheten. Tillsammans med övriga chefskollegor medverkar du till utveckling av den samlade verksamheten och ingår i chefsgruppen för verksamhetschefer inom verksamhetens affärsområde.


Dean Care är ett modernt assistansbolag som grundades år 2013. Vi har tillstånd av IVO att bedriva verksamhet med personlig assistans enligt 9 § 2 Lagen (1993:387). Genom engagerade medarbetare, personligt bemötande och stor kunskap inom lagstiftning, ekonomi och sociala frågor, hjälper vi våra kunder att få den assistans de behöver. Möjligheten att få personlig assistans har funnits sedan 1994 och en ständig utveckling och översyn av assistansreformen pågår. Tillsammans med våra kunder, deras anhöriga och assistenter har Dean Care assistans följt med i denna utveckling, och tillsammans har vi samlat på oss en mängd erfarenheter och kunskap om personlig assistans. Vi har samlat på oss erfarenhet och kunskap om hur det är att vara barn, tonåring eller vuxen med en eller flera funktionsnedsättningar och med personlig assistans. Men inte bara hur det är för personen utan även hur det är att vara anhörig eller personlig assistent.
Öppen för alla
Vi fokuserar 100% på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Verksamhetschef sökes till Örestadskliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 18
Om Örestadskliniken

Vi på Örestadskliniken är numera en del av DOKTOR.SE som är en av Sveriges ledande aktörer på digital vård. I och med att vi är en del av Doktor.se kan våra patienter nu nå oss både digitalt och fysiskt för att kunna erbjuda den bästa patient-upplevelsen.

Örestadskliniken en ackrediterad vårdcentral som arbetar på uppdrag av Region Skåne. Hos oss är ca 13 000 patienter listade och vi är ett tvärprofessionellt team på omkring 65 personer som samarbetar för att ge bästa möjliga vård för både kropp och själ.

Våra patienter har varierande åldrar, kön och socioekonomiska förutsättningar, vilket medför ett uppdrag med stor spännvidd och ett omväxlande arbete.Om tjänsten

I rollen som verksamhetschef kommer du ansvara för den dagliga driften på Örestadskliniken där personalgruppen består av 60 medarbetare.

Du kommer även att ha en biträdande verksamhetschef som rapporterar direkt till dig. Ni kommer att ha olika ansvarsområden samtidigt som ni har god kännedom om och är insatta i det mesta på kliniken så att verksamheten alltid kan fortlöpa.

Du kommer att rapportera direkt till koncernens Sverigechef.Exempel på arbetsuppgifter:

- Daglig verksamhetsplanering och strategiskt tänkande.
- Dialogmöte med regionen
- Arbete med sammanförande av digital och fysisk vård (då Doktor.se är en stor digital aktör kommer detta sammanförande vara en viktig del, även Örestadskliniken kommer fortsätta att ha sitt största fokus på fysisk vård).
- Aktivt arbeta för att attrahera och behålla duktiga medarbetare (detta för att vi ser arbetsmiljön som en viktig del i vårt mål att vara en god arbetsgivare, och medarbetarna är företagets viktigaste resurs).


Under 2021 finns det förslag att ackrediteringsvillkoren för att bedriva en vårdcentral inom hälsovalet ska förändras. Det gäller därför att vi anpassar oss till dem på ett sätt som gör oss till ett mer attraktivt val för Malmöborna än vi redan är.

Är du intresserad av att utforma framtidens vård och gillar att jobba med förbättringsarbeten så kan detta vara jobbet för dig!

Vi söker

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och har några års erfarenhet som av arbete som chef i en komplex och dynamisk organisation. Du har god erfarenhet av att arbeta med ekonomi och budget och har lätt för att förstå siffror och att se affären i sin helhet. Du har även talang för att kommunicera ut detta till dina medarbetare på ett klokt sätt och skapa delaktighet, så att ni tillsammans kan driva verksamheten framåt, där alla förstår det gemensamma målet och vad deras engagemang bidrar till.

Det är meriterande om du har erfarenhet av primärvård eller jobbat nära vården i din chefsbefattning.

Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är målmedveten och har ett lösningsorienterat driv. Du förmågan att kommunicera tydligt samtidigt som du har ett coachande ledarskap. Vi ser gärna att du vågar utmana så att kliniken vågar tänka och pröva nytt. Du har förmågan att skapa engagemang hos medarbetarna som leder till positiva resultat.Vi erbjuder

- Tydliga mål och ansvarsområden
- Möjligheten att få vara med på resan att sammankoppla fysisk och digital vård
- En ovanligt stor rehab, psykologenhet och många olika sjuksköterskespecialiteter, vilket gör det möjligt att hitta tvärprofessionella samarbeten utöver det vanliga.
- Fri tillgång till vårt fräscha gym


Övrig information

Omfattning: Heltid (40h/vecka)

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Start: Omgående (med hänsyn för eventuell uppsägningstid)

Lön: Enligt överenskommelse

Ort: Eddagatan 4, 217 67 Malmö Sista ansökningsdag: Söndag 21/6

För frågor gällande tjänsten, kontakta Sverigechef Asghar Farahani på asghar.farahani@doktor.se. Vid intresse: Bifoga CV genom att trycka på knappen "Skicka ansökan" nedan.

Intervjuer kommer inledningsvis ske digital via Microsoft Teams och eventuell andra intervju är ett fysiskt möte på Örestadskliniken i Malmö.

Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Verksamhetschef sökes till Örestadskliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 17
Om Örestadskliniken

Vi på Örestadskliniken är numera en del av DOKTOR.SE som är en av Sveriges ledande aktörer på digital vård. I och med att vi är en del av Doktor.se kan våra patienter nu nå oss både digitalt och fysiskt för att kunna erbjuda den bästa patient-upplevelsen.

Örestadskliniken en ackrediterad vårdcentral som arbetar på uppdrag av Region Skåne. Hos oss är ca 13 000 patienter listade och vi är ett tvärprofessionellt team på omkring 65 personer som samarbetar för att ge bästa möjliga vård för både kropp och själ.

Våra patienter har varierande åldrar, kön och socioekonomiska förutsättningar, vilket medför ett uppdrag med stor spännvidd och ett omväxlande arbete.

Om tjänsten

I rollen som verksamhetschef kommer du ansvara för den dagliga driften på Örestadskliniken där personalgruppen består av 60 medarbetare.

Du kommer även att ha en biträdande verksamhetschef som rapporterar direkt till dig. Ni kommer att ha olika ansvarsområden samtidigt som ni har god kännedom om och är insatta i det mesta på kliniken så att verksamheten alltid kan fortlöpa.

Du kommer att rapportera direkt till koncernens Sverigechef.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Daglig verksamhetsplanering och strategiskt tänkande.
- Möte med olika regioner
- Arbete med sammanförande av digital och fysisk vård (då Doktor.se är en stor digital aktör kommer detta sammanförande vara en viktig del, även Örestadskliniken kommer fortsätta att ha sitt största fokus på fysisk vård).
- Aktivt arbeta för att attrahera och behålla duktiga medarbetare (detta för att vi ser arbetsmiljön som en viktig del i vårt mål att vara en god arbetsgivare, och medarbetarna är företagets viktigaste resurs).


Under 2021 kommer ackrediteringsvillkoren för att bedriva en vårdcentral inom hälsovalet att förändras radikalt. Det gäller därför att vi anpassar oss till dem på ett sätt som gör oss till ett mer attraktivt val för Malmöborna än vi redan är.

Är du intresserad av att utforma framtidens vård och gillar att jobba med förbättringsarbeten så kan detta vara jobbet för dig!

Vi söker

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och har några års erfarenhet som av arbete som chef i en komplex och dynamisk organisation. Du har god erfarenhet av att arbeta med ekonomi och budget och har lätt för att förstå siffror och att se affären i sin helhet. Du har även talang för att kommunicera ut detta till dina medarbetare på ett klokt sätt och skapa delaktighet, så att ni tillsammans kan driva verksamheten framåt, där alla förstår det gemensamma målet och vad deras engagemang bidrar till.

Det är meriterande om du har erfarenhet av primärvård eller jobbat nära vården i din chefsbefattning.

Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är målmedveten och har ett lösningsorienterat driv. Du förmågan att kommunicera tydligt samtidigt som du har ett coachande ledarskap. Vi ser gärna att du vågar utmana så att kliniken vågar tänka och pröva nytt. Du har förmågan att skapa engagemang hos medarbetarna som leder till positiva resultat.

Vi erbjuder

- Tydliga mål och ansvarsområden
- Möjligheten att få vara med på resan att sammankoppla fysisk och digital vård
- En ovanligt stor rehab, psykologenhet och många olika sjuksköterske-specialiteter, vilket gör det möjligt att hitta tvärprofessionella samarbeten utöver det vanliga.
- Fri tillgång till vårt fräscha gym


Övrig information

Omfattning: Heltid (40h/vecka)

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Start: Omgående (med hänsyn för eventuell uppsägningstid)

Lön: Enligt överenskommelse

Ort: Eddagatan 4, 217 67 Malmö Sista ansökningsdag: Söndag 21/6

För frågor gällande tjänsten, kontakta HR-Generalist Angelica Koskinen på 073-1520445. Vid intresse: Bifoga CV genom att trycka på knappen "Skicka ansökan" nedan.

Intervjuer kommer inledningsvis ske digital via Microsoft Teams och eventuell andra intervju är ett fysiskt möte på Örestadskliniken i Malmö.

Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Verksamhetschef sökes till Örestadskliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 17
Om Örestadskliniken

Vi på Örestadskliniken är numera en del av DOKTOR.SE som är en av Sveriges ledande aktörer på digital vård. I och med att vi är en del av Doktor.se kan våra patienter nu nå oss både digitalt och fysiskt för att kunna erbjuda den bästa patient-upplevelsen.

Örestadskliniken en ackrediterad vårdcentral som arbetar på uppdrag av Region Skåne. Hos oss är ca 13 000 patienter listade och vi är ett tvärprofessionellt team på omkring 65 personer som samarbetar för att ge bästa möjliga vård för både kropp och själ.

Våra patienter har varierande åldrar, kön och socioekonomiska förutsättningar, vilket medför ett uppdrag med stor spännvidd och ett omväxlande arbete.

Om tjänsten

I rollen som verksamhetschef kommer du ansvara för den dagliga driften på Örestadskliniken där personalgruppen består av 60 medarbetare.

Du kommer även att ha en biträdande verksamhetschef som rapporterar direkt till dig. Ni kommer att ha olika ansvarsområden samtidigt som ni har god kännedom om och är insatta i det mesta på kliniken så att verksamheten alltid kan fortlöpa.

Du kommer att rapportera direkt till koncernens Sverigechef.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Daglig verksamhetsplanering och strategiskt tänkande.
- Möte med olika regioner
- Arbete med sammanförande av digital och fysisk vård (då Doktor.se är en stor digital aktör kommer detta sammanförande vara en viktig del, även Örestadskliniken kommer fortsätta att ha sitt största fokus på fysisk vård).
- Aktivt arbeta för att attrahera och behålla duktiga medarbetare (detta för att vi ser arbetsmiljön som en viktig del i vårt mål att vara en god arbetsgivare, och medarbetarna är företagets viktigaste resurs).


Under 2021 kommer ackrediteringsvillkoren för att bedriva en vårdcentral inom hälsovalet att förändras radikalt. Det gäller därför att vi anpassar oss till dem på ett sätt som gör oss till ett mer attraktivt val för Malmöborna än vi redan är.

Är du intresserad av att utforma framtidens vård och gillar att jobba med förbättringsarbeten så kan detta vara jobbet för dig!

Vi söker

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och har några års erfarenhet som av arbete som chef i en komplex och dynamisk organisation. Du har god erfarenhet av att arbeta med ekonomi och budget och har lätt för att förstå siffror och att se affären i sin helhet. Du har även talang för att kommunicera ut detta till dina medarbetare på ett klokt sätt och skapa delaktighet, så att ni tillsammans kan driva verksamheten framåt, där alla förstår det gemensamma målet och vad deras engagemang bidrar till.

Det är meriterande om du har erfarenhet av primärvård eller jobbat nära vården i din chefsbefattning.

Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är målmedveten och har ett lösningsorienterat driv. Du förmågan att kommunicera tydligt samtidigt som du har ett coachande ledarskap. Vi ser gärna att du vågar utmana så att kliniken vågar tänka och pröva nytt. Du har förmågan att skapa engagemang hos medarbetarna som leder till positiva resultat.

Vi erbjuder

- Tydliga mål och ansvarsområden
- Möjligheten att få vara med på resan att sammankoppla fysisk och digital vård
- En ovanligt stor rehab, psykologenhet och många olika sjuksköterske-specialiteter, vilket gör det möjligt att hitta tvärprofessionella samarbeten utöver det vanliga.
- Fri tillgång till vårt fräscha gym


Övrig information

Omfattning: Heltid (40h/vecka)

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Start: Omgående (med hänsyn för eventuell uppsägningstid)

Lön: Enligt överenskommelse

Ort: Eddagatan 4, 217 67 Malmö Sista ansökningsdag: Söndag 21/6

För frågor gällande tjänsten, kontakta HR-Generalist Angelica Koskinen på 073-1520445. Vid intresse: Bifoga CV genom att trycka på knappen "Skicka ansökan" nedan.

Intervjuer kommer inledningsvis ske digital via Microsoft Teams och eventuell andra intervju är ett fysiskt möte på Örestadskliniken i Malmö.

Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Verksamhetschef till Verksamhetsområde NRMG i Lund och Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 11
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik (NRMG) har cirka 770 anställda och bedriver såväl sluten- som öppenvård i Malmö, Lund och på Orupssjukhuset utanför Höör. VO NRMG är en del av Skånes universitetssjukhus (Sus), vilket innebär ett nära samarbete med Lunds och Malmö universitet.

Vårdenhet (VE) neurologi bedriver klinisk verksamhet inom öppen och sluten vård. Vi har jour och beredskap dygnet runt, med allmän neurologisk vård för vårt närområde och högspecialiserad vård för Södra sjukvårdsregionen inom alla neurologiska subspecialiteter. VE neurologi en av de största verksamheterna i landet inom trombektomi vid akut stroke och utredning samt behandling av svårbehandlad epilepsi och Parkinsons sjukdom. Arbetet sker i multiprofessionella specialistteam. Vid sektionen bedrivs även en omfattande forskningsverksamhet och undervisning inom neurologi av studerande samt vårdpersonal inom alla yrkeskategorier.

VE rehabiliteringsmedicin erbjuder interdisciplinär och internationellt ackrediterad bedömning och rehabilitering av vuxna personer med aktivitetsnedsättning till följd av ryggmärgsskada, förvärvade hjärnskador inklusive stroke, komplexa funktionshinder på grund av sjukdomar/skador inom cirkulationsorganen och rörelseapparaten, kroniska neurologiska sjukdomar, postpolio och medfödd eller tidig förvärvarvad flerfunktionshinder. VE rehabiliteringsmedicin har ansökt om att bli en del av nationell högspecialiserad vård för ryggmärgsskador, besked väntas december 2020. Inom verksamheten bedrivs multidisciplinär forskning.

Vårdenhet minnessjukdomar är en specialistverksamhet som erbjuder utredning och behandling av förvärvad kognitiv svikt hos såväl äldre som yngre personer. Här finns en väl utbyggd öppenvård som omfattar både mottagningsverksamhet och mobilt öppenvårdsteam. Vi har också regionalt kunskapscentrum inom demensområdet och enhet för kliniska läkemedels-prövningar. Den internationellt välrenommerade forskning som bedrivs har en stark klinisk anknytning och genomsyrar hela verksamheten. Vi har ett nära samarbete med primärvård, kommun och övriga specialistenheter inom Sus samt övriga minnesmottagningar i regionen.

Vårdenhet geriatrik omfattar akutgeriatriska avdelningar i Malmö och Lund, mottagning med inriktning geriatrik, men också trafikmedicin och trycksår, uppdrag med läkaransvar för kommunens rehabiliteringsavdelning i Malmö samt omfattande geriatrisk forskning. Kunskapscentrum för geriatrik Region Skåne är placerat vid VE geriatrik.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlade verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet och är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av både nationellt och internationellt samarbete. Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten, där erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling och leda i förändring är meriterande.

Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat och du har god förmåga att skapa dialog och verkar för en god arbetsmiljö. Du är trygg i ditt ledarskap, entusiasmerar andra samt ser vikten av och delar våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Som person är du ödmjuk, lyhörd och prestigelös med förmåga att skapa engagemang.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och gärna tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Vidare har du gedigen chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar, och har du genomgått ledarskapsutbildning är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp. Det är även meriterande med egen forskning, inklusive disputation eller docentur, eller erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

Kontaktperson
Björn Ekmehag Förvaltningschef 0725-97 59 93

Fackliga företrädare
Elin Bechtel, Akademikerförbundet SSR 040-33 34 60
Brittel Olsson, Kommunal 0413-55 66 90
Patrik Strand, Kommunal 0703-95 82 98
Yvonne Rundgren, Ledarna 040-33 86 12
Karolina Boman, Malmö Läkareförening
Erik Dahlman, Mellersta Skånes Läkareförening 046-17 64 40
Terttu Lempinen, Saco 046-17 21 63
Vuko Walfrid, Saco 046-17 37 00
Annika Keijsner, Vision 040-33 10 51
Michaela Norén, Vårdförbundet 046-17 19 92
Johan Ottosson, Vårdförbundet 046-17 24 27

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

Ansök nu

Områdeschef till verksamhetsområde hjälpmedel i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 10
Gör skillnad. Varje dag.

Hjälpmedel är ett verksamhetsområde inom förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel. Förvaltningen har drygt 4 500 medarbetare och har verksamhet på flertalet orter i Skåne.

Hjälpmedel ansvarar för samtliga hjälpmedelsområden som finansieras av Region Skåne. Här ingår hjälpmedel till personer med rörelse-, syn-, hörsel-, kommunikations- och kognitionsnedsättningar, medicinska behandlingshjälpmedel, ortopedtekniska hjälpmedel samt läkemedelsnära produkter.

I Skåne är ansvaret för hjälpmedelsområdet rörelse, kommunikation och kognition uppdelat mellan kommunerna och Region Skåne, där regionen ansvarar för hjälpmedel till barn/ungdomar upp till 20 års ålder och kommunerna för personer över 20 år. Undantaget specifika hjälpmedel såsom elrullstolar och vissa kommunikationshjälpmedel.

Hjälpmedelsverksamheten består av ett produktionsområde för patientnära verksamheter i form av mottagning, utprovning och anpassning, lager och service samt två verksamhetsövergripande enheter stöd och support samt strategisk styrning. Totalt omfattar verksamheten sex enheter med specifika ansvar. Verksamheten har dessutom startat igång med processgrupper tvärs över alla funktioner för att möjliggöra snabbare styrning och beslut.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad chef och ledare som uthålligt kan driva och leda utvecklingen av verksamhetens område produktion hjälpmedel till fortsatt goda prestationer och resultat. Inom produktionsområdet finns idag tre olika enheter med ett funktionsinriktat ansvar över hela Skåne förskrivarstöd, anpassning och service, kommunikation/kognition och syn-IT samt lager och logistik. Tjänstgöring kommer att ske över hela Skåne då verksamhet finns i Kristianstad, Helsingborg, Lund, Malmö och Staffanstorp. Din huvudsakliga placeringsort kommer att vara Malmö.

Som områdeschef ansvarar du för att utveckla verksamheten utifrån de mål och ekonomiska ramar som ges samt att säkerställa rätt kompetens på rätt plats för att kunna hantera uppdraget. Du har ett övergripande ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Ditt uppdrag blir tillsammans med din ledningsgrupp, bestående av enhetscheferna, att skapa gemensam riktning, sammanhang och ledningsnärvaro på de olika orterna för att kunna säkra medarbetarnas yrkesutveckling samt tydliggöra rutiner och arbetsuppgifter. Vidare ansvarar du för att bedriva ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete inom hela produktionsområdet. Verksamheten arbetar idag i produktionen med starkt fokus på PULS-tavlor och förbättringsaktiviteter enligt LEAN konceptet.

I uppdraget ingår även det övergripande ansvaret för lokaler och övriga frågor knutna till de geografiska arbetsplatser där verksamheten bedrivs.
Du kommer att ingå i ledningsgruppen för hjälpmedelsverksamheten och rapporterar där till verksamhetschefen, vilket innebär att du kommer att vara engagerad och delaktig i hela hjälpmedelsverksamhetens resultat och utveckling.

KVALIFIKATIONER
För att vara rätt person för rollen behöver du möta följande behörighetskrav:
• Högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan relevant högskoleexamen i kombination med erfarenhet av arbete inom vården.
• Mångårig chefserfarenhet med ansvar för ekonomi, personal och verksamhet.
• Erfarenhet av att leda medarbetare i komplexa uppdrag.
• Erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete.
• Goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift.
• Goda IT-kunskaper i ekonomisystem och Office-paketet.

Vidare ser vi det som meriterande om du har:
• Erfarenhet från hjälpmedelsverksamhet.
• Dokumenterad ledarskapsutbildning.
• Tidigare haft en ledande roll med viss erfarenhet av att leda chefer.
• Kompetens i affärs- och logistiksystem.
• Kunskaper och erfarenhet av att arbeta enligt LEAN-konceptet.

I rollen som områdeschef har du förmågan att kunna omsätta mål, strategier och uppdrag till aktiviteter för att uppnå resultat med bra kvalitet. Du är grundad och tydlig i din ledarroll och är till naturen en positiv och drivande person som har idéer och visioner. Du värdesätter och skapar förutsättningar för ett ansvarstagande medarbetarklimat och det är viktigt att du som chef kan visa på mod och har en omvittnad genomförandekraft. Vidare har du en helhetssyn, du har lätt för att skapa förståelse kring förändringar och är lyhörd för såväl medarbetarnas som patienternas önskemål då dessa spelar en central roll för verksamheten. Vi förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga.Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

För att lyckas i ditt uppdrag kommer du få stöd och hjälp av verksamhetens ledningsgrupp. Det finns mycket goda förutsättningar att kunna påverka, förbättra och utveckla innehållet inom ramarna för verksamhetsområdet tillsammans med områdets enhetschefer och medarbetare.
Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan en eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sektionschef till Hemsjukvården

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 30
Ref: 20202349

Välkommen till Hemsjukvården i Malmö Stad som består av åtta sektioner uppdelade efter områden i staden. Vi har Arenan, Bulltofta 1, Bulltofta 2, Folkets Park, Kungsparken, Katrinetorp 1, Katrinetorp 2 och Kalkbrottet. Vi söker nu efter två nya sektionschefer till sektionerna Arenan och Folkets Park.

Vi kan erbjuda dig en spännande tjänst där du kan vara med och bygga upp en ny, modern, effektiv och hållbar organisation för Malmö stads hemsjukvård. En attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Hos oss får du möjligheten att utvecklas och använda din kreativitet. Som medarbetare hos oss erbjuds du friskvårdssubvention, flexibel arbetstid och semesterväxling.

Är du engagerad, nytänkande och vill vara med och utveckla hemsjukvården? Då är du kanske den vi söker...

Arbetsuppgifter
Din roll som sektionschef är en varierande tjänst fylld med intressanta uppdrag, spännande utmaningar tillsammans med engagerade medarbetare. Som sektionschef har du budget och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar även för att leda och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter. Du ansvar för verksamhetens planering, utveckling och genomförande och arbetar med sedvanliga arbetsuppgifter för en sektionschef.
Genom att samordna, vara ett stöd och coacha dina medarbetare säkerställer du att sektionen klarar sitt uppdrag och att kvalité och patientsäkerhet upprätthålls. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för hemsjukvård-sjuksköterskor i ordinärt boende tillsammans med sju engagerade och kompetenta sektionschefer

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är om du har ledarutbildning och erfarenhet av att arbeta i kommunal verksamhet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet

För att lyckas i rollen som sektionschef ser vi att du tidigare ska ha arbetat som chef och är trygg i ditt ledarskap. Du har lätt för att samarbeta med både externa och interna samarbetspartners och kan lyfta och driva utveckling. Rollen ställer krav på förmågan att fatta beslut samtidigt som du behöver vara lyhörd, se olikheter som en tillgång på arbetsplatsen och ha ett inkluderande förhållningssätt.

Om arbetsplatsen
Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra 5 200 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg Malmö behöver dig! Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansök nu

Biträdande Verksamhetschef till Örestadskliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 2
Om Örestadskliniken

Vi på Örestadskliniken är numera en del av DOKTOR.SE som är en av Sveriges ledande aktörer på digital vård. I och med att vi är en del av Doktor.se kan våra patienter nu nå oss både digitalt och fysiskt för att kunna erbjuda den bästa patient-upplevelsen.

Örestadskliniken en ackrediterad vårdcentral som arbetar på uppdrag av Region Skåne. Hos oss är ca 13 000 patienter listade och vi är ett tvärprofessionellt team på omkring 65 personer som samarbetar för att ge bästa möjliga vård för både kropp och själ.

Våra patienter har varierande åldrar, kön och socioekonomiska förutsättningar, vilket medför ett uppdrag med stor spännvidd och ett omväxlande arbete.

Om tjänsten

I rollen som biträdande verksamhetschef arbetar du i mycket nära samarbete med och är direktrapporterande till verksamhetschefen, Åsa Blomberg. Ni kommer att ha olika ansvarsområden samtidigt som ni har god kännedom om och är insatta i det mesta på kliniken så att verksamheten alltid kan fortlöpa.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Daglig verksamhetsplanering och strategiskt tänkande.

- Arbete med sammanförande av digital och fysisk vård (då Doktor.se är en stor digital aktör kommer detta sammanförande vara en viktig del, även Örestadskliniken kommer fortsätta att ha sitt största fokus på fysisk vård).

- Aktivt arbeta för att attrahera och behålla duktiga medarbetare (detta för att vi ser arbetsmiljön som en viktig del i vårt mål att vara en god arbetsgivare, och medarbetarna är företagets viktigaste resurs).


Under 2021 kommer ackrediteringsvillkoren för att bedriva en vårdcentral inom hälsovalet att förändras radikalt. Det gäller därför att vi anpassar oss till dem på ett sätt som gör oss till ett mer attraktivt val för Malmöborna än vi redan är.

Är du intresserad av att utforma framtidens vård och gillar att jobba med förbättringsarbeten så kan detta vara jobbet för dig!

Vi söker

Vi ser gärna att du har arbetat några år som chef och/eller har erfarenhet av att jobba inom Primärvård. Du har även relevant högskoleutbildning.

Personliga egenskaper som vi värdesätter är förmåga att kunna samarbeta samtidigt som du vågar utmana så att kliniken vågar tänka och pröva nytt. Du har förmågan att skapa engagemang hos medarbetarna som leder till positiva resultat.

Vi erbjuder

- Tydliga mål och ansvarsområden

- Möjligheten att få vara med på resan att sammankoppla fysisk och digital vård

- En ovanligt stor rehab, psykologenhet och många olika sjuksköterske-specialiteter, vilket gör det möjligt att hitta tvärprofessionella samarbeten utöver det vanliga.

- Fri tillgång till vårt fräscha gym


Övrig information

Omfattning: Heltid (40h/vecka)

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Start: Omgående (med hänsyn för eventuell uppsägningstid)

Lön: Enligt överenskommelse

Ort: Eddagatan 4, 217 67 Malmö

För frågor gällande tjänsten, kontakta Verksamhetschef Åsa Blomberg på tel 040-163214. Vid intresse: Bifoga CV genom att trycka på knappen "Skicka ansökan" nedan.

Intervjuer kommer inledningsvis ske digital via Microsoft Teams och eventuell andra intervju är ett fysiskt möte på Örestadskliniken i Malmö.

Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Verksamhetschef -(motsvarande enhetschef) personlig assistans placering Hel

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 20
Frösunda Omsorg är ett av landets ledande privata omsorgsbolag. Vår vision är att vara drivande i utvecklingen mot nya spelregler i omsorgen så att alla våra kunder får en självklar plats i samhället. Frösunda har ca 2 500 kunder och 6 400 anställda inom personlig assistans, äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ och familj med verksamhet över hela Sverige. Frösunda ägs sedan 2018 av det helsvenska företaget Brado AB. Läs mer om vårt arbete för att förändra branschen och kunna erbjuda en ny omsorg som på allvar ställer sig på kundens sida på www.frosunda.se

.

Frösunda Omsorg har haft assistanskontor i Malmö och Helsingborg i många år och bedriver en trygg verksamhet för både kunder och assistenter. Vi förstärker nu vårt team med ytterligare en verksamhetschef med placering i Helsingborg!

Som verksamhetschef arbetar du  för att våra kunder, som har olika typer av funktionsnedsättningar, ska få möjlighet att leva det liv de vill leva med hjälp av sina personliga assistenter. Du har tät kontakt med dina kunder och deras anhöriga för att förvissa dig om att du vet exakt vad de har för förväntningar på Frösunda. Din uppgift blir att arbetsleda de personliga assistenterna i deras dagliga arbete så att kunderna och medarbetarna känner sig nöjda.

I ditt arbete som verksamhetschef rekryterar du nya assistenter, bemannar sjukluckor och ledigheter. En annan del av din vardag består i att ha möten med kund/anhöriga och assistenter, lägga scheman, attestera löner, föra social dokumentation samt att ha budget ansvar för din resultatenhet. Du är chef på distans vilket gör att det är oerhört viktigt att du brinner för att snabbt snappa upp signaler från kunder och medarbetare och agera på dem. Du har en hög servicekänsla och klarar en hög stressnivå. Till stöd har du dina verksamhetschefskollegor, din regionchef och en rad stödfunktioner inom företaget. Är du villig att lära dig att hantera arbetet som verksamhetschef kommer du att erbjudas ett roligt och stimulerande arbete i ett av omsorgsbranchens största företag.

Vi tror att du är hungrig, snabbtänkt och positiv och tycker om att ta eget ansvar. Kanske är du nyutexaminerad socionom eller har du gått personal och arbetslivsprogrammet? Kanske har du erfarenhet från branschen?  Körkort ett krav, vissa resor inom regionen förekommer.
Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!

Ansök nu