Verksamhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Malmö

Hitta lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Malmö från den arbetsgivaren.

Verksamhetschef till Vuxenpsykiatri i Malmö och Trelleborg

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 20
Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till verksamhetsområde Vuxenpsykiatri Malmö Trelleborg!

Förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är en av Region Skånes hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Förvaltningen omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen, syn hörsel och döv, ungdomsmottagningarna och hjälpmedel i hela Skåne.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Malmö Trelleborg delas in i fyra områden, vilka har inriktning vuxenpsykiatrisk heldygnsvård, vuxenpsykiatrisk öppenvård, beroende samt psykos. Verksamhetsområdet har drygt 850 medarbetare som tillsammans arbetar för att ge en god vård till våra patienter.

Verksamheten präglas av mångfald och hög kompetens med närhet till forskning och undervisning. VO vuxenpsykiatri Malmö Trelleborg är en universitetssjukvårdsenhet och arbetar för att forskning skall bli en del av vardagen på mottagningar och avdelningar inom psykiatrin.

För mer information om psykiatrin för vuxna kan du läsa här: https://vard.skane.se/psykiatri-skane/psykiatri-for-vuxna/

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som chef i Region Skåne: https://www.skane.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-oss/utvecklas-med-region-skane/arbeta-som-chef-i-region-skane/

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en erfaren och engagerad chef som kan fortsätta driva utvecklingen inom verksamhetsområde Vuxenpsykiatri Malmö Trelleborg framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi, personal samt arbetsmiljö. Du blir närmsta chef för stab, områdeschefer och chefsöverläkare. I uppdraget som verksamhetschef representerar du verksamheten i regionala och nationella sammanhang och samverkar med flera olika intressenter, däribland fackliga organisationer och brukarorganisationer.

En viktig del i ditt uppdrag är att du engagerar och stödjer verksamhetens chefer och medarbetare samt skapar förutsättningar och ger dem de befogenheter som krävs för att effektivt uppnå gemensamma mål och tillsammans arbeta för fortsatt goda prestationer och resultat. Att arbeta för en god arbetsmiljö och initiera åtgärder för att säkra verksamhetens kvalitet och patientsäkerhet är centralt.

Du leder verksamhetens ledningsgrupp som består av områdeschefer, chefsöverläkare och delar av stab. Som verksamhetschef för Vuxenpsykiatri Malmö Trelleborg ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i uppdraget behöver du vara en trygg, erfaren och engagerad chef som har förmåga att med hög integritet, trygghet och mod navigera i en stor organisation och i komplexa sammanhang.

Gällande de formella kraven ser vi att du har examen från högskola/universitet inom område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef eller ledare inom hälso- och sjukvården. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete, men även inom området systematiskt arbetsmiljöarbete samt samverkansprocessen. Vi ser det som meriterande om du har chefs- och ledarskapsutbildning samt tidigare erfarenhet av att leda chefer. Meriterande är också erfarenhet från de områden som verksamheten organiserar.

Du har ett starkt intresse för och förmåga att skapa goda relationer och tjänsten ställer höga krav på kommunikativ förmåga, varför du behöver mycket goda kunskaper i svenska i så väl tal som i skrift. I rollen ställs vidare krav både på din förmåga att se olika perspektiv och på ditt intresse för framtids-, helhets- och omvärldsorientering. I vår förvaltning är delaktighet, inflytande, forskning och utveckling av stor betydelse för att vi ska kunna ge bästa möjliga vård till våra patienter. Vi ser därför att det är viktigt att du som sökande har stort intresse för dessa områden och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av forskning och/eller är disputerad.

Som ledare tar du dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till hög måluppfyllelse samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i verksamheten. Därutöver skapar du förutsättningar för en god arbetsmiljö genom att tillvarata medarbetarnas kompetens samt bjuda in till delaktighet och dialog. Du är trygg i ditt ledarskap och kan fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret sker innan en eventuell anställning. Likaså kan en eventuell säkerhetsprövning förekomma utifrån roll.

Varmt välkommen med din ansökan. Vi ser fram emot att lära känna dig!

För facklig kontakt
Läkarförbundet, Erik Dahlman, 070-939 08 12
Vårdförbundet, Alexander Holmstedt, 0725-95 10 62
Psykologförbundet, Jessica Grahn, 040-33 10 00
Vision, Anna Leufvenius, 046-77 09 01
Akademikerförbundet SSR, Jarko Bäckwall, 0411-89 70 05
Sveriges Arbetsterapeuter, Carin Ahlqvist, 0705-44 39 50
Kommunal, Seca Livadic, 0724-597781

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den näst största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

HSL-Verksamhetschef i SYD

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 27
Välkommen till en värderingsstyrd organisation
Attendo storsatsar på HSL och kommer bygga en egen organisation kring HSL i Sverige.
Vi söker därmed HSL-verksamhetschefer för att axla uppdraget att bygga upp en helt ny organisation tillsammans med Regionchef. Regionen kommer innefatta mobila team rehab och sjukskötersketeamen, Bemanningsjuksköterskor samtlig kväll, natt och helgorganisationer.
I din roll som Verksamhetschef arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla de mobila teamen. Du rapporterar direkt till Regionchef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Vi har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.
Beskrivning av tjänsten
Tjänsten kommer att innefatta geografiska området Uppsala och norra delarna i Sverige där Attendo, Team olivia eller Patia verkar.
•Du kommer ha personalansvar för sjuksköterskor, fysio- och arbetsterapeuter uppdelade i team på ett geografiskt område. Tjänsten kräver resande.•Du har verksamhets-, budget- och arbetsmiljöansvar över dina team.•Ditt arbete kommer innebära att stötta, skapa engagemang och delaktighet i verksamheten.•Du kommer verka över segmenten SÄBO, LSS, IOF och Hemtjänst.•Du sitter i HSL-regionledningsgrupp i Attendo.•Du kommer arbeta aktivt med utöka marknadsandelar i ditt geografiska område.•Delaktig på regionledningsmöten i respektive segment/region vid behov.•Tätt samarbete med Verksamheterna där dina medarbetare verkar.•Systematiskt kvalitetsarbete, följer upp avvikelser gällande dina team utreder samt åtgärdar.•Vara en del av att göra Attendo till Sveriges bästa arbetsgivare för HSL-personal.
Vi erbjuder
Utbildningar
Utvecklingsmöjligheter
Personalförmåner
Trygga anställningsvillkor
Digitala arbetsverktyg

Kvalifikationer
•För den här tjänsten söker vi dig med sjuksköterske-, arbetsterapeut-, fysioterapeut-, socionom- eller, en för tjänsten, annan lämplig examen.• Du är utvecklingsorienterad, engagerad och lyhörd för dina medarbetares behov.•Vi ser att du har tidigare erfarenhet av ledning inom äldreomsorg, funktionshinderomsorg eller hälso- och sjukvård samt gällande lagstiftning inom HSL.• Ditt ledarskap präglas av närhet och öppenhet.•Eftersom tjänsten har ett tydligt utvecklingsfokus vill vi att du tidigare har lett verksamhetsutveckling med goda resultat.•Du behöver kunna tänka långsiktigt, inte vara rädd för att fatta beslut och ha förmågan att kommunicera ut dessa till verksamheten.•Vi ser att du har erfarenhet från att arbeta med sälj.
Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt.
Du har goda kunskaper i Officepaketet och hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Ytterligare erfarenhet från servicesektorn och/eller erfarenheter inom försäljning är meriterande.
Om Attendo
Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation, är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att utvecklas.
All vår omsorg utgår från mänskliga möten – stunder i vardagen där vi visar att vi bryr oss om varandra. På Attendo kallar vid det med hjärta för omsorg.
Attendos ledord är Omtanke, Engagemang och Kompetens.
Vi går igenom ansökningarna löpande.
Före anställning ska utdrag ur belastningsregistret tillsammans med giltig fotolegitimation visar upp.
Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!

Ansök nu

HSL-Verksamhetschef i SYD

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 28
Välkommen till en värderingsstyrd organisation
Attendo storsatsar på HSL och kommer bygga en egen organisation kring HSL i Sverige.
Vi söker därmed HSL-verksamhetschefer för att axla uppdraget att bygga upp en helt ny organisation tillsammans med Regionchef. Regionen kommer innefatta mobila team rehab och sjukskötersketeamen, bemanningssjuksköterskor samt kväll, natt och helgorganisationer.
I din roll som Verksamhetschef arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla de mobila teamen. Du rapporterar direkt till Regionchef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Vi har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.
Beskrivning av tjänsten
Tjänsten kommer att innefatta geografiska området Uppsala och norra delarna i Sverige där Attendo, Team Olivia eller Patia verkar.
Du kommer ha personalansvar för sjuksköterskor, fysio- och arbetsterapeuter uppdelade i team på ett geografiskt område. Tjänsten kräver resande.
Du har verksamhets-, budget- och arbetsmiljöansvar över dina team.
Ditt arbete kommer innebära att stötta, skapa engagemang och delaktighet i
Du kommer verka över segmenten SÄBO, LSS, IOF och Hemtjänst.
Du sitter i HSL-regionledningsgrupp i Attendo.
Du kommer arbeta aktivt med utöka marknadsandelar i ditt geografiska område.
Delaktig på regionledningsmöten i respektive segment/region vid behov.
Tätt samarbete med Verksamheterna där dina medarbetare verkar.
Systematiskt kvalitetsarbete, följer upp avvikelser gällande dina team utreder samt åtgärdar.
Vara en del av att göra Attendo till Sveriges bästa arbetsgivare för HSL-personal.

Vi erbjuder
Utbildningar
Utvecklingsmöjligheter
Personalförmåner
Trygga anställningsvillkor
Digitala arbetsverktyg

Kvalifikationer
För den här tjänsten söker vi dig med sjuksköterske-, arbetsterapeut-, fysioterapeut-, socionom- eller, en för tjänsten, annan lämplig examen.
Du är utvecklingsorienterad, engagerad och lyhörd för dina medarbetares behov.
Vi ser att du har tidigare erfarenhet av ledning inom äldreomsorg, funktionshinderomsorg eller hälso- och sjukvård samt gällande lagstiftning inom HSL.
Ditt ledarskap präglas av närhet och öppenhet.
Eftersom tjänsten har ett tydligt utvecklingsfokus vill vi att du tidigare har lett verksamhetsutveckling med goda resultat.
Du behöver kunna tänka långsiktigt, inte vara rädd för att fatta beslut och ha förmågan att kommunicera ut dessa till verksamheten.
Vi ser att du har erfarenhet från att arbeta med sälj.

Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt.
Du har goda kunskaper i Officepaketet och hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Ytterligare erfarenhet från servicesektorn och/eller erfarenheter inom försäljning är meriterande.
Om Attendo
Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation, är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att utvecklas.
All vår omsorg utgår från mänskliga möten – stunder i vardagen där vi visar att vi bryr oss om varandra. På Attendo kallar vid det med hjärta för omsorg.
Attendos ledord är Omtanke, Engagemang och Kompetens.
Vi går igenom ansökningarna löpande.
Före anställning ska utdrag ur belastningsregistret tillsammans med giltig fotolegitimation visar upp.
Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!

Ansök nu

Verksamhetschef till Aktiv Ortopedteknik

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Vi söker en Verksamhetschef - Välkommen till Aktiv Ortopedteknik!
Om oss
Aktiv Ortopedteknik i Malmö är en del av Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB. Vi är 34 medarbetare med unika kompetenser. Aktiv Ortopedteknik har avtal med Region Skåne för att bedriva Ortopedteknisk verksamhet. Vi arbetar idag med alla förekommande typer av ortopedtekniska hjälpmedel och arbetet bedrivs i nära samarbete med sjukvården genom bl.a. teamsamverkan. Vi står idag inför en spännande utvecklingsfas då vi har höga ambitioner att profilera oss inom ortopedtekniken och att fortsätta förädla vår verksamhet.
Om tjänsten
Uppdraget som Verksamhetschef innebär att du leder din verksamhet mot gemensamt uppsatta mål i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Du kommer att ha resultat- och personalansvar, inklusive en rapporterande chef,för Malmöenheten med uppföljning och rapportering både internt och till regionen. Vidare är du huvudansvarig för det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet samt att arbeta för att upprätthålla goda relationer såväl internt som externt. Du är en ambassadör och säkerställer därmed att Aktiv Ortopedtekniks vision och verksamhetsmodell efterlevs. Du kommer ingå i den lokala ledningsgruppen tillsammans med den kliniska avdelningschefen där nitillsammans jobbar för att bygga upp en stark och stabil avdelning med medarbetare och patienter/kunder i fokus.
Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där vi hela tiden strävar efter att förbättra vår service mot patient/kund, vår arbetsmiljö, flöden och rutiner.
Vi erbjuder
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Malmö. Arbetstider är dagtid, förtroendetid. Tillträde till ärenligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal vilket innebär att du omfattas av kollektivavtalade försäkringar. Resor i tjänsten förekommer.
Du erbjuds ett gediget förmånspaket som bland annat innebär en årlig bonus enligt vår bonuspolicy, friskvårdsbidrag, personalrabatter på befintliga produkter inom företaget och en semesterrätt enligt vår lokala semestertrappa.
Om dig
Vi söker dig med en utbildning minst motsvarande gymnasiekompetens och med tidigare chefserfarenhet inklusive personalansvar. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete inom vårdsektorn. Har du även erfarenhet av den ortopedtekniska branschen är det meriterande.Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och hanterar Office-programmen väl.
Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer och har förmåga attfokusera på rätt saker. Dutrivsmed att planera, organisera och prioritera ditt arbete samtidigt som du håller deadlines.Vidareförser dudina medarbetare med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål samtidigt som dumotiverar, vägleder och skapar förutsättningar för dina dem att utvecklas. Du har även förmåganatt påverka och övertyga andra och har lätt för att få andra att ändra åsikt eller beteende. Som person talar du tydligtoch engagerat både i enskilda möten och i större grupper. Du har lätt att göra dig förstådd samtidigt som du lyssnar aktivt i samtal med andra.
Ansökan
Sista ansökningsdag 2024-06-02.
Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Ki Berglund, Regionchef Syd, ki.berglund@aktivortopedteknik.se.
Urvalsprocessen sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ovan datum.
Besök gärna våra hemsidor för mer information: www.aktivortopedteknik.se | www.ottobock.se
Vi strävar efter att vara en inkluderande arbetsplats, fri från diskriminering oavsett var i vår organisation du arbetar. Vi uppmuntrar olikheter och tillåter människor att ha olika erfarenheter, uttryckssätt och synsätt. Mångfald leder till nytänkande och vi anser att det utvecklar vår företagskultur och vårt sätt att arbeta till det bättre.
Vi genomför standardiserade och likvärdiga rekryteringsprocesser. Alla sökande bedöms rättvist utan hänsyn till kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder eller någon annan egenskap som skyddas av tillämplig lag.

Ansök nu

Verksamhetschef för VO Mobila team och specialiserad palliativ vård sydväst

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 15
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi dig som är intresserad av att bli verksamhetschef för Mobilt team och specialiserad palliativ vård sydvästra Skåne med placering i Malmö. Verksamheten innefattar palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) samt av mobilt team närsjukvård i sydvästra Skåne.

Verksamheten ingår i primärvårdsområde Mobila Team och specialiserad palliativ vård, vilket innefattar fem geografiska verksamhetsområden och Palliativt utvecklingscentrum.

Uppdraget är att dygnet runt erbjuda specialiserad palliativ vård och annan avancerad hemsjukvård i samverkan med övriga sjukvårdsaktörer och kommuner. Vi är i en spännande utvecklingsfas kring bildande av Mobilt team närsjukvård, en vårdform som erbjuder de mest sköra patienterna ett alternativ till sjukhusvård.

Vi utgår från åtta orter i Skåne och vården bedrivs i patientens ordinarie boende, kommunalt boende alternativt på palliativ slutenvårdsavdelning. Att bereda fler patienter möjlighet att vårdas utanför sjukhus, en ökad samordning med övriga vårdaktörer samt att vara en attraktiv arbetsplats för nuvarande och kommande medarbetare är några av våra fokusområden. Vi arbetar utifrån vår målbild att vara ett tryggt, tydligt och tillgängligt alternativ för Skånes invånare.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som chef i Region Skåne: https://www.skane.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-oss/utvecklas-med-region-skane/arbeta-som-chef-i-region-skane/

ARBETSUPPGIFTER
Är du en driven och trygg ledare som har förmåga att engagera och inspirera? Motiveras du dessutom av att vara en del i utvecklingen av hälso- och sjukvården? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Som verksamhetschef ingår du i ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer inom Mobila team och specialiserad palliativ vård och bidrar där till ett helhetsperspektiv. Du leder din del av verksamheten via enhetschefer, medicinsk rådgivare, medicinskt ansvariga läkare och medarbetare. Du är även närmste chef för läkarna inom området. Till stöd i ditt uppdrag har du övergripande stabsfunktioner och du rapporterar till primärvårdschefen.

I rollen som verksamhetschef:
- leder och utvecklar du din verksamhet utifrån fastställt uppdrag.
- har du ansvar för kvalitet, ekonomi, patientsäkerhet, kompetens samt delegerat arbetsmiljöansvar.
- arbetar du både med strategiskt, taktiskt och operativt ledarskap

Vi erbjuder möjlighet till mentorskap, handledning och chefscoachning samt ledarutbildning efter dina behov och önskemål, för att skapa bra förutsättningar och stöd för dig i ditt ledaruppdrag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom ett sjukvårdsrelaterat yrke. Därtill har du chefserfarenhet och är trygg i din roll som ledare. Vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet av att leda via chefer. Vidare är det av stor vikt att du har förståelse för kliniskt arbete och att du ser möjligheten i att tillvarata alla professioners kompetens i sin verksamhetsutövning. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som ledare har du ett coachande- och strategiskt förhållningssätt. Du organiserar verksamheten på ett resurseffektivt sätt och har ett starkt engagemang för att driva och utveckla verksamheten. Vidare är du en närvarande och tillgänglig ledare med en god kommunikativ förmåga. Du är positiv och engagerad och har ett tillitsbaserat förhållningssätt. Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO kvinnosjukvård på Skånes universitetssjukhus

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar dig som är en erfaren, entusiasmerande och engagerad chef som vill driva utvecklingen inom kvinnosjukvården vid Skånes universitetssjukhus framåt!

Verksamhetsområde kvinnosjukvård har cirka 850 medarbetar i Malmö och Lund, där vi bedriver obstetrisk och gynekologisk verksamhet. Vi är en av de största verksamheterna inom obstetrik och gynekologi i Sverige och det är av vikt att vi alltid ligger i framkant kring hur vi bedriver vår verksamhet.

Inom område obstetrik ingår förlossningsavdelningar, specialist-BB (perinatalenhet), BB Familj, specialistmödravård, ultraljudverksamhet samt BB Hemma. Vi har även startat caseload-verksamhet med namnet Min Barnmorska.

Inom område gynekologi bedrivs i Lund vård av gynekologisk cancer med nationellt högspecialiserat (NHV) centrum för vulvacancer. Vi har också NHV-uppdrag för avancerad kirurgi vid endometrios samt nätanvändning vid prolapskirurgi. I Malmö finns Endometrioscentrum, Bäckenbottencentrum i samarbete med kirurgin och urologin, samt specialiserad vulvaverksamhet.

Som verksamhet inom ett universitetssjukhus bedriver vi avancerad och framgångsrik forskning inom ett flertal områden, allt med högt internationellt renommé. Vi har även ett omfattande uppdrag inom utveckling, utbildning och innovation. Både nationella och ett flertal internationella forskningssamarbeten finns. Vi utbildar läkar-, barnmorske- och sjuksköterskestudenter och bedriver många nationella och internationella kurser för läkare och barnmorskor.

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlade verksamheter, ekonomi, medarbetare och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med våra lärosäten. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang.

Som verksamhetschef ingår du i förvaltningsledningsgruppen för Skånes universitetssjukhus och rapporterar direkt till förvaltningschefen. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp som fattar övergripande strategiska beslut och sätter ramarna för närledningsgrupperna som arbetar såväl strategiskt som operativt. Tillitsbaserad ledning och styrning har införts med ambitionen att beslut ska fattas så nära den verksamhet det berör som möjligt. Du leder tillsammans med områdeschefer i obstetrik och gynekologi/administration liksom med enhetschefer, enhetsansvariga läkare samt sektionschefer som är medicinskt ansvariga och chefer över läkare. I din stab ingår verksamhetsutvecklare, vårdutvecklande universitetsbarnmorska, patientsäkerhetssamordnare, chefssekreterare, ekonom och HR-partner.

Vi önskar en närvarande, engagerad och entusiasmerande ledare som driver verksamhetsområdet framåt, med god förmåga att navigera i komplexa sammanhang och flexibilitet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar, engagerar och stödjer chefer och medarbetare och ger dem de befogenheter som krävs för att effektivt uppnå gemensamma mål och tillsammans arbeta för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som med helhetssyn och god analytisk förmåga kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning och förmedla övergripande mål. Som ledare är du positiv, tydlig och kommunikativ och din goda sociala förmåga gör dig skicklig i att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom verksamheten som mellan verksamheter och med aktörer i omvärlden.

Du har förmåga att delegera och att fatta beslut utifrån helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet från samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet. Har du erfarenhet inom kvinnosjukvård är det meriterande.

Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten samt utveckling av samverkan med fackliga parter. Erfarenhet av egen forskning och forskarutbildning, doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Shiva Lindahl, Barnmorskeförbundet SRAT, 042-406 33 84
Yvonne Rundgren, Ledarna, 0705-38 55 23
Agneta Persson, Kommunal, 040-33 10 77
Lene Rosen, Kommunal, 046-17 36 12
Marie Holmgren, Vision, 046-17 17 41
Karin Holen, SACO, 040-33 32 53
Jessica Hasselquist, Vårdförbundet, 0704-62 69 58
Ronny Öhman, Sveriges Läkarförbund, 046-17 20 85
Riffat Cheema, Sveriges Läkarförbund, 040-33 31 20

ÖVRIGT
Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Områdeschef till VO barnkirurgi och neonatalvård i Lund och Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 26
Gör skillnad. Varje dag.

Inom verksamhetsområde (VO) barnkirurgi och neonatalvård på Skånes universitetssjukshus (Sus) finns barnintensivvårdsavdelning, barnoperation inklusive postoperation och dagkirurgi, barnkirurgi, barnhjärtkirurgi och neonatalvård. Inom verksamhetsområdet bedrivs nationell högspecialiserad vård (NHV), regional högspecialiserad vård och basal sjukvård. Vi har NHV-uppdrag inom barnhjärtkirurgi och barnkirurgi. Inom neonatalvården bedriver vi högspecialiserad regional vård. Vården som bedrivs i VO barnkirurgi och neonatalvård är en av de mest avancerade i Sverige och majoriteten av patienterna är under ett år gamla.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en områdeschef till vårt verksamhetsområde med ansvar för barnintensivvården, neonatalvården och vårdavdelning barnkardiologi med tillhörande mottagning som vill driva utvecklingen framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

I rollen som områdeschef har du ett övergripande ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och utveckling. Du arbetar i nära samarbete med verksamhetsområdets andra områdeschef. Tillsammans har ni ett stort ansvar för att samordna ert arbete inom verksamhetsområdet och även med övrig barnsjukvård. Det är av vikt att ha förståelse för barn och familjers behov vid sjukhusvård mot bakgrund av barnkonventionen och kunna kommunicera detta i större sammanhang på Sus.

Ditt uppdrag kommer vara att leda det strategiska arbetet med fokus på rekrytering, processtänkande, effektivitet och verksamhetsutveckling. Därutöver tar du egna initiativ till problemlösning och utvecklingsarbete och stöttar enhetschefer såväl i det vårdnära arbetet som i utveckling av administrativa rutiner. En av dina största uppgifter som områdeschef består av att leda och motivera dina enhetschefer så att de kan utvecklas i sitt ledarskap. Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du som områdeschef har ett coachande förhållningssätt och förmåga att få andra att växa.

Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare kompetensutveckling inom ledar- och chefskap. Som områdeschef rapporterar du till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med sektionscheferna. Tjänstgöringen är förlagd både i Lund och Malmö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning. Goda språkkunskaper i svenska krävs i både tal och skrift. Du har tidigare chefserfarenhet samt erfarenhet av att arbeta inom sjukvården. Har du ledar- och chefserfarenhet inom barnsjukvård, operation eller intensivvård ses det som meriterande. Erfarenhet av att leda enhetschefer som leder i parledarskap, med tyngdpunkt på det kommunikativa ledarskapet ut mot enheterna ses också som meriterande. Därtill ses också erfarenhet av att leda i ett parledarskap som önskvärt.

Som person är du driven och resultatinriktad och arbetar aktivt med att identifiera förbättringsområden och hitta lösningar. Du är trygg i dig själv, har god självkännedom och förmåga att hantera situationer när tempot stundtals är högt. Du tar egna initiativ till utvecklingsarbete, följer upp och stöttar enhetscheferna aktivt i detta arbete. Tjänsten kräver att du med uthållighet och förmåga till överblick driver arbetet. Du har en tydlig kommunikationsstil och din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl internt som externt. Inom verksamhetsområdet arbetar flera chefer i delat ledarskap och här behöver du stötta kommunikativt med fokus på att utveckla cheferna du leder. I din roll vågar du ta ställning i viktiga frågor och agerar utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister görs innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kund och personalansvarig verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 7
Frösunda Personlig Assistans AB har haft assistanskontor i Malmö i många år och bedriver en trygg verksamhet för både kunder och assistenter.

Vi söker nu ytterligare en trygg person som vill ingå i det team av de kund och personalansvarig/verksamhetschefer som redan arbetar på vårt Malmökontor. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Som kund och personalansvarig/verksamhetschef inom personlig assistans arbetar du för att våra kunder, som har olika typer av funktionsnedsättningar, ska få möjlighet att leva det liv de vill leva med hjälp av sina personliga assistenter. Du har tät kontakt med dina kunder och ibland deras anhöriga för att förvissa dig om att du vet exakt vad de har för förväntningar på Frösunda. Du arbetsleder och är chef över de personliga assistenterna i deras arbete och arbetar för att ge dem en god service så att både kunder och medarbetare känner sig trygga.

I ditt arbete som verksamhetschef rekryterar du nya assistenter, bemannar dagliga sjukluckor och längre ledigheter. En annan del av din vardag består i att ha möten med kund/anhöriga och assistenter, lägga scheman, attestera löner, föra social dokumentation, handleda grupper samt att ha budget ansvar för din resultatenhet. Sedvanliga chefsuppgifter såsom medarbetar och lönesamtal samt rehabiliteringsansvar ingår också.

För oss är det viktigt att du brinner för att snabbt snappa upp signaler från kunder och medarbetare och agera på dem. Du har en hög servicekänsla och klarar en hög stressnivå. Till stöd har du dina chefskollegor, din kontorschef, regionchef och en rad stödfunktioner inom företaget. Är du villig att lära dig att hantera arbetet som verksamhetschef kommer du att erbjudas ett roligt och stimulerande arbete i ett av assistans branschens största företag.

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Som nyanställd chef får du en gedigen on boardning med utbildningar och stöd under en lång tid för att du ska få förutsättningar att kunna lyckas i din yrkesroll.

Vi tror att du är hungrig, snabbtänkt, positiv och tycker om att ta eget ansvar. Vi arbetar med Snabbhet, Tydlighet och Ödmjukhet. Du är en kommunikativ och trygghetsskapande person. Du är snabblärd, kan hantera olika datasystem är strukturerad och uppskattar variationen i arbetet. Du är inlyssnande i dina interna och externa kontakter.

Kanske har du erfarenhet från branschen eller har du ett nuvarande arbete inom omsorgen och vill ta nästa kliv i karriären? Utbildning är inget krav utan har du andra erfarenheter du tror kan vara tillämpliga är det intressant också. Givetvis meriterande om du är socionom eller utbildad inom personal och arbetsliv men det är inget krav.

Om Frösunda Personlig assistans:

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: Heltid arbetstid: Dagtid 8-17

Körkort ett krav, vissa resor inom regionen förekommer.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal samt erbjuder friskvård. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Kontakt: Mimmi Fast Tel: 010 1303211

Mimmi.Fast@frosunda.se

Vi undanber oss annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Kroksbäck i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 11
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Kroksbäck har funnits sedan 1986 och är en av Malmös äldsta vårdcentraler. Vi har genom ett brett utbud av mottagningar hög tillgänglighet för våra drygt 7100 listade patienter. I anslutning till vårdcentralen finns också vår barnavårdscentral (BVC).

På vårdcentralen arbetar cirka 30 engagerade och kompetenta medarbetare inom yrkeskategorierna läkare, sjuksköterskor, distriktssköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut, kurator, medicinska sekreterare med flera. Vårdcentralen har en stabil läkarbemanning. Vi har ett gott arbetsklimat med högt i tak, där delaktighet och påverkansmöjligheter är självklart för oss.

Arbetsplatsen präglas av ett stort engagemang för våra patienter. Vi eftersträvar att möta våra patienters behov och att ge vård på rätt vårdnivå genom prestigelöst samarbete över professionsgränserna. Arbetslaget är uppdelat i två tvärprofessionella team med olika professioner i varje team där patienten ingår i teamet.

Vi har ett stort förbättringsfokus i vår verksamhet och ser fram emot din delaktighet i det arbetet!

Vårdcentralen Kroksbäck ligger på promenadavstånd till Hyllie med goda kollektivförbindelser

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som verksamhetschef har du yttersta ansvaret för budget, verksamhet, medarbetare och patienter. Du utvecklar verksamheten utifrån de förutsättningar som ges inom Hälsoval Skåne. Utifrån dessa möjligheter har du som chef frihet och ansvar att arbeta för att vidareutveckla en, för patienterna, tillgänglig och kvalitativ vård med gott bemötande. I ditt uppdrag ingår att arbeta för att medarbetarna erbjuds en hållbar och stimulerande arbetsmiljö.

Rollen är en kombination av strategiskt och operativt ledarskap. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Samverkan och nära dialog med kommunen och andra samarbetspartners är en viktig del av uppdraget. I din roll har du primärvårdschefen som närmaste chef och ingår i ledningsgruppen för Primärvården sydvästra Skåne. Du blir också en del av ett kluster av verksamhetschefer i närområdet.

Utifrån ditt intresse kan vi erbjuda dig goda möjligheter när det gäller utveckling inom chef- och ledarskap. Övergripande strategiskt arbete kan komma att ingå i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav, likaså goda datakunskaper samt giltigt B-körkort. Vidare är tidigare ledar- och chefserfarenhet ett krav. Det är starkt meriterande om du har tidigare ledar- och chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda team som består av olika professioner, samt tidigare erfarenhet av arbete inom primärvård. Därtill är det värdefullt om du har erfarenhet av arbete i ett multikulturellt och socioekonomiskt utsatt område.

Vi tror att du har förmågan att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och att du organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Det är av stor vikt att du kan tydliggöra och kommunicera visioner, mål och strategier och med hjälp av medarbetare implementera samt skapa delaktighet kring dessa i verksamheten. Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är engagerad, kommunikativ, stabil och prestigelös. Du har också förmågan att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö där människor utvecklas och mår bra. Du är lyhörd och lyssnar in dina medarbetare samt skapar delaktighet genom dialog. Vidare har du god människokännedom samt förmåga att hantera konflikter på ett effektivt sätt.

Du tar utgångspunkt i ett ledarskap som bygger på kommunikation och involvering av medarbetarna. Du delegerar, ger ansvar och ser dina medarbetares förmågor samt ger återkoppling i det dagliga arbetet. På detta sätt skapar du en positiv utveckling, tillit och tillväxt i verksamheten.

Intervjuer planeras att hållas den 24 april 2024.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till Memira i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 2
Vi söker en Verksamhetschef till vår klink i Malmö. I den här rollen kommer man ha det övergripande ansvaret för klinikens drift och budget samt personalansvar - där man ska skapa förutsättningar för en trivsam och utvecklande arbetsmiljö samt en klinik med hög kvalitet och goda resultat. Allt detta i en organisation där vi gör skillnad för människor.

Arbetsuppgifter

I den här rollen ingår att skapa förutsättningar för en optimerad daglig drift där vi erbjuder den ögonsjukvård som är avtalad med Regionen samt håller den kvalitet och budget som är satt för den refraktiva verksamheten. Man ansvarar för 9 medarbetare i olika yrkesroller. Som verksamhetschef ska man ha ett stort patient/kund-fokus genom hela kundresan, samt bygga bra samarbeten med Regionen och andra viktiga samarbetspartners. En del av rollen är operativ då man jobbar i verksamheten på kliniken. Du kommer vara en viktig länk mellan kliniken och andra funktioner, så som supportkontoret och våra ambulerande operationsteam. Vidare ingår att:

- kliniken uppnår uppsatta mål och budget

- kliniken arbetar utifrån uppsatta riktlinjer samt säkerställa patient,- kvalitet,- och affärsfokus i alla aktiviteter

- schemaläggning

- optimera bokningsflöden

Vem du är

I den här rollen ska man ha förmågan att motivera och engagera dina medarbetare. Vidare ska man ha:

- en adekvat utbildning för vår verksamhet - så som sjuksköterska, undersköterska eller optiker

- erfarenhet från arbete inom sjukvården, meriterande om det är inom ögon

- varit ledare med personalansvar i minst 3 år

- vana att fatta affärsmässiga beslut

- ha god förståelse för finansiella rapporter och nyckeltal

För att trivas hos oss ser vi att man är en lagspelare som har en god kommunikativ förmåga. Man trivs i ett högt arbetstempo och är samtidigt noggrann och strukturerad. Som person har man hög arbetsmoral och flexibilitet. Man ska ha ledarerfarenhet och en förmåga att bygga starka och effektiva team. Vidare ska man vara lösningsorienterad samt ha ett stort affärsdriv och resultatfokus. Man ska ha en god organisatorisk förmåga där man utgår från både helheten och detaljerna för en bra drift med effektiva processer.

Vad vi kan erbjuda

Vi erbjuder en rolig arbetsplats med en god sammanhållning och trevlig stämning. Som organisation strävar vi alltid efter att ligga i framkant inom flera olika områden, och hos oss finns möjlighet att utvecklas. Vår atmosfär präglas av glädje, flexibilitet och en can-do-attityd och våra värdeord är engagerad, trygg och handlingskraftig.

Nu har du möjlighet att bli en del av Memiras fortsatta tillväxtresa, där vi gör skillnad för människor.

Placering: Memiras klinik i Malmö

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare, som inleds med en sex månaders provanställning

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

Ansök senast den 31 augusti. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer på vår karriärsida genom att klicka här www.memira.se/jobb (http://www.memira.se/jobb).

Memira Eyecenter har ett komplett erbjudande inom synkorrigering och ögonsjukvård. Vi har samlat ögonläkare, kirurger, specialutbildade optiker, ortoptister och sjuksköterskor som jobbar tätt tillsammans på någon av våra 66 kliniker. Vi är Skandinaviens ledande aktör inom ögonlaser och linsbyten och nu växer vi snabbt inom ögonsjukvård, både offentligt och privat finansierad. Memirakoncernen omsätter idag ca 800 MSEK och är ca 300 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna. Memira Eyecenters är ”the eye partner for life” genom att samla allt för ögat under ett och samma tak och att driva utvecklingen inom ögonvården.

Nu finns din chans att vara med på resan!

Läs mer på www.memira.se (http://www.memira.se).

Ansök nu

Verksamhetschef till Syn-,hörsel- och dövverksamheten i Skåne

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 20
Gör skillnad. Varje dag.
Inom förvaltning Psykiatri, habilitering och hjälpmedel finns verksamhetsområde (VO) syn-, hörsel- och dövverksamheten som riktar sig till personer i alla åldrar med synnedsättning/blindhet, hörselnedsättning/dövhet, dövblindhet och tinnitus. För mer information: www.skane.se/horselochsyn

Som chef i Region Skåne har du goda möjligheter att lära och utvecklas i din chefsroll genom kunskapsstöd och inspiration som erbjuds i vår ledarskapsakademi. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba som chef i Region Skåne; https://tinyurl.com/3mz8pjz8


ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en erfaren och engagerad chef som kan fortsätta driva utvecklingen inom verksamhetsområdet Syn-hörsel och döv.

Som verksamhetschef har du övergripande ansvar för, verksamhet, ekonomi, personal, miljö samt arbetsmiljö. I uppdraget som verksamhetschef samverkar du med flera olika intressenter, däribland fackliga organisationer och brukarorganisationer.

En viktig del i ditt uppdrag är att du engagerar och stödjer verksamhetens chefer och medarbetare samt ger dem de befogenheter som krävs för att effektivt uppnå gemensamma mål och tillsammans arbeta för fortsatt goda prestationer och resultat. Du leder verksamhetens ledningsgrupp som består av sex enhetschefer och en områdeschef. Som verksamhetschef för Syn, hörsel och döv ingår du i förvaltningens ledningsgrupp.


KVALIFIKATIONER
För att lyckas med uppdraget har du god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet, mod, intresse för och förmåga att skapa goda relationer och med en stark kommunikativ förmåga. I rollen ställs det höga krav både på din förmåga att se olika perspektiv och på ditt intresse för framtids-, helhets- och omvärldsorientering. Du har en hög medvetenhet om samhällsförändringar, teknikutveckling och forskning och kan integrera dem i verksamheten och förvaltningen. Du har god kompetens och erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och samverkansprocessen.

Som person är du lyhörd, flexibel och prestigelös. Du tar dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till hög måluppfyllelse samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i verksamheten. Därutöver skapar du förutsättningar för en god arbetsmiljö genom att tillvarata medarbetarnas kompetens samt bjuda in till delaktighet och dialog. Du är trygg i ditt ledarskap och kan fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Gällande de formella kraven ser vi att du har examen från högskola/universitet inom område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef eller ledare inom hälso- och sjukvården. Tjänsten ställer höga krav på din kommunikativa förmåga, därför behöver du mycket god kunskap i svenska såväl i tal som i skrift. Du har tidigare erfarenhet av framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete men även inom området systematiskt arbetsmiljöarbete.
Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda chefer. Meriterande är också erfarenhet från de områden som verksamheten organiserar.

I vår förvaltning är delaktighet, inflytande, forskning och utveckling av stor betydelse för att vi ska kunna ge bästa möjliga vård till våra patienter. Vi ser därför att det är viktigt att du som sökande har stort intresse för dessa områden.

Varmt välkommen med din ansökan. Vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Teamleader till Careiums larmcentral i Malmö!

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 21
Medarbetarna på Careiums larmcentral som arbetar natt behöver en ny chef. Är du modig och drivs av utmaningar? Stanna kvar och läs vidare!

 

Vilka är vi?

Careium är ett internationellt bolag med rötterna i Sverige med huvudkontor i Malmö. Vi har två larmcentraler i Sverige, en i Malmö och en i Kalix. Vår vision är att alla som använder våra produkter och tjänster lever ett rikare liv, känner sig trygga och väl omhändertagna. Vi erbjuder en helt digital larmkedja som ger äldre och funktionshindrade en säkerhet både i hemmet och utomhus. Vi sköter våra egna larmcentraler 24 timmar om dygnet, med ett team av utbildade och engagerade operatörer.

Careiums ambition är att vara marknadsledande på välfärdsteknik i Europa, samtidigt som vi skapar en bättre vardag för våra seniorer och bidrar till en hållbar utveckling.

På Careium arbetar över tusen vardagshjältar och det finns alltid plats för fler!

Våra värderingar är: Show care, Act smart & Be heroes.

 

Om Jobbet:

Som Gruppchef i Careiums larmcentral ansvarar du över ca 20 larmoperatörer som arbetar skift. Som larmoperatör arbetar man i olika typer av datasystem vilket innebär att du som Gruppchef bör ha ett visst intresse för, samt förkunskap i datorsystem. Du förväntas kunna stötta larmoperatörerna i deras arbete samt vara behjälplig om det uppstår en krissituation.

Arbetsrollen innefattar coachning, genomförande av medarbetarsamtal, stötta i rehabiliteringsärenden, vakanshantering, leda APT-möte, granska statistik och arbeta med avvikelser med mera.

I Malmö är ni 5 kollegor och i Kalix 2, tillsammans samarbetar ni i det dagliga arbetet. 

 

Arbetstider:

Arbetstiderna är förlagda både på dagtid och nattid med utrymme för stor flexibilitet. 

 

Vem är du? 

På Careium anser vi att kompetens är så mycket mer än kunskap. Kompetens innefattar även vårt beteende, vår förmåga samt vår motivation och vilja. 

Vi söker dig som har lätt för att skapa goda relationer, du visar omtanke och respekt gentemot dina medmänniskor. I rollen som ledare har du förmågan att bemöta människor i olika situationer och anpassa ditt bemötande och ledarskap därefter. Du drivs av att coacha och inspirera andra samtidigt som du föregår med ett gott exempel och är både pålitlig och förtroendeingivande. Du har mod att förändra och ser feedback som nyckeln till utveckling.

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med kollektivarbetare, har du dessutom arbetat i en dygnet-runt verksamhet är det ett plus! Vi ser också att du har en utbildning inom ledarskap eller motsvarade samt att du tidigare rekryterat. Du utrycker dig väl i både svenska och engelska.

Vi tror att du motiveras av att arbeta på ett bolag med ett viktigt syfte samtidigt som du känner dig stolt över vad bolaget åstadkommer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en stimulerande och omväxlande arbetsmiljö, där vi lär av varandra. Vi erbjuder också en stor dos fria tyglar, men också stöttning, vad gäller förändringsarbete. Du kommer att ingå i ett Team av fler Gruppchefer. 

Careium erbjuder friskvårdsbidrag på 3000 kr per år, en plattform med förmånliga priser på bland annat shopping, bioupplevelser samt försäkringar. Vi erbjuder även fördelaktiga arbets- och tjänstepensionsvillkor.

 

Övrigt:

Urval sker löpande och vi förbehåller oss rätten att avsluta rekryteringen före sista ansökningsdag.

 

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterare för tjänsten:

belma.dzocaj@careium.com 

jennie.skoghagen@careium.com

Observera dock att inga ansökningar tas emot via mejl.

Ansök nu

Verksamhetschef till Doktor.se Örestadskliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 4
Doktor.se:s vision är vara det självklara valet vid första vårdkontakt. Vår ambition är att bli en av landets största digifysiska vårdgivare med målet att alltid ge rätt vård på rätt plats i rätt tid.

Nu söker vi en verksamhetschef till Doktor.se Örestadskliniken. Som verksamhetschef är du en del av ett nätverk med våra andra verksamhetschefer inom Doktor.se fysisk vård. Du rapporterar till vår Regionchef, och har även tillgång till och stort stöd av våra huvudkontorsfunktioner såsom Ekonomi, HR, Marknad och IT samt andra samordningsfunktioner.

Ansvar och arbetsuppgifter
I uppdraget som verksamhetschef kommer du att få möjlighet att arbeta med utveckling och struktur på en av våra största vårdcentraler. Uppdraget innebär dels att du leder din verksamhet, men även att du är en ambassadör för Doktor.se och därmed arbetar för att upprätthålla goda relationer med patienter, uppdragsgivare och myndigheter. Vi ser att du är en person som drivs av utmaningar och problemlösning, du är duktig på förändringsledning och har förmågan att få medarbetare och verksamhet med dig.

Att arbeta på en vårdcentral med digifysiska arbetssätt innebär nya arbetsmetoder där flera av dem är under utveckling och uppbyggnad. Du och ditt ledarskap är därför en viktig förutsättning för verksamhetens utveckling och framgång och något vi kommer lägga stort vikt i vid urvalet.

Ditt uppdrag är att:

- Ha resultat- och budgetansvar för din enhet med uppföljning och rapportering, både internt och till regionen.

- Leda och utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare. Du har i och med detta också ansvar för hela medarbetarresan på vårdcentralen och säkrar medarbetarnas utveckling och välbefinnande.

- Ansvara för att det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten följs och därmed att god kvalitet levereras.

- Säkerställa att Doktor.se:s vision och verksamhetsmodell för vård implementeras och efterlevs på vårdcentralen.
Kvalifikationer och personliga egenskaper

- God ledarskapserfarenhet inom primärvården eller likvärdig erfarenhet inom hälso- och sjukvård.

- Du är entreprenöriell, resultatorienterad, strukturerad och motiveras av att jobba mot uppsatta mål samt att skapa bra processer för struktur och stabilitet.

- God förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper inom engelska.

- Du är läkare eller sjuksköterska och kan kombinera din ledarroll med att arbeta kliniskt.

- Har du tidigare drivit en verksamhet inom just primärvård ser vi även detta som starkt meriterande.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med ett tydligt och transparent ledarskap. Vi ser att du är trygg i din roll som ledare och har förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö. Du har en kommunikativ förmåga och hög social kompetens som hjälper dig att styra verksamheten enligt våra avtal, lagar och föreskrifter samt våra uppsatta koncernmål. För oss är det även viktigt med personliga bemötanden.


Vi erbjuder dig
Alla våra medarbetare spelar en viktig roll i Doktor.se:s resa och framgång. Vi vill därför skapa möjligheter för alla att växa och utvecklas genom att se till att alla får jobba med det man tycker mest om. Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans skapat en välkomnande teamkänsla, kultur och gemenskap. Doktor.se värdesätter att ge alla människor en friskare tillvaro, både genom vår verksamhet och för våra medarbetare. Vi strävar efter att vara en flexibel arbetsgivare, det en självklarhet för oss att värna om allas rätt till ett balanserat arbets- och privatliv, bland annat med hjälp av kollektivavtal, förmånliga villkor och friskvårdsbidrag.Övrig information
Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning

Placering: Örestadskliniken, Eddagatan 4 i Malmö

Vi har gått ifrån personligt brev i rekryteringsprocesser till förmån för urvalsfrågor och vi går igenom urvalet löpande. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Vänligen notera att vi inte tar emot några ansökningar via email med hänsyn till GDPR. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Doktor.se Örestadskliniken
På Doktor.se Örestadskliniken arbetar vi för att förbättra patienternas hälsa och livskvalité! Vi lägger stor vikt vid trygghet, tillgänglighet och service. Doktor.se Örestadskliniken är en väletablerad vårdcentral i Bellevue i Malmö som arbetar på uppdrag av Region Skåne. Hos oss samarbetar flera yrkesgrupper för att hitta lösningen på patientens besvär i både kropp och själ. Doktor.se Örestadskliniken har ca 50 medarbetare och 10 000 listade patienter. Hos oss är nyckelorden tillgänglighet, kompetens och trevligt bemötande!

Om Doktor.se
På Doktor.se vill vi göra saker annorlunda. Vi vill utmana och förändra en hel bransch. Allt började med en idé om att det måste gå att skapa en vårdlösning som är bättre anpassad till vår tid och våra behov. Att det måste gå att få moderna digitala verktyg och traditionell fysisk vård att samverka med utgångspunkt i patientens behov. Och att göra det så att det inte bara blir tillgängligt för våra patienter utan också bidrar till att utveckla det sätt som vård erbjuds på idag. För oss alla. Det här är faktiskt vad vi gör idag. Men vi är långt ifrån klara och är ute på en spännande förändringsresa. Där kan du få vara med och bidra. Så, vill du vara med på vår resa?

Följ oss gärna på Linkedin (https://www.linkedin.com/company/doktor.se/)samt Instagram (https://www.instagram.com/livetpadoktor.se/). Du kan också följa oss på Instagram genom att scanna QR-koden. På livet på Doktor.se får du ta del av våra fantastiska medarbetare och vår företagskultur.

Ansök nu

Verksamhetschef till Doktor.se Örestadskliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 4
Doktor.se:s vision är vara det självklara valet vid första vårdkontakt. Vår ambition är att bli en av landets största digifysiska vårdgivare med målet att alltid ge rätt vård på rätt plats i rätt tid.

Nu söker vi en verksamhetschef till Doktor.se Örestadskliniken. Som verksamhetschef är du en del av ett nätverk med våra andra verksamhetschefer inom Doktor.se fysisk vård. Du rapporterar till vår Regionchef, och har även tillgång till och stort stöd av våra huvudkontorsfunktioner såsom Ekonomi, HR, Marknad och IT samt andra samordningsfunktioner.

Ansvar och arbetsuppgifter
I uppdraget som verksamhetschef kommer du att få möjlighet att arbeta med mycket utveckling och struktur på en av våra största vårdcentraler. Uppdraget innebär dels att du leder din verksamhet, men även att du är en ambassadör för Doktor.se och därmed arbetar för att upprätthålla goda relationer med patienter, uppdragsgivare och myndigheter. Vi ser att du är en person som drivs av utmaningar och problemlösning, du är duktig på förändringsledning och har förmågan att få personal och verksamhet med dig.

Att arbeta på en vårdcentral med digifysiska arbetssätt innebär nya arbetsmetoder där flera av dem är under utveckling och uppbyggnad. Du och ditt ledarskap är därför en viktig förutsättning för verksamhetens utveckling och framgång och något vi kommer lägga stort vikt i vid urvalet.

Ditt uppdrag är att:

- Ha resultat- och budgetansvar för din enhet med uppföljning och rapportering, både internt och till regionen.

- Leda och utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare. Du har i och med detta också ansvar för hela medarbetarresan på vårdcentralen och säkrar medarbetarnas utveckling och välbefinnande.

- Ansvara för att det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten följs och därmed att god kvalitet levereras.

- Säkerställa att Doktor.se:s vision och verksamhetsmodell för vård implementeras och efterlevs på vårdcentralen.
Kvalifikationer och personliga egenskaper

- God ledarskapserfarenhet inom primärvården eller likvärdig erfarenhet inom hälso- och sjukvård.

- Du är entreprenöriell, resultatorienterad, strukturerad och motiveras av att jobba mot uppsatta mål samt att skapa bra processer för struktur och stabilitet.

- God förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper inom engelska.

- Du är läkare, gärna allmänspecialist och kan kombinera din ledarroll med att arbeta kliniskt.

- Har du tidigare drivit en verksamhet inom just primärvård ser vi även detta som starkt meriterande.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med ett tydligt och transparent ledarskap. Vi ser att du är trygg i din roll som ledare och har förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö. Du har en kommunikativ förmåga och hög social kompetens som hjälper dig att styra verksamheten enligt våra avtal, lagar och föreskrifter samt våra uppsatta koncernmål. För oss är det även viktigt med personliga bemötanden.


Vi erbjuder dig
Alla våra medarbetare spelar en viktig roll i Doktor.se:s resa och framgång. Vi vill därför skapa möjligheter för alla att växa och utvecklas genom att se till att alla får jobba med det man tycker mest om. Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans skapat en välkomnande teamkänsla, kultur och gemenskap. Doktor.se värdesätter att ge alla människor en friskare tillvaro, både genom vår verksamhet och för våra medarbetare. Vi strävar efter att vara en flexibel arbetsgivare, det en självklarhet för oss att värna om allas rätt till ett balanserat arbets- och privatliv, bland annat med hjälp av kollektivavtal, förmånliga villkor och friskvårdsbidrag.Övrig information
Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning Placering: Örestadskliniken, Eddagatan 4 i Malmö

Vi har gått ifrån personligt brev i rekryteringsprocesser till förmån för urvalsfrågor och vi går igenom urvalet löpande. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Vänligen notera att vi inte tar emot några ansökningar via email med hänsyn till GDPR. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Doktor.se Örestadskliniken
På Doktor.se Örestadskliniken arbetar vi för att förbättra patienternas hälsa och livskvalité! Vi lägger stor vikt vid trygghet, tillgänglighet och service. Doktor.se Örestadskliniken är en väletablerad vårdcentral i Bellevue i Malmö som arbetar på uppdrag av Region Skåne. Hos oss samarbetar flera yrkesgrupper för att hitta lösningen på patientens besvär i både kropp och själ. Doktor.se Örestadskliniken har ca 50 medarbetare och 10 000 listade patienter. Hos oss är nyckelorden tillgänglighet, kompetens och trevligt bemötande!

Om Doktor.se
På Doktor.se vill vi göra saker annorlunda. Vi vill utmana och förändra en hel bransch. Allt började med en idé om att det måste gå att skapa en vårdlösning som är bättre anpassad till vår tid och våra behov. Att det måste gå att få moderna digitala verktyg och traditionell fysisk vård att samverka med utgångspunkt i patientens behov. Och att göra det så att det inte bara blir tillgängligt för våra patienter utan också bidrar till att utveckla det sätt som vård erbjuds på idag. För oss alla. Det här är faktiskt vad vi gör idag. Men vi är långt ifrån klara och är ute på en spännande förändringsresa. Där kan du få vara med och bidra. Så, vill du vara med på vår resa?

Följ oss gärna på Linkedin (https://www.linkedin.com/company/doktor.se/)samt Instagram (https://www.instagram.com/livetpadoktor.se/). Du kan också följa oss på Instagram genom att scanna QR-koden. På livet på Doktor.se får du ta del av våra fantastiska medarbetare och vår företagskultur.

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Gullviksborg i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 12
Gör skillnad. Varje dag.

På Vårdcentralen Gullviksborg är vi cirka 40 engagerade och positiva medarbetare inom yrkeskategorierna läkare, sjuksköterskor, distriktssköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, psykolog, kurator, arbetsterapeut, dietist, medicinska sekreterare och receptionist. Vi har ett gott arbetsklimat med högt i tak. Hos oss är det viktigt med en hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö där samarbetet fungerar och våra medarbetare mår bra och trivs. Vi använder kommunikationen som ett naturligt arbetsredskap för att säkerställa att vi jobbar mot samma mål.

Vårdcentralen har flera specialistmottagningar för exempelvis hjärtsvikt, hypertoni, astma/kol, diabetes samt barnavårdscentral (BVC), som finns i Familjehuset Nydala. Vi har dessutom en rehabiliteringskoordinator och har jobbat med regelbundna rehabiliteringsteam, ett arbete som planeras att utvecklas under våren 2024. Vi är även utbildningsplats för studenter inom olika yrkeskategorier.

Vårdcentralen Gullviksborg ligger i stadsområde söder i Malmö med goda kollektiva bussförbindelser och nära yttre- och inre ringled om man är bilburen. Vårdcentralen har cirka 9 000 listade patienter och BVC har cirka 1 400 barn listade. Vi arbetar i fräscha och trivsamma lokaler, där både vi och våra patienter trivs.


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som verksamhetschef har du yttersta ansvaret för budget, verksamhet, medarbetare och patienter. Du utvecklar verksamheten utifrån de förutsättningar som ges inom Hälsoval Skåne. Utifrån dessa möjligheter har du som chef frihet och ansvar att arbeta för att vidareutveckla en, för patienterna, tillgänglig och kvalitativ vård med gott bemötande. I ditt uppdrag ingår att arbeta för att medarbetarna erbjuds ett hållbart och stimulerande arbetsklimat.

Rollen är en kombination av strategiskt och operativt ledarskap. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar och organiserar samt följer upp beslut och resultat. Samverkan och nära dialog med kommunen och andra samarbetspartners är en viktig del av uppdraget. I din roll har du primärvårdschefen som närmaste chef och ingår i ledningsgruppen för Primärvården sydvästra Skåne. Du blir också en del av ett kluster av verksamhetschefer i närområdet.

Utifrån ditt intresse kan vi erbjuda dig goda möjligheter när det gäller utveckling inom chef- och ledarskap. Övergripande strategiskt arbete kan komma att ingå i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav, likaså goda datakunskaper samt giltigt B-körkort.

Tidigare ledarerfarenhet inom hälso- och sjukvård är ett krav. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda team som består av olika professioner samt tidigare erfarenhet av arbete inom primärvård.

Vi tror att du har förmågan att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och att du organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Det är av stor vikt att du kan tydliggöra och kommunicera visioner, mål och strategier och med hjälp av medarbetare implementera samt skapa delaktighet kring dessa i verksamheten. Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är engagerad, kommunikativ, stabil och prestigelös. Du har också förmågan att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö där människor utvecklas och mår bra. Du är lyhörd och lyssnar in dina medarbetare samt skapar delaktighet genom dialog. Vidare har du god människokännedom samt förmåga att hantera konflikter på ett effektivt sätt.

Du tar utgångspunkt i ett ledarskap som bygger på kommunikation och involvering av medarbetarna. Du delegerar, ger ansvar och ser dina medarbetares förmågor samt ger återkoppling i det dagliga arbetet. På detta sätt skapar du en positiv utveckling, tillit och tillväxt i verksamheten. Det är värdefullt om du har erfarenhet av arbete i ett multikulturellt och socioekonomiskt utsatt område.

Intervjuer planeras att hållas den 19 januari 2024.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef Skåne till Audika

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 23
Vi söker vår nya verksamhetschef till Skåne!

Tycker du om att göra skillnad för människor? Vill du arbeta med engagerade och kompetenta kollegor? Vill du arbeta i en av världens största koncerner inom livsförändrande hörselvård? Då har du kommit rätt.

Om rollen

Som verksamhetschef ansvarar du för den dagliga verksamheten på fyra klinker i Skåne - Helsingborg, Landskrona, Lund och Malmö. Du har verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar och kommer att leda ett 20-tal engagerade audionomer och koordinatorer.

Vi är ett tydligt värderingsdrivet bolag som lever våra värderingar i allt vi gör, varje dag. För oss är det viktigt att du drivs av att ha en ledarroll, där du har ett närvarande, coachande, och inkluderande ledarskap för att vi ska kunna attrahera, behålla och utveckla vår viktigaste tillgång, våra medarbetare. Du kommer att möta engagerade och motiverade medarbetare som dagligen arbetar med att vägleda och hjälpa våra kunder till förbättrad livskvalitet. Vi arbetar efter en strukturerad metodik för att dagligen bidra till en exceptionell kundupplevelse och arbetar ständigt med att utveckla oss och våra processer - allt för att skapa mervärde för våra kunder och deras närstående.

Som verksamhetschef rapporterar du till försäljningschefen och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med fem andra verksamhetschefer. I rollen ingår resor till huvudkontoret i Stockholm ett par gånger i månaden.

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet att leda en operativ verksamhet där man dagligen möter kunder och deras närstående. Du har minst 2 års ledarerfarenhet från liknande roller och har god förståelse för relevanta KPIer och kan koppla verksamhetsbeslut till resultat och vilka arbetsuppgifter som krävs för att nå de uppsatta målen. Erfarenhet från audiologi är meriterande. Du pratar flytande svenska och engelska samt är en skicklig kommunikatör.

Som person har du en naturlig förmåga att inspirera och skapa engagemang hos andra. Du har goda chefs- och ledaregenskaper och vet hur man attraherar, utvecklar och behåller talanger för att skapa och utveckla högpresterande team. I samarbetet med andra är du lyhörd, ödmjuk och lösningsorienterad samtidigt som du är noggrann och ansvarstagande. I denna roll drivs man av en stor vilja och intresse av att hjälpa andra oavsett om det är kollegor, medarbetare eller kunder.

Om Audika

Börja älska dina öron och ta hand om din hörsel: med över 70 års erfarenhet bedriver Audika 35 hörselkliniker med ca 110 legitimerade audionomer och totalt ca 210 medarbetare i Sverige. Vi är auktoriserade av regionerna i Stockholm, Skåne, Uppsala och Östergötland och driver fyra helt privata kliniker i Göteborg, Västerås, Kalmar, Karlskrona, Gävle och Örebro. Varje år hjälper vi över 20.000 personer till en bättre hörsel och därmed en ökad livskvalitet. Audika är en del av Demant Group, en världsledande koncern inom hörselhälsa och teknologi som bygger på över 100 års erfarenhet inom audiologi, psykoakustisk forskning och innovation inom hörselvård.

Vår gemensamma värdegrund som är basen för allt vi gör, består av fyra delar: vi skapar förtroende, vi är lagspelare, vi skapar innovativa lösningar, vi tillämpar en kan-göra-attityd. Vår vision är att hjälpa fler att höra bättre.

Har du hört? Hos våra 210 medarbetare så talas det hela 53 språk!

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Audika med Jefferson Wells, ett företag inom Manpower Group. Välkommen att ansöka via länken. Urval kan komma att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast.

Sista ansökningsdag 29 oktober 2023

Vill du ha mer information kan du kontakta rekryteringskonsult Rutger Carlheim-Gyllenskiöld, Rutger.Carlheim-Gyllenskiold@jeffersonwells.se eller Angela Ekelöf, angela.ekelof@jeffersonwells.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetschef till nyöppnad vårdcentral

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Är du en distriktssköterska som längtar efter att få komma till en nytänkande och lösningsorienterad verksamhet där du får vara med och påverka från början?

Jägersrohälsan i Malmö är en del av MACC People, som nu startar en helt ny vårdcentral med bland annat kväll- och helgmottagning. Vi söker nu dig som är distriktssköterska med chefserfarenheter.

Om tjänsten

Som verksamhetschef på Jägersrohälsan kommer du att vara en viktig del av alla spännande projekt och få möjlighet att vara med och forma vår verksamhet från grunden. Du kommer att arbeta i en omväxlande miljö där du får möjlighet att hjälpa människor och göra skillnad i deras vardag.

Du ansvarar för att:

Bistå affärschef med din specialkompetens och erfarenhet av arbete på vårdcentral

Planera och aktivt delta i uppstarten, utvecklingen och förbättring av vårdcentralen

Ge patienterna professionell vård och rådgivning

Ansvara för att leda och fördela arbetet för övriga medarbetare på vårdcentralen, såsom läkare, sjuksköterskor, annan vårdpersonal och sekreterare

Din kompetens:

Du har tidigare erfarenhet av arbete på vårdcentral

Du har tidigare chefserfarenhet

Meriterande med erfarenhet av att öppna vårdcentral

Vi erbjuder:

En spännande och utvecklande tjänst i en organisation i tillväxt som alltid sätter patienten och våra medarbetare främst

En bra arbetsmiljö och kollegor som brinner för sin yrkesroll

Givetvis har vi kollektivavtal och friskvårdsbidrag

Vi gör ett löpande urval och har för avsikt att tillsätta tjänsten inom kort. Startdatum kan diskuteras. Frågor besvaras av vår affärschef Jessica Nilsson (mailto:jessica@maccab.se), Leg Sjuksköterska, BSc och specialist i akutsjukvård, tel. 0768-88 90 98.

Är du den vi söker och vi den du söker? Vi ser fram emot att höra från dig så fort som möjligt! Ansök genom att klicka på länken, vi tar inte emot ansökningar via e-post.Om oss

Vår organisation fortsätter växa snabbt och vi har utöver vår nya vårdcentral flera spännande projekt och uppdrag.

Vi utvecklar just nu ett unikt koncept för vårdcentral med mobil sjukvård, där vår rullande klinik, MACC-bilen, står i centrum.

Vi är ensamma upphandlade covid-vaccinatörer i Region Skåne.

Vi förbereder oss för en ny säsong med några av världens största kryssningsbolag som vi hjälper med mobila tjänster i hela Europa.

Vår vårdcentral kommer vara navet i denna satsning på innovativ mobil sjukvård. Vi finns i rymliga lokaler på Derbyvägen vid Jägersro där det bedrivits läkarmottagning i 30 år.

Ansök nu

Verksamhetschef till Primärvården Vårdcentralen Oxie, Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 12
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för primärvården och dess roll inom framtidens sjukvård? Då kan det vara dig vi söker!

Vi välkomnar nu en engagerad verksamhetschef som kan fortsätta driva utvecklingen av Vårdcentralen Oxie tillsammans med vår enhetschef.

Vårdcentralen är belägen i Oxie, sydost om Malmö, en trevlig stadsdel med lantsortskänsla tillhörande Malmö Stad och med goda pendlingsmöjligheter med både tåg och buss. Vi är en välbemannad och stabil enhet med ett positivt och glatt gäng bestående av distriktsläkare, ST-läkare, AT-läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeuter, dietist, kurator och psykolog. I vårt utbud finns även specialistmottagningar för exempelvis hjärtsvikt, astma, KOL, diabetes och livsstilsfrågor. Vi arbetar aktivt med kvalitet och utveckling för att kunna tillgodose våra patienters behov av god och professionell vård. Hos oss finns bred kompetens och ett stort hjärta.

Hos oss tar alla ansvar, vi ställer upp för varandra och hjälps åt i ett varmt klimat. Arbetsplatsen präglas av ett stort engagemang för våra patienter. Vi eftersträvar att möta våra patienters behov och att ge vård på rätt vårdnivå genom prestigelöst samarbete över professionsgränserna.

För att fortsätta vara en stabil och dynamisk vårdcentral har vi frågedoktor tillgänglig varje dag i veckan, som våra medarbetare kan få stöd och hjälp av. Vi har också ett nära samarbete med den kommunala hemsjukvården. På vårdcentralen har vi ett brett vårdutbud där även barnhälsovårdsmottagning ingår. Under hösten 2023 startar vi vår digitala mottagning för mottagning online och många andra spännande projekt som vi söker en driven ledare till.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som verksamhetschef kommer du att ha ledningsansvar för vårdcentralens verksamhet, personal och ekonomi och därigenom ett strategiskt ansvar för att resultatmålen uppnås. Du förväntas leda och utveckla verksamheten utifrån de villkor som ges inom Hälsoval Skåne och med utgångspunkt i Region Skånes värdegrund. Rollen innebär att inom dessa ramar ha ansvar och frihet för att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna. Chefsrollen är en kombination av strategiskt, taktiskt och operativt ledarskap där du har en nyckelfunktion att skapa förutsättningar för utveckling av såväl medicinsk kvalitet som vårdprocesser. Samverkan och nära dialog med kommunen och andra samarbetspartners är en del av uppdraget. Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter i din roll som ledare och chef.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård, alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser positivt på om du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet, gärna inom hälso- och sjukvård. Likaså om du har erfarenhet av att leda olika typer av professioner samt erfarenhet av arbete inom primärvård eller en medicinsk utbildning. Vidare är det meriterande om du har gått ledarskapsutbildning.

För att lyckas med uppdraget krävs förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och att organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Det är av stor vikt att du kan tydliggöra och kommunicera förvaltningens visioner, mål och strategier och att med hjälp av medarbetarna implementera samt skapa delaktighet kring dessa i verksamheten. Du har ett intresse för digital utveckling, är flexibel och har förmåga att leda i förändring. Därutöver bidrar du till och möjliggör förutsättningar för en god arbetsplats där människor utvecklas och mår bra. Vi söker en närvarande ledare och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer planeras från och med den 5 oktober.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef, LSS till Attendo

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 25
Arbetsbeskrivning
Välkommen till en värderingsstyrd organisation.

Du vill arbeta i våra LSS-verksamheter i Malmö och med utveckling av andra skånska verksamheter. I din roll som Verksamhetschef på Attendo arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla verksamheten. Du rapporterar direkt till Regionchef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Attendo har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.

Arbetstider
Dagtid: måndag-fredag, 100%. Öppet för dialog gällande arbetstider och distansarbete.

Ansvarsområden
Som verksamhetschef ansvarar du för verksamhetens medarbetare, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. Du får tillgång till ett färdigt koncept som grundar sig på ett väl inarbetat kvalitetsarbete och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med stöd från regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR-avdelning.


Attendo erbjuder
Utbildningar
Utvecklingsmöjligheter
Personalförmåner
Trygga anställningsvillkor
Digitala arbetsverktyg

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch! Varmt välkommen med din ansökan! 

Intervjuer sker löpande så ansök gärna redan idag. Senast: 2023-09-24. För mer information eller förutsättningslöst samtal, kontakta gärna: Rekryteringskonsult Pernilla Håkansson, 0701-606446 alt. pernilla.hakansson@randstad.se. Randstad ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd av Attendo. 

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning så som socionom eller annan relevant eftergymnasial utbildning som ger likvärdig kompetens. Du har minst tre års erfarenhet av LSS för att kunna förestå verksamheterna. Tjänsten kräver att du har minst fem års erfarenhet av ledande befattning inom social omsorg, meriterande inom privat omsorg.

Attendo söker dig som sätter kunden i centrum och vill skapa värde för dem och deras anhöriga. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Det läggs stor vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt. Du erhåller goda kunskaper i Officepaketet och hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Du ska även tycka att det är roligt med service och relationsbyggande. Körkort är ett krav.

Om företaget
Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. På Attendo arbetar vi tillsammans för vår vision att stärka individen. Detta gör vi genom våra värderingar kompetens, omtanke och engagemang som fungerar som ledord i vårt dagliga arbete. Med din värdefulla kunskap och kompetens är du en nyckelperson i företaget och du ses som en viktig lagspelare för att utveckla verksamheten i nära samarbete med din chef.

Ansök nu

Engagerad AC till Mobiliai Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 3
Om Apotek Hjärtat Apotek Hjärtat vill ge varje kund en bättre hälsa och ett större välbefinnande genom ett personligt bemötande, ett brett sortiment och utökade tjänster. För att komma dit krävs det att vi är nyfikna nog att se vad våra kunder behöver. Och att vi arbetar tillsammans för att testa nya vägar och genomföra kreativa idéer. Du kommer att trivas hos oss om du vill vara med och välja väg. Både när det gäller Apotek Hjärtats framtid- och din egen. För på Sveriges största privata apotekskedja är inflytande på riktigt.

Apotek Hjärtat är Sveriges största privata apoteksaktör med nästan 400 apotek runt om i landet. Omsättningen är cirka 13 miljarder kronor och vi är en del av ICA gruppen.


Därför ska du jobba hos mig, Regionchef Åse Walltin berättar: Välkommen till Region 19 - Malmö/Lund! Här hittar du en engagerad AC grupp som jobbar tätt tillsammans för att nå våra mål samtidigt som vi har roligt. Vi har högt i tak och gör allt vi kan för att stötta och hjälpa varandra att utvecklas framåt.

Till Mobilia behöver jag en apotekschef som är flexibel, engagerad, positiv och närvarande. Du drivs av att tillsammans med dina medarbetare nå apotekets mål och resultat samtidigt som ni har en bra arbetsmiljö och kvaliteten på plats. Detta apotek är också "hub" för Click & Express med hemleverans i Skåne. Därför är det exta viktigt att du är flexibel då vi tar hand om dessa beställningar mellan våra fysiska kundbesök, samtidigt som vi alla hjälps åt med egenvårdskunderna i vår extra stora egenvård.

Apoteket ligger i Mobilias köpcentra mellan Ica och Systembolaget och har öppet vardagar 8-20, lördagar och söndagar 10-18.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som Apotekschef. Tjänsten är på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde till tjänsten är 2 oktober enligt överenskommelse.

 

Såhär jobbar en Apotekschef på Hjärtat! Du har det övergripande ansvaret för resultat-, drift-, personal- och farmacevtiska frågor på ditt apotek. Din främsta arbetsuppgift är att uppnå ditt apoteks ekonomiska mål tillsammans med ditt team.  För att nå dit coachar och motiverar du personalen i deras dagliga arbete och utveckling.

Två saker kommer att vägleda dig, vilket Hjärtatapotek du än jobbar på: Hjärtats Arbetssätt, vår arbetsmetod av enhetlighet, samt våra värderingar - Enkelhet, Engagemang och Entreprenörskap.

  Det här är du! Vi söker dig som är legitimerad receptarie, apotekare eller utbildad apotekstekniker. Du är antingen i början av din karriär och vill utveckla dina ledaregenskaper eller så är du en erfaren ledare och vill dela med dig av dina kunskaper till dina nya framtida Hjärtatmedarbetare.

Du är en drivkraftig ledare med ett affärsmässigt tänkande. Du är effektiv, initiativrik, mål- och resultatorienterad och ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Som apotekschef har du förmågan att motivera, stödja och utveckla din personal.

  Varför bli en del av Hjärtat? På Hjärtat erbjuder vi dig ett jobb i ett innovativt företag som växer! Vi är en platt organisation där vi erbjuder dig individanpassad kompetensutveckling och där du har ett nära samarbete med dina kollegor och chef.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att jobba på Hjärtat? Lyssna gärna på vår? podd !

Vi på Hjärtat strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund! Rekryteringen sker löpande och därav kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. All extern hjälp med rekrytering undanbedes.

 

Välkommen till ett apotek med stort Hjärta!

Ansök nu

Interim Verksamhetschef till Aktiv Ortopedteknik i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 16
Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB driver idag ortopedtekniska center på 20 orter i Sverige och utgör tillsammans en del av Ottobock, en av världens ledande leverantörer inom ortopedteknik. Vi tar emot patienter via remiss såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg. Utifrån våra unika samarbeten med medicinsk personal, patienter, anhöriga, brukarorganisationer och leverantörer är vår ambition att kunna erbjuda marknadens bästa möjliga helhetslösning för våra patienter och kunder. Vi vill skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
Aktiv Ortopedteknik i Malmö är en del av Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB. Vi är 40 medarbetare med unika kompetenser. Aktiv Ortopedteknik har avtal med Region Skåne för att bedriva Ortopedteknisk verksamhet. Vi arbetar idag med alla förekommande typer av ortopedtekniska hjälpmedel och arbetet bedrivs i nära samarbete med sjukvården genom bl.a. teamsamverkan. Vi står idag inför en spännande utvecklingsfas då vi har höga ambitioner att profilera oss inom ortopedtekniken och att fortsätta förädla vår verksamhet.
Din framtida utmaning
Uppdraget som Interim Verksamhetschef innebär enkelt uttryckt att du leder din verksamhet mot gemensamt uppsatta mål, allt i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Du kommer att ha resultat- och personalansvar för din enhet med uppföljning och rapportering både internt och till regionen. Du kommer att vara huvudansvarig för det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten samt arbeta för att upprätthålla goda relationer med kollegor, patienter, närstående och uppdragsgivare. Du är en ambassadör och säkerställer därmed att Aktiv Ortopedtekniks vision och verksamhetsmodell efterlevs.
Du kommer ingå i den lokala ledningsgrupp som tillsammans jobbar för att bygga upp en stark och stabil avdelning, med medarbetare och patienter/kunder i fokus. I rollen ingår personalansvar för fyra direktrapporterade avdelningschefer.
Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kunskap och hög yrkesstolthet. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där vi hela tiden strävar efter att förbättra vår service mot patient/kund, vår arbetsmiljö, flöden och rutiner.
Tjänsten är en interim tjänst på ett år med placering i Malmö, tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Du rapporterar till Regionchefen i Region Syd.
Efter avslutat uppdrag finns eventuell möjlighet för fortsatt anställning i annan roll inom företaget.
Din bakgrund/profil
Vi söker dig med tidigare chefserfarenhet som har ett tydligt, affärsdrivet och transparent ledarskap. Du är trygg i din roll som ledare och har en förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö. Du är nytänkande och har ett genuint intresse inom vårdsektorn. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och hanterar Office-programmen väl.
Som person har du en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete samtidigt som du är ansvarstagande. Du har en inkluderande attityd, ett lyhört sätt och en kommunikativ förmåga där känner dig trygg i dialogen såväl internt som externt. Vidare har du en god förmåga att leda, motivera, samarbeta och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och kan skapa engagemang och delaktighet i en grupp. Du är också nyfiken och utmanar gärna de sätt vi arbetar på idag.
Hur du ansöker
Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Ki Berglund, Regionchef Syd ki.berglund@aktivortopedteknik.se
Skicka din ansökan tillsammans med ditt CV senast 2023-06-30 till ovanstående mejladress. Urval sker löpande varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Besök gärna vår hemsida för mer information: www.aktivortopedteknik.se

Ansök nu

Verksamhetschef till Sveriges nya digifysiska vårdcentral

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 24
Hälsa Hemma är en ny innovativ vårdcentral som kombinerar hembesök med digitala möten. Våra ledord: Digifysisk vård på riktigt! Vi finns idag i Göteborg och Stockholm, och snart öppnar vi i Malmö! Nu söker vi dig som vill bli vår nya verksamhetschef och medverka i att skapa Malmös bästa vårdcentral.
Hos oss får du:
en central roll på företaget.
en möjlighet att vara med och utveckla den digifysiska vården.
en möjlighet att växa med oss.
en möjlighet till ett flexibelt jobb med möjligheter att arbeta hemifrån.
engagerade och utvecklingsorienterade kollegor.

Vi söker dig:
med erfarenhet av liknande roller.
som är legitimerad sjuksköterska eller liknande, och som vill dela din tid mellan kliniskt arbete och chefsrollen.
med relevant högskole-/universitetsutbildning.
med god svenska i tal och skrift.
med god datorvana.
körkort för personbil.

Du får gärna:
vara insatt i förfrågningsunderlaget för vårdcentraler inom Hälsoval Skåne.
ha erfarenhet av mindre snabbväxande företag.
ha ett stort engagemang och en positiv inställning.
ha tidigare erfarenhet av utveckling och implementering av nya rutiner och arbetssätt.
tidigare har startat upp vårdverksamhet.

Ansvarsområden:
Ansvara för att arbetsleda personalen i verksamheten.
Säkerställa den dagliga samordningen av personalen samt administrativa uppgifter såsom schemaläggning, tidbok och lönerapportering.
Planera, driva och följa upp driften av vårdcentralen.
Säkerställa att regionens förfrågningsunderlag och avtal efterlevs.
Planera och leda arbetsplatsträffar (APT) i verksamheten.
Säkerställa att personalen är uppdaterad om de senaste medicinska rönen, riktlinjer från regionen samt relevant information om Hälsa Hemma.
Ansvara för att den vård som ges efterlever medicinska riktlinjer med hög patientsäkerhet och följer lagstiftning.

Så fungerar Hälsa Hemma
När våra patienter väljer oss, tilldelas de ett vårdteam utifrån var de bor.
Vår kliniska personal arbetar i vår egenutvecklade digitala plattform som tagits fram av oss som arbetar inom vården.
Klinisk personal håller kontakt med sina patienter genom text och/eller video, och kan samtidigt diskutera patientärenden på ett säkert sätt med sina kollegor.
Systemet hjälper dem att organisera sin kliniska arbetsdag på ett lustfyllt sätt, och pratar även med andra system automatiskt, vilket minskar risken för dubbeldokumentation.
Klinisk vårdpersonal avgör vilka ärenden som ska tas helt digitalt eller om det behöver göras ett hembesök.
Hembesök har visat sig vara en uppskattad vårdform där klinisk personal får en fördjupad kontakt med sina patienter när de träffar dem i deras vardagsmiljö.

Syftet med Hälsa Hemma är att erbjuda sjukvård som håller högre vårdkvalitet än nätläkarna, och erbjuda en vård som är snabbare och enklare för patienterna än den traditionella vårdcentralen – helt enkelt så som primärvård bör bedrivas.
Ansök idag!
Om du vill hjälpa till att bygga upp en god digifysisk vård från grunden – tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att berätta mer om oss själva och hur vi arbetar, men framförallt att lära känna dig.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Södervärn samt kvälls- och helgmottagnin

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 4
Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Södervärn och Kvälls- och helgmottagningen (KHM)ligger på samma område som Skånes universitetssjukhus (Sus) i Malmö i nya fräscha lokaler sidan om akutmottagningen. Härifrån är det nära till både till tåg- och bussförbindelser. Till vårdcentralen tillhör Barnavårdscentralen (BVC) på Familjens Hus som ligger intill Folkets Park. Vi har specialistmottagningar för bland annat diabetes, astma/KOL, rökavvänjning, inkontinens samt minnesmottagning och ett psykosocialt team.

Kvälls-och helgmottagningens verksamhet är förlagd till samma lokaler som VC Södervärn. Uppdraget är att tillgodose medborgarnas behov av akut oplanerad primärvård på kvällar och helger. På mottagningen arbetar läkare från de olika vårdcentralerna i Malmö, tillsammans med sjuksköterskor, distriktssköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och receptionister. Vi värnar om god kommunikation, ett prestigelöst samarbete och en god arbetsmiljö. Den ena dagen är inte den andra lik utan de patienter som söker till oss tar vi hand om.

ARBETSUPPGIFTER
Primärvården står inför spännande utmaningar och förändringar, där dess utökade roll inom svensk sjukvård är i fokus. Som verksamhetschef blir du direktrapporterande till chefen för primärvården i sydvästra Skåne. Du sitter i ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer i primärvårdsområdet, och bidrar där till ett helhetsperspektiv.

I din roll som verksamhetschef kommer du att ha ledningsansvar för vårdcentralens verksamhet, personal och ekonomi och där igenom ett strategiskt ansvar för att resultatmålen uppnås. Du förväntas leda och utveckla verksamheten utifrån de villkor som ges inom Hälsoval Skåne och med utgångspunkt i Region Skånes värdegrund. Rollen innebär att inom dessa ramar ha ansvar och frihet för att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna. Chefsrollen är en kombination av strategiskt, taktiskt och operativt ledarskap där du har en nyckelfunktion att skapa förutsättningar för utveckling av såväl medicinsk kvalitet som vårdprocesser, både inom den egna verksamheten och i samverkan med andra vårdaktörer. För oss är det viktigt att du bejakar den moderna primärvårdens uppgift att möta befolkningens behov och uppfylla dessa med första linjens sjukvård.

I det fall du inte är läkare och specialist i allmänmedicin, utser du en medicinsk rådgivare som ingår i din lokala ledningsgrupp på vårdcentralen. Du har till din hjälp ett chefsstöd och tillgång till HR-partner, ekonom, verksamhetsutvecklare och kommunikatör i primärvårdens stab.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs att du har högskole- eller universitetsutbildning inom sjukvårdsyrke alternativt annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Vi välkomnar särskilt sökande med bakgrund som läkare. Du ska även ha goda kunskaper i svenska, både tal och skrift. Vi söker dig som är en stabil ledare med ledar- och chefserfarenhet inom hälso- och sjukvården. Det är viktigt att du har erfarenhet och förståelse för kliniskt arbete och de olika professionerna inom primärvård. Det är önskvärt att du har arbetat med budget- och ekonomifrågor tidigare. Vi ser gärna att du har primärvårdserfarenhet och att du tillämpar tillitsbaserat ledarskap och arbetar med och för medarbetarkraften hos dina blivande medarbetare. Som ledare är du trygg, synlig och tydlig och du lägger stor vikt vid god och ärlig kommunikation. Du driver vårt utvecklingsarbete genom att både förvalta det som redan fungerar och utvecklar det som kan bli bättre.

Låter det som att du skulle passa som vår nya verksamhetschef? Välkommen med din ansökan!

Intervjuerna ligger planerade att hållas den 5 maj.
I denna rekrytering använder oss utav löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef sökes!

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 14
S.t Lukas i Malmö söker ny verksamhetschef.
S:t Lukas är en idéburen organisation med mottagningar över hela landet. S:t Lukas i Malmö har även filialer i Helsingborg, Ystad och Ängelholm med tillsammans drygt 30 anställda.
Tjänsten är på 60% och går att kombinera med tjänst som psykoterapeut/handledare och på såvis bli upp till 100%.
Vi tror att du är legitimerad psykoterapeut med intresse för ledningsfrågor.
I tjänsten som verksamhetschef har du ansvar för det kliniska arbetet, personal, ekonomi och den dagliga driften. Till din hjälp finns ett kansli med administrativ personal och ekonomiansvarig. Det finns viss möjlighet att påverka tjänstens innehåll och utformning.
Du rapporterar till styrelsen och får en väl inarbetad personalgrupp att leda.
Vi tror att du har erfarenhet av kliniskt psykoterapiarbete och nu skulle vilja kombinera det med andra arbetsuppgifter. Som person är du positiv, lugn och tydlig mot din omgivning.
Tidigare ledningserfarenhet är önskvärt.
Tjänsten skall tillsättas innan sommaren.
Vi vill ha din ansökan senast den 15 april. Inkomna ansökningar utvärderas löpande. Ansökan liksom frågor om tjänsten skickas till styrelsens ordförande kaj.johansson@sanktlukas.se.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO urologi i Malmö och Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 3
Gör skillnad. Varje dag.

Urologi är en specialitet med ett samlat ansvar för medfödda och förvärvade sjukdomar och skador inom njurar, urinvägar och de manliga genitalorganen. Specifikt för urologi är, förutom buk- och rekonstruktiv kirurgi, också terapeutisk och diagnostisk endoskopisk kirurgi samt handhavande av högteknologisk utrustning som laser, extrakorporal stötvågsteknik, ultraljud samt robotkirurgi. Vanliga sjukdomsgrupper är tumörer, missbildningar, konkrement i urinvägarna, infektioner, trauman, prostatasjukdomar, funktionsrubbningar inom nedre urinvägar, sjukdomar i testis och epididymis samt problemställningar vid manlig infertilitet och sexuell problematik.

Verksamhetsområde (VO) urologi vid Skånes universitetssjukhus (Sus), är indelat i fem team: prostatacancer, urotelial cancer/peniscancer, njursjukdomar, sten samt bäckenbottenteamet. Verksamhetsområdet har cirka 250 medarbetare. Vid VO urologi bedrivs en omfattande forsknings- och undervisningsaktivitet inom urologins samtliga profilområden. Till verksamheten finns knutna forskningslaboratorier med inriktning på tumörsjukdomar, urodynamik, urininkontinens, sten och infektionssjukdomar inom urinvägarna. Inom forskningsverksamheten finns två professurer och en forskningsadministratör som är anställda vid enheten för urologisk forskning i Malmö, som är en del av Institutionen för translationell medicin vid Lunds universitet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlande verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med flexibilitet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt engagerar och stödjer chefer och medarbetare för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som med omdöme kan navigera i komplexa sammanhang och översätta strategiska målsättningar till operativ ledning och förmedla övergripande mål. Du har förmåga att skapa och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom verksamheten som mellan verksamheter och med aktörer i omvärlden.

Vidare har du förmåga och mod att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt och med initiativkraft med att utveckla och förbättra verksamheten. Dialog och delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är närvarande och trygg i ditt ledarskap, verkar för en god arbetsmiljö samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet av liknande verksamhet. Har du utbildning och erfarenhet inom urologi eller erfarenhet av annan hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande.

Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena är av vikt, varför erfarenhet av egen forskning, forskarutbildning, doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning eller utbildning ur ett ledningsperspektiv. Vi värdesätter erfarenhet av verksamhetsutveckling och att leda i förändring. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Lisa Abelin, Vårdförbundet, 040-33 63 72
Karolina Boman Granfelt, Läkarförbundet, 040-33 78 39
Ingalill Löfquist, Vision, 040-33 80 45
Magdalena Sitnik, Akademikerförbundet SSR, 040-33 36 58
Carina Siller, SACO, 040-33 18 91
Birte Nilsson, Kommunal, 040-33 79 27
Yvonne Rundgren, Ledarna, 0705-38 55 23

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 8
Vi söker en verksamhetschef med erfarenhet av gastriska ballonger med placering i Malmö
Som verksamhetschef har du övergripande ansvar över verksamheten, du arbetar utifrån fastställda mål och har ansvar för den dagliga verksamheten, kvalitetssäkring, marknadsföring, kommunikation med myndigheter och andra instanser, arbetsmiljö mm. Du arbetar nära dina kollegor och tillsammans med kollegor och övriga chefer driver du verksamheten framåt.
I dina arbetsuppgifter har du många kontaktytor och du vet hur du ska främja ett bra samarbete. Att samverka inom området med aktuella aktörer är en viktig del av ditt arbete. Du följer utvecklingen inom verksamhetsområdet. Du är strukturerad och har en öppen och tydlig kommunikation till kollegor och ledning. Du har god datorvana, samt grundläggande kunskaper i svenska, danska, engelska och arabiska.
Tillträde: Snarast
Lön: Månadslön
Anställningen är en heltidsanställning, tillsvidare
Placeringsort: Malmö
Om företaget
Gastroklinik Sverige AB etablerades 2017. Vi har kliniker på tre orter, Stockholm, Kungsbacka och Malmö, med huvudkontor i Malmö.
Gastroklinik Sverige AB arbetar med gastriska ballonger som i kombination med kost-, tränings- och livsstilsrådgivning är ett framgångsrikt hjälpmedel vid viktnedgång. Gastroklinik är ledande i Norden för behandling av övervikt och fetma.
Välkommen med din ansökan till:
Ingrid Bildén Aspelin
Enhetschef Gastroklinik Sverige AB
ingrid.bilden@gastroklinik.se

Ansök nu

Verksamhetschef till Bellevue VC

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 30
Vi söker dig som har: en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna som exempelvis som läkare, sjuksköterska eller inom paramedicin. Har du tidigare erfarenhet av primärvård och dess vårdavtal är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag.
Som ledare är du lyhörd, tydlig och kan fatta beslut. Du har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare som ett led att utveckla verksamheten tillsammans. Stor vikt kommer läggas på vid personlig lämplighet. Är du en erfaren chef och ledare, redo för ett inspirerande arbete där Du tillsammans med medarbetare leder Ny startat Bellevue vårdcentral in i framtiden? Tveka då inte, välkommen att söka tjänsten redan idag! Vi söker dig som Vill du göra skillnaden, vill du vara med och lägga grunden samt vara med och utveckla vårdcentralen. Bellevue VC är en privat vårdcentral som startats i oktober 2022. Vårdcentralen ligger på Bellevue i Malmö.
Vi har en vision om Bellevue vårdcentral att bli i en av Skånes bästa vårdcentraler
Verksamheten erbjuder husläkarmottagning, hemsjukvård, sjuksköterskeledda specialistmottagningar. Genom vår digitala plattform ”Alltid Öppet” erbjuder vi vård via videomöten och chatt.

Ansök nu

Områdeschef till VO specialiserad kirurgi i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 19
Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett stort intresse för att genom samarbete och nya arbetssätt utveckla framtidens sjukvård? Är du en trygg och modig ledare som skapar engagemang och förståelse kring de uppdrag som ska genomföras? Gillar du att samarbeta och se andra växa? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Verksamhetsområde (VO) specialiserad kirurgi består av handkirurgi, plastikkirurgi, käkkirurgi Skåne och öron, - näs, - och halssjukvård inom Skånes universitetssjukhus. Vi är ca 500 medarbetare som tillsammans bedriver högspecialiserad vård och har regionala uppdrag för flera diagnoser i Lund, Malmö, Helsingborg och Kristianstad. Vi har en stark forskning och utveckling som bedrivs inom de olika verksamheterna i samarbete med Lund och Malmös universitet.

ARBETSUPPGIFTER
När Ingrid, efter många år som områdeschef hos oss, går i pension välkomnar vi nu dig som vill fortsätta att driva vår verksamhet framåt! Du får ett övergripande ansvar för Område handkirurgi och plastikkirurgi vilket innefattar operationsverksamhet samt sluten- och öppenvård i Malmö.

I rollen som områdeschef har du ett strategiskt och långsiktigt fokus med ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, personal, arbetsmiljö och utveckling. Du blir närmsta chef för sex enhetschefer och tillsammans driver ni verksamheten framåt. Att fortlöpande entusiasmera och inspirera medarbetarna till att utvecklas och bli de bästa möjliga cheferna är en naturlig del i ditt ledarskap. Du är direkt underställd verksamhetschefen och har ett nära samarbete med den andra områdeschefen, staben och sektionscheferna som är chefer för läkarna inom området. Samarbete med andra verksamheter, de fackliga organisationerna samt utveckling av gemensamma processer och samarbeten är en central del i rollen som områdeschef. I Region Skåne utgår vi ifrån det tillitsbaserade ledarskapet.

Du blir en viktig del av verksamhetsområdets ledningsgrupp. I ledningsgruppen strävar vi efter att ligga steget före och med driv och helhetssyn ge förutsättningar för verksamheten. Genom en god kommunikation skapar vi en verksamhet med delaktighet hos medarbetarna samt gemensamma visioner och mål. Du och dina kollegor arbetar tillsammans utifrån ett utvecklingsorienterat och nytänkande synsätt i syfte att uppnå goda resultat och en stimulerande arbetsplats med ett gott arbetsklimat för medarbetarna.

Det ingår resor i tjänsten men placeringsort är Malmö.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en högskoleutbildning med inriktning hälso- och sjukvård eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare har du flerårig chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Goda språkkunskaper i svenska krävs. Har du dessutom tidigare erfarenhet av att leda chefer ser vi det som meriterande. Vi arbetar ständigt med utveckling av våra patientflöden där vi behöver hitta nya former för vår sjukvård och därför ser vi gärna att du har varit med och bedrivit framgångsrikt utvecklingsarbete. Kunskaper inom specialiserad kirurgi ses som önskvärt.

Du har lust och mod att leda och vågar ta ställning i viktiga frågor och agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Du är mål- och resultatinriktad och trivs med att ligga i framkant och att tillsammans med medarbetare, chefer och andra verksamheter driva och leda utvecklingen framåt för att kunna ge den bästa möjliga vården till våra patienter och en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Du besitter god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och har god kännedom om egna styrkor och utvecklingsområden.

I den här rollen är det avgörande att du har en god samarbetsförmåga. Din kommunikativa förmåga, din lyhördhet för andra och din förmåga att se till helheten gör att du har lätt för att skapa goda relationer och bygga samarbeten. Du har ett coachande förhållningssätt och en förmåga att få andra att växa, då en av dina största uppgifter är att leda och motivera dina enhetschefer så att de kan växa och utvecklas i sitt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Vi planerar att hålla intervjuer 15:e, 22:e och 29:e november.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO thorax och kärl i Malmö och Lund

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 5
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde thorax och kärl har verksamheten både i Lund och Malmö.

Område thorax har 350 medarbetare och är Sveriges största hjärt- och lungkirurgiska enhet med omkring 1200 hjärtoperationer och 700 lungoperationer årligen. Området bedriver nationell högspecialiserad vård för hjärt- och lungtransplantationer samt för vuxna med medfödda hjärtfel och har ett regionalt uppdrag för lung-ECMO. I området ingår thoraxkirurgisk avdelning, operationsavdelning och intensivvårdsavdelning. Det finns ett nära och omfattande samarbete med verksamhetsområdet hjärt- och lungmedicin.

Område kärl har 110 medarbetare och är en komplett kärlkirurgisk och kärlmedicinsk verksamhet med egen endovaskulär operationsenhet. Det utförs omkring 800 kärlkirurgiska procedurer årligen och det finns en omfattande mottagningsverksamhet med ett kärllaboratorium för diagnostik kopplat till mottagningen och vårdavdelningen.

Resultaten från både den thoraxkirurgiska och kärlkirurgiska verksamheten tillhör det svenska och internationella toppskiktet. Inom verksamhetsområdet bedrivs en omfattande forskningsverksamhet som finansieras både regionalt med ALF, samt externt med nationella och EU-medel. Det finns sju professorer varav två omvårdnadsprofessorer och årligen publiceras omkring 100 vetenskapliga artiklar.

Det finns en tradition att arbeta tillitsbaserat med ledning och styrning och inom både ledning och medarbetargruppen finns ett starkt fokus på produktionsmålen. Inom omvårdnad är arbetssättet personcentrerat sedan många år.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlande verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena Lunds universitet, Malmö universitet och Kristianstads högskola. Akademiska medarbetare finns som är kombinationsanställda och uppdraget innebär regelbundna kontakter med akademin. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt engagerar och stödjer chefer och medarbetare för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet inom thorax och kärl eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande.

Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten.

Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
Erik Dahlman, Mellersta Skånes läkarförening, 070939 08 12
Cecilia Nyzell, Vårdförbundet, 46-17 18 78
Maria Persson, Vision, 046-17 50 77
Yvonne Rundgren, Ledarna, 0705-38 55 23
Birte Nilsson, Kommunal, 040-33 79 27
Elin Bechtel, SSR Akademiker, 040-33 34 60

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO infektion i Lund och Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 5
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde infektionssjukdomar på Skånes universitetssjukhus ansvarar för komplicerade infektionssjukdomar av både akut och kronisk karaktär inom sluten- och öppenvård. Vi är cirka 330 medarbetare som tillsammans bedriver specialiserad infektionssjukvård i Lund och Malmö. Verksamhetsområdet har totalt 71 vårdplatser, fördelade på två vårdavdelningar i Malmö och en vårdavdelning i Lund. I Malmö har en av avdelningarna en profilering mot avancerad intermediärvård. Mottagningsverksamhet samt sprutbytesverksamhet finns både i Malmö och Lund.

Vi har jourlinjer dygnet runt i Malmö och Lund och bedriver omfattande konsultverksamhet på sjukhuset samt på de övriga sjukhusen i förvaltningen. Verksamhetsområdet har således breda kontaktytor med övriga verksamheter inom sjukhuset och ett nära samarbete med Smittskydd Skåne, Vårdhygien och Klinisk mikrobiologi. Vi har även en aktiv roll inom infektionsutbildningen och har stark forskningsverksamhet tillsammans med Lunds universitet samt många andra aktörer.

Verksamhetsområdet kännetecknas av ett stort engagemang, kreativitet och vilja att utveckla vården för patienter med infektionssjukdomar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlande verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med flexibilitet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt engagerar och stödjer chefer och medarbetare för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare är du tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet av hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet. Har du erfarenhet inom infektionssjukdomar är det meriterande.

Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten, fackligt arbete och/eller facklig samverkan. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!


Fackliga företrädare
Eva Norström, Läkarförbundet, 040-33 83 29
Anna-Clara Axelsson, Vårdförbundet, 040-33 70 92
Mariela Ferré-Hofman, Vision, 040-33 31 60
Yvonne Rundgren, Ledarna, 0705-38 55 23
Birte Nilsson, Kommunal, 040-33 79 27
Elin Bechtel, SSR, 040-33 34 60
Catarina Hirschfeld, Saco, 040-33 70 86

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef Äldreboende

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 7
Hyllie Park söker verksamhetschef
Hyllie Park Äldreboende AB söker ny verksamhetschef till vårt fina äldreboende på Hyllie i Malmö.
Du blir Hyllie Parks representant gentemot kommun och myndigheter och är kontaktperson för verksamheten. Du kommer ingå i en liten ledningsgrupp, och därmed delta i företagets utveckling och kvalitetssäkrande.
Som verksamhetschef är du underställd vd för Hyllie Park men du kommer också ha ett tätt samarbete med företagsledning och styrelse. Denna samarbetsförmåga är av extra viktig betydelse, då du ingår i en koncernstruktur, där Hyllie Parkkyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan (EFK), och är huvudman för äldreboendet, restaurangen, förskolan och grundskolan på området.
Som verksamhetschef är du chef och arbetsledare för samtliga medarbetare på vårt äldreboende. Av den anledningen kräver vi dokumenterad chefserfarenhet av personal, men också vana att arbeta med ekonomi, ekonomistyrning och därtill ekonomiansvar.
Du bör också ha ingående kunskaper i de lagar, föreskrifter, riktlinjer och regelverk som styr verksamheten - både från kommun och övriga relevanta myndigheter (IVO).
Som verksamhetschef ansvarar du för att verksamheten efterlever ovanstående grundkrav och uppdaterar arbetssätt, metoder och lokala rutiner i samband med att kraven ändras och utvecklas.
Egenskaper: Du skall ha lätt för att samarbeta - både med Hyllie Parks ledning och din personal- och ha goda ledaregenskaper. Du bör också vara nyfiken, kreativ, engagerad och medverka till att driva utvecklingen framåt i verksamheten.
Vidare ska du ha förmågan att kunna tillgodogöra och omsätta kunskaper om företagets riktlinjer, rutiner och policys.
Kvalifikationer: Du som söker ska ha dokumenterad relevant högskoleutbildning såsom sjuksköterska, socionom eller motsvarande högskoleutbildning och erfarenhet i enlighet med tillståndsprövning hos IVO.
Meriter: Erfarenhet av äldreomsorg är meriterande
Arbetstid/Varaktighet: 100% tillsvidare, provanställning 6 månader tillämpas
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse
Lön: Individuell lön enligt överenskommelse
Lite om Hyllie Park
Hyllie Park Äldreboende AB ägs av Hyllie Park Kyrkan och vilar på en kristen grundsyn. Verksamheten bedrivs sedan 1992 på egen fastighet, i västra Malmö. Fastigheten består av 20 000 kvm parkområde med ett flertal byggnader. Förutom äldreboende, så bedrivs också förskola, grundskola 1-6, Folkhögskola, storkök samt kyrka på området.
Bolaget omsätter ca 60 Mkr och sysselsätter ca 100 personer, varav äldreboendet cirka hälften.
En ny detaljplan för hela Hyllie Park är under utarbetning, varför flera nybyggnationer och utökning av befintliga verksamheter planeras.
Hela området ligger i en mycket expansiv del av Malmö med stor etablering av nya bostäder.
Kyrkan som äger Hyllie Park Äldreboende AB, har som vision att samspela med närområdet, såväl som med Malmö stad och omgivande kommuner i fråga om att erbjuda tjänster och inbjuda till samarbeten. Kyrkans medlemmar är även engagerade på volontär bas med väntjänster, sång och kultur mm.
Alla anställningar inom företaget omfattas av kollektivavtal. Intervjuer sker fortlöpande och tjänster kan tillsättas innan ansökningstidens slut (31 augusti 2022).
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Har du frågor angående anställning på Hyllie Park, kontakta gärna: vd, Peter Andersen. tel: 072-202 29 20 eller mail: andersen@hylliepark.se
Ansökan (CV och personligt brev) skickas till andersen@hylliepark.se.
Varmt välkommen med din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Verksamhetschef till Psykiatripartners nya mottagning i Hässleholm

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 23
Vill du vara med från start och bygga upp en helt ny psykiatrisk verksamhet för vuxna i Nordöstra Skåne?

Just nu händer det massor hos oss på Psykiatripartners! Under vintern 2022/2023 öppnar vi upp en helt ny öppenvårdpsykiatrisk mottagning i centrala Hässleholm på uppdrag av Region Skåne. Det blir den första av sitt slag i Skåne och vi söker nu efter de mest drivna och kompetenta medarbetarna till den här mottagningen. Även om mottagningen är ny är vi på Psykiatripartners erfarna av liknande uppdrag. Psykiatripartners driver och utvecklar även den öppenvårdsbaserade Barn- och Ungdomspsykiatriska specialistvården och mellanvården i centrala och östra Östergötland samt i Växjö på uppdrag av Region Östergötland och Region Kronoberg. För vuxna erbjuder vi öppenvårdspsykiatri på uppdrag av Region Östergötland. I Skåne bedriver vi neuropsykiatrisk utredning och behandling av både barn och vuxna i Malmö. Psykiatripartners en del av PBM och sedan hösten 2021 en del av Kry.

Vår metodik bygger på evidensbaserad hälso- och sjukvård och vi arbetar aktivt med att utveckla verksamheten för att jobba så effektivt och säkert som möjligt. Vi har mottagningar bland annat i Malmö, Linköping, Norrköping, Jönköping, Växjö och Ljungby. Vi var först i Sverige med att ha en gemensam mottagning för BUP och VUP i Östergötland och vet att det ger unika möjligheter att arbeta med hela familjen samt att göra bra övergångar när ungdomarna blir 18 år.

Vi bedriver redan idag verksamhet inom primärvården i Skåne och har god kontakt samt ett upparbetat samarbete med flera vårdcentraler i närområdet. Vi har även verksamhet inom vårt affärsområde Hållbart affärsliv i Malmö, där vi stöttar företag och försäkringsbolag med lösningar på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Om uppdraget
Tjänsten som verksamhetschef på vår nya mottagning är en bred och utvecklande roll där du från start får vara med och sätta din prägel på vårt team och den vård vi bedriver! Patientens upplevelse står i fokus hos oss och du brinner för att skapa en smidig och kvalitativ patientresa. Utöver det samverkar du på organisationsnivå med vårdgrannar, remittenter, andra intressenter och inte minst beställare. Du kommer att leda ett dedikerat team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter med flera. Vi ser det som viktigt med ett nära ledarskap och rollen innefattar därför även kliniskt arbete. Du ingår och bidrar aktivt i ledningsgruppen för affärsområde Hälso- och sjukvård där du också har chefskollegor för stöd och samarbete. Du rapporterar till vår Områdeschef för psykiatri. Vi månar om ett flexibelt arbetsliv och därav kan tjänsten till viss del utföras på distans.

Om dig
Vi söker dig som har en vårdutbildning i grunden och vill jobba med ledarskap såväl som kliniskt arbete. Om du är läkare, sjuksköterska eller psykolog i grunden spelar mindre roll, då det är dina ledaregenskaper som är viktiga för oss. Du har jobbat ett par år inom psykiatri eller primärvård, är redan idag chef eller känner att du är redo för att ta nästa steg i din utveckling mot en ledande roll. Du är driven, affärsorienterad och målinriktad samtidigt som du är teamorienterad. Du är relationsbyggande och förstår värdet av att skapa goda och långsiktiga relationer med myndigheter, beställare och kollegor i branschen. Det är meriterande om du har någon typ av ledarerfarenhet eller har gått ledarutbildning, men det allra viktigaste är förstås att du är intresserad av människor och att du genom ditt ledarskap vill skapa förutsättningar för dem runt om kring dig att må bra och utvecklas. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och berikande arbete tillsammans med högspecialiserade kollegor med stort hjärta.

Låter det spännande?
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Områdeschef Psykiatri Thomas Wigforss på mobil: 073-6500452 eller mail: thomas.wigforss@pbm.se alternativt Affärsområdeschef Christin Källström på mobil: 0708-819863 eller mail: christin.kallstrom@psykiatripartners.se

Vi behandlar ansökningarna löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 augusti. För att uppnå en så objektiv och rättvis urvalsprocess som möjligt tillämpar vi arbetspsykologiska tester. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Läs mer om Psykiatripartners och tjänsten på www.psykiatripartners.se

Ansök nu

Verksamhetschef till Bellevue VC

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 2
Vi söker dig som har: en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna som exempelvis som läkare, sjuksköterska eller inom paramedicin. Har du tidigare erfarenhet av primärvård och dess vårdavtal är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag.
Som ledare är du lyhörd, tydlig och kan fatta beslut. Du har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare som ett led att utveckla verksamheten tillsammans. Stor vikt kommer läggas på vid personlig lämplighet.Är du en erfaren chef och ledare, redo för ett inspirerande arbete där Du tillsammans med medarbetare leder Ny startat Bellevue vårdcentral in i framtiden? Tveka då inte, välkommen att söka tjänsten redan idag! Vi söker dig som Vill du göra skillnaden, vill du vara med och lägga grunden samt vara med och utveckla vårdcentralen. Bellevue VC är en privat vårdcentral som startas i oktober 2022 och kommer att arbeta på uppdrag av Region Skåne. Vårdcentralen ligger på Bellevue i Malmö.
Vi har en vision om Bellevue vårdcentral att bli i en av Skånes bästa vårdcentraler
Verksamheten erbjuder husläkarmottagning, hemsjukvård, sjuksköterskeledda specialistmottagningar. Genom vår digitala plattform ”Alltid Öppet” erbjuder vi vård via videomöten och chatt.

Ansök nu

Verksamhetschef till Örestadskliniken, Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 24
Doktor.se:s vision är vara det självklara valet vid första vårdkontakt. Vår ambition är att bli en av landets största digifysiska vårdgivare med målet att alltid ge rätt vård på rätt plats i rätt tid.

Nu söker vi en ny verksamhetschef till Örestadsklinkiken i sydvästra Malmö. Som verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen för fysisk vård tillsammans med våra andra verksamhetschefer inom Doktor.se:s koncern och du rapporterar till vår vårddirektör som är ansvarig för all vård Doktor.se bedriver i Sverige. Som direktrapporterande till dig har du biträdande verksamhetschef samt enhetschefer. Du har även tillgång till våra stödfunktioner Ekonomi, HR, Marknad och IT samt andra samordningsfunktioner.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som Verksamhetschef kommer du få möjlighet att arbeta med utvecklingen av en stor verksamhet med flera olika avdelningar, så som vårdcentral, akutmottagning, äldremottagning, rehabavdelning, psykologmottagning barnmorskeavdelning och barnavårdscentral. Uppdraget innebär även att du leder din verksamhet, men också att du är ambassadör för Doktor.se och därmed arbetar för att upprätthålla goda relationer med patienter och närstående, uppdragsgivare och myndigheter.

Ditt uppdrag är att:- Leda och fördela verksamhetens arbete med personalansvar vilket bland annat innebär medarbetarsamtal, lönesamtal samt planerar, rekryterar och avslutar utifrån resultat, kompetens- och personalbehov.
- Ha resultat- och budgetansvar för din enhet med uppföljning och rapportering både internt och till regionen.
- Ansvara för att det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten följs och därmed att god kvalitet levereras.
- Säkerställa att Doktor.se:s vision och verksamhetsmodell för digifysisk vård implementeras och efterlevs på vårdcentralen.


Kvalifikationer och personliga egenskaper

- God chefs- eller ledarskapserfarenhet inom primärvården eller likvärdig erfarenhet inom hälso- och sjukvård.
- Du är resultatorienterad, strukturerad och motiveras av att jobba mot uppsatta mål samt med nyckeltal och statistik.
- God förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska samt grundläggande kunskaper inom engelska.
- Vi ser det som en meriterande om du är Leg. läkare och specialist i allmänmedicin samt om du tidigare drivit större verksamheter.


Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig med ett tydligt och transparent ledarskap. Du är trygg i din roll som ledare och har förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö. Det är viktigt att du har en kommunikativ förmåga och hög social kompetens för att kunna styra verksamheten mot de mål som avtal, föreskrifter och lagar föreskriver samt våra uppsatta koncernmål.

Att arbeta på en vårdcentral med digifysiska arbetssätt innebär nya arbetsmetoder där flera av dem är under utveckling och uppbyggnad. Du och ditt ledarskap är därför en viktig förutsättning för verksamhetens utveckling och framgång.

Vi erbjuder dig

En möjlighet att bli en del av växande vårdkoncern med likasinnade kollegor och många kontaktytor. Du ges möjligheter att lära och utvecklas och bidra till att dina medarbetare också gör det. Varje medarbetare är lika viktig i Doktor.se:s framgång. Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi utrymme för våra medarbetare att få arbeta med det de har passion för. Tillsammans skapar vi en härlig teamkänsla, kultur och gemenskap. Vi värderar balans mellan arbete och privatliv värderar högt och en möjlighet till en friskare tillvaro. Vi erbjuder dig utöver fenomenala kollegor, kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och möjlighet till kollegialt lärande inom koncernen och kompetensutveckling.Övrig information

Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning.

Placering: Örestadskliniken i Malmö

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Varmt välkommen med din ansökan, vänligen notera att vi inte tar emot några ansökningar via email med hänsyn till GDPR.

Om Örestadskliniken

Örestadskliniken är en stor väletablerad klinik i sydvästra Malmö med stor bredd av kompetenser. Hos oss samarbetar flera yrkesgrupper för att hitta lösningen på patientens besvär i både kropp och själ. Vår vårdcentral har akutmottagning, äldremottagning, dietist och flera sjuksköterskeledda mottagningar. Vi har läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin och legitimerade läkare som gör sin specialisttjänstgöring hos oss. Vår rehabavdelning har kiropraktorer, naprapat och fysioterapeuter/sjukgymnaster som arbetar sida vid sida. Vår psykologmottagning erbjuder vi flera olika terapiformer och vi har en Unga Vuxna-mottagning. Vi har även barnmorskeavdelning och barnavårdscentral. Tillsammans är vi ca 70 medarbetare och ca 13.000 listade patienter. Nyckelorden hos Örestadskliniken är tillgänglighet, kompetens och trevligt bemötande!

Om Doktor.se

Doktor.se strävar efter att bli det självklara valet vid första vårdkontakt och arbetar ambitiöst för att göra primärvården tillgänglig för alla. Doktor.se startade 2016 och är en personlig och snabbväxande aktör inom både digital sjukvårdsrådgivning och fysisk vård som kommer fortsätta växa i Sverige och internationellt. Doktor.se är det tredje största bolaget i Europa inom sin nisch och bland de topp två ledande aktörerna i Sverige. Doktor.se:s plattform används runtom i världen och tillsammans arbetar vi för att utforma morgondagens digifysiska vård.

Ansök nu

Verksamhetschef till Bellevue VC

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 9
Vi söker dig som har: en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, gärna som exempelvis som läkare, sjuksköterska eller inom paramedicin. Har du tidigare erfarenhet av primärvård och dess vårdavtal är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag.
Som ledare är du lyhörd, tydlig och kan fatta beslut. Du har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare som ett led att utveckla verksamheten tillsammans. Stor vikt kommer läggas på vid personlig lämplighet.Är du en erfaren chef och ledare, redo för ett inspirerande arbete där Du tillsammans med medarbetare leder Ny startat Bellevue vårdcentral in i framtiden? Tveka då inte, välkommen att söka tjänsten redan idag! Vi söker dig som Vill du göra skillnaden, vill du vara med och lägga grunden samt vara med och utveckla vårdcentralen. Bellevue VC är en privat vårdcentral som startas i oktober 2022 och kommer att arbeta på uppdrag av Region Skåne. Vårdcentralen ligger på Bellevue i Malmö.
Vi har en vision om Bellevue vårdcentral att bli i en av Skånes bästa vårdcentraler
Verksamheten erbjuder husläkarmottagning, hemsjukvård, sjuksköterskeledda specialistmottagningar. Genom vår digitala plattform ”Alltid Öppet” erbjuder vi vård via videomöten och chatt.

Ansök nu

Verksamhetschef till Örestadskliniken, Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 10
Doktor.se:s vision är vara det självklara valet vid första vårdkontakt. Vår ambition är att bli en av landets största digifysiska vårdgivare med målet att alltid ge rätt vård på rätt plats i rätt tid.

Nu söker vi en ny verksamhetschef till Örestadsklinkiken i sydvästra Malmö. Som verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen för fysisk vård tillsammans med våra andra verksamhetschefer inom Doktor.se:s koncern och du rapporterar till vår vårddirektör som är ansvarig för all vård Doktor.se bedriver i Sverige. Som direktrapporterande till dig har du bitr. verksamhetschef samt enhetschefer. Du har även tillgång till våra stödfunktioner ekonomi, HR, Marknad och IT samt andra samordningsfunktioner.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som Verksamhetschef kommer du få möjlighet att arbeta med utvecklingen av en stor verksamhet med flera olika avdelningar, så som vårdcentral, akutmottagning, äldremottagning, rehabavdelning, psykologmottagning barnmorskeavdelning och barnavårdscentral. Uppdraget innebär även att du leder din verksamhet, men också att du är ambassadör för Doktor.se och därmed arbetar för att upprätthålla goda relationer med patienter och närstående, uppdragsgivare och myndigheter.

Ditt uppdrag är att:- Leda och fördela verksamhetens arbete med personalansvar vilket bland annat innebär medarbetarsamtal, lönesamtal samt planerar, rekryterar och avslutar utifrån resultat, kompetens- och personalbehov.
- Ha resultat- och budgetansvar för din enhet med uppföljning och rapportering både internt och till regionen.
- Ansvara för att det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten följs och därmed att god kvalitet levereras.
- Säkerställa att Doktor.se:s vision och verksamhetsmodell för digifysisk vård implementeras och efterlevs på vårdcentralen.


Kvalifikationer och personliga egenskaper

- God chefs- eller ledarskapserfarenhet inom primärvården eller likvärdig erfarenhet inom hälso- och sjukvård.
- Du är resultatorienterad, strukturerad och motiveras av att jobba mot uppsatta mål samt med nyckeltal och statistik.
- God förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska samt grundläggande kunskaper inom engelska.
- Vi ser det som en meriterande om du är Leg. läkare och specialist i allmänmedicin samt om du tidigare drivit större verksamheter.


Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig med ett tydligt och transparent ledarskap. Du är trygg i din roll som ledare och har förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö. Det är viktigt att du har en kommunikativ förmåga och hög social kompetens för att kunna styra verksamheten mot de mål som avtal, föreskrifter och lagar föreskriver samt våra uppsatta koncernmål.

Att arbeta på en vårdcentral med digifysiska arbetssätt innebär nya arbetsmetoder där flera av dem är under utveckling och uppbyggnad. Du och ditt ledarskap är därför en viktig förutsättning för verksamhetens utveckling och framgång.

Vi erbjuder dig

En möjlighet att bli en del av växande vårdkoncern med likasinnade kollegor och många kontaktytor. Du ges möjligheter att lära och utvecklas och bidra till att dina medarbetare också gör det. Varje medarbetare är lika viktig i Doktor.se:s framgång. Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi utrymme för våra medarbetare att få arbeta med det de har passion för. Tillsammans skapar vi en härlig teamkänsla, kultur och gemenskap. Vi värderar balans mellan arbete och privatliv värderar högt och en möjlighet till en friskare tillvaro. Vi erbjuder dig utöver fenomenala kollegor, kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och möjlighet till kollegialt lärande inom koncernen och kompetensutveckling.Övrig information

Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning.

Placering: Örestadskliniken i Malmö

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Varmt välkommen med din ansökan, vänligen notera att vi inte tar emot några ansökningar via email med hänsyn till GDPR.

Om Örestadskliniken

Örestadskliniken är en stor väletablerad klinik i sydvästra Malmö med stor bredd av kompetenser. Hos oss samarbetar flera yrkesgrupper för att hitta lösningen på patientens besvär i både kropp och själ. Vår vårdcentral har akutmottagning, äldremottagning, dietist och flera sjuksköterskeledda mottagningar. Vi har läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin och legitimerade läkare som gör sin specialisttjänstgöring hos oss. Vår rehabavdelning har kiropraktorer, naprapat och fysioterapeuter/sjukgymnaster som arbetar sida vid sida. Vår psykologmottagning erbjuder vi flera olika terapiformer och vi har en Unga Vuxna-mottagning. Vi har även barnmorskeavdelning och barnavårdscentral. Tillsammans är vi ca 70 medarbetare och ca 13.000 listade patienter. Nyckelorden hos Örestadskliniken är tillgänglighet, kompetens och trevligt bemötande!

Om Doktor.se

Doktor.se strävar efter att bli det självklara valet vid första vårdkontakt och arbetar ambitiöst för att göra primärvården tillgänglig för alla. Doktor.se startade 2016 och är en personlig och snabbväxande aktör inom både digital sjukvårdsrådgivning och fysisk vård som kommer fortsätta växa i Sverige och internationellt. Doktor.se är det tredje största bolaget i Europa inom sin nisch och bland de topp två ledande aktörerna i Sverige. Doktor.se:s plattform används runtom i världen och tillsammans arbetar vi för att utforma morgondagens digifysiska vård.

Ansök nu

Verksamhetschef, VO endokrinologi, njurmedicin och reumatologi, Lund/Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 20
Gör skillnad. Varje dag.

Skånes universitetssjukvård (Sus) är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående.

Verksamhetsområde (VO) endokrinologi, njurmedicin och reumatologi (ENR) är ett nybildat verksamhetsområde som har cirka 600 anställda och är en del av Skånes universitetssjukhus, vilket innebär ett nära samarbete med Lunds och Malmös universitet.

Inom verksamhetsområdets tre specialiteter, endokrinologi, njurmedicin och reumatologi, bedrivs såväl bred bassjukvård som högspecialiserad vård med ansvar för patienter från hela södra sjukvårdsregionen. Många patienter inom verksamhetsområdet har kroniska sjukdomar. VO endokrinologi, njurmedicin och reumatologi har en omfattande öppenvård samt slutenvård på båda orterna och det bedrivs en omfattande forskning inom verksamhetsområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlade verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet av vård av kroniskt sjuka patienter eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande. Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som starkt meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

Fackliga företrädare
Terttu Lempinen, SACO, 046 17 21 63
Ingalill Löfquist, Vision, 040 33 80 45
Yvonne Rundgren, Ledarna, 040-33 86 12
Birté Nilsson, Kommunal, 040 -33 33 48
Ronny Öhman, Sveriges Läkarförbund, 046-17 20 85
Agneta Lindberg, Vårdförbundet, 070-588 61 80

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Verksamhetschef till VO hud reproduktionsmedicin ögon i Lund och Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 20
Gör skillnad. Varje dag.

Skånes universitetssjukvård (Sus) är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående.

Verksamhetsområde hud reproduktionsmedicin ögon har cirka 470 anställda och är en del av Skånes universitetssjukhus. Detta innebär ett nära samarbete med universiteten i Lund och Malmö samt att verksamhet bedrivs på båda orterna. Undervisning och forskning är en viktig och integrerad del i alla verksamheterna.

Vårdenhet hudsjukvård vårdar patienter med hud- och könssjukdomar. En speciell enhet finns för vård av patienter med yrkesdermatologiska problemställningar. Verksamheten är uppdelad i en specialiserad och en ackrediterad enhet där den senare verkar inom ramen för vårdvalet. Inom den specialiserade enheten finns dagsjukvård samt ett flertal specialmottagningar.

Reproduktionsmedicinskt centrum, RMC, har expertis inom ämnesområdet reproduktion (fortplantning). Vid RMC genomförs infertilitetsutredningar, assisterad befruktning (IVF-behandling, inseminationsbehandling och sperma- och äggdonation). Mottagningar inom områden som gynekologi, andrologi och gynekologisk endokrinologi finns också i verksamheten.

Vårdenhet ögonsjukvård vårdar patienter med ögonsjukdomar. Verksamheten är uppdelad i en specialiserad och en ackrediterad enhet där den senare verkar inom ramen för vårdval inom öppen ögonsjukvård och kataraktkirurgi. Inom den specialiserade enheten finns dagsjukvård samt ett flertal specialmottagningar. Kirurgi bedrivs i verksamheten såväl i Malmö som i Lund.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlande verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt engagerar och stödjer chefer och medarbetare för fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en förändringsbenägen verksamhet.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten.

Du har förmåga att delegera och fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv samt arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat. Du är trygg i ditt ledarskap samt ser vikten av att leva efter våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård och tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet. Har du erfarenhet inom reproduktionsmedicin, ögon- eller hudsjukvård
eller annan liknande hälso- och sjukvård i sjukhusverksamhet är det meriterande. Chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar är ett krav och har du även erfarenhet av att leda chefer och ledningsgrupp och har genomgått ledarskapsutbildning ser vi det som starkt meriterande. Du är van vid att skapa goda samarbeten och vi ser gärna att du har erfarenhet av nationella och internationella samarbeten. Doktorsexamen eller docentur är meriterande, liksom erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika orter som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

Fackliga företrädare
Patrik Milton, SACO, 046-17 63 80
Annika Keijsner, Vision, 040-33 10 51
Yvonne Rundgren, Ledarna, 040-33 86 12
Lene Rosén, Kommunal, 046 17 36 12
Riffat Cheema, Sveriges Läkarförbund, 040-33 31 20.
Sofia Strandberg, Vårdförbundet, 046-17 11 53

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning.

Ansök nu

Verksamhetschef till Capios heldigitala vårdtjänst, Capio Go

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 26
Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Go är Capios nationella heldigitala tjänst. Här möter vi patienter via chatt eller video. Den heldigitala mottagningen kompletterar vårdcentralerna och bidrar till ökad tillgänglighet och service för våra patienter. Vi jobbar utifrån det digifysiska arbetssättet, dvs digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Vi hjälper våra patienter att komma i kontakt med en Capio-vårdcentral om behov finns. Hos oss arbetar många professioner nära tillsammans med patienten. Vi har öppet mellan 07-22 alla årets dagar. .Beskrivning
Vi söker dig som är en engagerad och driven ledare och som vill vara med i den fortsatta utvecklingen och se till att Capio Go ligger i framkant vad gäller vårt digitala vårderbjudande.

Vi har en vision om patienten i fokus genom hög tillgänglighet och ett gott bemötande. Hos oss arbetar ett 50-tal engagerade medarbetare som är ett kompetensstarkt team med läkare, sjuksköterskor, psykologer, fysioterapeuter, barnmorskor och en dietist. Vårdgivarna som arbetar i tjänsten arbetar på distans. För administrativ personal finns ett kontor i centrala Malmö. Vi ser det dock inte som ett krav att du måste arbeta från kontoret i Malmö utan det finns möjlighet även för dig arbeta på distans. Dock måste du ha möjlighet att ta dig till kontoret någon/några gånger per månad. Tjänsten kommer även innefatta en del andra resor.

I din roll som verksamhetschef kommer du att rapportera till Drifts och utvecklingschef och ingå i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med ledningsgruppen leda enheten i enlighet med Capiomodellen och säkerställa god medicinsk kvalitet och patientsäkerhet. Du ansvarar för planering, uppföljning och analys av verksamheten samt resursutnyttjande så att produktion, ekonomi-, kvalitets- och miljömål uppnås. Du fortsätter utveckla verksamheten genom arbete med gemensamt uppsatta mål och riktlinjer, vidareutvecklar processer och rutiner och är delaktig i att skapa nya vårderbjudanden.

Till din hjälp har du en biträdande verksamhetschef, medicinskt ansvarig läkare, bemannings/löneassistent, och teamledare för både sjuksköterskor resp. psykologer.

 
Kvalifikationer
- Du har en bakgrund inom sjukvården och gärna med en vårdlegitimation i grunden. Du har  erfarenhet av ledarskap, personalansvar och förändringsarbete, och vi ser gärna att du även  i dina tidigare roller haft resultatansvar och är van att arbeta med verksamhetsuppföljning.
- Har erfarenhet av primärvård och gärna även digital vård.
- Är tydlig, trygg och en förtroendeingivande ledare med god förmåga att strukturera och    prioritera. Du lyfter och utvecklar dina medarbetare.
- Har hög servicekänsla och ett professionellt bemötande. Utöver detta har du god  samarbetsförmåga är kommunikativ och lyhörd.
- Vidare är du flexibel och lösningsorienterad och att du trivs med snabba förändringar är en  förutsättning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vi erbjuder dig!

- En arbetsplats med stort fokus på gott bemötande och som sätter kvalitet och    patientsäkerhet som högsta prioritet.
- En möjlighet att bidra till individ- och verksamhetsutveckling och vara med på resan att  skapa morgondagens digifysiska primärvård.
- En positiv arbetsplats med engagerade och trevliga medarbetare.

 
Övrig information
Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månader provanställning.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

 

Tror du att den här tjänsten passar dig, tveka då inte att skicka in din ansökan redan idag då vi rekryterar löpande. Om du har frågor kring tjänsten, vänligen kontakta cecilia.meurling@capio.se

 
Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef för habiliteringen i Malmö och Trelleborg

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 20
Gör skillnad. Varje dag.

Varmt välkommen till habiliteringen – en kunskapsorganisation som präglas av respektfullt bemötande, engagemang, samarbete och hög kompetens. Här möter vi alla utifrån individuella förutsättningar och vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde, alla människors inneboende kraft, alla människors rätt till integritet och självbestämmande och alla människors rätt att uttrycka sin mening.

Verksamhetsområde habilitering vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som har varaktiga funktionsnedsättningar såsom rörelsenedsättning, autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer/närstående/personal. Verksamheten bygger på ett tvärprofessionellt och personcentrerat arbete, vilket innebär att våra patienter har full delaktighet i planering, utvärdering och uppföljning av insatserna. I verksamheten arbetar olika yrkeskategorier såsom fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, kurator, specialpedagog, dietist, sjuksköterska, läkare, fritidskonsulent och sekreterare.

Habiliteringen i Region Skåne är indelad i fyra geografiska områden med sammanlagt cirka 500 medarbetare. Inom varje område finns enheter som arbetar med barn/ungdomar respektive vuxna.

ARBETSUPPGIFTER
Nu har du möjlighet att få vara med på vår fortsatta resa i rollen som områdeschef för våra mottagningar i Malmö och Trelleborg, område södra!

Som områdeschef har du ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal och du blir närmsta chef för enhetschefer och läkare inom ditt område. Att bidra till att skapa en verksamhet där vi utvecklas tillsammans och där samarbete mellan enheter och professioner kommer naturligt är en självklarhet för dig i ditt ledarskap. Den mest centrala delen i din roll som områdeschef är att genom ett tillitsbaserat och coachande ledarskap bidra till att entusiasmera och inspirera enhetscheferna till att utvecklas och bli de bästa möjliga cheferna.

Som områdeschef ansvarar du vidare för att bedriva ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete. Du arbetar aktivt och drivande för att fortsätta utveckla samverkan med psykiatri, kommun och sjukvård inom verksamhetsområdet och du har det övergripande ansvaret för våra lokaler.

Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med dina områdeschefskollegor. Ni har ett nära samarbete och verkar för ett helhetsperspektiv, utveckling och goda resultat för hela habiliteringen. Du leder även din egen ledningsgrupp bestående av enhetscheferna inom området där ni arbetar tillsammans med att säkerställa en gemensam riktning och att området bedrivs på ett professionellt och resurseffektivt sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan för tjänsten relevant högskoleutbildning. Du står trygg i ditt ledarskap med en gedigen erfarenhet som chef. Har du dessutom erfarenhet av att leda andra chefer ser vi det som meriterande. För att du ska ha en god förståelse och nära förankring i verksamheten är det mycket värdefullt med erfarenhet från habilitering eller erfarenhet av att arbeta med habiliteringens målgrupp. Har du ledarskapsutbildning och vana av att samverka med andra aktörer såsom psykiatri, kommuner och primärvård är det meriterande. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt god IT-vana och intresse för att driva arbetet med digitalisering och digitala tjänster.

I rollen som områdeschef har du förmågan att visa riktning och skapa delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Ditt sätt att kommunicera och ditt sätt att agera skapar goda relationer till såväl samverkansparter, medarbetare, chefer som chefskollegor internt och externt. Du har en fallenhet för att entusiasmera och inspirera andra till att uppnå mål och resultat. Du får andra att växa och bidrar till att skapa gemenskap och samhörighet. Vidare ser vi att du är trygg i dig själv och i din chefsroll och att du står stadigt även i situationer som kan utmana. Vidare har du en strategisk förmåga och helhetssyn och är lyhörd för såväl medarbetarnas som patienternas önskemål då dessa spelar en central roll för verksamheten. Du har en nyfikenhet och arbetar alltid med ett stort engagemang för habiliteringen och dess målgrupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränsöverskridande samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök nu

Områdeschef till VO Ortopedi, slutenvård, SUS

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 11
Gör skillnad. Varje dag.

ARBETSUPPGIFTER
Som områdeschef för slutenvården är du trebent chef vilket innebär att du ansvarar för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi. Du som områdeschef är chef över fem enhetschefer för vårdavdelningar, en enhetschef för ankomstavdelning och en enhetschef för arbetsterapi. Därutöver är du även chef för två kliniska lärare samt för patientsäkerhetsansvarig sjuksköterska som arbetar övergripande inom verksamhetsområdet. Du kommer att få arbeta självständigt med tydliga ansvarsområden och omfattande mandat. Slutenvårdens verksamhet finns både i Malmö och Lund och du förväntas lägga ungefär lika mycket tid på båda orterna. Du kommer att ha ett nära samarbete med områdeschefen för öppenvård och ni leder den kontinuerliga kompetensutvecklingen inom verksamhetsområdet. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen tillsammans med områdeschefen för öppenvård, sektionschefer, stab, akademisk företrädare och verksamhetschef.

Områdeschefens arbetsområde omfattar hela enheten och ansvar omfattar såväl det strategiska som operativa arbetet. Uppdraget som områdeschef innefattar att de beslutade målen ska föras ut i organisationen och översättas i verksamhetsnära idéer. Du rekryterar, leder och utvecklar enhetschefer inom området samt ansvarar för medarbetar- och lönesamtal med enhetschefer.

Här på VO ortopedi är vi mycket intresserade av att utveckla verksamheten för personalens och patienternas bästa. Som områdeschef har du mycket stora möjligheter att bidra i denna ambition.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av att leda andra och bidra till förbättring inom den organisation du leder. Du som söker har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård samt lång ledarerfarenhet. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Därtill är det meriterande med god datorvana och Officepaketet.
Vi ser det som en fördel om du gått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning. Har du dessutom erfarenhet av att leda olika personalkategorier inom hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet av att leda chefer och att sitta i ledningsgrupp ser vi det som meriterande. Likaså är tidigare erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård och att arbeta kliniskt meriterande. Därutöver ser vi gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att driva förbättringsprojekt och/eller forskning.

Som person är du en god lyssnare, har en ödmjukhet inför chefsuppdraget och de olika yrkesprofessionerna du ska leda. Du får energi av utmaningar, kan hantera när arbetstempot varierar och har god förmåga att samarbeta. Du bör kunna leda utan att detaljstyra och agera enligt våra värdeord välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Områdeschef till VO Ortopedi, öppenvård SUS

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 11
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) ortopedi på Skånes universitetssjukvård (SUS) består av drygt 500 medarbetare och är en av Sveriges största verksamheter inom ortopedi. Vi har ett betydande internationellt anseende vilket medlemskapet i organisationen ISOC styrker. ISOC är en sammanslutning av de 20 högst ansedda ortopedenheterna i världen, där VO ortopedi ingår som enda enhet i Skandinavien. Inom SUS bedriver VO Ortopedi bedriver en mycket omfattande verksamhet. Vi tar årligen emot 70 000 besök inom öppenvården, har cirka 4 500 vårdtillfällen i slutenvård samt 8 000 operationer som utförs på fem olika operationsavdelningar. Vi har kompetens inom alla ortopediska subspecialiteter.

VO ortopedi är indelat i slutenvård och öppenvård och finns både i Lund och Malmö. Områdeschef för öppenvård ansvarar för sex enheter, med cirka 145 medarbetare, som består av mottagningar, fysioterapi och sekretariat i Malmö respektive Lund. Fysioterapeuter och medicinska sekreterare arbetar både inom slutenvård och öppenvård. Områdeschef slutenvård ansvarar för fyra vårdavdelningar och en ankomstavdelning med sammanlagt cirka 250 medarbetare och där ingår arbetsterapeuter och kuratorer. Arbetsterapeuter och kuratorer arbetar både inom slutenvård och öppenvård. Områdescheferna har kunskap om hela verksamhetsområdet och har ett nära samarbete samt ersätter varandra vid frånvaro. Verksamhetsområdets läkare arbetar även i Trelleborg, Ängelholm och Ystad och områdeschefer samarbetar med personal på dessa sjukhus.

Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats som leds av våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt. VO ortopedi var med att starta utvecklingsprojektet Core Curriculum som ger tydliga utvecklingsvägar inom sjuksköterskeyrket kopplat till införandet av tjänstestruktur för sjuksköterskor. VO ortopedi blev det första verksamhetsområdet i Sverige att införa den nya tjänstestrukturen i januari 2022.


ARBETSUPPGIFTER
Som områdeschef för öppenvården är du trebent chef vilket innebär att du ansvarar för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi. Du som områdeschef är chef över sex enhetschefer varav två enhetschefer för sekretariat, två enhetschefer för fysioterapi och två enhetschefer för mottagningar. Du kommer att arbeta självständigt med tydliga ansvarsområden och omfattande mandat. Öppenvårdens verksamhet finns både i Malmö och Lund och du förväntas lägga ungefär lika mycket tid på båda orterna. Du kommer att ha ett nära samarbete med områdeschefen för slutenvård och ni leder den kontinuerliga kompetensutvecklingen inom verksamhetsområdet. Patientsäkerhetsarbete är en viktig del i kvalitets- och utvecklingsarbetet. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen tillsammans med områdeschefen för slutenvård, sektionschefer, stab, akademisk företrädare och verksamhetschef.

Områdeschefens arbetsområde omfattar hela enheten och ansvar omfattar det strategiska och operativa arbetet med nedan angivna arbetsuppgifter. Uppdraget som områdeschef innefattar att de beslutade målen ska föras ut i organisationen och översättas i verksamhetsnära idéer. Du rekryterar, leder och utvecklar enhetschefer inom området samt ansvarar för medarbetar- och lönesamtal med enhetschefer.

Här på VO ortopedi är vi mycket intresserade av att utveckla verksamheten för personalens och patienternas bästa. Som områdeschef har du mycket stora möjligheter att bidra i denna ambition.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av att leda andra och bidra till förbättring inom den organisation du leder. Erfarenhet av användning och utveckling av de möjligheter som digitalisering medför i kontakt med våra patienter är meriterande. Du som söker har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård samt lång ledarerfarenhet. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Därtill är det meriterande med god datorvana och Officepaketet.

Vi ser det som en fördel om du gått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning. Har du dessutom erfarenhet av att leda olika personalkategorier inom hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet av att leda chefer och att sitta i ledningsgrupp ser vi det som meriterande. Likaså är tidigare erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård och att arbeta kliniskt meriterande. Därutöver ser vi gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att driva förbättringsprojekt och/eller forskning.

Som person är du en god lyssnare, har en ödmjukhet inför chefsuppdraget och de olika yrkesprofessionerna du ska leda. Du får energi av utmaningar, kan hantera när arbetstempot varierar och har god förmåga att samarbeta. Du bör kunna leda utan att detaljstyra och agera enligt våra värdeord välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag från misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Vi planerar att hålla intervjuer den 30/3.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Klinisk avdelningschef och biträdande VC till Aktiv Ortopedteknik i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 17
Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB driver idag ortopedtekniska center på 17 orter i Sverige och utgör tillsammans en del av Ottobock, en av världens ledande leverantörer inom ortopedteknik. Vi tar emot patienter via remiss såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg. Utifrån våra unika samarbeten med medicinsk personal, patienter, anhöriga, brukarorganisationer och leverantörer är vår ambition att kunna erbjuda marknadens bästa möjliga helhetslösning för våra patienter och kunder. Vi vill skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
Aktiv Ortopedteknik i Malmö är en del av Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB. Vi är ca 40 medarbetare med unika kompetenser. Aktiv Ortopedteknik har idag avtal med Region Skåne för att bedriva Ortopedteknisk verksamhet. Vi arbetar idag med alla förekommande typer av ortopedtekniska hjälpmedel och arbetet bedrivs i nära samarbete med sjukvården genom bl.a. teamsamverkan. Vi står idag inför en spännande utvecklingsfas då vi har höga ambitioner att profilera oss inom ortopedtekniken och att fortsätta förädla vår verksamhet.
Din framtida utmaning
I rollerna har man ett övergripande ansvar för medarbetare och patienter. Du supporterar din personal framåt genom att motivera och engagera. Du ansvarar för att det dagliga arbetet löper problemfritt och säkerställer kommunikationen både i gruppen och även med övriga Aktivgruppen. Tillsammans med dina chefskollegor säkerställer ni att mål, strategier, kommunikation och ständiga förbättringar drivs framåt, samt att din avdelning samarbetar med övriga funktioner både lokalt inom Aktiv Malmö och med funktioner inom Aktiv Sverige. I rollen ingår även en del kliniskt arbete som t.ex. patientmottagning om du har kompetensen för att jobba kliniskt inom ortopedteknik.
Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kunskap och hög yrkesstolthet. På din arbetsplats månar vi om varandra. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där vi hela tiden strävar efter att förbättra vår service mot patient/kund och vår arbetsmiljö.
Om du söker tjänsten som tillförordnad biträdande verksamhetschef kommer att ansvara för ett team bestående av cirka 11 kliniker som arbetar som ortopedskotekniker och administrativ personal. Tjänsten är ett vikariat under 1 år med placering i Malmö, med tillträde enligt överenskommelse. Din roll ingår i Aktiv Malmös ledningsgrupp och du rapporterar till verksamhetschefen för Aktiv Malmö.
Om du söker tjänsten som klinisk avdelningschef kommer du att ansvara för ett team bestående av ca 11 ortopedingenjörer. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Malmö, med tillträde enligt överenskommelse. Din roll ingår i Aktiv Malmös ledningsgrupp och du rapporterar till verksamhetschefen för Aktiv Malmö.
Din bakgrund/profil
Vi söker dig som har en gedigen kompetens inom det ortopedtekniska verksamhetsområdet och eventuellt arbetar/har arbetat kliniskt inom ortopedteknik. Det är meriterande om du tidigare har haft en ledar-/chefsroll. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och hanterar Office-programmen.
Som person har du en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du är flexibel, ansvarstagande och har en god social förmåga. Du har en inkluderande attityd och ett lyhört sätt. Som person har du förmåga att leda, motivera, samarbeta och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och kan skapa engagemang och delaktighet i en grupp. Du är också nyfiken och utmanar gärna de sätt vi arbetar på idag.
Hur du ansöker
Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till jenny.adelros@aktivortopedteknik.se. Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 28 februari 2022. Rekrytering sker kontinuerligt varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Besök gärna våra hemsidor för mer information: aktivortopedteknik.se, ottobock.se

Ansök nu

Verksamhetschef till VO Palliativ vård och ASIH, Sydvästra

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 1
Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi dig som är intresserad av att bli verksamhetschef för område Palliativ vård och Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) i Malmö och Trelleborg.

Palliativ vård och ASIH ingår organisatorisk i Primärvården Skåne. Verksamhetsområdet är indelat i fyra geografiska områden samt ett palliativt utvecklingscentrum. Vårt uppdrag är att dygnet runt bedriva specialiserad palliativ vård och annan avancerad hemsjukvård i samverkan med övriga sjukvårdsaktörer och kommuner. Vår målbild är att vara ett tryggt, tydligt och tillgängligt alternativ för Skånes invånare.

Vi utgår från åtta orter i Skåne och huvuduppdraget är att utifrån ett personcentrerat och teambaserat förhållningssätt möta patientens palliativa behov samt stödja närstående. De avancerade uppdraget utförs huvudsakligen inom vår öppenvård i form av riktade punktinsatser, där annan sjukvårdsaktör är huvudansvarig för patientens behandling. Vården bedrivs i patientens eget hem, kommunalt boende alternativt på palliativ slutenvårdsavdelning.

Vårt fokus är att ha en ökad tillgänglighet, att bereda fler patienter möjlighet att vårdas utanför sjukhus, en ökad samordning med övriga vårdaktörer och att vara en attraktiv arbetsplats för nuvarande och kommande medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Har du chefs- eller ledarerfarenhet och vill ta dig an nya utmaningar då kan detta vara tjänsten för dig!

Som verksamhetschef hos oss arbetar du utifrån ett kombinerat ledarskap där såväl strategiskt, taktiskt som operativt ledarskap ingår. I din roll leder och utvecklar du din verksamhet utifrån fastställt uppdrag samtidigt som du själv kan ta ansvar och har frihet i att självständigt verka för att utveckla verksamheten. Du har ansvar för kvalitet, ekonomi, patientsäkerhet, kompetens samt delegerat arbetsmiljöansvar.

I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd och direktrapporterande till primärvårdschef inom Palliativ vård och ASIH. Du leder din verksamhet via enhetschefer, medicinsk rådgivare och medicinskt ansvariga läkare samt med en hög delaktighet för alla medarbetare. Vidare ingår du i ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer inom Palliativ vård och ASIH och bidrar där till ett helhetsperspektiv.

Till stöd i ditt uppdrag finns övergripande stabsfunktioner såsom HR-specialist, ekonom, kommunikatör, chefläkare.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs högskole- eller universitetsutbildning inom sjukvårdsrelaterat yrke alternativt annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift är också en förutsättning för tjänsten. Har du ledar- och chefserfarenhet inom specialistområdet ser vi det som meriterande. Likaså är erfarenhet av att leda via chefer samt förståelse för kliniskt arbete fördelaktigt.

Vi söker dig som är en stabil ledare och har ett strategiskt förhållningssätt. Du ser möjligheten i att tillvarata alla professioners kompetens i din verksamhetsutövning och organiserar verksamheten på ett resurseffektivt sätt. Som chef är du närvarande, tillgänglig och en god kommunikatör. Du har ett tillitsbaserat förhållningssätt men fattar situationsanpassade beslut när detta krävs. Vidare har du ett starkt engagemang för att driva och utveckla verksamheten ur befolknings och medarbetarperspektiv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Limhamn i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 24
Gör skillnad. Varje dag.

Under år 2019 flyttade Vårdcentralen och Barnavårdscentralen Limhamn till helt nya lokaler. Vi har nu samlad kompetens under ett tak där även barnmorskorna har förlagt sin verksamhet. Var med och gör vår verksamhet ännu bättre i en modern miljö!

Vårdcentralen och Barnavårdscentralen Limhamn är en välfungerande enhet med gott internt samarbete och vi arbetar för att ge tillgänglig vård av hög kvalitet. Vi har drygt 13 000 listade patienter på vårdcentralen samt 1 400 inskrivna barn på barnavårdscentralen och är ständigt växande.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar en engagerad chef som med lust och vilja kan driva och leda utvecklingen av vårdcentralen samt entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de ramar som ges inom Hälsoval Skåne. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet samt ett hållbart och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna. Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har ansvaret för vårdcentralens ekonomi, verksamhet, medarbetare och patienter. Samverkan och nära dialog med kommunen och andra samarbetspartners är en del av uppdraget.

Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter i din roll som ledare och chef.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har relevant universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde, alternativt dig med annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och särskilt meriterande om du då har haft olika yrkesgrupper rapporterande till dig. Därtill är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom primärvården, likaså om du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Som person har du god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du är lyhörd och lyssnar in dina medarbetare samt skapar delaktighet genom dialog. Vi ser också att du, precis som vi, ser dialogen med medarbetarna som central där du tar vara på dina medarbetares idéer samt har förmåga att se och få dem att känna trygghet på arbetsplatsen. Vidare har du god människokännedom samt förmåga att hantera konflikter på ett effektivt sätt. Du tar utgångspunkt i ett ledarskap som bygger på kommunikation och involvering av medarbetarna, där du ser dina medarbetares förmågor samt har en vilja att delegera och ge ansvar. Därtill är du drivande och kan leda med inriktning mot frihet under ansvar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer planeras till 2022-03-02.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Regionchef till Nordström assistans

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 12
Vi på Nordström assistans söker nu en regionchef till vår södra region. Vi erbjuder ett sammanhang där utveckling och nya idéer uppmuntras och letar efter dig som har viljan, modet och kunskapen att leda andra mot gemensamma mål. Nordström assistans är en del av Team Olivia som är en av de större vård-och omsorgskoncernerna i Norden. Välkommen till oss!

Om tjänsten

Som Regionchef på Nordström assistans har du ett helhetsansvar för den operativa verksamheten i din region. Det innebär att du förvaltar och säkrar den dagliga driften i verksamheten samtidigt som du är drivande i företagets kvalitetssäkring och utveckling. Regionchefen har ett personalansvar över regionens kundansvariga och ett resultats- och uppföljningsansvar över deras enheter. Som Regionchef ingår du i företagets ledningsgrupp och dess operativa ledningsgrupp.

I vardagen fungerar Regionchefen som ett smörjmedel för enheten och bidrar till att medarbetare känner sig sedda, till enhetens resultat och till företagets utveckling såväl kvalitativt som ekonomiskt. Regionchefen rapporterar direkt till VD.

I rollen ingår bland annat:

Budgetansvar

Personalansvar

Kvalitetsansvar

Affärsutveckling

Om dig

Vi söker en modig, tydlig och kommunikativt skicklig ledare. Du vågar fatta egna beslut, vågar lära dig nya saker, vågar ta hjälp när så behövs och vågar prioritera. Förutom att du är strukturerad och målinriktad har du förmågan att kombinera affärsmässighet med en moralisk kompass. Vi tror att du är en person som hittar lösningar och har ett flexibelt förhållningssätt. För att du ska bli framgångsrik i rollen hos oss ser vi gärna att du är samarbets- och förändringsorienterad.

Du är van vid att arbeta med och för människor och motiveras av att leda, organisera och vidareutveckla arbetsgrupper och arbetsprocesser. Entreprenörsanda och goda kommunikativa färdigheter såväl i tal som i skrift ser vi som meriterande.

Kvalifikationer;

Högskoleutbildning inom vård- och omsorgsområdet, socialt arbete eller beteendevetenskap, alternativt en annan utbildning som vi bedömer vara likvärdig.

Dokumenterat goda erfarenheter från en ledande befattning.

God erfarenhet av att leda chefer.

Erfarenhet av formellt personal- och budgetansvar.

Branschvana inom området samt erfarenhet av ledande befattning inom vård-och omsorgsområdet är meriterande. Vi ser det också som meriterande om du har kunskaper om LSS-lagstiftningen samt personlig assistans.

Vi erbjuder:

Hos oss får du friheten att utforma ditt arbete och möjlighet att vara med och utveckla ett av branschens ledande företag. I tjänsten ingår förmånsbil, rikskort och förmånlig friskvård. Nordström Assistans är en del av vård- och omsorgskoncernen Team Olivia och har kollektivavtal för alla anställda.

Inom Team Olivia tror vi på att du som ledare vill och kan göra skillnad. För att vi gemensamt ska kunna ta hand om och utveckla vår verksamhet krävs ett enhetligt, samspelande och utvecklande ledarskap. Vi använder vår modell Ledarskapskompassen för att kunna navigera tryggt på vår resa. Ledarskapskompassen omfattar fyra egenskaper; Teamorientering, Samarbetsorientering, Affärsorientering och Förändringsorientering. Det är egenskaper som våra ledare behöver för att bygga ett bolag med teamarbete som ryggrad.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Vi tillämpar provanställning och bakgrundskontroller.

Ansök nu

Leg.Ortopedingenjör till Aktiv Ortopedteknik i Gävle

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 21
Aktiv Ortopedteknik AB driver idag ortopedtekniska center på 16 orter i Sverige och utgör tillsammans en del av Ottobock, en av världens ledande leverantörer inom ortopedteknik. Vi tar emot landstingspatienter såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel, ortopediska skor eller inlägg. Utifrån våra unika samarbeten med medicinsk personal, patienter, anhöriga, brukar-organisationer och leverantörer är vår ambition att kunna erbjuda marknadens bästa möjliga helhetslösning för våra patienter och kunder. Vi vill skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
Aktiv Ortopedteknik i Malmö är en del av Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB. Vi är ca 40 medarbetare med unika kompetenser. Aktiv Ortopedteknik har idag avtal med Region Skåne för att bedriva Ortopedteknisk verksamhet. Vi arbetar idag med alla förekommande typer av ortopedtekniska hjälpmedel och arbetet bedrivs i nära samarbete med sjukvården genom bl.a. teamsamverkan. Vi står idag inför en spännande utvecklingsfas då vi har höga ambitioner att profilera oss inom ortopedtekniken och att fortsätta förädla vår verksamhet.
Din framtida utmaning
Som tillförordnad biträdande verksamhetschef inom den kliniska verksamheten kommer du vara en del av ledningsgruppen för Aktiv Malmö som för närvarande består av en verksamhetschef och en produktionschef. Tjänsten är ett vikariat under 1 år i ordinarie personals frånvaro.
I rollen har du ett övergripande ansvar för medarbetare och patienter. Du driver din personal framåt, motiverar och engagerar. Du ansvarar för att det dagliga arbetet löper problemfritt och säkerställer kommunikationen både i gruppen och även med övriga Aktivgruppen. Tillsammans med dina chefskollegor säkerställer ni att mål, strategier, kommunikation och ständiga förbättringar drivs framåt, samt att din avdelning samarbetar med övriga funktioner både lokalt inom Aktiv Malmö och med funktioner inom Aktiv Sverige. I rollen ingår även en del kliniskt arbete som t.ex. patientmottagning och att supportera din personal om du har kompetensen för att jobba kliniskt inom ortopedteknik.
Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kunskap och hög yrkesstolthet. På din arbetsplats månar vi om varandra. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där vi hela tiden strävar efter att förbättra vår service mot patient/kund och vår arbetsmiljö. Du kommer att ansvara för ett team bestående av cirka 11 kliniker som arbetar som ortopedskotekniker och administrativ personal.
Tjänsten är ett vikariat under 1 år med placering i Malmö, med tillträde enligt överenskommelse. Din roll ingår i Aktiv Malmös ledningsgrupp och du rapporterar till verksamhetschefen för Aktiv Malmö.
Din bakgrund/profil
Vi söker dig som har en gedigen kompetens inom det ortopedtekniska verksamhetsområdet och eventuellt arbetar/har arbetat kliniskt inom ortopedteknik. Det är meriterande om du tidigare har haft en ledar-/chefsroll. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och hanterar Office-programmen.
Som person har du en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du är flexibel, ansvarstagande och har en god social förmåga. Du har en inkluderande attityd och ett lyhört sätt. Som person har du förmåga att leda, motivera, samarbeta och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och kan skapa engagemang och delaktighet i en grupp. Du är också nyfiken och utmanar gärna de sätt vi arbetar på idag.
Hur du ansöker
Skicka din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till jenny.adelros@aktivortopedteknik.se
Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 31 januari 2022.
Rekrytering sker kontinuerligt varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Besök gärna våra hemsidor för mer information: aktivortopedteknik.se, ottobock.se

Ansök nu

Verksamhetschef till Vårdcentralen Limhamn i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 10
Gör skillnad. Varje dag.

Under år 2019 flyttade Vårdcentralen och Barnavårdscentralen Limhamn till helt nya lokaler. Vi har nu samlad kompetens under ett tak där även barnmorskorna har förlagt sin verksamhet. Var med och gör vår verksamhet ännu bättre i en modern miljö!

Vårdcentralen och Barnavårdscentralen Limhamn är en välfungerande enhet med gott internt samarbete och vi arbetar för att ge tillgänglig vård av hög kvalitet. Vi har drygt 13 000 listade patienter på vårdcentralen samt 1 400 inskrivna barn på barnavårdscentralen och är ständigt växande.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar en engagerad chef som med lust och vilja kan driva och leda utvecklingen av vårdcentralen samt entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de ramar som ges inom Hälsoval Skåne. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet samt ett hållbart och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna. Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har ansvaret för vårdcentralens ekonomi, verksamhet, medarbetare och patienter. Samverkan och nära dialog med kommunen och andra samarbetspartners är en del av uppdraget.

Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter i din roll som ledare och chef.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har relevant universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde, alternativt dig med annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och särskilt meriterande om du då har haft olika yrkesgrupper rapporterande till dig. Därtill har du erfarenhet av att arbeta inom primärvården och goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Som person har du god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du är lyhörd och lyssnar in dina medarbetare samt skapar delaktighet genom dialog. Vi ser också att du, precis som vi, ser dialogen med medarbetarna som central där du tar vara på dina medarbetares idéer samt har förmåga att se och få dem att känna trygghet på arbetsplatsen. Vidare har du god människokännedom samt förmåga att hantera konflikter på ett effektivt sätt. Du tar utgångspunkt i ett ledarskap som bygger på kommunikation och involvering av medarbetarna, där du ser dina medarbetares förmågor samt har en vilja att delegera och ge ansvar. Därtill är du drivande och kan leda med inriktning mot frihet under ansvar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer planeras till 2022-01-28.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vi söker verksamhetschef till Psykiatripartners nya mottagning i Malmö

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 19
Vill du vara med från start och bygga upp en helt ny mottagning för barn och vuxna i Skåne? Drivs du av att vara med och utveckla vården?

Just nu händer det massor hos oss på Psykiatripartners! Under våren 2022 öppnar vi upp en helt ny verksamhet med neuropsykiatriska utredningar och behandlingar för både barn och vuxna i Malmö på uppdrag av Region Skåne. Det blir den första av sitt slag i Skåne och vi söker nu efter de mest drivna och kompetenta medarbetarna till denna mottagning. Även om mottagningen är ny har vi på Psykiatripartners erfarenhet av liknande uppdrag.

Psykiatripartners driver och utvecklar öppenvårdsbaserade Barn- och Ungdomspsykiatriska specialistvård och mellanvård i centrala och östra Östergötland samt i Växjö på uppdrag av Region Östergötland och Region Kronoberg. För vuxna erbjuder vi öppenvårdspsykiatri på uppdrag av Region Östergötland. Sedan december 2018 är Psykiatripartners en del av PBM Sweden AB.

Vår metodik bygger på evidensbaserad hälso- och sjukvård och vi arbetar aktivt med att utveckla verksamheten för att jobba så effektivt och säkert som möjligt. Vi har mottagningar bland annat i Linköping, Norrköping, Jönköping och Växjö. Vi var först i Sverige med att ha en gemensam mottagning för BUP och VUP i Östergötland och vet att det ger unika möjligheter att arbeta med hela familjen samt att göra bra övergångar när ungdomarna blir 18 år.

Vi bedriver redan idag verksamhet inom primärvården i Skåne och har god kontakt samt ett upparbetat samarbete med flera vårdcentraler i närområdet. Vi har även verksamhet inom vårt affärsområde Hållbart affärsliv i Malmö, där vi stöttar företag och försäkringsbolag med lösningar på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Om uppdraget

Tjänsten som verksamhetschef på vår nya mottagning är en bred och utvecklande roll där du från start får vara med att sätta din prägel på vårt team och den vård vi bedriver! Patientens upplevelse står i fokus hos oss och du brinner för att skapa en smidig och kvalitativ patientresa. Utöver det samverkar du på organisationsnivå med vårdgrannar, remittenter, andra intressenter och inte minst beställare. Du kommer att leda ett dedikerat team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter med flera. Vi ser det som viktigt med ett nära ledarskap och rollen innefattar därför även kliniskt arbete. Du ingår och bidrar aktivt i ledningsgruppen för affärsområde Hälso- och sjukvård där du också har chefskollegor för stöd och samarbete. Du rapporterar till vår Affärsområdeschef för Hälso- och sjukvård.

Om dig

Vi söker dig som har en vårdutbildning i grunden och vill jobba med ledarskap såväl som kliniskt arbete. Om du är läkare, sjuksköterska eller psykolog i grunden spelar mindre roll, då det är dina ledaregenskaper som är viktiga för oss. Du har jobbat ett par år inom psykiatri eller primärvård, är redan idag chef eller känner att du är redo för att ta nästa steg i din utveckling mot en ledande roll.  Du är driven, affärsorienterad och målinriktad samtidigt som du är teamorienterad. Du är relationsbyggande och förstår värdet av att skapa goda och långsiktiga relationer med myndigheter, beställare och kollegor i branschen. Det är meriterande om du har någon typ av ledarerfarenhet eller har gått ledarutbildning men det allra viktigaste är förstås att du är intresserad av människor och att du genom ditt ledarskap vill skapa förutsättningar för dem runt om kring dig att må bra och utvecklas. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och berikande arbete tillsammans med högspecialiserade kollegor med stort hjärta.

Låter det spännande?

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Verksamhetschef i region syd Thomas Wigforss på mobil: 073-6500452 eller mail: thomas.wigforss@pbm.se alternativt Affärsområdeschef Christin Källström på mobil: 0708-819863 eller mail: christin.kallstrom@psykiatripartners.se

Vi behandlar ansökningarna löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 december. För att uppnå en så objektiv och rättvis urvalsprocess som möjligt tillämpar vi arbetspsykologiska tester. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Läs mer om Psykiatripartners och tjänsten på www.pbm.se och www.psykiatripartners.se

Ansök nu

Vi söker en Verksamhetschef inom Hälso- och sjukvård till Region Syd

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 19
PBM-koncernen är Sveriges ledande aktör inom tillämpad beteendepsykologi – Hur psykologisk kompetens kan appliceras för att ge individer, företag och verksamheter de rätta verktygen för att förstå, påverka och skapa förändringar som håller. Idag är vi ca 300 högspecialiserade medarbetare fördelade över 9 orter runtom i landet, som arbetar med att lösa utmaningar med hjälp av beteendepsykologisk kompetens. Verksamheten, som funnits sedan 1985, är idag indelad i tre distinkta affärsområden; Hälso- och Sjukvård, Hållbart arbetsliv och Business Psychology. I Malmö har vi även vårt dotterbolag BeteendeMedicinskt Center - Bemce – där vi arbetar med Försäkringsmedicinska utredningar åt Försäkringskassan, på uppdrag av Region Skåne och Region Halland samt med företagshälsovård. PBM är sedan hösten 2021 en del av Kry.

Det händer mycket i vår södra region och vi söker nu en engagerad Verksamhetschef till vårt affärsområde Hälso- och sjukvård med placeringsort i Malmö.

Om uppdraget
Tjänsten som Verksamhetschef är en bred och utvecklande roll som innebär ett ansvar för våra avtal i syd. I rollen har du ansvar för att driva och utveckla PBM-koncernens affär inom området. Verksamheten innefattar idag KBT-behandling inom vårdval psykoterapi samt Försäkringsmedicinska utredningar på uppdrag av Försäkringskassan, där vi har avtal med Region Skåne och Region Halland. Vi har kontor i Malmö och i Halmstad. Du kommer att leda ett dedikerat team bestående av läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt psykologer.  Vi ser det som viktigt med ett nära ledarskap och rollen innefattar därför även kliniskt arbete. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår Regionchef för affärsområdet Hållbart arbetsliv, med vilka du och ditt team delar lokal och ert uppdrag är att tillsammans utveckla och växa Region Syd. Du ingår och bidrar aktivt i ledningsgruppen för affärsområde Hälso- och sjukvård där du också har chefskollegor för stöd och samarbete. Du rapporterar till vår Affärsområdeschef för Hälso- och sjukvård.

Om dig
Vi söker dig som är psykolog eller arbetsterapeut. Du har jobbat ett par år inom psykiatri eller primärvård alternativt med försäkringsmedicin och känner att du är redo för att ta nästa steg i din utveckling mot en ledande roll.  Du är driven, affärsorienterad och målinriktad samtidigt som du är teamorienterad. Du är relationsbyggande och förstår värdet av att skapa goda och långsiktiga relationer med myndigheter, beställare och kollegor i branschen. Det är meriterande om du har någon typ av ledarerfarenhet eller har gått ledarutbildning men det allra viktigaste är förstås att du är intresserad av människor och att du genom ditt ledarskap vill skapa förutsättningar för dem runt om kring dig att må bra och utvecklas. Har du en vana av att navigera i politiskt styrda organisationer ser vi det som en stor fördel då en del av uppdraget innebär att bevaka nya avtal, bredda vår verksamhet till fler delar i regionen samt samarbeta med myndigheter och beställare.  

Om verksamheten
I Region Syd är vi ett sammansvetsat och proaktivt team som vill göra en skillnad för individer och organisationer. Vi arbetar utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet och har en utgångspunkt i beteendepsykologi. Vår ambition är att ständigt utvecklas och vi arbetar för att alltid hålla oss á jour med aktuell och relevant forskning. Vi arbetar också med extern samt kollegial handledning och strävar efter att samarbeta i så stor utsträckning som möjligt. Inom vår verksamhet arbetar vi även med organisationsinriktade tjänster. Vi sitter centralt i fina lokaler på Nordenskiöldsgatan 6 i Malmö samt på Gamletullsgatan 12 i Halmstad.

Låter det spännande? Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Wigforss, Verksamhetschef inom Hälso- och sjukvård i syd på mobil: 073 – 650 04 52 eller mail: thomas.wigforss@pbm.se

Vi behandlar ansökningarna löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast 31 december 2021. För att uppnå en objektiv och rättvis urvalsprocess kommer vi att använda arbetspsykologiska tester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enl. ök.

Ansök nu