Museipedagog/Museilärare jobb i Malmö

Hitta lediga jobb som Museipedagog/Museilärare i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Malmö från den arbetsgivaren.

Intermittent anställda konstpedagoger, Moderna Museet i Malmö MM 2022/127

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Nov 30
Moderna Museet är en statlig myndighet med nationellt ansvar för att samla, bevara, visa och förmedla modern och samtida konst. Museet har ett omfattande program för utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet samt för internationellt utbyte inom konstområdet. Museet finns i Stockholm och Malmö.

Arbetet

Vår stora drivkraft är att förmedla konst till allmänheten. Som konstpedagog arbetar du med att levandegöra modern och samtida konst genom visningar och kreativt arbete. Du ska kunna berätta om konsten i museet på ett sätt som intresserar och engagerar vår publik. Du tillser att gruppen får ett professionellt och vänligt bemötande. Arbetet sker mestadels på svenska men visningar på engelska och andra språk kan också förekomma.

I arbetet ingår till exempel att genomföra


• guidade visningar för vuxengrupper av museets utställningar
• guidade visningar och workshops för alla ifrån de allra minsta till grundskolan och gymnasiet samt vuxenutbildningar
• kreativa workshops med utgångspunkt i olika fastslagna teman
• digitala visningar via plattformar exempelvis Zoom.

Visningar för vuxna förekommer på både vardagar, kvällar och helger.

Som anställd vid Moderna Museet och i staten arbetar du på medborgarnas uppdrag – ett viktigt och ansvarsfullt åtagande. Du känner till och följer de lagar och regler som gäller i verksamheten, agerar sakligt och opartiskt, respekterar öppenhet och yttrandefrihet, behandlar alla lika och med respekt samt förenar service med effektivitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• högskoleutbildning inom konstvetenskap
• konstnärlig grundutbildning minst ett år eller gedigen bildkonstnärlig bakgrund med kunskap om konstnärliga tekniker
• kunskap om modern och samtida konst förvärvad genom utbildning eller yrkesutövning
• erfarenhet av att som konstpedagog visa konst för olika gruppen på museum eller i liknande verksamhet
• goda språkkunskaper i talad svenska och/eller engelska.

Det är meriterande om du har


• ytterligare språkkunskaper
• pedagogisk utbildning
• utbildning i att föra filosofiska samtal med unga
• erfarenhet av att visa konst för personer med speciella behov
• utbildning i eller yrkeserfarenhet av kreativt arbete inom digitala medier, film och animation.

Vi söker dig som är kreativ, idérik och orädd för nya utmaningar. Du har pedagogiska kvaliteter med förmåga att anpassa kommunikationsnivån efter gruppens behov. För att lyckas i rollen är du självgående, positiv och prestigelös. Du arbetar strukturerat, är lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du brinner för konst och kultur och har stor förståelse för unga människor och deras behov och livsvillkor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Moderna Museet eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Information om tjänsten

Som intermittent anställd (timanställd) erbjuds eventuella tidsbegränsade anställningar genom förfrågan och du har rätt att tacka ja eller nej till varje erbjudande. Du är endast anställd under de dagar där arbetsgivaren och du kommit överens om att du ska utföra arbete. Avtal tecknas fram till och med 31 dec 2023. Under avtalsperioden gällande villkor såsom lön, kollektivavtal med mera regleras i ramavtal mellan dig och arbetsgivaren.

Information om tjänsten lämnas av Susanne Lindblad, intendent förmedling 040-68 57 933, s.lindblad@modernamuseet.se.

Fackliga företrädare är Rigmor Roxner ST,  r.roxner@modernamuseet.se och Elisabeth Creutz Saco-S, e.creutz@modernamuseet.se.

Välkommen med intresseanmälan och CV märkta med diarienumret MM 2022/127 via Moderna Museets hemsida https://www.modernamuseet.se/malmo/sv/om-museet/lediga-tjanster/ och länken ”Ansök” längst ned i annonsen. Sista ansökningsdag är 16 december 2022. Rekrytering av intermittent anställda sker löpande.

Eftersom arbetet delvis är riktat till barn tillämpar Moderna Museet registerkontroll inför beslut om anställning.

Ansök nu