Gränskontrollant/Passkontrollant jobb i Malmö

Hitta lediga jobb som Gränskontrollant/Passkontrollant i Malmö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Malmö från den arbetsgivaren.

Passkontrollanter till Gränspolissektionen, Region Syd

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Aug 16
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Vill du tillsammans med dina kollegor arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Syd söker nu passkontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen.

Polismyndigheten i Region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen.

Regionala Operativa Enheten i Region Syd (ROE) består av Regional Ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.

Regionala Operativa Enheten ansvarar för gränskontrollverksamheten i Region Syd.
Gränspolissektionens personal i Region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Som passkontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra passkontroll och de utredningar som aktualiseras i samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens Informationssystem (SIS) och andra register. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet utförs framför allt i Malmö, men också i Helsingborg. Du kommer att utgå från någon av dessa orter, men det kan även förekomma tillfälligt arbete i Trelleborg, Ystad, Karlskrona eller Karlshamn, något som eventuellt kan inkludera övernattning. Du arbetar mestadels utomhus.

Förutom de utlänningspolisiära arbetsuppgifterna kan i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter bli aktuella.

KVALIFIKATIONER
Krav
• Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska.
• Genomförd gymnasieutbildning (från Sverige eller annat land, i så fall översatt till svenska)
• Körkortsbehörighet för manuellt växlad personbil
• Erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap

Meriter
• Genomgått utbildning i gränskontroll (sedan Schengeninträdet)
• Erfarenhet av gränskontrollarbete
• Tidigare arbetslivserfarenhet, företrädesvis inriktad mot säkerhetsarbete, service och myndighetsutövning.
• Goda språkkunskaper utöver engelska, främst i europeiska språk

Personliga egenskaper
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Arbetet ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet och samarbetsförmåga för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande.

Du ska ha gott omdöme och vara beredd på att arbetet kan kräva att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Det dagliga arbetet kan vara fysiskt krävande då skyddsutrustning är en del av arbetskläderna. För att kunna bedöma resehandlingar ställer arbetsuppgifterna krav på att du har fullgod syn och färgseende med eller utan synhjälpmedel.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Huvudsakligen Malmö, men även Helsingborg. (under processens gång kommer du att få lämna ett önskemål gällande placeringsort, som vi i största möjliga mån försöker tillgodose, i slutändan är det dock behovet av gränskontroll på respektive plats som styr)

Rekryteringsprocessen: Intervjuer är planerade till vecka 39. Aktuella kandidater kommer att få en inbjudan.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 augusti 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Polismyndigheten söker Gränskontrollanter till Malmö Airport

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Mar 1
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu gränskontrollanter till Gränspolisen på Malmö Airport. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
Polisregion Syd består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Gränspolissektionen (GPS) lyder under Regionala Operativa enheten som även omfattar Regionledningscentral, Polisens Kontaktcenter, Operativa Sektionen, Insatsstyrkan och Trafikgruppen.

Gränspolissektionens personal i region syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Malmö Airport. Sektionen arbetar med gränskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra ärenden kopplade till gränspolisiära frågor.


ARBETSUPPGIFTER
Som gränskontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra gränskontroll och de utredningar som aktualiseras i samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens information system (SIS) och andra register. Du ska också utfärda sjömansviseringar och bereda ärenden rörande nödfallsviseringar. Du bistår också tjänstgörande befäl med jourverksamheten för utlänningsärenden och viss utredningsverksamhet förekommer. Du bistår även övrig polispersonal vid inre utlänningskontroller i region Syd. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet utförs på Malmö Airport som är ditt tjänsteställe men, tjänstgöring kan förekomma vid samtliga yttre- och inre gränsövergångar i Region Syd, vilket kan innebära restid och övernattningar. Du arbetar främst inomhus, men även arbete utomhus förekommer frekvent. Tjänsten medför även till stor del administrativa arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Svensk gymnasieexamen (alternativt utländsk gymnasieexamen där betygen är översatta och validerade av UHS) eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
• Minst 3 års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
• B-körkort (ej automat)

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Genomgått utbildning i gränskontroll vid yttre gräns (sedan Schengeninträdet)
• Erfarenhet av gränskontrollarbete (arbete som passkontrollant innefattas också)
• Språkkunskaper utöver engelska, gärna i bosniska, makedonska, serbiska, albanska eller arabiska.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som gränskontrollant behöver du ha mycket god förmåga till samarbete, ett gott omdöme och en hög social förmåga. Som person är du ansvarstagande och har en hög arbets- och initiativförmåga. Du måste också ha stor flexibilitet för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera, då denna kan innefatta planerad och oplanerad övertid, samt tjänstgöring på kvällar och helger.

Inom Gränspolissektionen driver vi löpande systematiskt utvecklingsarbete enligt Lean-konceptet, vilket ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen.


ÖVRIGT
Arbetsort: Malmö Airport.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Anställning: Administratör
Funktion: Gränskontrollant
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal annonserade arbetstillfällen:7
Arbetstid: Schema, periodplanering 2-skift

Tjänstgöring sker efter periodplanering. Tjänst kan förekomma hela dygnet om behov finns. Verksamheten bedrivs för närvarande till största del från 07.00 22:30 och varannan till var tredje helg, allt beroende på förekommande behov.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Behöver du komplettera din ansökan eller har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Passkontrollanter till Gränspolissektionen, Region Syd

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Jan 29
Vill du tillsammans med dina kollegor arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Syd söker nu passkontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen.

Polismyndigheten i Region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen.

Regionala Operativa Enheten i Region Syd (ROE) består av Regional Ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.

Regionala Operativa Enheten ansvarar för gränskontrollverksamheten i Region Syd.
Gränspolissektionens personal i Region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
Som passkontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra passkontroll och de utredningar som aktualiseras i samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens Informationssystem (SIS) och andra register. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet utförs framför allt i Malmö, men också i Helsingborg. Du kommer att utgå från någon av dessa orter, men det kan även förekomma tillfälligt arbete i Trelleborg, Ystad, Karlskrona eller Karlshamn, något som eventuellt kan inkludera övernattning. Du arbetar mestadels utomhus.

Förutom de utlänningspolisiära arbetsuppgifterna kan i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter bli aktuella.


KVALIFIKATIONER
Krav
• Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska.
• Genomförd gymnasieutbildning (från Sverige eller annat land, i så fall översatt till svenska)
• Körkortsbehörighet för manuellt växlad personbil
• Erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap

Meriterande
• Genomgått utbildning i gränskontroll (sedan Schengeninträdet)
• Erfarenhet av gränskontrollarbete
• Tidigare arbetslivserfarenhet, företrädesvis inriktad mot säkerhetsarbete, service och myndighetsutövning.
• Goda språkkunskaper utöver engelska, främst i europeiska språk

Personliga egenskaper
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Arbetet ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet och samarbetsförmåga för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande.

Du ska ha gott omdöme och vara beredd på att arbetet kan kräva att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Det dagliga arbetet kan vara fysiskt krävande då skyddsutrustning är en del av arbetskläderna. För att kunna bedöma resehandlingar ställer arbetsuppgifterna krav på att du har fullgod syn och färgseende med eller utan synhjälpmedel.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Rekryteringsprocessen: Intervjuer är planerade till vecka 11 - 12. Aktuella kandidater kommer att få inbjudan en inbjudan.

Placeringsort: Huvudsakligen Malmö, men även Helsingborg. (under processens gång kommer du att få lämna ett önskemål gällande placeringsort, som vi i största möjliga mån försöker tillgodose, i slutändan är det dock behovet av gränskontroll på respektive plats som styr)

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Operatör inom person valideringar, säkerhet och utbildning

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Dec 28
Vi söker nämligen dig som vill arbeta som operatör på Sistec med bas i Malmö.


I din roll som operatör kommer du genom stöttning, utveckling och nytänkande arbeta för att skapa rätt förutsättningar till säkra lösningar. Du kommer arbeta med att driva och förbättra våra processer inom validerad identitetssäkerhet, utbildning samt säkerställa att vi skyddar bolagets / kunders värden och att arbetet lever upp till våra uppsatta policys och riktlinjer.


Rollen innebär att du kommer arbeta operativt med många av våra tjänster, främst inom området att validera identitet kopplat till behörigheter. Till rollen kommer även stor del andra tjänster att utföras för att bidra med en komplett helhet till kundens behov. Intern utbildning kommer att ske.


Rollen innebär kundkontakt i fysiska möten men även genom support, internt som externt.
I tjänsten förekommer resor.


Vi söker dig som:
- Är van vid att bemöta kunder, är serviceminded och bekväm med att möta kund utanför vanligt kontor.
- Är bekväm med att arbeta med datorer, lättlärd i datasystem och har en förståelse hur saker och ting hänger ihop digitalt.
- Behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Ett plus om du behärskar fler språk.
- Att du är noggrann och är lösningsorienterad.
- Viktigt att du kan vara självgående, men du kommer alltid att ha kontakt med andra kollegor som är stationerade i Sverige som du kan vända dig till. Resor inrikes är vanligt men även resor utrikes förekommer.
- Lägger stor vikt på god kommunikation, samarbete och högt rättspatos.
- Ha en vilja och driv att förbättra verksamheten och utveckla dig själv.


Om Företaget:
Sistec är ett företag som arbetar med säkerhetskontroller både fysiskt och digitalt. En av våra kärnverksamheter är att fysiskt validera och kontrollera personer och företag, att personen eller företaget har rätt att få är behörighet eller på annat sätt accesser.


Genom vår rådgivande avdelning utför vi juridisk konsultation genom direkt kundkontakt med andra företagare från andra länder.


En stor och växande verksamhet är utbildningar. Vi genomför idag utbildningar i webinar, arbetsplatsutbildningar eller på ett av våra kontor i Sverige. Meriterande är om du tidigare har arbetat med utbildningar, främst hot och våld på arbetsplats eller PDV.


Meriterande utbildningar även byggrelaterade utbildningar.


Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsten är en behovsanställning i nuläget med placering i Malmö. Vi utför urval och intervjuer löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan så fort du kan. Bakgrundskontroll kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen.


Vi värdesätter vårt säkerhetsarbete stort där rollen som operatör innebär att du kommer leda och stärka vårt arbete inom olika områden i de norra delarna av landet. Hjälp oss att utveckla vårt säkerhetsarbete och gör oss ännu bättre, läs mer och ansök nedan.


www.sistec.se
För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta oss på jobb@sistec.se!
Märk ansökan: Operatör MALMÖ
Tjänsten kräver B-körkort

Ansök nu

Passkontrollanter till Gränspolissektionen, Region Syd

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Jun 23
Vill du tillsammans med dina kollegor arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Syd söker nu passkontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen.

Polismyndigheten i Region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen.

Regionala Operativa Enheten i Region Syd (ROE) består av Regional Ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.

Regionala Operativa Enheten ansvarar för gränskontrollverksamheten i Region Syd.
Gränspolissektionens personal i Region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
Som passkontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra passkontroll och de utredningar som aktualiseras i samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens Informationssystem (SIS) och andra register. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet utförs framför allt i Malmö, men också i Helsingborg. Du kommer att utgå från någon av dessa orter, men det kan även förekomma tillfälligt arbete i Trelleborg, Ystad, Karlskrona eller Karlshamn, något som eventuellt kan inkludera övernattning. Du arbetar mestadels utomhus.

Förutom de utlänningspolisiära arbetsuppgifterna kan i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter bli aktuella.


KVALIFIKATIONER
Krav
• Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska.
• Genomförd gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.
• Körkortsbehörighet för manuellt växlad personbil
• Erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap

Meriterande
• Genomgått utbildning i gränskontroll (sedan Schengeninträdet)
• Erfarenhet av gränskontrollarbete
• Tidigare arbetslivserfarenhet, företrädesvis inriktad mot säkerhetsarbete, service och myndighetsutövning.
• Goda språkkunskaper utöver engelska, främst i europeiska språk

Personliga egenskaper
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Arbetet ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet och samarbetsförmåga för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande.

Du ska ha gott omdöme och vara beredd på att arbetet kan kräva att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Det dagliga arbetet kan vara fysiskt krävande då skyddsutrustning är en del av arbetskläderna. För att kunna bedöma resehandlingar ställer arbetsuppgifterna krav på att du har fullgod syn och färgseende med eller utan synhjälpmedel.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Rekryteringsprocessen: En digital informationsträff är planerad till vecka 33, och intervjuer är planerad till vecka 35. Aktuella kandidater kommer att få inbjudan till dessa tillfällen.

Placeringsort: Huvudsakligen Malmö, men även Helsingborg. (under processens gång kommer du att få lämna ett önskemål gällande placeringsort, som vi i största möjliga mån försöker tillgodose, i slutändan är det dock behovet av gränskontroll på respektive plats som styr)

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Gränskontrollanter med placering vid Sturup

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Dec 20
Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med Polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Syd söker nu gränskontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Polismyndigheten i region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen.

Regionala operativa enheten i region Syd (ROE) består av Regional ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.

Regionala operativa enheten ansvarar för Gränskontrollverksamheten i region Syd.
Gränspolissektionens personal i region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
Som gränskontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra gränskontroll och de utredningar som aktualiseras samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens information system (SIS) och andra register. Du ska också utfärda sjömansviseringar och bereda ärenden rörande nödfallsviseringar. Du bistår också tjänstgörande befäl med jourverksamheten för utlänningsärenden och viss utredningsverksamhet förekommer. Du bistår även övrig polispersonal vid inre utlänningskontroller i region Syd. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet utförs på Malmö Airport som är ditt tjänsteställe men, tjänstgöring kan förekomma vid samtliga yttre- och inre gränsövergångar i Region Syd, vilket kan innebära restid och övernattningar. Du arbetar både inom- och utomhus. Tjänsten medför även frekvent övriga administrativa arbetsuppgifter.


KVALIFIKATIONER
KRAV
Svensk gymnasieexamen (alternativt utländsk gymnasieexamen med betyg översatta till svenska) eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser motsvarande
Minst 3 års arbetslivserfarenhet
Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska.
Körkortsbehörighet för manuell personbil

MERITER
Genomgått utbildning i gränskontroll vid yttre gräns (sedan Schengeninträdet)
Erfarenhet av gränskontrollarbete (arbete som passkontrollant innefattas också här)
Språkkunskaper utöver engelska, gärna i bosniska, kroatiska, serbiska eller albanska

PERSONLIGA EGENSKAPER
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Vi driver systematiskt utvecklingsarbete enligt Lean-konceptet, vilket ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera, då denna kan innefatta planerad och oplanerad övertid, samt tjänstgöring på kvällar och helger. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande. Du ska ha gott omdöme.


ÖVRIGT
Tjänst kan förekomma hela dygnet om behov finns. Verksamheten bedrivs för närvarande till största del från 07.00 23.00 och varannan till var tredje helg, allt beroende på förekommande behov.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 januari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Gränskontrollanter med placering vid Sturup

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Maj 13
Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med Polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Syd söker nu gränskontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Polismyndigheten i region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen.

Regionala operativa enheten i region Syd (ROE) består av Regional ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.

Regionala operativa enheten ansvarar för Gränskontrollverksamheten i region Syd.
Gränspolissektionens personal i region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
Som gränskontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra gränskontroll och de utredningar som aktualiseras samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens information system (SIS) och andra register. Du ska också utfärda provisoriska pass, sjömansviseringar och bereda ärenden rörande nödfallsviseringar. Du bistår också tjänstgörande befäl med jourverksamheten för utlänningsärenden och viss utredningsverksamhet förekommer. Du bistår även övrig polispersonal vid inre utlänningskontroller i region Syd. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet utförs på Malmö Airport som är ditt tjänsteställe men, tjänstgöring kan förekomma vid samtliga yttre- och inre gränsövergångar i Region Syd, vilket kan innebära restid och övernattningar. Du arbetar både inom- och utomhus. Tjänsten medför även frekvent övriga administrativa arbetsuppgifter.


KVALIFIKATIONER
KRAV
Svensk gymnasieexamen (alternativt utländsk gymnasieexamen med betyg översatta till svenska) eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser motsvarande
Minst 3 års arbetslivserfarenhet
Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska.
Erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap
Körkortsbehörighet för manuell personbilGenomgått utbildning i gränskontroll vid yttre gräns (sedan Schengeninträdet)
Erfarenhet av gränskontrollarbete (arbete som passkontrollant innefattas också här)
Språkkunskaper utöver engelska, gärna i bosniska, kroatiska, serbiska eller albanska


Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Vi driver systematiskt utvecklingsarbete enligt Lean-konceptet, vilket ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera, då denna kan innefatta planerad och oplanerad övertid, samt tjänstgöring på kvällar och helger. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande. Du ska ha gott omdöme.

ÖVRIGT
Tillträde: 2019-09-30 (anställningen inleds med en 8 veckor lång utbildning)

Arbetstid: Schema. Periodplanering. Tjänst kan förekomma hela dygnet om behov finns. Verksamheten bedrivs för närvarande till största del från 07.00 23.00 och varannan till var tredje helg, allt beroende på förekommande behov.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Passkontrollanter till Gränspolissektionen , Region Syd

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Feb 19
Vill du tillsammans med dina kollegor arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?


Region Syd söker nu passkontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen.


Polismyndigheten i Region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen.


Regionala Operativa Enheten i Region Syd (ROE) består av Regional Ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.


Regionala Operativa Enheten ansvarar för gränskontrollverksamheten i Region Syd.
Gränspolissektionens personal i Region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Som passkontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra passkontroll och de utredningar som aktualiseras i samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens Informationssystem (SIS) och andra register. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.


Det huvudsakliga arbetet utförs i huvudsak i Malmö, Helsingborg och Trelleborg. Du kommer att utgå från någon av dessa orter, men det kan även förekomma tillfälligt arbete i Ystad, Karlskrona eller Karlshamn, något som eventuellt kan inkludera övernattning. Du arbetar mestadels utomhus.


Förutom de utlänningspolisiära arbetsuppgifterna kan i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter bli aktuella.

KVALIFIKATIONER
KVALIFKATIONER
• Svenskt medborgarskap
• Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska
• Körkortsbehörighet för manuellt växlad personbil
• Gymnasieexamen eller motsvarande utbildning (utländsk utbildning behöver vara översatt i Sverige)
• Erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap


MERITERANDE
• Genomgått utbildning i gränskontroll (sedan Schengeninträdet)
• Erfarenhet av gränskontrollarbete
• Tidigare arbetslivserfarenhet
• Goda språkkunskaper utöver engelska, främst i europeiska språk


PERSONLIGA EGENSKAPER
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Arbetet ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet och samarbetsförmåga för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande.


Du ska ha gott omdöme och vara beredd på att arbetet kan kräva att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Det dagliga arbetet kan vara fysiskt krävande då skyddsutrustning är en del av arbetskläderna. För att kunna bedöma resehandlingar ställer arbetsuppgifterna krav på att du har fullgod syn med eller utan synhjälpmedel.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
ANSTÄLLNING
Anställningen är tidsbegränsad tom 2019-12-29 med eventuell möjlighet till förlängning. Detta beror på till största del på politiska beslut kring förlängd gränskontroll. Anställningen kommer att inledas med en ca två veckors lång utbildning med preliminär start 6 maj, och alla moment är obligatoriska.


Placering: Malmö, Helsingborg och Trelleborg
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till 2019-12-29
Omfattning: Heltid
Lön: 20 000- 22 000 exkl. OB- tillägg


Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


ANSÖKAN
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


POLISMYNDIGHETEN
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gränskontrollanter med placering vid Sturup

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Okt 20
Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Syd söker nu gränskontrollanter med tjänstgöring vid Regionala operativa enheten, Gränspolissektionen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Polismyndigheten i region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionala operativa enheten i region Syd (ROE) består av Regional ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.

Regionala operativa enheten ansvarar för Gränskontrollverksamheten i region Syd.
Gränspolissektionens personal i region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
Som gränskontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra gränskontroll och de utredningar som aktualiseras samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens information system (SIS) och andra register. Du ska också utfärda provisoriska pass, sjömansviseringar och bereda ärenden rörande nödfallsviseringar. Du bistår också tjänstgörande befäl med jourverksamheten för utlänningsärenden och viss utredningsverksamhet förekommer. Du bistår även övrig polispersonal vid inre utlänningskontroller i region Syd. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet utförs på Malmö Airport som är ditt tjänsteställe men verksamhet bedrivs även i Malmö, på Ängelholm/Helsingborgs flygplats och Kristianstad Airport samt i hamnarna runt om i region Syd. Du arbetar både inom- och utomhus.

Förutom de utlänningspolisiära arbetsuppgifterna kan i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter bli aktuella.


KVALIFIKATIONER
KRAV
Svensk gymnasieexamen (alternativt utländsk gymnasieexamen med betyg översatta till svenska) eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser motsvarande
Minst 3 års arbetslivserfarenhet
Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska.
Erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap
Körkortsbehörighet för manuell personbil
Svenskt medborgarskap

MERITER
Genomgått utbildning i gränskontroll vid yttre gräns (sedan Schengeninträdet)
Erfarenhet av gränskontrollarbete (arbete som passkontrollant innefattas också här)
Språkkunskaper utöver engelska, gärna i bosniska, kroatiska, serbiska eller albanska

PERSONLIGA EGENSKAPER
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Vi driver systematiskt utvecklingsarbete enligt Lean-konceptet, vilket ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande. Du ska ha gott omdöme.

ÖVRIGT
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du tar kontakt med HR-konsult Isabella Vinke, 0724590692.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Passkontrollanter till Gränspolissektionen , Region Syd

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Aug 8
Vill du tillsammans med dina kollegor arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Syd söker nu passkontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen.

Polismyndigheten i Region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen.

Regionala Operativa Enheten i Region Syd (ROE) består av Regional Ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.

Regionala Operativa Enheten ansvarar för gränskontrollverksamheten i Region Syd.
Gränspolissektionens personal i Region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Som passkontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra passkontroll och de utredningar som aktualiseras i samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens Informationssystem (SIS) och andra register. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet utförs i huvudsak i Malmö, Helsingborg och Trelleborg. Du kommer att utgå från någon av dessa orter, men det kan även förekomma tillfälligt arbete i Ystad, Karlskrona eller Karlshamn, något som eventuellt kan inkludera övernattning. Du arbetar mestadels utomhus.

Förutom de utlänningspolisiära arbetsuppgifterna kan i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter bli aktuella.

KVALIFIKATIONER
• Svenskt medborgarskap
• Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska
• Körkortsbehörighet för manuellt växlad personbil
• Gymnasieexamen eller motsvarande utbildning
• Erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap

• Genomgått utbildning i gränskontroll (sedan Schengeninträdet)
• Erfarenhet av gränskontrollarbete
• Tidigare arbetslivserfarenhet
• Språkkunskaper utöver engelska, främst i europeiska språk


Din sammarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Arbetet ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande. Du ska ha gott omdöme och vara beredd på att arbetet kan kräva att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Anställningen är tidsbegränsad tom 2019-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning, vilket framförallt beror på politiska beslut kring gränskontrollerna. Anställningen kommer att inledas med en ca två veckors utbildning med preliminär start 2018-12-10, vilket inkluderar utbildningstillfällen under mellandagarna. Alla moment under utbildningen är obligatoriska.Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten eller kontaktar ansvariga HR-konsulter.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Passkontrollanter , Gränspolissektionen , Region Syd

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Mar 30
Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Syd söker nu passkontrollanter med tjänstgöring vid Regionala operativa enheten, Gränspolissektionen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Polismyndigheten i region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionala operativa enheten i region Syd (ROE) består av Regional ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby.

Regionala operativa enheten ansvarar för Gränskontrollverksamheten i region Syd.
Gränspolissektionens personal i region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor.


ARBETSUPPGIFTER
Som passkontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra passkontroll och de utredningar som aktualiseras i samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens information system (SIS) och andra register. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation.

Det huvudsakliga arbetet utförs i huvudsak i Malmö men även i Helsingborg och Trelleborg, du kommer att utgå från någon av dessa orter. Du arbetar mestadels utomhus.

Förutom de utlänningspolisiära arbetsuppgifterna kan i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter bli aktuella.

KVALIFIKATIONER
KVALIFIKATIONER
• Gymnasieexamen
• Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska.
• Goda datakunskaper.
• Körkortsbehörighet för lägst personbil.
• Svenskt medborgarskap
• Tillräckligt god kondition och styrka


PERSONLIGA EGENSKAPER
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Arbetet efter lean-konceptet ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera.
Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande. Du ska ha gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid personligheten som ska passa för att kunna arbeta i yttre tjänst.


MERITERANDE
• Genomgått utbildning i gränskontroll (sedan Schengeninträdet).
• Erfarenhet av gränskontrollarbete
• Språkkunskaper utöver engelska, gärna i arabiska eller dari.
• Tidigare arbetslivserfarenhet, främst från myndighet.

ÖVRIGT
Anställning:
Anställningen är tidsbegränsad tom 31 augusti 2018 med eventuell möjlighet till förlängning. Anställningen kommer att inledas med två veckors lång utbildning med preliminär start 28 maj 2018.


Placering: Malmö, Helsingborg och Trelleborg


Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu